פוסט השקה: אפל הציגה מכשירים חדשים - מה המשקיעים חושבים?
ביום שלישי האחרון (ב-9.9), כמקובל מאז צאת מכשיר האייפון לעולם, השיקה אפל את הדור הבא של מכשיריה, שנמכרים יותר ויותר שנה אחרי שנה, ומהווים חלק מהותי בהפיכתה מחברה בינונית ומתקשה לחברה (הנסחרת) הגדולה בעולם עם שווי שוק של כ-600 מיליארד דולר (במכפיל 16 לערך).
כדי לקבל פרופורציה רק נציין שגוגל מפלרטטת עם שווי שוק של כ-400 מיליארד, מיקרוסופט האגדית מתקרבת לאותו סכום וברקשייר הת'אווי של וורן באפט המככב במקומות הראשונים של פורבס עומדת על כ-330 מיליארד דולר "בלבד".
טקטיקה מפורסמת מעולם מרוצי הסירות גורסת שכאשר אתה במקום הראשון, חלק גדול מהזמן עדיף לבצע את אותם המהלכים של המתחרים, שכן כך אתה שומר על היתרון היחסי שלך במקום הראשון ומחכה להזדמנות להגדיל את הפער ולהבטיח את הנצחון. ובכן, אפשר בהחלט לומר שמכשיר האייפון החדש מגלם במדוייק את אותה הטקטיקה.
בעוד שבמהלך השנים גודל המסך לא השתנה מהותית, בעקבות הכרזה של סטיב ג'ובס ז"ל ש"איש, אינו מעוניין בטלפון גדול"("...גודל של 3.5 ולאחר מכן 4 אינץ' הוא הגודל המושלם של מסך לטלפון סלולרי..."), החליטה אפל ליישר קו לפי האנדרואידים עם מסכים של 5-5.5 אינץ' כסטנדרט שנמכרים היטב.
בסה"כ אפשר לומר שלא מדובר בצעד משמעותי קדימה מבחינה טכנית, שכן רזולוציית המסך מחווירה ביחס לתחרות, חיי הסוללה נשארו אותו הדבר ויכולות עיבוד המידע והעיבוד הגרפי התקדמו בצעד סביר ותו לא. בנוסף, השעון המדובר אינו מציע דבר שלא ניתן למצוא בשעונים מבית היוצר של מוטורולה ו-LG, וזאת לפני שעון נוסף של גוגל שבדרך.
התגובות היו פושרות, ולא מעטים החלו להספיד את המניה בהתאם. כאן אציין ואתמקד בהבדל המשמעותי עבורי, והוא ההשקה של ה"ארנק" החדש של אפל שמאפשר לחברה לשמור על היתרון ואף להגדילו. מדובר בשירות תשלומים טלפוני ביומטרי, שיאפשר תיאורטית בעתיד להחליף את השימוש בכרטיס אשראי ואו מזומן.
בעוד שלא מדובר ברעיון חדש (מספר חברות פתחו פתרונות דומים. וה-NFC שמאפשר כמעט את אותו הדבר), הרי שהמומחיות של אפל היא בלקחת קונספטים קיימים ולגרום להם לעבוד בצורה מיטבית באמצעות ארגז הכלים הענקי העומד לרשותה. בניגוד לפעמים אחרות, אני מאמין שהפעם מדובר במשהו גדול שייתכן וישנה סדרי עולם בצורה בה אנו רגילים לרכוש, לחסוך ולהשתמש בכסף באופן כללי. למרות העיתוי האירוני של הפריצה המפורסמת לשירות הענן של אפל, שמעלה שאלות נוקבות לגבי היכולת לאבטח את האופרציה עצמה ובו בעת לתת למשתמש את תחושת הביטחון הקריטית כל כך להצלחה של מבצע בסדר גודל כזה.
טרם הוצאת השירות לפועל, מיהרו מספר חברות גדולות, וביניהן חברות אשראי, להצטרף למעגל. הדבר בהחלט מראה על הרצינות וגודל הפוטנציאל הטמון בו. האתגר המהותי טמון בתגובה של גוגל ופייפאל למהלך, ואולי השקה של שירות דומה בעצמן (ואו שכלול של פרוטוקול ה-NFC).
עם זאת, לדעתי מדובר בדבר הבא - מאז השקתו הראשונה של האייפון עצמו, המשמעות שלו גדולה לא פחות ואף אולי יותר. כתוצאה מכך, ההצלחה של הפרוייקט הספציפי הזה תשפיע על המניה בשנים הקרובות באופן ניכר, ולכן אפל היא חברה שיש להתחשב בה בכובד ראש בכל הרכבה של תיק המתיר סיכון מנייתי.
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.