רוצים לרכוש נכס בארה"ב? הנה כמה עובדות שעליכם לדעת
לאחרונה פורסמה כתבה על כדורגלן העבר, אסי בן שמעון, שרכש בתים למשקיעים שלו באינדיניאפוליס, ארה"ב, והבטיח להם . על פי הכתבה, ניתן להסיק כי משקיעים רבים קיבלו הבטחות לתשואה אך בספק אם נרשמו כלל כבעלי הנכס. כשסוגרים עסקת נדל"ן בארה"ב יש לעשות זאת עם טייטל קאמפני (title company).
טייטל קאמפני הינם חברות המחזיקות עורכי דין ורואה חשבון שמטרתם לדאוג לכל הצדדים שהם חלק מהעסקת הנדל"ן. הם המקבילים האמריקנים של עו"ד פה בישראל, אלא שבמקום לייצג צד אחד כמו בארץ (לקונה ולמוכר יש עו"ד שונה שמייצג אותם) בארה"ב הטייטל מייצגים את שני הצדדים - הרוכש והמוכר. הטייטל קאמפני אחראים למספר נושאים עיקריים הנוגעים לרוכש, למוכר ולכל מי שהוא צד בעסקה:
1. הם אחראים לבדוק שאין שעבודים או עיקולים על הנכס
2. לוודא שהמוכר הינו הבעלים הרשום של הנכס, ואינו מוכר נכס שאינו שלו.
3. לוודא שאין חובות (חשמל, מים, ארנונה וכו').
4. עליהם האחריות לוודא שכל מי שהינו צד בעסקה יקבל את כספו: המוכר, הקאונטי, המתווך וכו'
5. רישום הנכס על שם הרוכש במחוז (קאונטי)
ביום סגירת העסקה כל צד אחראי למלא את חלקו בעסקה, לאחר שהטייטל בדק את חוקיות העסקה וכשירותה עם כל המשתמע מכך. כמו כן, החברה מנפיקה (title insurance) ומבטחת כל אחד מהצדדים שאכן אין בעיות בנכס, ברישום או שאין עיקולים הרובצים על הנכס ביום הסגירה. עלות הטייטל קאמפני והביטוח הינה כמה מאות דולרים בודדים ומשתנות ממדינה למדינה בארה"ב.
פעולת הטייטל קאמפני חשובה, ולכן אין לוותר עליה. ישנם לא מעט משקיעים שאינם מודעים למנגנון זה, המונע הונאות נדל"ן בארה"ב, ופשוט מדלגים על השלב הזה. בארה"ב הרישום של הנכסים הינו בקאונטי (מחוז), וזה המקביל לטאבו הישראלי. הליך רישום בטאבו הישראלי יכול לערוך חודשים רבים ולפעמים אף שנים. בארה"ב הרישום בטאבו הינו מהיר ותוך מספר שבועות הנכס יירשם בקאונטי על שם הרוכש.
כדי לוודא שהנכס אכן יירשם על שם הרוכש, יש להיכנס לאתר הקאונטי בו נמצא הבית. לשם הבהרה, הקאונטי הינו האזור בו נמצא הבית פיזית. נניח שארכוש בית בסינסינטי אוהיו, במחוז (קאונטי) שנקרא המילטון. עם הכניסה לאתר קאונטי של המילטון באינטרנט יהיה, ברוב המקרים, כפתור המוביל לרשימת נכסים.
ניתן למצוא בעלות בשני אופנים: חיפוש אחר בעלים על ידי הקלדת שם הרוכש או על פי כתובת הנכס. בפעולה פשוטה באינטרנט ניתן לראות מי הבעלים של כל בית ובית בארה"ב.
בארה"ב, הכל נמצא ברשת, ובאתר של הקאונטי ניתן לראות גם את ההיסטוריה של הנכס המדובר, הנכסים ליד, בכמה נרכשו, בכמה נמכרו, מה מספר החדרים וכו'. חשוב לציין, כשרוכשים בית בארה"ב אין להקל ראש או לסמוך על המוכר או כל צד שלישי אחר שהוא לא אתם. לכן יש לבדוק טוב לפני כל צעד ולוודא כשירות העסקה, כדי שבסופו של דבר תמצאו את עצמכם עם נכס ולא עם נטל.
ארה"ב מאוד משוכללת מבחינה נדל"נית. לאחר היכרות עם עולם הנדל"ן האמריקני מבינים עד כמה מדינת ישראל מפגרת מבחינת עסקאות נדל"ן בהשוואה, ועד כמה פשוט כאן בישראל לבצע עוקץ נדל"ן. בארה"ב, אם עושים הכל כמו שצריך, הסיכוי לכך אפסי על גבול הלא קיים.
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.תותח - אחלה כתבה (ל"ת)שי 30/09/2014 06:10הגב לתגובה זו0 1סגור
-
1.נדלן ארה"ב מס עזבון לזרים 35% מהשווי (לא מהרווח)חיים 18/09/2014 14:11הגב לתגובה זו6 0חפשו את הכתבה : השיבה לאמריקה: משקיעים בנדל"ן בארה"ב, וגם בברזיל (אינטרסנטים יספרו לכם שיש דרכים לעקוף את זה - תתפללו שבבוא היום זה יחזיק מים - האמת בעיה של היורשים...) כדאי להתייחס גם למס עיזבון; על אדם פרטי שקונה בית יחול מס עיזבון בשיעור 35%, אם שווי הנכס גבוה מ-60 אלף דולר. לדוגמא, עבור בית שנקנה ב-100 אלף דולר ובעת מות בעליו עומד ערכו על 200 אלף דולר, תגבה ממשלת ארה"ב 49 אלף דולר (35% מההפרש בגובה 140 אלף דולר). "זה חוק דרקוני כי הוא נגזר משווי הנכס מבלי שהייתה כלל מכירה", מסכם סילברסגור
-
מס עיזבון חל גם על מניות שנקנושימי 19/09/2014 16:40הגב לתגובה זו1 1בבורסת ארה"ב שמחזיק ישראלי בחשבון בישראל. לכן כדאי לקנות מניות בבורסת טורונטו. למשל vun מקביל ל vti של ואנגרדסגור
-
שימי אל תבלבל את המוחחיים 19/09/2014 19:41הגב לתגובה זו3 0מס עיזבון על מניות לא נאכף ואף אחד לא מחפס לאכוף אותו (מפחד מבריחה המונית ממניות אמריקאיות). מס על נדלן רשום בארצות הברית כאשר מחזיק הנדלן יכול למות בפתאומיות זה משהוא שלא ניתן לברוח ממנו בקלות. זה מס מיוחד שמוטל רק על משקיעים זרים.סגור