הדולר מתחזק והמשקיעים ממשיכים להפנות השקעות לחו"ל

גלעד גרומר, מנהל שיווק ולקוחות במנורה מבטחים קרנות נאמנות, על הדגש הרב שניתן לשינוי שער הדולר בהחלטה השולית של בנק ישראל שלא להוריד את הריבית או לבצע הרחבה כמותית חריגה. נראה שתנאי המשק המקומיים מהווים מגבר למגמה העולמית
 | 
telegram
(4)

השבוע האחרון היה ללא ספק השבוע של הבנקים המרכזיים, ובסיומו נראה כי המגמה החיובית של הדולר רק מתחזקת. בהיבט הפסיכולוגי, השוק שוב "פספס" הזדמנות לשנות מגמה, והירידות החדות שראינו לפני כשלושה שבועות פשוט נמחקו. כעת, סביר להניח שאומרים לעצמם המשקיעים, "שוב הוכח שירידות חדות הן הזדמנות קניה. בפעם הבאה שנראה ירידות כבר נדע מה לעשות". אחרים פשוט בונים לעצמם את הביטחון ובכלל נראה שמה שעבד בשנים האחרונות ממשיך לעבוד גם עכשיו - הכסף הזול מוביל את מדדי המניות כלפי למעלה. בינתיים נראה שלמרות כל המאמצים למצוא שוק אקזוטי או מקורי שיהיה המועדף, המשקיעים ממשיכים להצביע על ארה"ב ועל מדד S&P 500.

לגבי יפן. בתיאום מושלם עם הפד, הודיעה המדינה על הגדלת בסיס הכסף ב-25%, הארכת הטווח לפדיון של איגרות החוב הנרכשות ורכישת ETF על נכסים שונים. גם קרנות הפנסיה של יפן הודיעו שיכפילו את אחוז המניות שהן מחזיקות ל-50%, כשמחצית מהמניות יהיו ביפן והחצי השני מחוץ לה.

האם עדיין מצפים להרחבה כמותית כחול לבן?
בניגוד להודעות קודמות במשמרתה של ד"ר קרנית פלוג, בהן המשקיעים לא ציפו להרבה וקיבלו הורדות עד לרמת שפל חדשה, הפעם דווקא היו ציפיות שהתבדו. המשקיעים שזיהו את הנחישות, חיברו לכך ראיון עם נגידת , במהלכו אמרה כי שערי הריבית יכולים לרדת עוד יותר וישנם כלים שבנקים מרכזיים השתמשו בהם לאחר שהגיעו לגבול האפס, וציפו למהלך.

כשזה לא הגיע, ראינו פניית פרסה בהתנהגות איגרות החוב הממשלתיות, אך מבחינה השקעתית, אנו עדיין באווירה של הרחבה כמותית. נראה שבנק ישראל ממתין בינתיים לראות את השפעת הריבית על הכלכלה. פרסום נתונים נוספים על האטה בצמיחה או באינפלציה, יחזירו להערכתנו את האפשרות להרחבות נוספות ללב קונצנזוס המשקיעים. נזכיר שגם אם בנק ישראל לא יבצע הרחבות מוניטאריות נוספות, קשה לראות העלאת ריבית באופק.

תגובה אוטומטית נוספת לאכזבה מאי הפעולה של בנק ישראל הייתה ירידה חדה יחסית בשער הדולר - מה שאנו מכנים מימוש רווחים במגמה עולה. יומיים לאחר מכן, הגיעה החלטת הפד על הפסקת ה-QE, והמשקיעים שחיפשו מסר מרגיע חדש לגבי מועד העלאת הריבית התאכזבו. כתוצאה מכך, חזר הדולר להתחזק והזכיר שוב שמגמות אינן נוטות להשתנות מהר. ברוב המקרים, כשמאתרים מגמה ברורה, ירידות חדות מנערות ידיים חלשות ומהוות הזדמנות קניה. ביום שישי האחרון הודיעו ביפן על הגדלת ההרחבה הכמותית ובכך חיזקו את התשתית להמשך התחזקות הדולר.

להערכתנו, למרות הדגש הרב שניתן לשינוי שער הדולר בהחלטה השולית של בנק ישראל שלא להוריד את הריבית או לבצע הרחבה כמותית חריגה, נראה שתנאי המשק המקומיים מהווים מגבר למגמה העולמית. כך, מאז החל הדולר להתחזק בסוף יולי, הוא עלה בכ-6% מול סל המטבעות ובכ-11% מול השקל.

לעניות דעתנו, בתקופה שהתשואות בחו"ל יותר גבוהות, כמותן גם מרווחי התשואה על קונצרניות והדולר נמצא במגמת התחזקות, אין פלא שאנשים מחשבים את מבנה התיק מחדש ומגדילים חשיפה לחו"ל. נציין כי התשואות בארה"ב ימשיכו להיות גבוהות בהשוואה לתשואות בישראל עוד חודשים רבים.


**גלעד גרומר מכהן כמנהל שיווק ולקוחות במנורה מבטחים קרנות נאמנות בע"מ, והוא ו/או מנורה קרנות נאמנות או חברות אחרות בקבוצת מנורה עשויים להיות בעלי ענין אישי בנושאי הסקירה. שיווק ההשקעות אינו מהווה תחליף לשיווק המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    כתבות שעשויות לעניין אותכם
    דוד המלך 10/11/2014 11:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אם כתבתם שזו כתבה שעשויה לעניין אותי, למה זה לא מעניין אותי? טפו!
    סגור
  • 2.
    החברה אולי עם הביצועים החלשים בשוק מחלקת לנו עצות..
    בדיחת השבוע 05/11/2014 11:16
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מאוכזב מאד מהביצועים בקרנות שלהם
    סגור
  • תגובה עניינית
    מה שנכון נכון 05/11/2014 12:13
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ונכונה
    סגור
  • 1.
    גם ETF של אגח קנדי הוא לא רע
    רמי 05/11/2014 10:35
    הגב לתגובה זו
    0 1
    למשל CLF.TO שמכיל laddered bonds
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות