תחילתן של רפורמות כלכליות בסין: מה יביא לשינוי המיוחל?
בתחילת השבוע החל שיתוף הפעולה הראשוני בין בורסת הונג קונג לבורסת שנחאי. במסגרת שיתוף הפעולה יוכלו משקיעים סינים לראשונה לרכוש מניות סיניות בבורסה בהונג קונג בסכום הנמוך מ-2 מיליארד דולר מדי יום, ואילו משקיעים זרים יוכלו לקנות מניות בבורסה בשנחאי בסכום הגבוה במקצת מ-2 מיליארד דולר מדי יום.
בהמשך סכום העסקאות צפוי לגדול, ותוך שנה עד שנתיים צפוי מיזוג בין בורסת הונג קונג לבורסה בשנזן בה נסחרות בעיקר מניות SMALL CAPסיניות. מהלך זה צפוי להזניק את מחזורי המסחר בבורסת הונג קונג בשנים הקרובות, להפוך את הבורסה לשלישית בגודלה בעולם מבחינת מחזורי מסחר ולהגדיל את חשיבותה של הונג קונג כמרכז פיננסי עולמי. בנוסף מהלך זה צפוי לפתוח את שוק ההון הסיני בפני משקיעים זרים ולהפוך את המטבע הסיני היואן למטבע סחיר.
שיתוף הפעולה בין הבורסות הוא הניצן הראשון לרפורמות כלכליות מרחיקות לכת שצפויות בכלכלת סין בשנים הקרובות במטרה להפוך את הכלכלה והצמיחה שהיו מוטות להשקעות מאסיביות וייצוא לכלכלה, הנשענת על צריכה פרטית ושירותים בדומה לכלכלות המערביות. התלות של הכלכלה הסינית בהשקעות וייצוא הביאו למספר בעיות איתן מתמודד כעת השלטון.
ראשית, ההשקעה האדירה בתשתיות הביאה לזינוק במחירי הנדל"ן, וליצירת ערי רפאים ברחבי המדינה. בנוסף תשתיות רבות, שנבנו, עומדות ללא שימוש. גם התלות בייצוא פוגעת בצמיחה הסינית עקב חולשה בכלכלה העולמית ועלייה חדה בעלויות הייצור בשנים האחרונות בסין. לכן חברות בינלאומיות רבות מצמצמות את הייצור בסין ומעתיקות קווי ייצור למדינות זולות יותר.
כחלק מהתהליך והרפורמות כלכלת סין תצמח בקצב הנמוך באופן משמעותי מהצמיחה בעשור האחרון. אם הורגלנו לראות את הכלכלה בסין צומחת בקצב של מעל ל-9% כמעט מדי שנה בעשור האחרון, אנו צפויים לראות צמיחה נמוכה בהרבה, כאשר בשנת 2014 הצמיחה צפויה להסתכם ב-7.2%-7.4% ואילו בשנת 2015 הצמיחה צפויה להאט לרמה של 7% גם מעבר לשנת 2015 צפויה צמיחה נמוכה יחסית.
את הסבלנות של הממשל הסיני לגבי הצמיחה החלשה יחסית אפשר לשמוע בהתבטאויות האחרונות של בכירים סינים, שצוטטו כי צמיחה של 7% היא בהחלט סבירה למשק הסיני בשנים הקרובות. על מנת למנוע מחסור בנזילות, הבנק המרכזי מזרים כסף לבנקים במדינה לפי הצורך.
לסיכום, כלכלת סין עומדת בפני אתגרים רבים בשנים הקרובות, כאשר האטה כלכלית מביאה לחששות הכלכלנים בנוגע להמשך הצמיחה החזקה של הענק הסיני. אם זאת, הרפורמות הכלכליות מרחיקות הלכת שצפויות לעבור במדינה המונהגות על ידי הממשל החזק, בנוסף לפתיחת השוק הסיני למשקיעים זרים ולהפיכת היואן למטבע סחיר, צפויים להביא לחולשה זמנית בכלכלה הסינית. עם כל אלה, רפורמות אלו חיוניות לכלכלה על מנת לעבור לנתיב צמיחה בריא ויציב יותר הנשען על התחזקות הצריכה המקומית ועל מתן שירותים.
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.למה הנפקת אדמה לא מתבצעת בסיןjQuery203005481272144243121_1416500945306? (ל"ת)שוני 20/11/2014 18:32הגב לתגובה זו0 0סגור