מה שהציבור לא מכיר: כיצד להימנע מפירוק שותפות או חברה?

ירון שמיר, מומחה פנסיה של אתר Bizportal, מסביר כיצד ניתן להימנע מפירוק שותפות במקרה של פטירה
 | 
telegram
(2)

בטור של היום ננסה לצאת קצת מהדיבורים והכתבות על השינויים הגדולים העוברים על הענף הפנסיוני, ונתרכז דווקא בתחום ניהול הסיכונים במעגל החברות והשותפויות, שלטעמי לא מטופל מספיק.

<

רבים מבעלי העסקים והשותפויות עסוקים בניהול היומיומי ובשמירה על מאזן ההכנסות וההוצאות של העסק. בנוסף, כמעט 100% מהעסקים דואגים לבטח את העסק מפני פריצה, שריפה, אובדן הכנסות וכו'. אבל רק מתי מעט מהעסקים דואגים לבטח את השותפות עצמה.
חלק גדול מבעלי העסקים, גם כאלה המאוגדים בדרך של חברה בע"מ וגם כאלה המאוגדים בדרך של שותפות, לא מספיק מודעים לעובדה כי במקרה פטירה של אחד השותפים או מבעלי המניות - העסק בצורתו טרום מקרה הפטירה חדל מלהתקיים.

<

על פי פקודת השותפויות, במקרה פטירה של אחד השותפים, השותפות מתפרקת ועל פי חוק החברות שאיריו של הנפטר זכאים לקבל את מניותיו בעסק. למעשה, במקרה פטירה העסק לא רק צריך להתמודד עם בעיה עיסקית של העלמותו של אחד מהכוחות המניעים, אלא גם עם בעל מניות חדש היושב על יד שולחן ההנהלה וזכאי להשתתף בתהליך קבלת ההחלטות. אכן מצב מסובך, אשר יכול לגרום לשיתוק ופירוק העסק דה פאקטו בצורתו כפי שהיתה קיימת. המעניין שניתן למצוא פתרון למצב כזה בדרך מאד פשוטה, אך יחד עם זאת לא רבים דואגים להגן על עצמם עם פתרון זה.

<

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מהו ביטוח שותפים?
ביטוח שותפים מתחיל בביצוע הערכת שווי של העסק, אשר ניתן לבצע בעזרתם של רואה חשבון ומדדים ידועים במערכת העיסקית (באמצעות מעריך שווי או בכל דרך אחרת). לאחר שבוצעה הערכת השווי, נניח שהעסק הוערך ב-9 מיליון שקל, מחולק השווי בין השותפים או בעלי מניות. בדוגמא שלפנינו ישנם 3 שותפים או בעלי מניות שווים, השווי המיוחס לכל אחד מהם עומד על 3 מיליון שקל.

<

לכל אחד מהשותפים נרכש ביטוח חיים בגובה של 3 מיליון ש', כאשר הנהנים בפוליסה למקרה פטירה הם שארי השותף. חשוב לציין כי הפוליסה היא פוליסה פרטית ואינה נמצאת בבעלות החברה. במקביל לרכישת סכומי הביטוח נערך הסכם שותפים או מוכנס שינוי בתקנון החברה. בהסכם נכתב כי במקרה פטירה של אחד השותפים או בעלי המניות מהווה סכום הביטוח שנרכש באמצעות הפוליסה, וכאן מוכנס מספר הפוליסה הרלוונטית - תמורה עבור חלקו של השותף בחברה או בשותפות וכי סכום הביטוח מהווה תמורה מלאה ומוחלטת.עבור חלק זה.

<

חשוב לקחת בחשבון כי מומלץ שסכום הביטוח ישקף את השווי האמיתי של החברה על מנת שלא יעלו טענות ומענות שונות כי התמורה איננה מספקת. כמובן שכל שינוי בפעילות החברה ובשוויה מחייב עדכון של סכום הביטוח. על ביטוח זה ניתן כמובן להוסיף עוד ביטוח של סיכונים נוספים, אשר ימנעו משותפים להמשיך את דרכם במסגרת העסק כמו לדוגמא נכות צמיתה מחלה סופנית ועוד.

מומלץ כמובן להתייעץ עם עורך דין לצרכי הניסוח וכיצד לעגן בצורה הנכונה ביותר את ההסכם. כמו כן חשוב להבין כי לא מדובר על תהליך סבוך מדי, אלא פתרון שבמקרה של אסון יכול למנוע פירוק שותפות ו/או חברה. בפעם הבאה נחזור שוב לדיונים בשוק הפנסיוני ובשינויים העומדים בפתח.

שנה טובה וחתימה טובה

<


***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ במוצר פנסיוני ו/או שיווק פנסיוני ו/או המלצה לביצוע פעולותו/  או יעוץ במוצר פיננסי ו/ או שיווק פיננסי ו /או ייעוץ מס/ ו/ או יעוץ פיננסי ו/ או יעוץ משפטי ו/או יעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות ו /או הקופות המוזכרים לעילו/או קיים להם אינטרס כלכלי במוצרים האמורים ו/או נמצאים בקשרים עסקים עם החברות המוזכרות.**   

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מכירת למוקשים ביחד עם הביטח
    שור 27/09/2015 12:32
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הכותב פרסם את הביטוח אך לאך לאמנע פירוק של השותפות!?
    סגור
  • 1.
    איך לא חשבתי על זה
    מכיר טובה 27/09/2015 07:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מכל הכתבות השבוע זה מה שגרם לי לעשות משהו ולהתחיל להניע תהליכים להגנות כאלה תודה על הכתבה חומר למחשבה מעשיר ונכון
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות