זריזות ויצירתיות: הכלים שצולחים בעזרתם את המים הסוערים של שוק ההון

מיכה צ'רניאק, מנכ"ל להבה ניהול תיקי השקעות על השינוי של רשות לני"ע בהרחבת מגוון המשקיעים בעת הנפקות והרחבות אג"חים. האם שינוי התמונה מעניק לציבור כוח בשלב המוסדי?
 | 

כמה פעמים חלפה בראשכם המחשבה "אני צרכן קטן ובגלל זה דופקים אותי במחיר"? כמה פעמים ראיתם מבצעים אטרקטיביים המיועדים אך ורק ללקוחות השייכים למועדונים גדולים וחזקים כמו "חבר", והתרגזתם על כך שלכם לא מציעים מחירים זהים? אלו בדיוק המחשבות החלופות בראשם של המשקיעים הפרטיים בשוק ההון על בסיס יומי. אלה תמיד נמצאים בתחתית שרשרת המזון של העמלות, המחירים, האפשרויות בשוק ומה לא.

המשקיע הפרטי משלם הכי הרבה עמלות, יש לו יחסית מעט כוח וזכויות בכל הנוגע להשפעה בחברות שהוא משקיע בהן וכמעט שאיננו נהנה מהטבות הניתנות בקלות לגופים מוסדיים או גופים חזקים. חולשות אלה דחפו את המשקיע הפרטי לעמדת חולשה אל מול הגופים המוסדיים (קופות גמל, קרנות השתלמות, קרנות פנסיה, פוליסות ביטוח, קרנות נאמנות ועוד). בעצם הכלים היחידים בהם המשקיע פרטי יכול להיעזר על מנת לצלוח את המים הסוערים של שוק ההון, ובכדי להניב לעצמו תשואות עודפות ביחס לגופים המוסדיים, הם זריזות בתגובות ומחשבה יצירתית.

בצעד די מפתיע, רשות ניירות ערך פתחה לאחרונה אפשרות חדשה עבור המשקיע הפרטי - השתתפות בהנפקות כמשקיע מוסדי. צעד זה מצריך שימוש הן בזריזות פעולה והן במחשבה יצירתית, וכך הוא יכול להשיג לעצמו עדיפות במחיר ביחס לפעילים אחרים בשוק ההון. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

למי שזוכר, בעבר התייחסתי לא פעם לאגרות חוב שזה עתה הונפקו ו/או הורחבו, ובכל פעם הסברתי כי הנפקות אגרות חוב או הרחבתן מתבצעת בהטבת מחיר ביחס למחירים בשוק ההון. הבעיה של המשקיע הפרטי תמיד הייתה אותה עמלת התחייבות מוקדמת, כלומר הנחה במחיר בסדר גודל של 0.4%-0.8% ממנו נהנו הגופים המוסדיים והלקוחות הכשירים (שזה שם אחר לספקולנטים וגופי נוסטרו בשוק, שצצו כמו פטריות אחרי הגשם בעקבות האפשרות ליהנות מאותה עמלת ההתחייבות המוקדמת).

על מנת להבין על אילו סדרי גודל מדובר, בואו קודם כל ננסה להבין את שוק ההנפקות דרך ניתוח קצר של שוק הנפקות החוב המקומי
 

  • שוק ההנפקות בשנת 2015
במהלך השנה החולפת החברות בישראל גייסו סכום של כ-60 מיליארד שקלים. מתוך סכום זה גיוסי החוב הסתכמו בכ-56 מיליארד שקלים, ואילו גיוסי ההון בכ-4 מיליארד בלבד. מתוך סך הנפקות החוב, הבנקים היוו כ-32% מסך הנפקות החוב, ואילו ענף הנדל"ן היווה כ-35% מסך ההנפקות (הנתון כולל את חברות הנדל"ן הזרות אשר הכפילו את הגיוסים שלהם יחסית לשנת 2014). מרבית הגיוסים בוצעו על ידי חברות בעלות דירוג אשראי ממוצע גבוה של AA- .

אם נכפיל את השיעור הממוצע של עמלת התחייבות מוקדמת בהיקף הנפקות האג"ח בשנת 2015, נגלה כי המשמעות של מתן עמלת התחייבות מוקדמת הינו מתן הנחה של 0.5%-0.6% על כל הנפקה. כך שנקבל כי עמלת ההתחייבות המוקדמת שווה במונחים כספיים כ-300 מיליון שקלים בשנה.

  • כיצד מתבצע תהליך ההנפקה?
תהליך ההנפקה מתקיים בשני סבבים. הראשון, השלב המוסדי בו מתקבלת התחייבות מצד משקיעים מוסדיים להזמין במכרז הציבורי 80% מהיקף הגיוס המבוקש. בשלב השני, התחייבות המשקיעים המוסדיים מוזרמות בהתאם להתחייבות המוקדמת שלהם, ובנוסף הציבור מזרים את ההזמנות שלו. שאיפתו של המנפיק שבשלב הציבורי תגענה הזמנות מהציבור כך שהן תכסינה  את אותם 20% הנותרים.

ההנפקה היא למעשה הליך של מכרז על גובה הריבית / המחיר של אגרת החוב. השאיפה של הגופיים המגייסים שהריבית במכרז תסתיים נמוך ככל שניתן, כלומר השאיפה היא שיהיו ביקושים גדולים שיגררו תחרות על המחירים. על מנת שמשקיעים מוסדיים יהיו מוכנים להתחייב מראש להזמין בהנפקה במחיר שנקבע מראש, למרות שמדובר בנייר ערך שעדיין לא נסחר, יש צורך במתן פיצוי לאותם המזמינים מראש עבור "הסיכון שבהתחייבות".

הפיצוי מגיע מחתם ההנפקה (הגוף שעוזר לחברה לגייס את הכסף), ומי שמשלם לחתם את העמלה היא כמובן החברה עצמה, מתוך תמורת ההנפקה - וזו בדיוק אותה עמלת התחייבות מוקדמת. כאמור גובה עמלת ההתחייבות המוקדמת נעה בטווח של 0.3%-1% לאג"ח (בדרך כלל כפונקציה של המח"מ של האג"ח) ועד 3% בהנפקות של מניות. עמלה זו משפרת את תנאי הרכישה של המשקיעים המוסדיים ביחס לציבור, ומעניקה להם עדיפות על המשקיע הפרטי שנדחק להנפקה הציבורית.

עד לאחרונה משקיעים פרטיים לא יכלו ליטול חלק בשלב המוסדי. היו ניסיונות רבים מצד רשות ני"ע להרחיב את מעגל המשתתפים בהנפקות. וכך נוצר המושג 'משקיע כשיר'. הרשות הגדירה גם משקיעים פרטיים וחברות שאינם עונים להגדרה הקלאסית של משקיע מוסדי (שזה בדיוק מה שעולה בראש של כולנו, כלומר קרנות נאמנות, קופות גמל, קרנות השתלמות וקרנות פנסיה), אלא שגם אפשרה לחברות או פרטיים בעלי הון עצמי משמעותי (חברה בעלת הון עצמי מעל 50 מיליון שקלים ומשקיע פרטי שענה על שניים מתוך שלושה מבחנים הכוללים הון נזיל, ידע והיקף פעילות).

הרחבת מגוון המשקיעים המורשים יצרה עיוות בשוק ההנפקות - בעצם 50%-60% מהמזמינים בשלב המוסדי הגיעו מקבוצת המשקיעים הכשירים, ולא מתוך המשקיעים המוסדיים, אותם הרשות הייתה מעוניינת לעודד. וכך נוצר העיוות בו המחירים בהנפקות נסגרו ברמה גבוהה (כלומר בריבת נמוכה יחסית), ואילו לאחר תחילת המסחר הציבור שהזמין בהנפקה התקשה להרוויח בגלל המכירה המהירה שביצעו המשקיעים הכשירים שהיו מעוניינים ליהנות מרווח מהיר ולברוח.

לאור הנסיבות שציינתי החליטה רשות ני"ע לבצע שינוי בתהליך ההנפקות. היא הודיעה על השמטה של לקוח כשיר מסעיף 12 לתוספת הראשונה לחוק, כלומר היא הוציאה את הלקוחות הכשירים מתוך הרשימה של הגופים הזכאים להימנות על הרשימה של הגופים המוגדרים כמוסדיים וזכאים להיכנס לאותה התחייבות מוקדמות לביצוע הזמנה בהנפקה, וכפועל יוצא מכך הינם זכאים לעמלת התחייבות מוקדמת בהנפקה. במקביל היא השאירה את התאגידים בעלי הון עצמי מעל 50 מיליון שקלים ברשימת הגופים המוסדיים והוציאה את אותם המשקיעים הפרטיים אשר "ענו" על המבחנים בחוק.

רשות ני"ע הצהירה כי "היעדר זכאות להשתתפות של לקוחות כשירים עשויה בהחלט לתמרץ משקיעים מוסדיים 'קלאסיים' להשתתף במכרזים המוסדיים, אשר יש הטוענים כי הם נרתעים מכך כיום עקב העדר ודאות בדבר הכמות שתוקצה להם".

כמו כן, היא אפשרה לציבור הרחב להשתתף בהנפקות כלקוח מוסדי במסגרת לקוחות המנוהלים ע"י מנהל תיקי השקעות. האישור התבסס על הטענה שאין להפלות לטובה קרן נאמנות לעומת תיק מנוהל, וכי אישור כזה יביא להרחבה ניכרת של מעגל המשקיעים בהנפקות בשוק הראשוני.

בעת אישורה ללקוחות של מנהלי התיקים להיחשב כלקוח מוסדי בהנפקות, היא ציינה ש"סגל הרשות סבור כי כאשר החלטת ההשקעה מתקבלת על ידי מנהל התיקים אשר הדין רואה בו 'משקיע מתוחכם', השתתפות במכרז המוסדי מכוח החלטה זו עולה בקנה אחד עם ההצדקות לקיומו של המכרז המוסדי. לאור האמור, סגל הרשות סבור כי ניתן להתיר השתתפות מנהלי תיקים הרוכשים בעבור לקוחותיהם, ובלבד ששיקול הדעת בקבלת החלטת ההשקעה ימצא בידי מנהל התיקים, ללא אפשרות מתן הנחיות על ידי הלקוח."

בהחלטה אחת הפכה רשות ני"ע את שוק ההנפקות על פיו. לא עוד נחשולים של ספקולנטים המתחזים למשקיעים מוסדיים, דוחפים את מחירי ההנפקות לשמיים ואינם מאפשרים לציבור הרחב בפועל להרוויח מהנפקות. מעכשיו נפתחה הדרך למנהלי התיקים להזמין ללקוחות בהנפקות, במחירים טובים יותר ואף לאפשר לאותם הלקוחות ליהנות מהטבות אשר כאמור הסתכמו רק בשנת 2015 בכ-300 מיליון שקלים (!)

מה אפשר לומר מלבד, כוח להמונים.

תגובות לכתבה(34):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 16.
    הלוואי והיית צודק
    רז 03/02/2016 11:59
    הגב לתגובה זו
    1 0
    חלק מהפליפרים זמינו דרך גופי נוסטרו גדולים כמו ברק קפיטל וכו ושאר הפליפרים יזמינו דרך מנהלי תיקים לדעתי הכי טוב וצודק לפתוח את ההנפקות לכל משקיע שיצהיר ויוכיח מומחיות
    סגור
  • 15.
    חלל תקשורת
    יאיר 03/02/2016 09:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלום, האם ידוע לוח הזמנים לתשלום דמי הביטוח על הלווין שאבד? האם המשמעות של אובדן הלווין היא פדיון מוקדם של סדרה יב שהלווין היה משועבד לה או שישימו את כספי הביטוח כבטחונות והסדרה תפרע במועדה?
    סגור
  • 14.
    מי שקנה בזק חטף היום בובמה למטה (ל"ת)
    המוסדיים בבזק חטפו 02/02/2016 20:24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 13.
    רעיונות
    hy 02/02/2016 16:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הי מיכה בהמשך לכתבה המחכימה בשבוע שעבר אשמח לשמוע עוד רעיונות של אג"חים HY בשוק האמריקאי... תודה מראש
    סגור
  • 12.
    קרנות להבה
    רונן 02/02/2016 10:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רציתי לשאול, מיכה, איך הולך בקרנות? האם הן מהמובילות כל אחת בקטגוריה שלה?
    סגור
  • טען עוד
  • גרועות, עם דמי ניהול גבוהים
    אמיר אלפסי 02/02/2016 17:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    קח למשל את להבה 25- תשואה שלילית שנה אחורה, עם דמי ניהול גבוהים מהממוצע בקטגוריה. נכון, מיכה?
    סגור
  • 11.
    אז בגלל זה הזמנת בפז אגח
    בבורי 02/02/2016 03:35
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כדי שתמכור ביום הראשון ותרויח, ולא סתם ב 30 מליון, ואולי מכרת לפני ההנפקה והורדת את השער, ומה אתה רומז שנביא לבית השקעות כמוך תיק לנהל ונשלם לך 1% לשנה
    סגור
  • 10.
    מהקורה עם סאני\פרטנר ?
    רן 01/02/2016 17:15
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שלום מיכה באחת התגובות בכתבות הקודמות אמרת שלהבה לוקחים עוד נוסף על מנת למנוע מחברת לפידות לגזול את מה שסוכם עליו יחד עימם בהסדר. מאז לא יצאה שום הודעה ושום עדכון לגבי הנעשה. האם סוף גנב לתליה ?
    סגור
  • סאני ד
    מיכה צ'רניאק 02/02/2016 13:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בחודש הבא דיון בבית המשפט , לאחר שלפידות דחתה בחודשיים את הדיון המקורי.
    סגור
  • 9.
    אתה לוקח
    אביט 01/02/2016 11:23
    הגב לתגובה זו
    3 0
    1.95 % ואם ביצועים גרועים ביחס לשוק ובקרנות שלך ואתה רושם" אני צרכן קטן ובגלל זה דופקים אותי במחיר" קצת מצחיק לא?
    סגור
  • בהחלט מצחיק
    תום 01/02/2016 13:46
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אבל הוא חייב להמשיך לפרסם כתבות כי זה תומך בשמו ושם בעסק. אז מקשקשים, מה הבעיה. כל הקרנות האקטיביות הללו לוקחות סביב ה - 2% +/- ולא מכות את הבנצ'מרק. אני פשוט קונה את אותה הסחורה ב - 0.1% מי בכלל רוצה להחשף לאג"ח קונצרני בישראל? נכס מיותר בעליל.
    סגור
  • לא הוא פשוט משווק
    בבורי 02/02/2016 03:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    את עצמו בכתבות תמימות לכאורה, כאשר הוא בעצמו מעלה את מחיר האגח
    סגור
  • 8.
    הסדר מירלנד
    אפי 01/02/2016 11:14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    קראנו הבוקר שההסדר התפוצץ. יש מצב בו מוחקים את כל האגחים ומחלקים את המניות בין בעלי האגח פרי פאסו? כך שבעלי האגח הופכים לבעלי השליטה, וכל הסיכון והסיכוי נופל כל כתפי המחזיקים.
    סגור
  • מירלנד
    מיכה צ'רניאק 01/02/2016 12:59
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לפי מה שנכתב החברה חזרה בה מהסדר שכבר אושר על ידי מחזיקי האג"ח !!! . במקרה שמחזיקי האג"ח לא יצליחו להגיע להסדר עם החברה יש לפניהם מספר מצומצם של אפשרויות.1- "לקחת את החברה לעצמם" כלומר להמיר את כול החוב למניות ולקבל 100% מהחברה ( או להמיר חלק מהחוב למניות ולקבל את כול המניות , זה תלוי במצב ובצרכים" ) ואז להכניס משקיע תמורת הזרמת כסף לחברה כי מירלנד זקוקה למזומנים על מנת לפתח את נכסיה והיא צריכה משהוא שינהל את החברה. 2- למנות כונס שיפעל למימוש הנכסים וחלוקת התמורה שתתקבל לנושים שהם בעיקר מחזיקי האג"ח.
    סגור
  • 7.
    אפריקה
    רן 01/02/2016 10:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שער הרובל לדולר נמצא בשפל - 76 רובל לדולר, כך גם מחיר חבית נפט שנע סביב 30$. לאור זאת, איך ניתן להסביר את התאוששות אגחי אפריקה בשבועיים האחרונים? הקונים של האגחים יודעים משהו שאנחנו לא?
    סגור
  • אג"ח אפריקה
    מיכה צ'רניאק 01/02/2016 11:12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בטור מלפני כמה שבועות התייחסתי למצב באפריקה. בטור ההוא כבר כמעט ומחקתי את שווי הפעילות ברוסיה המתבצע באמצעות אפי וגם אז במחירים הנוכחיים הגעתי למצב בו מצבם של מחזיקי אג"ח אפריקה אינו כה גרוע . מה שמניע את מחירי אגרות החוב של אפריקה אלו ספקולציות על מחירי הנפט והשפעתם על הכלכלה ברוסיה. כאשר מחיר חבית נפט יורד המחזיקים מורידים את מחירי אגרות החוב של אפריקה. בימים האחרונים מחיר חבית נפט קפץ אז מחירי האג"ח של אפיקה עלו. אלו ממש ספקולציות לטווח מאוד קצר.
    סגור
  • 6.
    תשלום מאגח אולימפיה
    נחום 01/02/2016 10:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא היינו אמורים לקבל כמה אגורות? תודה על התשובה
    סגור
  • תשלום למחזיקי אג"ח אולימפיה
    מיכה צ'רניאק 01/02/2016 11:09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כן , נקבע בדיון בנושא בבית המשפט ב 28/2/2016. מדובר בסדר גודל של 9 אגורות לאג"ח.
    סגור
  • 5.
    תזרים פטרוכימיים
    יחיאל 01/02/2016 09:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מיכה שלום, לפטרוכימים אין הוצאות מימון עד סוף 2016. בשנת 2017 עליה לשלם 510 מיליון לנושיה, בעיקר פרעון הלוואות וריבית מפועלים ובראשית. מקורות אפשריים הם דיבידנד מבזן, מכירת מניות בזן, ומיחזור הלוואות. החשש הוא שמקורות אלו לא יספיקו - הדיבידנד, אם יחולק - יהיה מוגבל, כמות מניות בזן החופשיות שנותרה היא קטנה ולכן האפשרות שנותרה היא מיחזור הלוואת הפועלים, ככל שימצא גורם פיננסי שיסכים. אם החברה לא תצליח לגשר על הוצאה זו אנו צפויים להסדר חוזר. מה דעתך?
    סגור
  • פטרוכימיים- חוב לפועלים
    מיכה צ'רניאק 01/02/2016 10:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לטובת בנק הפועלים וקרן בראשית משועבדים מניות בזן בהיקף העולה על החוב לשני גופים אלו. מה שפטרוכימיים תצטרך לעשות הוא פשוט למכור את מניות בזן המשועבדות להם ( אגב יש כאן עודף שאמור להשתחרר בעקבות פירעון החוב לגופים אלו לטובת מחזיקי האג"ח ) . זו תמיד הייתה רוח ההסדר .
    סגור
  • למיכה
    יחיאל 01/02/2016 12:28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מיכה ברור לך שאילו פטרוכימיים היתה יכולה למכור את כל מניות בזן היום בבורסה היא לא היתה עושה זאת משום NAV שלילי, ושהשבחת הערך מצויה בשיאה. החברה בצדק מעונינת לממש כמה שפחות מניות בבורסה כדי להשביח את שוויה. הפתרון שאני רואה הוא מיחזור הלוואת פועלים עם הפועלים או גוף אחר, כאשר כמות המניות המשועבדות (עודפות) לא תקטן כדי להמריץ את נותן ההלוואה.
    סגור
  • 4.
    לא מתאים מיכה
    אבי 01/02/2016 08:40
    הגב לתגובה זו
    3 0
    כתבה שכל כולה, תכלס להגיע אליכם לניהול תיקים, אין אפשרות למשקיעים לרכוש הנפקות ישירות והרשות הגנה כך על האינטרסים של מנהלי ההשקעות מה הרעיון לקבל הטבה חיתומית של 0.5% ולשלם לכם 1%?
    סגור
  • תגובה
    מיכה צ'רניאק 01/02/2016 10:54
    הגב לתגובה זו
    1 0
    רשות ני"ע תיקנה עיוות שנוצר בשוק .המוטיבציה של רשות ני"ע הייתה ליצור ביקוש להנפקות מצד גופים הפועלים לטווח בינוני-ארוך ולא לעודד ספקולנטים לעשות סיבובים על הנפקות. מנהלי תיקים רוכשים עבור הלקוחות שלהם בהנפקות וטווח הפעולה שלהם הוא זמן בינוני ולא סיבוב של יום-יומיים. לכן השינוי הזה ברוח הרצון של רשות ני"ע. פעולה זו משפרת את מצב כול המשקיעים הפרטיים קודם כול התקווה היא שהמחירים בהנפקות יהפכו להיות טובים יותר לכולם. ושנית זה אכן מסייע למנהלי התיקים שעד עכשיו רק סבלו מכול ההחלטות של רשות ני"ע. ואגב מדובר בהטבה שכולה עוברת ללקוחות של מנהלי התיקים , מדובר בעשרות אלפים משקיעים כך שזה אינו דבר של מה בכך. ביצעו שינוי של חלוקת הטבה , במקום כמה עשרות גופים שנהנו מאותם 300 מיליון ₪ בשנה כעת יכולים ליהנות ממנה כמה עשרות אלפים , מה רע בזה ?
    סגור
  • הקמצנות פגעה ביכולתך לחשב את הרווח. זה באמת לא בשבילך. (ל"ת)
    האמת המרה 01/02/2016 10:21
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 3.
    אלון רבוע אגח
    דני 31/01/2016 23:59
    הגב לתגובה זו
    0 1
    היי מיכה האם לדעתך נושי האגח יממשו איומם לפרק את החברה או שגינדי יתפקחו ויציעו הסדר או הזרמה לשביעות רצון הנושים. גינדי עוד עלולים להפסיד את היהלום בכתר - השוק הסיטוני בת"א
    סגור
  • אלון רבוע הכחול
    מיכה צ'רניאק 01/02/2016 10:49
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אגב השוק הסיטונאי הוא בשליטת האחים גינדי וגינדי השקעות ( באמצעות מגדלי לב תל אביב המחזיקה ב 50.5% מהפרויקט) !!! מי שמעוניין לרכוש את אלון רבוע כחול זו גינדי החזקות ובכך להצטרף לבני המשפחה כך שבכול מקרה משפחת גינדי לא תאבד את הפרויקט. לגבי הרכישה עצמה אני מניח שמחזיקי האג"ח חוששים כי חילופי בעלי השליטה עלולים להוביל לתספורת או התחייבויות שאינן לטובת המחזיקים. זו הסיבה שהם עושים שרירים לאותת שהם כאן ....
    סגור
  • מיכה אתה טועה
    דני 01/02/2016 12:47
    הגב לתגובה זו
    0 1
    אין קשר בין גינדי השקעות (שמחזיקה בשוק הסיטוני) לביו גינדי אחזקות, פרט לקשרי הדם. החברות הן ביריבות עסקית ומתחרות על פרויקטים כמו אחרים. בנובמבר 2014 התחרות בין החברות הגיעה לבית המשפט, כאשר גינדי החזקות זכתה במכרז של רשות מקרקעי ישראל לרכישת מגרש בשכונת מצליח ברמלה תמורת 31 מיליון שקל. גינדי השקעות הציעה תמורת השטח 36 מיליון שקל, אך הצעתה נפסלה על רקע סוגיה של סיווג קבלני. החברה פנתה לבית המשפט נגד פסילתה. לכן, אם גינדי אחזקות לא תרצה את הנושים, הדרך היחידה שפתוחה בפניה להשתלטות על השוק הסיטוני היא רכישת אלון ריבוע כחול מול מציעים אחרים. לכן, נבון מצידה אם תרצה את הנושים ובכך תסלל הדרך לשוק הסיטונאי
    סגור
  • תשובה לדני
    מיכה צ'רניאק 02/02/2016 12:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אל תגזים זה ברור. גינדי השקעות מחזיקה בפרויקט הבניה למגורים באמצעות שותפות עם חברת האחים משה ויגאל גינדי יחד הם מחזיקים ב 50.5% מחברת מגדלי לב תל אביב . החברה שותפה בחברת מגדלי לב תל אביב כאמור ביחד עם משה ויגאל גינדי (הקשר לחברת גינדי החזקות הוא באמצעות קשרי דם לכול אחד מהאחים גינדי , בגינדי החזקות נמצאים ילדיו של יגאל גינדי) .בגינדי השקעות נמצאים בנו של משה גינדי -מנור גינדי ואילו אורי לוי הוא חתנו . ריבוע נדל"ן שותפה בחברת מגדלי לב תל אביב ב 49.5% מפרויקט המגורים. אגב הבעלות על הקניון היא 50%-50% באמצעות חברת קניון העיר תל –אביב. כלומר גם אם חברת גינדי החזקות רוכשת את השליטה בריבוע נדל"ן היא רוכשת רק 49.5% מהפרויקט. היא עדיין תלויה בשאר החברות כלומר משה ויגאל גינדי וגינדי השקעות
    סגור
  • 2.
    מצלאוי ד'
    אני שואל 31/01/2016 19:37
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לאור כניסת משקיע שמזרים סכום משמעותי לחברה ולאור היות סדרה זו בעלת בטחונות, עודפים מפרויקטים שמרבית הדירות נמכרו כבר להבנתי, בניגוד לסדרה ג' שאיה מובטחת, האם תסכים שסדרה ד' במחיר הנוכחי היא הזדמנות?
    סגור
  • מצלאוי ד
    מיכה צ'רניאק 01/02/2016 10:49
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כתבתי בעבר שאני מודאג לגבי יכולת ההחזר של החברה. לאג"ח ד שעבוד על עודפים של שני פרויקטים. שני הפרויקטים הם פינוי בינוי. הפרויקט ביהוד ( פרויקט אשכנזי) לפי הדוחות לרבעון השלישי 2015 נמכרו בו סה"כ 129 יחידות דיור מתוך 168 יחידות בכול הפרויקט. ברבעון השלישי לבדו נמכרו 16 דירות כך שהקצב של המכירות כאן הוא טוב. הבעיה היא שהחברה צופה כאן עודפים של 34 מיליון ₪ בלבד ( כאשר הסדרה כולה היא 90 מיליון אגרות חוב) כלומר מדובר בהיקף נמוך של עודפים. הפרויקט השני כלניות קצב המכירות כאן איטי ברבעון השלישי נמכרו רק 4 דירות וסה"כ 41 דירות מתוך 366 דירות ומכאן אמורים להגיע רוב העודפים לצורך תשלום אגרת החוב. שים לב שהעודפים זה מה שנשאר לאחר שהבנקים קיבלו חזרה את ההלוואות שלהם כלומר אתה אחרי הבנקים. כמובן שבמידה ויכנס משקיע ויזרים בהון 43 מיליון ₪ זו התפתחות מאוד טובה למחזיקי האג"ח אבל זה מזכר הבנות והתשלום לחברה לפי המזכר הוא בחלקים כך שכמחזיק אג"ח אתה צריך להחזיק אצבעות שהעסקה אכן תצא לפועל.
    סגור
  • 1.
    אוי כמה שאתה טועה
    משה.ש 31/01/2016 14:40
    הגב לתגובה זו
    5 0
    פתיחת הזמנות למנהלי תיקים יפתח דלתות לחתמים ולמנפיקים "לשכנע" את מנהלי התיקים לרכוש בהנפקה.והרי היו דברים מעולם.יש להקפיד על רגולציה מחמירה בתחום
    סגור
  • תגובה
    מיכה צ'רניאק 01/02/2016 10:49
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני לא מסכים עם הטענה הזו. אתה מדבר על שחיתות ועבירה על הוראות החוק. מדובר בשינוי משמעותי בשוק החיתום. פשוט מבטלים הטבה שהספקולנטים ניצלו כדי לנכס אותה לעצמם ובכך גרמו לעיוות במחירים של ההנפקות כלומר דחפו את התשואות בהנפקות למטה. זה כמובן פגע במשקיע הפרטי , והעבירו אותה למנהלי תיקים אשר רוכשים הנפקות עבור תיקי הלקוחות שלהם ( מדובר בעשרות אלפי חשבונות לקוחות !!!! ). שים לב שכול ההטבה הולכת ללקוחות וכפי שהסברתי מדובר בסדר גודל של 300 מיליון ש"ח בשנה כך שזה הרבה מאוד כסף. אם מנהל השקעות בשוק מוכן לעבור על החוק תמורת בצע כסף לפי טענתך הוא היה עושה זאת גם בלי קשר לשינוי הנוכחי.
    סגור
  • בסך הכל שינו כותרת
    רן שחורי 02/02/2016 03:44
    הגב לתגובה זו
    1 1
    עכשין הספקולנט הינו מנהל תיקים כמוך שהזמין בהנפקת לאומי, אז מה השקעת לטווח ארוך, ברור שמכרת את הכל מזמן. ההבדל שעכשיו יש שותף לספקולנט, שלוקח גם דמי ניהול, וגם מקבל החזר עמלה מהבנק שם הוא מנהל, וגם קיבל ניהול תיק.
    סגור
  • ס(צ)ודק (ל"ת)
    העירקי 31/01/2016 15:46
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות