עושים כסף ממידע - וזה הולך לגדול למימדי ענק
הגברת יילן עוד לא סיימה את דבריה, והכותרות זעקו "גוואלד, הנאום מאכזב". בסופו קראנו אותו, והוא דווקא חיובי, אלא שהתגובות דומות לתגובת התקשורת לאחר דו"ח ה-OECD על ישראל, שהפער בין הכתוב בו לבין המדווח בתקשורת היה ענק.
השבוע התעמקנו בדו"ח של דיסני ושאלנו את עצמנו למה ירדה המניה לאחר דו"ח כל כך טוב? חשבנו שזה בגלל שהמניה עלתה מאוד, אבל מאז סוף השנה שעברה ירדה ב-27%, אז מה הסיבה? לא מצאנו גורם בדוחות עצמם, אבל הפרשנים מודאגים מהחזקת החברה ב-ESPN - חברת המדיה הגדולה בעולם לנושאי ספורט, שמספר המינויים שלה ירד מ-99 ל-92 מיליון (מה שלא בדיוק נכון, אבל לא משנה כמובן). הפער רבותיי ביו העובדות לכותרות רק מתרחב, ולמשקיע ההגיוני זה לא טוב.
תוצר נוסף לטכנולוגיה מתקדמת שמגלגל המון כסף תעשייה איחסון הנתונים היא תעשיה צעירה, שמהפכת הטכנולוגית יצרה, וצומחת במהירות בשל הצורך ההולך וגדל לאגור, לקדד, לשמר, לעבד ולפזר את כמויות העתק של נתוני האינפורמציה, דאטה, קול ותמונה. המצטברים וניהולם. התעשייה הזו, לדעתנו, היא מנוע צמיחה מרכזי שמאפשר את המשכיות המהפכה הטכנולוגית, מייצר נישות תעשייה חדשות במהירות ומייעל את המערכות שמשתמשות בו. באמצעותו מתבצעות פריצות שמשנות את העולם הכלכלי / חברתי.
מבחינת המבנה הוורטיקלי של התעשייה הטכנולוגית, מדובר בחלק מתעשיית התשתיות, אבל הגידול הפנומנלי של כמות האינפורמציה והיכולות הטכנולוגיות לעשות בה שימוש הפכה את הנישה, לצד התוכנה והחומרה שמשמשים אותה, לענקית תעשייה בפני עצמה והביאה ליצירתן של כמה חברות ענק חדשות. בהתקדמותה מגבה ותומכת בתעשיות החשובות ביותר כמו הרפואה, צריכה, ביטחון, תקשורת ובמיוחד בהתפתחות המדע.
כמו בכל תעשייה חדשה שיצרה מהפכת הטכנולוגיה בהתקדמותה, כך גם זו מתפתחת למבנה של אוליגופול (מספר קטן של ספקים שמובילים). מה שדוחף את כיוון ההתפתחות הוא המעבר המסיבי לשימוש בטכנולוגיות Big Data ו-Cloud computing, והפריצות הטכנולוגיות בתחומים כמו הבינה המלאכותית (artificial intelligence) או ההגנה על הנתונים (cyber security). למעשה, כל הפריצות הטכנולוגיות הגדולות מאז תחילת המאה, מהרשתות החברתיות ועד להתקדמות בחקר הגנומיקה, לא היו קורות ללא יכולות הטיפול בכמויות האינפורמציה שנדרשו למימושן.
כדי להמחיש את כמויות האינפורמציה ש"מטופלות" בתחום אחסון המידע משתמשים ביחידות petabyte (שסימולן PB). כל יחידה כזו שווה קוודריליון בייטים (1 PB = 1000000000000000B = 1015bytes). עד לשנת 2025 יידרשו לאתר ה-YouTube, למשל, יכולות אחסון של כ-1500 PB, ולהמשך ההתקדמות בתחום הגנומיקה הרפואית יידרשו עד כ-40 אלף PB - כל זה מסביר את המשך הצמיחה באחסון וטיפול באינפורמציה.
כרגיל, אסור לשכוח את תרומתה של ישראל, ולהזכיר, כמנהגנו, שחלק מהמפתחות להתפתחותה נוצרו כאן, בארץ, אלא שהמפתחות (כמו הדיסק און קי או מערכות ההגנה על הנתונים) עברו במסגרת תרבות האקזיטים "הברוכה" לגויים. כל החברות שמוזכרות בכתבה, כולל DELL, מחזיקות מרכזי מחקר ופיתוח בישראל.
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- כשתשמעו שסין פולשת לטאיוואן - תמכרו הכול!
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
קל ללכת לאיבוד: כיצד להבחין בהשקעה מדוייקת? יש חברות רבות שמגדירות עצמן כ-Data storage companies, אלא שלמשקיע שמעוניין להשתתף בצמיחת התחום, אם בגלל התחרות או המורכבות, יהיה קשה מאוד לזהות חברה שמתאימה במדויק להגדרה. רוב החברות המובילות בתחום העברת האינפורמציה או התשתיות להעברת אינפורמציה, בגלל השאיפה לספק ללקוחותיהן "חליפת העברת טכנולוגיה מושלמת", נכנסו גם לתחום האחסון, טיפול ושינוע של המידע. לצדן של אלו, בגלל היקף התחום והצמיחה שלו, נכנסו גם חברות ענק טכנולוגיות מהסוג של IBM, וכן חברות בינוניות וקטנות שפועלות בתחומים משיקים ותתי תחומים, כמו חברות ההגנה על האינפורמציה, תוכנה / אפליקציות וחברות שמייצרות מיני אביזרי חומרה ש"מעודדים" העברה, שימור וטיפול באינפורמציה.
מספר הסטארט אפים החדשים שמנסים להכנס לתעשייה הוא מהמובילים. ההכנסות הגלובליות מהפעילות בתחום האחסון וטיפול בדאטא גדלו מ-43.4 מיליארד דולרים ב-2009 ל-65.8 מיליארד ב-2015. אבל המספרים אינם כוללים פתרונות (אפליקציות) וחומרת תמיכה ("תחום הפתרונות לאחסון"), שלפי Frost & Sullivan יגלגל עוד כ-42 מיליארד ב-2020 - וזה רק בתחום החברות העסקיות. ב-Frost & Sullivan מעריכים שמספר המתקנים (devices) שמעורבים בתמיכה בפתרונות האחסון יגיע ל-26 מיליארד ב-2020.
בתמציתו של דבר למשקיע יש שתי ברירות - להמר על השקעה מנצחת במניה או שתיים או לאתר סל או קרן נאמנות שיתאימו לו. אין (עד כמה שחיפשנו) שום סל או קרן נאמנות שמתמקד בהגדרה של Data storage companies. הקרנות והסלים שמכילים בתוכם את החברות שמתמחות בחומרה, כמו סיגייט, NetApp או EMC, הם בדרך כלל סלי וקרנות IT כלליים, או סלים וקרנות של תוכנה וציוד ש"משקל" חברות האחסון בתוכם קטן יחסית.
כמו כן, ישנו הסל First Trust ISE Cloud Computing שהונפק בקיץ 2011, ועוקב אחרי מדד ה-ISE Cloud Computing™. הסל כולל 36 חברות, הונפק לפי 19 דולרים ליחידה והגיע בסוף 2015 ל-32 דולרים. מאז הצטרף לתיקון ועד כה השיל כ-25% מערכו. הבעיה, שלמרות שכל חברה מובילה ב-Data storage נמצאת בסל, החברות המובילות הן אלה כמו EQIX, שפועלת בתחום מרכזי מידע נדלניים - FB ,SAP ,ORCL ,ZNGA וגוגל, כך שחברות שמעניינות את משקיעי האחסון, כמו EMC ,NTAP או VMW, אינן משפיעות מספיק. חברות כמו IBM או HP, גם הן במשחק, אך אינן כלולות בו בגלל ש"משקל" הביג דאטא והענן בפעילותן קטן יחסית.
מבחינת עוגת ההכנסות, החברה המובילה היא EMC עם 31% מסך ההכנסות הגלובליות. NTAP עם כ-19%, מאחוריה ענקית המחשבים DELL, היום חברה פרטית, עם כ-11%. אחרי השלישייה הזו באות IBM עם 4.9%, היוליט פאקארד (3.5%), היטאצ'י (HDS עם 3.2%), ו-Huawei עם 3.1%. קבוצת "האחרות" צומחת במהירות, ונכון לסוף 2015 החזיקה בכ-22% מהנישה. סטטיסטיקה זו שנויה במחלוקת בגלל ההגדרות השונות של התחום.
EMC, האם התיקון יוצר כאן הזדמנות מעניינת? בסוף ספטמבר 2015 הציעה ענקית המחשבים / מוצרי אלקטרוניקה / IT, חברת DELL, היום חברה פרטית שממוקמת במקום ה-51 בפורצ'ון 500, ביחד עם קרן ההון הפרטית, הגדולה בעולם בתחום הטכנולוגי, Silver Lake מקליפורניה, הצעת רכש לרכישת EMC בסכום של 67 מיליארד דולרים או 33.15 דולר למניה. מועצת המנהלים של EMC אישרה את ההצעה, אבל העסקה טרם נסגרה.
בערב ההצעה מניית EMC עמדה על 24 דולר, כתוצאה מכך היא עלתה ל-29.5 דולרים. בעקבות התיקון הנוכחי, חזרה EMC לרמתה מלפני ההצעה. לאור הניסיון שלנו עם תגובותיהם של כמה מהקוראים שמגיבים מבלי לקרוא את הכתבות, אנחנו מציינים שזו אינה המלצה אלא תיאור מצב.
EMC נוסדה בשנת 1979 במסצ'וסטס. היא מגדירה עצמה כחברה ששליחותה לעזור לחברות IT לשנות את המודל העסקי שלהן - ממודל שמושתת על מרכזי מידע כללים שגובים עלויות שימוש, למודל שמכונה "מודל שרות" (as a service model), שמאפשר לחברות להפוך לספקיות ערך, התייעלות, מהירות תגובה, שמתאימות עצמן לצרכים המשתנים של עולם העסקים מול התקדמות ה-IT - ובקיצור, להרוויח יותר מהמוצר שלהן.
המניה מכוסה ע"י 37 אנליסטים, שכרגע 21 מתוכם ממליצים בקניה ו-16 ב"החזק". במהלך ינואר יצאו 3 אנליסטים בהמלצת קניה ומחיר היעד בקונצנזוס עומד כרגע על 29.4 דולרים. VMW מכוסה על ידי 34 אנליסטים, ש-10 מתוכם ממליצים לקנות והיתר בהמלצת "החזק". 12 מתוכם רעננו המלצותיהם במהלך ינואר (רובם ל"החזק") כנראה מאימת התיקון. מחיר היעד של הקונצנזוס הוא 73.85 דולר - 68.4% מעל מחיר המניה.
ביחד עם חברת VMware, בה EMC מחזיקה ב-80% מהמניות, היא חברת ה-Data storage המובילה בעולם. אם העסקה תאושר, תהפוך דל (שהכנסותיה, לאחר המיזוג, יהיו מעל 80 מיליארד) למובילה בתחום. יש עדיין התנגדות מכמה בעלי מניות גדולים שטוענים שהמחיר נמוך מדי (השמועה היא שכמה ענקיות תשתיות, סיסקו אחת מהן, מגלות עניין). מה שקורץ לדל הן התחזיות ששוק ה-IT (צפוי לסיים את 2016 עם 1.36 טריליון אירו. קצב הצמיחה של השוק מלובה בקצב צמיחה שמכונה Internet Of Things) יעלה בהיקפו מ-601 מיליארד אירו ב-2014 לכמעט 2 טריליון ב-2020 (נתוני הערכה של חברת Statista).
בהערת אגב, אחד התחומים החשובים ביותר, ומבחינת וול סטריט גם הלוהטים ביותר, הוא תחום הגנת ה-IT והרשת (Cyber security), שאליבא כל המומחים יהיה הנהנה הגדול מצמיחת שוק ה-IT וה-IOT. אז ללא קשר לכתבה הזו, כדאי לעקוב אחרי סל ה-HACK שירד למחיר היסטורי נמוך (למרות שמבחינת המדידה הכלכלית הוא עדיין "יקר").
רכישת השליטה בחברת VMware הוסיפה ל-EMC את היכולות בתחום פתרונות תשתית וירטואליזציה (virtualization infrastructure solutions) - אחד מהתחומים מהירי הצמיחה ש-VMware נחשבת המובילה הגלובלית בו. שתי החברות הן מחלוצות השימוש בביג דאטא ובתוכנות הענן, ושתיהן, בתקופות של עליות בוול סטריט, נחשבות כחביבות האנליסטים.
לא התעצלנו ושאלנו את אחד האנליסטים שמכסה את 2 החברות (וגם את תחום ה-IT) במורגן סטנלי, מה ההסבר לפערים? ותשובתו, בקיצור, "תבדוק את היסטוריית המכירות והרווחיות של VMW, היכן נסחרה בתקופות חיוביות ואת קצב הצמיחה של תחום פתרונות תשתית וירטואליזציה, ותבין". "יופי, אז מדוע הרוב ב-HOLD?" שאלנו והאיש ענה, "מה, השתגעת? אתה לא רואה מה שקורה בשוק?".
הבנתם רבותי? בכל מקרה, ואם להאמין לקונצנזוס, האנליסטים צופים המשכיות צמיחה חזקה בשתי החברות. אגב, EMC מתחרה ראש בראש מול mazon ,Microsoft ,Google ,BMC ,HP ,IBM ,Amazon ,Microsoft ,Google ,CA ,VMW ,VMW ,Dell, EMC ,HDS ,HP ואפילו בסיגייט (STX), שלאחרונה רכשה את חברת Dot Hill (לשעבר HILL בנאסד"ק) ומנסה להיכנס גם לתחום ה-IT.
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
- 28.ארי 18/02/2016 07:10הגב לתגובה זושלמה בטוח יוכל להחכים אותך יותר ממני. אני אכתוב לך רק מה אני חושב ואולי הוא קצת יסכים איתי. המניה אטרקטיבית רק מסיבה אחת: עלתה לגבהים מטורפים במהלך 2015 ואח"כ התרסקה 99.9 אחוז (ממש כך! לא הגזמה. עומדת עכשיו על שווי חברה של בערך מיליון דולר אולי פחות) היא הייתה במצב כספי קשה אבל עכשיו קצת שפר עליה מצב המזומנים אחרי הגיוס האחרון. מעבר לכך היא ככל מניות החלום רק שמה שהופך אותה לאטרקטיבית קצת יותר היא ענין השווי המצחיק של החברה של דוגמא אם החברה תפרסם הודעה דרמטית (וזה קורה לעיתים במניות חלום) ולפי אותה הודעה השוק יעריך את שווי החברה לדוגמא ב-50 מיליון אז היא תעוף באותם ימים אלפי אחוזים. דעתי בלבד לא מתוך שום ידע
- 27.nehama 17/02/2016 18:17הגב לתגובה זוראיתי בתשובתך לפני מס' שבועות על מניית GBSN שהמצב שלה השתפר ועכשיו יש לה כסף להמשך פיתוח חלומותיה. האם זה הופך אותה אלטרנטיבית יותר או שהחברה עדיין תקועה עם התביעות עליה?
- 26.רז 14/02/2016 11:51הגב לתגובה זוהמגולל את סיפורו של האדם שחזה את משבר 2008. סרט נהדר.
- שלמה גרינברג 14/02/2016 14:15הגב לתגובה זותיאור כמעט מדויק של מה שקרה עם כמה "שינויים" מחויבים לתעשיית הקולנוע אם קראת את אשר כתבתי, מאז 2009, על מה שקרה אז ותקרא את כתבתי הבאה תבין שאני מסכים עם כותבי התסריט. הצרה היא שרוב הבאים לסרט יוצאים מאוכזבים כי למי שלא מתמצא בפרטים קשה להבין.
- רז 15/02/2016 17:06.
- 25.אפרת 13/02/2016 21:22הגב לתגובה זוהאם החברה לפני פשיטת רגל? מה שמעניין במניה שהיא שוברת עוד ועוד שיאים שליליים אך המחזורים ענקיים. האם הכל משחק של ספקולנטים מקצועיים?
- שלמה גרינברג 14/02/2016 11:14הגב לתגובה זוהנפילה של יום ששי קשורה בעיקרה לתביעה גדולה שהוגשה נגד החברה ע"י Latin America Power ש SUNE הסתלקה מבצעת הרכש שלה על החברה בסוף 2015. אלא שבעיותיה של החברה מרובות ואציע לך לקרוא המאמר בפורבס שמסכם הכול, http://fortune.com/2016/02/12/why-sunedison-shares-dived-more-than-30/?xid=yahoo_fortune . לגבי הספקולנטים המקצועיים ברור שהם מעורבים אבל זה לא "כול המשחק".
- 24.יריב 13/02/2016 12:17הגב לתגובה זולאור נסיונך העשיר,לבטח ניתקלת בפעילות קרנות הגידור והקשר שלהם למידע פנים ושלא בוחלים באמצעים לא חוקיים להרוס חברות,כאשר המקיע הפרטי לא יודע מאיפה זה בא,מאחר ששמענו הרבה סיפורים בנושא,כאחד שהיה בצמתים מה דעתך לשמועות?תודה מראש.
- שלמה גרינברג 13/02/2016 20:04הגב לתגובה זופשוט אין בכוחי לחזור שוב
- גגל על הנל 13/02/2016 16:36הגב לתגובה זוכך נעצרו הסוחרים המושחתים של קרנות הגידור בלומברג פטרישה הורטדו 12.01.2012
- תודה רבה! (ל"ת)יריב 14/02/2016 08:36
- 23.קורא נאמן 12/02/2016 17:15הגב לתגובה זושלמה שלום-האם תוכל להרחיב מדוע וורינט ירדה המון ובמה שגתה בהשוואמ לנייס.
- מיקי 13/02/2016 16:16הגב לתגובה זוורינט ביצעה לפני כשנתיים רכישה מאוד יקרה וכושלת. תוסיף לזה חלוקת אופציות פראית שגורמת לרווח להפוך להפסד ותקבל ביצועים גרועים...
- שלמה גרינברג 12/02/2016 18:11הגב לתגובה זולדעתי וכתבתי זאת מספר פעמים מאז תחילת המאה הטעות הגדולה של וארינט הייתה שכאשר הייתה לה ההזדמנות לרכוש את נייס בחצי חינם, בתחילת המאה, היא ויתרה (ואני אומר ויתרה כי המהלך הוצע לה במפורש). מבחינתי וזו דעתי האישית בלבד, ה"בעיה" בוארינט היא שאדם אחד מוביל את החברה מזה 22 שנה. קשה לדעת מדוע, בשנה האחרונה, המניה מתדרדרת בהשוואה לנייס, כנראה בשל קצב הצמיחה והמירווחים אבל כעקרון אין שום הסבר לעובדה ששתי החברות השכנות לא תתמזגנה מלבד ההנהלה.
- 22.רונן 12/02/2016 08:20הגב לתגובה זומה דעתך על הדוחות שח החברה? ועל תגובת האפטר?קראתי שגיל שוויד מתעניין בחברה.כתבת כמה פעמים שהיא צריכה לעניין אבל יקרה,הזדמנותjQuery20308381998687982559_1455257800616
- שלמה גרינברג 12/02/2016 13:58הגב לתגובה זוהדוחו"ת כצפוי וגם ההנחיות כצפוי, טובים אבל תגובת השוק כמובן אינה קשורה. כאשר אתר אהוב סחרנים כמו ה STREET.COM מוציא המלצת מכירה בטענה ש"אזורי החולשה של החברה חזקים מאזורי העצמה שלה", בעיקר בשל "חולשת המרווחים", אתה יכול להבין למה השוק מטורף. זה אותו אתר שהמליץ בחום בקניה לפני כשהמחיר היה בחלל החיצון. CYBR עדיין "יקרה", מהבחינה הכלכלית, לרכישה לטעמי (מכפיל 2016 צפוי, לפי ההנהלה, של למעלה מ 50) אבל אם הטירוף יירגע אין ספק שזו תהיה אחת המניות המובילות ביציאה מהתיקון. לגבי צ'קפוינט כתבתי את דעתי האישית.
- 21.אריק 12/02/2016 01:33הגב לתגובה זותהיה לה המשכיות ב 2016 או שהגיע לשיא שלה ואיזה חברות ישראליות ירוויחו מעסקים טובים אצל סיסקו תודה
- שלמה גרינברג 12/02/2016 13:40הגב לתגובה זועל סיסקו כתבתי מספר פעמים מאז 2008 ואם תחטט קצת תגלה שמה שמופיע בדו"ח המצוין האחרון מסכים עם דעותיי לגבי החברה והתחום. המניה זה ספור אחר. הרבה חברות ישראליות עובדות עם סיסקו שכמובן פועלת גם בישראל. אבל שים לב לדבר המעניין שקרה לאחר פרסום הדו"ח, תופעה שמסבירה את דעותיי לגבי התנהגות שוק המניות. מניית CSCO עלתה בכ % 10 ביום הכי גרוע של השבוע שעבר. תחשוב מה זה אומר לגבי התנהגות השוק והפסיכולוגיה שהשתלטה עליו.
- 20.עידו 12/02/2016 01:11הגב לתגובה זושלמה שלום! אני נהנה לקרוא את כתבותיך בשקידה, אך נראה לי שלעיתים אתה קצת חיובי מדי, תיאור המצב החיובי של בנק סנטנדר עליו כתבת בעבר, תשואת הדיבידנד "הגבוהה" אשר נחתכה, ההתעלמות מחשיפת הבנק לדרום אמריקה...לאחר צניחת המנייה בעשרות אחוזים - נראת כיום כלא רלוונטי...גם תיאור המצב של החיובי של LVS נראה בזמנו מפתיע כאשר ההכנסות במקאו רק יורדות. אני כיועץ השקעות ( בבנק אירופאי ) עושה לא מעט טעויות - ולמרות שאני לא מתייחס לכותרות הזוועה בתקשורת - אני מוצא שקשה להתעלם מהירידות החדות ולהסביר שירידה של 16% בנאסד"ק מתחילת השנה היא שגוייה - הלא אתה יודע ממרום שנותייך ששוק ההון זה לא מדע מדויק ויש כאן הרבה פסיכולוגיה. כבוגר משבר 2008 וכאחד שעובר עם לקוחותיו את הירידות הנ"ל - הייתי מציע לפתוח את כתבתך - באמנם השוק אינו קורא לעומק את דברייה של יילן - אך יש להיות בימים אלו שקולים ואולי להמתין מעט שרמת התנודתיות תרד. שלך בהערכה רבה, עידו
- שלמה גרינברג 12/02/2016 13:35הגב לתגובה זולגבי סנטנדר אני עדיין בדעה חיובית, יותר מאשר בזמן שכתבתי אלא שלמרות שאתה מציין שאתה קורא בשקידה כנראה החסרת מספר עידכונים. לגבי סאנדס כתבתי שהתנאי ל"הצלחה" קשור בהחלטה הצפויה של סין שעדיין לא התקבלה ואולי גם לא תתקבל. וכבר עברתי לא פעם תקופות של "הכנסות במקאו רק יורדות...".. גם אני ניהלתי השקעות גדולות עבור אחד מענקי הבנקאות האמריקאית וגם אני מודע לפסיכולוגיה ולמרות זאת אני חיובי מאוד כי הירידות הנוכחיות אינן מבטאות מצב כלכלי אלא 1. פאניקה לא מוצדקת 2. ירידות מגבהים בלתי ריאליים. כמנהל השקעות דגלתי תמיד בתיאוריה שאותה אני מביא בכתבותי שנים. למכור חלק ממה שרכשנו בשפל בתקופת מומנטום של עליות ולקנות חזרה בתקופת מומנטום של ירידות ובתנאי שהסביבה הכלכלית, מאקרו ומיקרו, מצדיקה זאת. מצב זה הפך להכרח מאז ההתאוששות בבורסות (לא בכלכלה, בבורסות) מ 2009. ואגב, הכתיבה אצלי היא הובי, לא מקצוע כך שמותר לי להיות חיובי ולמרות שאקח דבריך לתשומת לבי אמשיך בשלי.
- תודה על תגובתך (ל"ת)עידו 12/02/2016 16:26
- 19.רן 11/02/2016 22:47הגב לתגובה זושלמה שלום, האם לדעתך יש צידוק כלכלי אמיתי לירידה החדה במניית בנק אוף אמריקה בייחוד לאור העובדה שרק לפני כשלושה שבועות הדוח רבעוני הראה רווח של כ 3 מיליארד. האם אנו עדים לפאניקה של משקיעים ואפקט של בעיות הבנקים האירופאים.?
- שלמה גרינברג 12/02/2016 09:16הגב לתגובה זובחוק אצבע, אסור לנסות וללכת נגד מומנטום כשהוא בעיצומו. בפעם הראשונה מאז 2008-9 נוצרות הרבה "מציאות" כלכליות ועם הבדל משמעותי שהפעם ה"מציאות" הן באמת כלכליות ולא בגלל מחיר מניה נמוך.
- עמית 12/02/2016 12:45אבל עדיין זה לא מצדיק את הירידות החדות. לדעתי באק כעת היא מציאה
- 18.קוקי 11/02/2016 22:21הגב לתגובה זוחבל שלא הזכרת אותה בכתבה לגעתי הולכת לתת תחרות טובה ל emc גם טכנולוגית דיסקים מהירה במחיר שפוי
- שלמה גרינברג 12/02/2016 09:33הגב לתגובה זואלא שיש חברות רבות בתחום ו PSTG חברה צעירה, חדשה בבורסה ועדיין מתומחרת (למרות הירידות החדות מאז הונפקה) בהערכה גבוהה מאוד. אני מעריך שכאשר השוק יירגע נראה עוד חברות מונפקות כי התחום הולך ומתרחב.
- 17.ארי 11/02/2016 19:02הגב לתגובה זומה עובר עליה?
- חיים 11/02/2016 21:16הגב לתגובה זוStock Market Holiday Schedule (2016) Spring Festival: The market will close from 7 February (Sunday) to 14 February (Sunday), and resume trading on 15 February (Monday).
- 16.יוסי 11/02/2016 17:43הגב לתגובה זודעתך ידועה.
- צודק (ל"ת)שלמה גרינברג 11/02/2016 20:25הגב לתגובה זו
- 15.עמית 11/02/2016 17:07הגב לתגובה זושלמה יקר. תודה על הכל. מזמן לא הזכרת את טבע. אחרי הדוח שקצת חלש מה דעתך על החברה (לא המניה)
- תן כמה ימים, אגיע לשם (ל"ת)שלמה גרינברג 11/02/2016 17:22הגב לתגובה זו
- 14.אריק 11/02/2016 16:47הגב לתגובה זובמהירות ממקום למקום כמו משרתים לצרכנים וגם בענן היא לא תעזור הרבה מה שיותר חשוב לפי דעתי זה הצורך להעביר את המידע במהירות הכי גבוה כי איך אומרים זמן זה כסף ואני חושב שאתה יודע מי עושה את זה הכי טוב בעולם
- שלמה גרינברג 12/02/2016 09:35הגב לתגובה זוהן לא היחידות ש"מזרזות" תנועת נתונים והאמן לי שתעשיית איחסון הנתונים תתקדם ותפרח גם בלעדן למרות שאני "מת" על 2 החברות הללו, ביחוד על מלנוקס
- 13.רם 11/02/2016 15:05הגב לתגובה זוברור לי שאתה לא ממליץ . רק שואל את דעתך?
- דעתי ידועה (ל"ת)שלמה גרינברג 11/02/2016 15:27הגב לתגובה זו
- ומה דעתך? (ל"ת)רם 11/02/2016 16:11
- 12.ירון 11/02/2016 14:27הגב לתגובה זואיך אתה מסביר את הקריסה של שתי חברות מעולות עם יצירתיות ועתיד מזהיר ואיך אתה מסביר את הירידה בתשואות של האגחים ממשלתיות בארצות הברית האם זאת לא בועה? בתודה מראש
- שלמה גרינברג 11/02/2016 15:03הגב לתגובה זולגבי SCTY ו QCOM ראשית מדובר בשתי חברות שונות לחלוטין, עולמות שונים ואין קשר ביניהן. להסביר ירידות בתקופה של פניקה זה לא קל כפי שלא קל היה להסביר בזמנו מדוע SCTY הגיעה להיכן שהגיעה. אכו=ן, העתיד טוב אבל מה זה קשור למצב הנוכחי. לגבי אגרות החוב מדובר פשוט בבריחה למה שמכונה Safe Haven (מקלט) שהרי אין שום סיבה שאגרות החוב יעלו אבל גם זו תופעה די מקובלת. ברור שאם מה שאמרה הנגידה האמריקאית לגבי הריבית סותר את הנהירה לאגחי"ם אבל כרגע לא חושבים, קוראים כותרות ובורחים. שים לב שהבורסות בכול העולם יורדות בגלל בנק צרפתי אחד!!!
- 11.שלמה שתף אותנו מה אתה מתכוון לקנות בתיקון הזה (ל"ת)Rsi 11/02/2016 12:56הגב לתגובה זו
- אתייעץ עם יועצי ואחליט (ל"ת)שלמה גרינברג 11/02/2016 15:04הגב לתגובה זו
- 10.אפל עדיין זולה (ל"ת)סימון 11/02/2016 12:42הגב לתגובה זו
- מסכים, מכפיל רווח נמוך. (ל"ת)אדם 13/02/2016 13:48הגב לתגובה זו
- 9.יריב 11/02/2016 12:36הגב לתגובה זו"בארונס" הנפט ייפול ל-$20 ויתאושש ל-$55,שלמה בינתיים ההערכות שלך יותר מדוייקות לגבי מחיר הנפט,אם אפשר מה אתה אומר על בארונס והערכותיו,תודה.
- יריב 11/02/2016 13:20הגב לתגובה זותודה איש יקר.
- שלמה גרינברג 11/02/2016 12:45הגב לתגובה זובארונס ידוע בתחזיות כושלות כמו האקונומיסט אבל אנשים אוהבים את סוג הכתיבה שלהם.
- 8.רז 11/02/2016 12:34הגב לתגובה זו.
- 7.ארז 11/02/2016 12:30הגב לתגובה זושימו לב - הנפט נפל 26 אחוז מתחילת השנה (מ 36.6 ל 27.1 הבוקר). בנקי ענק השילו עשרות אחוזים, אין סוף סקטורים בצניחה חופשית - אקסון מובייל שומרת על יציבות מתחילת השנה (אפילו עלתה קצת).
- כמו פלדה ? הייתה 105$ וכרגע 77$ בדרך ל 50$ (ל"ת)Rsi 11/02/2016 13:00הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 11/02/2016 12:56הגב לתגובה זואם תניח על הגרף של XOM גרפים של CVX, OXY או BP תגלה שכולן, פחות או יותר יציבות. כעת תניח על הגרף את הנפט הגולמי, OIL ותגלה שמאז אוקטובר 2015 הוא יורד הרבה יותר. למה? כי החברות הגדולות שהזכרתי שמאז קיץ 2014 ירדו חזק הגיעו לרמה כלכלית והשוק הבחין בכך בקיץ 2015 שמאז הן למעשה עולות החזרה לפלטו הכלכלי שלהן. חשוב להבין שהנפט הגולמי, לחברות מהסוג של XOM, CVX והאחרות הוא חומר הגלם וכשמחירו יורד מגיע שלב שבו הן מתחילות להרוויח מהירידה. בנוסף הדיווידנד שהן משלמות מהווה מעין מחסום תחתון. בגדול, מחירי מניות הנפט הגדולות עלו בין 2010 ל 2014 לערכים גבוהים שלמעשה שיקפו את העלייה במחירי הנפט הגולמי ולא את הביזנס וכעת הן מתאמות. הבעיה שהאווירה מפחידה משקיעים והירידות יכולות להימשך
- למה אתה פותח פה (ל"ת)אחי 11/02/2016 12:48הגב לתגובה זו
- 6.קצת מנותק מהמציאות כרגע (ל"ת)יובל 11/02/2016 12:11הגב לתגובה זו
- רז 11/02/2016 12:34הגב לתגובה זו.
- 5.מניפולצית - וולסטריט 11/02/2016 11:59הגב לתגובה זוזהירות ! ממניות " המוכרות " כגון אלה בכתבה הנ"ל בנוסף גם אפל ומייקרון , כל אלה המניות המסורתיות והמוכרות לכולם הם אלה שנמצאות תחת מניפולציה וסובלות מהתעללות בלתי נגמרת חפשו כאלה שלא נמצאות באור הזרקורים
- עיצה גאונית של ממש (ל"ת)שלמה גרינברג 11/02/2016 12:57הגב לתגובה זו
- 4.אורי 11/02/2016 10:29הגב לתגובה זולא יעזרו כל הכתבות אני למשל קניתי 70%ממה שכתבת ואפוא אני היום יושב ומקווה לטוב זאת המיצאות
- שלמה גרינברג 11/02/2016 12:04הגב לתגובה זוואני מקווה שגם קראת שאני כותב בכול פעם 3 דברים, להמתין לתיקונים, למכור חלק כשהמניות עלו חזק ולא לפעול על פי מה שאני כותב אלא לאחר התייעצות עם יועצך לנ"ע
- אורי 11/02/2016 12:59וכן מכרתי וחזרתי שוב כמעט לאותם מניות מי היה מאמין שחב התרופות ינהגו כך אגב גם סלי חב הנשק חוטפות שלמעשה הם אומרים לפרוח מי היה מאמין על אבן קיסר הבנקים אחרי הרבית היו אומרים לעלות ןגורניט רק בריאות מזלי לא חייב כסף כך שאני מאמין שיום אחד יתקן מתי רק בורא עולם יודע יום טוב
- 3.שמעון הותיק 11/02/2016 10:06הגב לתגובה זושלמה שבת שלום אני מחזיק לא מעט שנים מנית ריט של בתי אבות ואחיות בשביל הדיבידנד שמשולם לי כבר 30 שנה (כ5% בממוצע) מנית HCP שכבר 30 שנה משלמת ומעלה דיבידנד. השבוע לאחר תחזית לא ממש טובה לגבי השוכר הגדול שלה - המניה ירדה ב 20% ותשואת הדיבידנד עלתה ל8% ... האם לניסיונך זה דווקא הזדמנות להגדיל אחזקה בנייר ?? תודה רבה !
- שלמה גרינברג 11/02/2016 12:58הגב לתגובה זוהשאלה צריכה להיות מופנית ליועץ נ"ע
- 2.יעל 11/02/2016 10:02הגב לתגובה זושלמה תודה על המאמר .. אשמח לדעתך על F , GM וגם TM כולן ירדו . שתי הראשונות הגיעו לתשואת דיבידנד של 5.2% ומחירים יחסית נמוכים לעבר... האם תעשיית הרכב המסורתית מתחילה לדעתך להשתנות והאם התחרות בענף גברה לאחרונה (רכב אוטומטי ?) תוהדרבה
- שלמה גרינברג 11/02/2016 12:16הגב לתגובה זוהמניות אכן ירדו אבל 2015 הייתה שנת שיא לחברות שהמניות מייצגות אותן ולפי ההנחיות זה ימשיך גם השנה. מה שאת רואה בישראל אינו שונה במערב כולו, הביקוש לרכב בעליה. המניות? הן "זורמות" עם הנהר כולו. לגבי התחרות. "התחרות" הממשית היחידה היא מכיוון מכוניות החשמליות. כרגע התחרות באה רק מחברה אחת, טסלה שהצליחה להביא לשוק מכונית , המודל C, שנמכרת כמו לחמניות והמכירות עלו, ב 2015, ב % 51, ל 25,502 מכוניות. גם מניית TSLA נשחטת וזאת למרות שכאשר מצב החברה היה פחות טוב היא שברה שיאים, מה שאופייני למסחר בשנים אחרונות. התחרות, כשבודקים ברצינות, עדיין לא מאיימת והזכרת רכב אוטומטי שלא משם היא מגיעה אלא מהחשמליות כאמור וגם מרכב לא אוטומטי שחוזר לאופנה אבל אותו מייצרות החברות שהזכרת. אז כן,, המניות ירדו ומן הסתם ימשיכו עם התיקון, הדיווידנד מאיט את הירידות אבל לא מונע. זה הספור
- יעל 11/02/2016 12:40פרט לזה תודה רבה ... אכן חשמליות ולא אוטומטיות... צודק
- 1.קורא ותיק 11/02/2016 09:45הגב לתגובה זובוקר טוב שלמה אחד החברות המענינות והנחשבות מתוחכמות בתחום של ה-BIG DATA היא חברת splunkׁ(סימול SPLK)מהסיליקון ואלי/סאן פרנסיסקו...המניה חטפה בומבה בימים האחרונים בגלל תחזית מאכזבת מעט של המתחרה Tableau Software (DATA)....האם מכיר?האם יודע?מה דעתך? בכל מקרה הזדמנות להודות על טורים מלומדים ומחכימים ובעיקר בוגרים ומאוזנים(להבדיל מהכותרות התינוקיות באתר בו אתה כותב...)
- שלמה גרינברג 11/02/2016 12:42הגב לתגובה זוספלאנק אינה מתחרה ישירה אלא חלקית מול EMC. היא התמחתה בעיבוד האינפורמציה, בעיקר בתחום הביג דאטה, והפיכתה לזמינה יותר ביעילות ובחיסכון שזה חלק מנישת הטיפול ואחסון האינפורמציה וגם בהגנה על הדאטא ובתחום שקרוי ביזנס אינטליג'נס. הם מתחרים למעשה בשורה ארוכה של חברות שפועלות בתחומים אלו ביניהן IBM, CA, מייקרוסופט אינטל, HP וגם VMW. ועוד. DATA אינה מתחרה זהה, היא יותר בפלטפורמות של אנליזות אבל בוול סטריט 2016, כפי שאתה רואה בגרף, השתיים ירדו באותה המידה כי זה כלל לא משנה מה החברות עושות. הבורות חוגגת והשוק מונע ע"י סחרנים וקרנות הדג'. כעת ימשיכו לרדת בגלל שסוסייטה ג'נרל הזהירה, מה הקשר? קשר הבורות. צריך להמתין שהדברים יירגעו והאמן לי שיירגעו.