2017: על אחת המהפכות הכי מרתקות כיום - והחברה הישראלית שמככבת
תעשיית המערכות המתקדמות לרכב תעשיית המערכות המתקדמות לסיוע לנהגים (advanced driver-assistance systems - ADAS) מתעוררת: אם מישהו צריך עוד דוגמה ליצירת מנועי צמיחה כחלק מתהליך ההתמזגות של מהפכת הטכנולוגיה לתוך כלכלת המיינסטרים, ה-ADAS הוא דוגמה מצוינת. לא רק שמהפכת הטכנולוגיה מאפשרת, בהתקדמותה, יצירה של מוצרים חדשים לחלוטין, מהאייפון ועד למכונית האקולוגית, היא גם מרחיבה את הביקוש, באמצעות ההנגשה, האינפורמציה והתחרותיות שהיא מייצרת למוצרים החדשים. תחשבו לרגע שהאייפון הופיע בשוק רק ביוני 2007, שטסלה פרצה לשוק עם 187 מכוניות מודל S רק ב-2009, ותעקבו בבקשה אחרי ההתפתחויות של מערכות התמיכה של מוביליי (MBLY). ומה גורם לגולדמן סאקס להשקיע בחברה 100 מיליון דולר ב 2007? לבסוף תגוגולו לתכנית של תערוכת האלקטרוניקה הגדולה בעולם, ה-CES בלאס וגאס, שהתחילה אתמול.
שלושה נושאים מובילים השנה את התערוכה: IOT, מציאות מדומה (VR) וה-G5. זו ההוכחה הטובה ביותר למי שאולי מפקשש את עצמת המהפכה והשפעתה על כלכלת המיינסטרים והצמיחה שלה ונזכיר שאלו הם בדיוק הנושאים שהובילו ליצירת בועת 2000. אז התנפחות מניות הטכנולוגיה על החלום שמתחיל (כן, רק מתחיל) להתגשם ב-2017, זה שיעור מצוין לכול אלו שרצים ומשקיעים בפראות בחלומות שגם היום יש הרבה כאלו. בין החלום שמנפח מניות בבורסה לבין הגשמתו פעורה תהום. כאשר מישהו בא ואומר לכם, רבותי, תשקיעו בחברה XYZ כי היא מפתחת תרופה לאלצהיימר או לאנורקסיה, או תשקיעו בחברת ZYX כי היא פתחה בטרייה שתחזיק מעמד שנתיים - תגידו לו, לאחר שתבחנו את ההיגיון שבהצעתו, שאתם מוכנים להשקיע כ-0.25% מהתיק שלכם בחברה ומתוך ידיעה שהסיכוי ש ה-%-0.25 הללו הוא, במקרה הטוב, 50% ויארך 10 ואולי 20 שנה.
תעשיית המערכות המתקדמות לרכב היא, בשלב הנוכחי, ענף חדש שצומח מתעשיית הרכב. גם בתעשיות רבות אחרות כמו הנדל"ן, התיירות, התעופה ואחרות, רואים סימנים של צמיחת ענפים דומים והכול כתוצאה מתהליך ההתמזגות. בגדול מדובר בתעשייה של מערכות שעוזרות לנהג בתהליכי הנהיגה, שעוזרות להילחם בתאונות ושתורמות לשיפור האקולוגיה. מה שמרתק את המשקיעים בתחום כעת היא העובדה שאחרי שנים של ציפיות המשקיעים רואים צמיחה מהירה בביקוש למוצרים החדשים וגידול מהיר בהכנסות של החברות, ומבינים שהפוטנציאל עליו חלמו בתחילת המאה קורם עור וגידים והוא גדול בהרבה מאותו חלום שבגללו שלמו דמי לימוד ענקיים בתחילת המאה. ההנחה היא, שמכונית העתיד תגיע ללקוח מאובזרת במגוון מערכות שעוזרות לנהג להתמצא, להימנע מתאונות, להציל חיים ועוד. כבר היום יש 26 מערכות שונות שמותקנות סטנדרטית ברכב חדש וזו רק ההתחלה.
ככול שהתהליך מתקדם והמערכות מוכיחות עצמן כך גם גדלה המעורבות הממשלתית ומעורבות חברות הביטוח. האחרונות יחייבו את תעשייני הרכב להרכיב מערכות נוספות כתנאי לאישור מכירתו, וזאת לפני שמביאים בחשבון את הרכב האקולוגי והרכב ללא נהג שמתחילים לפרוץ לשוק. לאחרונה החלו להופיע מחקרי שוק על התחום ומרכיביו ולפי חברת המחקר ABI נמכרו, ב 2016, מערכות ADAS ב-11 מיליארד דולרים ובתוך עשור, ב-2026, יגיעו המכירות ל 132-מיליארד, קצב צמיחה שנתית של ) וזה כמובן מותנה בקצב ה?ד ? ט צ י ה, שרבים טוענים שיהיה מהיר בהרבה מהמצופה. קבוצת המחקר McKinsey מעריכה שבין הלחץ הצרכני, הדרישות הרגולטוריות (שכבר עולות במהירות בארה"ב ואירופה) וההתקדמות הטכנולוגית הצמיחה תהיה מהירה בהרבה. כבר בתחילת השנה זיהו מומחים 14 שווקים חדשים שמתפתחים ב ADAS ושכול אחד מהם צומח דו ספרתית ובמהירות (מבקרת שיוט דרך מערכות לאזהרת התנגשות ועד מערכות איתור להולכי רגל).
קצת רקע היסטורי תעשיית הרכב עצמה, שמאז תחילת המאה ה-20 היא אחד ממנועי הצמיחה המובילים של הכלכלה, נוצרה כחלק מתהליך ההתמזגות של מהפכות החשמל והכוח לתוך כלכלת המיינסטרים של סוף המאה ה-19. ב-1908, 23 שנים אחרי שמרצדס החלה למכור מכוניות באירופה, וכעשור לאחר שחברת פורד האמריקאית שלחה לשווקים 6 מודלים משלה (A, B, C ,F ,K ,N ,R ,S, שנרכשו בעיקר ע"י צרכנים עשירים בתוך הערים), יצאה חברת פורד עם מודל ה-T שלה, מה שסימל את סיום תהליך ההתמזגות דאז בתחום הרכב. ה-Model-T הייתה המכונית הראשונה שנוצרה בתהליך של ייצור המוני, שהתאימה למעמד הביניים, שנמכרה במיליוני מכוניות ולמעשה חיסלה סופית את הסוס והכרכרה. ה-Model-T גילם בתוכו 23 שנות התקדמות של מהפכת החשמל והכוח שהסתיימו ביצירת מוצר צריכה מושלם להמונים (באותם ימים). מאותו רגע הפכה תעשיית הרכב למנוע צמיחה חדש וענק של הכלכלה האמריקנית והגלובלית. מהפכת החשמל והכוח "בישלה", במהלך 50 השנים הבאות, את מהפכת הטכנולוגיה, שהובילה בדיוק באותה הצורה ליצירת מנועי צמיחה חדשים, מהמטוס ועד למחשב והטלפוניה החכמה.
מאותו הרגע, סוף המאה ה-20 ותחילת ה-21, שבו הבינו יזמים ומפתחים שמהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה מאפשרות את השימוש המסחרי במה שקרוי ביג-דאטא, האינטרנט של כול הדברים, המזעור וההגנה על כול אלו, הם גם הבינו שהמכונית, בדיוק כמו מהטלפון האלחוטי, תשמש בסיס ליצירת תעשיות רבות וגדולות. מוצרי תחבורה ותקשורת הם מוצרים שמוכרים את עצמם. אלו מוצרים שצמיחתם מונעת מצד הביקוש, שהרי אין בן אנוש שאינו חפץ ברכב ואין בן אנוש שאינו חפץ בטלפון החכם. סטיב ג'ובס הבין, עוד ב-2005, מה המשמעות הכלכלית של החלפת הטלפון האלחוטי הרגיל בטלפון האלחוטי החכם. אז הוא התחיל את הפרויקט הסודי שלו, Project Purple 2, שביוני 2007 הושלם, והטלפון החכם הפך לאחד ממנועי הצמיחה הגדולים בהיסטוריה, והוא מצמיח מתוכו שורה ארוכה של חדשנויות ובכול התחומים. מבחינת הדחיפה הטכנולוגית והפוטנציאל הכלכלי תעשיית המערכות המתקדמות ברכב אינה קטנה מזו שיצרה הטלפוניה החכמה ומהבחינה המעשית היא נמצאת היום בשלב בו היה הטלפון החכם בין 2005 ל-2007.
ובוול סטריט וול סטריט זיהתה את התחום החדש כפי שתמיד היא מזהה תחומים חדשים, באמצעות ההיכרות עם חברות חדשות שהונפקו בהערכה גבוהה על בסיס החלום, מוביליי (MBLY) כדוגמה אחת. החברה הונפקה על ידי מורגן סטנלי וגולדמן סאקס, שניים מענקי בנקאות ההשקעות, שהבינו היטב את הפוטנציאל הכלכלי (גם עבורן כחתמים) של הפיכת הרכב הקונבנציונלי לרכב חכם/אקולוגי/ מפחית תאונות. מוביליי, שסיימה את 2014 עם מכירות של 133.6 מיליון דולרים, הפסד תפעולי של 14.7 מיליון, והפסד נקי של 30.1 מיליון או 28 סנט למניה, הונפקה בערך של כמעט 2.7 מיליארד (25 דולר למניה אז).
ההערכה לא הייתה שונה מהנפקות של חברות חלום בתחומי הטכנולוגיה והרפואה וגם לא ההמשך. כפי שקרה עם "כוכבות חלום" אחרות, ולמרות שמהבחינה העסקית הצלחתה של מוביליי מאז ההנפקה אדירה (צמיחה דו ספרתית חזקה ורווחיות גבוהה), המניה איבדה מאז קיץ 2015 כ-40% מערכה (חלק מזה בגלל ההתנתקות מטסלה). מסתבר שככול שנישה חדשה מתפתחת במיין סטריט ו"מתאימה" עצמה יותר לכלכלה המסורתית, כך גם משנה וול סטריט את גישת ההערכה שלה מהערכת חלום להערכה מציאותית יותר. משקיעים מוסדיים גדולים נכנסים לתחום רק כאשר הם רואים עובדות כמו מכירות שעולות מהר, מעורבות הרגולטור הממשלתי וחברות הביטוח והצלחות מהסוג של טסלה (TSLA), במיוחד עם המודל-3 שלה והתקדמותה גם בתחום המכונית ללא נהג.
טסלה, ומייסדה/מנהלה אלון מאסק, מציגים למעשה את הפוטנציאל. מוכיחים שאפשר לגעת בחלום מכונית העתיד שהבחור הבטיח בעשור הראשון של המאה ה-21. וול סטריט מבינה שבסוף הדרך יוכל הציבור הרחב לרכוש מכונית חשמלית/אקולוגית מאובזרת טכנולוגיות בעלות כלכלית. וול סטריט מבינה כמה מערכות מתקדמות ימכרו במקרה שכזה בשוק האמריקאי הענק לבדו, שב-2015 גלגל 437 מיליארד דולרים ומכר 17.5 מיליון מכוניות פרטיות? כמה מערכות יצטרכו גלובלית? מה זה יעשה לתעשיות השבבים? הבנת זאת מוישה?
איך משקיעים בתחום? האתר FastCompany סקר כבר בסוף 2014 את "תחום מכוניות העתיד, אלו שתהיינה מערכת אקולוגית ואפילו המכונית ללא נהג שאין שום ספק שיתחרו כבר בעתיד הנראה לעין עם המכונית הקונבנציונלית". המסקנה הייתה שקצב כניסת הטכנולוגיות החדשות שתעשיית הרכב תצרוך הולך וגובר, ושלקראת 2020 נתחיל לראות את המכוניות החכמות הראשונות על הכבישים.
האתר בחר בעשר החברות שייהנו מהתהליך ובראשן אלפבת' (GOOG) "שתהיה הנהנית העיקרית ממכירת מערכות". בנוסף בחר בחברות QNX Software הפרטית מקנדה, שלדעתו תוביל בהפיכת הרכב ל-ultimate mobile device; אחריה את ענקית חלקי החילוף לרכב דלפי (DLPH) שנכנסה לתחום כבר בתחילת המאה; ואת ענקית התשתיות סיסקו (CSCO). סיסקו מעניינת כי ביחד עם חברת המוליכים למחצה המובילה שנמצאת בתהליך רכישה של קוואלקום (QCOM), סמיקונדקטורס אן אקס פי (NXPI), נכנסה לחברה האוסטרלית הפרטית והמאוד מעניינת Codha Wireless שמפתחת עבור חברת יגואר את רכב השטח העתידי, ה-Autonomous all-terrain Land rover.
שילוב כזה בהחלט מעורר עניין. באותה הסביבה פועלת החברה הישראלית AutoTalks, בתחום עיצוב השבבים, עם מעבד ה-CRATON שלה (חברה מעניינת ביותר אבל פרטית עדיין). בנוסף הופיעו במאמר כמומלצות נבידיה (NVDA), שמככבת כאן מפעם לפעם ומעורבת כמעט בכול פרויקט של מכונית העתיד, ומוביליי (MBLY), כשתי חברות בעלות פוטנציאל גדול ומאוד מבטיח בתחום המערכות המתקדמות לרכב. הבעיה היא שמאז 2014 עולה מספר החברות "שייהנו מהצמיחה בתחום" במהירות והבחירה ב"מנצחת" כמעט ובלתי אפשרית. יש קרוב ל-40 חברות שמעורבות ישירות בתחום וזאת מלבד כול חברות הרכב המובילות. יותר מכך, התחרות, בכול אחת מהמערכות, גדלה במהירות. קחו למשל מערכות שמזהות שטחים מתים סביב הרכב. התחום הזה, שב-2015 נמכרו בו מערכות בסכום של 2.8 מיליארד יגלגל, ב-2019 6.1 מיליארד, כשלצד מוביליי נכנסו עוד 7 חברות לתחרות בתחום כולל כמה ענקיות כמו דלפי - TRW.
מומחים רבים אוהבים את החברה וטוענים שהיא המועדפת עליהם אבל "הבעיה" של מוביליי, כפי שאנחנו רואים אותה, היא בגודל (קטנה מידי למכירות ישירות לענקיות הרכב) ובתחרות הגדלה. היתרון כנראה בטכנולוגיות ובסיכוי הסביר שככול שהתחום צומח כך גדלים הסיכויים להצעת רכש. מסתבר שכמו בכול תחום כך גם כאן הפתרון, למשקיע הסולידי, בסלים ובקרנות. אבל אין כרגע שום סל או קרן שמתמקדים בחברות ה-ADAS נטו. הסיבה לכך היא שהתחום אינו המוביל בהכנסות אצל רוב החברות המעורבות ואילו אלו שממוקדות בתחום, כמו MBLY ,ADES ואחרות קטנות מידי ליצירת סלים. החברות המובילות "מפוזרות" בסלים ובקרנות שמתמקדים בתחומים כמו מוליכים למחצה וטכנולוגיים למיניהם.
הדעה האישית שלנו שסל כמו ה-SOXX או ה-QTEC מייצגים את התחום נאמנה ואחת הסיבות לעלייה הנאה של הסלים ב-2016 קשורה בתחום. למשקיע הסולידי כדאים יותר סלי הטכנולוגיה הגדולים, ה-XLK ודומיו הם המעניינים.
- 24.VRX 10/01/2017 12:48הגב לתגובה זונכנסתי בתחילת ינואר בסכום גדולמעל 100K $בשער 15.3יאללה חגיגה
- הוספתי אזהרה ב -23 10/01/2017 14:59הגב לתגובה זו14.11.2009 על "סוד ההצלחה" שלו אמר סבן כי הוא "לא יודע מה זה החוש-חש הזה. אני לא יודע להסביר חוש-חש. אתה מסתכל על הזדמנות ואתה מרגיש. יש קריאטיביות בעסקים, כמו שלומי שבן או פאבלו רוזנברג שהשירים שלהם יוצאים יפים ויש גיטריסטים אחרים עם שירים לא יפים. אתה לא יכול ללכת רק לפי הבטן, אני מקשיב גם ליועציי, אבל החוש-חש מנצח את כל החוקים הכלכליים".
- VRX 10/01/2017 22:52ב2016 הייתי במניות שכולם צחקו עליי שנכנסתי CLF X GLNG מעל 150%תשואה בשנה על סכומים מהותיים מאוד! מעל 250K$ בהצלחה למנחשים :) אסף
- 23.פאפא הנכלולי 09/01/2017 14:10הגב לתגובה זולדעתי אם לפאפא תהיה הזדמנות לגייס סכום יפה גם במחיר של דילול עצום למשקיעים - הוא לא יהסס. אחד המפסידים הגדולים ממהלך כזה יהיה ביל אקמן (וכמובן גם כול המשקיעים הקטנים)- אבל לדעתי אין לו יותר מדי כוח בדריקטוריון לעצור מהלך כזה.
- 22.aaa 09/01/2017 08:39הגב לתגובה זוהי שלמה...תודה על הטור המעניין...האם מכיר את הנ"ל?ואם כן מה דעתך?
- שלמה גרינברג 09/01/2017 08:51הגב לתגובה זואחת החברות המעניינות ביותר בוול סטריט שמכסה בפעילויותיה 5 סגמנטים חשובים וממהירי הצמיחה בארה"ב, מים והטיפול בהם, ציוד בדיקה ומדידה בתחום מדעי החיים (מתחרה ב TMO ) ורפואת השיניים וציוד טכנולוגי לתעשייה. ירדה לאחרונה כי הדיעה להערכה מטורפת. בסוף החודש תפרסם דוחות ואם תזכיר לי אולי נעשה עליה כתבה.
- aaa 09/01/2017 10:58מסכים לגמרי שמדובר בחברה סופר מגוונת ומענינת שמפלסת את דרכה למעלה גם באמצעות רכישות מובחרות....אשמח אם תוכל בהזדמנות להרחיב עליה...אני בונה שם פוזיציה לאט וביסודיות...
- 21.אמן.תודה.... (ל"ת)נחום 08/01/2017 15:03הגב לתגובה זו
- 20.אלעד 08/01/2017 14:18הגב לתגובה זוהיא האם תגיע הצעת רעש לטבע מאחת הגדולות. צריך לזכור שב 27 ליולי 2015 כשטבע הודיע על רכישת החטיבה הגנרית של אלרגן ב 40 מיליארד דולר - השווי של טבע היה אז 60 מיליארד דולר. המטרה הייתה ליצור חברה בשווי של 100 מיליארד דולר. והיום השווי של טבע הוא 35 מיליארד. לכן ככול שהמניה מתדרדרת - יתכן שתגיע הצעת רכש -סביר בפרמיה של עשרות אחוזים על השווי הנוכחי.
- אנסה להגיב על הכול בכתבה הבאה (ל"ת)שלמה גרינברג 08/01/2017 17:26הגב לתגובה זו
- 19.דגן 08/01/2017 10:55הגב לתגובה זוהיי שלמה. יהיה נחמד לקבל מתישהו סקירה על התחום.
- איני מתעניין בנושא הזה (ל"ת)שלמה גרינברג 08/01/2017 12:22הגב לתגובה זו
- 18.אני מעדיף ציפור אחת ביד מאשר 10 ציפורים על העץ (ל"ת)רן 08/01/2017 09:15הגב לתגובה זו
- 17.המליץ על פרוטליקס ואיפה היא היום.... (ל"ת)גיא 08/01/2017 07:33הגב לתגובה זו
- מי המליץ? (ל"ת)שלמה גרינברג 08/01/2017 17:26הגב לתגובה זו
- רז 08/01/2017 10:46הגב לתגובה זוקצת יומרני להכניס לו מילים לפה.
- 16.ליאור 07/01/2017 18:05הגב לתגובה זושלמה שלום, האם עדיין היית מגדיר את הפרמטר "איכות ההנהלה" כאחת החוזקות של חברת טבע ? (כמו שברור שזה היה נאמר לגבי חברה כמו צ'קפויינט למשל). אותה הנהלה שהביא את האסון של רכישת הגנריקה של אלרגן. נראה שרק פיטורי ויגודמן יצליחו לאושש את המניה (כמו שבינואר 2014 ההודאה על המינוי שלו הייתה הטריגר לשינוי כיוון במניה).
- שלמה גרינברג 08/01/2017 12:25הגב לתגובה זואנסה להסביר את דעתי בכתבה הבאה
- 15.ליאור 07/01/2017 14:54הגב לתגובה זוFANG - פייסבוק, אמזון, נטפליקס, גוגל ישנם 2 תעודות סל עם חשיפה של כ 35 אחוז להנל First Trust Dow Jones Internet ETF (FDN) PowerShares NASDAQ Internet ETF (PNQI)
- 14.דעתך על פורסייט הישראלית (מאותו התחום המדובר) (ל"ת)דבי 07/01/2017 14:06הגב לתגובה זו
- איני עוקב אחרי השוק הישראלי (ל"ת)שלמה גרינברג 07/01/2017 18:59הגב לתגובה זו
- 13.שי 07/01/2017 13:38הגב לתגובה זובמקום כל מיני סקטורים שאולי יצמחו ואולי יתרסקו כליל. אנא הסבירו.
- 12.השקיעו בחכמה 07/01/2017 13:22הגב לתגובה זולסבלניים המניה שלה תעלה במאות אחוזים עד סוף השנה.
- איני מכיר (ל"ת)שלמה גרינברג 07/01/2017 19:00הגב לתגובה זו
- פקה פקה 07/01/2017 18:07הגב לתגובה זומה שטוב זה שתמיד יש אספקה של דם חדש של פרייארים.
- SDY 07/01/2017 17:54הגב לתגובה זווהסולידית שלך אכלה לקרדה השנה
- 11.טיו 07/01/2017 10:49הגב לתגובה זומאכזב. ברור. מה עשוי לשחק לטובת טבע ב2017 ? תודה
- תחזית לא דוח (ל"ת)עמית 07/01/2017 19:39הגב לתגובה זו
- אולי הכתבה הבאה תנסה להסביר (ל"ת)שלמה גרינברג 07/01/2017 19:01הגב לתגובה זו
- 10.אורן 06/01/2017 22:47הגב לתגובה זושלמה שלום. האם עדיין היית מגדיר את "איכות ההנהלה" כאחת מנקודות החוזקה של טבע (כמו למשל אם הייתי שואל את השאלה הזו לגבי צ'קפוינט - ברור שהתשובה הייתה חיובית). לי נראה שרק הודאה על החלפת המנכל יכולה למנוע מהמניה להגיע לקידומת 2. בדיוק כמו הטיפוס המטורף במחיר המניה כשהודיעו על המינוי של ויגודמן באמצע 2014
- 9.אסף 06/01/2017 18:26הגב לתגובה זושלום שלמההאם מכיר את חברת התרופות הנל.ואם כן מה דעתך על כניסה לפוזיציה בנייר.תודה וכל טוב
- שלמה גרינברג 07/01/2017 17:08הגב לתגובה זוזו שאלה שאתה צריך להפנות ליועץ ההשקעות שלך
- 8.ג׳ו 06/01/2017 17:05הגב לתגובה זושלמה ידוע לך האם swks שמפתחת שבבים בתחום ה- iot משתלבת גם בתחום הרכב עליו כתבת?
- שלמה גרינברג 07/01/2017 17:11הגב לתגובה זואם תעשה מאמץ קטן ותקרא באתר החברה מה היא עושה בדיוק תקבל התשובה
- STM מייצרת למובלאיי את הצי'פים (ל"ת)rsi 07/01/2017 13:13הגב לתגובה זו
- 7.מאיר 05/01/2017 21:47הגב לתגובה זוכתבה נהדרת. מה דעתך על תחום המתכות (כסף, אלומיניום)?
- כתבתי מספר םעמים, נא לחפש (ל"ת)שלמה גרינברג 06/01/2017 09:13הגב לתגובה זו
- 6.רובוטריק 05/01/2017 21:15הגב לתגובה זושלומקה ידידי, נהניתי כרגיל, שוב תודה. שאלתי אותך גם בכתבה שעברה אך לא זכיתי למענה ולכן אנסה שוב: בכתבה הקודמת דיברת על התפתחות תעשיית הIOT והAI. בתור מאמין גדול בטכנולוגיה רציתי לשאול מהי דעתך על תעשיית הרובוטיקה בכלל ועל הסל ROBO בפרט (שמכיל בין השאר גם חברות AI). אשמח לחוו"ד כללית, מה פוטנציאל הצמיחה שאתה רואה לתחום הזה ובאיזה טווח אתה רואה את השוק הזה רוקם עור וגידים.
- תודה על התגובות. (ל"ת)רובוטריק 08/01/2017 13:51הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 06/01/2017 09:13הגב לתגובה זוכתבתי סקירה מקיפה בעבר על התעשייה והתפתחותה וזו אכן אחת התעשיות שקבלה "דחיפה" גדולה מהתקדמות המהפכה הטכנולוגית ושקשורה בהתקדמותה ל AI, ל IOT, לענן ןכו'. התעשייה חודרת לכול התעשיות הוותיקות ובקצב מהיר יחסית והתרומה אדירה. היא בתחילת דרכה. לגבי ה ROBO, זה סל שכולל 81 מניות של חברות מכול העולם (לא רק אמריקאיות) שעיסוקן בתחום. 5 המניות המובילות בסל מבחינת המשקל הן ARRY, AVAV, ADSK, RSW ו BRKS והעלייה החדה ב 2016 קשורה לדעתי בהבנה שתהליך ההתמזגות של הרובוטיקה מתעצם.
- אותו סיגנון 05/01/2017 23:04הגב לתגובה זומדביקים שמות מפוצצים ותאכלס התשואות פקה פקה
- לא לרייר על תעודות 05/01/2017 22:58הגב לתגובה זובסהכ לקחו 90 חברות ממשינות שונות ואיגדו אותם בתעודה אחת. הוסיפו שם "בונבוניירה" למשוך לקוחות. אבל יש כאן חשיפה למטבעות שונים. מהישראליות ראית שם את מזור סטאטסיס, אלביט, מובילאיי. תבין שיש לא מעט תעודות עם הטריק הזה המפורסמת ביותר נקראת XT iShares Exponential Technologies ETF ברובו כול מניה במשקל של אחוז בערך - אם מניה בודדת תעלה פי 10 (אלף אחוז תשואה) זה יתרום לתעודה תשואה של 10 אחוז בערך !
- מ 02/2015 06/01/2017 13:59הרובוטים פורצים: סקטור חלום שמכוון גבוה ומושתת על תחום התשתיות שלמה גרינברג, פרשן וול סטריט של Bizportal, על סקטור שולי בוול סטריט שמכוון גבוה בכלכלה העולמית; הרובוטיקה מאת: שלמה גרינברג 11:00 | 05.02.15
- מ 11/2015 06/01/2017 13:56מחפשים מומנטום? הנה 2-3 מניות בתחום שצומח כיום בקצב ממש מסחרר שלמה גרינברג, פרשן וול סטריט של אתר Bizportal, על תעשייה שמציגה קצב צמיחה אדיר שלמה גרינברג | 19/11/2015 07:02
- 5.נחום 05/01/2017 18:33הגב לתגובה זושלום מר גרינברג, מה שלומך? מה דעתך על המינויים האחרונים בחברה?הראשון באוגוסט-ברנדון ביילי,והשני שנראה שמתקבל ב"מחיאות כפיים של המשקיעים"-דון דיקסון מהחברה שהם קנו ב-?2014
- אני בהחלט מאמין שהמינויים עשויים להועיל (ל"ת)שלמה גרינברג 07/01/2017 17:13הגב לתגובה זו
- 4.Rsi-69.1 05/01/2017 13:34הגב לתגובה זו1. nvda 2. AMD 3. MU 4.STM 5.TSEM 6.MBLY
- 3.AOBC 05/01/2017 12:25הגב לתגובה זוחברה מתנדבת לזרוק לזבל את השם והטיקר ומאמצת שם וטיקר חדשים. כול המוניטין שהשם יצר מאז שנת 1852 וכו Smith & Wesson has officially renamed itself American Outdoor Brands (NASDAQ: AOBC), and most of its focus in recent months has been on building up its presence in the new rugged outdoors market it has entered, so some watchers had been concerned the gunmaker might start to downplay its firearms business. They needn't have worried.
- שלמה גרינברג 06/01/2017 09:24הגב לתגובה זוהעובדה שהמניה מזוהה ומוגדרת כ SIN STOCK מנעה ממוסדיים רבים לקנות אותה כי זה בתקנון של מוסדיים אמריקאים רבים. המניה עלתה בתקופת הבחירות בעקבות נצחונו של טראמפ והאלימות שגברה והחברה, לדעתי, נוקטת צעד חשוב שיוסיף לה משקיעים שבאמצעות שינוי השם יוכלו לקנות
- 2.VZ 05/01/2017 11:10הגב לתגובה זושלמה שלום ותודה על הכתבה המעניינת והמחכימה (כרגיל). אם תוכל בבקשה להתייחס בקצרה ל- VERIZON? להנהלה שלה, למעמד שלה מול המתחרים, לשירותים שהיא מספקת ולעתידה כפי שאתה רואה אותו. תודה רבה!
- שלמה גרינברג 05/01/2017 15:07הגב לתגובה זוומה שנכון לגביה נכון לגבי ווארייזון
- גגל הוא פרסם לא מעט כתבות על T (ל"ת)T 05/01/2017 12:14הגב לתגובה זו
- אתה באמת מאמין שגוגל "תומכת" ב AT&T ?? (ל"ת)שלמה גרינברג 05/01/2017 15:08
- 1.כגן 05/01/2017 10:49הגב לתגובה זואשמח לכתבה על תחום המתכות (אלומיניום, נחושת וכו')....