מניית הענק הישראלית שמתקרבת לניפוץ שיא מיתולוגי - ונראית השקעה מצויינת
כרגע לא נראה באופק שום אפיק השקעה שיכול להיות אלטרנטיבה למניות המובילות, ובמיוחד לא האפיק האלטרנטיבי המסורתי - אגרות החוב של ממשלת ארה"ב, ההפך הוא הנכון. אבל חיי המשקיע הסולידי/הגיוני במניות הולכים ונעשים קשים יותר בכול יום כיוון שמשקיעים אלו, על מנת לקבל החלטות, מקשיבים לתקשורת וקוראים מאמרים ופרשנויות בנושאי ההשקעה. את השטויות שמלוות את כניסתו של טראמפ לבית הלבן נגדיר, מחוסר מינוח מתאים בעברית, mind boggling. הן מזכירות לנו את מבול השטויות בתחום הכלכלי ערב כניסתו של רונלד רייגן לבית הלבן בינואר 1981.
אבל האנשים שמנהלים את הכסף הגדול מבינים שמה שמציע טראמפ ולאור מה שהתחיל לבצע בשבוע הראשון לכהונתו, מאישור צינור הקיסטון ועד להורדות המסים, בניית החומה המקסיקנית, תכנית שדרוג התשתיות והמינויים שלו בתחום הכלכלי - הוא טוב לכלכלה (האמריקנית ולא פחות הגלובלית) ולמניות, כך שמתיקון לתיקון שוק המניות ימשיך בגאות בה התחיל ב-2009. כך גם חושבים ברוב החברות המובילות. על פי הסטטיסטיקה שנאספה בגולדמן זאקס ישקיעו 500 חברות ה-S&P ויחלקו למשקיעים למעלה מ-2.6 טריליון דולרים במהלך 2017. למעלה מ-50% מהסכום, כ-1.4 טריליון, יושקעו במו"פ, בציוד בקידום מכירות ובפעילות M&A, כ-470 מיליארד בדיבידנד (כשכמעט כולן מגדילות) ועוד 780 מיליארד ברכישת מניותיהן.
בחזרה לצ'קפוינט (CHKP): הלקחים מאז הבועה ותחום אבטחת הרשת כידוע לקוראי טור זה, תחום אבטחת המידע ברשת בכלל וצ'קפוינט בפרט מובילים בכדאיות ההשקעה לטווח הבינוני והארוך מאז 2008-9, לצד תחומי הבריאות, עיצוב השבבים, הטיפול במים ובחקלאות, האנרגיה האלטרנטיבית והצריכה ברשת. אבטחת המידע, בעיקר בגלל הפעילות המסחרית על הרשת שגדלה במהירות ובשל פריצות רשת מתוקשרות בתחומים שונים, הפכה לנושא מוביל בחשיבותו במיין סטריט ובוול סטריט. ציבור המשקיעים הבין את החשיבות של ההגנה על מידע כבר בסוף המאה הקודמת. כאשר החלומות הטכנולוגיים הובילו ליצירת הבועה הגדולה בתחילת המאה - הייתה זו ההבנה הקולקטיבית ("חכמת ההמונים") דאז שהסיקה שההגנה על ההעברה ושימור אינפורמציה, יהפכו לצורך חיוני (וגם בעיה) להתקדמות הטכנולוגית.
ולכן התנפלו ברעבתנות על המניות של החברות שהתמקדו באבטחת המידע ושילחו אותן לחלל. כבר אז הפכה צ'קפוינט וה-Firewall שלה ללהיט. להמחשת העניין נזכיר שכבר ברבעון השלישי של 1996 הזהיר נגיד הבנק המרכזי האמריקאי דאז, גרינשפן, מפני "התרחבות מוגזמת" במחירי מניות הטכנולוגיה כולן. אלא שהאזהרות, שציננו את ההתלהבות לזמן מה, נשכחו במהרה, והחל מומנטום אדיר שהביא את הנאסד"ק בעזרת עלייה של כ-!0 לשיא כל הזמנים ולהערכות בועה ב-2000. צ'קפוינט עלתה באותה התקופה ב-1300 אחוזים. למרות שהנאסד"ק שבר, כבר בקיץ 2013, את שיא הבועה של 2000, צ'קפוינט עדיין לא. זה קרה בעיקר בשל העובדה ש"ההתעוררות" מחלומות הבועה יצרה, במהלך 2000-2002, מומנטום הפוך שעלה לצ'קפוינט ב-? מערכה, לעומת הנאסד"ק שאיבד "רק" כ-p מערכו.
- 5 מניות ישראליות שהתרסקו הערב בוול סטריט - הנה המספרים
- על המלצות אנליסטים, מחירי יעד ושאר המצאות שמדעני וול סטריט הנדסו
בתחילת 2000 הגיעה המניה למחיר של כ-113 דולרים עם מכפיל היסטורי של 246.5, מכפיל מטורף ששיקף אז חלום אדיר. זה על תוצאות 1999 שאותה סיימה צ'קפוינט עם מכירות של 219.6 מיליון דולרים, רווח נקי של 95.8 מיליון ורווח למניה של 43 סנט. בסוף 2002 ועל סמך נתוני 2002 שהציגו מכירות, רווח נקי ורווח למניה של 427 מיליון, 43.2 מיליון ו-1.04 דולר בהתאמה - ירדה המניה למחיר של 12 דולר, ונסחרה במכפיל היסטורי של פחות מ-12 פעם. כלומר, השיגעון שהוביל מעלה ב-2000, לא היה גדול בהרבה מהשיגעון שהוביל מטה ב-2002. מחזור טירוף זה, בקצת יותר מתינות, חזר על עצמו מפעם לפעם ולאחרונה בין סוף 2008 לסוף 2012.
אלא שבעוד שבוול סטריט המניה עולה ויורדת כתוצאה משילוב בין הציפיות בתחום המצב הכלכלי, הביקוש להגנות, ההתאמה בין הקונצנזוס לתוצאות שצ'קפוינט מציגה וכותרות, הרי שבמיין סטריט המגמה שונה לחלוטין. מאז תחילת המאה ובמיוחד מאז 2007 והמעבר לטלפוניה חכמה ולאלחוט, הביקוש של עולם העסקים והמשתמשים הפרטיים להגנות עולה בעקביות בקצב דו-ספרתי. כך גם הכנסותיה ורווחיותה של צ'קפוינט. נכון לתחילת 2017 הציפיות לעתיד בתחום שמכונה Cybersecurity וגם לצ'קפוינט אופטימיות מאוד.
חסרונות קטנים מיתרונות ב-4 החודשים האחרונים בין "מומנטום טראמפ", הפריצות הרוסיות למפלגה הדמוקרטית בארה"ב והציפיות לדוחות חזקים (שהוגשמו בגדול), עלתה המניה בכ-30%. נראה שהאנליסטים מאמינים שהדבר יימשך בעתיד הנראה לעין. תחום ה-cybersecurity, שעד לתחילת המאה היה שולי לחלוטין, החל להימדד בנפרד רק ב-2004, אז הגיעה הפעילות הגלובלית כולה ל-3.5 מיליארד דולרים. השנה יעבור המגזר את ה-180 מיליארד וזו רק ההתחלה. פיטר סינגר, מומחה בתחום שכתב את הספר Cybersecurity and Cyberwar What Everyone Needs to Know, אמר לאחרונה: "לנסח זאת בשפה פשוטה: אז אם צופים ש-5 מיליארד אנשים ישייטו על הרשת אז יש לנו 5 מיליארד בעיות בטיחות רק בפן האישי שלא להזכיר את מערכות הפיננסים, הכוח והביטחון הצבאי".
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- כשתשמעו שסין פולשת לטאיוואן - תמכרו הכול!
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
מנכ"ל אלקטל-לוסנט, מייקל קומבס, הסביר בהרצאה שנתן השבוע כי Cybersecurity is of strategic concern for every CEO". צ'קפוינט בנתה מוניטין של חברה מובילה בתחום, הסמן הימני טכנולוגית. מבחינת ההסתכלות ההשקעתית יש מעט מאוד חברות שמציגות איכות כלכלית שמשולבת בפוטנציאל צמיחה כשלה. יש "בעיות" שהזכרנו בעבר כמו פעילות ה-M&A האנמית יחסית, אי חלוקת דיבידנד אל מול הר המזומנים המצטבר, התחרות העזה מצד חברות התשתית הענקיות וחברות חדשות שמצטרפות לתחום, חלקן אפילו כתוצאה של נטישת עובדים מצ'קפוינט עצמה. עובדים אלה, בעזרת ידע שפיתחו בה ,הקימו חברות מתחרות (נזכיר חברות כמו אימפרבה או פאלו אלטו שנוצרו כך, ולאחרונה את illusive networks המאוד מעניינת בשל גישת ההגנה החדשנית שלה, שהקים עופר ישראלי מצ'קפוינט, ושזכתה להשקעה של מייקרוסופט בחברה).
אבל בעיות אלו קטנות עדיין לנוכח התמונה הכללית שמנקודת מבטו של המשקיע הולכת ומשתפרת. לאחר העלייה החדה בעקבות התוצאות החזקות של הרבעון האחרון של 2016, נסחרת המניה במכפיל היסטורי של כ-21 פעם, או מכפיל צפוי 19 ל-2017. אנחנו חוזרים על מה שכתבנו מאז 2009: צ'קפוינט צריכה להיות בכל תיק השקעות. נראה לנו שלצ'קפוינט יש, לצד האיכויות שלה שמתבטאות בדוחות ובצמיחה, עוד 3 סיבות שצריכות לעניין משקיע. הראשונה היא שהתפתחויות טכנולוגיית הענן, ה-IOT והמציאות הרבודה, מגדילות את הצורך בחברה מתמחה מהסוג של צ'קפוינט. השנייה היא הסיכוי שהחברה תקבל (בגלל מעמדה בתחום, הידע וקופת המזומנים שלה) הצעת רכש עשירה שאי אפשר לסרב לה והשלישית, הסיכוי לחלוקת דיבידנד.
מה בדיוק עושה החברה ומול מי התחרות? צ'קפוינט החלה לפעול ב-1993 ומערכת ה firewall שלה הייתה פריצת דרך ענקית באותם ימים, כאשר הגנות מסוג זה ואנטי ווירוסים למיניהן סיפקו את הצרכנים. מאז כאמור השתנו הדרישות, אבל צ'קפוינט ממשיכה לצמוח גם בגלל יכולותיה, החדשנות שלה ולא פחות בגלל העובדה שמספר ההגנות הנדרשות, השינויים המהירים, המורכבות והידע הנדרש יצרו מצב שבו יותר ויותר חברות עסקיות מובילות זקוקות להדרכה, ייעוץ ותכנון לעתיד. הידע הופך לנכס לא פחות מהעצמה. אז נכון שחברות התשתית הענקיות מציעות חליפה שכוללת אבטחות, אבל גם תחום "הליווי המקצועי" (כפי שאנחנו מכנים זאת) הולך וגדל, והמרחב שנותר לחברות כמו צ'קפוינט, פאלו אלטו ואחרות - הולך וגדל גם הוא, וצ'קפוינט היא המובילה בו.
התחרות לפיכך מורכבת מחברות התשתיות הטכנולוגיות הגדולות: סיסקו, אינטל, היוליט פקרד, IBM, דל, מייקרוסופט ואחרות, ומקבוצה גדולה של חברות מתמקדות כמו סימנטק, פאלו-אלטו, FireEye, Fortinet ועוד. אנחנו מאמינים שההחלטה של צ'קפוינט להתמקד באבטחה נטו נכונה, ואם לשפוט לפי הרכישות שביצעה החברה (רכישות קטנות של חברות חדשניות בתחום), הכוונה היא להמשיך בכך' כי הצורך בליווי הולך וגדל כאמור. אגב, סוכנויות גרטנר ו-IDC בוחרות בצ'קפוינט כחברה המובילה בתחומי הגנה רבים. %-46 מהכנסות החברה באות משדרוג תכנה ותחזוקה, 34% ממכירת רישיונות ומוצרים ו-20% ממינויים. H מהמכירות מתבצעות בארה"ב ו- 37% באירופה.
גיל שווייד, מייסד החברה הוא שמוביל אותה מיום היווסדה, כאשר ב-2015 העביר את תפקיד היו"ר למריוס נכט, גם הוא מהמייסדים. שוויד, שב-2015 קיבל משכורת ברמת השכר המינימלי במשק וויתר על בונוס, הוא חלק חשוב מהמותג היוקרתי של החברה. יש הטוענים שהוא שמרן מידי כלפי המשקיעים, אבל מי יכול להתלונן על מצג כלכלי/עסקי כמו של צ'קפוינט או על תשואות המניה. החברה מעסיקה 3900 עובדים, מעל 1800 מהם בישראל. שוויד מחזיק ב-17.5% מהמניות ועוד 30% מוחזקים על ידי "All directors and officers". מבנה אחזקות זה מעניין רוכשים פוטנציאלים כיוון שהשליטה נמצאת בידי קבוצה קטנה.
סיכום כניסת טכנולוגיות הענן, האינטרנט של כל דבר והמציאות הרבודה לשימוש מסחרי, יצרה לעולם העסקים אפשרויות אדירות, והפכה את נושא הגנת הסייבר לחלק בלתי נפרד ומרכזי בתכנון עסקי. במהלך 2015 גילתה צ'קפוינט רמת פגיעות משמעותית באפליקציות מהסוג של WhatsApp ומערכת ההפעלה של אנדרואיד. במהלך 2015-16 נפרצו מערכות ענק כמו של ה-BlueCross בארה"ב, של בנקים כמו מורגן סטנלי, וגם למערכות המידע של הפנטגון פרצו האקרים. עולם העסקים הבין שהמונח cybersecurity הוא חלק בלתי נפרד ממערכות העברת האינפורמציה, מה שהוביל את חברות התשתיות להקמת חטיבות מתמחות לתחום.
ההשקעות ב-cybersecurity הפכו לגורם בכלכלה הגלובלית ולמנוע צמיחה. קיימת הסכמה מלאה, במיין סטריט וגם בוול סטריט, שהתהליך יימשך כך בעתיד הנראה לעין. הוא רק ילך ויעשה מורכב ומסובך יותר עם כל צעד קדימה של מהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה. הפרופסור כריס ברונק מאוניברסיטת יוסטון, שמשמש כיועץ ל-cybersecurity לממשלת ארה"ב, טוען שזו התעשייה שתצמח גלובלית הכי מהר בעשור הבא (ובמיוחד מכיוון התעשיות הביטחוניות והסוכנויות הממשלתיות). צ'קפוינט נחשבת לשחקן מרכזי בתחום.
נכון, יש תחרות חזקה, אבל מבחינת המשקיע שמחפש cybersecurity נטו אין נכס השקעה כרגע ברמה הכלכלית שמציגה צ'קפוינט. הוסיפו לכך את פוטנציאל חלוקת הדיבידנד והצעת רכש, והרי לכם השקעה מעניינת לטווח הארוך. כיוון שאנחנו מדברים על צ'קפוינט כהשקעה מצוינת לטווח הארוך מזה שנים, וכיוון שמי שהקשיב ופעל נכון - מחזיק היום בפוזיציה של צ'קפוינט בחינם, אז נא להתייעץ ולבדוק ובתיקון הבא להתחיל לבנות פוזיציה.
- 23.יצחק 08/02/2017 00:13הגב לתגובה זושלום שלמה, כתבה מעניינת ומעולה. קראתי גם את הסקירה שנתת לגילד לא מזמן, אשמח לשמוע דעתך לגבי המניה לאחר הדוחות אמש שהציגו צפי נמוך ל2017. האם אטרקטיבית לדעתך?
- 22.נחום 30/01/2017 17:15הגב לתגובה זולא ידעתי שאתה גם נביא! שלום מר גרינברג, מה שלומך? 6 ימים אחרי הכתבה שלך על קרניבל,קריימר עשה עליה גם כתבה!!!מדהים! ;-)
- וואי לי. שלמה היקר. האם המגיב טיפש? (ל"ת)ברנע 03/02/2017 18:48הגב לתגובה זו
- 21.noni 30/01/2017 13:54הגב לתגובה זוחשיפה לקלאוד ולסייבר למי שלא רוצה מניה בודדת
- 20.אבי 29/01/2017 18:13הגב לתגובה זושלום שלמה,האם אתה עוקב אחרי חברת cyber optic ? אפשר כמה מילים?
- שלמה גרינברג 30/01/2017 14:27הגב לתגובה זוזו חברה וותיקה מאוד שעברה גילגולים רבים ובשנת 2014 רכשה את Laser Design בתחום התלת מיימד. היא יותר חברת עיצוב מוליכים למחצה שמתמחה בחיישנים ופועלת במה שנקרא surface mount technology .התחום מעניין ביותר וצומח במהירות אבל כך גם התחרות. הייתה מהלהיטים הגדולים של הבועה אבל נפלה בגדול והאנליסטים נטשו. בשבוע שעבר המליצו עליה מדוהורטי בקנייה עם מחיר יעד של 50 דולר אבל הכול תלוי בהמשך הצמיחה במכירות
- תודה רבה (ל"ת)אבי 30/01/2017 18:03
- 19.בקי 29/01/2017 16:48הגב לתגובה זומוצדקת הירידה לדעתך? האם בעקבות הירידה המחיר של קואלקום נהיה מעניין יותר? תודהה
- עניתי בדיוק על השאלה הזו (ל"ת)שלמה גרינברג 29/01/2017 18:15הגב לתגובה זו
- 18.יובל 29/01/2017 16:47הגב לתגובה זוהסימבול lea לאחרונה הופיע לי גם במסנן האיכות וגם במסנן המחיר.אם אתה מכיר אשמח לכמה מיליםתודה רבה
- שלמה גרינברג 29/01/2017 18:21הגב לתגובה זואחת מספקיות מערכות רכב המובילות בעולם. מתמחה במערכות חשמל ומערכות ישיבה ואחת החברות שנהנתה וכנראה תמשיך ליהנות מהפריחה המחודשת בתחום הרכב.
- תודה רבה (ל"ת)יובל 30/01/2017 11:58
- 17.גיא פדני 29/01/2017 12:36הגב לתגובה זושלמה שלום . מה דעתך על מניית אינפימר,לשעבר איזי אנרגיה. תודה ויום טוב
- איני מכיר ואיני עוקב אחרי הנעשה בת"א (ל"ת)שלמה גרינברג 29/01/2017 13:44הגב לתגובה זו
- 16.נתי 29/01/2017 11:09הגב לתגובה זומי פיספס את העליות המרשימות של המניה בשנים האחרונות? האנליסטים? הכתבים?
- שלמה גרינברג 29/01/2017 14:15הגב לתגובה זולא "פספסו את העליות המרשימות " אלא שהאנליסטים שמכסים את החברה אינם מספיק חשובים. רק ב 27.1 יצאה המלצת קניה נוספת של Benchmark Co עם מחיר יעד של 18.5-20 $ ועל פי הקונצנזוס ל 2017 המניה יחסית "זולה". אבל כפי שכתבתי ולאור תוצאות הרבעון השלישי צריך להמתין ולראות.
- שלמה גרינברג 29/01/2017 14:05הגב לתגובה זוהעליות במכירות מרשימות. כברה להפסד ברבעון השלישי, נמתין לרביעי ונראה מה קורה.
- 15.ליאור 29/01/2017 08:52הגב לתגובה זולהיות בעתיד צק פוינט ? יש המשווים את החברה הזאת שהונפקה לא מזמן לחברה ענק כמו צק פוינט.נשמח לשמוע תגובה
- שלמה גרינברג 29/01/2017 13:50הגב לתגובה זוכפי שעניתי ל 17, איני מכיר את החברה וגם איני עוקב אחרי הבורסה בארץ
- 14.חוזרים לפארמוס pars שלא תפספסו מאות אחוזים ?? (ל"ת)y 28/01/2017 21:59הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 29/01/2017 09:07הגב לתגובה זואני מבין שאלו שהבטיחו חגיגית שלא ישובו לטור חוזרים בהמוניהם
- 13.עמי 28/01/2017 19:14הגב לתגובה זובאיזה מחיר קניה ? בארה"ב סביבב 100$ למניה לא ממש מבין, תקוע על טבע
- מה בדיוק השאלה? (ל"ת)שלמה גרינברג 29/01/2017 09:03הגב לתגובה זו
- המניה ניסחרת בנסדק (ל"ת)מאיר 29/01/2017 11:20
- 12.שלמה מה דעתך על וריפון pay (ל"ת)נתן 28/01/2017 08:19הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 29/01/2017 09:20הגב לתגובה זוברמה הנוכחית ההשקעה מתחילה להראות מעניינת וראיתי ש BTIG Research נתנו המלצת קניה אבל לי התמונה אינה נראית טוב. צריך לבדוק מקרוב מה קורה בתחום כולו כי אני רואה שגם NCR וגם INGENICO GROUP לא צומחות.
- נתן 30/01/2017 00:59תודה
- 11.יוסי 27/01/2017 22:37הגב לתגובה זואז אולי מתחיל לבצבץ אור באפלה???? וכנ"ל במניית RADA...כשנכנסה קרן ספרה בנוסף לגוף המוביל, שגם הוא נכנס לחברה לפני כשנה..???
- מצטרף, מה דעתך על RADA? (ל"ת)איציק 28/01/2017 18:49הגב לתגובה זו
- דעתי ברורה וידועה (ל"ת)שלמה גרינברג 29/01/2017 09:20
- 10.נדמה לי שצ'ק פוינט מעדיפה BUY BACK על פני מתן דיבידנד (ל"ת)יוסי 27/01/2017 22:32הגב לתגובה זו
- רז 02/02/2017 11:37הגב לתגובה זו.
- 9.אני רץ לקנות (ל"ת)א100 27/01/2017 21:41הגב לתגובה זו
- איציק 28/01/2017 12:27הגב לתגובה זואומללותך מזנבת ועוקבת אחר החבילה בת 34.56 IQ המתנוססת בגאון מעל חוליות C1 C2.
- רץ לקנות מה? (ל"ת)שלמה גרינברג 28/01/2017 09:07הגב לתגובה זו
- איציק 29/01/2017 09:22תגובה 9 לא קשורה אלי. ולך בריאות ואריכות ימים.
- 8.אבי3 27/01/2017 15:37הגב לתגובה זובכלל נראה שיש שקט יחסי בבורסה עם נטייה לעליות, מה אומר שקט לא מסוכן ?
- 7.טרי 27/01/2017 15:24הגב לתגובה זוחברת סייבר ישראלית קטנה בשם סייפ טיאם כן אשמח לכמה מילים עליהתודה רבה
- 6.אבי3 27/01/2017 15:09הגב לתגובה זוהיי שלמה, הדוחות אתמול של שתי החברות הללו היו ממש טובים,אבל המנייה רגוע יחסית, הגיוני או שיש משהו בתגובה הצוננת של המשקיעים?
- רונן 29/01/2017 07:35הגב לתגובה זוהנייר החברה מתנהלת יפה, מרוויחה יפה, ולדעתי צומחת נאה, איתנה פיננסית - אני חושב ״החזק״ . אם תרוויח תמשיח לצמוח, נראה לי שכן , אינטל - אין לי שמץ.
- לא מכיר (ל"ת)שלמה גרינברג 27/01/2017 19:22הגב לתגובה זו
- 5.יצחק 27/01/2017 12:17הגב לתגובה זונראה לי כי רכישת סייברארק ע"י צ'קפוינט היא מהלך חכם אשר תיצור למשתמש חבילת הגנה מושלמת חיצונית ופנימית. הבעיה היא שגיל שוויד לא אוהב להשקיע סכומים גדולים ברכישת חברות .
- אולי שלומי יודע (ל"ת)שלמה גרינברג 27/01/2017 17:10הגב לתגובה זו
- טוב או לא טוב לא נראה שזה הולך לקרות (ל"ת)אבי3 27/01/2017 15:07הגב לתגובה זו
- 4.ארז 27/01/2017 11:15הגב לתגובה זווזה אחרי שב 2016 הם קנו מניות של עצמם בסכום של מיליארד דולר. (למי שמעוניין ניתן לקרוא את שיחת הוועידה באתר seeking alfa) Our cash balances reached $3.669 billion at the end of the quarter. During 2016 the company repurchased approximately 12 million shares at a total cost of $988 million.
- לא הושמט (ל"ת)שלמה גרינברג 27/01/2017 17:10הגב לתגובה זו
- 3.אייל 27/01/2017 10:06הגב לתגובה זושלום שלמה, מה דעתך על התחום? ספקולציה בלבד או יש משהו מעבר?
- דורית 28/01/2017 22:40הגב לתגובה זוהשאלה איזה חוברות נסחרות ומי המבטיחות. אנא דווחו
- 2.אור 27/01/2017 09:58הגב לתגובה זותמיד מרתק לקרוא את פרשנותך...בעבר כתבת על טאואר ובזכותך קניתי והרווחתי..אמרת אז שטאואר היא הטבע של עולם השבבים לא שאפשר היום לקחת את טבע כדוגמא...כמו כן דיברת אז על ראסל אלוואנגר המנכל שלדעתי הוא אחד המנכלים הטובים בשוק , אשמח אם תוכל לתת סקירה ממבטך על טאואר החברה והמניה בעבר בהווה ובעתיד , שבת שלום
- שום דבר לא השתנה מאז (ל"ת)שלמה גרינברג 27/01/2017 17:11הגב לתגובה זו
- סמואל 27/01/2017 14:53הגב לתגובה זושל גרגלה בעולם השבבים. תקרא קצת על TSMC SAMSUNG INTEL TOSHIBA MICRON GLOBAL FOUNDERIES ועוד ועוד. תבין שטאואר לא מתקרבת ל capacity שלהם.
- רז 02/02/2017 11:17מהחברות שצייינת. בטח ממיקרון שנפלה חזק לאחרונה, וטושיבה כנ"ל.
- יובל 28/01/2017 11:24לא????
- 1.שואלת 27/01/2017 09:30הגב לתגובה זושלום שלמה, שאלה ראשונה - האם מה שאתה חושב על צקפוינט נכון גם לגבי פאלו אלטו ? שאלה שניה - תוכל לומר לי בבקשה מהן חברות הפלדה הגדולות בארהב? תודה רבה מראש.
- שלמה גרינברג 28/01/2017 09:10הגב לתגובה זולשאלה הראשונה התשובה היא "לא". לשאלה השנייה, בשביל זה המציאו את גוגל
- סימול SOXX 27/01/2017 12:55הגב לתגובה זוישנה תעודת הסל המופלאה "גרביים" - מורכבת מ 32 חברות שכולם עדיפות על טאואר (בעיני מנפיקי התעודה) - טאואר לא בפנים.
- וטאואר עולה יותר מהמדד (ל"ת)שי 28/01/2017 17:43
- דנה 28/01/2017 11:57טאואר כבודה במקומה מונח חברה מעולה עם מנכל תותח אך מה הקשר לכתבה?