הרפורמה במדדים הצליחה עוד לפני שהתחילה

 | 
telegram
(3)

אוברסיז. רציו פטרוליום. מדי פאואר. נובולוג. ארבע ההנפקות הראשוניות שכבר יצאו לדרך בחודשים האחרונים, ועוד מספר הנפקות שנמצאות בקנה ויגיעו לשוק בחודשים הקרובים, מציגות מציאות חדשה ומרעננת בשוק המניות המקומי – חברות ישראליות טובות כבר לא חוששות להנפיק מניות לציבור.

אם עד לפני שנה חברות בסדר הגודל של נובולוג העדיפו להישאר פרטיות או לגייס כסף מקרנות הון סיכון, הרי שהיום זה כבר לא המצב. ההנפקה המוצלחת של נובולוג למוסדיים היא דוגמה מצוינת. ההנפקה נסגרה במחיר המשקף שווי שוק של 550 מיליון שקל, או מכפיל של 9.5X על ה-EBITDA השנתית. מכפיל כזה לא היה מבייש גם את החברות האמריקאיות הגדולות ביותר בתחום, וסביר להניח שרק לפני שנה השוק לא היה מעניק הערכת שווי כזו לאף חברה חדשה.

עד לאחרונה מניות היתר סבלו מהערכת חסר שיטתית של ערכן הכלכלי, כשהסיבה העיקרית לכך היא בעיית הסחירות שהרחיקה מהן את המשקיעים הגדולים.  כלומר, חברה בשווי שוק של חצי מיליארד שקל - כמו נובולוג - הייתה נסחרת בדיסקאונט גדול.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אז מה השתנה? הרפורמה במדדים.
מדד SME 60 הוסיף לערכו 40% באותה שנה שהובילה לרפורמה במדדים, זאת בזמן שמדדי הדגל של הבורסה דשדשו. חלק ניכר מהעלייה הזו בא כתוצאה מציפייה של משקיעים רבים לביקושים מהותיים מצד תעודות הסל למניות היתר, אבל גם מחשיפה הולכת וגוברת של משקיעים מוסדיים גדולים לאותן מניות יתר, שאפשרה להציף את ערכן הכלכלי. להערכתנו, מגמה זו עוד לא מיצתה את עצמה, כאשר מרבית הגופים המוסדיים אינם חשופים עדיין לעשרות המניות החדשות שהתווספו למדד ת"א 125.

גורמים נוספים התומכים בהצלחת ההנפקות האחרונות הם הריביות הנמוכות בשוק האג"ח והכסף הרב שנכנס כל הזמן לקופות הגמל והפנסיה. הגופים המוסדיים צמאים לתשואה, גם במחיר של הגדלה מסוימת של הסיכון, וההיצע בשוק הראשוני עדיין נמוך מהביקוש.

אם תחילת השנה מצביעה על מה שיקרה בהמשך הדרך, בכירי הבורסה לני"ע יכולים להתחיל לקרר את בקבוקי השמפניה. הרפורמה במדדי הבורסה כבר מציפה ערך לבעלי המניות, ומושכת חברות רווחיות  להפוך לציבוריות. כך למעשה משיגה הבורסה את מטרת העל שלה - לשמש כלי לגיוס הון לחברות בצמיחה - מה שלא קרה לפחות בשש השנים האחרונות.

 מאת: ידידיה אפק, אנליסט מדדים בפסגות. 

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    וואן - איזה חוסר הבנה... הפוך גוטה הפוך...
    Z 23/02/2017 10:51
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הרפורמה הריצה את המניות הקטנות שאותם קנו האקטיביים והנוסטרואים והעבירה אותם לפסיביים והמוסדיים בתעודות במחיר שיא... אוי ואבוי...נזילות נמוכה.. העיקר ההרצה... לשיטתך.. כול שנה נוסיף עוד 5 מניות למדדים ובא לציון גואל...
    סגור
  • 2.
    ידידי - אתה טועה ומטעה
    מנהל קרן גידור 22/02/2017 12:33
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הבורסה היא כשלון חרוץ. אין נזילות בבורסה. 90% מהחברות הפרטיות הטובות לא מעוניינות להיות ציבוריות. הרגולציה חונקת. אסם, תדיראן ועוד. החברות היחידות שבאות להנפיק הן כאלה שלא מסוגלות לגייס הון או חוב בדרך אחרת או חברות עם בעלי שליטה שמעוניינים להנזיל את עצמם לפראיירים של הבורסה (להלן המוסדיים).
    סגור
  • 1.
    רפורמת מדדים בפעם המי יודע כמה כבר
    פאקינג בולשיט 22/02/2017 12:10
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מדד smeטס בתקופה האחרונה כתוצאה של הרצת מניות עי כל שחקני שוק ההון שקשורים בתחזוקת מדדים ופוזיציות מדדים.כשהבורסה החלה את הרפורמות במדדים הם עוד היו מדדי משקל שוק... לאחר מכן באו עוד 4 5 רפורמות...רק נזק בדרך!מיליונים שעברו מכספי ציבור במדדים לסוחרים ממולחים , הבורסה בעד זה כי זה מעלה את המחזורים והפעילות , הבנקים נהנים מעמלות ביצוע, והציבור משלם.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות