בור המיליארדים של אזרחי ישראל הולך ומעמיק

 | 

עוד חודש עבר, ולמרות שהקיץ טרם התחיל, אגלי הזיעה מטפטפים במרץ והבגדים ספוגים בזיעה אצל האחראים לבור ההפסדים בבנק ישראל. מתחילת השנה, בה השקל-דולר ביצע מהלך של כ-25 אגורות מכ-3.85 לכ-3.60, הבנק העמיק את הפסדיו, או יותר נכון את הפסדי אזרחי ישראל, ב-25 מיליארדי שקלים נוספים.

אמנם בפרץ של חשבונאות יצירתית הבנק אינו מתייחס להפסדים שאינם ממומשים ובאופן פלאי הפסדי השערוך אינם מצטרפים למאזן הלאומי אלא נרשמים בסעיף-צד במאזן בנק-ישראל. נגידת הבנק אף הצהירה שאם אי פעם יממשו את האחזקה הספקולטיבית של הבנק, הרי שזה יהיה אך ורק במצב של משבר עמוק במשק בו שער הדולר יהיה גבוה בהרבה מהיום. אולי. ואולי לא.

קשה לצפות התנהלות משברים עתידית, והאם במצב של עוד 20 שנה בו השקל-דולר עומד על 2.00 והשקל עובר פיחות חד ל-2.50, הנגיד העתיד לבוא יגן על השער במכירת דולרים או שמא, לצורך הצדקת נבואתה של פלוג, יחכה ל-4.50 תוך פגיעה ביציבות המשק.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

על פי אנדרו אביר, "המשק לא ערוך להפסקת רכישות המט"ח", אך נדמה שמי שלא בשל היא ההנהלה הנוכחית של בנק ישראל ובפרט פלוג ואביר. כל עוד הם ממשיכים ברכישות ובמניפולציית המטבע הם יכולים, במשחק נדמה לי, להמעיט את גודל בור ההפסדים שהם עצמם גרמו לו. כמובן שהמשך הרכישות מעמיק את הבור, אך היכולת של הבנק להדפיס שקלים איננה מוגבלת והנזקים של משטר סובסידיות לא יעיל זה, הינם מורכבים להערכה בעת ביצוע הרכישות.

בשל האחריות האישית לנזקים, קשה לראות שאישים אלו יחליטו עצמאית, ללא אילוץ חיצוני ממשרד האוצר או יחסי סחר (כגון איום בתיוג ישראל כמניפולטורית של מטבע), להפסיק עם הרכישות, ועל כן המתווה הסביר הוא שהרכישות ימשיכו כל עוד שהם בתפקידם.

מה ההבדל בין סוחר מתחיל (בנק ישראל) לסוחר עם ניסיון? 

סוחר עם ניסיון לוקח בחשבון שהוא עשוי לטעות. סוחר מתחיל, לעומת זאת, יכול לעשות מהלך all-in קמיקזה על סברה שלו. סוחרים מתחילים או שלומדים או שפושטים את הרגל. בנק ישראל מתנהל כסוחר מתחיל, אך מכיוון שהוא פועל בכיוון של רכישות עם מלאי שקלים בלתי-מוגבל הוא לא יכול לפשוט את הרגל אלא רק לגרום לנזקים מאקרו-כלכליים עם מדיניות הסובסידיה הלא יעילה ולמימון ברוקרי המט"ח המקומיים הנהנים מההתערבויות הצפויות למדי.

זוכרים את ניק ליסון מברינגס? הוא המשיך בצעדי double-downs בספקולציה היפנית שלו עד שסיים את ההון העצמי של הבנק (ועוד קצת). אצל בנק-ישראל, בהקשר של רכישות מט"ח על-ידי הדפסות שקלים אין מנגנון עצירה מובנה.

בהקשר של אפשרות לטעות, אין גורמים מקצועיים רציניים, משוללי אינטרס, התומכים במדיניות בנק-ישראל הנוכחית והסבורים שהשקל הוא בשערוך יתר. הקונצנזוס המקצועי הוא שבנק ישראל טועה טעות גדולה ושהשקל הינו בשערוך חסר.

מי כן תומך במדיניות בנק ישראל? ארגוני היצואנים שחושבים שהסובסידיה המעוותת מועילה להם (ומקצועית – זה לא לחלוטין ברור, יש פה גם פגיעה ביכולת להשקיע מט"ח באמצעי ייצור) וכמובן ברוקרי המט"ח המקומיים שמרוויחים - ובגדול - על גבי מדיניות בנק-ישראל הצפויה למדי וזרם הרכישות.

האם יש ספקולנטים בשוק? לא ממש. בוודאי שאין מי שמצפה שפעולותיו הוא, כפעולות סורוס בשנות ה-90 (שפעל בכיוון השני לנוכחי: הימור על פיחות ולא ייסוף, שם בנק מרכזי מוגבל בגובה הרזרבות שלו), ישברו את הבנק שכן יכולת הבנק להדפיס שקלים ולהשליכם למדורה איננה מוגבלת. כן יש אולי ספקולציה בצדדים שהמדיניות עשויה להסתיים, אך זה בהיקפים קטנים יחסית.

הבעיה של בנק-ישראל היא עם הציבור הישראלי. המוסדיים הישראליים, התעשיינים הישראלים וגם פוטנציאלית יהודי חו"ל ומשקיעי חו"ל. בקרב אלו גוברת הסברה שהשקל מצוי בשערוך חסר בשל מניפולציית מטבע בוטה של בנק-ישראל. התוצאה? נמנעים מהמרת שקלים למט"ח, ככל האפשר, דוחים רכישות מט"ח.

כאשר נאלצים בכל זאת לקנות מט"ח בשביל צורך אקוטי, מגדרים את הרכישה (עניין שמשאיר אותך הלכה למעשה עם שקלים). נמנעים מהשקעה בציוד שצריך להירכש במט"ח. ואם יש מט"ח שאפשר להמיר לשקלים, מעדיפים להמיר אותו. דוגרים על הר השקלים כמה שאפשר. וככל שבנק-ישראל ממשיך במדיניות המניפולציה הבוטה, הזרם הנגדי הזה הולך ומתחזק.

בדרך כלל, איני חסיד גדול של מספר קסם או ניתוח טכני. מלבד מקרי קצה כמו מספרים עגולים שסוחרים לעתים נדבקים אליהם, רגעית אני לא מחסידי השיטה. אך בכל הקשור לשקל-דולר, התערבות בנק-ישראל נעשית בשערים עגולים שלרוב נקבעים בטווח הקצר-בינוני בשער השקל-דולר, ולא בסל המטבעות.

כך למשל לאורך החודש האחרון ניתן לומר בוודאות גבוהה שבנק-ישראל קבע את 3.60 כרמה עליה הוא מגן, וכל עת שהשקל-דולר התקרב לשם ראינו מניפולציה מסיבית באמצעות רכישות. מכיוון שהדינמיקה העיקרית בשקל-דולר היא רמת ההגנה הנוכחית של בנק-ישראל, למעשה יש לנו קווי תמיכה מובהקים במסחר.

מכיוון שהגורם הדומיננטי במסחר הוא בנק-ישראל ושערי ההגנה הרגעיים שהוא קובע, זה מכתיב את הצעדים של מי שהוא סוחר קטנטן, קטן או אף בינוני ביחס לבנק-ישראל. אם נתייחס לאופציות והמצב הרגעי כרגע, הרי שאנו רואים שכל השוק חושב שהשקל-דולר צריך לרדת. עם זאת, אנו רואים שכל עת שהשקל מתקרב ל-3.60 בנק-ישראל מתערב. ועל כן? באופן סביר השקל יישאר בזמן הקרוב בין 3.60 ל-3.65. הוא יעלה מעל ל-3.65 רק בשל משבר מקומי גדול או תנודת דולר עולמית גדולה.

מה יגרום לשקל לרדת מ-3.60? בעיקר החלטת בנק-ישראל להזיז את הקו (עליו נשרפו מספר מיליארדי דולרים בחודש האחרון וכמובן גם אמירות וראיונות תקשורתיים וניירות כביכול מחקריים). לא סביר שבנק-ישראל יזיז את הקו רק באגורה. הוא חושב עגול. גם 3.55 לאו דווקא סביר. אם בנק-ישראל יזיז את קו ההגנה שלו, אז סביר שזה יהיה ל-3.50 (ובמקרה קיצוני - 3.40, 3.30 או אף הפסקת המדיניות המוטעית (לא סביר)). ועל כן הסבירות לשער בין 3.50 ל-3.55 גבוהה ממה שהיינו מצפים לו ביחס להתפלגות רגילה של שערי מטבע.

מאבחנות אלו, ניתן לבנות אסטרטגיה באופציות. יש לציין שזו אסטרטגיה דינמית, שצריך לעדכן בהתאם להחלטות הנצפות של בנק-ישראל בשוק. בנק-ישראל, יש לזכור, הוא גוף מאוד בירוקרטי. החלטות חדשות והתאמות, לאחר שמסיימים "מחסנית" רכישות שאושרה מראש, דורשת תהליך פנימי של אישורים במספר דרגים.

סביב חגים כפסח, זמן התגובה של הבנק איטי עוד יותר. ועל כן גם אם רואים פריצה מטה, צריך לתת לבנק יומיים-שלושה של אין-תגובה בשביל להבין שבאמת אין-תגובה ושהקו של הבנק זז. ואם הפריצה היא בליל הסדר, ייתכן שאפילו צריך לתת שבוע למרות שמרכז המבקרים של הבנק פתוח מסורתית בחג.

** אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

תגובות לכתבה(35):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 16.
    מה הבעיה עם קניית דולרים?
    גל 02/04/2017 13:46
    הגב לתגובה זו
    0 3
    הכותב לא מבין שבנק ישראל הוא לא כמו סוחר מטח רגיל. בנק ישראל מדפיס שקלים כמה שהוא רוצה ( בתנאי שהוא לא מעלה את כמות הכסף במשק ויוצר אינפלציה). לכן, קניית הדולרים היא נכס למדינה שבתמורה לנכס הזה המדינה נותנת מטבע שכמעט ולא עולה לה כלום, כי היא לא סוחרת מטח היא זאת שמדפיסה את הכסף. בתקופת ההרחבה הכמותית יצר הבנק האמריקאי יותר מטריליון דולר מהאוויר. וזה לא עלה לו כלום. אותו הדבר כאן עם השקלים.אבל אם לא נבצע את התיקון הזה, אנחנו נהיה פחות תחרותיים, נאבד מקומות עבודה, נמצא את עצמינו עם אבטלה הולכת וגדלה ואז באמת תהיה בעיה.
    סגור
  • מבין היטב, ויש בעיה לקנות מה ששווה 3.00 ב3.60.
    סוחר סחור 02/04/2017 16:09
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מעבר לבעיית המחלה המתמשכת של העיוות המאקרו-כלכלי, והסיכון של הפוזיציה, אם אתה קונה ביוקר מה ששווה מעט - אתה מאבד עם הקניה את ההפרש.
    סגור
  • 3 מה?
    h 08/04/2017 08:57
    הגב לתגובה זו
    0 1
    לפי כח הקניה 8 שקלים שווים לדולר . בנק ישראל יכול להדפיס שקלים כרצונו כעת שאין אינפלציה ובשעת משבר השקל יהיה שווה 0 והדולר יהיה מלך. בנק ישראל קונה דולרים בחינם תומך ביצואנים (שרק בזכותם השקל כל כך חזק) וזה מפריע לספקולנטים...
    סגור
  • 15.
    הפתרון פשוט. בדולרים שב"י קונה- שירכוש זהב. (ל"ת)
    האמת המרה 02/04/2017 08:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 14.
    שעת המלחמה נצמדת לשעון הזן והשקל יתרסק
    אזרח 02/04/2017 01:08
    הגב לתגובה זו
    1 1
    אין טעם להחזיק נדל"ן ושקלים.עוד מעט הכל יהיה ברור,
    סגור
  • טען עוד
  • 13.
    אם כולם אומרים שהשקל יתחזק צפוי ההפך לקרות,
    סוחר מעוף 2 01/04/2017 17:47
    הגב לתגובה זו
    3 0
    מהות המסחר בבורסה היא שעל כל מוכר שחושב בכדי למכור - יש גם קונה שחושב ההיפך, לכן כיוון השקל/דולר לא ידוע לאיש!
    סגור
  • זה לא בורסה. ומול כל מוכר ניצב בנק-ישראל ולא אחרים.
    סוחר סחור 02/04/2017 09:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש קונה אחד בשוק - בנק-ישראל. השאר, כמעט כולם, מוכרים. אך הלווייתן על החוף המתקרא בנק-ישראל גדול מכולם - ועם כיסים בלתי מוגבלים בכל הקשור לשריפת שקלים.
    סגור
  • 12.
    כמה דברים אם תוכל להתייחס..
    שי.ע 01/04/2017 13:10
    הגב לתגובה זו
    2 0
    1) לעודד אנשים להשקיע בחו"ל במניות ואגחים על ידי פטור ממס וככה לעודד המרת שקלים לדולרים ואירו..פיתרון זול וחינם. 2)למה לא מעלים את המס על קניה של שקלים על ידי זרים? האם כדי לעבור משישמוש של שקל לשמיוש בדולרים? ככה גם לא תהיה בעיה של אינפלציה..כולם עוברים למטבע מרכזי( דולר/יורו)
    סגור
  • יש יתרונות במטבע מקורי. והפתרון פשוט - מסחר חופשי.
    סוחר סחור 02/04/2017 09:10
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אין סיבה לנסות לאלץ את השקל שיהיה חלש יותר. אם יתחזק יוקר המקרה יירד והעושר של האזרחים הישראליים יעלה. ככל וישנה תעשיית ייצוא קריטית (ולא ברור שישנה!) שתיפגע בצורה קיומית (ולא רק תידרש בהתאמת שכר שקלי מטה תוך הצמדה לדולר) - אפשר לתת להם סובסידיה ישירה.
    סגור
  • 11.
    האמת שגברת קרנית
    /שלמה 31/03/2017 19:46
    הגב לתגובה זו
    1 0
    החלה עם רכישות המט"ח להגנה כבר ב - 3.8. אממה - זה לא עזר. ולא עזר גם ב - 3.75, ולא ב - 3.7, ולא ב - 3.65, והיאורה ישליכון. מספרים עגולים זה קשקוש בלבוש. בנק ישראל לא יאותת מראש מתי הוא רוכש, אלא אם ירצה בדבר, ולכן לא יפעל באופן סיסטמתיי. האמת הנוספת היא שחוקי הכלכלה והשוק חזקים הרבה יותר מכל התערבות מוניטרית בשוק המט"ח שמשולה אולי לסתימת חורים בסכר עם אצבעות הידיים. מה שצריל לקרות יקרה. וניחוש שלי - בטווח הבינוני-ארוך - השקל לא ימשיך להיות כל כך חזק. אבל זה הימור אישי בלבד.
    סגור
  • בחודש האחרון - הוא פועל באופן סיסטמי סביב 3.60.
    סוחר סחור 02/04/2017 09:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בנק-ישראל מאוד-מאוד צפוי. סוחר גדול מאוד - אבל גם טיפש מאוד. ספציפית - החודש - הם הזרימו רכישות גדולות (ובכוונה גדולות ולא מפוזרת על כל היום - אלא "בומים" גדולים) - כל אימת שהשער היה באזור 3.60,3.61, 3.62.
    סגור
  • 10.
    מי אמר שמטרת ב"י להרוויח???
    זקן לבן 31/03/2017 17:44
    הגב לתגובה זו
    11 1
    ודאי שמטרותיהם אחרות לגמרי.יעלה כמה שיעלה.נ.ב זה טוב שיש כר בטחון נקוב בדולר ולא להסתמך על ש"ח ישראלי שבין רגע הכל פה קורס-להזכירכם אנחנו עדיין מדינת שנורר ועמותות..
    סגור
  • הגדלת היתרות של פישר הייתה הגיונית - כעת לא.
    סוחר סחור 31/03/2017 23:31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ישראל כבר מדורגת בעשרייה הראשונה ביחס יתרות לGDP - ומי שלפניה כולל מקרים מאוד מיוחדים כמפיקות נפט ומפלטי כסף כשוויץ..... מטרת בנק-ישראל היא לספק יציבות מחירים (אינפלציה) וצמיחה כלכלית מאידך. הפסד מתחילת השנה של 25 מיליארד שקל, זה כ3125 שקל לאזרח, או כ15,000 שקלים למשפחה.
    סגור
  • 9.
    דולר
    קלקלן 31/03/2017 04:28
    הגב לתגובה זו
    1 1
    מנסה לרתום סוחרים לפוזיציה שלך אלק " שקל נסחר בחסר" זהירות צפו לשורט סקוויז
    סגור
  • השקל נסחר בחסר. לגבי הפוזיציה - ממש לא. ב"י מחזיק השוק.
    סוחר סחור 31/03/2017 10:14
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כל עוד שבנק-ישראל נכון לשרוף שקלים בכדי לשמור על 3.60 - זה יישמר. בעלות ניכרת למשק ועיוות מסיבי מאקרו-כלכלי עם הסובסידיה הגרועה הזה. אבל זה יישאר. אני לא טיפש מספיק בכדי לקחת פוזיציה קמיקזה נגד בנק-ישראל שעושה קמיקזה (ועם כיסים בעומק בלתי מוגבל). שים לב שהתרחיש המרכזי בסוף הכתבה הוא המשך דשדוש בין 3.60 ל3.65 (אבל אם תהיה פריצה מטה - לקו הבא, סביר שמעל ל3.50).
    סגור
  • הסוחר ענה לך כמו שצריך! (ל"ת)
    יצחק 31/03/2017 13:36
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 8.
    לא מבין מה מפריע
    מרצע 31/03/2017 01:07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    למספר כותבים פה קניית הדולרים.זה צעד נכון ומתבקש ובמציאות לא עולה כלום.כל זמן שאין אינפלציה אפשר להדפיס וזה לא מפריע לאף אחד.אני רק לא מבין למה היא לא קונה כפול ומעלה את שער הדולר ל3.8
    סגור
  • אם אתה קונה ב3.60 מה ששווה 3.25, איבדץ 10% בקנייה.
    סוחר סחור 31/03/2017 10:16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ומעבר לכך - אתה יוצר מערכת שיקולים מעוותת אצל כל מי שמחזיק שקלים (או שיכול להמיר מט"ח לשקלים) - ויודע שהשער מעוות - שכן הוא לא ימיר את השקלים שלו בזול. קצת כמו לפני הפיחותים של שנות ה-80 (בהם המירו בשחור ו/או אגרו מט"ח עד לפיחות) - רק הפוך.
    סגור
  • כל מה שבנק ישראל קונה בשקלים, הוא רווח נקי!
    דוד 02/04/2017 12:34
    הגב לתגובה זו
    0 2
    גם אם הוא יקנה דולר בעשרה שקלים!בנק ישראל יכול להדפיס כמה שקלים שהוא רוצה הבעיה היחידה המונעת זאת ממנו היא הגדלת כמות הכסף בשוק. אבל בכדי לקנות מט"ח, הוא יכול להדפיס כמה שבא לו (כל עוד הוא סופג בחזרה את השקלים) וזה לא מזיק לאף אחד.
    סגור
  • 7.
    מה גם שכל הרכישות נעשות באמצעות חוב.
    שי 30/03/2017 20:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נזק נוסף
    סגור
  • ספציפית בהקשר זה פלוג צודקת שהמימון במקמים הוא ב0.
    סוחר סחור 02/04/2017 09:12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לפחות היא נוקטת במדיניות ההרסנית הזו יחד עם ריבית 0 - אז עלות הגיוס שלה דרך מק"מים (לא מתחייב שהיא תעשה זאת - אך היא "מעקרת") - קרובה לאפס. זה ספציפית לא הבעיה פה.
    סגור
  • 6.
    יועץ
    ברגר 30/03/2017 19:18
    הגב לתגובה זו
    4 0
    אנדרו אביר חזר השבוע מלונדון .הוא קיבל בשם בנק ישראל פרס על ניהול היתרות .אנדרו אביר פקיד בינוני לא מתאים לנהל ולהתמודד עם התערבויות בשוקי המטח.איך מצליחים החבורה העלובה הזאת בבנק המרכזי לייצר יחצנות על הצלחה בהתערבויות ומניעת תיסוף השקל. ועוד לקבל פרס בלונדון .שיא האבסורד .
    סגור
  • לא חכמה לקבל פרס - לפעמים משלמים, לפעמים סתם מקבלים.
    סוחר סחור 31/03/2017 10:11
    הגב לתגובה זו
    1 0
    פרסים לבנקים מרכזיים - או תשלום או נכונות לראיון והופעה עם נותן הפרס. no biggie.
    סגור
  • 5.
    הבורות שלכם מביכה. אין שום משמעות להפסדים הללו (ל"ת)
    אחי 30/03/2017 19:04
    הגב לתגובה זו
    2 5
    סגור
  • נכון. ראה תגובתי למטה. (ל"ת)
    אבנר 30/03/2017 21:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    כבר עשית מספיק הפסדים לאזרחים
    פלוג הבייתה 30/03/2017 17:59
    הגב לתגובה זו
    2 1
    בכל חברה כבר היו מזמן מפטרים אותך.
    סגור
  • ברמת העקרון - עוד שנה וקצת למנייאק.
    סוחר סחור 30/03/2017 19:19
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מונתה בנובמבר 2015 לחמש שנים - כמועמדת פשרה אופצייה מספר-3 (לאחר סבוטאז' תיק החליפות והאסטרולוג - ולאור אהבת לפיד למינויי נשים....). אבל האמת היא שאם היא תוחלף על-ידי איש פנים - קרי זוסמן או אביר, אז סביר שהמדיניות הזו תימשך כי שניהם חתומים עליה.
    סגור
  • 3.
    שקל חזק יפגע בהייטק והייצוא. בלי הייטק הכלכלה קורסת (ל"ת)
    דודו 30/03/2017 17:14
    הגב לתגובה זו
    1 4
    סגור
  • אם השקל חזק - הפיתוח בארץ מתייקר ויפסיקו להשקיע פה
    דודו 30/03/2017 22:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כנראה שאתם תקועים קצת עמוק מדי מול מערכות המסחר שלכם ולא מבינים איך חברות מבצעות השקעות. השכר בהייטק הוא אכן צמוד לדולר ולמשכורות בארה"ב. אם השקל ייתחזק ב20% מול הדולר, זה אומר שכל השקעה פה מתייקרת ב20%. זה הופך את ההשקעה בישראל ללא כדאיות כי השכר גבוה מדי. יפסיקו לפתוח פה מרכזי פיתוח ולהזרים השקעות.
    סגור
  • אם השכר בהייטק צמוד דולרית - הוא יירד שקלית ב20%.
    סוחר סחור 02/04/2017 09:14
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מאוד פשוט - יישמר רמת השכר הדולרית, ובשקלים זה יירד. ולא יתייקר שום דבר. בהקשר של הייטק - אין בעיה. בעיות יש כאשר מדובר בתעשיות ייצוא עם שכר נמוך.
    סגור
  • בייצוא המעסיק בשכר מינ - אולי. בהייקט - לא.
    סוחר סחור 30/03/2017 17:29
    הגב לתגובה זו
    1 3
    בהייטק תמיד אפשר לשלם שכר שצמוד לדולר. הוא כבר היום צמוד במידה כלשהי בשל היכולת לבצע ארביטראז relocation של אנשים ושל מרכזי פיתוח. דווקא עכשיו, במצב של תעסוקה מאוד מלאה, נכון לסגור מפעלים שמעסיקים בשכר מינימום ומתקיימים בקושי עם רווח זניח - ולהפנות את העובדים לתעשיות אחרות שקולטות.
    סגור
  • 2.
    מספר הארות/הערות
    אבנר 30/03/2017 16:36
    הגב לתגובה זו
    2 0
    1.ב"י לא קבע 3.6 כתחתית כי שע"ח לא הגיע לשם. הוא החל לקנות ב-3.7... 2.יותר פשוט: סטיית תקן על המטבע היא סביב 7% (0.4% תנודה יומית, 1% תנודה שבועית). זו הפרספקטיבה ולא מספרים עגולים. 3.הבנק מעמיק הפסדיו, אך הם נקובים בשקלים ! ולכן, הבעייה פחותה ממה שכתבת כי הוא יכול להמשיך להדפיס. גם ההפך הוא נכון: אין חיסכון לאומי במטבע לאומי מקומי.
    סגור
  • בסוף פבר הבנק ויתר על 3.7. מאז הוא מגן על 3.60.
    סוחר סחור 30/03/2017 17:27
    הגב לתגובה זו
    1 1
    במיליארדים - והוא רוכש כאשר השער מתקרב ל3.60 (בואכה 3.61 ו3.62) - זו המדיניות לכל אורך מרץ. הבעיה של הבנק איננו רק הפסדיו - אלא עיוותים מאקרו-כלכליים שהוא יוצר בכל המשק, ובנוסף ככל שהוא מגדיל את היתרות אזי בטווח הבינוני-ארוך הוא דווקא מחזק את השקל - זה מחליש בטווח הקצר, אך בטווח הארוך רזרבות מאפשרות תגובה למצב חירום, ולכן דווקא מחזקות.
    סגור
  • 1.
    יש מה שאתה יודע, יש מה שאתה יודע שאתה לא יודע...
    מודה מקרב 30/03/2017 16:05
    הגב לתגובה זו
    4 0
    יש מה שאתה לא יודע שאתה לא יודע, ויש מה שאתה קורא פה. מעולה כרגיל, תודה.
    סגור
  • רמספלד. דונלד רמספלד. אבל אני לא סגור על נושא הWMDים. (ל"ת)
    סוחר סחור 31/03/2017 10:12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות