טיוטת צוות החשיבה - שהציתה ראלי גדול בסקטור התרופות

 | 
telegram

סקטור הביוטק בולט השבוע כאשר מניות חברות התרופות השלימו 3 ימי עליות חדות. התעודה העוקבת אחר המדד (סימול: IBB) סגרה אמש בעלייה של 4.1%, והשלימה מהלך של כמעט 8%. נציין כי המדד הנ"ל סבל מביצועי חסר בחצי שנה האחרונה מול שאר הסקטורים ובמיוחד מול סקטור הטכנולוגיה כאשר הסיבה העיקרית לביצועי החסר מוסברים בחשש המשקיעים מצעדיו של הנשיא דונלד טראמפ שהבטיח מיד עם כניסתו לתפקיד כי ברצונו "להילחם במחירי התרופות הגבוהים". נראה כי החשש זה מתפוגג ככל שנחשפים יותר ויותר פרטים אודות תוכנית הבריאות של הנשיא.

ביום שישי האחרון, פקידים בכירים בממשלה, ביניהם שר הבריאות טום פרייס ומנהל משרד הניהול והתקציב, מיק מולבני, נפגשו כחלק מ"מקבוצת חשיבה" שמטרתה לטפל בהבטחה הגדולה של מסע הבחירות של טראמפ – הפחתת מחירי התרופות.  מעניין לציין, כי ג'ו גרוגן, מי שהוביל את קבוצת החשיבה, שימש לוביסט עבור ענקית התרופות גילאד (סימול :GILD) עד מרץ השנה. הקבוצה פרסמה בסופ"ש האחרון טיוטה בת 6 עמודים, טיוטה זו אמורה להוות את הבסיס לצו המנהלי שעליו טראמפ אמור לחתום בקרוב. מהטיוטה עולה כי המתווה המוצע להורדת מחירי התרופות ידידות לחברות התרופות, שחששו לנוסח קשוח הרבה יותר. הדבר העיקרי העולה מהטיוטה היא שסוגיית הגבלת מחירי התרופות מול חברות הביטוח, דבר שעלול היה לחתוך את רווחי חברות התרופות, איננו על הפרק.

על פי הטיוטה, הצו שעליו טראמפ יחתום יתעסק במספר פרמטרים:

כותרת ראשית

- כל הכותרות

1. תמחור מבוסס ערך: מודל תמחור זה דומה למה שניתן לתאר כ -  Pay-for-Performance וכבר מאומץ על ידי חברות התרופות. המשמעות היא שהחברות מוכרות את התרופות במחיר הרגיל, אך הן מציעות הנחות על התרופות למבטחים אם התרופה איננה משפיעה כצפוי. דוגמא למודל זה אפשר לראות בתוכנית שמציעה חברת אמגן (סימול: AMGN), לגבי התרופה AMDA  אותה היא משווקת. החברה מוכרת את התרופה עם ערבות כספית לחברות הביטוח במקרה והחולה יסבול מהתקף לב או שבץ.

2. הארכת חיי הפטנטים מחוץ לארה"ב: זו הייתה אחת ממשאלות הלב של תעשיית התרופות והוא קרוב לכדי מימוש. צעד זה, כך מקווים בממשל, ימנע מהצרכנים בארה"ב לשאת במלוא עלות המחקר והפיתוח. צעד זה יעלה את מחירי התרופות מחוץ לארצות הברית, ובתקווה יוריד את המחירים לצרכנים האמריקנים.

3. האצת אישורים לתרופות מצד ה-FDA: הקלה מצד הרגולטור האמריקני בקבלת אישורים על תרופות חדשות, יכול להשפיע באופן ישיר על עלויות התרופה. רעיון דומה הציג ראש ה-FDA החדש בתחילת החודש בראיון לרשת בלומברג.

4. קידום התחרות בשוק האמריקני- זירוז תהליכי אישור הגנריקה, יצירת זיכוי מס להשקעות בייצור גנרי, מודרניזציה של תהליכי הרגולציה, והגבלת חסמי הכניסה לשוק הגנרי.

כפי שניתן להבחין, ע"פ הטיוטה לצו חברות התרופות והגנריקה מקבלות המון "סוכריות" מהממשל ומהרגולטור. החשש הרב שהיה אצל המשקיעים מצעדים דרסטיים של הממשל מתהפכים בצפי להגדלת מכירות והגדלת הכנסות. אולי עכשיו זה הזמן להיזכר בתכנית של הילרי קלינטון שתכננה להקים צוותים שיעקבו אחר העלאות של מחירי תרופות ויחליטו האם העלאת המחיר הייתה מוצדקת. במידה והעלאת המחיר אינה מוצדקת, החברה צפויה הייתה לענישה אגרסיבית ודרישה להוזלת מחיר. כאשר חושבים על אותה תכנית שהבטיחה קלינטון טרם הבחירות, מבינים עד כמה תכניתו של טראמפ היא ידידותית לסקטור התרופות.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות