הסיפור על המשקיע האקטיביסט שאתם חייבים להכיר - והשקעה ספציפית שלו כדוגמה

פרשן וול סטריט של Bizportal מתייחס השבוע לתחום המשקיעים האקטיביסטים שתופס תאוצה, ומספק דוגמה ברורה

המשקיע האקטיביסט (פעיל) הוא, בגדול, משקיע שרוכש פוזיציה בחברה על מנת להפעיל לחץ על ההנהלה כדי שזו תקבל את האסטרטגיות שהוא מציע ושבדרך כלל אמורות לפעול למקסום ערך המניות.

אקטיביסטים מצליחים לבצע את התכניות שלהם כיוון שלהנהלות של חברות ציבוריות יש בעיה שחוזרת על עצמה, בעיית זיכרון. ככל שתקופת הניהול שלהם ארוכה יותר כך גם הזיכרון שלהם בנושא הגדרת התפקיד שהם ממלאים, מצטמצם והם מתחילים להאמין שהם מנהלים חברה בבעלותם הפרטית, שוכחים שהם עובדים עבור בעלי המניות. כאשר האחרונים, מסיבה זו או אחרת, מאוכזבים מביצועי המניה בה השקיעו הם ממורמרים ועלולים/עשויים לקצר את תקופת הכהונה של ההנהלה או לכפות לשינויים באסטרטגית הניהול. זה הפתח שנותן שוק המניות למשקיע אקטיביסט שמזהה מצבים שבהם, בעזרת הרגשת התסכול של המשקיעים האחרים במניות, הוא יכול לכפות על ההנהלה שינויים שלדעתו יכולים להוביל לשיפור בהערכת החברה.

ברוב המקרים המשקיע האקטיביסט אינו מחפש השתלטות על חברה שהרי השתלטות היא תהליך יקר מאוד, לא פשוט משפטית ורוב האקטיביסטים אינם רוצים לנהל החברות בעצמם כאשר האמת היא שעל מנת להשיג את מטרותיהם אין צורך בכך. רוב המשקיעים הללו אוספים כמות מסוימת של המניות, ברוב המקרים פחות מ-10% ו/או אז מנסים לשכנע בעלי מניות אחרים להצטרף אליהם בהפעלת הלחץ. יש מגוון סיבות שמושכות עינו של משקיע כזה וכולן באות תחת ההגדרה "הגדלת ערך המניות" (increase of shareholder value).

דוגמאות לסיבות לכניסת משקיע אקטיביסט נעות מאי שביעות רצון ממשכורות ההנהלה (בהשוואה לביצועי החברה) ועד לזיהוי נכסים שהחברה מחזיקה ושאינם באים לידי ביטוי בערכה בבורסה. משקיעים אקטיביסטים הפכו, במיוחד בשנים האחרונות, אהובים מאוד במדיה ובוול סטריט. למדיה הם מספקים כותרות ומאמרים מעניינים ורכילותיים אין ספור ולוול סטריט הם מייצרים פרנסה לבנקאי השקעה (60% מפעילות ה-M&A בוול סטריט ב-2015 נבעה מפעילות אקטיביסטים), לאנליסטים ולסוחרים (מבחינת העמלות) ומדובר בפרנסה רווחית ביותר.

עוד נקודה מעניינת בעולמם של האקטיביסטים, אחוז היהודים ביניהם גבוה והסיבות לכך היסטוריות בעיקר שהרי עד לאמצע המאה שעברה יהודים התקשו לקבל פוזיציות ניהול והחלטה בעולם הכספים האמריקאי, בבנקים ובחברות ההשקעה הגדולות ולכן הקימו יזמים יהודים מוסדות פיננסים משלהם (אופנהיימר, גולדמן, בר סטרנס ועוד) שם יזמו הקמת מחלקות שבחנו מצבן של חברות בצורה יסודית ("מחלקת ניצול ההזדמנויות" קראו לזה בעבר). הרוב המכריע של האקטיביסטים האמריקאים יידועי השם של היום החלו דרכם בבתי השקעות אלו, שם רכשו ניסיון ומאוחר יותר הקימו חברות וקרנות שהתמחו בנושא. האקטיביסט הראשון אגב היה יהודי ממוצא רומני, Isaac Le Maire, שהשתלט במאה ה-17 על חברת הסחר ההולנדית הענקית דאז, Dutch East India.

משקיעים אקטיביסטים פעלו בוול סטריט ובבורסות העולם האחרות מאז ומעולם אלא שמאז 2008 חלה עליה משמעותית בכוחם ובהשפעתם שהיום נמצאת בשיא. מה שקרה מאז 2008 הוא שהתקדמות מהפכת האינפורמציה לצד הצפת השווקים בכסף (גם בגלל תכניות ההצלה ולא פחות בשל רכישות האגחי"ם המסיביות ע"י הבנקים המרכזיים) והעליות במחירי המניות אל מול הציפיות לירידת מחירי האגחי"ם יצרו מצב שבו כסף גדול החל לנוע לידיהם של אקטיביסטים. תשואות תיקי ההשקעה שהלכו וירדו והלוואות שנעשו זולות היסטורית הגדילו התיאבון הספקולטיבי ובמיוחד לאור כמה סיפורי הצלחה גדולים של אקטיביסטים יידועי שם מהסוג של דן לוב, קרל אייקן, נלסון פלץ או ביל אקמן החלו משקיעים פרטיים גדולים ומוסדיים להעביר יותר ויותר כספים לידי האקטיביסטים.

למעשה, שנת 2013 נחשבת בוול סטריט כ"תחילת הרנסאנס של המשקיעים האקטיביסטים" ומה שאולי חשוב יותר הוא שבשנים האחרונות החלו האקטיביסטים להיכנס ולהשפיע גם על חברות ענק. אקטיביסטים פעילים בחלק גדול מחברות ה-S&P.

קיראו עוד ב"ניתוחים ודעות"

ל"משקיע הקטן" שמחפש דרכים להשתתף בהצלחותיהם של האקטיביסטים יש 2 אופציות. האחת, לעקוב אחרי הפרסומים של האקטיביסטים (דיווחים לרשות D13) ולהצטרף אליהם. השנייה, לחפש מכשירים שמשקיעים עם האקטיביסטים. יש סלי השקעה וקרנות שמתמקדים במניות שבהן פועלים אקטיביסטים. ישנו כדוגמה את הסל GURU שמוגדר כסל שמשקיע "במומחיות ובידע של מנהלי קרנות גידור שפועלים כאקטיביסטים". הסל משקיע כרגע ב-49 חברות שכולן, בדרך זו או אחרת ולדעת מנהלי הסל, מעניינות אקטיביסטים, חברות כמו DAR, INCY ועוד.

מבחינת התשואה, הסל עושה לא רע (תשואה דומה ל-SPY) אבל לא בצורה יוצאת דופן וחסרה בו ההתרגשות/ההילה שקיימת ב"ללכת ביחד עם אנשים כמו אקמן או פלץ". נכון, להשקעה עם משקיעים כאלו יש הילה תקשורתית, הרגשה טובה וסיפורי הצלחות אדירים אבל יש גם כישלונות גדולים ומי שיכנס, בעקבות הכתבה (ראה בהמשך) לחברות כמו נסטלי, DD או DOW, "רק בגלל שלוב נכנס" מגיע לו שיפסיד. אגב, הכניסה לקרנות הגידור של האנשים הנ"ל אינה מיועדת לקוראי טור זה וברובה ממילא סגורה. הניסיון רב השנים שלנו בתחום מראה שסיכויי ההצלחה של משקיע שמצטרף להשקעה של אקטיביסט בחברה מסוימת אינם גבוהים מסיכויו בהשקעה רנדומלית בחברה "טובה".

דן לואב (Dan Loeb) כדוגמה 

דן לואב, המייסד והמנהל של קרן הגידור Third Point LLC, גדל בקליפורניה במשפחה יהודית מסורתית. האבא, עו"ד במקצועו היה ממנהלי ענקית הצעצועים מאטל (סימול: MAT) והדודה, רות הנדלר, המציאה את בובת ברבי המפורסמת. בוגר בתי ההשקעה Warburg Pincus, ג'פריז וסיטיגרופ וב-1995 הקים את קרן הגידור Third Point Management.

כפי שאנחנו רואים זאת, לואב מייצג משקיע אקטיביסט אמתי. מה זה אומר? שהאיש מצליח לאתר חברות שבהן פוטנציאל בלתי מנוצל, אוסף מניותיהן מתחת לרדאר וכשהוא מגיע לאחוז קריטי הוא פועל להביא החברה לניצול מקסימלי של משאביה, לרווחיות ובכך להעלות את הערכת המניות.

לואב מתאר את אסטרטגית הפעולה שלו כ-Event-Driven Investment Strategy (השקעה שנוצרת כתוצאה מאירועים בחברה) ומכל האקטיביסטים שפועלים בדרך זו (כמו אקמן או אייקן) הוא, לדעתנו, המקצועי והשקול ביותר וגם אחד שלוקח פחות סיכונים ומשקיע ארוך טווח. ב-2014 נבחר כאקטיביסט המצליח ביותר. תוכלו לקרוא על האיש והפעילות בוויקיפדיה ואתרים אחרים, מהמעורבות ב-YAHOO, סוני ובית המכירות סוטבי ועד חברת הרובוטיקה Fanuc או ענקית הקמעונות היפנית Seven & I Holdings ולאחרונה מעורב המיזוג הענק בין דאו כמיקלס (סימול: DOW) ודו פונט (סימול: DD).

בחודש האחרון הודיע לואב שרכש מתחילת השנה, באמצעות Third Point שלו, 3.5 מיליון מניות בענקית המזון/בריאות נסטלי (סימול: NSRGY בארה"ב או NESN בשווייץ) ובהשקעה של כ-2.5 מיליארד דולרים. נסטלי היא החברה בעלת ערך השוק הגבוה באירופה (258 מיליארד פרנקים שווייצריים) ורבים טוענים ומזה שנים, שאינה מקבלת את הכבוד שבעלי מניותיה מאמינים שמגיע לה, ביניהם אנחנו שעוקבים אחריה מזה כשלושים שנה.

הצעתנו לקוראים שיעקבו מקרוב אחרי DD, DOW ובמיוחד NESN כי אם מה שעשה האיש בעבר יחזור במקרים אלו הרווח למשקיעים יהיה גדול. יחד עם זאת נחזור על האזהרה שמי שחושב שאם יקנה NESN למשל "בגלל שלואב נכנס" יצא ברווח גדול אז נא להירגע. "הרווח הגדול" כבר במניה שהרי מאז תחילת דצמבר של שנה שעברה עלתה מניית ענק זו ב-24% לערך והערכתה עשירה למדי (מכפיל היסטורי של 30 פעם ומכפיל 2017 של 24 פעמים) וכנ"ל DD ו-DOW אבל כיוון שבמאבק ארוך טווח מדובר אז נא לעקוב ובתיקונים תיווצרנה הזדמנויות כי לואב לא יוותר והצעותיו לבעלי המניות נראות מצוינות (למי שיש סבלנות לקרוא הרי לכם התכנית שלו למקסום  ערך מניות DD ו-DOW) אנחנו מעריכים שמה שקרה (ועדיין קורה) לאחר מעורבותו בבקסטר (סימול: BAX) סביר שיקרה גם כאן.

הסיפור של דן לואב ו-Baxter Pharmaceuticals כדוגמה. בקסטר היא אחת מחברות הציוד הרפואי המובילות בעולם שמרכזה במדינת אילינוי. החברה, שסיימה את 2016 עם מכירות ורווח נקי של 10.15 ו-5 מיליארד בהתאמה פועלת בשני מישורים, מוצרים לבתי חולים כמו מכשור הרדמה, מזרקים, מכשור לניתוחים ועוד וציוד לטיפול בחולי כליות. באוגוסט 2015 הודיעה Third Point על אחזקת בעל עניין בחברה (10%) ויחד עם ההכרזה שלח לואב מכתב דרישה למנכ"ל בקסטר לרה ארגון החברה. לואב הסביר שעל פי מחקר שעשו הם רואים פוטנציאל בלתי מנוצל בחברה וחוסר יעילות.

ההודעה הגיעה כחודשיים לאחר שבקסטר הפרידה מעצמה את חטיבת הביו פרמקולוגיה שלה, באמצעות מניות לבעלי מניותיה (סימול: BXLT שנרכשה מיד לאחר הפיצול ע"י שייאר, SHPG הבריטית ב 32 מיליארד דולרים) וכתוצאה ירד מחיר מניית BAX מ-72 דולר ל-32 דולרים. ההנחה היא שבאותו השלב אסף לואב את המניות. לוב מינה 2 נציגים למועצת המנהלים (את מנכ"ל בוסטון סיינטיפיק ואת שותפו ב-Third Point) ובתוך חודשיים שכנעו השניים את חברי המועצה לפטר המנכ"ל ולגייס את מנכ"ל Covidien, ג'ו אלמיידה כמנכ"ל בקסטר.

אלמיידה שינה את בקסטר מקצה לקצה והמניה, מאז הודיע לואב על אחיזתו בה, עלתה  המניה ביותר מ-70% והיום יש הרואים בה מועמדת לרכישה ע"י אחת מענקיות הציוד הרפואי. אז כמו שכתבנו, להיצמד לאקטיביסט  בעל מוניטין זה שיטת השקעה אבל כמו בכל השקעה המשקיע חייב ללמוד היטב את הספור כי לא רק שלעתים הסיבות של האקטיביסט אינן חופפות את רצונות המשקיע אלא שלעתים קרובות מדי התרגיל נכשל. ביל אקמן יכול לספוג הפסד ענק ב VRX, המשקיע הקטן??

תגובות לכתבה(64):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 21.
    אין דברים כאלה 19/07/2017 13:22
    הגב לתגובה זו
    ב 14 ימי מסחר מאז ההנפקה המניה ירדה 40 אחוז מהשיא. מוריד את הכובע לכבוד המהנדסים הפיננסים שאירגנו "למחוברים" את הלקרדה הזו. ההנפקה בוצעה במחיר של 10 דולר.
  • מה רצית לומר? מי מחובר? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 19/07/2017 16:31
    הגב לתגובה זו
  • אין דברים כאלה 19/07/2017 18:47
    מה שאמור לייצר להם רווח בטוח - מבחינתם הם יזרקו את הסחורה לשוק בדקת המסחר הראשונה ויקחו רווח עם אפס סיכון ישר לכיס.
  • 20.
    ארז 18/07/2017 17:35
    הגב לתגובה זו
    אדם רוצה להשקיע ב sp500 - התשובה הפשוטה היא קנה את תעוןדת VOO (תשואה 10 אחוז מתחילת השנה) שמכילה גם מניות צמיחה וגם מניות ערך. צריכה להיות מודעות לכך שתעודת VOOG (רק מניות צמיחה ב sp500( נתנה באותה תקופה תשואה של 15 אחוז ו VOOV , תשואה של 4 אחוז.
  • 19.
    earningswhispers 18/07/2017 08:49
    הגב לתגובה זו
    אתר שימושי (ואמין) לעקוב אחרי תאריכי פרסום דוחות.
  • 18.
    יצחק 17/07/2017 20:05
    הגב לתגובה זו
    כתבת בעבר על המניה כתבה מאוד מעניינת ואני עוקב אחריה תקופה- קשה לי להבין את התמחור הנמוך בו היא נמצאת ביחס לדוחו"ת ולפעילות. מה קורה שם שמנחית אותה כך?
  • שלמה גרינברג 18/07/2017 12:18
    הגב לתגובה זו
    מה שקרה הוא ש 2017 מסתמנת כשנה קשה לחברה וזאת לאחר שמכירות החברה והרווחים בעליה רצופה לאורך שנים (מ 1.3 מיליארד ב 2013 ל 1.9 ב 2016, הרווח התפעולי עלה מ 60 ל 470 מיליון והנקי מ 50 ל 316 והרווח למניה עלה מ 1.44 ל 6.53 דולרים. ב 2017, למרות שהמכירות ממשיכות לעלות קצב העלייה בהוצאות גדל והעביר החברה להפסד או לרווח קטן בהרבה ממה שהיה ב 2016 וזו הסיבה לירידות. יחד עם זאת תעשיית הביצים סיקליקאלית וצריך לעקוב (למרות שכרגע 2 אנליסטים הוציאו לאחרונה המלצות מכירה, ביניהם גולדמן סאקס). אני עוקב ויכול מאוד להיות שנחזור לסקר כשהמחיר יהיה באמת אטרקטיבי
  • תודה רבה (ל"ת)
    יצחק 18/07/2017 21:54
  • המניה שטסה 1,300% 18/07/2017 17:38
    tinyurl.com/y6wj7vxx
  • 17.
    ארז 17/07/2017 14:38
    הגב לתגובה זו
    מדהים לראות את חלוקת התשואה מתחילת השנה – כאשר תעודות סל על מניות צמיחה נתנו תשואה פי 2 ופי 3 מתעודות סל על מניות ערך. MGK 18 אחוז מול MGV 6 אחוז, VOT 13 אחוז מול VOE 8 אחוז, VBK 11 אחוז מול VBR 3 אחוז. תחומים שלמים כמו ריט, טלקומניקציה ואנרגיה VNQ VOX VDE עם תשואה שלילית חזקה עד חיובית של 2 אחוז.
  • שלמה גרינברג 17/07/2017 16:26
    הגב לתגובה זו
    אם תיקח סלי מגזר כמו XLK או XLV תגלה שהם הניבו תשואה גבוהה יותר מה 4 שהזכרת, להשוות את MGK ל MGV זו השוואה בין תפוחים לעגבניות, 2 אפיקי השקעה שונים לחלוטין והעובדה שבששת החודשים האחרונים MGK "מנצחת" את MGV אינה אומרת דבר אלא לאנשים שמחפשים סלים כתחליף להשקעה קצרה במניות.
  • אריק 18/07/2017 12:59
    של שורטיסט. בטווח הרחוק vnq זה מוצר נהדר, עם דיבידנד מכובד.
  • 16.
    אסף 17/07/2017 00:25
    הגב לתגובה זו
    סתם משתףVRX,NVGS,SPWR,CLF
  • בהצלחה גם בחודשהבא (ל"ת)
    שלמה גרינברג 17/07/2017 09:09
    הגב לתגובה זו
  • 15.
    סטודנט 16/07/2017 08:58
    הגב לתגובה זו
    סטודנט 15/07/2017 23:29 תעודות ETF שלמה שלום , שאלה בהקשר לתעודת ETF ' מה קורה כאשר מספר מניות שהתעודה מחזיקה מחלקות דיבידנד והמניה ביום האיקס נחתכת בהתאמה לדיבדנד , מה קורה למחיר התעודה, האם יש איזשהו מנגנון או שיטה לקיזוז הירידה ? או שפשוט יורדת למרות שמעשית המניה לא הפסידה ,? תודה על תשובתך !
  • למה אינך בודק, שאלת ועניתי (ל"ת)
    שלמה גרינברג 17/07/2017 09:11
    הגב לתגובה זו
  • Yaronsng 18/07/2017 09:57
    ןאני עוקב אחריך שנים, ומאמין שבטח נתת איפשהו תשובה אבל איך מוצאים? להתחיל לסרוק את כל המאמרים שלך? ולשחצן המתייפייף ממתחתי-תגובה מטומטמת העלת.
  • שחרר אותנו 16/07/2017 19:54
    הגב לתגובה זו
    בשביל שאלות של טרום גנון יש את גוגל
  • 14.
    מוטי 16/07/2017 04:22
    הגב לתגובה זו
    שלמהאני עוקב אחריך כבר תקופה ארוכה .מחכה כל שבוע לכתבות שלך .במיוחד הכתבות עם הפן ההיסטורי..תודה רבה והמשך כך !!
  • 13.
    בן 15/07/2017 20:57
    הגב לתגובה זו
    Adsk, saic, data impv, panw היי שלמה, אתה היחיד באתר הזה שאני רוכש לו כבוד גדול ואשמח לשמוע את דעתך על הסימבולים
  • תודה על הכבוד אבל אתה מגזים (ל"ת)
    שלמה גרינברג 16/07/2017 11:17
    הגב לתגובה זו
  • 12.
    מיקו 15/07/2017 11:28
    הגב לתגובה זו
    לטבע נדרש אקטיביסט / קרן גידור שתעלה אותה לכיוון האינובטי.
  • אבי3 16/07/2017 16:34
    הגב לתגובה זו
    כל הזמן יורד על טבע ומנהליה, אומר לה מה לעשות או לא לעשות, יורד על כל דבר שקורה שמה ומסתיר דברים טובים כדי להצדיק את הבולשיט שהוא אומר, אם כל כך לא טוב שימכור את המניות וילך הביתה, אני מעדיף בן אדם כזה מחוץ לחברה
  • שלמה גרינברג 17/07/2017 09:12
    לנדא מגדולי המפתחים בעולם, לא רק בישראל. אתה יכול להתנגד לדעותיו אבל "קשקשן"?
  • שלמה גרינברג 16/07/2017 11:27
    הגב לתגובה זו
    בני לנדא אינו דירקטור בטבע ואם יש לו מניות זו כמות בלתי משפיעה. לפי דוחות ה SEC יש לטבע 3 בעלי מניות שמחזיקים מעל % 5. אלרגן שקבלה מניות ממכירת חטיבת הגנריקה, מחזיקה ב % 9.9 ( 100,291,067 מניות) , פידליטי מחזיקה ב % 6.5 או 66.1 מיליון מניות ו CRM ב % 5.9 כאשר אלרגן מחוייבת להצביע עם ההנהלה.
  • 11.
    ביל אקמן כדוגמא 14/07/2017 19:25
    הגב לתגובה זו
    לפעמים עודף אקטיביזם זה כנראה רע..."הכל או לא כלום"
  • סטודנט 15/07/2017 23:29
    הגב לתגובה זו
    שלמה שלום , שאלה בהקשר לתעודת ETF ' מה קורה כאשר מספר מניות שהתעודה מחזיקה מחלקות דיבידנד והמניה ביום האיקס נחתכת בהתאמה לדיבדנד , מה קורה למחיר התעודה, האם יש איזשהו מנגנון או שיטה לקיזוז הירידה ? או שפשוט יורדת למרות שמעשית המניה לא הפסידה ,? תודה על תשובתך !
  • שלמה גרינברג 15/07/2017 08:57
    הגב לתגובה זו
    בפאני ובפרדי הוא עדיין לא אכל אותה ולא הוא המוביל שם, הוא "אקטיביסט נלווה" לברקוביץ
  • 10.
    אני נצמד ל-BB האקטיביסט, שום דבר לא יכול עליו (ל"ת)
    לא BB , לא קונה! 14/07/2017 19:23
    הגב לתגובה זו
  • 9.
    אפי 14/07/2017 17:01
    הגב לתגובה זו
    בשנה האחרונה ראו הבנקים בארה"ב ראלי גדול.לאור ההתאוששות באירופה האם אתה רואה גם את הבנקים באירופה עושים מהלך דומה ואם כן מי מהבנקים ממוצב טוב יותר לדעתך.
  • אני כותב על ההתאוששות באירופה מזה זמן, תחפש (ל"ת)
    שלמה גרינברג 15/07/2017 09:00
    הגב לתגובה זו
  • למה לחפש זהב בחו"ל אם אפשר בארץ? (ל"ת)
    קרן פימי היא המודל 14/07/2017 19:29
    הגב לתגובה זו
  • שלמה גרינברג 15/07/2017 08:58
    ישי הוא קטגוריה בפני עצמו
  • אירופה מתאוששת ומתעוררת, והבנקים חזק בענין (ל"ת)
    יוסי 14/07/2017 19:26
    הגב לתגובה זו
  • שאלה מצוינת ליועץ שלך (ל"ת)
    שלמה גרינברג 14/07/2017 17:45
    הגב לתגובה זו
  • 8.
    גלובי 14/07/2017 09:54
    הגב לתגובה זו
    בכתבה רשמת שההכנסות של חברת Baxter Pharmaceuticals הן 10.15 מיליארד דולר והרווח הנקי הינו 5 מיליארד, אני טועה שזה 50% מההכנסות כי זה נשמע מטורף, תודה על ההתיחסות
  • שלמה גרינברג 14/07/2017 14:35
    הגב לתגובה זו
    ההכנסות ב 2016 היו 10.163 מיליארד והרווח הנקי 4.965 מיליארד אלא ש 4.445 מיליארד מהרווח הנקי הגיע ממכירת חטיבת הביו פרמקולוגיה (BXLT ). את 2015 סיימה בקסטר עם 9.9 מיליארד מכירות ו 968 מיליון רווח נקי ואת 2017 תסיים עם 10.4 מיליארד מכירות ו 1.3 מיליארד נטו
  • 7.
    v 13/07/2017 14:44
    הגב לתגובה זו
    בסוף כולם מפסידים למדד VT.
  • שלמה גרינברג 13/07/2017 15:12
    הגב לתגובה זו
    VT = Vanguard Total World Stock אינה מדד אלא קרן נאמנות של קבוצת וואנגארד אינה מנצחת את כולם ה SPY נןתן הרבה יותר וכך גם XLK ולבטח XLV וזה לא קשור לגורואים.
  • כל הגורואים מפסידים להשקעה פסיבית במדד. (ל"ת)
    v 15/07/2017 12:38
  • 6.
    פריגו כדוגמה להשתלטות האקטיביסט ! (ל"ת)
    קוקי 13/07/2017 13:24
    הגב לתגובה זו
  • שלמה גרינברג 13/07/2017 15:05
    הגב לתגובה זו
    פרנסוס, שנכנסה לחברה (רכשה 964,951 מניות) לאחרונה, אינה פועלת בד"כ כאקטיביסט אם כי היא בהחלט בודקת חברות במשבר ונכנסת באמונה שהחברה יכולה "להתהפך".
  • 5.
    אברהם 13/07/2017 12:56
    הגב לתגובה זו
    נראה מה קרן ברוש יצליחו לעשות שם.
  • לא מכיר (ל"ת)
    שלמה גרינברג 13/07/2017 15:05
    הגב לתגובה זו
  • 4.
    רוני 13/07/2017 12:30
    הגב לתגובה זו
    שלום שלמה. שמחה לקרוא את הטור שלך. די חדשה בתחום. מקריאה די רבהנראה כי יש מקום להחליט השקעות ערך ניירות זולים פונד' למשל gme מול השקעות צמיחה כמו amzn. אשמח לכתבה בעניין כשיהיה לך זמןתודה. רוני
  • שלמה גרינברג 13/07/2017 15:14
    הגב לתגובה זו
    GME אינה זולה ולבטח לא פונדמנטלית וההשוואה לאמאזון אינה במקומה. סליחה שאני אומר כך אבל יש לי הרושם שההגדרות שלך מדברות על המניות במקום על החברות
  • תוכל לחוות דעתך על gme? (ל"ת)
    משקיע 16/07/2017 01:07
  • 3.
    ירון 13/07/2017 12:27
    הגב לתגובה זו
    שלמה תודה על המאמר..אשמח לדעתך על כלכלת הודו והשקעה במניות או ב.סל על הודו.בנוסף אשמח אם מכיר את infy מניה הודית נסחרת בארהב. תודה על דעתך
  • עניתי פעמיים ולא פורסם, תבדוק במערכת מדוע (ל"ת)
    שלמה גרינברג 15/07/2017 09:01
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    בני 13/07/2017 12:25
    הגב לתגובה זו
    שלמה האם לדעתך anf. גמרה את הסיפור שלה ? נסחרת ב9$ אחת המניות הרעות של השנה וחצי האחרונות. האם נשאר קצת נשיפה בcigarbutt הגוסס הזה?
  • שלמה גרינברג 14/07/2017 14:44
    הגב לתגובה זו
    הירידה לאחרונה היא תגובה לביטול הצעת רכש על החברה אבל הירידות מאז 2011 מייצגות ירידה במכירות ומעבר להפסד במיוחד לאחרונה. אברקרומבי היא אחת מרשתות הקמעונות הבינוניות שעדיין לא מצליחה (כמו GAP למשל) להתאים עצמה למציאות המשתנה של התחרות הטכנולוגית. עדיין יש לא מעט גופים שלוטשים עיניים לחברות כאלו בגלל המותג והנדל"ן בעיקר. גם חילופי הנהלה יכולים לשנות. כרגע המשחק הוא לספקולנטים בלבד.
  • Idan1982 16/07/2017 21:13
    Anf
  • Anf (ל"ת)
    Idan1982 16/07/2017 21:13
  • עידן 15/07/2017 20:32
    היי שלמה התותח האם גם חברת UNDER URMOUR אותו סיפור ? או שונה? גם חטפה ירידות ואני מחזיק אותה חזק..
  • צודק. עדיין יש גם דיבידנד 9% (ל"ת)
    בני 14/07/2017 22:03
  • 1.
    אנונימי 13/07/2017 11:29
    הגב לתגובה זו
    לביל אקמן יש אחיזה גדולה ב- fnma שאם זה יצליח לו אז יהיה סיפור גדול
  • שלמה גרינברג 13/07/2017 12:38
    הגב לתגובה זו
    אכן הוא מחזיק ב הוא מחזיק ב 115.6 מיליון בפאני מאיי וב 35.5 מיליון מניות בפרדי מאק ובעוד כמה חברות אבל מקרה זה שונה לחלוטין מהפעילות של לואב בבקסטר, DD, DOW או NESR