הקרב הדרמטי על רכישת חטיבת השבבים של טושיבה - זו הזדמנות של פעם בחיים
המאבק על רכישת חטיבת השבבים של טושיבה מתקרב לסיומו. לא מדובר ב"עוד עסקת רכישה גדולה" אלא בהזדמנות, של "פעם בחיים" ממש, לחברה גדולה שפועלת במעלה שרשרת הייצור של המוצרים האלקטרוניים או לגוף עסקי גדול מהסוג של קרן הון פרטית ואולי לכמה מיליארדרים, להיכנס למיקום מרכזי בסקטור שמוביל ושימשיך להוביל את התקדמות מהפכת הטכנולוגיה/אינפורמציה. מדובר במהלך שימקם את הגוף שיזכה במכרז בלב ההתקדמות של מהפכת הטכנולוגיה ועל מיקום שכזה הולכים למלחמה. אנחנו מאמינים שאפל היא שתצא הזוכה הגדולה ונסביר מדוע.
תעשיית המוליכים למחצה, על פי statista.com, גלגלה גלובלית, 338.93 מיליארד דולרים ב-2016, צפויה השנה להגיע ל-377.8 וב-2019 ל-387.16 מיליארד. הקפיצה הגדולה של 2017 נובעת מהגידול המהיר בביקוש למוליכים למחצה כתוצאה מההתפתחויות של נישות תעשייתיות חדשות מהסוג של ה-IOT, הרפואה, המכונית האוטונומית, האנרגיה האלטרנטיבית ועוד. נישות אלו החלו לעבור בשנה האחרונה מחלום למציאות, משלבי המעבדה לייצור מסחרי, מעבר שהביא לגידול חד בביקוש לשבבים ואפליקציות.
תעשיית המוליכים למחצה, שהיא המפתח להמשך ההתקדמות הטכנולוגית ושמתרכזת בעיקר בטאיוואן, יפן, ארה"ב, סין, דרום קוריאה, סינגפור ואירופה מורכבת מנישות רבות שהתפתחו מכיוון הביקוש למוצרים ותהליכים טכנולוגיים. הביקוש הכולל למוליכים למחצה עולה בקצב דו ספרתי מזה עשרים שנה ויותר אבל העלייה הזו מטעה משקיעים כי הביקוש לכל תת-נישה וגם לכל חברה ספציפית מתנהג בהתאם להצלחת המוצרים שיוצאים ממנו וההצלחה מותנית בתיאבון הצרכני.
לכן, יש תת-נישות שעולות דו ספרתית מזה 20 שנה אבל יש גם תת-נישות בסקטור שמתדרדרות. אם ניקח כדוגמה כמה מהחברות המובילות בסקטור כמו סמסונג, אינטל, טאיוואן סמי קונדקטורס, היינקס, קוואלקום, מיקרון, טקסס אינסטרומנטס, טושיבה, אפלייד, ברודקום, STMicroelectronics, נבידיה או אינפיניון, נגלה שהמשקיע מתייחס לכל אחת מהן כעומדת בפני עצמה. המשקיע מעריך את NVDA בצורה שונה לחלוטין מ-INTC, AMAT, היינקס או אינפיניון ואת טושיבה בצורה שונה מ-TSM.
בנוסף, המשקיע נתקל בעוד בעיה רצינית, בתחום ההגדרה. בעבר היה קל לקבוע את תחום העיסוק של החברה שפעלה בסקטור "המוליכים למחצה", TSM או STM ואפילו TSEM פעלו ברובד המעגלים המודפסים כאשר טושיבה, אינטל או TXN פעלו ברובד הבא של ייצור השבבים/מעבדים וחברות כמו קוואלקום או נבידיה פעלו בתחום העיצוב.
היום, בעיקר בגלל הרצון להתרחב ולשפר הרווחיות היטשטשו הגבולות כאשר TSM למשל עלתה במעלה סולם הייצור וחדרה גם לתחום המעבד ואפילו לתחום העיצוב ומתחרה בחברות כמו NVDA. ו-TSEM שהייתה יצרנית מעגלים הפכה לחברה של "מצבים מיוחדים" כשהיא חודרת לנישות שקטנות מידי לענקיות ומתפשטת לרבדים שונים בתעשייה. המשקיע הרציני לפיכך צריך ללמוד מה בדיוק עושה החברה, באיזה מדרגה של שרשרת הייצור היא פועלת ומה סיכויי הצמיחה העתידית. יש אמנם סלי השקעה שמתמחים בסקטור, מהסוג של SOXX הפופולרי, אבל אלו אינם כוללים בהכרח את כל החברות המובילות (סמסונג או טושיבה ששולטות בנתח גדול מהתעשייה אינן כלולות כי המוליכים למחצה אינם מהווים את עיקר הכנסותיהם).
רכישת חטיבת השבבים של טושיבה תכניס את הרוכש כמוביל לרבדי הבסיס, מרמת ייצור הוואפרים (Wafer- "פרוסת הסיליקון שעליה נוצר המעגל המודפס) שהפעילות בו נעשית ב"בתי הזיקוק" (פבים), של חברות מהסוג של טאיוואן סמי קונדקטורס, דרך רובד ייצור ופתוח שבבים ומעבדים שעושה למשל חברה כמו טקסס אינסטרומנטס ועד לרובד העיצוב שבו פועלות חברות כמו NVDA, QCOM ועוד. עיקר כוחה של טושיבה נמצא ברובד הראשון, הוואפרים.
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- כשתשמעו שסין פולשת לטאיוואן - תמכרו הכול!
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
טושיבה, סמסונג, TSM ועוד כמה שחקנים מובילים את התחום שהוא קריטי להמשך ההתקדמות של מהפכת האינפורמציה והטכנולוגיה. טושיבה למעשה מובילה בייצור וואפרים בסטנדרט המקובל של 300 מ"מ (התחרות ברובד זה היא על קוטר ואיכות הואפר, ככל שקוטר הוואפר מתרחב כך גם עולות יכולות הביצוע ויורדת העלות. הסטנדרט הנוכחי בשוק הוא קוטר של 300 מ"מ ושכעת מתנהלת המלחמה, בין אותם שחקנים, על השלב הבא, ה-450 מ"מ).
ב-2016 סיימה טושיבה להקים את המפעל המוביל בעולם למעגלים שמיועד לוואפרים של 300 מ"מ לצורך יצירת שבבי NAMD (שבבי הזיכרון- NAND Flash Memory מבית היוצר של אם-סיסטמס). שבבי NAND משמשים את תעשיית התקשורת בעיקר להבדיל משבבי ה-NAMD מבית היוצר של סוני שמשמשים את תעשיית הצילום. כלומר, מי שיקנה את חטיבת השבבים של טושיבה מכניס עצמו למיקום מוביל ומשפיע בתעשיית המוליכים למחצה כולה, במיוחד בתחום התקשורת וזה רבותיי שווה הון.
טושיבה (סימול: 6502 בטוקיו או TOSYY בניו יורק) היא קונגלומרט ענק בהתדרדרות. את 2016-17 (אצלה השנה מסתיימת ב 31.3) סיימה עם הכנסות של 4.87 טריליון ין וזאת לאחר של 4 שנות ירידה רצופות בהכנסה, מ-6.5 טריליון ין ב-2013-14. אבל הבעיה אינה רק בירידה בהכנסות אלא בעיקר בניהול הכושל לאורך שנים, כולל רכישות ענק שהוכחו ככישלון מה שהביא את החברה להפסד של 965 מיליארד ין ב-2016-17 שעדיין אינו סופי (דוחות 2016-17 עדיין אינם מאושרים) והחברה זקוקה בדחיפות לכסף. באפריל למעשה הודיעה החברה שיש לה ספקות רציניים לגבי יכולתה להמשיך כעסק חי, סיום עגום להיסטוריה מפוארת של חברה ששורשיה נעוצים במאה ה-19.
לצד חטיבת השבבים יש לטושיבה מגוון עסקים בהם היא מהמובילות בעולם או במזרח אסיה כמו חטיבות ה-IT, ציוד תקשורת, רכיבי אלקטרוניקה, חטיבות הכוח ותשתיות, מוצרי צריכה ביתיים, מוצרי צריכה אלקטרוניים, ציוד רפואי, ציוד משרדי, ציוד תאורה וחטיבת הלוגיסטיקה העסקית. אבל נראה שבשלב הנוכחי רק מכירת חטיבת השבבים תאפשר לטושיבה לשרוד ומדובר על סכום של בין 18 ל-20 מיליארד דולרים (מעל 200 מיליארד ין).
נכנסים למערכה האחרונה: שלוש קבוצות מתמודדות. קבוצת Western Digital (סימול: WDC) שאליה מצטרפים קרן ההון .KKR&Co (סימול: KKR), קבוצת משקיעים פרטיים מיפן ואפל בהלוואה גישור של 465 מיליון דולרים (השבוע פרסמה רויטר שקבוצה זו זכתה במכרז). הקבוצה השנייה, בראשות Foxconn Technology Group של המיליארדר הטייווני טרי גו שאליה הצטרפו אפל, סופטבנק, שארפ וחברת Kingston Technology ואת הקבוצה השלישית מוביל בית ההשקעות/קרן ההון Bain Capital שאליה הצטרפו החברות סיגייט (סימול: STX), דל מחשבים ו-AAPL (שעל פי הוול סטריט ג'ורנל של שלשום, הם המועמדים המובילים). הדבר שהכי בולט הוא שאפל משתתפת בכל הקבוצות ונגיע לכך אבל קודם נתאר בקיצור מיהם המועמדים שאגב כולם מציעים כ-20 מיליארד דולרים.
Western Digital עוסקת באחסון מידע והשימוש בו בתעשיית העברת האינפורמציה בשבבי NAND למוצרים ופתרונות מעשיים בתחום ה-IT. היא מתחרה מול כל החברות שהוזכרו קודם כולל טושיבה, שאיתה יש לה שת"פ אסטרטגי בייצור שבבי NAND שמבוססים על ואפרים של 300 מ"מ. שת"פ זה הוא אחד הגורמים המובילים בהצלחת החברה ובדו"ח השנתי של 2017 (שאצלה הסתיימה ביוני) מציינת החברה את קשייה של טושיבה והאפשרות שתרכוש את חטיבת השבבים של טושיבה.
WDC, שמאז מאי 2016 עלתה מנייתה ב-130% בקרוב, מציגה צמיחה ורווחיות גבוהים ביותר. ב-2017 עלו המכירות ב-47% ל-19.1 מיליארד דולרים והרווח הנקי ב-64% ל-397 מיליון. אם אכן תזכה היא תעלה לליגה הלאומית בסקטור וכיוון שהרכישה כל כך סינרגטית סיכויי ההצלחה גבוהים. אלא שיש כאן "בעיה קטנה", אפל (סימול: AAPL) שכאמור היא חלק מהקונסורציום, מתנגדת לכך ש-WDC תוביל את הקבוצה.
בתחילת השבוע הזהירה אפל את WDC שאם היא שתוביל את הקונסורציום היא, אפל, תבטל ההשקעה שהובטחה ובנוסף תפסיק לרכוש מוצרים מ-WDC. אם, לעומת זאת, WDC תסכים להיות רק חלק מהקונסורציום אבל לא המובילה, תשקיע אפל את ה-464 מיליון דולרים שהבטיחה להשקיע (ואולי יותר) ותמשיך לקנות מוצרי החברה. זו למעשה "הצעה שאי אפשר לסרב לה" שהרי מלבד הכסף שדרוש להשקעה והחשש מהפסקת הקניות של אפל מ-WDC אפל היא גם הלקוח מספר אחד של חטיבת השבבים של טושיבה.
מדוע אכפת לאפל ש-Western Digital לא תוביל את המהלך? שחברה אמריקאית תהפוך לספק הישיר והמרכזי שלה לשבבי NAND במקום טושיבה היפנית? ומדוע אפל צריכה בכלל להצטרף לקבוצת הרכישה שהרי בקלות היא יכולה להשתתף במכרז לבדה (שהרי 20 מיליארד שדרושים מהווים היום פחות מ-5% מהמזומן בקופתה) ובכך לשלוט וורטיקאלית בכל מערכת הייצור? הסיבה לכך היא שאפל, מסיבות רגולטוריות, עסקיות, הראייה לעתיד והתדמית הציבורית, מעדיפה כנראה שהקבוצה של Foxconn Technology תזכה.
למה? כי Foxconn שמרכזה בטאיוואן עם מפעלים בסין, היא קבלנית המשנה הגדולה בעולם לייצור מרכיבים של מוצרי צריכה אלקטרוניים והספקית הגדולה של אפל שמייצרת עבורה את האיי-פון, האי-פד, לוחות האם (motherboards), כרטיסי הזיכרון והבטריות למחשבים ול-notebooks.
פוקסקון, ביחד עם סופטבנק (סימול: SFTBF בניו יורק או 9984 בטוקיו), שהיא מהמובילות בעולם בתקשורת (גם בארה"ב) ובעלת יכולות פתוח בלתי רגילות, שארפ (סימול: SHCAY היפנית מתחום המחשוב שגם היא בשליטת טרי גו) ו-Kingston Technology מקליפורניה (חברה פרטית בבעלות שני מהגרים סינים, ג'ון טו ודייוויד סאן, שבגארטנר מעריכים שהיא השנייה בגודלה בעולם בתחום ייצור ומכירת שבבי זיכרון) יאפשרו למעשה לאפל (שתחזיק 20% בקבוצה) להוביל, לצד סאמסונג, את תעשיית המוליכים למחצה בתחום התקשורת וגם תתמוך בחלום המכונית האוטונומית שאפל נכנסה לתוכו ובכל נושא ה-AI שאפל בונה עליו את עתידה. אפל, בשל תכניותיה לעתיד צריכה בסיס רחב לתעשיית המוליכים למחצה וקבוצה זו תספק לה את הטוב ביותר.
אז למה נכנסה אפל גם לקבוצת ביין? מאותה סיבה שנכנסה לקבוצת WDC, למקרה שזו תזכה. אפל מעוניינת בחטיבה של טושיבה כיוון שזו תקדם את תכניותיה ואינה לוקחת סיכונים. נכון, Bain Capital, STX ו-דל מחשבים אינם בעלי העצמה והיכולות של קבוצת Foxconn אבל אם יזכו בחטיבת השבבים של טושיבה אין ספק שאפל, כחברה בקונסורציום, תהנה מכך.
למה אפל, שבקופתה בסוף הרבעון יהיו למעלה מ-350 מיליארד דולרים במזומן לא הולכת למכרז בעצמה? כי רכישת החטיבה תהפוך את אפל למטרה של הרגולטורים בכל רחבי העולם שהרי החשש ממונופוליזציה של שרשרת הייצור בתקשורת האלחוטית כתוצאה תדיר שינה מעיניהם. אפל שכבר כעת מותקפת לא צריכה עוד ובמיוחד שרכישת החטיבה ולא משנה ע"י מי תניב לה את אותן תוצאות, הובלת השרשרת ייצור אבל ללא חשש מהרגולטורים.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
- 24.אז על איזה מניה ? (ל"ת)nirvaxal 19/09/2017 18:05הגב לתגובה זו
- 23.os2519 17/09/2017 20:54הגב לתגובה זולכך שתעשיית המולכים למחצה הולכת לגלגל 387B דולר ב2019 לעומת 377B דולר ב2017. האם אפשר לקבל קישור למקור של הנתונים הללו? האם זה לא נראה לך קצב צמיחה נמוך, מדובר ב3% בשנתיים, בעיקר כאשר המכפילים בסקטור כבר גבוהים וכנראה מגלמים ציפיה לצמיחה עתידית חזקה?
- סמי וסוסו 18/09/2017 11:22הגב לתגובה זוSemiconductor Market to Grow 11.5% in 2017 Robust demand and increasing prices will drive the semiconductor market to its highest growth rate since 2010. Jun 26, 2017 Strong demand and rising prices for memory ICs and other semiconductors will result in stronger-than-expected sales for the global semiconductor industry in 2017, according to World Semiconductor Trade Statistics’ (WSTS) updated semiconductor forecast. WSTS revised its forecast for 2017 and now says the global semiconductor market will increase 11.5% to $378 billion. The growth rate for 2017 will be the highest that it’s been since 2010 when sales increased more than 30%. In its original forecast for 2017, WSTS had said the market would grow about 3% in 2017 and then revised the forecast to 6.5% in February. For 2018, chip sales growth will slow to 2.7%. But for now, many chipmakers are seeing double-digit sales growth.
- 22.המקור:בא-במייל 17/09/2017 19:32הגב לתגובה זו12 פריצות דרך מדעיות חשובות שהתרחשו ב-2017 10. חיסון יעיל יותר נגד שפעת החיסון הנוכחי שיש בידינו נגד מחלת השפעת מונע הידבקות אך ורק בזנים בודדים שהתפתחו במהלך השנים האחרונות, זאת מאחר שההרכב הגנטי של הווירוס משתנה משנה לשנה. עם זאת, חוקרים מאוניברסיטת הלסינקי שבפינלנד הצליחו לגלות את הקוד הגנטי עצמו שגורם למחלה, ועל ידי כך פיתחו חיסון נגד שפעת שיעיל לפחות ל-10 שנים.
- 21.היית ממליץ כרגע על SPXU? (ל"ת)גדי 17/09/2017 18:16הגב לתגובה זו
- גדי 18/09/2017 18:50הגב לתגובה זושאתה לא יועץ, ננסח זאת אחרת. שמאחר ונעלמו המבול רואי השחורות מהאתרים מה גם שספטמבר כמעט מאחורינו אז האם החששות לתיקון התבדו לדעתך?
- 20.דב בירן 17/09/2017 13:02הגב לתגובה זומר גרינברג עוקב אחריך שנים כל הכבוד,ולומד ממך רבות תודה.
- 19.גקי 17/09/2017 12:20הגב לתגובה זומה דעתך לאן פניה..??
- 18.אלי 17/09/2017 11:21הגב לתגובה זוהאם הם יכולים לספק יתרון למשקיע או שהוא נופל על פעלולי חשבונאות. תודה
- 17.למה AMD לא בכתבה ? (ל"ת)ינשוף 17/09/2017 11:00הגב לתגובה זו
- 16.אני 17/09/2017 01:28הגב לתגובה זוהיי שלמה, אתה עוקב אחרי הענקית הסינית tencent ? אמנם לא בנאסדק אבל מן הסתם יצא לך לשמוע..
- מכיר אבל לא עוקב (ל"ת)שלמה גרינברג 17/09/2017 08:58הגב לתגובה זו
- 15.רועי לוי 17/09/2017 00:54הגב לתגובה זואם באמת BAIN יזכו ואיתם STX הם יעלו בטירוף..
- 14.שלמה מכיר את UCTT ? (ל"ת)Rsi-69.10 16/09/2017 18:24הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 17/09/2017 08:52הגב לתגובה זושנמצאת בלב ההתקדמות הטכנולוגית כשהיא מפתחת ומייצרת תת-מערכות בתעשיות שונות בעיקר בתחום המוליכים למחצה. מנכ"לית מצוינת ואפילו ישראלי בכיר. Lam Research נתנו לה את פרס הספקית המובילה ל 2017
- 13.שי24 16/09/2017 14:35הגב לתגובה זוקשורה גם לתעשיית השבבים, תודה!
- שלמה גרינברג 17/09/2017 08:59הגב לתגובה זוהבעיה במכירות ולאחרונה גם ברווחיות. חברה וותיקה מאוד, מתחרה באורבוטק ועוד אבל אין פריצה
- 12.ג'ו 16/09/2017 10:48הגב לתגובה זושלמה האם השתתפות של אפל ברכישת חטיבת השבבים של טושיבה (באמצעות איזה מהקונצורסיום שיזכה) ישפיע בצורה מהותית על ספקים אחרים של אפל בתחום השבבים כדוגמת swks שאלה נוספת איך משתלבת בכל תחום השבבים שציינת בכתבה חברה כמו klac (אם בכלל) תודה מראש
- שלמה גרינברג 17/09/2017 09:05הגב לתגובה זוצריך להמתין ולראות אבל לא נראה לי שחברה כמו Skyworks Solutions תיפגע. לגבי KLA-Tencor היא חלק מתעשיית השבבים בתחומי הבדיקה והתהליכים וגם בתחום הננו
- 11.נעמי 16/09/2017 10:16הגב לתגובה זואתה יכול לפרט למה אתה מתכוון ? בבקשה.
- 10.עידן 15/09/2017 21:14הגב לתגובה זותודה רבה על הכתבה שלמה, אשמח לשמוע מה דעתך על אפלייד מטיריאלס. חברה מעניינת מאוד בתחום הזה
- שלמה גרינברג 16/09/2017 09:14הגב לתגובה זוכתבתי רבות על אפלייד, אחת החברות היותר מפוארות בתחום הטכנולוגיה בכלל ובדיקות המעגלים בפרט ואחת התורמות הגדולות לפתוח תעשיית הטכנולוגיה הישראלית, במנהלים (כמו אלואנגר ואלמוגי) ובניהול מערכות גדולות. מעבר לכך תחקור, תבדוק ותתייעץ.
- 9.אורי 15/09/2017 16:02הגב לתגובה זולמי שלא מודע - כול פאב2 של טאואר במגדל העמק הוקם על סמך טכנולוגיה שהועברה מטושיבה (זה היה הבסיס הדיגיטלי שעליו פיתחו אחכ טכנולוגיות מיוחדות בטאואר - חישני תמונה וכו ) מי שהביאה לטאואר את טושיבה היתה סאנדיסק (שנרכשה בשנה האחרונה על ידי wdc. [טושיבה תגדיל משמעותית את חלקה של טאואר סמיקונדקטור בייצור שבבים באאוטסורסינג טושיבה הודיעה כי היא מגדילה פעילות קבלני המשנה שלה כתוצאה מהביקוש הגדל למוצריה; תוציא 20% מפעילות עיבוד פרוסות סיליקון לטאואר ודונגבו הקוריאנית 19.09.2002 12:55]
- 8.ICPT 15/09/2017 14:47הגב לתגובה זווהמניה היא ICPT ההמלצה היתה ב 22 ליוני כשהמניה היתה על 133 דולר (היום היא ב 35 אחוז פחות ב 87 דולר). זה חלק מהמלצה על 51 מניות לפי מדינות (ICPT זו החברה ההכי מומלצת מהחברות שממוקמות בניו יורק). The Best Stock in New York: Intercept Pharmaceuticals We analyzed publicly traded companies based in the Empire State to identify the best stock in New York to buy now.
- אז מה אמרת לנו בזה בעצם?? (ל"ת)גוני 15/09/2017 18:19הגב לתגובה זו
- icpt 16/09/2017 15:19מה מו מי למה וכמה - השאר בגוגל.
- 7.ג'ומס 15/09/2017 13:12הגב לתגובה זומאמר מעולה ומרחיב דעת... אבל אני מאמין שהגיע הזמן להוציא המטאטא והיעה מהבויידאם לאיסוף השברים..ובבקשה ממך אם תענה אז אל תתחיל בציטוט דברי אלא ישר לעניין..בכבוד והערכה.
- שלמה גרינברג 15/09/2017 15:35הגב לתגובה זועל מה אתה מדבר? איזה שברים?
- לשלמה מג'ו 15/09/2017 15:55בשלב מאוחר יותר גם אדבר בכל פינת רחוב מוארת או אפלה.
- 6.ג'ספר 14/09/2017 22:19הגב לתגובה זוראשית טור מדהים שלמה למדתי המון, השאלה היא, אם נניח כאמור שקבוצת WDC אכן תזכה במכרז, ואם לצורך הדוגמה היא דווקא תחליט לדחות את הצעת אפל להיות רק חלק מהקבוצה ולא זו שמובילה אותה, ולפיכך תשלט על חטיבת השבבים של טושיבה, האם זה יהפוך אותה אותה לחברה לייצור שבבי זיכרון הגדולה בעולם? האם זה אפשרי מבחינתה בכלל לעשות זאת כשידוע שאפל לא תרכוש ממנה מוצרים בעקבות ההשתלטות, וסמסונג היא מתחרה שלה בייצור שבבי NAND?
- שלמה גרינברג 15/09/2017 08:48הגב לתגובה זוWDC יכולה כמובן ללכת בניגוד ל"איומי" אפל ולזכות. הבעיה תהיה לאחר מכן אם אפל תממש האיום להפסיק לקנות מהחטיבה (לא נראה לי שזה יקרה). בכול מקרה WDC, לאחר שתרכוש עדיין לא תהיה יצרנית השבבים מסוג הפלש הגדולה, סאמסונג, TSC גדולות ממנה. WDC, לפי היכולות שהיא מציגה עד כה ובתמיכת השותפים האחרים בהחלט יכולה להוביל את העסק בעתיד.
- 5.שיר 14/09/2017 20:03הגב לתגובה זושלום שלמה. האם אתה מכיר(היטב) את החברה הפיננסית syf שבאפט רכש בה מניות? היא מגיעה היום למחיר הקניה שלו... אולי שווה לחקות אותו במחיר דומה? מה דעתך על החברה ? טאנקס
- שלמה גרינברג 15/09/2017 08:56הגב לתגובה זומכיר היטב את החברה שהייתה חלק מ GE CAPITAL והגיעה לשוק כחלק מתוכניתה של GE לצאת מהסקטור הפיננסי. זה שהמניה יורדת למחיר הקניה של ברקשאייאר אינו סימן לכדאיות השקעה כי לבאפט יש שיטות הערכה שונות שבגללן הוא קונה או מוכר חברות וזה לא קשור בהכרח בהערכה. תקראי בבקשה : https://www.fool.com/investing/2017/08/22/why-did-warren-buffett-buy-synchrony-financial.aspx וזה יענה על שאלותיך. אגב, הירידה לאחרונה קשורה במה שקרה לחברת האשראי בטקסס ואין לה שום קשר ל SYF.
- תודה רבה על התגובה שלמה. אחלה לינק (ל"ת)שיר 15/09/2017 14:04
- 4.מני 14/09/2017 20:00הגב לתגובה זויש לו סיכוי להוציא מהבוץ.. לצמצם חובות, לא לקצץ בדיבידנד?תודה שלמה
- שלמה גרינברג 15/09/2017 09:00הגב לתגובה זוהרזומה מצוין, הצלחותיו מוכחות וטבע תהווה עבורו אתגר אדיר כך שמבחינה תאורתית הבחירה מוצלחת. אני כותב כול הזמן שהמנהל היה הבעיה, שום דבר אחר בטח לא תחום הגנריקה. הבעיה הראשונה והדחופה שלו היא במועצת המנהלים שצריך לשנות ומהר וצוות הניהול שצריך לשדרג. נאחל לו הצלחה. איני חושב שצמצום הדיווידנד יועיל למשהו אבל הוא בהחלט יצטרך למכור כמה נכסים
- בטח שמה דעתך. רק אותך הוא שואל אדוני. (ל"ת)מנורי 15/09/2017 16:57
- תודה שלמה. נקווה שיצליח (ל"ת)מני 15/09/2017 14:05
- 3.יואב לב 14/09/2017 19:59הגב לתגובה זושלמה תודה על המאמר.מהמאמרים האחרונים שלך אני למד שהחברות הגדולות כמו אפל גוגל פייסבוק אמזון מנסות לכסות את "החבילה כולה" קרי ענן iot, מכונית אוט' וכו'.היכן בתחרות הגדולה מול 4 הממוטות הנ"ל נמצאות ibm וסיסקו הוותיקות? אתה מבחין בסיכוי לרווחי הון בעשור הקרוב אצל 2 אלו? תודה רבה
- שלמה גרינברג 15/09/2017 09:03הגב לתגובה זוסיסקו ו IBM פועלות בתחומים שונים מחברות הטכנולוגיה שציינת אלא שמדובר כאן בהסבר ארוך מידי. מה פירוש "בסיכוי לרווחי הון בעשור הקרוב אצל 2 אלו?"
- 2.רפי 14/09/2017 19:48הגב לתגובה זותודה שלמה על כתבה מקצועית ומעניינת כהרגלך. כתבה נוספת שמאירה מזווית אחרת את האירועים הדרמתיים האחרונים בטושיבה https://mehonleom.com/2017/08/
- שלמה גרינברג 15/09/2017 09:09הגב לתגובה זוהיא מתמקדת בכדאיות ההשקעה בטושיבה לאחר הנפילות ומתארת יפה את הבעיות ומסביבן. אישית יש לי מספר הערות, במיוחד למערכת היחסים של טושיבה עם הממשל היפני אבל זה נושא אחר
- 1.ירון 14/09/2017 19:33הגב לתגובה זואפשר כמה מילים על החברה? ואיך אתה רואה את העתיד ? או האם היא מועמדת לרכישה? בתודה מראש
- שלמה גרינברג 15/09/2017 09:12הגב לתגובה זובזמנו, בגלל עבודות שעשיתי על SIGM, NVDA ו AUDC נתקלתי בחברה. אבל לא עוקב מקרוב. מועמדת לרכישה? צריך לחקור מה היא מציעה בדיוק שיעניין רוכשות פוטנציאליות