המניה שסומנה ע"י קרן הגידור המצליחה ביותר בארה"ב
ידידיה אפק על המנייה שרושמת עלייה וסומנה כאחת ההבטחות הגדולות של וול סטריט
לפני שלושה חודשים כתבנו כאן על אחת מקרנות הגידור האמריקאיות המצליחות ביותר בשנים האחרונות – אלטימטר קפיטל מנג'מנט. הקרן רשמה תשואה ממוצעת פנומנלית של למעלה מ-40% בשלוש השנים האחרונות, תוך שהיא מתמקדת בענף מאוד ספציפי – תיירות. שתי ההחזקות הגדולות ביותר של הקרן, המהוות למעלה מחצי מנכסיה, הן מניית אקספדיה ומניית יונייטד איירליינס, עליה הרחבנו בכתבה הקודמת.
השבוע פרסמה הקרן את דוח ההחזקות הרבעוני שלה לסוף הרבעון השלישי, כאשר המספר הבולט ביותר הוא הירידה בשווי נכסי הקרן מ-2.4 מיליארד דולר ל-2.1 מיליארד דולר. ירידה זו נבעה בעיקר מהירידה בשווי מניית יונייטד איירליינס במהלך הרבעון השלישי, בעקבות האטה ברווחיות החברה לאור התחרות המתגברת בענף ועליית מחירי הדלק. מניית אקספדיה שמרה על יציבות במהלך הרבעון השלישי, אך איבדה עשרות אחוזים מערכה במהלך חודש אוקטובר בעקבות התוצאות הכספיות האחרונות שלא עמדו בציפיות המשקיעים.
עם זאת, שתי החזקות העוגן האלו הן חלק מהקרן של אלטימטר כבר למעלה מ-5 שנים. לאורך תקופת ההחזקה הממושכת הזו רשמו המניות עליות שערים מרשימות, וסביר שהן ימשיכו להוות את העוגן בתיק ההשקעות הזה לעוד תקופה ארוכה.
שתי רכישות קטנות ועוד המרת ענק
מעבר לירידה בשווי אקספדיה ויונייטד, מנהלי הקרן ביצעו עוד מספר שינויים קטנים בהרכב הקרן ברבעון האחרון. שתי מניות חדשות נוספו לקרן בפוזיציות קטנות יחסית של 5 מיליון דולר כל אחת – מיולסופט (סימול: MULE), חברת טכנולוגיה שמתמחה בחיבור בין אפליקציות ומקורות מידע שונים; וטריבגו (סימול: TRVG), המתחרה הצומחת של פרייסליין בתחום הזמנות של חדרי מלון באינטרנט.
אבל הפוזיציה המשמעותית ביותר שגדלה ברבעון האחרון היא במניית YELP (סימול: YELP). אלטימטר החזיקה בסוף חודש יוני מניות יילפ בשווי של כ-7 מיליון דולר בלבד, יחד עם כ-10 אלפי אופציות CALL על המניה. בתחילת חודש אוגוסט זינקה המניה בעשרות אחוזים לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים בדוחות הרבעון השני, מה שככל הנראה הביא למימוש רוב האופציות שהיו בקרן. נכון לסוף הרבעון השלישי גדלה הפוזיציה במניה ל-44.6 מיליון דולר, כ-2% מנכסי הקרן וקצת יותר מאחוז מהון המניות של YELP.
יילפ מפעילה אתר המלצות על עסקים מקומיים, מעין דפי זהב עדכני ומודרני אם תרצו. החברה מאפשרת למבקרים במגוון רחב מאוד של עסקים להעלות ביקורות על העסק, והיא צומחת בעקביות בשנים האחרונות במספר משתמשי המובייל שלה ובהכנסות מפרסום. למעשה, מדובר בחברת פרסום לכל דבר ועניין, מכיוון שהיא מייצרת את עיקר הכנסותיה מפרסומות ממוקדות שמעלים בעלי העסקים.
עקב האכילס של יילפ, בדומה לרשתות חברתיות אחרות כמו טוויטר למשל, הוא היכולת להמיר את הגידול בהכנסות ובמספר המשתמשים לרווחים. החברה משקיעה הרבה משאבים בצמיחה, כך שרק אחוזים בודדים מהכנסותיה מגיעים כיום לשורה התחתונה. בשל כך מניית החברה נסחרת במכפילים גבוהים מאוד – פי 290 מרווחי השנה החולפת ופי 124 מהרווח הצפוי ב-4 הרבעונים הקרובים. המכפילים האלו דומים מאוד למכפילים של עוד חברת צמיחה שמשקיעה רבות בפיתוח עתידי על חשבון הרווח הנקי כיום – אמזון.
מניית החברה נחשבה לאחת ההבטחות הגדולות של וול סטריט לאחר שהונפקה בתחילת 2012, והיא צמחה במהירות במאות אחוזים עד שנת 2014. אז התהפך המזל עבור המשקיעים במניה, והיא איבדה כ-80% מערכה במהלך השנתיים הבאות. באמצע שנת 2016 התייצבה המניה והחלה לטפס בחזרה מעלה בעקבות השיפור המתמשך בעסקי החברה.
בשני הרבעונים האחרונים הצליחה יילפ לשפר את הרווחיות, לא מעט בזכות מכירת חברת בת שגרמה להפסדים בעבר, מה שהביא לגל של שדרוגים בהמלצות האנליסטים למניה. בחודש האחרון העלו כמעט כל האנליסטים המסקרים את המניה, 34 במספר לפי יאהו פייננס, את תחזיותיהם לרווחי החברה לשנה הנוכחית ולשנה הבאה, כך שנראה כי למניה יש עוד מקום לעלות.
*** הכותב הוא מנהל מחקר מדדים באינדקס מחקר ופיתוח מדדים בע"מ, המתמחה במחקר ופיתוח, חישוב ועריכת מדדי ניירות ערך למגוון צרכי השקעה. לכותב המאמר אין עניין אישי בניירות המוזכרים במאמר, והוא אינו מתכוון לפעול בניירות אלה בקרוב. אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.סו וואט? (ל"ת)פ 16/11/2017 12:10הגב לתגובה זו1 1סגור
-
1.אז אתה אומר לקנותקאטו הזקן 15/11/2017 22:13הגב לתגובה זו2 0המניות שהם קונים? מה עם לחשוב עצמונית?סגור
-
תשובה לקאטוyedidya 16/11/2017 08:28הגב לתגובה זו5 1אני לא אומר לקנות מה שהם קונים אלא מסביר מה הם עשו כדי להגדיע לתשואה הגבוהה שהם השיגו. יש לא מעט משקיעים בעולם שעוקבים אחר השינויים בהרכבי קרנות גידור (לקרן הגידור הזו למשל יש למעלה מ-3000 עוקבים באתר שנקרא Tipranks) ופועלים לפי שינויים אלו. הבעיה היא שאתה יודע על השינויים בהרכב התיק בעיכוב של חודש וחצי, ואתה אף פעם לא יכול לדעת באיזה שער הקרן קנתה את המניה. במקרה שהבאתי של מניית YELP אני הנחתי שהקרן מימשה אופציות CALL כדי להגדיל את הפוזיציה במניה, מכיוון שראיתי קיטון במספר האופציות וגידול מקביל במספר המניות, אבל לא מן הנמנע שהם עשו זאת בצורה שונה. פשוט אין דרך לדעת.סגור
-
thanks 4 the tipקאטו הזקן 16/11/2017 09:35הגב לתגובה זו3 0פשוט רב מוחלט של הק.גידור לא מנצח מדדים טריוויאלים.סגור