המניה שמרתקת את באפט - האם עדיין יש פוטנציאל השקעה?
לאחר רבעון מוצלח ונתונים שעלו על הציפיות בוול סטריט, ברור כעת שאפל זוכה להערכת חסר
לפני יומיים פורסם בכלי התקשורת הגדולים בארה"ב על המשך האמון שוורן באפט רוחש להנהלת אפל ובכך ממשיך להגדיל את אחזקתו בחברה. במאמר זה ארצה להעריך את הסיבות מדוע אפל עדיין מרתקת את באפט ומדוע היא עדיין אמורה לרתק את כלל משקיעי הערך שביניכם.
אפל החברה הגדולה בעולם
צירפתי כאן גרף שמציג את ביצועי המניה של אפל מהיום המשוער שוורן באפט נכנס לאפל. סך של 81% רווח ואני מזכיר לכולם כי הכניסה להשקעה בחברה היתה לאחר שאנליסטים הוציאו המלצות מכירה על הדיווחים כי הצמיחה שאפל הרגילה אותנו במהלך השנים עומדת להיגמר.
עם זאת, חשוב לציין כי במחירים הנוכחיים אפל היא התאגיד הגדול ביותר על פני כדור הארץ, עם שווי שוק ענקי של 879 מיליארד דולר. תעשיית הסמארטפונים מתבגרת, והצמיחה נוטה להאט באופן טבעי ככל שהחברה צוברת רווחים לאורך זמן.
ופה נשאלת השאלה הכי חשובה למשקיעים: האם זה מאוחר מדי לקנות מניות אפל או שמא עדיין חבוי פוטנציאל אטרקטיבי עבור המשקיעים?
כאשר מנסים להבין מה אפל מציעה למשקיעים במחיר הנוכחי, זה הגיוני לחשוב במונחים של הערכת שווי, ציפיות לעתיד, וכמובן היכולת של החברה לעמוד בציפיות אלו.
בסופו של דבר, הערכות שווי משקפות את ציפיות השוק לגבי עתידו של העסק. כאשר המניה מתומחרת ברמות מתונות (מכפיל רווח או מכירות), משמעות הדבר היא כי הציפיות הן סבירות למדי עבור החברה.
אם העסק יצליח לספק תוצאות גבוהות מהצפי, המשקיעים בין אם הפרטיים או המוסדיים יגדילו את אחזקותיהם בחברה שכן עסק עם רמת תוצאות גבוהות מהצפי מגדיל בצורה ניכרת את הפוטנציאל העתידי שלו. לעומת זאת, גם החברות בעלות הצמיחה הגבוהה ביותר יכולות להתברר כהשקעות בינוניות כאשר הערכות שווי וציפיות המשקיעים גבוהות באופן לא ריאלי לביצועים שלהן בשטח.
אפל נסחרת כעת במכפיל סביב 19. זוהי הנחה לעומת מכפיל ממוצע של 22 בחברה הממוצעת במדד SPX500. בהתבסס על הציפיות לרווח לשנה הבאה, המחיר קדימה לרווחים של אפל עומד על 14.5 בהשוואה ל-21 בחברות SPX 500.
נתון זה לכשעצמו נותן לנו מספיק ביטחון שהחברה מתומחרת בשווי הוגן ביחס למדד המרכזי ולא מציג לנו בעיות מיוחדות בתפיסות השווי והערך כאשר מסתכלים על החברה ביחס למדד, אבל זה לא מספיק. אפל ביחס לשחקניות הגדולות בענף בהינתן נקודת מבט דומה, הטבלה הבאה משווה את היחסים הפיננסיים של אפל לעומת שחקנים מובילים אחרים בתעשיית הטכנולוגיה, כגון גוגל (סימול: GOOGL), פייסבוק (סימול: FB) ומייקרוסופט (סימול: MSFT). המספרים ברורים למדי, אפל היא משמעותית זולה יותר מאשר עמיתיה על פני כל המדדים בטבלה - מחיר לרווחים, מחיר קדימה לרווחים, מחיר למכירות.
חברות כמו אפל, גוגל, פייסבוק ומיקרוסופט הן ייחודיות למדי, ולכן השוואות אלו יכולות להיות מסובכות. עם זאת, קשה להתווכח על העובדה כי אפל מוערכת בחסר , הן בהשוואה לממוצע המניה ביחס לשוק והן ביחס לתאגידי טכנולוגיה גדולים במדד שלה. אפל ביחס לעצמה פרמטר משמעותי נוסף הוא שאפל יושבת על הר של מזומנים. לחברה יש כמעט 270 מיליארד דולר במזומן ובטוחות סחירות במאזן שלה. כלומר, כמעט 30% משווי השוק של החברה נתמך כיום על ידי עתודות מזומנים בלבד, מה שהופך את הערכת השווי אפילו ליותר משכנעת. אפל דיווחה על נתוני המכירות והרווחים מעל הציפיות בוול סטריט במהלך הרבעון שהסתיים בספטמבר, כלומר ברבעון הרביעי של שנת הכספים 2017 עבור החברה. סך ההכנסות הגיע ב-52.6 מיליארד דולר, גידול של 12% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. חשוב לציין, אפל מספקת צמיחה מואצת בהכנסות בחמש הרבעונים האחרונים ברציפות, ואלו חדשות טובות למשקיעים בחברה שכן לא אחת אני מציין בקורסי השקעות שלי ובהרצאות כי על מנת לראות צמיחה של עסק יש להסתכל על תקופה של 5 שנים או רבעונים כמדד לעמידה ביעדים מצד ההנהלה.
שולי הרווח גם מתרחבים, כך שהרווחים גדלים בקצב מהיר יותר מאשר ההכנסות. הרווח התפעולי גדל ב-14% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. מאחר שהחברה מפחיתה באופן אגרסיבי את ספירת המניות באמצעות רכישות חוזרות, זה מאפשר לאפל לייצר רווח למניה מעבר לגידול בהכנסות. כל זאת, לאחר שהודיעה החברה על עלייה משמעותית של 24% ברווח למניה ברבעון האחרון. אפל מחלקת דיבידנד בניגוד לחברות טק רבות אפל גם מחלקת דיבידנד וזה אחד הפרמטרים שוורן באפט שם דגש רב בכל אחזקה שנמצאת בפורטפוליו האחזקות שלו. בסך הכל אפל מספקת תשואת דיבידנד נוכחית של 1.48% שלמרות ירידה בשיעור הדיבידנד ביחס לשנה שעברה. בממוצע ל-5 שנים האחרונות, החברה מחלקת שיעור של 1.8% וביחס חלוקה מהרווח שמבחינתי נהדר שעומד על 26%. כל זאת כמובן ללא קשר לעובדה כי אפל מחזירה כסף למשקיעים לא רק בדמות דיבידנדים כי אם רכישות חוזרות בעשרות רבות של מיליארדים שייגמרו בשלב מסוים ואז יספקו דלק נוסף לעליית הדיבידנד חזרה למשקיעים.
צמיחה בחטיבת השירותים אחרי שהבנו קצת מספרים בהקשר של אפל ביחס לעצמה ביחס לשוק וביחס לחברות הטק הגדולות, זה טוב לדעת כי אפל לא צריכה להמציא את הגלגל מחדש עם כל דגם iPhone חדש כדי להגדיל את ההכנסות בצורה משמעותית וזה חתיכת קוץ שכל האנליסטים מתמקדים בו ולדעתי בטעות כי בינתיים דווקא חטיבת השירותים נראית כמי שיכולה לייצר צמיחה מבטיחה במיוחד לשנים הקרובות שתחליף במידה מה את הדלתא בצמיחה שאנליסטים מצפים לה במכירות האייפון. אפל הניבה הכנסות של 8.5 מיליארד דולר משירותים ברבעון האחרון, עלייה של 35% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. רק כדי להמחיש השוואה, נטפליקס (סימול: NFLX) הניבה הכנסות של 2.98 מיליארד דולר ברבעון האחרון, גידול של 30.3% משנה לשנה. בקיצור, עסקי השירותים של אפל הם הרבה יותר גדולים מאשר Netflix, וזה גם גדל בקצב מהיר יותר. עסקי השירותים אינם תלויים הרבה על מכירות של מוצר ברבעון מסוים, מה שאמור לאפשר לאפל לייצר הן שיעורי צמיחה גבוהים יותר בדמות הכנסות חוזרות שקל לצפות אותן מהשירותים בשנים הקרובות. אפל אינה חושפת את שולי רווח עבור מגזרים שונים, אבל בהערכה דיי סבירה שלי אפל מצליחה לייצר שולי רווח גבוהים בהרבה משולי הרווח של ממכירות החומרה (אייפון, אייפד וכו).
הפתעות בשרוול בניגוד למה שהרבה אנליסטים נוטים לחשוב, אפל לוקחת הימורים גדולים על טכנולוגיות רבות עוצמה כגון augmented reality ו-machine learning. לדברי מנכ"ל טים קוק, ההשקה של iOS 11 הפכה את iOS לפלטפורמה הגדולה בעולם עבור AR, ויש יותר מ-1,000 אפליקציות עם תכונות AR ב- App Store בימינו. בכנס המפתחים האחרון התייחס טים קוק מנכל החברה לטכנולגיית ה-Core ML שמשתלבת באפליקציות שונות ועושה שימוש נרחב ב-machine learning. "Pinterest כבר משתמשת בטכנולוגיית ה-Core ML כדי לספק חיפוש חזותי מהיר וחזק. PadMapper משתמשת בטכנולוגיית ה-Core ML לספק תכונות חכמות המקלות למצוא או לשכור את הדירה שלך. ו-VisualDx הוא אפילו חלוצי בכל הקשור לאבחון בריאותי עם טכנולוגיית ה-Core ML, לצורכי אוטומציה וניתוח תמונת העור כדי לסייע לרופאים עם האבחנות שלהם. אלה הן רק כמה דוגמאות. כאשר יש עוד הרבה בשרוול ".
גורמי סיכון בהשקעה באפל כאשר חושבים על גורמי סיכון ישנם משתנים רבים שיש לשקול כאשר נכנסים להשקעה באפל, כאשר גורם הסיכון המרכזי הוא האלוקציה של מוצר אחד מסך מכירות החברה. החברה עושה כמעט שני שלישים מהכנסות iPhone, אם אפל תעשה טעות חמורה באייפון כגון כשלים באספקה או בייצור המוצר כמו בזמנו הסיפור עם האנטנות שגרם להרבה לקוחות להטיל ספק באמינות החברה, או כמובן התחרות מצד סמסונג ויצרניות נוספות שיצליחו לגנוב לקוחות מושבעים של אפל, אז זה כמובן יספק אפקט שלילי על פעילות המניה ולמרות שלדעתי יהיה מדובר באפקט זמני עדיין יש להתייחס לגורמים אלו בכל השקעה ולבטח בחברה יצרנית. אפל פועלת בתעשייה דינמית ותחרותית להפליא, ולכן המשקיעים צריכים לצפות בנוף התחרותי מקרוב, במיוחד בסמארטפונים. מסקנה למשקיעים באפל בהינתן כלל הגורמים שציינתי ובהתחשב בהערכת השווי וביכולתה של החברה לספק תוצאות, אפל עדיין נראית כהשקעה אטרקטיבית במונחים של סיכון לעומת סיכוי ופוטנציאל לגדילה בשנים הקרובות ואפשר בהחלט להבין מדוע וורן באפט ממשיך להגדיל את אחזקתו בחברה ומדוע כל משקיע שחושב יותר מכמה חודשים צריך לעשות כמותו.
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- כשתשמעו שסין פולשת לטאיוואן - תמכרו הכול!
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
הכותב הוא מוטי כהן, יועץ בשירות האיתותים של אלומות ואנליסט שווקים חו"ל מטעם בורסה גרף
- 3.כתבה יפה. תודה (ל"ת)ג'ו 20/11/2017 23:06הגב לתגובה זו
- 2.לחכות קודם לתיקון בשוק. (ל"ת)בזוס גף 20/11/2017 13:02הגב לתגובה זו
- 1.שורט על אפל עם כול הכבוד לבפאט ויש כבוד (ל"ת)שועלי 20/11/2017 11:42הגב לתגובה זו