מעלה הילוך - הסקטור שחייב לקבל ייצוג בתיק ההשקעות שלכם
פרשן וול סטריט של Bizportal על פוטנציאל הצמיחה של התעשייה שצפויה למכור השנה כ-92 מיליארד דולר; ועל פי הערכות תגיע ב-2024 לרווח של 166.2 מיליארד דולר
את השם סקיינט (Skynet) אתם לבטח מכירים מסדרת הסרטים "שליחות קטלנית". המערכת, שפותחה בסדרה הפולארית כמערכת הגנה היקפית/דיגיטאלית ששולטת על כל מערכות ההגנה האמריקאיות (ביבשה, בים ובאוויר) עבור צבא ארה"ב, מגיעה לבסוף לבשלות מבצעית.
מדובר בישות על ממוחשבת, בעלת מודעות עצמית, שמורכבת מבינה מלאכותית חזקה ושחולשת על ידע וכוח רב בגזרות טכנולוגיות רבות ופרוסה ברחבי העולם כולו. בשלב זה מבינים בני האדם את היקף היכולות של המערכת ומנסים לכבות אותה. סקיינט מודעת לכך ומתוך תפישה של שימור עצמי, מחליטה להשמיד את המין האנושי לפני שזה ישמיד אותה.
מה כל זה קשור להחלטות השקעה? ובכן, שבירת השיאים בשווקי המניות היא תוצאה של שילוב בין התאוששות כלכלית שצפויה להימשך ולהתחזק, רווחיות עולה של החברות וציפיות להגדלת דיבידנדים והכי חשוב, החלום הטכנולוגי הגדול שמבטיח דברים מדהימים לאנושות ושנראה קרוב מתמיד.
כדי שנגיע למימוש מוצלח של החלום, עם מכונית אוטונומית, בית חכם, פתרונות רפואיים למחלות קשות, אוויר נקי, אספקת מי שתייה או הגנה מלאה מטרור, טילים ושאר מרעין-בישין, צריך סקיינט Look alike ומערכת כזו הולכת ונבנית בעזרת טכנולוגיות משבשות (disruptive technologies) שפותרות את המחסומים בדרך להקמתה. מדובר במערכת אינטליגנטית שמחברת הכל לכל וגם מקבלת החלטות לבד ומייעצת לבני אדם. אין שום ספק שההתפתחות של טכנולוגיות כמו ביג דאטא, ענן, IOT הבלוקצ'יין ואחרות, כולן "משבשות" מאותתת על הכיוון. נקווה שהסוף לא יהיה כמו בסרט.
- הנאסד"ק עלה ב-0.9%; טסלה קפצה ב-5%, קוגנייט זינקה ב-21%
- הנאסד"ק עלה ב-0.9%; מאנדיי קפצה ב-8%, צים עם 6%
בשביל מה ההקדמה הזו? בשביל להסביר לקוראים ולכל המומחים ופרשנים, שמנסים לחזות מה יקרה בוול סטריט בשנים הקרובות, שעד שמהפכת הטכנולוגיה לא תסיים/תשלים מלאכתה אין דרך לדעת מה צופן העתיד או כיצד תראה הכלכלה ולבטח אי אפשר לחזות "מניות מנצחות".
הקושי לחזות את כיווני ההשקעה אינו רק בבחירת מניות, הוא גם בהתפתחות המאקרו כלכלית שהשפעת מהפכת הטכנולוגיה עלייה גדולה. קחו למשל את האינפלציה שכיווני התפתחותה היא מהמשתנים החשובים ביותר לחיזוי. הצמיחה הכלכלית המתחזקת מחד והירידה באבטלה מאידך מאותתות על התחזקות האינפלציה והעלאות ריבית מה שעלול, אליבא תורת הכלכלה, להוביל לעליות עלויות ייצור ומחירים שיפגעו במניות ובאגרות החוב.
הדיבורים על הצורך בהעלאת ריבית, שבסוף 2008 ירדה ל-2% (מלמעלה מ-5% לפני המשבר ואנחנו מדברים על תשואות אגחי"ם ממשלתיים ל-10 שנים), התחילו כבר ב-2010. אבל למרות שהתוצר האמריקאי עלה מ-14.4 טריליון ב-2009 ל-16.2 ב-2012) הצמיחה לא עוררה את האינפלציה והריבית המשיכה לרדת ובקיץ 2012 ירדה אל מתחת ל-1.5%. בסוף 2015, לאחר שהתוצר הגיע ל-18.04 טריליון והאבטלה ירדה ל-5% (מ-10% בתחילת 2010), החליט הבנק המרכזי לצאת עם תכנית העלאות ריבית, "על מנת למנוע התפרצות האינפלציה". אבל אינפלציה לא "פרצה" וגם היום "הפריצה" אינה נראית באופק.
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- כשתשמעו שסין פולשת לטאיוואן - תמכרו הכול!
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
מאז 2010 אנחנו כותבים כאן שהתקדמות מהפכת הטכנולוגיה היא שמקזזת, בגלל ההתייעלות שהיא מייצרת, את הלחצים האינפלציוניים שנוצרים בעקבות הצמיחה והירידה באבטלה. נכון, ככלכלנים אנחנו מודעים לעובדה שכאשר כלכלה מתחזקת עולים הביקושים ובשלב מסוים, כאשר סך הביקוש מתחיל לעבור את סך ההיצע, או אז מתחילים גורמי הייצור, במיוחד התעסוקה, להימתח והמחירים לעלות. בוול סטריט זה משפיע על אגרות החוב תחילה, שמתחילות לרדת ולאחר מכן על המניות שרגישות להעלאת הריבית.
מערכת היחסים הזו, היא אקסיומה כלכלית, מתמטית כמעט שהגורמים שמרכיבים אותה משתנים רק לעיתים רחוקות. כל כלכלן מתחיל לומד על עקומת פיליפס שמציגה את מערכת היחסים, ההפוכה, בין אינפלציה לתעסוקה. אבל בעקבות מהפכות תעשייתיות/חברתיות או המצאות מהפכניות מערכות היחסים משתנות. כך זה קרה במהלך המהפכה התעשייתית וכך זה קורה כעת עם מהפכת הטכנולוגיה. כל המצאה שמשנה יחסים בכלכלה כמו הדפוס, הקיטור, הנורה החשמלית, המכונית, הטלפוניה החכמה, הרובוטיקה ועוד משפיעה על המערכות הכלכליות שמתעדכנות עם השתלבות ההמצאה לתוך הכלכלה הקיימת. תבדקו מה קרה לעקומת פיליפס מאז 2008 ותבינו על מה אנחנו מדברים.
בסוף 2017 יש מספר טכנולוגיות ותהליכים שאין ספק שכאשר ייכנסו לכלכלת המיינסטרים ישנו מערכות יחסים כלכליות, אלו בעיקר טכנולוגיות משבשות. איש כבר לא מטיל ספק בכך שכל החלומות שהזכרנו נמצאים ממש מעבר לפינה. כל החברות שרצות לכיוון המכונית האוטונומית למשל מבינות היום שעל מנת להגיע למטרה חייבות כל הטכנולוגיות שקשורות בנושא להתחבר למערכת אחת אחרת המטרה לא תושג והדרך להתחברות שתביא ליצירת המכונית בסטנדרטים הנדרשים רצופה בטכנולוגיות משבשות.
כל טכנולוגיה חדשנית, משבשת, גורמת להתייעלות והורדת מחירים ולכן יימשך הלחץ על האינפלציה. כל הטכנולוגיות שיביאו לבסוף ליצירת אותה מערכת סקיינט הכרחית, מהביג דאטא דרך הענן, ה-AI, ה-IOT, הבלוקצ'יין ועוד מייעלות, מוזילות ומאפשרות ניהול טוב יותר אז מישהו מצפה באמת שננסה לחזות מה יקרה לאינפלציה ב-2018? יכול להיות שהאינפלציה תתחזק מעט והריבית תועלה מעט אבל מי שחושש שהריביות יגיעו לרמות ההיסטוריות שתפגענה במניות טועה.
לדעתנו הסיכון למניות כרגע נובע הרבה יותר מההערכות הנוכחיות מאשר מהאינפלציה העתידית מה שאפילו מוסיף לקשיי החיזוי. אם מסכימים שכל אותם מוצרים/תהליכים חדשים אכן יגיעו אז ההערכות של המניות, אפילו הטכנולוגיות, בסוף 2017, למרות שהן מפחידות בהווה הן נמוכות בהשוואה למה שיהיו בעתיד. החלטנו לפיכך שבמקום לשבור הראש בדברים שאי אפשר לחזות בואו ונבחן את תעשיית הצעצועים כי היא חשובה לחגים.
תעשיית הצעצועים, מסתמן פוטנציאל צמיחה גדול ואיך משקיעים?
הכנסות תעשיית הצעצועים הגלובלית הגיעה ב-2016, ל-87.4 מיליארד כאשר 29.2% מזה בארה"ב (25.5 מיליארד). 4 חברות, מאטל (סימול: MAT), לגו (משפחתית פרטית מדנמרק), Namco Bandai היפנית (סימול: NCBDF בניו יורק או 78320 בטוקיו) והסברו (סימול: HAS) מוכרות ביחד 21.1 מיליארד, שהם 24.1% מסך המכירות הגלובליות. השנה תמכור התעשייה כ-92 מיליארד והיחס, מול ארה"ב וארבעת החברות, פחות או יותר, יישמר.
צמיחת הכלכלה הגלובלית אמורה, לפי הפרשנים, להביא להאצה בביקוש לצעצועים במיוחד לחכמים שבהם כאשר ב-2024-5 צפויה התעשייה להגיע למכירות של 166.2 מיליארד דולרים. שני אירועים גדולים ליוו את התעשייה לאחרונה. הראשון, פשיטת הרגל של Toys R Us והשני הוא הניסיון של הסברו לרכוש את מאטל.
שלוש עננות של דאגה מרחפות מעל חברות הצעצועים המובילות. הראשונה היא הצמיחה המהירה של חברות הצעצועים החכמים, משחקי ווידאו, רובוטיקה וכו'. השנייה היא התחרות מול קמעוניות הרשת ואמאזון (סימול: AMZN) בראשן ובאותה המידה התחרות מול הקמעוניות הענקיות ווול מארט (סימול: WMT) בראשן. האחרונות מתחרות גם במכירות ברשתות וגם במכירות המקוונות. העננה השלישית, השינויים בטעמם של צרכני הצעצועים המובילים, בני הנוער והילדים, שעוברים, בגלל מהפכת הטכנולוגיה, מהפך התנהגותי, מהפך בסוגי הצעצועים. הילדים מתבגרים מהר יותר מבעבר והעניין שלהם עובר מצעצועים מסורתיים (כמו בובות הברבי למשל או גיבורי העל כסופרמן) לצעצועים מתוחכמים דיגיטאליים כמו משחקי וידאו ומעדיפים נושאים שונים מבעבר.
התופעה מכונה age compression וגורמת לאנליסטים לחשוש שמעמדן של חברות הצעצועים המובילות ירד כיוון שאינן ערוכות מספיק לשינויים וכניסת מתחרים. הם גם חוששים שחברות הצעצועים יהפכו לספקיות בלבד (מה שקרה לחקלאים מול רשתות המזון). המחשבה נכונה אבל מה שקורה בפועל הוא שהחברות המובילות דווקא כן משנות אסטרטגיות בהתאם ונערכות לכך. הדוגמה הטובה ביותר היא הרכישה המוצעת של הסברו למאטל והחדירה שלה לתחום הפקות האנימציה עם דיסני ומארוול. הסברו, לאחר רכישת מאטל, תשלוט ב-10-11% מסך המכירות הגלובליות. שחקן כזה, שמכסה את התעשייה וורטיקאלית ושגם הוא פעיל ברשת ונכנס בעצמה לתחום הטכנולוגי בהחלט יכול לעמוד בתחרות.
בהנחה שתעשיית הצעצועים מגבירה קצב צמיחה אז במה משקיעים? ראשית אין סל שמייצג נאמנה את הסקטור. הסל היחיד שמתיימר לייצג הוא הסל GAMR שכולל אמנם את רוב השחקניות אבל מתבסס בעיקר על חברות המשחקים הבינוניות כמו Webzen (סימול: WZENY) הסינית או Glu Mobile (סימול: GLUU) האמריקאית שמפתחת משחקי טלפון חכם וטבלטים ו-NEXON (סימול: NEXOF) היפנית שמפתחת משחקי מחשב כאשר ענקיות כמו HAS, MAT ואפילו Nintendo (סימול: NTDOY) תופסות מקום מישני וענקיות כמו AMZN ו-WMT או DIS אינן כלולות בסל.
למעשה, חברות הצעצועים המובילות מככבות בסלי הצריכה השונים. HAS למשל, שנמצאת ב-85 סלים ו"שוקלת" יותר בסלים מהסוג של RDVY, שמתמקד בחברות המובילות בהעלאת דיבידנד לאורך זמן וב-RCD שמתמקד בצריכה, מאשר ב-GMAR. האפשרות לפיכך היא להשקיע בשני סלים כמו GAMR ו-RCD (שכולל את HAS, MAT, AMZN, WMT, DIS ואחרות שקשורות בצעצועים אבל לא את כוכבות GAMR) או ב-HAS לבדה (ואולי "טיפה" נינטנדו בשביל המשחקים). לתחום הצעצועים אנחנו מעדיפים את HAS אבל לא במחיר הנוכחי.
הסברו, לדעתנו, מייצגת ותמשיך לייצג נאמנה את תחום הצעצועים כיוון שיש לה עצמת שוק וכלכלית אדירה, היא פועלת וורטיקלית, מייצגת המותגים המובילים (לבטח אם רכישת MAT תמומש) ומה שחשוב יותר, הנהלה שמבינה ההתפתחויות ופועלת בהתאם. הסברו היא החברה הרביעית בגודלה בתחום הצעצועים בעולם אחרי לגו, מאטל ו-Toys R Us. החברה הוקמה לפני 95 שנים ע"י משפחת הסנפלד, משפחה יהודית בעיר פרובידנס ברוד איילנד, כיצרניצ ציוד טקסטיל וציוד לבתי ספר ורק ב-1952, לאחר שרכשו את צעצוע "ראש התפוח אדמה", שהפך להיט, עברו לצעצועים. המותג שהעלה אותם על המפה היה משחק המונופול.
במהלך השנים ובאמצעות רכישות, הפכו לחברה גלובלית ונכנסו לתחומי ההפקות והבידור שקשורים בצעצועים ומשחקים, כל צעצועי פרק היורה כדוגמה שייכים להם. לצמיחה הגדולה מתחילת המאה אחראי בריאן גולדנר, היו"ר מנכ"ל ואחד המנהלים המוערכים ביותר בארה"ב, שהגיע ב-2000. החברה התחילה המאה עם מכירות של 2.86 מיליארד, רווח תפעולי ונקי של 211.3 ו-59.7 מיליון בהתאמה ו-35 סנט למניה. את 2016 סיימה עם 5.0 מיליארד מכירות, 788.0 ו-551.3 מיליון ברווח תפעולי ונקי או 4.34 דולר למניה ומשלמת 2.04 דולר למניה דיבידנד (שעולה בכל שנה).
קונצנזוס האנליסטים ממליץ (בהמתנה לעסקת מאטל) על Hold ומחיר יעד של 106.5 דולר למניה (שנמצאת על 92 דולר). הערכת הקונצנזוס שהרווח למניה יהיה 4.83 ו-5.0 בשנים 2017-18.
שלושה גורמים שמשחקים לטובת HAS הם רכישת MAT שתעמיד אותה בראש האוליגופול בתחום ותוריד עלויות בגדול, ההסכמים עם דיסני ומארוול והכניסה לתחום ההפקות והציפיות לקצב מהיר יותר של צמיחה גלובלית בתחום. מה שמשחק נגד המניה הוא עדיין המחיר. המניה, בעקבות שמועות מאטל הגיעה בקיץ ל-116 דולר ונפלה משאכזבה בהנחיות וגם בשל התעכבות המיזוג. לדעתנו היא עדיין יקרה.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל
- 19.ליאור 21/12/2017 13:48הגב לתגובה זוקראתי לאחרונה מאמר על הנושא. אשמח לסקירה על תעשיה זו בארץ/חו"ל. סטנטים -לבעיות קרדיאליות/דרכי שתן וכליות,/מערכת העיכול. בתודה מראש.
- שלמה גרינברג 21/12/2017 15:06הגב לתגובה זובהזדמנות אחזור לשם
- 18.יניב 20/12/2017 13:47הגב לתגובה זושואל ברצינות.אני גם מעוניין לא להשקיע בה אלא באחרות. אבל רוב כספי בשקליםוההמרה לדולרים מאוד יקרה.
- 17.כמה מילים על ההצלחה של בונוס ביוגרופ (ל"ת)טארק 20/12/2017 13:46הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 20/12/2017 18:03הגב לתגובה זואיני עוקב אחרי החברה אבל באתר לא מצאתי כלום
- 16.bargal 20/12/2017 12:18הגב לתגובה זושלום האם טתה יכול בבקשה לציין תעודות סל/קרנות נאמנות שמייצגות את תעשיית השבבים תודה
- שלמה גרינברג 20/12/2017 17:39הגב לתגובה זויש לפחות 65 סלים וקרנות למה שלא תתאמץ טיפה ותגלה ומלבד זאת עשיתי מאמרים רבים על הנושא תחפש את האחרון, יש גבול לעצלנות.
- soxx (ל"ת)מקס 20/12/2017 14:29הגב לתגובה זו
- 15.יוסי 19/12/2017 18:11הגב לתגובה זוהבנתי גם שהן מאד ריווחיות
- שלמה גרינברג 20/12/2017 09:21הגב לתגובה זוהבנת נכון, הן מאוד רווחיות אבל השקעה בהן, כרגע, מתאימה אך ורק לספקולנטים מקצועיים שיודעים גם לספוג הפסד רציני. כתבתי על כך באריכות בעבר. הסוכנויות, שהוקמו ע"י הממשל בשנות ה 30 כדי להפוך משכנתאות לכסף נזיל הונפקו בשנות ה 60. ב 2008 עמדו בפני פשיטצ רגל והממשל התערב, הזרים לתוכן למעלה מ 200 מיליארד בדרך של הנפקת מניות בכורה. הממשל מכר מאז את מניותיו ברווחים אדירים. המצב כיום הוא שהממשל, זה של אובמה וכעת גם של טראמפ, לא החליט איך להתקדם וזו הסיבה שהמניות "תקועות" למרות הרווח (שכולו עובר לאוצר). מאז 2007 נכנסו למניות כמה גורמים אדירי כוח, קרנות פידליטי, הקרנות של אקמן וברקוביץ ועוד במטרה ללחוץ על הממשל להפריט הסוכנויות ועד כה זה לא מצליח להם. נכון להיום, לפי שר האוצר מנוחין, אין החלטה ולאחרונה דיבר נגד. זו התשובה לגבי אם כדאי להשקיע.
- 14.irrational exuberanc 19/12/2017 14:52הגב לתגובה זומחריד לחשוב על אלה שמשקיעים בתחום הזה בכסף מהלוואות ואשראי. Shares of On Track Innovations Ltd. OTIV, +24.89% were swept up in cryptocurrency mania, soaring 103% in very active afternoon trade Monday, after the cashless-payment company said was "developing capabilities" to implement the use of bitcoin
- שלמה גרינברג 20/12/2017 09:37הגב לתגובה זוותראה מה קרה מאז העלייה. זו הוכחה נוספת לטירוף הביטקוין שמתבסס על בערות
- 13.ארז 19/12/2017 14:31הגב לתגובה זושלמה שלום, מה הסיבה לדעתך שתעודות סל על צמיחה נתנו תשואה הרבה יותר גבוה מאלו על מניות ערך. למשל MGK 30 אחוז מול MGV 15'. או VONG 30 אחוז מול VONV 11 או VOOG 30 מול VOOV 13 אחוז. חשבתי שזה בגלל קטור האנרגיה שירד השנה וגם סקטור הפארמה שבו הרבה חברות ענק נתנו תשואה ממוכה יותר מחברות קטנות.
- שלמה גרינברג 20/12/2017 09:56הגב לתגובה זוזה החלום הטכנולוגי שמתקרב מושך כלפי מעלה. אם תבדוק MGV מול MGK תגלה שככול שההשוואה נעשית לאורך זמן כך גם גדל המירווח לטובת ה MGK
- 12.בר 18/12/2017 17:41הגב לתגובה זוהנייר עלה ב18$ לאיזור 50$ וירד ל42$מחר דוחות וה pe הוא 9. מה דעתך על מיקרון? תודה
- שלמה גרינברג 19/12/2017 10:38הגב לתגובה זואולי אחרי הדוחות אתייחס שוב
- 11.שלמה תן בבקשה דוגמא למניות או מדד מניות שעוסק ב סקיינט (ל"ת)משקיע חכם 16/12/2017 20:06הגב לתגובה זו
- שאלה לארנולד שווארצנייגר (ל"ת)שלמה גרינברג 18/12/2017 08:12הגב לתגובה זו
- 10.תסביר למה דווקא צעצועים עדיפים על SP500. (ל"ת)h 16/12/2017 17:05הגב לתגובה זו
- ומהיכן לקחת מסקנה זו? (ל"ת)שלמה גרינברג 17/12/2017 11:46הגב לתגובה זו
- h 17/12/2017 13:04המדד. אחרת אין סיבה להמר דווקא על צעצועים ולא להחזיק מדד.
- 9.דוד 15/12/2017 22:41הגב לתגובה זושלום שלמה וחג שמח ! Genoptix to Acquire Rosetta Genomics for $10 Million in Cash . שאלתי היא מה זה אומר לגבי המשקיעים ב ROSG ? ומה קורה למניות ברשותי כי לפי ההודעה היא תפסיק להסחר .אשמח מאד אם תוכל להתייחס למה שיקרה תודה רבה לך
- שלמה גרינברג 16/12/2017 09:40הגב לתגובה זובגדול זו חברה שמנסה (ניסתה למען האמת) לפתח תהליכי דיאגנוסטיקה, בדיקות אבחנה גנומיות חלום רפואי גדול אבל נראה שלא הצליחה. היא תרכש ע"י ג'נופטיקס שעיסוקה באבחנה של דם בקשר למחלות סרטניות ויושבת בפילדלפיה. ג'נופטיקס עצמה נרכשה, ב 2011, ע"י נוברטיס כך שזו חטיבה בענקית השווייצרית. אתה תקבל מזומן, כ 60 סנט למניה, עבור מניותיך וזה יעשה דרך הברוקר שמחזיק במניות. ה 10 מיליון שמציעה ג'נופטיקס כוללים חובות שינוכו מהמחיר שתקבל שכרגע מוערך ב 60 סנט למניה. הכסף יועבר לחשבונך ע"י הברוקר שמחזיק במניות (הבנק דרכו אתה פועל). כתבנו בזמנו על החברה ואפילו הזהרנו כשקפצה לשיאים בשל החלום אבל זה ספור רגיל של חלומות
- 8.תומר ציון 15/12/2017 14:31הגב לתגובה זוכולנו אבל כולנו עם עובדי טבע היקרים אנחנו המשקיעים איתכם המשקיעים הקטנים קוראים לכל עם ישראל לקנות מוצרי טבע וחברות הבנות שלה כגון אביק אם הולכים לבית המרקחת לא להיתבייש לבקש מהרוקח מוצרים של טבע אחלה חברה שנותנת פרנסה לכל כך הרבה ספקים (וצדקות ותרומות של תרופות בגלוי ובסתר) ביחד תעשו חייל ברכה והצלחה בריאות שמחה מזל וברכה לכל עובדי טבע והספקים היקרים ובני ביתם פרנסה בשפע אמן נעבור את המשבר הזה אמן חג אורים שמח אל תשבתו ביום ראשון חבל מאוד ולכל מי שעשה שם שחיתות או רמאות אין ברכה בכסף הזה וחבל ויבואו איתו חשבון הן בעולם הזה והן בעולם הבא תודה רבה לכל מי שיישתף ויעשה לייק וגם לאלה שיקללו אותי ויענו בציניות
- עבודה בעיניים 15/12/2017 16:06הגב לתגובה זוחשבתי שאני תורם לתעשיה ולתעסוקה בארץ (במקום לקנות את רוטב ברילה המיובא) - מתברר שאוסם זה גם מוצר מיובא ואני מפרנס יבואן שדורס את התעסוקה בארץ.
- 7.סימול el 15/12/2017 11:07הגב לתגובה זוThe Estee Lauder Companies Inc.
- וזה אומר מה? (ל"ת)שלמה גרינברג 15/12/2017 14:50הגב לתגובה זו
- EL 15/12/2017 16:02נערכים למהלך תיקון - תכירו את המניה הבולטת בסקטור שחייב לקבל ייצוג בתיק שלכם שלמה גרינברג | 19/08/2017 סיכום, EL מייצגת חברה שמנוהלת ביעילות, בעלת עצמת שיווק גדולה בתחום שכנראה יצמח בקצב מהיר מהממוצע התעשייתי בארה"ב אבל המניה כבר לקחה בחשבון את כל זה ויותר, היא "יקרה" לטעמנו. כיוון שאנחנו מאמינים שתחום הקוסמטיקה/יופי חייב ייצוג בתיק וכיוון שרוב המניות המובילות בתחום "יקרות" ואין שום סל או קרן שמתמחים בתחום אז אחת משתיים: או להמתין לתיקון שמתבושש ואז לרכוש מדגם מהתחום, לדעתנו לערבב EL, LRLCY, SSDOY או להסתפק באחד מסלי הצריכה שכולל את רוב החברות המייצגות כמו ה-IPS הגלובלי או ה-XLP האמריקאי. *מניית אסתי לאודר זינק היום שישי (לאחר כתיבת שורות אלו) בשיעור שח 7.8% לשיא כל הזמנים אחרי שפרסמה דו"חות והציגה תחזית אגרסיבית.
- 6.תאיר 15/12/2017 08:43הגב לתגובה זולא נראה כל כך זול ביחס לתעודת סל. על מה בדיוק לשלם ניהול אחוז ו2 עשיריות ?
- רז 15/12/2017 16:46הגב לתגובה זו.
- תאיר 15/12/2017 19:02של קסם 1.22% איך לדעתך קסם יותר זול ?תודהתאיר
- 5.שביט 15/12/2017 08:39הגב לתגובה זושלום שלמה האם מכיר חברות מתחום פיננסי שאינן בנק ומתעסקות באשראי ופעולות אחרות כמו : cacc בארה"בSus plc בלונדון. עולות עשרות אחוזים בכמה שנים האחרונות... אשמח להבין האם לדעתך הפוטנציאל להמשך עליות קיים או מחירי חלל. תודה
- שלמה גרינברג 15/12/2017 09:25הגב לתגובה זוCredit Acceptance Corporation שאפילו פגשתי בזמנו את המייסד דון פוס היא זו חברת אשראי שהתמחתה באשראי לרכב ובשנים האחרונות נכנסה לתחומים נוספים. ברור שהפוטנציאל יימשך ככול שהכלכלה מתחזקת. המספרים הם כאלו שמחיר המניות אינו בחלל עדיין
- תודה רבה שלמה (ל"ת)שביט 15/12/2017 12:09
- 4.טבע פיטורין וייעול צעד בכיוון הנכון לדעתך (ל"ת)יורי 15/12/2017 08:36הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 15/12/2017 09:50הגב לתגובה זויש כמה בעיות: 1. הלחץ בישראל חייב להיפטר תחילה כי אם לא זה יפריע להתקדמות הרה ארגון. למרות שישראל אינה מהווה את לב הביזנס ההשפעה של המשך "המהומות" כאן תשפיע. 2. ישנן קבוצות רבות שמעוניינות בחלקים מטבע ובמיוחד בחטיבת ה CNS שלה שכוללת את הקופקסון. זה בעיקר קרנות הון פרטיות וחברות מתחרות כמו ביוג'ן. לצד הגנריקה, הקופקסון והפיתוחים בתחום מרכז העצבים הן בסיס להצלחת המהלך. רכישת חטיבות מטבע עלולה לחסל את עצמת החברה שזה הנשק הגדול עדיין של שולץ ולכן צדק במה שכתב לנתניהו. חשוב מאוד ששולץ ימשיך לארגן מחדש את ההנהלה, מה שהוא כבר עושה זה הסוד להצלחת המהלך. 3. טבע, לטוב או לרי, אינה חברה ישראלית יותר אלא גלובלית ושולץ מנסה לבססה ככזו תוך ניצול העצמה השיווקית ויכולות הפתוח שעדיין קיימות. שים לב שכבר אין מנהל ישראלי בכיר אחד בראש הפירמידה ואנשי הבורד מוחלפים כולם. הדברים הללו הכרחיים, לצערי כציוני, להצלחה . אני מאמין שאם הלחץ הפופוליסטי בישראל יסתיים המהלך יצליח.
- יורי 15/12/2017 12:12שיש השקעות מעניינות יותר מטבע לשנתיים שלוש הקרובות. נשארת במעקב.תודה יורי
- 3.אבי3 14/12/2017 23:12הגב לתגובה זוהיי שלמה, האם אתה חושב שהרגולציה תעשה לדיסני בעיות בקנייה בהתחשב בבעיות המיזוג בין t לורנר,האם יש סיכוי שגם פה תיהי בעיה ?
- שלמה גרינברג 15/12/2017 09:52הגב לתגובה זורוב הסיכויי שזה יעבור ולו רק בגלל הכוח שיש לשתי החברות מול הרגולטור. אבל כמו עסקת AT&T/ורנר יהיו בירורים, שאילתות ויעבור זמן. העסקה, לדעתי, מאד מתאימה לשני הצדדים.
- אבי3 15/12/2017 15:12לגבי ההתאמה אין ספק בכלל,בינתיים זה נראה יותר מתאים גם מבחינה רגולטורית וגם מבחינה סינרגית וגם ללא חובות מיותרים(מי שנכווה מטבע יפחד גם מדיסני חחח )
- אבי3 15/12/2017 15:10לגבי ההתאמה אין ספר בכלל
- 2.אפי 14/12/2017 16:51הגב לתגובה זוהאם לדעתך הירדיות(מ 150 ל 130) במחיר המניה מבטאות שינוי מהותי בעסקים או שזהו תיקון מתבקש לאחר עלייה ממושכת.
- שלמה גרינברג 15/12/2017 09:58הגב לתגובה זובמצב העניינים הנוכחי אתה חושש מעתידה של אלביט? לגבי המניה זו החלטה שלך
- 1.תאיר 14/12/2017 15:24הגב לתגובה זותודה על הכתבהאני יודעת שאתה לא חובב זהב בתיק.אבל... במידה וכן יתפתח תיקון בשוק.אין לי אפשרויות לשורט מדד וכו.מה דעתך על אחזקת קצת gld באופן רעיוני בלבד ללא קשר עם כעת הוא יקר או לא. תודה
- רז 15/12/2017 07:31הגב לתגובה זו.
- עמי 15/12/2017 00:34הגב לתגובה זובמקום שורט את יכולה לרכוש למספר ימים את vxx או vix
- עמית 15/12/2017 08:41שואל ברצינות. אני על מזומן כבר 5 שנים מאז האיומים שהשוק יקר.5 שנים שלא מעט תשואה "הלכה לאיבוד"
- "במידה ויהיה תיקון" 14/12/2017 23:09הגב לתגובה זווהשאלה הראשונה מראה על פחדים - במקום להנות מראלי ענק שהתחיל לפני יותר משנה (אחרי הבחירות בנובמבר). נtסדק QQQ עולה השנה 30 אחוז - מי שקנה פי 3 הרווח 120 אחוז מתחילת השנה TQQQ
- שלמה גרינברג 14/12/2017 16:52הגב לתגובה זולהתייעץ