למי עוזרים סיכומי השנה בקרנות הפנסיה והגמל?
הפרקטיקה שמסדרת לסוכנים עמלות נרחבות על סמך ביצועי קופות הגמל והפנסיה
חיסכון פנסיוני הוא לתקופה של 20-30 שנה כאשר קרן השתלמות היא לתקופה של 6 שנים לפחות. תשואה של 1% מעל או מתחת לממוצע בשנה אחת היא בטווח הטעות הסטטיסטית ואינה מלמדת דבר על יכולותיהם של מנהלי ההשקעות להכות את המדדים לאורך זמן.
אז את מי משרתות כתבות סיכום השנה החגיגיות שמכתירות את הכוכב של השנה בענף הגמל והפנסיה? רק את סוכני הביטוח שמעבירים לקוח מחברה אחת לאחרת ומקבלים עמלה שוטפת ועמלה חד פעמית (עמלת היקף) עבור העסקה.
העמלה החד פעמית מותנית לרוב בכך שהחוסך יישאר לפחות שנה בחברה החדשה. לכן מבנה התמריצים של סוכן הביטוח הוא להעביר את הלקוח שלו בין כמה שיותר חברות ולקבל את עמלת ההיקף מדי שנה-שנתיים מחברה אחרת עבור אותו לקוח. הפרקטיקה הזו מכונה טוויסטינג. התועלת מהמהלך עבור סוכן הביטוח היא כפולה: מבחינה תדמיתית מול הלקוח, הם מצטיירים כסוכנים מעודכנים, מחוברים לשוק, עם אצבע על הדופק. מבחינה כלכלית, הסוכנים ממקסמים את העמלה שהם מקבלים מחברות הביטוח וממנהלי קופות הגמל, מכיוון שמקבלים את עמלת ההיקף החד פעמית שוב ושוב עבור אותו לקוח. ההמלצה של גורמי המקצוע היא לבחון את הביצועים שהשיגו מנהלי קופות הגמל והפנסיה בטווחים ארוכים, 5 שנים לפחות, אבל בעיתונים הכלכליים אוהבים לסכם שנה, כאילו היה מדובר בעונה בליגת כדורגל.
- 2.מאיר 04/01/2018 08:39הגב לתגובה זוסוכן ביטוח לא משפיע על התשואות והשגתן. בפנסיה, אין לו הרבה ברירות . מילא היה כתוב בכתבן על גמל והשתלמות והמלחמה בין חברות ביטוח לבתי השקעות אבל לכתוב שהסוכן הוא היחידי שנהנה מפירסום...(ולא חלילה המבוטח,למשל..)..מצטער זו רישעות לשמע מעבר לבורות.
- 1.כתבה טיפשית 03/01/2018 20:43הגב לתגובה זומי שמשתמש בטבלאות הם בעיקר הגופים המובילים דוגמת אלטשולר שלם וילין לפידות ,הסוכנים עושים סדר,לא יתכן שילין לפידות תיקח דמי ניהול כפולים מהממוצע ותיתן תסיים מקום אחרון!!