הגורם העיקרי לתנודות בשוקים

זינוק בתשואות? נאום יו"ר הפד'? מלחמת מסחר? בעולם שבו הבנקים המרכזיים הם השחקן החשוב בשוק, כל תנועה של אחד הבנקים הגדולים יוצרת גל הדף בשוק
 | 

שבוע מסחר לא קל עבר על השווקים, 3 ימי המסחר האחרונים החזירו את הפחד לשווקים והזכירו לכלל המשקיעים את הירידות החדות בתחילת פברואר. אינספור חדשות היו לנו השבוע: זינוק בריביות, נאומו של יו"ר הפד' מול הקונגרס והסנאט, ולקינוח קיבלנו את הנשיא טראמפ שמאיים לפתוח במלחמת סחר עם שאר המדיניות בעולם. כל אחד מהאירועים הנ"ל הם בהחלט טריגרים ראויים למימושים בשוק, אך האם הם באמת הגורמים לירידות החדות בימים הקרובים?

כפי שפרסמנו באתר בסופ"שים האחרונים (לכתבה המלאה), בעידן שבו הבנקים המרכזיים הם שחקנים מרכזיים, רוב התנועות בשווקים קשורות לשינויים בפוזיציה של אחד הבנקים המרכזיים. והשבוע, כפי שהיה צפוי, מאזן הפד' הצטמצם משמעותי בעקבות פדיונות גדולים בשוק האג"ח מגובה משכנתאות. רוב הפדיונות התרכזו בתחילת השבוע ובדיוק כמו בחודש שעבר, הלחץ בשווקים מתחיל מספר ימים לאחר צמצום מאזן/הגדלה של המאזן.

מאזן הפד' הערב:  כצפוי, צמצום חד באג"חים שברשותו, השוק מגיב מספר ימים לאחר מכן. התנהגות המדדים בוול סטריט היא בדיוק כמעט מושלם לשינויים במדד, היעד של הפד' לאפריל נראה די דימיוני כרגע.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מבט על תעודת הסל העוקבת אחרי חברות הבניה בארה"ב (סימול:ITB): הנפילות מתחילות מספר ימים לאחר הפדיונות בשוק האג"ח מגובה משכנתאות.

<

 
איך תוכנית צמצום המאזן של הפד' עובדת?
בניגוד לתוכנית הרכישות של הפד', תוכנית צמצום המאזן לא עובדת ברצף קבוע. הפד' איננו מוכר את האג"ח, אלא מקטין את השקעותיו מחדש של האג"חים שנפדים, ולכן ירידה במאזן מתרחשת רק כאשר יש  פדיונות גדולים, בשאר הזמן הפד' רוכש משקיע מחדש  בשוק, בעיקר לקראת ה-13 לחודש.

התוכנית הנוכחית של הפד' צמצום נוסף של 20 מיליארד נוספים במרץ, והגדלה ל-30 מיליארד דולר ב-3 החודשים שלאחר מכן. לקראת הרבעון האחרון הפד' צופה כי כל חודש הוא יקטין בכ-50 מיליארד דולר.

למעשה הירידות החדות בחודשיים האחרונים חושפים את הבלוף הגדול של העשור האחרון: שיפור כלכלי? כל העלייה במדדים נבעה מהגדלה של המאזנים של הבנקים המרכזיים שהזרימו טריליון לשווקים. 2017 הייתה שנה חריגה במיוחד במדדים ששברו כל שיא של עליות, מפתיע או לא הבנקים המרכזיים הזרימו בשנה הקודמת קרוב ל-3 טריליון דולר, הסכום הגדול ביותר מאז המשבר ב-2008 (כולל).

מאזנים הבנקים המרכזיים מול 5 מניות הטכנולוגיה הגדולות בוול סטריט מאמצע 2017: שהקורלציה היא לכיוון עליות לאף אחד לא אכפת, בירידות זה קצת יותר משנה.

חשוב לציין כי למרות הירידה במאזן הפד' שמשפיעה כבר על המדדים, המאזן המצרפי של הבנקים המרכזיים ממשיך לגדול (בקצב נמוך יותר). רק לקראת סוף הרבעון האחרון של 2018 המאזן המצרפי יתחיל לרדת.

ובמילים פשוטות: ראשי הבנקים בוודאי שמחים שיש נשיא בארה"ב שעושה את כל הטעויות האפשריות: הוא לקח אחריות על העליות החדות בשנה הקודמת, ויצטרך לקחת את האחריות על הירידות שיגיעו אם המאזנים ימשיכו לרדת. בשני המקרים, לטראמפ כמעט ואין השפעה. בשביל שיאים חדשים הבנקים המרכזיים יצטרכו תירוץ די טוב להגדיל מחדש את המאזן שלהם, כרגע הבלוף נחשף

<

 

תגובות לכתבה(12):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 12.
    הסבר של המושגים שמדברים עליהם
    דויד 08/03/2018 13:31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    האם מישהו יכול להסביר לי או להפנות אותי למקור שייתן לי הסבר על המושגים והקשר ביניהם : הרחבה כמותית, צמצום מאזן של הפד. תודה רבה...
    סגור
  • 11.
    תבדקו כל שנה אותו דבר
    אברהם 02/03/2018 22:43
    הגב לתגובה זו
    3 2
    שנים כך ואני כותב ותבדקו תמיד בחגים ובשמחות של יהודים הגויים מורידים את הבורסה, היום היה היום היה תיקון טכני, ביום שני יגיעו היהודים בעיקר החרדים שלהם יש כסף יעלו את הבורסות בעולם, תבדקו כל הרע אחרינו
    סגור
  • 10.
    שום בלוף ירידונת לטובת טיסות
    מתוק אליהו 02/03/2018 22:20
    הגב לתגובה זו
    0 5
    לא לבלבל המוח ולהפחיד המשקיעים התותחים שכל אחד מגלגל בלונג אלפי שקלים אני לפחות בתשע אלף שקל ואף אאחד לא ישכנע אותי למכור
    סגור
  • 9.
    ניר
    ד"ר ניר(איצ100) 02/03/2018 21:40
    הגב לתגובה זו
    17 4
    מצטרף לדברי יצחק שלנו בעניין איכות ותיזמון מדוייק של הכתבה. לדעתנו אין שמץ של סיכוי להצליח או הקלה. העולם בדרך לעתיד כלכלי שחור.
    סגור
  • 8.
    פרופ'100
    אמריטוס סורבון 02/03/2018 20:46
    הגב לתגובה זו
    4 0
    בחור חכם ומוכשר יוצא בכתבה יפה זאת ומוציא לנו את הערמונים מהאש בלי פחד ובלי מורא..מציג לנו את האמת ההזוייה שיצרו האמריקאים שמובילים את העולם לאבדון ולצערי לא רק כלכלי.תבורך איש צעיר וחביב.
    סגור
  • טען עוד
  • 7.
    השוק עד פסח מתרסק לרסיסים . (ל"ת)
    גד 02/03/2018 20:21
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 6.
    אפשר בעברית?
    דייב 02/03/2018 19:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אולי אפשר להסביר בעברית פשוטה, בבקשה
    סגור
  • 5.
    זו ההונאה הבנקאית הגדולה בהיסטוריה-כתבה מ2011-2
    כותבי תרחישים 02/03/2018 19:37
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מדוע פוטין הגיע לישראל מדוע הנפט צנח מ 65$ ל 27$ ישראל וסעודיה וירדן והמורדים הסונים תיכננו להפיל את אסעד הסורי ובמקומו לשלטון המורדים הסונים מישהוא הלשין לפוטין שהזדרז להגיע לירושלים ולאיים על ישראל- ומוסס את התוכנית/המתקפה סעודיה נישארה - במצב עדין אנו כתבנו שסעודיה תיגרום לקריסת נפט בניגוד לכל המומחים בעולם-ואומנם הנפט צנח ל 27$ במצב זה פוטין ניפגש עם הסעודים פעמיים ומחירי הנפט עלו בשני מדרגות ל 65$ ועל ישראל נאסר לטוס מעל סוריה- ישראל תוקפת רק בטילים ורק מעל לבנון
    סגור
  • 4.
    תודה על ההסבר, אבל קצת קשה להאמין
    אלכס 02/03/2018 19:26
    הגב לתגובה זו
    0 1
    אני לא יודע איך נראית החלוקה של המשקיעים לקבוצות, כמה מהם מקצועיים וכמה חובבנים, אבל קשה לי להאמין שרבים מהם בודקים את הפעולות של הבנקים המרכזיים כשהם מחליטים לגבי המסחר היומי. אם הפד לא יקנה איגרות חוב בכמויות ענק כמו פעם, אז כל החברות שלוקחות הלוואות, ירגישו את זה מיד בכיס ויפלו? אף אחד לא מלווה לקונצרנים כסף מלבד הפד? הרי הם יכולים ללכת לבנקים ועדיין לקבל הלוואה די בזול (אם הריבית של הפד היא עדיין נמוכה מ-4%), בטח כשהצפי הוא עדיין לכלכלה חזקה. אני פשוט מנסה להבין מה בעצם הסיבה שכל-כך הרבה אנשים יחליטו למכור או לקנות על-פי מה שהפד עושה.
    סגור
  • 3.
    נשמע הגיוני מאוד
    רועי 02/03/2018 19:08
    הגב לתגובה זו
    0 2
    השאלה אם באמת הצמצום יימשך או ששוב נראה הגדלה בדיוק כמו בחודש שעבר.
    סגור
  • 2.
    דבר עברית .
    אורי 02/03/2018 18:52
    הגב לתגובה זו
    2 4
    מישהו הבין מה הוא אמר ?
    סגור
  • 1.
    רבותי לברוח - זו בדיוק הדקה ה 90
    דן 02/03/2018 18:39
    הגב לתגובה זו
    6 4
    המשבר שרק התחיל הנו קצה המזלג למה שעומד להתרחש . יהיה גרוע ממשבר 1929 , ומשבר 2008 יראה כמשחק ילדים לעומת מה שמגיע . זה יהיה אכזרי , מהיר , חד והכי חותך שיש . זהירות .
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות