
4 סוגיות משמעותיות לתיקון הבורסה המקומית
1. חוזה הפרשים לאחרונה פתחה הרשות לניירות ערך תהליך אישור לזירות הסוחר לפתוח חוזי הפרשים (CFD) על מדד ת"א 35 ולא רק על מדדים עולמיים. זהו נושא מורכב ומסובך שאינו חד משמעי. הוא טומן בחובו יתרונות רבים אך גם חסרונות לא מעטים:
• בעיות של מינוף והימור אך גם לגיטימיות של גידור. • בעיות של OTC מחד וגם לגיטימיות של מסחר ארבראז' מאידך וכיסוי בנכס הבסיס של החוזה. • המהלך צפוי לעודד מסחר ממונף לטווח קצר אבל גם קבלת קלות של מכירת חסר ולקיחת אשראי במחירים יעילים וייעול והנזלה של מחיר הספוט בורסאי. • הוא יאפשר גידור מהיר ומידי לתיק סחיר, אך גם מתן אפשרות לבצע קורנרינג על השווקים הסחירים. • הוא ייצור תחרות לבורסה ונגזריה כמוצר תחליפי אך גם יעודד אותה כמוצר משלים.
מורכב כבר אמרנו? ללא קשר לדיון המורכב הנ"ל חשוב לציין כי אם יש חובת כיסוי בנכס בסיס בורסאי מחד, והמכשירים קיימים על מדדים בעולם מאידך, אין סיבה שלא יהיו גם אצלנו. 2. מלחמת המטבעות הישראלית לאחרונה ראינו עליית מדרגה בעוצמת ושיטת הפעילות של בנק ישראל מול מחיר השקל דולר. הדבר מעלה כמה שאלות:
ראשית, האם הבנק שם לב שהוא פשוט פועל באגרסיביות להוריד מלאכותית את השקל מול הדולר, מעלה אותו דווקא כשהוא יורד בעולם, ואחר כך הדולר יורד חזרה דווקא כשמתחזק בעולם? שהרי הטיעון הכלכלי היה לשמור על מחירו הראלי מול הסל ולא להריצו גרידא.
- "זוהי צומת חשובה - מורידים חשיפה לנאסד"ק ומגדילים חשיפה לישראל, אירופה, סין והודו"
- הדיווח של אפי קפיטל חשף - מנהלי ההשקעות יצאו פראיירים
שנית, האם פעילות זו תחזיר מעט שפיות למחיר הריבית כאן, כשבעולם בכלל ובארה"ב בפרט כבר פנו בצומת הזו והריבית עולה הלכה למעשה? ואם כבר, מיד עולות שאלות נוספות: האם נשאר בתודעת העולם כבורסת חוב בריבית אפסית? האם באמת נהיה אחרונים להעלות את מחיר הכסף? האם הנגידה התרגלה לקבל מינוף כה זול ולא יכולה להעלות לעצמה את מחיר הכסף למחיר הראלי הנכון? האם זה יגמר במס על העברות הון זר לטווח קצר?
ואגב הערתו של בנק ישראל בדבר זיהוי פעילות ספקולטיבית של "אלגו", חשוב להבין גם ללא צלילה עמוקה פנימה לפרטים, ש"אלגו" יכול "לרכב" על מגמות קצרות, להמיר ולהחליף נכסים, לקחת פוזיציה ממונפת קצרת טווח, אבל כדי להמיר סכומים גדולים המשפיעים על שער החליפין – כאן אין קשר ל"אלגו" או בן אנוש, כאן פשוט יש ביקוש גדול מאוד אל השקל. 3. אגח מגובה ממשלות מדינות האיחוד האירופאי האם ההצעה הממוחזרת להנפיק מכשיר אג"ח המגובה באג"ח ממשלות מדינות אירופה לא מזכיר לנו משהו מההיסטוריה הקרובה? האם באמת צריך את המכשיר בתקופות אלו?
ככלל, מכשיר איגוח המחולק 70 אחוז רצועה בכירה למדינות חזקות ומובטחות, 20 אחוז "מזנין" בתשואה גבוה יותר אך מסוכנת ו-10 אחוז אקוויטי לאוהבי ורודפי סיכון, הוא מכשיר נכון והגיוני בתנאי שוק נורמליים. אמנם, כאשר הריבית הבסיסית כה נמוכה ל"לייר" הבסיסי והמדינות הבעייתיות כה מסוכנות ל"לייר" האקוויטי, הרי ברור שהאחרונים להיכנס למשבצת הסיכון לא מתכוונים לשלם מלכתחילה (בדיוק כמו מכשיר הנפקות הסאב פריים הנודע לשמצה) ואין כאן תשואה מעניינת תוך פיזור סיכון אמיתי.
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- כשתשמעו שסין פולשת לטאיוואן - תמכרו הכול!
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
4. מעט פוליטיקה לסיום כשאנו מצפים ממשקיעים הן מקומיים ובמיוחד זרים לבוא ולהשקיע בשוק ההון המקומי, הרי ששקיפותו, התנהגותו ועוצמתו של המשק והעומדים בראשו מאוד חשובים בהיבט זה. לאחרונה, ההתנהלות הכוללת של המערכות המורכבות והסימביוזית בארץ בתיקי ראש הממשלה, דרך בית המשפט, המשטרה והתקשורת, לא מחמיאות כלל למשק הישראלי.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.
הכותב הוא זיו פניני, מנהל לקוחות נגזרים וסיכונים פיננסים באי.בי.אי
- 14.זי"פ 07/03/2018 09:02הגב לתגובה זו11 – אתה בהחלט צודק ברוב הסעיפים שכתבת, וחלקם אכן הוזכר גם מעל במה זו. כמובן שניתן להתווכח על המשקל שלהם ונקודות נוספות שלא הזכרת. 12- אכן הלחץ ומבחן ההצלחה מוביל לעיתים ליצירת מכשיר או פעילות מובנת פרמטר מדידה ולא תמיד יעיל ביותר. בכול הנושא של מסחר תוך יומי, מינוף, אשראי, נגזרים, צריך לבדוק תמיד את המינון שכן מכשירים אלו הכרחיים לשוק מחד אך גם מתפקדים כחרב פיפיות מאידך 13 – ראשית על פעילות הויקס עוד ידובר רבות ישוכתב ואף יוסרט.. פעילות ניהול גאמא שלילית ל תעודות בצוואר בקבוק צר במיוחד מואץ מלאכותית ע"י סוחרים ממולחים והשמדת ערך של מילארדים בצד אחד תוך גריפת ערך באחר.. שנית, חוץ מלמידת הנושא לעומק ניתוחו והפקת לקחים, איני מבין איך הורד הפרופיל תעזור להחזרת הכסף..
- 13.Vix 06/03/2018 21:54הגב לתגובה זוגבר לא הפסדתם לפני שבועים 50 מיליון שקל? אולי כדאי שתורידו פרופיל
- אחד מבפנים 07/03/2018 17:26הגב לתגובה זולפניני אין קשר למה שקרה עם הויקס בחו"ל
- 12.משה 06/03/2018 18:38הגב לתגובה זוכדי לנסות מלכותית להעלות מחזורים כביכול כהצלחת המנכ"ל. פקיעות שבועיות. נגזרים על מניות חוזי הפרשים תקנוני מדד כול חצי שנה מה לא חוץ ממסחר תקין והוגן
- 11.הבורסה לא רלוונטית 06/03/2018 16:08הגב לתגובה זו1. לא ניתן לבצע פעולות כמו stoploss 2. חוסר בענישה והרתעה של הטיקונים שקיפחו ודפקו את המשקיעם. כמו תשובה והתספורת 3. שיאור המס על ריווחי הון 4. שיאור העמלות הגבוהות 5. חוסר האמון בדירקטוריונים. וחוסר היכולת של דירקטורים מטעם הציבור לעשות משהו 6. קיפוח מתמיד של המשקיעים
- אמרו להם מאה פעמים את כל זה. אין עם מי לדבר. (ל"ת)אמיר וייס 06/03/2018 17:14הגב לתגובה זו
- 10.זי"פ 06/03/2018 15:54הגב לתגובה זו7 - יהיו הסברים על הפרמטרים ועל הגרפים באתר, תמיד אפשר לקחת קורס :) 8 – אל תזלזל בידע והאינטליגנציה של ה עמך (צריך להגדיר מה זה בדיוק עמך) ללא קשר לזרע הפורענות והבעיות העתידיות שנזרע עכשיו, אכן הורדת מס הכנסה על הבורסה, מס מע"מ על מוסדות/חברות "פיננסיות" קטנות, ועל הדיווח הטיפשי על מחזורי הפרט (הברוקרים יכולים למסור את המידע הרלוונטי הזה) אכן עשוי לעזור לתקומת הבורסה. תודה על התגובות.
- 9.זי"פ 06/03/2018 14:03הגב לתגובה זו1- דעתי האישית לגבי CFD היא אכן מסויגת.., וגם כתבתי זאת, השאלה כרגע כמוצר מוגמר וכהחלטה שכבר נתקבלה – אכן צריך לנסות ולהוציא את המיטב מהסיטואציה. אני מסכים שמכשירים מסוג זה במיוחד שמימונית מקשים כאן את האחזקה מעל יום, וכן מאוד ממנפים אותה – נראית יותר כהימור מאשר גידור... 2. כעיקרון פיזור (עד שלב מסויים) הוא אכן טוב להשקעות, אולם יצירת המכשירים הללו בחטא שכן הן התזמון אינו מתאים וכן התהליך לוקח מראש מדינות/חברות/פרטיים שלא מתכוונים לשלם, כורכים אותם עם חברות/ מדינות גדולות שכן משלמות ויוצרים מצג שאו של מכשיר סולידי ומפוזר בריבית גבוהה מהריבית אותה ישלם בפועל.. 3- ראה תשובתי ל -1, 4- ראשית תודה, שנית מבין, שלישית מדובר על כותרת כמנה ראשונה.. תמיד אפשר להתעמק יותר (לפחות זה קצר ולא דורש "בזבןז" זמן רב, 5- אין קשר לפוליטיקה, ההתנהלות של כול הנוגעים בדבר לא נכונה ויעילה.. גם אם אשם ובטח אם לא.. 6- תנודות וצווארי בקבוק תמיד יהיו.. השאלה מה העוצמה, ומה המכשירים שבהם תהה תהנודה ומתי "הונפקו"..
- 8.מסי 06/03/2018 12:23הגב לתגובה זותפסיקו לקשקש בסיסמאות העמך לא מבין את זה. תורידו את המס על רווחים בבורסה לעשר אחוז .שגם זה יותר מידי.ואז הבורסה תיתעורר מישנתה מיזה עשרים שנה.
- 7.אלון 06/03/2018 11:59הגב לתגובה זותגיד זיו אפשר לקבל הסבר לגרפים שמופיעים בסקירות שלך באתר של איביאי (באזור של הסקירות השבועיות,)
- 6.היסטוריון 06/03/2018 09:54הגב לתגובה זוזה רק עיניין של זמן וסבלנות.
- 5.מה פניני גם אתה ימני? (ל"ת)חבר 06/03/2018 09:40הגב לתגובה זו
- 4.יוני 06/03/2018 09:26הגב לתגובה זוכל כך כיף ומעשיר לקרוא תכתבות שלך על נגזרים אופציות ואלגו. תמיד אתה כותב ברמה גבוהה ומרתקת. משום מה הפעם זה מאמר שלם על איזה כמה מחשבות צדדיות שקפצו לך בראש. קצת מוזר שהעלית כזאת כתבה... סליחה על הביקורת. אבל באמת תמיד אני מחפש כתבות רק שלך. זה כל כך מקצועי וברמה שראוי להעריך. תודה
- 3.עוד מכשיר להימור 06/03/2018 09:14הגב לתגובה זוניתחת יפה את היתרונות והחסרונות של המכשיר. עדיף בלי...
- 2.אמיר 06/03/2018 09:09הגב לתגובה זווהרבה ממשלות הוא מכשיר טוב. כמו תעודת סל.
- 1.מהמר ותיק 06/03/2018 09:02הגב לתגובה זואני לא מאמין שאתה באמת בעד חוזי ההפרשים. אין לי מושג מה כול הפוליטיקה וכן האם אתה רוצה להיות הברוקר שהם יסחרו דרכו אבל יש כאן יותר בעיות מפתרונות.