
כשחלום הופך למותג על - גם המניה לא תפסיק לרוץ
גילוי של נישה חדשה יכול לפתוח תעשייה שלמה. כך תאתרו את המניות שעשויות להיות האפל הבאה
ב-12 החודשים בין מאי 2015 לאפריל 2016 ירדה מניית אפל (סימול: AAPL) ב-31%, מ-130 ל-90. כמה קוראים, בחסות כמה אנליסטים, הסבירו לנו אז שסופה של החברה מתקרב והמניה תגיע ל-50 ופחות, זוכרים? הסבירו שמכירות האייפונים בצניחה, שהלך השוק הסיני, שהתחרות מתעצמת, שהכלכלה הגלובלית חוזרת למיתון נוסח 2008 ועוד.
נימקנו (ללא הצלחה לפי התגובות אז), אחת לאחת מדוע התחזיות הנ"ל מגוחכות ובעיקר כי אינן נתמכות בעובדות. לקח קצת זמן ולבסוף הבינו זאת גם עורכי הכותרות ומחפשי הסנסציות. בשבוע שעבר באה סוכנות ה-IMF שמזמן לא עלתה לכותרות והעלתה עצמה לשם כשהיא מזהירה ממשבר כלכלי גלובלי "החל מ-2020...". תגוללו, תקראו בעיון ותסבירו לנו לאחר מכן מה העובדות שעליהן בנו את ההצהרה. רק שימו לב למספר הפעמים שהמילים "אם" ו"במקרה ש..." מופיעות בתחזיות שלהם. אנחנו חוזרים בפעם המאה, מהפכת הטכנולוגיה מאפשרת לכולנו לבדוק דברים ולהגיע לבד למסקנות בהתבססות על העובדות.
סקטור התמיכה והשירותים לתעשיות הטכנולוגיה, המדע וההנדסה החברות שמכניסות את המדע לתעשייה, Thermo Fisher Scientific (סימול: TMO) כדוגמה. מה שדוחף את מהפכת הטכנולוגיה קדימה זה בעיקר החיבור המעשי שיצרה המהפכה בין המדע לתעשייה והיכולת, שהולכת וגדלה, להפוך חיבור זה למוצרים, בעיקר למוצרי צריכה.
אנשים מייחסים את הגשרים שנבנו ונבנים על מנת להגיע לכמה יזמים/מנהלים גאונים מהסוג של סטיב ג'וב ז"ל, ביל גייטס, ד"ר ארווין ג'ייקובס, אלון מאסק ואחרים שגאוניותם מתבטאת ביכולת הניהולית בעיקר של לקחת חלום מדעי ולהפכו למותג-על. אין הרבה אנשים כאלו אבל העובדה היא שלא רק החברות שהאנשים הללו הובילו הצליחו להגיע, באמצעות המהפכה, להישגים מדהימים, יש מאות חברות ברחבי העולם שהצליחו גם ללא סופרמנים מהסוג שהזכרנו ובכל התחומים.
איך זה קורה? בעזרת נישה חדשה שנוצרה גם היא כתוצאה מהצורכים שיצרה מהפכת הטכנולוגיה. מספר חברות "גילו" את הפער ההולך וגדל בין הביקושים למוצרים ותהליכים חדשים שיוצרת המהפכה ליכולת התעשיות השונות לסגור הפער והן פועלות לגישור. קחו את תעשיית הרכב כדוגמה אחת. לצרכן ברור שבתוך זמן לא ארוך במיוחד יתחילו המכוניות האוטונומיות לעלות על הכבישים והמכוניות הללו תהיינה מאובזרות במכשור חכם ביותר ומן הסתם גם לא מזהמות והכל. הביקוש לפיכך הולך וגדל למרות שלתעשייה אין עדיין התשובה ההולמת.
כולנו ראינו את הפער שנוצר בין יכולתה של חברת טסלה לייצר לביקוש הגואה למכונית החשמלית שלה. ביקושים מדהימים אלו הם טיפה בים בהשוואה לביקושים שיגיעו למכוניות האוטונומיות הראשונות. אין שום ספק שחברות כמו טויוטה, GM, מרצדס, טסלה ואחרות יעמדו במשימה ויגיעו למכונית האוטונומית אבל כולן משתתפות במירוץ להגיע ראשונות לקוו הגמר והזמן, כרגע, הוא, עבור המתחרות, הכסף הגדול.
בפער הזה, בין מה שיש למה שצריך, נכנסות חברות נישת ה-Science to Industry, שהן חברות בעלות ידע בניהול ופתוח טכנולוגי שלמעשה מסתכלות "מבחוץ" על התהליכים ועוזרות לחברות להגיע לקו הסיום. הנישה הזו מתפתחת במהירות בכל הסקטורים העסקיים. החברות הללו הן "התחליף/התוספת" ל"קוסמים" מהסוג שהזכרנו. חטיבות תמיכה מסוג ה"Think" של ואטסון הנישה "נולדה" למעשה לפני 80 שנה כאשר תומאס ואטסון, האיש שהוביל את IBM משך 42 שנה (מ-1914 ל-1956) והפך אותה למלכת הטכנולוגיה של המאה ה-20, שם לב שמהפכת הטכנולוגיה (שבסוף כהונתו הייתה עדיין בחיתוליה) יוצרת מצב שבו האפשרות לניצול עולם המדע בתעשייה לצורך הישגים עסקיים תהפוך למנוע צמיחה עסקי גדול.
- טראמפ הוא פיל בחנות חרסינה, אבל לא ישבור את הכלים
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"הבעיה שלנו כדי להגיע ליכולות הללו", אמר ואטסון, "היא שאנחנו לא חושבים מספיק, אין זמן לחשוב". המילה "Think" הפכה לסיסמה של IBM. דיברו אז על יישום של דיסציפלינות המדעים, הניהול וההנדסה למען השיפור בביצועים בחברה העסקית". ואטסון, כרגיל, צדק ולקראת סוף המאה החלו לצוץ, בעיקר בתוך החברות אבל לא רק, חטיבות וחברות שהציעו "שירותי חשיבה ("שירותי המדע, הניהול וההנדסה" הוא השם המקובל)", איך ליישם, בצורה מעשית, את המדע לעסק. חטיבות פנים חברתיות כמו לוסנט ב-T&AT או אגילנט (סימול: A) בהיוליט פאקארד נפרדו, לקראת סוף המאה, מחברות האם והפכו למובילות הנישה החדשה בתחומיהן ולצידן קמו כמה חברות ענק מהסוג של תרמו-פישר בתחום הבריאות ובה נשתמש היום, בגלל ההצלחה שלה, כדוגמה.
תרמו-פישר, כידוע לקוראים הותיקים, נמצאת בנבחרת שלנו מאז 2006-7 אז נוצרה למעשה ממיזוג של 2 חברות מפוארות וותיקות בתחום המכשור המדעי, Fisher Scientific, בת ה 104 ו-Thermo Electron, בת ה-51. אנחנו מגדירים את החברה כ"אנדרס אינייסטה של תעשיית מדעי החיים".
כמו אינייסטה של בארסה; TMO יוצרת הזדמנויות TMO עושה לתעשיית מדעי החיים בדיוק את מה שעושה אינייסטה לקבוצת ברצלונה, עוזרת בניהול מהצד, מכוונת, פותחת פקקים ויוצרת ההזדמנויות. נכון, אינייסטה אינו נערץ כמו מסי ו-TMO אינה פופולרית בוול סטריט כמו NVDA אבל בלעדי אינייסטה הפלא הזה שנקרא "בארסה" לא עובד בשלמות ולכן מכנים אותו "האדריכל" וגם תעשיית מדעי החיים לא הייתה שוברת שיאים בעשור האחרון ללא חברות כמו TMO. הכסף החכם יודע זאת ולמרות שתרמו פישר אינה "כוכבת-על" בתקשורת הפיננסית כאמור הדוחות וביצועי המניה, לבטח מאז 2009, מרשימים לא פחות מהכוכבות הגדולות.
כתבנו על החברה מספר פעמים כאמור אבל היום ננסה להסביר, בעזרת החברה הזו, מדוע הסקטור של שירותי המדע, הניהול וההנדסה נעשה יותר ויותר חשוב ככל שמהפכת הטכנולוגיה מתקדמת. מאז החלה ההתמזגות הריאלית של מהפכת הטכנולוגיה לתוך כלכלת המיינסטרים, ב-2008-9, חשופה כל חברה עסקית ליותר ויותר בעיות שעלולות לפגוע בה, למנוע ממנה עמידה בתכניותיה האסטרטגיות או להתקדם במסלול עסקי שיתברר כטעות.
הבעיות נערמות ככל שהשינויים והחדשנות שמביאה המהפכה תכופים יותר וזה קורה בכל רמת ייצור ושיווק. יותר מכך, היכולות של כל חברה, גדולה כקטנה, לבנות תכנית אסטרטגית שתתממש בהצלחה לאורך זמן הולכים ומצטמצמים.
אותן חטיבות תמיכה מסוג ה-"Think" שמאוד התאימו לבניית אסטרטגיה עד 2008-9 אינן מתאימות יותר כי הן בוחנות המצב מהחברה החוצה כאשר הצורך האמיתי הוא לבחון מבחוץ פנימה. כך טוענים במכון ה-Data, Systems, and Society של אוניברסיטת MIT, שמטרתו "לבחון ולקדם את חינוך המחקר העכשווי והשיטות האנליטיות בתחומי העברת האינפורמציה, מערכות קבלת החלטות, הסטטיסטיקה, מדעי הדאטה ומדעי החברה וליישם את המסקנות בניסיון לפתור אתגרים בתחומים שונים מפיננסים ועד למדעי החיים".
מהפכת הטכנולוגיה שינתה לחלוטין את סקטור הקמעונות כדוגמה ויצרה ענקיות רשת מהסוג של אמאזון. אמאזון ומתחרותיה הוותיקות, וולמארט למשל, צריכות להחליט איך ממשיכים, איך שומרים ההובלה? איך משנים את האסטרטגיה בהתאם? האם החברות הללו, על אף עצמתן, מסוגלות לטפל ולזהות את כל המשתנים שישפיעו? רוב הגורמים שיכריעו "הצלחה" או "כישלון" נקבעים בסביבה העסקית כלכלית גלובלית ותוך כדי שינויים במנהגי צריכה, בטכנולוגיות השינוע והאחסון ועוד. "חברות כאלו", אומרים ב MIT, "חייבות לשתף מומחים חיצוניים בקבלת ההחלטות". תחום הבריאות אינו שונה. ב-2006 הבינו ההנהלות של שתי חברות המכשור המדעי הוותיקות, Fisher Scientific, בת ה-104 ו-Thermo Electron, בת ה-51, את פוטנציאל נישת השירות/גישור שיוצרת מהפכת הטכנולוגיה. הן החליטו להתמזג ויצרו את Thermo Fisher מתוך המטרה להפוך לחברת שירותיי הייעוץ המדעי המובילה בתחום מדעי החיים.
השלמת המיזוג אמנם לקח לחברה זמן אבל ב-2013 באה הזדמנות גדולה מבחינתם כאשר ענקית הרפואה השוייצרית, הופמן לה-רוש (סימול: ROG) ניסתה לרכוש את "הלהיט" הביו-טכנולוגי Life Technologies Corp והמו"מ כשל. באה תרמו-פישר "הצעירה" והציעה 13.6 מיליארד במזומן, הרבה מעבר להצעת הופמן והיום מסתבר שההחלטה הייתה נכונה כי Life Technologies (שב-2008 נוצרה גם היא ממיזוג שתי חברות רפואיות) השלימה עבור תרמו את ההבנה הנדרשת ברפואה, במיוחד ברפואה העתידית, תאי גזע, גנים, ביו רפואה, רגנרציה ועוד.
תרמו-פישר היא היום החברה המובילה גלובלית בתמיכה מדעית בתחום הרפואי והציוד הרפואי (עם דגש בתחום האבחון) כשהיא מלווה את לקוחותיה (כל חברות הבריאות ומדעי החיים המובילות בעולם) בשלושה תחומים חשובים שהולכים וגדלים: חדשנות טכנולוגית, רכישת טכנולוגיות חדשניות ותמיכה בבעיות שנוצרות בגלל השינויים הטכנולוגים, "יועץ מדעי-עסקי חיצוני" למעשה.
החברה מעסיקה כ-50,000 עובדים ב-50 מדינות ופועלת ב-5 חטיבות, Thermo Scientific, Applied Biosystems, Invitrogen, Fisher Scientific ו-Unity Lab. חטיבת תרמו-פישר כדוגמה מציעה ללקוחותיה מחקר, אבחנת התפתחויות בסקטור ומגמות הצריכה בשווקים, מציעה מכשור אנליטי ומעבדתי, חומרים כימיים ואפליקציות ניהול. כך גם המחלקות האחרות. היא עוזרת ללקוחות להקים מחלקות בכל תחומי הבריאות.
את החברה מוביל מרק קאספר, ממנהלי Thermo Electron טרם המיזוג ב-2006, שקיבל את תפקיד המנכ"ל ב-2009. קאספר, בוגר הארווארד במנהל עסקים, נחשב מהמנהלים המובילים בארה"ב. האיש לקח את החברה עם מכירות של 10.8 מיליארד, רווח נקי של 1.03 מיליארד או 2.53 דולר למניה ואת 2017 סיימה החברה עם מכירות של 20.92 מיליארד, רווח נקי של 2.23 מיליארד ורווח למניה של 5.59 דולר.
אבל, הקפיצה הגדולה רק בתחילתה והקונצנזוס מצביע על מכירות של 23.8 ושל 25.06 ורווח למניה של 10.9 ו-12.08 ב-2018-19 בהתאמה. ולא פלא הוא ש-16 מתוך 17 האנליסטים שמכסים ממליצים, נכון לשבוע זה, על "קניה" (9 ב"קניה חזקה") ואחד ב"החזק". מחיר המטרה בקונצנזוס הוא 245.5 דולרים. התלהבותם של האנליסטים מהחברה מגובה, לצד הערכת המנכ"ל, בדעה שקצב התרחבות הנישה גדל במהירות ו-TMO מובילה בה.
הרבעונים האחרונים, במיוחד הראשון של 2018, מציגים קצב גדל של עלייה במכירות (במיוחד בהודו, דרום קוריאה וסין) לצד התייעלות מתמשכת והמשך פעילות ה-A&M. הביקוש למוצרי החברה גואה ובגלל הסיבות שהזכרנו. רוב האנליסטים מתעלמים עדיין מהתחרות בגלל משקלה ועצמתה של החברה ולא פחות בגלל הניהול אבל התחרות גדלה כי הנישה גדלה במהירות. המתחרות הישירות הן Agilent (סימול:A) שהזכרנו, בוסטון סיינטיפיק (סימול: BSX), אבוט (סימול: ABT), חברת Varian Medical (סימול: VAR), חברת Illumina (סימול:ILMN) ועוד - כולן צומחות בקצב דומה ל-TMO.
כיצד משקיעים? אפשר כמובן לנצל תיקונים לאיסוף המניה אבל אנחנו דבקים בדעה שעדיפה ההשקעה בסל/קרן. אין עדיין סל מתואם לנישת ה-Science to Industry ומהסיבה שכמעט בכל סקטור ותת סקטור "מתארגנת" נישה כזו. בתחום הדוגמה שנתנו היום, במדעי החיים, ישנו הסל IHI (משמע Medical Devices) שכולל את כל החברות שהזכרנו ועוד שכמעט כולן פועלות בנישה ושמאז תחילת 2016 מכה בתשואה את מדדי הנאסד"ק, ה-P&S ואפילו את סל ה-QQQ (בו TMO שתופסת % 7.11 ממשקל הסל, הכתה אותו). ** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל
- 43.חיים 10/05/2018 06:41הגב לתגובה זוהי שלומה מבקש התייחסותך לגבי BOSC , הא זה הזמן שלה בזמנו כתבת שזו חברה שעוד יגיע היום שלה להתעוררות הראפיד והמובייל חלה התעוררות בחודשים האחרונים
- שלמה גרינברג 10/05/2018 14:38הגב לתגובה זובעבר הרחוק מאוד אבל נראה שהחברה לא פורצת תזכיר לי לאחר הדוחות ונראה
- שנת 2017 סיימה בגידול 115% לעומת שנה קודמת,, נחכה לשבוע (ל"ת)ציון 23/05/2018 16:13
- 42.אמיר 07/05/2018 15:31הגב לתגובה זובעבר דעתך היתה שיש עודף היצע + שחקנים חדשים בשוק העולמי (ארהב כיצואנית נפט) פלוס טכנולוגיות חדשות להקטנת התלות בנפט - ולכן אין מנוס מהמשך מחירים נמוכים. והנה אנחנו רואית את מחיר החבית ה 70-75 דולר (תלוי בסוג הנפט). תעודת סל uso עלתה כבר ב 60 אחוז מאז הנמוך של יולי 2017, מניות של חברות תעופה מרוסקות מתחילת השנה. האם אתה עדיין סבור שהנפט יחזור ליפול לכיוון של 20-40 דולר בשנים הקרובות. תודה.
- שלמה גרינברג 07/05/2018 17:20הגב לתגובה זואני בהחלט מחזיק בדעתי ונראה שטראמפ מסכים אתי העליות אינן קשורות לביקוש
- 41.סמי 07/05/2018 10:02הגב לתגובה זוטוענת לכתר - פרוטרום בדרך לשחזר את ההצלחה של טבע? גם לאחר שירדה מהשיא, החברה קיבלה דירוג גבוה מאוד והצליחה להתגבר על עקב האכילס הישראלי - יכולות הניהול שלמה גרינברג | 09/04/2018
- בצירוף מקרים, החברה הרוכשת IFF מדווחת היום לאחר המסחר (ל"ת)IFF 07/05/2018 17:34הגב לתגובה זו
- 40.שלמה עשית לוטו?(פרוטרום) (ל"ת)אבי3 07/05/2018 09:35הגב לתגובה זו
- 39.גליה 05/05/2018 21:54הגב לתגובה זושלמה יקר, תודה על הכתבהמה דעתך על מצבה של טאואר ביחס לתחרות הגדלה והולכת האם לדעתך יש לה איזה שהוא יתרון חדשני על מתחרותיה. תודה אלוף
- כגן 08/05/2018 11:52הגב לתגובה זו.
- SOXX 08/05/2018 12:42iShares PHLX Semiconductor ETF
- שלמה גרינברג 06/05/2018 11:12הגב לתגובה זוועל איזה יתרונות בנה אלואנגר את החברה מאז לקח אותה ב 2001. התחרות תמיד גדלה והולכת וזה בגלל התקדמות המהפכה
- 38.טובי 05/05/2018 21:51הגב לתגובה זושלמה מה דעתך על מיקרון?תודה רבה
- כתבתי דעתי יותר מפעם אחת (ל"ת)שלמה גרינברג 06/05/2018 11:12הגב לתגובה זו
- 37.גורן 05/05/2018 21:50הגב לתגובה זודיברת עליהן בביזtvהאם inda egpt. ת.סל למשך 10 שנים על 2 מדינות אלו זו השקעה מועדפת על בחירה סלקטיבית של מניות ממדינות אלו (הודו לפחות - יש מניות )
- שלמה גרינברג 06/05/2018 11:14הגב לתגובה זוהאם יש לך דרך בדוקה לבדוק חברות בודדות בהודו או מצריים???
- שחרר 06/05/2018 09:59הגב לתגובה זועבור לארכיון של הכתבות של גרינברג ותמצא המון רעיונות השקעה שמכול אחת מהן אפשר "להתעלף".שמעת משפט ונדלקת ? מה אתה רוצה ממנו ? יש 13 תעודות סל בארצות הברית שמכסות את הודו - מה אתה מצפה ? לסקירה על כול התעודות ? אתה חושב שהוא מומחה לכלכלה המצרית. הוא בסהכ זרק רעיון. לא להתעלק. והכי חשוב לא להתלהב יותר מידי. ומי קבע שהיום בדיוק זה היום המתאים לזרוק כסף להשקעה של 10 שנים ? אתה מנסה לתזמן את השוק ?
- 36.הלם ואימה 05/05/2018 18:41הגב לתגובה זולדעתי אוכלי ההמבורגרים ישחטו אותה אם הדוח (ובעיקר הצפי לרבעון הבא ולשאר השנה) יראה איזה שהוא קמצוץ של דיבור על האטה (יותר ממה שידוע היום). נקווה לטוב, לא מחזיק.
- שלמה גרינברג 06/05/2018 11:15הגב לתגובה זולפני שאוכלי ההמבורגרים שלך ימכרו
- ברווח למניה 07/05/2018 13:36ציפו לרווח למניה של 42 סנט ובדוח יצא 26. קונסנזוס האנליסטים היה בכלל על 44 סנט.
- 35.איך שלמה רואה את ההתקדמות בפלוריסטם? (ל"ת)מושקע 05/05/2018 15:19הגב לתגובה זו
- תבדוק, עניתי (ל"ת)שלמה גרינברג 06/05/2018 11:15הגב לתגובה זו
- 34.מגן הציבור 05/05/2018 13:02הגב לתגובה זוההרצה הגדולה בהיסטוריה נמשכת. על חשבון כולם. זה ייגמר באסון פיננסי. כסף זול כמו ביוב. הבנקים המרכזיים ממשיכים לקנות ושקועים עמוק בביוב. הבעייה שאותם לא יהיה מי שיציל.
- 33.גונן 05/05/2018 11:57הגב לתגובה זומחפש קרן (fund) או חברה שיש לה מניה בקנדה... שנסחרת בבורסה הקנדית ויש לה אחזקה פיזית בזהב..ו.. שניתן כמשקיע במשיכה או בפשיטת רגל של הקרן לקבל זהב פיזי.מישהו מכיר משהו "קנדי" שכזה ? תודה רבה
- 32.מאיר 05/05/2018 11:54הגב לתגובה זושלמה בהמשך לזהב..מדוע יש א-סימטריה בין מחיר הזהב למשל בgld עלייה קלה בכמה שנים האחרונות לעומת (לדוגמא abx) באריקס גולד שיורדת .. האם אין קורלציה בין מחיר הזהב או האי טי אף לבין מניות המכרות? תודה
- שלמה גרינברג 05/05/2018 14:25הגב לתגובה זוכעת היכנס בבקשה לבדיקת העניין ותבין מה ההבדלים
- תודה רבה שלמה (ל"ת)מאיר 06/05/2018 13:04
- 31.מאיר 05/05/2018 11:51הגב לתגובה זושלמה ראשית תודה על המאמר..שנית, למרות שאתה לא יועץ רק אשמח לדעה כללית שלך לא המלצה.. מהי הדרך המועדפת להשקעה בזהב לדעתך האם דרך gld etf או מניות כמו abx או מניות של מכרות זהב ? תודה
- לדעתי ETF או קרן אבל יש רבים כאלו (ל"ת)שלמה גרינברג 05/05/2018 14:25הגב לתגובה זו
- תודה רבה שלמה (ל"ת)מאיר 06/05/2018 13:04
- 30.סבסטיאן 05/05/2018 11:48הגב לתגובה זואחת המניות הכי מעניינות בתחום הרפואי והביו כבר 4-5 שנים מדשדשת בין 65-80$ מה דעתך על הפוטנציאל ? מה הסיכון מול הסיכוי אצל גילד? האם יש מקום להשוואה לאמג'ן או ביוג'ן ?תודה שלמה
- שלמה גרינברג 05/05/2018 14:36הגב לתגובה זואולי תנסה את שם החברה כולו. לגבי גיליעד מדובר בחברה שמגדירה עצמה כ research-based biopharmaceutical company, פחות או יותר כמו פייזר או גלקסקוי. "הבעיה, מבחינת ההשוואה, היא בסוג המוצרים וכמה מההכנסות בא מכול מוצר כך שאפשר למנות את אמג'ן כמתחרה וכך את הופמן לה-רוש. תקרא הכתבה ב https://www.investopedia.com/ask/answers/052215/who-are-gilead-sciences-gild-main-competitors.asp זה יבהיר או תיגש ל 20-F באתר החברה ותגיע לפרק COMPETITION.
- מעולה. אבדוק תודה רבה (ל"ת)סבסטיאן 06/05/2018 13:05
- 29.זוסמן 05/05/2018 11:46הגב לתגובה זוחברת ביוטק. ירדה ל100$ שם יש לה תמיכה רצינית. המכפילים והמספרים מצויינים, אבל הinsiders כולל המנכלית, רק מוכרים מניות... מענייןהאם מכיר שלמה? טיקר uthr
- שלמה גרינברג 05/05/2018 15:00הגב לתגובה זוהחברה שהקים ומוביל ד"ר רוטבלאט. מכיר היטב את החברה אפילו ביקרתי במעבדותיה ליד ושינגטון. חברה מעניינת ביותר , ביו טכנולוגית שבעיקר מתמקדת במחלות כרוניות מסוכנות. משם הגיע לפלוריסטם המנכ"ל המשותף לשעבר ד"ר ג'ף שאותו פגשתי בעבר. זה שבעלי עניין מוכרים אינו קשור בדרך כלל למחיר המניה, אולי לטווח מאוד קצר. אלא שבמקרה הזה המכירות הללו הביאו לבדיקה מדוע הם מוכרים. הבדיקה אינה של הרשויות אלא של משרד עורכי דין פרטי שהתבקש לעשות זאת ע"י בעל מניות. הבדיקה לצד אכזבת אנליסטים מתוצאות הרבעון האחרון של 2017 הורידו המניה חזק מאז תחילת השנה.
- זוסמן 06/05/2018 13:07בהחלט נייר שמתחיל להיות מעניין מבחינת המספרים צריך לבדוק יותר לעומק את הספור מאחוריי המספרים תודה רבה על תגובתך
- 28.ברוך 05/05/2018 11:44הגב לתגובה זוהחסרון בסלים ברור... אם בסל אחד יש את אמזון ונטפליקס שעלו 100% אז גם יהיה בו 2 מניות שקרסו 90% זה טבעו של סל. הגדולה בבחירה סלקטיבית במניות בודדות היא למצוא את האמזון..
- שלמה גרינברג 06/05/2018 11:18הגב לתגובה זויש סלים רבים שבהם כול המניות משוקללות שווה ולא לפי ערך שוק
- 27.סימפל 05/05/2018 06:26הגב לתגובה זוכשהנפט היה על איזה 40$ לפני כמה שנים, סעודיה הצהירה על רצונה ל-60$ לחבית, וזה התממש. אתה חושב שזה יתממש שוב? בחריין צריכה 113$ לחבית רק כדי לשרוד כלכלית. הרזרבות דולר שלה על סף סיום לפי אתר OILPRICE.
- שלמה גרינברג 05/05/2018 15:01הגב לתגובה זותלוי אך ורק בטראמפ
- 26.זהבי 04/05/2018 21:25הגב לתגובה זותודה על תגובתך
- דעתי על הזהב ידועה, הפנה השאלה ליועץ שלך בבקשה (ל"ת)שלמה גרינברג 05/05/2018 09:00הגב לתגובה זו
- 25.יוגב 04/05/2018 19:02הגב לתגובה זוזו חברה לריהוט בית ומוצרי בניה ועוד ועוד.. חברה ותיקה. לאחרונה החלה לעלות לי במסנני המניות.. אם מכיר אפשר כמה מילים על החברה? תודה רבה מיוגב.ש
- 24.באפט חיסל אחזקותיו בibm קנה עוד אפל (ל"ת)אלון 04/05/2018 18:59הגב לתגובה זו
- 23.משקיע עצמאי 04/05/2018 18:31הגב לתגובה זושלום שלמה,כרגיל נהנה לקרוא את פרשנותך לפני כשנתיים כתבתי כאן תגובה לגבי טום סוסנוף וולא אציין את שם החברה כדי לא לעשות פרסום מיותר אתה אמרת אם מצליח את יופי.אז כמו שטענת בין השורות כל הדברים האלו עובדים כל עוד יש עליות ושהגאות יורדת אז רואים מי שוחה ערום.למזלי ניצלתי בנס כי כבר לפני חצי שנה ראיתי שכל השיטה מעוותת מסוכנת ואפילו מתמתית אין אפשרות לנצח את הסטטיסטיקה והתחתלתי לחלץ את עצמי ולחזור לשיטה הישנה שעבדה לי לאורך ה 20 שנה האחרונות מדדים סלי השקעות עם פה ושם מניות נבחרות באחוזים קטנים מסך התיק.רחמי על מי שנלכדו בתוך אופציות פוט שמכרו אין שום דרך להגן על הפסדים שנוצרים למרות כל הטענה שלהם שיש להם צוות חוקרים ומכניקה למסחר נכון הכל שטויות.אין כמו בעל נסיון בשוק ההון תודה על המבט השבועי ממעוף הציפור
- 22.FBHS 04/05/2018 15:51הגב לתגובה זומאז פרסום הכתבה המניה בפיגור עצום על שלושת המדדים. זה מראה איזה עולם השקעות דינמי [הכתבה- על התעשייה שצפויה לגלגל 2.5 טריליון דולר עד 2020, והמניה שמכה את הנאסד"ק ובגדול שלמה גרינברג, פרשן וול סטריט של Bizportal, מסמן את התחום שצומח מהר יותר מתחום הנדל"ן שלמה גרינברג | 01/09/2016 ]
- שלמה גרינברג 05/05/2018 09:34הגב לתגובה זויש לי הרושם שכנראה רכשת המניה של Fortune Brands Home & Security לאחר אותה כתבה ולא מכרת אותה לאחר שעלתה בעצמה מאז ועד לתחילת 2018. כעת, משירדה ביחד עם השוק מאז פברואר 2018 אתה מתבכיין. העובדות קצת שונות ממה שתארת. המניה הכתה את מדדי הדאו וה S&P ובגדול עד פברואר 2018 והיום, לא בפיגור "עצום" אלא בפיגור והסיבה לכך בעובדה שעלתה "מהר מידי". כול מה שכתבתי בכתבה דאז נכון וטיפה יותר גם היום מה בדיוק לא רלוונטי? ההפסד שלך??
- FBHS 05/05/2018 12:52ניתן לפתוח גרף ב yahoo finance מתאריך 1 לספטמבר 2016 להוסיף את שלושת המדדים להשוואה ולראות שהיא רוב בזמן לא מגיע לתשואת המדדים. מאז 2018 השינוי ממש קיצוני.
- 21.מאיר 04/05/2018 15:27הגב לתגובה זועליך נאמר: אין חכם כבעל ניסיון. ואני איתך. אשמח אם תתייחס באחת הכתבות הבאות למניות אנרגיה בארה"ב. חשמל..גז ודלק. נראה לי שבימים טרופים אלו הם הכי יציבות.
- 20.מריו 04/05/2018 13:29הגב לתגובה זודגוני בגלובס"כאוס בבית הלבן". והרי דגוני באמת נחשב לאחד הכתבים המעולים והידענים בארץ. אז מעניין היכן עלולות להתנגש האסכולות שלו ושלך שאדם מוערך..מעניינת תגובתך ועשה טובה אל תענה בציניות. קרא הכתבה שם שגם ג'וליאני הענק מעורב שם ונסה לענות. בשןלי הדברים מה דעתך על דברי קרן המטבע נגד השווקים והכלכלות?
- שלמה גרינברג 04/05/2018 15:57הגב לתגובה זולכול אחד דעה משלו ומה בדיוק לדעתך האסכולות שלי? שמעתי גם את דרשוביץ בנושא וכמה משפטנים ידועים ונראה כיצד הדברים יתפתחו. לגבי דעתי על דברי קרן המטבע היא מופיעה במאמר שכנראה לא קראת. קרן המטבע לא מדברת "נגד השווקים והכלכלות" ומבלי להיות ציני תקרא את מה שהקרן פירסמה שוב.
- 19.ג'ו 04/05/2018 11:01הגב לתגובה זושלמה כתבה מצוינת נותנת המון חומר למחשבה רציתי לשאול אותך לגבי חברת פיליפ מוריס איך כדי להשקיע בה דרך pmi או דרך mo תודה מראש
- סמי 04/05/2018 16:01הגב לתגובה זוכולן חברות בשווי מעל 100 מיליארד דולר. PM מוכרת רק בארצות הברית. הרגולטור בארצות הברית יחטוף קריזה עליהם - PM תגיב בירידות. הרפובליקנים יקלו את ההגבלות על סיגריות ("בעד עסקים") PM תעלה יותר. מישהוא יכול לחזות מה יקרה.
- זו שאלה ליועץ השקעות (ל"ת)שלמה גרינברג 04/05/2018 15:58הגב לתגובה זו
- 18.פ.שמואל 03/05/2018 20:59הגב לתגובה זוהכוכבות בתיק מכתבה קודמת :IHI , TMO
- 17.גונן 03/05/2018 19:16הגב לתגובה זולאט וביסודיות החלו מניות גדולות וותיקות לרדת (הפוקוס על פייסבוק אפל דוגל נטפיקז ואמאזון) יורדות קבועות לאחרונה Jnj ibm pg csco pfe at
- והמסקנה מהי? (ל"ת)שלמה גרינברג 04/05/2018 06:40הגב לתגובה זו
- לפעול לא לברבר בירבו 03/05/2018 22:49הגב לתגובה זואתה יכול אונליין - ב 10 דקות עבודה לתת הוראה להעביר קרן השתלמות, קופת גמל, ביטוח מנהלים, קרן פנסיה למסלול ההכי סולידי שקיים. אגח שקלי קצר ואם לא קיים אז מסלול אגח ממשלתי ואם לא קיים אז מסלול לבני 60 ומעלה. לוקח 3 ימי עבודה לבצעה את המעבר, פעם בחודש ניתן לעבור מסלול. תיקי המניות הפרטיים הם דאגה קטנה לעומת הסכומים העצומים בחיסכון לטווח ארוך.
- צריך להיות מודאג 04/05/2018 22:03שנים על שנים שלמה כותר לנצל עליות במניות על מנת לממש רווחים וכנל לנצל ירידות על מנת לקנות שוב במחירים נוחים. אפילו כאן בכתבה על TMO (כיצד משקיעים? אפשר כמובן לנצל תיקונים לאיסוף המניה אבל אנחנו דבקים בדעה שעדיפה ההשקעה בסל/קרן. )
- 16.שלמה דוחות טבע מה אומר ? (ל"ת)גיל 03/05/2018 19:13הגב לתגובה זו
- כנראה הכתבה הבאה היא על סקטור הגנריקה ואתייחס לטבע (ל"ת)שלמה גרינברג 04/05/2018 06:51הגב לתגובה זו
- לפני הדוחו"ת היו חששות שהאג"ח יהפוך לאג"ח זבל (ל"ת)מה עם האג"ח? 04/05/2018 18:38
- 15.משה 03/05/2018 18:50הגב לתגובה זומה דעתך על הדוח שפורסם ועל ההנחיות ??
- ישראל 04/05/2018 14:19הגב לתגובה זומושקע בחברה, מתחילים להיות מובילים בתחומם, ימכרו שנה הבאה ב 100 מליון, להערכתי שמעון ימכור את החברה שנה הבאה באזור של 17-20 דולר . אני חושב שימשיכו לעלות כלי הם נמצאים באזור שהכי רותח ומצליחים להיות מובילים
- שלמה גרינברג 04/05/2018 06:55הגב לתגובה זווהחברה מתקדמת אפילו טוב משציפיתי
- 14.האם נכון הדיווח שהכסף החכם יוצא מהשוק? (ל"ת)האם השוק מתממש? 03/05/2018 16:21הגב לתגובה זו
- לא שלמה אך קורא נאמן 04/05/2018 13:04הגב לתגובה זובהבדל אחד..השוק נופל ולא מתממש.
- שלמה גרינברג 04/05/2018 06:57הגב לתגובה זואולי זה התיקון לו ציפיתי
- 13.המון ידע .הסברים מנומקים.הכל הגיוני . (ל"ת)העורב הלבן 03/05/2018 16:21הגב לתגובה זו
- 12.אהבתי את התיאור שלך לתפקיד של אינייסטה (ל"ת)צ'אבי 03/05/2018 16:19הגב לתגובה זו
- 11.הדר 03/05/2018 13:50הגב לתגובה זושלום שלמה האם לאור כלל שינויים שעברה ועוברת פייסבוק, אתה עדיין רואה בה מניה טובה לטווח ארוך? או שמא השינויים הללו לטעמך עלולים לפגוע בה?
- רז 04/05/2018 21:43הגב לתגובה זו.
- איזה שינויים בדיוק?? (ל"ת)שלמה גרינברג 03/05/2018 16:19הגב לתגובה זו
- 10.EL 03/05/2018 13:21הגב לתגובה זופתחתי גרף מינואר 2009 - לא היה אף יום עם ירידה בעוצמה כזו. הכנסות מטורפות של 3.37 מיליארד דולר ברבעון. The Est?e Lauder Companies Inc. (EL)
- מענינת באמת הסיבה לנפילה של אסתי לאודר (ל"ת)היו דוחו"'ת מצויינים 03/05/2018 16:20הגב לתגובה זו
- כגן 03/05/2018 15:21הגב לתגובה זו.
- 9.אבי3 03/05/2018 13:15הגב לתגובה זולאחרונה אני שם שיש התרחקות מסוימת של החברות הענקיות מהמתווחים שלהן, חברות כמו אפל, פייסבוק ועוד אמרו שהן תתחלנה לייצר שבבים לבד לדוגמא.האם צריך לדאוג שיותר ויותר חברות יעזבו את אינטל/nvda ועוד לייצור עצמאי?כנל לגבי שאר היצרניות נניח של המסכים של הסמארטפון וכדומה?
- שלמה גרינברג 03/05/2018 16:23הגב לתגובה זולא אפל ובטח לא פייסבוק מסוגלות "לייצר שבבים לבד" העובדות ברורות, "שוק השבבים ממשיך לרתוח, ומציג תוצאות מצויינות עבור הרבעון הראשון של 2018, עם מכירות של 111.1 מיליארד דולר, כך עפ"י דיווח עדכני של איגוד SIA. מדובר בזינוק של 20% לעומת מכירות הרבעון הרביעי של 2017. מאיגוד SIA נמסר כי מדובר בתוצאות מצויינות, לעומת שנת 2017, שאף היא הייתה שנת שיא בתעשיית השבבים העולמית."
- אבי3 04/05/2018 12:16אני מאמין לך,עם זאת חשוב לציין שמה שקורה עכשיו לא אומר שלא ישתנה בעתיד.בכל זאת אני מניח שאתה צודק, כי זה אתה (;
- 8.תודה רבה שלמה. (ל"ת)מאמר 03/05/2018 12:59הגב לתגובה זו
- 7.בועז 03/05/2018 12:59הגב לתגובה זובביזפורטל. נחתכה באכזריות בדקה ה16?
- אין לי מושג (ל"ת)שלמה גרינברג 03/05/2018 16:24הגב לתגובה זו
- 6.טמיר 03/05/2018 12:58הגב לתגובה זולפי מה שאני בודק אכן חברה מצויינתאבל ב214$ למניה לא נראית יקר. מידיי.. תודה על המאמר
- שלמה כתב במפורש "אפשר כמובן לנצל תיקונים לאיסוף המניה" (ל"ת)משה 03/05/2018 15:35הגב לתגובה זו
- 5.סיוון 03/05/2018 12:57הגב לתגובה זושלמה שלום וכרגיל תודה על אחלה מאמר... אני זוכרת שאתה לא מרבה לדבר על סין... אבל גם קשה להתעלםמה דעתך על חברות האינטרנט הגדולות והמובילות jd.com / baba ?? תודה רבה
- שלמה גרינברג 03/05/2018 16:27הגב לתגובה זושאני עוקב מקרוב אחרי ההתפתחויות שם. להביע דעה על חברה סינית, אפילו BABA, לא יהיה אחראי מצידי. אגב, לא אמרתי שאסור להשקיע בסין, דעתי שמדינה שנשלטת ע"י אדם אחד הזהירות מתחייבת.
- 4.אמיר 03/05/2018 12:54הגב לתגובה זוכולל מלונות, טיסות, שייט וכל התעשייה והאם לדעתך יש etf כולל מעניין לתחום או שעדיפה השקעה במניות מובילות בתחום.. תודה רבה
- שלמה גרינברג 03/05/2018 16:29הגב לתגובה זואגב, עשיתי כתבות על סקטור "המלונות/קזינו" ואעשה שוב בהזדמנות, אולי לאחר ההצבעה בפרלמנט היפני על הימורים ביפן, תזכיר לי בסוף יוני.
- תביט על המניה של בוקינג ותראה . (ל"ת)העורב הלבן 03/05/2018 16:22הגב לתגובה זו
- 3.יוסי 03/05/2018 12:52הגב לתגובה זוAnnaly.. Nly.ריט משכנתאות שנע לאורך המון שנים בין שער של 9-10$ ל16$ בשיא. מדובר על תקופה של כ30 שנה כולל משבריםהנייר מחלק קבוע בין 11%-12% דיבידנד.עכשיו, לפני שכול מומחי "הדיב'" יצאו מחוריהם... אשמח להבין, האם בלי להתחשב בתנועת המחיר של המניה אלא רק ואך ורק למשקיע שמעוניין בשכ"ד קבוע של 6-7% בשנה, האם לדעתך זו דרך סבירה/טובה להשגת התשואה הרצוייה?
- שלמה גרינברג 03/05/2018 16:35הגב לתגובה זוהשקעותהחברה מתרכזות במכשירי MBS (ניירות מגובי משכנתאות). איני עוקב מקרוב אחרי החברה הספציפית הזו אבל, בד"כ, הדיבידנד בחברות מסוג זה גבוה גם מסיבה שרמת הבטיחות אינה גבוהה.
- פצצה גרעינית 03/05/2018 15:45הגב לתגובה זובשנת 2005 המניה ירדה 44 אחוז, בשנת 2008 המניה ירדה 47 אחוז, בין השנים 2012 ל 2016 המניה ירדה 54 אחוז.
- תשובה לא לעניין, תבדוק בעצמך מדוע (ל"ת)שלמה גרינברג 03/05/2018 16:36
- יוסי 03/05/2018 16:16המניה נעה בין 10$ ל20$ ב100000 שנה האחרונות. כשהיא ב2005 הייתה ב18$ צנחה ל11$ וככה כמה פעמים בהיסטוריה שלה. כל זה ידוע.ועדיין... היום שהיא בנמוך 10$ שלה קניה ואחזקה לצורך דיבידנד שנתי מכובדלהרבה שנים בלי לבדוק כמוכם כל שני וחמישי את המחיר.. ואז שאזדקן בשנה מסויימת אמכור אותה שוב בין 10$ שקניתי לבין 18$ מה כל כך קשנה להבנה??
- ארז 03/05/2018 15:20הגב לתגובה זו.
- 2.יובל 03/05/2018 12:47הגב לתגובה זושלום שלמה, בהמשך לכתבת הtv שעשית השבוע ונחתכה באמצע..דיברת שם בעיקר על רכישת מניות כאפשרות המועדפת בעוד שבכתבות בשנה שנתיים האחרונות אתה מציין כל הזמן שסלים הם "כלי הרכב" המועדפים להשקיע.. מה מומלץ?
- אבי3 03/05/2018 17:34הגב לתגובה זואין אמירה בכתבה שאתה מצייןן לקנות מניות ספציפיות, שלמה אוהב סלים ואומר זאת שנים
- שלמה גרינברג 03/05/2018 16:38הגב לתגובה זודברתי על "מניות" לעומת מכשירי השקעה "מתחרים"
- 1.טל 03/05/2018 12:29הגב לתגובה זולקבל סקירה על תחום הפינטק? תודה.
- פינטק זה לדעתי אין סוף חברות בשווי אפסי- קשה לכן להשקיע (ל"ת)בתחום 03/05/2018 15:04הגב לתגובה זו