איגרות החוב של דסק"ש בתשואה 3.5% צמודה - האם שווה השקעה?

ניתוח מיוחד על היכולת של דסיקונט השקעות לפרוע את איגרות החוב. אלו הטריגרים שהביאו לעליית התשואה בחברת האחזקות של אלשטיין

 | 

השנתיים החולפות בשוק ההון הישראלי היוו סוג של אתגר ,לפחות עבור חלק מהמשקיעים. עושה רושם שהגישה הקלאסית של בחירת מניות אטרקטיביות הנסחרות בתמחור נוח, או בניית תיק המורכב מאגרות חוב המניבות תשואה לפדיון (גבוהה ככול הניתן), בהינתן רמת סיכון נתונה אליה מוכן המשקיע להיחשף, איבד מזוהרו.

כדרכו של עולם כאשר תחום אחד שוקע המשמעות היא שתחום שני זורח ובשוק ההון הישראלי אין זריחה בוהקת יותר מאשר הרדיפה אחרי האופנות המתחלפות. מכיוון ששוק ההון עושה רושם  שאיבד לאחרונה עניין בהערכות שווי ,משקיעי הערך אשר במשך תקופה ארוכה נהנו מפריחה ושגשוג מוצאים עצמם מבולבלים. אין שום צורך בניתוח כלכלי כי אין תועלת בכך, פשוט צריך לבחור באסימון הנכון.

מי שזיהה את עליית קרנן של המטבעות הקריפטוגרפיים ועמן את עליית טכנולוגיית הבלוקצ'יין, בזמן ,הרוויח הרבה ומהר. התחום איבד מזוהרו השנה? אין בעיה תחום ייצוא הקנאביס החליף אותו. מספיק שחברה, סליחה - שלד בורסאי חסר פעילות וערך, תודיע על כוונה להיכנס לתחום על מנת להביא לכך שערך המנייה יזנק במאות אחוזים מבלי שניתן בכלל להעריך בצורה סבירה האם יש היתכנות לפעולה והאם יש שווי למהלך עבור המשקיעים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

וכך אנחנו מוצאים את עצמנו, חדשות לבקרים, עם מודיעה תורנית על כוונה להשקיע/להיכנס לתחום החם האחרון, כאשר העדר מיד מגיב בדרך כלל באותו צורה אופיינית הוא "שועט פנימה" רוכש מניות על מנת שלא לפספס את רכבת ההרים החדשה.

שעטת העדר או חכמת ההמונים?
אני מכנה את ריצת האמוק הזו "שעטת העדר" אבל אחרים יאמרו שאני מבלבל את המוח ובסך הכול מדובר בחכמת ההמונים, אכן עם תוצאות אסור להתווכח "חכמת ההמונים" בהחלט עובדת בשוק.

כפי שעדר שועט יכול להרים לגבהים כל נייר ערך הוא גם יכול להפיל באותה המהירות מניות או אגרות חוב. לדוגמה אגרות החוב של החברות המשקיעות בנדל"ן בארה"ב ואשר הינן בבעלות של מחזיקים זרים או כפי שהן מכונות "אג"ח אמריקאיות" שעטת העדר הרימה אותן לגבהים ולאחר מכן "חכמת ההמונים" הפילה אותן לקרשים לאחר שזוהרן עומעם.

הבעיה האישית שלי שכל אגרות החוב הללו מתנהגות די דומה, הן עולות יחדיו ויורדות יחדיו. מבחינתי אין בכך שום הגיון כיוון שמדובר בחברות שונות, תנאים שונים ואין לי ספק שיש להתייחס לכל חברה בפני עצמה.

בטור הנוכחי ברצוני לעסוק ב"נפגעת" אחרת של שעטת העדר/ חכמת ההמונים (תחליטו אתם בסוף הטור), חברת דיסקונט השקעות אשר בשליטתו של אדוארדו אלשטיין. סדרות האג"ח של החברה ירדו בחמשת החודשים האחרונים ב 6%-10% כאשר מדדי התל בונד תשואות ירדו בכ-3% בלבד (בעיקר בגלל אותן אגרות חוב "אמריקאיות").

סקירת דיסקונט השקעות

1. החברה ונכסיה
דיסקונט השקעות הינה חברת החזקות, החברה עברה לאחרונה מהבעלות של חברת  אידיבי פיתוח לידי חברת דולפין של אדוארדו אלשטיין. מדובר בפעולה אשר מטרתה היחידה הייתה לאפשר לאלשטיין לקפל קומה אחת בחברת האחזקות כפי שנדרש ממנו לפי חוק הריכוזיות.

כמעט כל החברות שבשליטתה של דיסקונט השקעות הינן חברות סחירות, עובדה זו מקלה על חישוב שווי השוק של האחזקות של דסק"ש . השימוש בשווי השוק על מנת להעריך את שוויה של דסק"ש אומנם מתעלם מפרמיית שליטה ומביצוע הערכת שווי נאותה לחברות הבנות אבל הוא מתבסס על חכמת ההמונים והרי בזה עוסק הטור.

ניתן לראות כי ההחזקה בשופרסל (50.1% מהחברה בשווי שוק נוכחי של 2.8 מיליארד שקל) והמזומנים במאזן הסולו (כ-1.4 מיליארד שקל) מהווים כשני שליש מנכסי דסק"ש  - 4.2 מיליארד שקל.

2. התחייבויות
לחברה במאזן הסולו קיימות התחייבויות רק למחזיקי האג"ח (למען הדיוק יש לחברה גם חוב בנקאי בסכום של 23 מיליון שקל אשר ייפרע בשנה הקרובה). להלן טבלה המפרטת את החוב למחזיקי אגרות החוב של החברה.

מהטבלאות המציגות את נכסי החברה וההתחייבויות שלה ניתן לראות כי היחס בין החוב לסך הנכסים (כולל המזומנים) הינו 77% ובניכוי יתרות המזומנים יחס ה-LTV הינו 71%.

3. הוצאות, הכנסות והדרכים לעמידה בתשלומי החוב
תשלומי חוב (קרן בתוספת ריבית) במיליוני שקלים:

יתרת חוב בסוף 2022 = 2.6 מיליארד שקל.
הוצאות נוספות - לחברה הוצאת מטה המסתכמות בכ-40 מיליון שקל בשנה.

הכנסות
מקורות ההכנסה של החברה מורכבים משני אלמנטים – מכירת מניות של חברות מוחזקות ואו מכירת החברות במלואן והכנסה מדיבידנדים של חברות מוחזקות (כיום עיקר ההכנסה מדיבידנדים מגיעה משופרסל ומחברת נכסים ובניין).

הכנסות מדיבידנדים: (אחוז הבעלות של דסק"ש בחברות)

מסקנה: מעיון בטבלאות של תשלומי החוב של חברת דיסקונט השקעות ומקורות ההכנסה בהתייחס ליתרות המזומנים של החברה במאזן סולו עולה כי בידי החברה מקורות כספיים המספיקים לה לעמוד בתשלומים הצפויים בשנים 2018-2020.

לחברה צפויים תשלומי קרן וריבית עד לסוף שנת 2020 בסך של 1.65 מיליארד שקל וכן הוצאות הנהלה וכלליות של 120 מיליון שקל בשלוש השנים הקרובות. מנגד לחברה יתרות מזומנים בסך 1.4 מיליארד שקל והיא צפויה לקבל כ-400 מיליון שקל בדיבידנדים.

החברה צפויה להיתקל בבעיות תזרים החל משנת 2021. מסוף 2021 היא צריכה לעמוד בהחזרים שנתיים של קרן וריבית לסדרות ו', י"א בסך של כ-900 מיליון שקל בשנה!!!

4. האפשרויות למימון החוב של החברה
לקראת סוף שנת 2021 החברה תעמוד בפני מספר שנים בהן היא תצטרך לפרוע בכול שנה קרן בתוספת ריבית בסך של כ-900 מיליון שקל. הבעיה היא שללא יצירת מקורות תשלום חדשים החברה תשתמש בכול יתרות המזומנים שבקופתה עד למועד זה.

לצורך הבנת מצב החברה נניח כי מחירי המניות של החברות הבנות יישארו ללא שינוי במהלך שלושת השנים הבאות ולכן בסוף שנת 2020 מצד אחד יהיו בידי החברה נכסים בשווי של 5.2 מיליארד שקל (שופרסל, נכסים ובניין, סלקום, אלרון) ומנגד יתרת החוב תעמוד על כ-4 מיליארד שקל.

האפשרות הסבירה ביותר היא מימון מחדש על ידי הנפקת אגרות חוב. יחס ה-LTV של החברה יהיה כ-77%, דירוג החוב של החברה כיום, על ידי חברת מעלות, הוא +BBB ואם ניקח בחשבון כי מניית סלקום נמצאת כרגע בשפל לאור המשך התחרות הקשה בשוק הסלולרי קיים סיכוי, במידה ויירשם שיפור במחיר המניה בשנים הקרובות, שיחס ה-LTV אפילו ישתפר בעתיד כך שהחברה אמורה להיות מסוגלת לבצע גיוס או מחזור חוב.

לדוגמא, בשנים 2016-2017 החברה מחזרה וגייסה חוב בהיקף כספי של כ-1.6 מיליארד שקל. במידה והמצב בשוק הראשוני בעתיד יהפוך למאתגר יותר החברה תוכל לשקול גיוס תוך מתן שעבוד על החברות הבנות.

האפשרות הפחות סבירה היא מכירת מניות של החברות הבנות. החברה במהלך השנים מכרה מניות של חברות בנות לטובת צרכיה. לדוגמה בשנים 2016-2017 נמכרו נכסים תמורת כ-400 מיליון שקל. הסבירות לפעולה דומה בעתיד היא נמוכה מכיוון שבשופרסל החברה מחזיקה כיום כ-50% בלבד ולכן מכירת מניות עלולה לפגוע בגרעין השליטה בשופרסל. מניית סלקום נסחרת במחיר שפל כך שגם מכירה כאן אינה סבירה.

המסקנה היא שיש לצפות לפעולות לגיוס ואו מחזור חוב מצד דיסקונט השקעות בשנים 2019 -2020.

5. סיכום
יחס כיסוי החוב של חברת דיסקונט השקעות הורע בחודשים האחרונים בעיקר בגלל נפילה במחירי מניית סלקום. מחיר המניה נפל משער של 3,600 בתחילת השנה למחירה כיום שהינו כ-2,300. נפילת מניית סלקום הפחיתה כ-600 מיליון שקל משווי נכסי חברת דיסקונט השקעות.

כפועל יוצא מכך יחס ה-LTV עלה מ-64% ל-70%. אם הייתי נשאל בתחילת השנה מה הדירוג הראוי לחברה, תשובתי הייתה –A, אבל ביחס החוב לשווי הנכסים הנוכחי דירוג כזה אינו מתאים לחברה.

המשמעות - אין לצפות להמשך העלייה בדירוג החוב של החברה אלא להיפך, המשך הירידה בשווי הנכסים עלולה להביא להכנסת הדירוג הנוכחי לבחינה מחודשת עם השלכות שליליות.

בחודשים האחרונים בעל השליטה אלשטיין פועל לאיתור השקעות חדשות עבור דיסקונט השקעות הוא בחן את רכישת השליטה בחברת בזק באמצעות רכישת השליטה באינטרנט זהב, פעולה זו, להערכתי מעולם לא הייתה באמת מציאותית. אני מתקשה לראות כיצד הוא היה מצליח למכור את השליטה בסלקום במחיר סביר.

אגב באופן פרדוקסלי, מכירה של סלקום ורכישת השליטה באינטרנט זהב, להערכתי, הייתה משפרת את מצבם של מחזיקי אגרות החוב מכיוון שהתמורה ממכירת סלקום צפויה להיות גבוהה מעלות ההשקעה ברכישת השליטה באינטרנט זהב כך שבחישוב הנטו - היו נכנסים מזומנים לקופת החברה בתום המהלך.

אפשרות רכישה של חלל תקשורת
השקעה נוספת שנבחנה היא רכישת השליטה בחברה אחרת שהייתה בשליטתו של אלוביץ' - חברת חלל תקשורת. אולי מדובר בפעולה שעשויה הייתה להטיב עם בעלי המניות של חברת דסק"ש אך בטווח הקצר היא הייתה פוגעת ביחסי כיסוי החוב של החברה ובכך פוגעת במחזיקי האג"ח. אין ספק שהרצון המופגן של בעל השליטה להשקיע את יתרות המזומנים שבידי דיסקונט השקעות תורם לחוסר השקט של מחזיקי אגרות החוב.

המשבר בארגנטינה והפגיעה בשווי נכסיו האחרים של בעל השליטה היוו טריגר נוסף ללחץ שנרשם במחיר אגרות החוב. מחזיקי אגרות החוב ראו בכך סגירת הדלת בפני האפשרות לתמיכה עתידית בחברה מצד בעל השליטה במידה ויהיה צורך כזה.

מבחינתי זו הסתכלות שגויה – הישענות על בעל השליטה ויכולותיו הכספיות כנימוק תומך להחזקה באגרות חוב הינה טעות. אם משקיע מעריך כי חברה אינה יכולה לעמוד בתשלומי חוב, לא מומלץ לשקול השקעה באג"ח ואין זה משנה שבעל השליטה הינו בעל נכסים  מרובים שהרי מדובר בחברות בעירבון מוגבל.  

בשורה התחתונה מדובר בחברה אשר הדירוג הנוכחי שלה (+BBB), להערכתי, מייצג את מצבה הכספי. הירידה החדה במחירי אגרות החוב נבעה בחלקה בהרעה במצב החברה (נפילת מניית סלקום והתחזקות התחרות בסלולר) אבל בחלקה נגרמה בגלל שעטה של עדר שהביא לנפילה חדה מדי במחירי אגרות החוב של החברה.

איגרת החוב של החברה מסדרה והצמודה למדד המחירים לצרכן נסחרת בתשואה לפדיון של 3.5% ברוטו, משך החיים של אגרת החוב הינו 3.7 שנים אם נשווה נתון זה לתשואה של מדד התל בונד תשואות (המדד בו נסחרת אגרת החוב ומהווה את אחד המשקולות הגבוהים במדד) נראה שזה נסחר בתשואה לפדיון ממוצעת של 2.3% בלבד עם משך חיים ממוצע של 3.9 שנים כלומר מדובר בהשקעה המניבה תשואה שהיא בהחלט חריגה במחירי השוק הנוכחי.

בסופו של דבר אין בנמצא הרבה חברות המחזיקות בשורה של חברות מהמובילות בתחומן במשק הישראלי ואשר ניתן לרכוש אגרת חוב שלה בתשואה, צמודה למדד, של 3.5% כאשר בקופת החברה מזומנים המספיקים לעמוד בפירעונות הקרן של אגרת החוב בשלוש השנים הקרובות.

מיכה צ'רניאק הוא מנכ"ל בית ההשקעות להבה

תגובות לכתבה(32):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 15.
    מיכה- יש לך טעות בחישוב ה- NAV ששווה 2 מיליארד ש"ח
    אנליסט חוב 28/06/2018 22:57
    הגב לתגובה זו
    4 0
    ראה את ההון העצמי של דסק"ש לפי הדוחות בשילוב התאמות לשווי שוק שבביאור 3. לחליפין ראה את חישוב NAV דסק"ש בדוחות כספיים של אידיבי בתחילת הדוח הכספי. השווי הנכסי הוא כ- 2.1 מילארד ש"ח. יש לך טעות מהותית של כ- 600 מיליון ש"ח ואתה מטעה את הקוראים
    סגור
  • סקיילקס
    נפגע מיכה 19/07/2018 12:56
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לא פעם ראשונה וכנראה גם לא האחרונה
    סגור
  • אכן יש למיכה טעות חמורה בחישוב. זה 2.1 מילארד NAV דסקש (ל"ת)
    מני 02/07/2018 09:21
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 14.
    מיכה כתבה מקצועית ומעניינת.
    אריק a 24/06/2018 11:34
    הגב לתגובה זו
    0 0
    התגעגענו :-)
    סגור
  • 13.
    האם מכיר גם את תעודת jnk
    גל 23/06/2018 19:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    של ברקליס. אשמח לדעתך כי אני משקיע ממש מתחיל.כמה מסוכנת תעודת jnk ? תשואה 5.8% ובדיקת הגרף ל12 שנה האחרונות מראה שאין הרבה תנודתיות בתעודה.תודה רבה
    סגור
  • טען עוד
  • JNK
    מיכה צ'רניאק 23/06/2018 20:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני מכיר את הכלה. סיכונים- חשיפה משמעותית לחברות בענף האנרגיה כעת עם עליית מחירי הנפט מצב החברות השתפר אבל לפני שנתיים הייתה שורה של פשיטות רגל וקשיים לחברות בענף לכן זה הסיכון העיקרי. סיכון נוסף היא שמדובר בחשיפה לחברות עם דירוג שהינו מתחת לדירוג השקעה. הדירוג הממוצע לדעתי הוא סביב ה B – זה דירוג בינלאומי כשהמקביל שלו בדירוג מקומי זה סביב BBB או –BBB שוב מתחת לדירוג השקעה כך שמדובר ברמת סיכון בינונית ( הפיזור של ההשקעה מקטין את הסיכון של ההשקעה ).
    סגור
  • 12.
    כיף לקרוא
    לאוניד 22/06/2018 22:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מיכה, כיף לקרוא. מזמן לא כתבת. מעניין ומקצועי כתמיד! אין מציאות בשוק האג"ח כרגע כפי שכתבת בתגובות. אבל סביבת הריבית לא תשאר להיות אפס לנצח. כבר רואים את השינוי בארה"ב. עוד שנתיים שלוש והתמונה תהיה שונה כנראה.
    סגור
  • תודה , כמובן שאני מסכים עם מה שנכתב כאן (ל"ת)
    מיכה צ'רניאק 23/06/2018 17:32
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 11.
    בזן אגח ט'
    יקיר 22/06/2018 19:12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תודה על הכתבה..אשמח אם אתה מכיר את האגח הנל של בזן. מה דעתך עליו? תודה
    סגור
  • בזן ט
    מיכה צ'רניאק 23/06/2018 17:31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אולי בעתיד אכתוב על החברה. בגדול צריך לבחון את התשואה בה נסחר האג"ח מול הסדרות השקליות של בזן למח"מ דומה. ישנם פערים בשוק בין אג"ח שקלי לדולרי בסדרות אג"ח של אותה חברה ובמח"מ דומה הפער בין הסדרות הולך ועולה עד שהגיע לשיא לאחרונה ( העלייה בפער הגיונית כי פער הריבית בין הדולר לשקל מתרחב כל הזמן בגלל העלאת הריבית בארה"ב ). השאלה אם הפער מוצדק ? אני מתכוון להתייחס לפערים הללו בטור עתידי . לגבי בזן ט זו סדרה המניבה כיום תשואה דולרית של כ 5.85% עם מח"מ של 4.4 שנים , מדובר בתשואה גבוהה אבל לא חריגה בארץ לאג"ח דולרי. לגבי בזן – החברה מציגה בשנה האחרונה שיפור משמעותי ברווחיות שלה הנובעת מעלייה במרווחי הזיקוק והתייעלות. שים לב שבחודשים האחרונים מרווחי הזיקוק ירדו ביחס לממוצע המרווחים הגבוהים ששררו בשנה שעברה זה עשוי לפגוע ברווחיות הגבוהה שהחברה הציגה.
    סגור
  • תודה רבה על התגובה המפורטת
    יקיר 23/06/2018 19:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תודה
    סגור
  • תודה רבה על התגובה המפורטת
    יקיר 23/06/2018 19:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תודה
    סגור
  • 10.
    הנפקת מניות סלקום
    אברהם גולדשטיין 22/06/2018 18:51
    הגב לתגובה זו
    0 0
    היי מיכה למה לדעתך מנפיקים את סלקום מה ההגיון דסקש מכרו זהב (שופרסל) וקונים עכשיו סלקום נייר שלא נראה שיעלה בשנים הקרובות
    סגור
  • השקעה בסלקום
    מיכה צ'רניאק 23/06/2018 17:21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    התחרות העזה בין חברות הסלולר הפחיתה למינימום את המזומנים שחברות התקשורת בתחום מייצרות . חברות כמו סלקום המנסות לפתח תחומי פעילות נוספים כגון סלקום T.V מצריכות מזומנים. פרטנר גייסה בתחילת השנה וכעת סלקום מבצעת גיוס.אומנם מדובר בגיוס במחירי שפל אבל מה לעשות כשצריך מזומנים מגייסים. אני מניח שבעל השליטה בדסק"ש מתבונן לטווח של שנתיים-שלוש קדימה ומעריך או מקווה שהתחרות בתחום הסלולר תפחת וההשקעה היום במחירי שפל תוכיח עצמה.
    סגור
  • 9.
    כרגיל טועה ובגדול
    בני גור 22/06/2018 00:14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כנראה מחזיק באגח בתיקים המנוהלים, ולא מצליח למכור. שופרסל בשנת 2020 תרד לחצי מערכה, ברגע שזכי מחצי חינם משלים את האפליקציה, מי יבוא לקנות בשופרסל, רק גימלאים שאוספים קופונים, ושבדקו שבחצי חינם זה יותר יקר. עכשיו יש 2,000 משתמשים באפליקציה של זכי, וכבר יש ירידה במחזורים.
    סגור
  • 8.
    מיכה כייף לקרוא אותך שוב ! נשמח לשתיים שלוש המלצות
    קוראת קבועה 21/06/2018 15:32
    הגב לתגובה זו
    0 0
    למרות שהתקופה הזאת היא לא משהו מבחינת אגחים
    סגור
  • תשובה
    מיכה צ'רניאק 21/06/2018 19:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נכון התקופה היא תקופה אחרת .... עבור משקיעי האג"ח ולכן על מנת לזכות בתשואה מה לעשות צריך להעלות את רמת הסיכון בתיק וזה בטח שלא מתאים לכול אחד. אני מקווה שבטורים בהמשך אוכל לספק את רצונך.
    סגור
  • 7.
    אגחים קרדן אן וי מה דעתך מיכה ?
    אני 21/06/2018 13:37
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כמו כן אגחים של אלביט הדמיה ופלאזה סנטרס תודה
    סגור
  • תגובה
    מיכה צ'רניאק 21/06/2018 19:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ואוו מקבץ אג"ח זבל מרשים בשאלה אחת. כמובן שלא ניתן להתייחס על רגל אחת לחברות הללו והאמת שלא ייצא לי לנתח את מצבן לאחרונה. אולי כשאני ממש אהיה מתוסכל מהשוק אוכל להתפנות לנתח לפחות חלק מהן .
    סגור
  • 6.
    מה דעתך על האגחים של החב נדלן האמריקאיות? (ל"ת)
    אשמח לניתוח 21/06/2018 12:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • זרוק את הכול
    בני גור 22/06/2018 00:16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אם אתה יכול , תמכור גם מה שאין לך. אתה תברך אותי, אתה תודה לי, מדובר בחברות שרק מגלגלות חוב.. נא להעביר 10% לקבר רחל, על הרווח, אחרת זה יבוא לך בהפוך.
    סגור
  • אג"ח אמריקאיות
    מיכה צ'רניאק 21/06/2018 19:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    במסגרת הטור ציינתי שהתנהגות העדר של השוק ביחס לאגרות החוב האמריקאיות אינה לרוחי כיוון שמדובר באמת בקבוצה אשר אינה הומוגנית ולכן יש לבחון כול אגרת חוב לגופה.השוק מתקשה להתמודד עם הקבוצה הזו וכך אנחנו מוצאים אותן עולות ביחד ויורדות ביחד.אני מקווה שבעתיד אולי אתייחס לחברה או שתיים מהקבוצה.
    סגור
  • 5.
    השאלה כעת האם אחזקה במניות דסקש
    שמואל 21/06/2018 11:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עדיפה על האגחים לאור המכירה האחרונה של שופרסל
    סגור
  • מניית דסק"ש
    מיכה צ'רניאק 21/06/2018 19:09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    צריך לשים לב שהסיכון והסיכוי כמובן שונים. התשואה האפשרית באג"ח של דסק"ש ברורה לדוגמה כרגע לאחר העליות באג"ח ויחד עם מדד המחירים שעלה תשואת אג"ח ו היא 3.3% ברוטו צמוד למדד. מנגד מניית דיסקונט השקעות נסחרות לפי שווי של כ 1.5 מיליארד ₪ כאשר השווי הנכסי שלה כרגע לפי מחירי השוק של הנכסים שבבעלותה הוא כ 1.3 מיליארד ₪ כלומר היא נסחרת בפרמיה על שווי השוק של הנכסים שלה. המניה שהכי מדוכאת בתיק ההשקעות של דסק"ש זו כמובן סלקום שהודיעה על כוונה לגייס הון . אז אם מניה זו מסתמנת כפוטנציאל הגדול ביותר לעלייה בעתיד בתיק הנכסים של החברה אולי בכלל עדיף לרכוש את מניית סלקום במקום מניית דסק"ש.בקיצור כרגע מניית דסק"ש אינה זולה ביחס להחזקות שלה.
    סגור
  • 4.
    ניתוח מקצועי ביותר
    איתן 20/06/2018 13:11
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הייתי בעבר קורא את כל הניתוחים שלך לגבי אג"ח תמיד מקצועיים ומעניינים אשמח לעוד כתבות כאלה
    סגור
  • תגובה
    מיכה צ'רניאק 20/06/2018 19:46
    הגב לתגובה זו
    2 0
    תודה , מקווה שיהיו לי מספיק נושאים להמשיך ולכתוב עליהם. בכול מקרה שים לב שככול שהתשואה גבוהה יותר כך גם הסיכון
    סגור
  • 3.
    נעלמת, יש שהתגעגעו. אלה לא ימים לאג"ח
    יש ר א לי 20/06/2018 10:44
    הגב לתגובה זו
    1 0
    תשואות נמוכות, אין סיכוי לרווח הון. היום עדיפות למניות ואפשר למצוא כמה שנראות אטרקטיביות, אין ביטוח אף פעם. כשיעלו הריביות ו/או שינויים אחרים יחזור תחום האג"ח להיות אטרקטיבי אך בימים אלה אבד זוהרו. לדעתי.
    סגור
  • תגובה
    מיכה צ'רניאק 20/06/2018 16:32
    הגב לתגובה זו
    2 0
    תודה , זו אכן תקופה פחות מעניינת לאגרות חוב התשואות נטו כמעט ולא קיימות לכן צריך לעבוד מאוד קשה.זו הסיבה שלא כתבתי הרבה זמן, בשביל לכתוב על אג"ח שקלי שמניב 2% ברוטו ובקושי 1% נטו באמת שלא צריך אף אחד.... אבל עוד יגיעו זמנים בעתיד , בכול מקרה אנסה להתייחס לאגרות חוב שעדיין מניבות תשואות יחסית גבוהות עם כול הסיכון הכרוך בכך !!!
    סגור
  • 2.
    לא מתאים לך מיכה.....
    אבי 19/06/2018 18:18
    הגב לתגובה זו
    5 0
    הניתוח שלך הינו טכני בעיקרו ומתאים לאנליסט מתלמד באחד מבתי ההשקעות. צר לי על ההשוואה. ההנחה שבקופת החברה יושבים מעל מיליארד ש"ח אשר החברה משלמת עליהם כ-40 מיליון ש"ח מדי שנה (!!!) וכי בעל השליטה לא יבצע כל השקעה עם הסכום העצום הזה במשך 3 שנים היא מעבר להזויה, ברור שאינה עסקית. הדוגמאות של בזק וחלל, גם אם ספציפית לא רלבנטיות, מוכיחות כי בעל השליטה מחפש לבצע השקעות נוספות להשאת תשואתו כבעל מניות. אגב, מנקודת מבטו, בצדק כמובן. ההנחה לפיה ימתין בעל השליטה עם ערימת המזומנים לפירעון החוב אינה סבירה ואינה הגיונית. אם זה אכן היה המצב, היה יכול לפרוע חלק נכבד מהחוב כיום ולחסוך מאות מיליוני ש"ח של הוצאות מימון.
    סגור
  • באמת, לא מתאים למיכה
    קיפוד 20/06/2018 10:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נדמה לי שהיחס סיכון סיכוי כאן לא מספיק טוב בלשון המעטה בכדי להיכנס להשקעה מפוקפקת מסוג זה. אתה בעצמך כותב שהבעיות יצוצו בתחילת 2021 במקרה האופטימי ואולי אפילו הרבה לפני זה. 3.5% + מדד זה מעט מידי בשביל ההרפתקא הזו
    סגור
  • תשובה
    מיכה צ'רניאק 20/06/2018 16:27
    הגב לתגובה זו
    2 0
    הניתוח מגיע מנקודת מבט של משקיע באג"ח .אני מניח שאותך המניה מעניינת יותר.כאשר מנתחים השקעה באג"ח יוצאים מהמצב הקיים. לא נכתב שלא תבוצע השקעה חדשה אפילו בטור הייתה התייחסות לשתי השקעות שנבחנו לאחרונה. בכול מקרה במידה ותתבצע השקעה חדשה להערכתי היא אמורה להיות השקעה שתניב הכנסה אחרת מינוף החברה ייעלה מבלי שתיווצר לה הכנסה נוספת למימון ההשקעה וזה יכניס את החברה לסחרור. בכול מקרה הטור נכתב בשבוע שעבר והינה השבוע אלשטיין בחר דווקא בדרך שהערכתי שהסיכוי לבחור בה הוא נמוך יחסית- קרי מימוש מניות שופרסל ואיבוד השליטה ( לפחות במבט חשבונאי כאשר לא בטוח שתהיה איבוד שליטה כלכלית) בשופרסל.
    סגור
  • 1.
    אין כמו מיכה! תותח מספר 1! (ל"ת)
    מעריץ 19/06/2018 17:09
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות