
התיאבון ל"יוקרה" בוול סטריט בשיאו, כיצד כדאי להשקיע?
סקטור הקמעונאות נהנה מהדחיפה הטכנולוגית שמובילה את ההתאוששות הכלכלית בבורסה. עיני המשקיעים למניות היוקרתיות שכבר עלו לשיאים - כדאי להיכנס?
תעשיית מוצרי המותרות (Luxury goods Industry) פורחת ככל שמהפכת הטכנולוגיה מתקדמת. מדד S&P500 מציג את הגאות הארוכה ביותר מאז החל בשנות ה-50. אין ספק שהסקטור ש"אשם" בהישג זה הוא הטכנולוגי שהוביל את ההתאוששות הכלכלית ולפיכך גם את ההתאוששות בבורסה.
קמעונות היוקרה כמנוע צמיחה בוול סטריט הצלחת מניות הטכנולוגיה, ה-FAANG וכל האחרות, "הסתירה" כמה מנועי צמיחה אחרים שנהנו מאוד גם מ"הדחיפה" הטכנולוגית וגם מאסטרטגיית ההצלה והשיקום שנקטו ממשלת ארה"ב והבנק המרכזי שלה מאז 2008-9 ועד לאחרונה. סקטור הקמעונאות היה הבולט ובמיוחד תת הסקטור של מוצרי היוקרה. לא צריך להיות חוקר דגול על מנת להבין את הקשר הישיר וההדוק שבין הקמעונות למהפכת הטכנולוגיה שמצד אחד מעלה את רמת החיים הממוצעת ומן הצד השני מייצרת מוצרים חדשים שמייצרים ביקושי ענק (האייפון היה רק הדוגמית הראשונה).
הפרופסור Varian Hal, הכלכלן הראשי של גוגל ולשעבר דיקן ביה"ס לאינפורמציה באוניברסיטת בארקלי ומרצה בכיר ב MIT, שנחשב לכלכלן מוביל בעולם בתחום כלכלת המידע, כתב בספרו על המקרו-כלכלה, Intermediate Microeconomics: A Modern Approach, שהפך לספר לימוד חובה בארה"ב, שככל שהצרכן מרוויח יותר צריכתו עולה אבל לא בצורה פרופורציונלית. "קצב הצריכה שלו למוצרי יוקרה עולה על זה של המוצרים ההכרחיים". אמירה זו בהחלט נכונה ובמיוחד החל משלב ההתגבשות של ההתאוששות כאשר המשקיעים מאמינים שההתאוששות אמיתית ותימשך.
איך יודעים מתי השלב הזה מגיע? ניק היווני, זכר גוי לברכה, גדול מהמרי ארה"ב במאה שעברה, טען שהדרך הכי טובה להחליט מתי לעבור ממניות קמעונות רגילות ליוקרתיות זה כאשר נגיד הבנק המרכזי של ארה"ב מודיע שלדעתו ההתאוששות תפסה ותימשך. כלומר, להמתין לשלב מתקדם בהתאוששות. אם זה אכן הסימן הנכון (וניק, לצד ההימורים, הצליח מאוד גם בבחירת ההשקעות בוול סטריט) אז בנאומו בסוף השבוע שעבר אמר הנגיד הנוכחי, ג'רום פואל, שלדעתו ההתאוששות "תופסת" ובפעם הראשונה מאז אנחנו עוקבים אחרי הנגידים הוסיף ש"תימשך לאורך זמן וללא אינפלציה".
- הנאסד"ק נפל ב-21% מהשיא ונכנס רשמית לשוק דובי
- וול-סטריט ננעלה באדום בוהק: הנאסד"ק צנח ב-6%, ה-S&P ב-5%
לאור זאת, בתיאוריה כמובן ועל אחריותכם, צריך למכור מניות כמו WMT או TGT ולעבור למניות כ-מוMoët Hennessy Louis Vuitton (סימול: LVMUY בארה"ב או MC.PA בפריז), או Kering SA (סימול: KER.PA) ואולי לטיפאני (סימול: TIF) אלא שיש כאן בעיה "קטנה". WMT ו-TGT הניבו, מאז החלה ההתאוששות בתחילת 2009, בערך 140 ו-260 אחוזים בהתאמה ואילו שלישיית היוקרתיות שהזכרנו הניבה בהתאמה 700, 1450 ו-800 אחוזים ואז איפה ניק היווני ותחזיותיו? מדוע חשב המהמר הגדול (ולא רק הוא) שכדאי, כשמתחילה התאוששות בכלכלה להמתין עם קמעונות היוקרה בוול סטריט? על כך ננסה לדסקס היום.
חכמת ההמונים מקדימה את המומחים ההיגיון שמאחורי המשפט של הפרופסור ואריאן ברור אלא שהפרופסור, שהוציא את המהדורה הראשונה של הספר ב 1993 (ומאז יצאו מספר עידכונים), לא יכול היה להעריך אז איך ייראה עולם הקמעונות של ימינו, איך ייראה הצרכן ואיך תתנהג הכלכלה ולאיזה מהפך קמעונאי תביא הרשת (שהיא הגורם מספר 1 בעליית הביקוש למוצרי יוקרה) ואם הוא לא ידע הרי שניק בוודאי לא ידע כי הוא נפטר ב-1966.
מה שקרה, לדעתנו, הוא ההתמזגות של מהפכת הטכנולוגיה לכלכלת המיינסטרים באמצעות הטלפון החכם, מה ששינה לחלוטין את שיקולי הצריכה. "חכמת ההמונים" הבינה (כרגיל) את שעומד להתרחש הרבה לפני קובעי הדעה בוול סטריט ובגדול הבינו "ההמונים" שההצטרפות של מיליארדי אנשים חדשים, בעקבות ההתאוששות הכלכלית שמתפשטת גלובלית, למעגל הצריכה ובמיוחד ממקומות כמו סין, הודו ומזרח אירופה, "תמחק" את התיאוריות הישנות שמלפני המהפכה.
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- כשתשמעו שסין פולשת לטאיוואן - תמכרו הכול!
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
כן, משקיעים נבונים שראו את תגובת השווקים הריאלים לצעצועי הטכנולוגיה הבינו שהתיאבון ל"יוקרה", מבשמים לאישה ולגבר ועד לשעוני יוקרה ומכוניות יוקרה יגדל מהר בהרבה ממה שחשבו המומחים. בין ההצטרפות של צרכנים סינים, הודים או אינדונזים (הצטרפות שיצרה מהפכת הטכנולוגיה שהעלתה רמת החיים) לבין ההתייעלות האדירה של החברות כחלק מהתקדמות המהפכה נוצר ביקוש אדיר למוצרי יוקרה.
הדוגמה הטובה ביותר והמעניינת ביותר? טסלה (סימול:TSLA). מה קרה לפתע במהלך 2013-14 שהמניה עלתה בכ-775%? הרי מצבה של החברה לא היה מי יודע מה והמכונית היפהפייה הייתה עדיין בעיקר בפרסומת ולא על הכביש. אבל בתחילת 2013 נעשה ברור שהמכונית תהיה "החשמלית הראשונה על הכביש" וזה הביא משקיעים. הרי ברור לכל מי שעיניו בראשו שלא המשקיעים המסורתיים הם שהעלו את TSLA מ-30 ל-275 דולר בשנה. TSLA הפכה סמל, המשקיעים שמו החותמת.
תהליך דומה קרה ל-SODA שהפכה מסתם שתייה מגוזזת שהשתרכה בשוק מאז 1905 ל"משהו ייחודי" שרק מתחיל לתפוס, אקולוגיה וכל זה. לטסלה יש את מאסק ולסודה את בירנבוים אבל ההתפתחויות הללו צריכות היו לומר משהו לחכמי וול סטריט, "WMT ו-TGT ייהנו מההתאוששות אבל לא כמו "טיפאני", בטח לא כמו "גוצ'י" או "פורשה".
מה עושים כעת שהמניות ה"יוקרתיות" כבר עלו לשיאים? תלוי כמובן אם אתם מעריכים שההתאוששות הכלכלית תימשך ותתגבר או לא. אם כן אז קמעונות היוקרה תמשיך לשגשג ולמשוך משקיעים למניותיה. אלא שכעת המשקיע המעוניין ניצב בפני 2 בעיות: האחת, מחירי המניות והשנייה, הבחירה, שהרי אין סלים מייצגים לתת-סקטור זה (יש סלים רבים בתחום הקמעונות שהמובילים הם: XLY, XLP, VDC, VCR ו-FDIS).
ישנה קרן אחת אמנם, Pictet-Premium Brands שהיא הדבר הקרוב ביותר אבל כיוון שבהגדרת מטרותיה היא אמורה להשקיע "במניות של חברות שמשתייכות לסקטור מותגי העל" אז לצד כל חברות מותגי היוקרה, מכריסטיאן דיור דרך Kering SA ועד אסתי לאודר ו-PVH היא מושקעת גם במניות NIKE, AMX, VISA, KO ("מותגי יוקרה"). כך ש"הצלחת" מניות כמו CDI.PA, KER.PA, PVH או EL "נמשכת מטה" בגלל הצלחה פחותה של KO או AMX. הקרן, שבשנה האחרונה הכתה את רוב המדדים הניבה פחות כשמודדים לטווחים ארוכים יותר.
אז כיצד משקיעים בסקטור קמעונות היוקרה? הדרך הקלה היא להשקיע בקרן הנ"ל (שנוסדה ב 2005 ומספר ה-ISIN שלה LU0217138725) והדרך הקשה היא למצוא מניה מנצחת. 2 המניות המנצחות לאורך זמן (שנה, 5 שנים או 10 שנים) ושמתחלפות במיקום ביניהן הן CDI.PA ו-KER.PA. חשבנו תחילה שכריסטיאן דיור היא המייצגת האמתית אלא שמדובר בחברה קשה להערכה.
ב-2015 התבקשנו לבדוק עבור לקוח את כריסטיאן דיור שהיא חלק ב"אימפריית מוצרי היוקרה" של המיליארדר הצרפתי ברנארד ארנולט. הלקוח חשב לרכוש בלוק מניות גדול ב-CDI.PA או במתחרה שלה KER.PA. לאחר שהזענו על הדוחות הגענו למסקנה שכריסטיאו דיור אינה מתאימה ועדיף לנסות ולרכוש ב-Kering . למה? כי רק ארנולט יודע לנהל "יצור" שמורכב מכריסטיאן דיור שלמעשה שולטת על Moët Hennessy Louis Vuitton אבל לא בדיוק. ישנה החברה הפרטית של ארנולט, Groupe Arnault ששולטת בהכל וארנולט הוא היו"ר ומנכ"ל של כל השלוש ועוד כמה מ-60 חברות הבנות והכל קשור זה בזה.
ההמלצה שלנו ללקוח הייתה להתרכז ב-Kering אלא שעד שהבדיקה הסתיימה מניות KER.PA כמו מניות CDI.PA כמעט והכפילו עצמן והלקוח נטש הרעיון. אם הלקוח היה יודע להיכן הגיעה המניה לבטח היה קונה אז אבל מי ידע? אז נציג היום, למרות פחד הגבהים, את Kering SA ומה שבגדול נכון ל-KER.PA נכון לדעתי גם לכל חברות "היוקרה" שמוזכרות במאמר.
מי את קרינג? Kering SA (סימול: KER.PA בפריז או PPRUY בניו יורק) נוסדה ב-1963 על ידי François Pinault כחברת פריטי לבוש אופנתיים והונפקה ב-1988 בפריז. הבן, François-Henri Pinault נכנס לעבוד בחברה ב-1987. הבחור, בוגר ביה"ס היוקרתי לניהול HEC ו"משוגע לטכנולוגיה", הבין מיד לאן יכולה מהפכת הטכנולוגיה להוביל ומשהתמנה, ב-1990 למנהל השיווק החל לשכנע את האב ומועצת המנהלים שהחברה חייבת לעבור מהקמעונאות לכיוון מוצרים יוקרתיים. "להעתיק את כריסטיאן דיור".
הוא שכנע את האב שקבוצת ארנולט בונה על מותגי-על ואלו שייהנו מהשגשוג הכלכלי הגלובלי שתניע הטכנולוגיה. "במוצרים אלו התחרות תהיה נוחה יותר מבחינתינו והרווחים גבוהים בהרבה". לקח לו עד 1999 כדי לשכנע האב לקנות 42% מקבוצת גוצ'י האיטלקית ולהקים את חטיבת multi-brand Luxury Goods group PPR שמטרתה "להפוך את PPR לחברת מותגי היוקרה המובילה גלובלית". ב-2000 רכשו את חטיבת התכשיטים של גוצ'י, Boucheron וכן את בית האופנה והתמרוקים היוקרתי Yves Saint Laurent וזו ההתחלה של מסע רכישות ומיזוגים שקרינג (השם שונה ב-2013 לKering שמשמעותו "תן לדמיון להוביל") ממשיכה עד היום.
המותגים הבולטים הם Gucci, Bottega Veneta, Saint Laurent, Balenciaga, Brioni, Sergio Rossi, Pomellato, Girard-Perregaux, Ulysse Nardin. החברה בעלת מניות מרכזית ב-PUMA (שעד השנה הייתה בבעלותה והונפקה לבעלי מניותיה), שולטת בקונגלומרט הצרפתי CAFO (ממכרות מתכות ועד מכוניות יוקרה) והשנה נכנסה לשותפות בציוד לטיפול בעין עם חברת התכשיטים היוקרתית Cartier. מאז 2015 החברה מחזיקה בחסות על פסטיבל הסרטים בקאן.
ממשרדי החברה החדשים, בבניין ביה"ח Laennec לשעבר, "יהלום ארכיטקטורי" בלב פריז, הודיע François-Henri Pinault שחלומו הושלם והוגשם, ש-Kering SA הפכה לשחקן מוביל בתחום קמעונות היוקרה (Luxury pure player). לפי דלויט טוש החברה ב-2017, הגיעה למקום החמישי בעולם בסקטור (שב-2017 גלגל טריליון דולרים), אחרי החברות LVMUY, EL, חברת Compagnie Financière Richemont (סימול: CFR.VX) השוויצרית שדומה מאוד לקרינג ו-Luxottica Group (סימול: LUXMI בבורסת מילנו) האיטלקית שפועלת בעיקר בתחום מוצרי העין.
מכירות החברה עלו בלמעלה מ-50% בין 2014 ל-2017 והגיעו ל-15.5 מיליארד דולרים. הרווח התפעולי והנקי ב-2017 הגיעו ל-2.95 ו-1.79 מיליארד או 3.07 דולר למניה. 18 מתוך 24 האנליסטים המכסים ממליצים בקניה ומחיר היעד של המניה אליבא הקונצנזוס עומד על כ-63-5, כלומר, האנליסטים אופטימיים מה שכשלעצמו קצת מפחיד.
בצר לנו שאלנו את אותו לקוח שרצה לקנות המניות בזמנו מה עושים והתשובה, "זוכר מתי החלטתי שלא לקנות כי המניות התייקרו מידי? לפני שלוש שנים בערך וכשהמניה עמדה על 170 אירו בערך (היום על 481) אז היום אתה שואל לדעתי? השאלה היא אם הגאות הכלכלית תימשך, במיוחד באסיה ועד מתי. אם אתה יודע תגיד לי ואחליט. בינתיים אני, שכל כך האמנתי בתחום, ממשיך לחכות לתיקון ואז נראה". תשובה טובה מזו אין לנו אבל שימו הסקטור על הרדאר כי מהפכת הטכנולוגיה רק בתחילת דרכה. ** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
- 31.נחום 05/09/2018 17:28הגב לתגובה זושלום מר גרינברג, איך אתה מסביר את הירידות החדות ביומיים האחרונים?
- שלמה גרינברג 06/09/2018 10:57הגב לתגובה זומאז תחילת השנה שילשה המניה את ערכה ולא שאלת "איך אתה מסביר את העליות החדות", במיוחד בחודש האחרון. אבל על ATTU כתבתי מספיק, הערתי מספיק ואם לא תבוא הודעה משמעותית לא אתייחס יותר
- 30.TLRY 05/09/2018 16:53הגב לתגובה זוחברת הקנביס הקנדית שהונפקה בארצות הברית ביולי. מצב שבו גם מי שבפנים כול בוקר מצטער שהוא לא קנה עוד מניות ממש אתמול - ויום אחרי יום זה חוזר על עצמו. שלא לדבר על מי שמימש...
- שלומי 11/09/2018 23:22הגב לתגובה זומימשתי היום 97.5.
- 29.פאם 04/09/2018 20:26הגב לתגובה זו.
- כגן 05/09/2018 04:54הגב לתגובה זו.
- 28.סמי 04/09/2018 17:31הגב לתגובה זומאז אפל עלתה עוד 35 אחוז, אמזון עוד 29 אחוז, qqq 14 אחוז, sp500 9 אחוז (שלמה גרינברג בראיון מיוחד: זו הסיבה שהבורסות ימשיכו לעלות האיש שמכר לטראמפ אג"ח של כור מסביר למה השווקים בדרך לשיאים חדשים ואיזה ברבורים שחורים הוא רואה באופק עדי ברזילי | 30/04/2018
- 27.נחום 04/09/2018 14:16הגב לתגובה זושלום מר גרינברג,שוב המון תודה על כתבותיך והתייחסותך לשאלות. שאלה לגבי התנהלות של חברות וצפי הכנסות.דב סלע כידוע אמר בסוף הרבעון השני שהם יכניסו 27 מיליון.אתמול ראדא הודיעה על חוזה בסך 3.5 מליון. זה אומר שעכשיו הם יכניסו 30.5, או שהוא ידע על זה כבר בסוף הרבעון הקודם?
- שלמה גרינברג 04/09/2018 16:42הגב לתגובה זואיך יכלו לדעת?
- גדול,אתה גדול..... :-) (ל"ת)נחום 04/09/2018 17:36
- 26.אבי לא3 03/09/2018 21:28הגב לתגובה זוהיי שלמה , irbt דפקה וואחד עלייה מאז הדוח האחרון, נראה שהשוק גם מתמחר הבטחה למוצר חדשני מהמנכל,תוכל לכתוב כמה מיךים על החברה והמנייה? היה לי בראש שבזמנו כתבת כתבה על החברה אבל גוגל לא נותן אז כנראה שבין שנינו הוא הצודק
- שלמה גרינברג 04/09/2018 11:13הגב לתגובה זוואיני מבין מה זה "גוגל לא נותן"?
- אבי לא3 04/09/2018 16:28שחיפוש בגוגל "שלמה גרינברג irbt" לא נותן תוצאות רלוונטיות
- 25.דגן 03/09/2018 10:12הגב לתגובה זוהאם מדד נורבגי הוא כלי לחשיפה לאירופה בנטרול חשיפה ליורו? (עד כמה שאפשר)
- מה בדיוק אתה שואל? מה זה מדד נורבגי? (ל"ת)שלמה גרינברג 04/09/2018 11:14הגב לתגובה זו
- דגן 04/09/2018 16:25האם מדד מנוטרל מטבע מסוים (יורו) הוא כלי מתאים לתיבול תיק?
- 24.נחום 02/09/2018 17:32הגב לתגובה זושלום מר גרינברג, מה שלומך? לאחר שקראתי את שיחת הוועידה האחרונה של ראדא, התעוררו אצלי 2 שאלות. א. דב סלע אמר שההכנסות הצפויות השנה הן 27 מיליון דולר , כאשר רובן ברבעון האחרון. בשני הרבעונים הראשונים של השנה החברה הכניסה 12.6 מיליון.זה מותיר בעצם מעט מאוד לרבעון השלישי, פחות ממיליון אפילו?.....ב.לא הבנתי מה דב סלע אמר לגבי בעלי המניות DVSI ,יוסי בן שלום ובכלל. נראה לך שמכינים אותנו להנפקה מדללת?
- שלמה גרינברג 03/09/2018 09:39הגב לתגובה זובשני הרבעונים הראשונים מכרה החברה ב 12.6 מיליון דולרים. אומר סלע שהערכתם שהשנה ימכרו 27 מיליון כלומר עוד כ 14.3 מיליון, קצב של כ 7 מיליון לרבעון (לטענתו הרוב יהיה ברבעון האחרון כפי שזה תמיד). הנתונים שסלע מוסר אינם מזילי ריר שהרי הגידול השנתי לעומת 2017 יסתכם בכ % 3 בלבד וזה בהשוואה לקפיצה של למעלה מ % 104 בין 2017 ל 2016 חברה שיוצאת "מחושך לאור" כפי שנראה היה שקורה בראדא אינה יכולה להאט קצב צמיחה כבר בשנה השנייה ליציאה מהבור ולכן לדעתי המניה מגמגמת. הם אינם צריכים להכין הנפקה שהרי יש להם תשקיף בפועל של גיוס של 50 מיליון שכבר גייסו מתוכו כ 37. יש להם למעלה מ 15 מיליון מזומן בקופה ותזרים מזומנים חיובי. בקצור, ראדא יצאה מהסכנה אבל רחוקה מלמלא הציפיות, נקווה שזה ישתפר, אולי מישהו ירכוש אותה. לגבי בעלי המניות אז DVSI המירה את המניות "הסגורות" שקבלה לפני שנתיים בכאלו שסחירות (זה יכול להיות טוב או רע למשקיעים, תלוי בתוצאות שתציג החברה)
- נחום 03/09/2018 12:30אלפי תודות על התגובה.צריך לדעתי גם לקחת בחשבון את הסיכוי של גידול פי 10 שהזכיר דב לגבי חלק מההזמנות הקיימות....
- 23.ורדי 02/09/2018 17:27הגב לתגובה זועל החברה, על הפוטנציאלואם אפשר גם מילה וחצי על התימחוראשמחתודה
- שלמה גרינברג 03/09/2018 09:44הגב לתגובה זואיני עוקב אחרי פלטפורמות למסחר זה פשוט לא מעניין אותי. ממבט כללי החברה נראת מאוד מצליחה
- אוקי תודה שלמה (ל"ת)ורדי 03/09/2018 15:50
- 22.כתבה מ 5.2017 02/09/2018 12:03הגב לתגובה זוPhilip Morris Could Pay 20% Premium to Buy Altria May 23, 2017 Wells Fargo Securities Why Combine? We believe a Philip Morris-Altria merger makes sense given: 1) iQOS is worth more to Philip Morris by owning Altria outright (Philip Morris can capture “full” margin versus just royalty); 2) the growing need for scale/innovation in global “arms” race in reduced-risk products (RRPs); 3) the potential for U.S. corporate tax reform and more favorable tobacco regulations and excise taxes; 4) the benefit of accessing Altria’s significant cash flow in the U.S. to pay dividends and a return to a robust share-repurchase program; 5) the improved and potentially accelerated rollout of iQOS globally; 6) more diversified geographic exposure which will reduce the impact of exchange-rate headwinds; and 7) the potential to leverage attractive cannabis market if/when it’s legalized federally in the U.S.
- 21.EL 01/09/2018 17:08הגב לתגובה זונערכים למהלך תיקון - תכירו את המניה הבולטת בסקטור שחייב לקבל ייצוג בתיק שלכם פרשן וול סטריט של Bizportal מתייחס השבוע לסקטור שחייב לקבל ייצוג בתיק ההשקעות. לצאת מהקופסה שלמה גרינברג | 19/08/2017
- EL 02/09/2018 14:39הגב לתגובה זוSSDOY 70, PPRUY 45, LVMUY 36, EL 32, QQQ 32, SP500 29, LRLCY 13
- 20.מני 01/09/2018 16:03הגב לתגובה זושלמה האם אתה מכיר את חברת קרוואנה (אוטו בהזמנה באינטרנט). והאם נראה לך שיש לה פונטציאל להיות אמזון של המכוניות?
- שלמה גרינברג 02/09/2018 11:07הגב לתגובה זופוטנציאל תמיד יש אבל תבדוק התחרות, אדירה ומשתתפות כמה חברות, כמו אוטו ניישון, חזקות ועשירות פי כמה.
- 19.ינון 01/09/2018 15:34הגב לתגובה זושלמה תודה על המאמר.האם אתה "עוסק/בודק" חברות/מניותשהופרדו בספין אופ מחברת האם? או שאתה עוסק בעיקר בסקטורים, תעודות ומניות גדולות ..תודה רבה על תגובתך
- תעיין במאמרים ותדע (ל"ת)שלמה גרינברג 02/09/2018 11:08הגב לתגובה זו
- 18.tal 01/09/2018 09:05הגב לתגובה זולתקופה של 5 שנים. לא מומלץ לקנות רק על סמך זינוק לעומת SP500 בשנה אחרונה בלבד
- ןהיכן ראית המלצה בזו? (ל"ת)שלמה גרינברג 02/09/2018 11:09הגב לתגובה זו
- 17.g 01/09/2018 09:01הגב לתגובה זומניין לנו לדעת שגם פה לא תהיה נפילה?
- כגן 05/09/2018 04:58הגב לתגובה זועל אחת כמה וכמה גרינברג שמעולם לא המליץ עליה, אלא המליץ לשים "על הרדאר". תנסה לקרוא בין השורות.
- גרג 01/09/2018 22:46הגב לתגובה זובכמעט כל ייתר השמות שלמה אלוף.עם ge לא הצליח. אני לא מכיר משקיע 1 בכל העולם שלא נפל עם אחת מהמניות שלו. די להזכיר את זה כל שבוע
- למה "לא הצליח"? חכה!! (ל"ת)שלמה גרינברג 02/09/2018 11:09
- פאם 02/09/2018 10:29ואז תתפוס את הראש ותגיד "איך טעיתי שלא נכנסתי". והוא לא המליץ להכנס אליה אלא לשים על הרדאר.
- 16.אחלה פרשן כלכלי. כל חמישי יופי של כתבות (ל"ת)אלון 01/09/2018 08:59הגב לתגובה זו
- 15.סטיב 01/09/2018 08:58הגב לתגובה זואני יודע שאתה תומך ברכישת תעודות סללמשקיע הממוצע כמוני (אני גם מחפש תשואה ממוצעת ולא דו ספרתית)..האם שיטה של הוראת קבע חודשית לכמה ת.סל היא אפשרות טובה בתקופה זו שהכל יקר, או כדאי להמתין לתיקון ואז לקנות בכמות יותר גדולה וחד פעמית? תודה רבה
- שלמה גרינברג 02/09/2018 11:11הגב לתגובה זוזו השיטה שסטטיסטית הוכיחה עצמה בארה"ב
- תודה רבה שלמה (ל"ת)סטיב 02/09/2018 17:25
- 14.ג'ני 01/09/2018 08:55הגב לתגובה זוהרבה מאוד קרה (בעיקר תקשורתית) עם טסלה בשנה האחרונה.. אשמח מאוד לדעתך על החסרה וסיכוייה בהמשך.. ומה דעתך באופן כללי על רמת המחיר הנוכחית שלה, בלי המלצה ובלי לשלוח אותי ליועץ שלי... תושה רבה שלמה יקר.
- שלמה גרינברג 02/09/2018 11:14הגב לתגובה זודעתי לגבי טסלה לא השתנתה בשנתיים האמרונות ולתקשורת אין משקל אצלי כלל. ולדעתי ובשלב הנוכחי יש ברשת מספיק חומר לבדיקה עצמאית ולהחלטה אישית.
- 13.שטרן 31/08/2018 18:03הגב לתגובה זואבל אפל עדיין טסה למעלה
- פאם 01/09/2018 21:49הגב לתגובה זו.
- כבוד 01/09/2018 11:10הגב לתגובה זוVERVIEW: In 2015, Cook pledged to give all of his Apple stock, valued in the hundreds of millions, to charity. Publicly, however, he maintains a low profile in his giving and it’s hard to know the extent of his philanthropy or where he donates. However, since Cook took the helm at Apple, the company has become far more philanthropic than it was under Steve Jobs, מקור : Tim Cook — Inside Philanthropy
- שלמה גרינברג 01/09/2018 09:06הגב לתגובה זוזה טיפה יותר מאחוז אחד של המחזור היומי במניה ולמה שלא ימכור קצת?
- מהרהר 01/09/2018 04:05הגב לתגובה זובאפט מחזיק במניות אפל בשווי 50 מיליארד דולר, ורואה באפל את ההשקעה הכי טובה שלו (=והוא התחיל לקנות אפל כשהיתה ב-90 דולר)
- 12.מוצר יוקרה מענין 31/08/2018 17:38הגב לתגובה זושווה בדיקה למי שמתענין במותג אופנה עולה, לא סופר יוקרתי אבל בהחלט בקטגוריה שמתאימה לכתבה
- בהחלט חברה מעניינת (ל"ת)שלמה גרינברג 02/09/2018 11:26הגב לתגובה זו
- 11.אבי3 31/08/2018 16:37הגב לתגובה זולאחר הרכישות האחרונות ובמיוחד האחרונה?
- קוקה קולה. RC קולה או פפסי קולה כוונתך? (ל"ת), 01/09/2018 11:43הגב לתגובה זו
- 10.ULTA 31/08/2018 13:32הגב לתגובה זו(ULTA פירסמה דוחות בסוף המסחר בחמישי) Est?e Lauder’s fundamentals are the “strongest we’ve seen in years,” analyst says in upgrade Wed, 22 Aug 2018 But not everyone is a believer. "Halftime Report" trader Stephanie Link likes the beauty space and the consumer theme more broadly, but she believes Ulta Beauty is the better bet. A managing director at Nuveeen, which has $970 billion in assets under management, Link recently sold Est?e Lauder in favor of Ulta Beauty "I sold it [Est?e Lauder], took profits. It was a wonderful stock, it just started to trade too expensive for me at 27 times forward estimates," she said on Tuesday's "Halftime Report." "I think Ulta is a much cheaper way of playing that theme. Ulta also has a couple of self-help things happening as well. They've got a restructuring, they've got store growth, they've got new products. In fact they're now selling Est?e Lauder's MAC brand, which has really helped drive traffic," she said.
- מה האינטרס שלך עם לאודר? (ל"ת)פאם 01/09/2018 21:50הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 01/09/2018 09:14הגב לתגובה זוכטריידרית היא צודקת
- 9.בני 31/08/2018 10:35הגב לתגובה זושלום שלמה ותודה על המאמר..האם מציאות רבודה נמצאת בחברות בסל botz או snsr או vgt? מי החברה המובילה בתחום לדעתך?תודה רבה
- שלמה גרינברג 01/09/2018 09:15הגב לתגובה זומי החברה המובילה? נדע בעוד כצה שנים
- 8.לרון 31/08/2018 10:34הגב לתגובה זוהמלצות
- תוכל לתת דוגמית? (ל"ת)שלמה גרינברג 01/09/2018 09:16הגב לתגובה זו
- לרון 02/09/2018 09:29אבל ממש כל המאמר למרות שכרגיל התמירים גבוהים אף פעם לא תכתוב על מניה במחיר סביר
- 7.יוסף 31/08/2018 09:18הגב לתגובה זוהתיקון קרוב. סבלנות.
- כגן 01/09/2018 21:52הגב לתגובה זווהראשונה שציינת היתה אמורה להפיל את המדדים. תוך יומיים הכל התייצב חזרה ותיקן למעלה.
- זה יהיה עם שם אחר..ממש אחר..לא תיקון. (ל"ת)ליוסף 31/08/2018 21:02הגב לתגובה זו
- ברזיל, ספרד, איטליה ,דרום אפריקה ,הונגריה ועוד.... (ל"ת)אדם 31/08/2018 17:39הגב לתגובה זו
- 6.קראתי שהשורט על מניות פאאנג עלה ב-40%, מתחילת השנה (ל"ת)השורטיסטים צודקים? 31/08/2018 01:05הגב לתגובה זו
- נכון (ל"ת)שלמה גרינברג 01/09/2018 09:16הגב לתגובה זו
- 5.5$ יש משהו חדש ? (ל"ת)סנטאנדר בנק 30/08/2018 17:29הגב לתגובה זו
- bzf 31/08/2018 13:14הגב לתגובה זוכול עוד הריאל הברזילאי בקרשים אל תצפה לכלום. שליש מהכנסות הבנק מאמריקה הלטינית bzf תעודת סל של הריאל הברזילאי מול הדולר
- שלמה גרינברג 31/08/2018 08:56הגב לתגובה זוכדאי שתמתין לתוצאות הרבעון לראות מה בדיוק התחדש שם אם בכלל ותחליט. בינתיים בכול פעם שמישהו זורק שטויות על הבנקים סנטנדר נפגע אז עדיף להצמד לעובדות וכיוון שאתה מרבה לשאול על הבנק כדאי שתצלול לשפע החומר עליו באתרים הפיננסיים ותחליט, ביחד עם היועץ שלך, מה לעשות
- לרון 02/09/2018 09:33סטיבן אולי
- 4.סטפן 30/08/2018 17:27הגב לתגובה זושלמה אנשים הפסיקו לעשן? לפי מחיר המנייה התשובה היא כן.לפי מיין סטריט והחברה עצמה מה התשובה ? תודה רבה
- סמי 31/08/2018 11:01הגב לתגובה זוPM תרכוש את MO כיום pm משלמת תמלוגים ל mo כול הנפילות במניות הנל pm mo bti קשורות לקצב החדירה של המוצרים החדשים כמו iqos
- שלמה גרינברג 01/09/2018 09:18למה PM תרכוש את MO אם השתיים התפצלו? PM אגב אינה חברת בת של MO
- שלמה גרינברג 31/08/2018 08:30הגב לתגובה זותתחיל עם: https://finance.yahoo.com/news/every-philip-morris-investor-know-201600638.html
- אחלה כתבה צרפת. תודה רבה (ל"ת)סטפן 31/08/2018 18:04
- 3.תודה רבה . מעניין מאוד (ל"ת)גבי 30/08/2018 17:26הגב לתגובה זו
- 2.גבי 30/08/2018 17:24הגב לתגובה זושלמה תודה על המאמר..ידוע לך מדוע וודאפון יורדת יותר מייתר הסקטור? היא בנמוך של כמה שניםדיבידנד קרוב מאוד ל8% כנראה מעיד על בעיות חוב ? תודה
- כגן 01/09/2018 21:56הגב לתגובה זושאתה צריך לקחת בחשבון כשאתה משקיע בטלקום אירופאי.
- vod 31/08/2018 11:08הגב לתגובה זוהשאר ספרד, איטליה גרמניה, הודו וכו פתח גרף חודשי של fxb (הפאונד מול הדולר) ותשוה לגרף של vod
- שלמה גרינברג 31/08/2018 08:34הגב לתגובה זוhttps://finance.yahoo.com/news/bofa-downgrades-vodafone-says-european-141018233.html בגדול האנליסט צודק
- 1.השווקים המתעוררים 30/08/2018 17:06הגב לתגובה זוואולי מכאן יגיע התיקון המיוחל?
- שלמה גרינברג 31/08/2018 08:51הגב לתגובה זוראשית ל"שווקים המתעוררים" אין השפעה על השווקים המובילים, ההשפעה הפוכה ואתה צריך לבחון סיבות לכול תהליך ולא לזרוק סיסמאות. סלים וקרנות שמייצגים "שווקים מתעוררים" מתבססים בעיקר על מניות מסין, מהודו, ברזיל, טאיוואן ורוסיה (תבדוק סלים כמו EEM או VWO ותראה מי העשירייה המובילה ששוקלת כ % 50 מהסלים). מה שקרה במכשירי ההשקעה של "השווקים המתעוררים" שהם עלו בעצמה בשנים 2016-17 ומאז תחילת השנה הם יורדים. תחילה אמנם "נמשכו" מטה בעקבות הירידות במניות השווקים המפותחים אבל לאחר מכן, ככול ששהתבררו הנתונים הכלכליים החלו אנליסטים ומשקיעים לחשוש מכיוון ההתפתחויות הכלכליות ובמיוחד ב 4 מתוך 5 המדינות שהזכרתי וזה השפיע על המניות שמייצגות אותן וכמובן על הסלים והקרנות. כיוון שכלכלות המדינות המפותחות, בעיקר האמריקאית (שהיא "הדבר" היחיד שבאמת קובע) ממשיכות להשתפר (בעולם הריאלי) רוב הסיכויים הם שארבעת המדינות שהזכרתי "יחזרו" אבל זה ייקח זמן לאור התפתחויות פוליטיות וכלכליות ספציפיות בכל הארבע
- תודה שלמה 31/08/2018 17:39למרות הכל החלשות כלכלית בשווקים המתעוררים, חייבת להשפיע בעידן הגלובאליזציה גם על כלכלת ארה"ב (=ובמיוחד כשמדובר במדינות עם כלכלות צרכניות כמו סין, הודו, טיוואן, וגם טורקיה וברזיל...הרי לא מדובר על מדינות כמו יוון)