למה מתגרשים צריכים להיזהר מהפייסבוק?
קיבלתם החלטה להתגרש, ולצורך כך שכרתם את שירותיו של עורך הדין. עשיתם את הבדיקות הנחוצות ואתם יודעים מה המצב הכלכלי שלכם ושל הצד השני, איך תרצו לחלק את הזמן עם הילדים ומי יקבל איזה רכוש. חשבתם שלקחתם הכל בחשבון אבל לא ידעתם שפעילות ברשתות חברתיות עלולה לסבך אתכם ואף לפגוע.
הפעילות ברשתות חברתיות במהלך הליך גירושין עלולה לעבור מהמישור האישי למישור המשפטי. הליך גירושים הוא התעסקות בחיים הפרטיים, והרשתות החברתיות הן מקום להציג את החיים הפרטיים ועוד בתמונות. לכן, כאשר אתם נמצאים בעיצומו של הליך גירושין, צריך להתייחס לפעילות ברשתות חברתיות כאילו הייתם בכנס עסקי. כל פעולה שלכם נמדדת ונבדקת, אתם תמיד ייצוגיים. לא שפתאום צריך להתחיל להצטלם בפייסבוק עם חליפה ועניבה, אבל כמו ביחסים עסקיים, חשוב לדעת מה מותר לעשות ומתי המעשים שלכם עלולים לפגוע בכם בסופו של דבר.
נכון שקשה לדמיין מישהו שיעלה לאינטרנט תמונות מרומן סודי, אבל גם צ׳ק-אין תמים בחדר כושר עלול להפוך לראיה בהליך משפטי. במיוחד כשמדובר בחדר כושר יוקרתי, והצד השני יטען בעזרת הפוסט שמצבנו הכלכלי כה טוב שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו להוציא כסף על מותרות. נשמע חסר חשיבות? ובכן, בהליך משפטי בתיקי גירושין דווקא פרטים חסרי חשיבות לכאורה עשויים לעשות את ההבדל.
לקוחה שייצגתי בתביעה למזונות ילדים, נאלצה להתמודד עם טענות בעלה, שהיה בעלים של חנות מכולת, כאילו מצבו הכלכלי בכי רע. אותו פוסט בפייסבוק שימש בדיון כהוכחה לכך שהבעל מנוי ברשת חדרי כושר מוכרת, והפריך את טענותיו לחסרון כיס. לא רק פוסטים ראוותניים, גם קורות חיים בלינקדאין יכולים להופיע כהוכחה בדיון. נתקלתי באנשים שטוענים שהם נעדרי פוטנציאל השתכרות כליל, ונאלצים להסביר לבית המשפט את קורות החיים המפוארים שהעלו לרשת החברתית.
מה לגבי רומנים? קולגה סיפרה לי לאחרונה על מקרה בו בעל הגיש כצעד טקטי תביעת שלום בית, במטרה שלא לתת גט לאשתו. במקביל, אותו הבעל הלך ופתח כרטיס באתר הכרויות. תחת שם בדוי, כמובן. לשמחתו הוא הכיר שם מישהי, שהבינה אותו, שהכילה אותו. היא אמרה לו שהיא טסה לחו"ל, והם קבעו להיפגש מיד עם שובה. בזמן שהחברה הווירטואלית הייתה בחו"ל, הבעל התייצב לדיון בבית הדין הרבני, ומה גדולה הייתה פליאתו כאשר הוא גילה בדיון שהוא התכתב כל העת עם חברה של אשתו, שדאגה לצייד אותה בכל התכתובת.
לא רק התוכן המפורסם עלול להיות בעייתי, אפילו עצם העלאת הפוסט יכולה לגרום נזק. בתיק נוסף, פוסט תמים של ״שבת שלום״ על פני תמונה של שמיים כחולים היה כל מה שצריך כדי להוכיח שהאישה שהתה בחו"ל בזמן המדובר. כי השמיים הם אותם שמיים, אבל חתימת המיקום והשעה הספיקו כדי להראות איפה הייתה האישה ובאיזה זמן.
הדוגמאות האלה אולי נשמעות משעשעות, אבל כשנמצאים בעיצומו של הליך משפטי טעויות מעין אלה עלולות לעלות ביוקר. אז מהם כללי הזהב להתנהגות ברשת במהלך הליך גירושין?
- אל תשקרו. הכלל תופס לא רק בהליך גירושין ולא רק לגבי שימוש נכון ברשתות חברתיות. מעבר לעובדה שפשוט לא טוב לשקר, השקר נוטה להתגלות ולהסב נזק בל ישוער.
- צמצמו את הנוכחות שלכם ברשת. ידע הוא כוח. אל תפזרו מידע לגביכם.
- היוועצו בעורך דין לפני שתפתחו כרטיס באתר היכרויות. וודאו מראש שהנוכחות באתר לא תגרום לכם כל נזק.
- תחליפו את כל הסיסמאות במייל וברשתות החברתיות.
- אל תשנו את הסטטוס מ״נשוי״ ל״גרוש״ או ל״רווק״ מבלי לוודא זאת מול עורך הדין שלכם.
- עדכנו את הגדרות הפרטיות, כך שרק מי שאתם רוצים יכול לראות את הפוסטים שלכם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.כתבה מגוחחת שכל מטרתה פירסום הכותבת- ראו אוזהרתם (ל"ת)פעם היתה איכות 28/09/2018 11:38הגב לתגובה זו5 0סגור
-
1.למה מתגרשים צריכים להיזהר מעו"ד לענייני משפחה?ממי 27/09/2018 10:27הגב לתגובה זו12 0כי הם המיץ של הזבל שמחפש לנצל אתכם בשפל הכי גדול של חייכם.סגור
-
עצם נוכחות בגילדת האולטימטום הישראלימכל עו"ד 27/09/2018 19:22הגב לתגובה זו1 0אומר תכמן קומבינטור מניפולטור היות והחוק בארץ מסובך כדי שהגילדה תתקיים ותוציא מתוכה שופטים הכל על חשבונך כמובן אם חשבת שיעוץ יתן לך מזור אז לא הוא קודם ימלא את כיסו של החבר בגילדה ורק לאחר שיסבך אותך בפסיביות יפגין פתאום יכול לסובב המסובב וכביכול להביא לך מזור.הבדיחה תמיד על חשבונך .לתפארת הקומבינה החוקתית.סגור
-
לגבי רובם אתה צודק (ל"ת)נכון מאוד 27/09/2018 16:50הגב לתגובה זו1 0סגור