מהלך העליות האחרון באג"ח מבשר על שינוי מגמה?

המשקיעים האופטימיים טוענים להמשך מגמה חיובית לעומת אלו המחפשים כבר חודשים "ברבור שחור" שידרבן ירידות במניות. אלו הנקודות העיקריות שכדאי להפנים // דעה

 | 
telegram
(4)

העלייה הנוכחית בתשואות האג"ח אינה טריגר לשינוי מגמה במניות. מי שעקב בסופ"ש האחרון אחרי מהלך המסחר במניות בארה"ב בעקבות העלייה בתשואות האג"ח, הבחין בירידות שערים בשעות המסחר בראשונות והתמתנות הירידות בשעות שלאחר מכן.

נראה כי התנהגות זו מצביעה על עימות סמוי בין "חוזי השחורות" המחפשים כבר חודשים "ברבור שחור" שידרבן ירידות במניות. לטענתם, מחירי המניות בשווקים "מלאים" ואין לצפות ל"אפסייד", במיוחד לאור תהליך העלייה בתשואות האג"ח הנמצא בעיצומו.

מולם ניצבים המשקיעים האופטימיים הטוענים כי יש מקום להמשך המגמה החיובית במניות לאור הגיבוי החזק שנותנים נתוני המאקרו-כלכלה הטובים ובהתחשב בכמויות הכסף האדירות הפועלות בשווקים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מרבים לצטט את דברי נגיד ה"פד" כי "העלאות הריבית האחרונות נעשות מעמדה של כוח" ובתגובה לעוצמת הפעילות הריאלית במשק. ואכן, מאז  שהשוק  תמחר עצמו מחדש לריביות החדשות, פעולה שגרמה לירידות מתמשכות על פני החודשים פברואר, מרץ ואפריל - התחדשו העליות תוך שכמה מדדי מניות משיגים שיאים חדשים.

יש להניח כי עליית התשואות מ-3% ל-3.25% תדרוש "התייחסות" נוספת של שווקי המניות בטרם יתחדשו העליות. אינני מתיימר להביע דעה נחרצת לגבי כיוונו העתידי של שוק המניות אך, לדעתי, כדאי להפנים כמה תובנות בשולי ההתרחשויות:

1. לחששות כי שוקי המניות יאבדו כספים שיוזרמו לשווקי האגח לאור הגידול באטרקטיביות של אפיק זה, אין כרגע עדויות בשטח. הירתעות גופים פיננסיים ואחרים עם כספים גדולים מלהיכנס לאג"ח נובעת, לדעתי, מהעובדה כי תהליך העלייה בתשואות מצוי בעיצומו ורכישת אגח כרגע עלולה להביא בטווח הקצר לירידת ערך באם "סביבת" התשואות תמשיך לעלות.

ייתכן מאד כי העדפת האג"ח תתממש בממדים גדולים לקראת אמצע 2019 כשהמשקיעים יעריכו כי אפקט ייקור הריבית כבר מתבטא בהאטת מה בכלכלה ותהליך העלאות הריבית מתקרב לסיומו.

2. הסקטור הפגיע ביותר בין ענפי המניות הוא מניות הטכנולוגיה שהציגו עליות שערים נאות בשנים האחרונות וגם מאז 2018, תוך כדי שוק עצבני ותנודתי. נראה כי המניעים המנחים את חסידי ענף זה אינם רציונליים בחלקם ומשקפים חזון, חלום או פריצת דרך בלתי צפויה.

לסיכום, חשוב לזכור כי כל ניסיון לסווג ירידות (או עליות) זמניות כשינוי מגמה מהותי, מחייב בחינה של נתוני המסגרת הכלכלית ואולי גם הפוליטית. כל עוד הפרמטרים העיקריים בתחום התעסוקה, הצריכה הפרטית ומעל לכל צמיחת המשק אינם מצביעים על שינוי פנדמנטלי, גורם אזורי כמו עליית תשואות מ-3%  ל-3.25% באג"ח ל-10 שנים איננו מהווה טריגר לירידות ארוכות טווח במניות מעבר למתבקש מייקור האשראי.

הכותב מכהן כיו"ר ועדות השקעה, כיועץ פיננסי וכדירקטור בתאגידים בורסאיים ואחרים

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    ניתוח סביר
    דיויד 12/10/2018 15:22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שכנראה גם יתממש בעתיד הקרוב.
    סגור
  • 3.
    נו מתי נבואה ניתנה למומחים
    לחיי האופטימיזם 09/10/2018 22:06
    הגב לתגובה זו
    1 0
    גירעון מול סין טריליון בשנה .רבית עולה הנדלן תקוע .בנקים ונותני אשראי קטנים נסגרים.הגדולים מפטרים יועצי משכנתאות.בועה במניות.אבטלה נמוכה עקב משרות זמניות בשכר נמוך מלחמת סחר.נפט גבוהה שמעודד אבטלה.
    סגור
  • 2.
    משחיל פוטים חופשי (ל"ת)
    אבו-אבס 09/10/2018 09:25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    נימוקי הנגידה הפורשת הם יתכנות תחילת תהליך האטה גלובלי
    כותב 09/10/2018 08:51
    הגב לתגובה זו
    0 0
    השווקים המתעוררים אירופה ושאר העולם חוץ מארהב
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות