ההסדר שלא נגמר - סאגת המאבקים באפריקה השקעות
ביום ה-11 לחודש דצמבר 2016 פורסמה הזמנה על ידי נאמני אגרות החוב של חברת אפריקה השקעות הקוראת להציע הצעות להשקעה בחברה ואו הצעות לרכישת החזקות החברה בחברות הבנות. ההזמנה נקבה ב-16 בינואר 2017 כמועד האחרון להעברת ההצעות. מה שנראה בזמנו כמו מהלך שצפוי להסתיים תוך מספר חודשים, מקסימום עד מחצית 2017, הפך לסאגה של תככים, ספינים, מאבקים, והפתעות.
סאגת הסדר החוב של אפריקה השקעות יכולה אף לפרנס מספר תסריטאים בהוליווד אם אלו ייקחו רעיונות ממה שקרה כאן. לאור איכות המוצרים היוצאים לאחרונה מהוליווד הם בהחלט זקוקים לזה. אז מה היה לנו תחת כובע ההסדר?
1. מאבק הצעות בין קבוצת בן משה לסיידוף שהוביל לקפיצה משמעותית בתמורה המוצעת למחזיקי האג"ח ביחס להצעות הראשוניות.
2. אקדח מעשן שצץ במערכה הראשונה וירה במערכה האחרונה, כוונתי שכבר במועד קבלת הצעת קבוצת אקסטרה (בן משה) הועלו ספקות משמעותיות בדבר היכולת שלו לעמוד במימון הרכישה.
3. אישור פשוט של הסדר שהפך למאבק בהתנגדויות מכול עבר החל מהשותפים של אפריקה לשליטה במפעיל של כביש שש (בגלל זכות סירוב) ועד למתנגדים לפטור מתביעות שניתן ללבייב כחלק מההסדר.
4. ולבסוף הג'וקר (בדמות מס הכנסה) אשר צץ ברגע האחרון, לפני אישור ההסדר על ידי בית המשפט, תוך דרישת "פרוטקשן" בדמות 250 מיליון שקל תוספת מס (ואשר חלקו נבע מהסדר החוב הקודם שביצעה החברה במסגרתו הניבה רווח הון בגלל שמחזיקי האג"ח מחקו חלק מחוב החברה כלפיהם. כלומר בגלל שמחזיקי האג"ח הפסידו מהשקעתם בחברה נוצרה להם עכשיו חבות מס נוספת! בהחלט הגיון בריא) – מי אמר אני ולא קיבל?
וכך, מה שנראה בתחילה כמו איזו דרישה הזויה מצד מס הכנסה אשר צפויה לרדת מסדר היום במהירות כמו שהיא עלתה, הפך לסאגה שעמדה לפוצץ את ההסדר. ולמרות שנציגי מס הכנסה הפחיתו את דרישתם בחצי, מיד בשימוע הראשון בבית המשפט, עדיין התקשו הצדדים להגיע להסכמות לגבי מי ייקח על עצמו את המו"מ מול מס הכנסה ועל מי ייפול נטל התשלום.
בסופו של דבר רגע לפני הפיצוץ הגיעו הצדדים לפשרה כאשר הג'וקר יקבל 70 מיליון שקל. ומי יממן את העלות? הוחלט לחלק את הנטל בין מחזיקי האג"ח לבן משה חצי וחצי (כמובן, לפי שיטתו של מן משה), כלומר מחזיקי האג"ח ייפרדו מ-50 מיליון שקל ובן משה מ-20 מיליון שקל - אין כמו פשרה טובה להצביע מי הוא הצד הלחוץ בעסקה.
בכך בא לציון גואל? בוודאי שלא. כעת החל מאבק משפטי בין מפרקי אפריקה תעשיות לנאמנים של מחזיקי אג"ח אפריקה השקעות לגבי בעלות על קרקע ברוסיה ואשר אמורה הייתה לעבור לידי מחזיקי האג"ח כחלק מהתמורות בהסדר החוב. כן, בסוף הסיפור הוכרע לטובת הצד שהקרקע שייכת לו (הכוונה היא למחזיקי האג"ח) אבל רק אחרי משיכת זמן שנמרח כמו מסטיק.
בסופו של דבר רק בספטמבר 2018 הכריע בית המשפט ואישר את הסדר החוב. היה נדמה שהסיפור נגמר והנה עד סוף שנת 2018 (בדיוק שנתיים לאחר תחילתו של המסע הקרוי הסדר חוב) יהיה לנו הסדר באפריקה. אבל אז האקדח המעשן מהמערכה הראשונה ירה לפתע.
בן משה החל בטקטיקות של משיכת זמן. אין מה לעשות בסופו של דבר כשמפלס המים בבריכה יורד (ובשוק ההון בחודשים האחרונים הרבה מים יצאו מבריכת שוק ההון) רואים לפתע מי שוחה בלי בגד ים. ומבחינת נזילות עושה רושם שבן משה בהחלט ניסה לשחות ללא בגד ים וללא גלגל הצלה.
לכן ההסבר שלו שעדיין לא התקבלו אישורים ממדינות כאלו או אחרות לביצוע רכישת אפריקה נכסים אולי נשמע לו כמו נימוק טוב אבל בפועל מדובר בתירוץ ואפילו לא אחד רציני.
בסופו של דבר, לדעתי , אלון ריבוע הכחול הגיעה לרגע האמת מבלי שהיא יכולה לגייס את המקורות הדרושים לה (מדובר בתשלום של 1.29 מיליארד שקל במזומן שהיא צריכה לשלם תמורת אפריקה נכסים ועוד 130 מיליון שקל בשתי מנות בהמשך). אלון ריבוע גייסה בשוק רק כ-300 שקל באגרות חוב ועדיין חסרים לה לפחות כ-900 מיליון שקל, בשוק הנוכחי זו משימה בלתי אפשרית.
מה הלאה? בן משה מודיע על דחייה חד צדדית בביצוע ההסדר בחודש וחצי. זאת לאחר שבעבר הסכים לדחייה של ביצוע ההסדר מספר פעמים, מתחילת 2018 ועד ספטמבר 2018, בגלל ההליכים המתמשכים בבית המשפט. הוא רק שכח לציין שכל דחייה כזו שיפרה את מצבו. מצד אחד שווי הנכסים שהוא קיבל בהסדר הלך ועלה בגלל הרווחיות של החברות הבנות (במיוחד אפריקה נכסים ואפריקה מגורים), ומצד שני הוא לא נזקק להעמיד מימון ולשלם את הריביות עבור המימון. לכן, הסכים להמשיך בדחייה עוד זמן רב, אפילו עד שהחברות ירוויחו מספיק לממן את הרכישה בעצמן!
ברגע שמחזיקי האג"ח דרשו פיצוי, בסך של 15 מיליון שקל, עקב הדחייה של בן משה בביצוע ההסדר בחודש וחצי (כולל דרישה נוספת לתוספת 40 מיליון שקל לפיקדון בסך של 90 מיליון שקל הנמצא אצל נאמן האג"ח המהווה מקדמה לביצוע ההסדר - דמי רצינות), הודיע מיד בן משה כי מבחינתו מחזיקי האג"ח בהחלטה הזו ביטלו את ההסדר.
לאחר מספר סבבים של התכתבויות בין עו"ד הציע בן משה ללכת לגישור מהיר. כשמגיעים הנאמנים לגישור במחשבה שהולכים לדון בפיצוי למחזיקי האג"ח (לאור הדחייה) הם מגלים כי עקצו אותם ובעצם בן משה הגיע על מנת לדון בשינוי במתווה ההסדר. במקום שרבוע הכחול תשלם במזומן 1.29 מיליארד שקל הוא מעוניין להנפיק אג"ח במקום החלק במזומן שחסר לו, יחי ההבדל הקטן.
ומה קורה כאשר הנאמנים של האג"ח מסיימים מיד את הגישור לאור הדרישה החדשה של בן משה? הוא כמובן טוען שעשיו זה באמת סופי - מחזיקי האג"ח הם אלו שביטלו את ההסדר ומיד דורש את דמי הרצינות (אותם 90 מיליון שקל) בחזרה.
לתפיסתי זה לא משנה אם הסדר החוב באפריקה השקעות התפוצץ או לא כי עושה הרושם שמחזיקי אגרות החוב הסתנוורו בזמנו מהצעת התשלום הנדיבה במזומן ובחרו מלכתחילה ללכת עם חתול בשק שאינו מסוגל להוציא לפועל את ההסדר שהוא עצמו הציע. לדעתי ההסדר אף פעם לא יצא ולא יכול היה לצאת לפועל (אולי רק באגדות ובחלומות בהם בן משה מצליח לגייס 1.3 מיליארד שקל בשוק לצורך ביצוע ההסדר).
אומרים שהמחירים בשוק לא משקרים. מחירי אג"ח אפריקה כבר הכריעו – אין הסדר חוב וזה רע למחזיקי האג"ח. איך אני יודע את זה? מחיר אגרות החוב (סדרות כו ו-כז) ירד מ-80 אגורות ל-60 אגורות תוך חודש.
לדעתי מדובר במשהו שאין לו יכולת להתממש במציאות ושנית, מדוע קוראים לנגזרת על חברות הנסחרות בבורסה כמו אפריקה נכסים ואפריקה מגורים בשם אגרות חוב? לא יותר נכון לקרוא להן אופציות?
נבחן האם באמת ביטול הסדר החוב באפריקה, אמור לפגוע במחזיקי אגרות החוב. להלן טבלה הכוללת את התמורות הצפויות למחזיקי הסדרות השונות של אפריקה במידה והסדר החוב ייצא לפועל:
*הנתונים במיליוני שקלים
הסברים:
- המזומן מתקבל מתשלום של 1.29 מיליארד שקל מרבוע הכחול בגין אפריקה נכסים ועוד תשלום מתוך קופת אפריקה השקעות בסך של כ-340 מיליון שקל (בקופת אפריקה כ-250 מיליון שקל, בן משה התחייב להזרים לקופת אפריקה כחלק מההסדר 125 מיליון שקל לטובת מחזיקי האג"ח, ובעקבות הפשרה עם מס הכנסה הסכום הופחת ל-90 מיליון שקל).
- תמורה בגין זכויות אפריקה במפעיל של כביש 6. התשלום עבור המפעיל נדחה בעקבות התנגדויות השותפים במפעיל. במקום תשלום במועד ההסדר, התשלום נדחה ב-180 יום לשם הסדרת השליטה במפעיל. תשלום זה צמוד ונושא ריבית של 4% מינואר 2018 ועד המועד בו הוא יבוצע.
- סדרת אג"ח חלף סדרות קיימות. היקף הסדרה המקורי הופחת מ-325 מיליון ל-310 לאחר הפשרה עם מס הכנסה. הסדרה היא ל-5 שנים ונושאת ריבית של 5.5% לשנה, צמודה למדד.
- הסדרה כוללת מנגנון של פדיון מוקדם כעבור שנתיים ואשר במידה ולא יופעל תשולם תוספת ריבית בסך 20 מיליון שקל למחזיקים בתום השנתיים.
- התשלום הנדחה הינו בגין אופציות למניות אפריקה נכסים למימוש בשתי מנות אחת כעבור שנה וחצי והשנייה כעבור שלוש שנים. ההסדר כולל התחייבות של אלון רבוע לשלם סכום מינימום של 130 מיליון שקל במידה ושווי התמורה ממימוש האופציות יהיה נמוך מסכום זה.
- מדובר באותה הקרקע לגבייה התנהל המאבק בבית המשפט מול מפרקי אפריקה תעשיות.
- סדרה לא סחירה ואינה נושאת ריבית המהווה אופציה על הנפקה עתידית של חברת הבת דניה סיבוס תוך 30 חודשים ממועד ההסדר. במידה וההנפקה לא תצא לפועל בעלי האג"ח יקבלו 50 מיליון שקל כסכום מינימום.
- סדרה לא סחירה ולא נושאת ריבית. היא כוללת התחייבות לפרוע את האג"ח במזומן או בני"ע סחירים של חברות בנות כעבור שלוש שנים.
* תמורה ריאלית מתקבלת מחישוב השווי הריאלי של סך התשלומים. תשלומי המזומן נלקחו לפי שוויים (כולל בגין מפעיל כביש 6). סדרת האג"ח החדשה – הנחתי שתסחר בתשואה של 10%, תשלום נדחה אפריקה נכסים הוון לפי 5% בשנה. קרקע ברוסיה הוערכה במחצית (סה"כ שווי 12.5 מיליון שקל). הסדרות הלא סחירות הוונו לפי 15% בשנה.
אם נסכם נגלה כי השווי הריאלי של התמורות המוצעות בהסדר במונחי ערך נוכחי מסתכמים ב-2.25 מיליארד שקל. לעומת זאת מחירי אגרות החוב בשוק משקפים שווי של כ-1.75 מיליארד שקל בלבד, על פניו מחזיקי האג"ח הפסדיו.
בפועל מדובר לדעתי בפאניקה הנובעת מהפנמה כי הסדר החוב עם בן משה לא צפוי לצאת לפועל שהצטרפה לנפילות בשוק אגרות החוב. אם נבחן מה קרה לנכסי אפריקה מאמצע 2017 ועד היום נגלה כי ההון העצמי של אפריקה נכסים גדל מ-2.6 מיליארד שקל ברבעון השני של 2017 ל-3.4 מיליארד שקל כיום (בעקבות הרווחים של החברה בתקופה).
חלקם של מחזיקי האג"ח הוא 56% בגידול בהון, כלומר כ-400 מיליון שקל ובנוסף ההון העצמי של אפריקה מגורים גדל בתקופה ב-90 מיליון שקל. כמו כן, אפריקה מגורים חילקה עוד 50 מיליון שקל כדיבידנד. בסך הכל מדובר ברווח לתקופה של 140 מיליון שקל, כאשר חלקם של מחזיקי האג"ח הוא 74% מהסכום או 100 מיליון שקל.
מה המסקנה?
אם נבחן את ההשפעה של השיפור בתוצאות של החברות הבנות של אפריקה נגלה כי אם לפני שנה וחצי הציעו הרוכשים כ-1.2-1.3 מיליארד שקל עבור אפריקה נכסים, השווי כיום צפוי לנוע סביב 1.5 מיליארד שקל. שווי דניה סיבוב נטו (כולל אפריקה מגורים) צפוי לנוע סביב 600 מיליון שקל (לעומת כ-500 מיליון שקל לפני שנה וחצי).
לכן, אם נסכם את הנכסים שיש למחזיקי האג"ח נגלה:
מזומן בקופה - 250 מיליון שקל.
אפריקה נכסים – 1,500 מיליון שקל.
זכויות במפעיל כביש 6 - 150 מיליון שקל.
דניה סיבוס ואפריקה מגורים - 600 מיליון שקל.
קרקע ברוסיה - 12.5 מיליון שקל.
שלד חברת אפריקה השקעות וחילוט פיקדון בן משה - 40-90 מיליון שקל.
סה"כ נכסים למימוש - כ-2.55 מיליארד שקל.
אז האם מצבם של מחזיקי האג"ח הורע? התשובה מבחינתי ברורה. הבעיה היחידה מבחינתם היא מועד קבלת הכסף. זו הסיבה העיקרית מבחינתי למחיר הנמוך בו נסחרות אגרות החוב של אפריקה - אי הוודאות.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל
מיכה צ'רניאק הוא אנליסט חוב
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
20.מפעיל לדעתי שווה הרבה יותרdw 16/01/2019 10:47הגב לתגובה זו0 0הקוראים מוזמנים לחפש באתר של מידרוג את הסיקור של אגחי דרך ארץ כדי לקבל עוד פרספקטיבה על הביזנס. למרבה הצער אגחים רק למוסדיים ולא לנו הפרטיים. החוב הנחות מדורג A (והבכיר AA). זה בעצם נייר צמיחה סולידי. כואב הלב למכור דבר כזה. איך? איך עושים דבר כזה? פשוט לתלוש את השערות. זה החלום הרטוב של וורן באפט. גם לפי 630 מלש"ח סיידוף יעשה עיסקה טובה. ו 430 מלשח? (שזה בעצם 300 כי שניה אחרי העיסקה הבחור מכניס לכיס 130 שלא חולקו עד היום) שסיידוף כבר יבוא ויוריד לנו את התחתונים. זה אמנם לא חברת המפעיל אלא הכביש עצמו, אבל זה ממחיש עד כמה הביזנס הזה פנטסטי. גם צומח, גם המון לקוחות. גם חפיר עמוק בסגנון וורן באפט. מוכרים פה יופי של חברה סולידית. בלי פירוק בחיים לא היינו מוכרים עסק כזה.סגור
-
19.מה דעתך על האגחים של אולייר? (ל"ת)מיכה שלום רב 10/01/2019 18:54הגב לתגובה זו0 0סגור
-
18.אגח ספנסראנונימי 10/01/2019 15:42הגב לתגובה זו0 0היי מיכה, האם יש לך תובנות לגבי האגח של חברת ספנסר? יורדת היום בחדות.סגור
-
17.אינטרנט זהב אגחים ג+דירון 09/01/2019 00:36הגב לתגובה זו0 0אינרנט זהב הניחה על המדף את מניות ביקום למכירה. נתחיל מזה שאם היא מוכרת את מניות ביקום היום לפי מחיר השוק אגחי אינטרנט לא יקבלו את הפארי. לאור הצפי של ירידת שווי החברת הבנות של בזק (במיוחד yes) כפי שפורסם היום, סביר להניח שהצעות לקנית מניות ביקום יהיו עם פרמיה מוגבלת ולמעשה, יתכן שבסופו של יום מחזיקי אגחי אינטרנט לא יקבלו את הפארי. לפי חישוב שעשיתי כדי שאינטרנט זהב תוכל לפרוע את כל חוב האגח, היא צריכה למכור את בי־קום במחיר 32 ₪ - פרמיה של 41% לעומת מחיר השוק שנסגר היום של בי־קום. אשמח לשמוע את דעתך.סגור
-
16.פננטפארק א - מה דעתך? 6 אחוזי תשואה על AA- זה דבר חריג (ל"ת)קריסת האמריקאיות 09/01/2019 00:20הגב לתגובה זו0 0סגור
- טען עוד
-
15.אנקור ב, אקסטל בדן חסכן 08/01/2019 17:07הגב לתגובה זו0 0מיכה שלום,תודה רבה על הניתוח המעמיקמה דעתך על אנקור ב ואקסטל בסגור
-
14.אמ.די.ג'י אגח ב+גדני 07/01/2019 23:33הגב לתגובה זו0 0האם מדרוג לא החמירה עם החברה בכך שהורידה את הדרוג? מה דעתך הכללית על החברה. תודהסגור
-
אמ.די.ג'י טג"חמיכה צ'רניאק 08/01/2019 16:53הגב לתגובה זו0 01- ברור שמידרוג היו קשים עם החברה. זה חלק מהמגמה של כול החברות "האמריקאיות. 2- השוק היסטרי ביחס לחברות הללו. הן נסחרות בתשואה דו ספרתית ומדורגות –A עד A כשברור שהתשואה בכלל לא מתאימה לדירוג , אבל כשמורידים דירוג האגרות חוב שוב יורדות.3- מידרוג בעצמם כתבו שהיחסים הפיננסים של החברה בולטים לחיוב ביחס לדירוג כך שברור שהם הורידו דירוג בגלל החששות שלהם מכול החברות דוגמת אמדיגי.4- לחברה נכסים יחסית טובים לדעתי ובשיעורי תפוסה כמעט מלאים. המלון הוא זה שעשה את כול הבעיות – עלייה במינוף כאשר העיכוב בהפעלת המלון מכביד על הוצאות המימון מצד אחד ( הרי החברה נטלה מימון לצורך המלון ) ומנגד בינתיים הוא אינו מניב וגם תחילת הרצתו נדחית שוב ושוב. כך שצריך לקוות שהמלון יחובר לחשמל בהקדם.סגור
-
13.ברוקלנד, האג"ח שווה משהו? (ל"ת)יש ר אלי 07/01/2019 12:40הגב לתגובה זו0 0סגור
-
ברוקלנדמיכה צ'רניאק 07/01/2019 15:12הגב לתגובה זו0 0יש שם מספר פרויקטים ולכן מספיק שאחד או שניים לא מחוקים על מנת לקבל תמורה כלשהיא. הבעיה שנראה שבישלו כאן דייסה סבוכה למחזיקי האג"ח הן ברמת החברה והן ברמת הנטישה של כול האחראים במצב הזה מדובר רק בקזינו ולא יותר מכך.סגור
-
12.שיכון ובינוי ורציושחקן 07/01/2019 11:53הגב לתגובה זו0 0היי מיכה מה דעתך על האגחים של החברות הללוסגור
-
שיכון ובינוי , רציו אג"חמיכה צ'רניאק 07/01/2019 15:10הגב לתגובה זו0 0שיכון ובינוי- מבחינת המחזיקים סביב החברה ענן אי וודאות בגלל בעל השליטה החדש – סיידוף ובגלל כול הפרשה באפריקה . לכן אם בודקים את תשואות האג"ח במצב שוק האג"ח הנוכחי תשואות אג"ח צמודות מדד הנעות בין 2%-4.8% הוא לא דבר חריג. אומנם לחברה נכסים טובים בארץ אבל תשואה של 4.8% למח"מ של 6.1 שנים זה המקסימום שיש כרגע.כמו כן יש סיכוי להורדת דירוג לחברה כך שזו אי וודאות נוספת. רציו- שוב אי וודאות בשאלה מתי לוויתן יתחיל לספק גז ובאיזה תעריפים. אבל כאן יש פיצוי בדמות תשואות גבוהות ( 7.4% לאג"ח שקלי ו 9.4% לאג"ח צמוד דולר ) כאשר המח"מ הוא סביב 3 שנים . לקראת סוף 2019 כאשר רמת אי הוודאות לגבי הפעלת לוויתן תפחת זה אמור להשפיע לחיוב על אג"ח רציו.סגור
-
11.אז עדיף למחזיקים האג"ח שההסדר לא יצא לפועל?רם 07/01/2019 08:50הגב לתגובה זו0 0אם אני מבין נכון הערך של הנכסים עלה, אז עדיף למחזיקים האג"ח שההסדר לא יצא לפועל? וכך יוכלו לבחור הסדר אחר או פשוט חלוקה של מניות נסחורת למחזיקים?סגור
-
הסדר אפריקהמיכה צ'רניאק 07/01/2019 11:05הגב לתגובה זו1 0זו חכמה שבדיעבד אבל כן . כי ברור לכולם כעת שבן משה לא יכל באמת לעמוד בהסדר שהוא הציע לכן טוב שמחזיקי האג"ח לא נכנסו לביצה הזו ממנה היה קשה לצאת. בינתיים כפי שציינתי שווי הנכסים העיקריים עלה והנכסים השביחו. ומחזיקי האג"ח אף עשויים לקבל את הפיקדון שהעביר בן משה לצורך הבטחת ההסדר. לדעתי מה שצריך לעשות זה לפעול למימוש הנכסים העיקריים של החברה ( אפריקה נכסים , מפעיל כביש 6 ודניה- אפריקה מגורים ). להשאיר סכום מזומן של 50 מיליון ₪ בחברה ( את השאר לחלק למחזיקים) ולמכור את החברה עם הנדל"ן ברוסיה,מזומנים וההפסדים.סגור
-
10.מיכה מה דעתך על נורסטאר אגח? (ל"ת)עמוס 07/01/2019 08:34הגב לתגובה זו0 0סגור
-
נורסטאר אג"חמיכה צ'רניאק 07/01/2019 11:01הגב לתגובה זו0 0נורסטאר באופייה אינה שונה מחברות "אמריקאיות" אחרות . אולי רק נושא מקום התאגדות החברה. לכן גם הירידות החדות באג"ח. בסופו של דבר הסדרות הארוכות של נורסטאר תלויות מאוד ביכולת החברה למחזר חוב. והתנאים כעת קשים יותר וזו אחת הסיבות ללחץ על מחירי האג"ח הארוכות של נורסטאר.סגור
-
בנורסטאר הממשל התאגידי בקבוצת גזית הרבה יותר טובצביקה 13/01/2019 18:10הגב לתגובה זו0 0הממשל התאגידי בקבוצת גזית הרבה יותר טוב מאשר הממשל התאגידי באמריקאיות וכפי שנוכחנו לדעת, זו אבן הנגף העיקרית באמריקאיות שהגיעו לפה. מינוף גבוה זה תמיד יכול להוות בעיה אולם אנחנו רואים שעיקר החשש הוא מבעיות של חוסר שקיפות, חוסר דיווחים, שקרים והעלמות ודיווחים לא נכונים ולא העובדה כי החברה רשומה רשמית באיי הבתולה...סגור
-
9.דלשה אגח גדוד 07/01/2019 00:39הגב לתגובה זו0 0מיכה שלום. בשבוע שעבר פירטת את השעבוד שיש לאגח והבנתי שהוא יפרע רק לאחר שהבנק יפרע מההלואות שנתן. למה האגח נסחר בתשואה של 27% אם יש לו את השעבוד שציינת? האם בגלל שהבנק קודם בפרעון לאגח? תודה על התשובה.סגור
-
דלשה גמיכה צ'רניאק 07/01/2019 11:00הגב לתגובה זו0 01- ברור שהבנק לו יש שעבוד על הנכס למחזיקי האג"ח. בעצם למחזיקי האג"ח יש שעבוד על ההון של החברה ועל הלוואות הבעלים של דלשה לחברת הפרויקט. מחיר האג"ח לדעתי נמוך מדי לאור מה שצוין . 2- מה שמעיב על מחירי האג"ח ,בין היתר , זו ההודעה על הפחתת דמי השכירות על נכס של החברה ששימש כמסעדה ( בה בעל השליטה של חברת דלשה הוא אחד הבעלים ) ואשר גרמה לירידת ערך משמעותית של הנכס הזה. אומנם הירידות שבאו בעקבות כך נראות מופרזות אבל זה השוק.סגור
-
8.מעולה אחלה הסבר תודה רבה מיכה (ל"ת)עמי 06/01/2019 21:33הגב לתגובה זו1 0סגור
-
7.ג'י.אף.אי אגח אאנונימי 06/01/2019 21:09הגב לתגובה זו0 0מיכה מה דעתך על האגח?סגור
-
ג'י אף אי אמיכה צ'רניאק 07/01/2019 11:00הגב לתגובה זו0 0לדעתי מחיר האג"ח נמוך מדי. לחברה נכסים טובים ( במיוחד המלונות ). הבעיה – השוק חושש מהמשטר התאגידי של החברה מספיק שתראה את ההבהרות והתיקונים שרשות ני"ע חייבה את החברה להוציא לדו"ח הדירקטוריון לשנת 2017. עושה רושם שיש שגיאה בכול נתון שני. איך אפשר להתנהל כך ? משהו בודק שם את הנתונים המתפרסמים ?סגור
-
6.חלל י"ז, סטרווד א, אידיבי ט, פלאזה א\בשאלות אג"ח 06/01/2019 21:07הגב לתגובה זו0 0שלום מיכה וטוב שחזרת לכתוב להשיב. שאלות, לאור הירידות האחרונות מה דעתך על הניירות הבאים: חלל י"ז אג"ח בתשואה של 17% מח"מ של 4+ שנים, הנחת הבסיס היא שהאג"ח הקצר ישולם בשנתיים הקרובות בלי לאבד לווינים ואז התזרים אמור לשרת את אג"ח טז עם הבטחונות והגדול ואג"ח להמרה. תחת הנחה שיצליחו למצוא למניות קונה ובעל בית - אמור להיות בשורה חיובית לבעלי האג"ח. סטררווד, חברת קניונים בארה"ב, מחמ"מ3.5 תשואה 20+%, קונה אג"ח במחיר רצפה, הנכסים משועבדים לחוב בכיר אבל על פניו, תזרים חיובי שישלם את הריבית והקרן. אידיבי ט, אג"ח ב- 60% מערכו המתואם, בעל שליטה קונה מניות דסק"ש, קנה בעבר אג"ח ט,י"ד ודסקש י, אג"ח מחמ 3.5 בתשואה של 20% - ההנחה, אלשטיין לא שם כל כך הרבה כסף על מנת לא לשלם אג"ח - יתכן פריסה מחדש בעתיד. פלאזה, מח"מ לא רלוונטי, נסחר בשליש על הפארי, החברה פועלת לממש קרקעות ונכסים. בתרחיש חיובי פרעון מלא, בתרחיש סביר, יצליחו לממש חלק מהקרקעות ולשם את הקרן. הנחת יסוד בעלי האג"ח לא ייצרו רעש על מנת שההודים לא ינצלו את המצב לשפר עמדות. בתספורת של 20% עדין ישלם 100אג לאגרת. בנוסף, מה דעתך על נובל א, ומדלסגור
-
תגובהמיכה צ'רניאק 07/01/2019 15:19הגב לתגובה זו0 0כמובן שאי אפשר להתייחס להיקף כזה של דברים. כול מה שכתבת לגבי החברות נכון. אגב לגבי חלל ראה טור שפרסמתי כאן ב 24/6/2018 הוא עוס' במצב החברה. את השנה אגב החברה סיימה עם 80 מיליון דולר בקופה כאשר הלוויין עמוס 17 אמור להיות משוגר בעוד כ 5 חודשים . סטרוואוד ואידיבי כאמור מה שכתבת מדויק רק אי הוודאות גדולה ( כולל מצב הנכסים של סטרוואד וחשיפה לשוכרים כמו סירס ). אגב כתבתי כאן טור על דסק"ש לפני כחצי שנה, אומנם הרבה השתנה מאז אבל זה נותן תמונה. פלאזה- לא מכיר את המצב כיום.סגור
-
5.קרן להבהיוני 06/01/2019 19:04הגב לתגובה זו0 0מיכה שלום, כרגיל ניתוח מעניין יחד עם זאת, איך אתה מסביר שהקרן של להבה שהייתה תחת ניהולך הינה בעלת הביצועים מהגרועים בשוק בחמש השנים האחרונות?סגור
-
תשובהמיכה צ'רניאק 07/01/2019 10:59הגב לתגובה זו0 0ראשית הביצועים אכן לא היו טובים. הסיבה ? דמי ניהול גבוהים, כמו כן הקרן החזיקה רכיב מזומנים עצום בגלל הערכה שהמחירים של אגרות החוב אינם אטרקטיביים מספיק ( סביב 50% מהנכסים היו במזומנים או דומה לכך כמו גילונים ) ולכן דמי הניהול ביחס לפיקדונות שאינם מניבים הרבה יצרו משקולת על התשואות של הקרן.סגור
-
4.ניתוח ברור ומקצועי (ל"ת)יישר כח 06/01/2019 17:33הגב לתגובה זו2 0סגור
-
תודה (ל"ת)מיכה צ'רניאק 07/01/2019 10:59הגב לתגובה זו1 0סגור
-
3.ההון העצמי של אפריקה נכסים 3.4מיליארד, מוזמנים לנחש באיהגולש 06/01/2019 17:31הגב לתגובה זו0 0מוזמנים לנחש באיזה מחיר מוכרים אותה המוסדייםסגור
-
2.זו חברת אחזקות , היו צריכים לחלק את המניות הסחירות למחזהגולש 06/01/2019 17:26הגב לתגובה זו0 0היו צריכים לחלק את המניות הסחירות למחזיקים , ולתת אופציה למעונינים לנסות למכור חבילה מאוגדת ואת החברה לנצל כשלד למכירה או להכניס לו פעילות במקום זאת , המוסדיים , כהרגלם , מתעוללים במחזיקים וגורמים להם הפסדים כאשר הם גוררים הסדרים לאורך שנים וזמן שווה כסף!!!! מה אפשר לצפות כאשר מטעים את המשקיעים כבר בהתחלה , ומבקשים שקט בטענה שצריך לתת לרוסיה להשתאושש , אבל ונתם בכלל נהל מומ מאורי גב המקיעים וכך למרות שרוסיה מתאוששת מתחילים לקצצ בבשר החי על חשבון המחזיקיםסגור
-
תגובהמיכה צ'רניאק 07/01/2019 10:59הגב לתגובה זו0 0הבעיה בחלוקת מניות שלא מקבלים את פרמיית השליטה. עדיף למכור את השליטה.סגור
-
ההסדר היה פחות משווי שוק ועמוק מתחת להון עצמי , והזמן שהגולש 07/01/2019 16:15הגב לתגובה זו0 0והזמן שעבר שווה הרבה יותר מפרמית שליטה אם היתה מושגת [לא הושגה] כפי שצינתי , ניתן לאפשר למי שרוצה למכור כחבילה לבחור בדרך זו המוסדים מין הסתם יעדיפו ויבחרו בדרך זו אין סיבה שפרטיים שרוצים להחזיק ישירות בבנות לא יחזיקו בהן ומי שירצה למכור ימכור , אם עצמאית ואם כחלק מקבוצה [עע פטרוכימים] אין שוםסגור
-
1.האם ההזדמנויות באגחים חזרו?רם 06/01/2019 15:14הגב לתגובה זו0 0לאור הירידות האחרונות ולחץ המכירות מהקרנות, חזרנו לראות תשואות דו ספרתיות. מה דעתך על אקסטל ב' - יש קניות עצמאיות מה דעתך על דלשה קפיטל אגח ג - יש עדיפות ובטחונות.סגור
-
תשובהמיכה צ'רניאק 07/01/2019 10:58הגב לתגובה זו0 0הירידות אכן הורידו את מחירי אגרות החוב , הבעיה היא שהמחירים "המעניינים" הם בעיקר באגרות חוב עם "סיפור" או בכאלו הנתפסות כמסוכנות בשוק – כמו האג"ח של החברות "האמריקאיות". לכן יחד עם פוטנציאל לתשואות גבוהות בא גם סיכון גדול יותר ( אבל זה בדרך כלל המצב לא ? ). אקסטל- נתפסת כמסוכנת בשוק למרות שהחברה הצליחה לעמוד בחודש שעבר בתשלום של יותר מ 500 מיליון ₪ למחזיקי האג"ח. הסיכון קיים ומוחשי כי מדובר בדירות יוקרה בניו-יורק אבל סה"כ אלו דירות במנהטן,ניו-יורק אז במחיר המתאים בסוף אפשר יהיה למכור . רק צריך לקוות שההון העצמי המשמעותי של החברה יעזור לה לצלוח את השנתיים הקרובות. דלשה- אכן יש שעבוד ( על חברה ולא על נכס שזה פחות טוב ) אבל מדובר בחברת פרויקט שהינו פרויקט משמעותי לכן יש שווי לשעבוד , זו דעתי לפחות.סגור
-
אגח אמפלאלי 12/01/2019 12:02הגב לתגובה זו0 0שלום מיכה האים יש מידע חדש בקשר לאגחים אמפל תודהסגור