תעשיית האופנה היוקרתית משגשגת, כיצד כדאי להשקיע?

מהפכת הטכנולוגיה מגדירה מחדש את מערכות היחסים בין צריכה לתרבות הרשת - ומותגי היוקרה מתאימים עצמם לשינויים. עסקת לואי ויטון-ריהאנה כמקרה בוחן

 | 

מסתבר, לפי התוצאות עד כה, שגם הרבעון האחרון של 2018 היה לא רע בכלל לחברות, IBM ו-UTX שהיכו את הקונצנזוס וכרגיל, מזה כ-36 רבעונים, הכותרות שמכריזות ש"הפעם התוצאות תהיינה גרועות" מאכזבות שוב. אלא שהקונצנזוס אינו מוותר וראינו שיש קריטריון חדש, "Earning expectation consensus" שהוא, לדעתנו, קריטריון אידיוטי הרבה יותר מהקונצנזוס הרגיל.

למזלם של רואי שחור ישנו טראמפ שהחברים בקהילת הדפרסיה מאמינים שהוא בלתי צפוי ועלול חלילה לצוות על המשלחת האמריקאית לעזוב את שולחן הדיונים עם סין ומדוע לא בעצם? שימו לב שאליבא "יודעי דבר" המו"מ תקוע על ה-IP והרי מי שאי פעם עבד מול הסינים יודע שטראמפ צודק בכל דרישותיו ובמיוחד ב-IP. "הצרה" היא שהסינים חכמים והם בסוף יוותרו ואז מה יישאר למדפרסים? "ברבורים שחורים" בלבד.

מזה כעשר שנים עוסק טור זה בהשפעת מהפכת הטכנולוגיה על הכלכלה, על התעשיות השונות ועל הצרכן, מקרו ומיקרו. בשבוע שעבר חתמו ענקיות התוכנה ושיווק תרופות המרשם ומוצרי הבריאות וולגרין (סימול: WBA) ומייקרוסופט (סימול: MSFT) על הסכם לשבע שנים שמטרתו למעשה להעלות את וולגרין על תשתית של IT באמצעות תוכנות הענן של מייקרוסופט כולל חיבור מלא לאלחוט וכולל העלאת כל 380,000 עובדי וולגרין על הרשת לצורך קיוון כל צרכיהם, מחשבונות הבנק ועד הביטוח והפנסיה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לפי החברות, שותפות זו מציגה מודל בריאות חדשני טכנולוגי לעיבוד, שילוח ושיווק. המודל הזה, הרביעי במספר שמבצעת מייקרוסופט לאחר שהשיקה מהלך דומה מול וולמארט (סימול: WMT), רשת הביגוד גאפ (סימול:GAP) ורשת הסופרמרקטים קרוגר (סימול: KR) הוא התוצר של מלחמת גוג ומגוג שמתפתחת בין מייקרוסופט לאמאזון (סימול: AMZN) שהחלה ליישם מודל דומה בחברות אחרות. מייקרוסופט אינה מתכוונת לתת לאמאזון שליטה על השיווק המקוון.

כשדיברו, בתקופת הבועה, על תמיכת חברות התכנה דאז בחברות "הכלכלה הישנה", עלו מניות התכנה השמיימה. מסתבר שאלו שדברו על כך ובעקבות דיבוריהם התנפחה הבועה צדקו חבל שלא ידעו לומר מתי התחזיות שלהם יתממשו שהרי אם היו אומרים לא הייתה בועה כלל.

מילא העסקאות הנ"ל אבל השבוע נודע שקונגלומרט האופנה הגדול בעולם, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE (סימול: MC.PA), ייכנס להסכם עם הזמרת, הפזמונאית והשחקנית המובילה רובין ריהאנה פנטי (Rihanna), שנחשבת אחת מהאומנים המובילים בעולם, לבטח מבחינת הצלחתה העסקית.

ריהאנה כבר חתומה על חוזה שיווק על מוצרי קוסמטיקה משלה,"Fenty Beauty", עם LVMH אבל חוזה כזה לא היה אפשרי ללא מהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה ששינו לחלוטין ועדיין משנים את מערכות היחסים במערכות השיווק מול הצרכנים. ננסה, באמצעות LVMH, ריהאנה ותעשיית מוצרי הוקרה, לשכנע אתכם במה שאנחנו טוענים מזה עשור, שמהפכת הטכנולוגיה רק מתחילה.

מהפכת הטכנולוגיה משנה (גם) את תעשיית האופנה
תעשיית הטקסטיל, תעשייה של חוטים, ביגוד והלבשה, היא  הבסיס לתעשיית האופנה שממנה "צומחת" תעשיית האופנה העילית/יוקרתית שעלייה נרחיב היום. ב-2017 גלגלה תעשיית הטקסטיל גלובלית 1.5 טריליון דולרים, תעשיית האופנה גלגלה 3 טריליון (כ-2% מהתוצר הגלובלי) ואילו תעשיית האופנה היוקרתית 450.7 מיליארד. שלושת המגזרים הנ"ל צומחים בקצב שנתי של כ-5, 7 ו-9 אחוזים בהתאמה.

קצב הצמיחה של האופנה היוקרתית (Luxury fashion), אליבא קבוצת המחקר statista, יעלה משמעותית כאשר ב-2018, 2019 וב-2020 יגיעו הכנסות התעשייה ל-524.9, 598.6 ו-668.2 מיליארד בהתאמה, קצב דו-ספרתי. ההכנסות של האופנה היוקרתית מתחלקות כדלקמן (נתוני 2017, 450.7 מיליארד): 65% הגיעו מהלבשה, 21% מהנעלה ו-14% מתיקים ופריטים שונים אחרים (ביניהם תמרוקים ובשמים).

הגידול בתחום אופנת היוקרה "נדחף" בעיקר על ידי המכירות המקוונות. ב-2017 למשל רכשו 2.7 מיליון קונים באמצעות הרשת שזה 44.6% מתוך סך הקונים (6.05 מיליון) שרכשו מוצרי יוקרה. הציפייה היא שאחוז המכירות המקוונות ימשיך לעלות בקצב דו-ספרתי גם בשנים הקרובות. המסחר המקוון מוסיף קונים בעלי אמצעים שחיים מחוץ למרכזי המכירות היוקרתיים (אינך צריך לבקר בחנות של גוצ'י כדי לרכוש תיק יוקרתי, אתה "מבקר" בחנות שברשת).

כמו שקורה בכל תעשייה ההשפעה של הטכנולוגיה חיובית גם על ההכנסות ובאותה מידה על ההוצאות של החברות (התייעלות) כך שהציפיות הן שאם לא יופיע לפתע אירוע כלכלי קשה או "ברבור שחור" רווחיות החברות בתחום אופנת היוקרה תמשיך לשגשג.

ההשקעה בתעשיית האופנה היוקרתית
יש והיו בעבר כמה סלים וקרנות נאמנות שניסו להתמקד בתעשייה אבל לא הצליחו ומכמה סיבות שהמובילה ביניהן הייתה שבוול סטריט התייחסו למוצרי התעשייה הזו כמוצרי צריכה יוקרתיים כך שהסלים הכילו בתוכם חברות כמו LVMH לצד אסתי לאודר (סימול: EL), דיימלר (סימול: DAI.F), טיפאני (סימול:TIF), הארלי-דייוידסון (סימול:HOG), חברת Richemont (סימול:CFR) ושכמותן (אפילו טסלה).

היו אלו סלים שהתבססו על ה-S&P Global Luxury Index שכולל מוצרים יוקרתיים גם כאלו שאינם מוגדרים "אופנה". מדובר בסלים כמו GLUX של קבוצת AMUNDI שחמשת המניות המובילות בו הן: MC.PA, DAI.F, TSLA ושתי המתחרות של LVMH, קרינג (סימול: KER) ו- Compagnie Financière Richemont (סימול: CFR.VX).

סלים אלו לא "תפסו" כאמור בוול סטריט כי המשקיעים העדיפו להשקיע במותגים עצמם ובנוסף, ליבה של תעשיית האופנה היוקרתית נמצאת באירופה והמשקיע האמריקאי, אפילו היום, מעדיף חברות אמריקאיות. התופעה הזו משתנה לאחרונה עם ההתקדמות הגלובלית והתפשטות האינפורמציה כך שבעתיד הקרוב נראה סלים ממוקדי "אופנה", כרגע אין כאלו.

אז מה עושים?
החברה LVMH היא, למעשה, סל אופנת יוקרה וגם בוול סטריט מעריכים אותה ככזו. בשנה האחרונה, בשנתיים האחרונות ואפילו בחמש השנים האחרונות הכתה MC.PA את ה-S&P והנאסד"ק ואפילו להיטים של מוצרי יוקרה כמו אסתי לאודר. LVMH (סימול: MC.PA באירו או LVMUY בדולרים ששווה לחמישית מהמניה הצרפתית) ירדה במהלך התיקון עד ל*232 אירו, 26% מתחת לשיא ספטמבר 2018.  במחיר הנוכחי נסחרת המניה לפי מכפיל הסטורי של 21.7 פעם ומכפיל עתידי של 18.

לדעתנו אין שום ספק שהעסקה עם ריהאנה תוסיף לחשיפה בארה"ב, מה ש"יעזור" להערכת המניה שלמרות התשואה היפה שהניבה והדיבידנד המכובד שהיא משלמת הרי שמבחינת המכפיל, בהשוואה לחברות היוקרה האמריקאיות השונות כמו EL או TIF, היא נסחרת ב"זול". LVMH בהחלט מתאימה למשקיעים שמעוניינים להשקיע בסל של אופנות יוקרה.

אבל אנחנו מעדיפים דווקא את חברת האם שלה, כריסטיאן דיור (סימול: CDI.PA), ששולטת ב-59.1% מההצבעה ומחזיקה ב-42.36% בהון ושהתשואה שלה עד כה עולה על זו של LMVH, על המדדים המובילים ואפילו על להיטי אופנה מהסוג של EL.

מאז תחילת 2009 עלו שלושת כוכבות אופנת היוקרה, CDI.PA, MC.PA ו-EL ב-1073% (מ-30 ל-352), 634% (מ-35 ל-257) ו-1030% (מ-11 ל-125) בהתאמה. בשנה האחרונה הניבו השלושה 16.6, 5.1 ו-(8-) בהתאמה. מה שהוביל את EL לתשואה שלילית היו הירידות של התיקון הנוכחי, 2 "הצרפתיות" עברו התיקון בצורה מכובדת למדי.

כריסטיאן דיור, בדיוק כמו בתה, LVMH, מייצגת את ההגדרה האולטימטיבית לאופנה יוקרתית (Luxury fashion) שכוללת אופנת לבוש, הנעלה, תיקים מוצרי קוסמטיקה ומשקאות. כריסטיאן דיור תיהנה מכל מה שיקרה ב-LMVH ורוב הסיכויים הם ששתי החברות ימשיכו להניב תשואות דומות אבל היתרון של CDI הוא בכך שאת רוב מניותיה מחזיק המיליארדר הצרפתי ברנארד ארנו שגם מוביל את שתי החברות מזה 34 שנה ובהצלחה מרשימה ביותר.

אז נכון, CM.PA "תבריק" יותר כטווח הקצר בגלל ההסכם עם ריהאנה שיגדיל החשיפה למשקיעי ארה"ב, אבל בטווח הארוך זה ישתווה. וגם, כיוון שמשפחת ארנו נהנית בעיקר מ-CDI.PA וארנו מודע היטב לחשיבות המניות, נראה לנו של-CDI.PA יש "יתרון יחסי" על MC.PA.CDI המשלמת 5.4 אירו דיבידנד שנתי וכך גם CM.

אגב, 22 מתוך 30 אנליסטים שמכסים את "קבוצת ארנו" המליצו, לפני חודש, בשיא התיקון, לרכוש את המניות, היתר המליצו ב"החזק". אחת, הבעיות לחשיפת שתי המניות היא שרוב הסקירות עליהן באירופה אבל "עסקת ריהאנה" תגדיל החשיפה כאמור.

כריסטיאן דיור נוסדה ב-1946, כחברה פרטית של כריסטיאן דיור, בן למשפחה צרפתית אמידה, תעשייני כימייה שהחליט לעבור לאופנה. דיור גילה כשרון גדול בעיצוב ובשנת 1946 כאמור ייסד את החברה בגיבויו הכספי של מרסל בוסאק, האיש העשיר אז בצרפת, שנעשה בעל המניות הגדול בחברה הפרטית.

דיור התרכז בעיצוב לבוש נשי תחילה. לאחר שהצליח לבסס את החברה כמובילה באופנת לבוש וגם הפך את החברה למובילה בתחום הבושם החל בהתפשטות גלובלית. דיור נפטר ב-1957 אבל החברה המשיכה לצמוח ולשגשג גם לאחר מותו. עם השנים הפכה  למועדפת על ידי החברה הגבוהה, מהוליווד ועד בית המלוכה הבריטי.

הרכישה שיצרה את קונגלמראט מותגי היוקרה הגדול בעולם 
ב-1984 השתלט בארנארד ארנו, איש עסקים צרפתי מבריק, באמצעות חברת האחזקות הפרטית שלו, Arnault Family Group, על החברה לאחר שרכש את מניותיו של בוסאק. רכישה זו הייתה ההתחלה של אחד ממסעי הרכישה והמיזוג הגדולים והמוצלחים ביותר בהיסטוריה העסקית במערב שהביאה היום ליצרת קונגלמראט מותגי היוקרה הגדול בעולם ששולט ב-60 חברות בת בתחומי האופנה (גברים ונשים), הנעלה, מוצרי עור, תמרוקים, בשמים, טיפולי עור ויופי ומשקאות חריפים.

המהלך האחרון שעליו נודע בשבוע שעבר הוא העסקה עם Rihanna שנעשית מול LVMH כאמור. עסקה זו מנצלת למעשה את השינויים שהביאה מהפכת הטכנולוגיה שמגדירה מחדש את מערכות היחסים בין צריכה לתרבות הרשת. העסקה מבטאת למעשה שב-LVMH ולבטח ריהאנה מנצלים  את ההשפעה של ידוענים, מעצבי דעת קהל והרשתות חברתיות על מנהגי הצריכה החדשים והמשתנים. השותפים מבינים שהכוחות שמשפיעים על הצריכה משתנים ומתאימים עצמם לשינויים.

** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(38):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 17.
    המקצוען
    בקשה לשלמה 31/01/2019 07:41
    הגב לתגובה זו
    0 1
    היחידי שהניתוחים שלו מקצועיים ועניינים.תוכל לחוד דעה על הקטנת המאזן וההשלכות שלו על השווקים?האם החששות מוצדקים?תנאי המקרו מצוינים בשביל להישאר בחוץ וכל מיני גורבצין מפחידים את המשקיעים.
    סגור
  • לאור ההתעניינות והרעש סביב הנושא וכותרות האימים
    שלמה גרינברג 31/01/2019 11:17
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אפתח הכתבה הבאה בהסבר על פעילות הפאד במאזן וההשפעות על הכללה בכלל ועל הבורסה בפרט
    סגור
  • 16.
    "מה ישאר למדפרסים? ברבורים שחורים בלבד"
    נישה שונה 28/01/2019 12:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אם לא היה עצוב..אזי היה מגוכך ומצחיק ומעורר רחמים.
    סגור
  • 15.
    abbvie
    נועם 27/01/2019 21:31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ירדה 7% הדוחות... תשואת דיבידנד 5%... מה דעתך על abbv ?תודה רבה
    סגור
  • 14.
    מתי ihi ירד כבר
    גונן 27/01/2019 21:10
    הגב לתגובה זו
    1 2
    ת.סל שרק עולה כל הזמן, אי אפשר לקנות.
    סגור
  • טען עוד
  • רק עולה כול הזמן?
    שלמה גרינברג 28/01/2019 14:28
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בין ספטמבר 2018 לדצמבר 2018 ירד ב % 20
    סגור
  • 13.
    שלמה "טענת" שטראמפ יבנה את החומה בגבול מכסיקו...ועכשיו? (ל"ת)
    ירמיהו הנביא 27/01/2019 19:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • עכשיו הוא יבנה (ל"ת)
    שלמה גרינברג 28/01/2019 14:24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 12.
    פאני מיי
    danlevanon 26/01/2019 21:57
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אפשר סקירה אחרי 10 שנים על פאני מיי ופרדי מק ?
    סגור
  • סוכנויות המשכנתאות
    שלמה גרינברג 27/01/2019 11:18
    הגב לתגובה זו
    3 0
    לא קרה בינתיים מאומה בעשור האחרון בנוגע להפיכת שלוש הסוכנויות לפרטיות, הממשלות השונות והבנק הפדרלי עדיין מתלבטים. כעת, משהקונגרס בידי הדמוקרטים שוב קטנים הסיכויים. הגברת שהתמנתה על הכספים, מקסין ווטרס הדמוקרטית כבר הגישה השבוע הצעה לבדיקת נושא הפרייוטיזציה. אבדוק שוב לעומק ואם ארגיש שיש משהו חדש אכתוב. העליות לאחרונה הן בעקבות כניסת קבוצה של קרנות הדג' שמאמינות שהסיכויים גדלים, בהכירי את ווטרס זה יה לא קל בלשון המעטה. בינתיים זו עדיין ספקולציה נטו כפי שכתבתי אז.
    סגור
  • 11.
    algn technology
    יוחאי 26/01/2019 18:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלמה האם מכיר ? האנליסטים אוהבים אותה, מה דעתך עליה לטווח ארוך? תודה
    סגור
  • איך שלא אכיר?
    שלמה גרינברג 27/01/2019 11:31
    הגב לתגובה זו
    3 0
    וגם אני "אוהב" אותה שהרי היא בתחום הציוד הרפואי ו"מתחרה" בתחומים מסויימים עם "אהובותי" האחרות EW ו ISRG. היא מתמקדת יותר בטיפולי שן וחלל הפה ואפילו רכשה את החברה הישראלית Cadent, נמצאת בסלי הרפואה והציוד הרפואי
    סגור
  • תודה רבה (ל"ת)
    יוחאי 27/01/2019 21:07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 10.
    פאני מיי
    danlevanon 26/01/2019 13:34
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אחרי 10 שנים ולקראת היציאה מהמטרייה הממשלתית , אולי אפשר לקרוא את דעתך בעניין. כתבת עליה כבר לפני כ 10 שנים. תודה רבה
    סגור
  • 9.
    אני באמת לא מבין. כל שבוע המלצה על סקטור אחר
    יוני 26/01/2019 11:21
    הגב לתגובה זו
    1 2
    אם מחברים את כל המאמרים, מקבלים עשרות תעודות סל ש"מעניינות להשקעה". לא עדיף פשוט לקנות את כל השוק עם VT ?
    סגור
  • אם תקרא המאמרים אולי תבין
    שלמה גרינברג 27/01/2019 11:35
    הגב לתגובה זו
    3 1
    שאני פשוט מתאר סקטורים, לא ממליץ. אגב, ברור לי שאתה אוהב את VT אבל ל VT יש "בעיה", היא גלובלית מידי ולכן אינה מקבלת ההערכות של סלים אמריקאים כמו SPY והיא אינה מייצגת "את כול השוק" אלא רק 200 מניות שכשליש מהן אינן אמריקאיות
    סגור
  • VT זה לא 200 מניות, VT זה אלפי מניות (ל"ת)
    tal 27/01/2019 12:35
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • מצטער אבל העובדה היא
    שלמה גרינברג 27/01/2019 13:26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ש VT מכילה בדיוק 200 מניות (https://www.etfchannel.com/etfs/?symbol=VT)
    סגור
  • 8.
    שלמה , שכחת לציין את Burberry הבריטית (BRBY.L), מה דעתך
    א 26/01/2019 11:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עליה?
    סגור
  • שכחתי?
    שלמה גרינברג 27/01/2019 11:38
    הגב לתגובה זו
    2 0
    יד עוד עשרות חברות ש"שכחתי"
    סגור
  • 7.
    טעות גסה לגבי ההנחה שביגוד והנעלה יוקרתיים אפשריים באון
    שט 26/01/2019 07:08
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אין שום אפשרות לקנות ביגוד והנעלה טובים ללא מדידות. מי שקונה ביגוד והנעלה באון ליין יטעה ב 70 אחוז לפחות בקניה ויתחרט.\, לכן הוא יעדיף לקנות בחנויות מוצרי יוקרה שמאפשרות מדידה. הייפ יש תמיד והייפ תמיד נעלם לאחר שמוכח שמאוריו יש רק אוויר חם.
    סגור
  • טעות גסה?
    שלמה גרינברג 27/01/2019 11:39
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מדוע שלא תבדוק הסטטיסטיקה ותתפלא, אפשר "למדוד" גם ברכישות רשת
    סגור
  • 6.
    מה עם דלתא?
    שאלה לשלמה 25/01/2019 22:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה עם חברת דלתא הישראלית, שגם היא "שחקנית" בתחום האופנה (=או ההלבשה התחתונה, גם אם יותר כיצרנית)
    סגור
  • ומה עם פוקס וקאסטרו? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 26/01/2019 08:54
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • ביגוד תחתון אפשר לקנות בכל העולם לדלתא היא פסיק קטן
    שט 26/01/2019 07:10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שיעלם כי בסחר און ליין יש זולים ממנה. דלתא טובה קר זמנית, יצרנים במזרח הרחוק יעשו טוב ממנה וזול ממנה.
    סגור
  • 5.
    אפשר היה לציין גם את cpri
    ג'ו 25/01/2019 15:42
    הגב לתגובה זו
    1 0
    חברת מייקל קורס( kors) שינתה לאחרונה את שמה ל- capri סימבול cpri וזאת בעקבות הפיכתה גם כן לקונגלומראט בתחום אופנת העלית לאחר שמייקל קורס רכשה את jimmy choo מותג הנעלים היוקרתי ואת בית האופנה versace. החברה נסחרת במחיר מצוין לכניסה לאחר שירדה בירירדות האחרונות מ70$ ל- 40$. בכוונת מייקל קורס לבנות קונגלומארט של אופנת היוקרה ולהתחרות בחברות המוזכרות בכתבה.
    סגור
  • צודק, אבל
    שלמה גרינברג 26/01/2019 08:33
    הגב לתגובה זו
    3 0
    אפשר היה לציין עוד כ 50 חברות דומות
    סגור
  • 4.
    קראתי שעדיף להשקיע בסל מניות ה-MID היום, מה דעתך?
    מניות ה-MID 24/01/2019 18:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    האם ישנם סלים מובילים בתחום?
    סגור
  • Mid-Cap ETFs
    שלמה גרינברג 25/01/2019 09:42
    הגב לתגובה זו
    3 0
    זו קבוצה של סלים שמתמחים במניות של חברות שערך השוק שלהן בין 2 ל 10 מיליארד דולרים, כ 80 סלים. ישנה VXF של וואנגרד או הספיידר SPMD. תקראי המאמר בפורבס ששם יש גם רשימת "נבחרים" https://www.forbes.com/sites/baldwin/2018/06/20/best-etfs-mid-cap-stocks/#3cd312683364
    סגור
  • 3.
    השוק והכלכלה מתים
    אחד שמבין 24/01/2019 17:55
    הגב לתגובה זו
    5 0
    וכל מי שטוען אחרת לא מבין על מה הוא מדבר צפו למחסור במזון, מים וחשמל
    סגור
  • רפואה שלימה (ל"ת)
    רפואה שלימה 26/01/2019 18:54
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • ולא שלימה וחוץ מזה מה הקשר? (ל"ת)
    השם שלו שלמה 30/01/2019 13:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • תודה, צחקתי בקול (ל"ת)
    סימפל 25/01/2019 22:47
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • אחד שמבין הלוואי יטרוף אותך תנין (ל"ת)
    טוביה 25/01/2019 00:17
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • שלמה יודע את זה ומה קורה לאפל? (ל"ת)
    לאחד שמבין 24/01/2019 21:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    שלמה האם אלטריה חטפה סרטן סופני?
    יוסי 24/01/2019 17:12
    הגב לתגובה זו
    2 0
    האם הירידה הפראית במחיר המניה משקף לדעתך את ההשקפה במיין סטריט על החברה? האם הירידה מוגזמת? תודה
    סגור
  • סופני? מדוע?
    שלמה גרינברג 25/01/2019 09:48
    הגב לתגובה זו
    3 0
    הירידות, בהשוואה למה שעשתה עד הקיץ שעבר ובהשוואה לשאר חברות הטבק אינן נוראיות אלא לאלו שסירבו לחבין שחברת סיגריות אינה "חלום טכנולוגי"
    סגור
  • 1.
    יישר כח על מידע מפורט ומעניין (ל"ת)
    משה 24/01/2019 15:51
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות