כיצד הגיע מאזן הפד לכותרות ומה הקשר למניות?
צמצום המאזן הוא הנושא הפחות מדאיג שיש למשקיעים בהווה, לבטח כל עוד הכלכלה צומחת ללא אינפלציה. למרות הכותרות, הבורסה עדיין לא התרסקה
במאמר זה נדבר על מאזן הפד והקשר למניות. העובדות תחילה: נכסי מאזן הבנק הפדרלי, שבכניסה למשבר 2008, באוגוסט 2007, עמדו על 870 מיליארד הגיעו, 7.5 שנים מאוחר יותר, בינואר 2015, ל-4.5 טריליון דולר ומאז הנכסים בירידה כאשר בסוף ינואר 2019 עמדו על 4 טריליון.
כ-90% מערך העלייה בין אוגוסט 2007 לינואר 2015 נגרם בשל תכנית ה-QE (ר"ת, quantitative easing) שאושרה בסוף 2008. המאזן עלה לכותרות ב-2015 ומיקומו בכותרות הגיע לשיא בתיקון האחרון, סוף 2018 ונמשך עד היום.
העלאת מאזן הבנק הפדרלי לכותרות נעשתה אך ורק מסיבה אחת, "מה יקרה ביום שאחרי?" כשהכוונה היא ליום סיום ה-QE. ה-QE הסתיימה, באופן רשמי, בספטמבר 2017 אבל בפועל זה קרה כבר במהלך 2015. שנה ורבע לאחר "היום שאחרי" הרשמי ולמעלה מ-4 שנים מאז החל מאזן הבנק הפדרלי להצטמצם בפועל אין פגיעה בכלכלה או בשוק ההון.
תשואות האג"ח של ממשלת ארה"ב ל-10 שנים, שהגיעו כשנה לאחר "היום שאחרי", באוקטובר 2018, ל-3.25% "נרגעו" וחזרו לרמתם בספטמבר 2017 (2.7%) ואין אינפלציה. שוק המניות לא קרס ולאחר עוד תיקון ממשיך לטפס אל מול התוצאות המצוינות שמציגות החברות. המיתון שהובטח לא מגיע אבל הכותרות ממשיכות להפחיד מהמשך הצמצום. סיכום גרפי קצר של נכסי הפד תוכלו למצוא כאן.
הרקע
משבר 2008 בוול סטריט, בהשוואה לכל המשברים שקדמו לו, כולל אלו של 1929 ו-2000, לא היה כתוצאה ממשבר כלכלי, היה זה משבר קרימינלי. וול סטריט ניצלה גיאות כלכלית על מנת לשווק למשקיעים ובערכים מטורפים, מכשירי השקעה מזויפים. כשנתגלה הדבר התמוטט השוק, במהירות ומחק, גלובלית, 34 טריליון דולר.
הצמיחה הכלכלית, שחזרה לאחר משבר הבועה של 2000, נעצרה ונוצרה סכנה למשבר נוסח שנות ה-30. ארה"ב, למרות שהייתה הנפגעת העיקרית ובדיוק בתקופת מעבר בין נשיאים, קיבלה שורה של החלטות "אין ברירה" על מנת למנוע את המשבר מלהפוך לאסון גלובלי.
בין חוסר הנזילות שעצרה את כל מנועי הצמיחה לפניקה שהשתלטה צריך היה הממשל להגיב במהירות ובתנאים דאז חייבים היו לנקוט בפעולות לא מקובלות ולכן הפעילו, הממשל והבנק הפדרלי, שתי תכניות:
הראשונה, מוניטרית בביצוע הבנק המרכזי, שבה יזרים הבנק כסף, ככל שיידרש (המקור מהדפסה שהבנק המרכזי האמריקאי רשאי להדפיס כרצונו), למערכת באמצעות רכישת מכשירים פיננסיים ובמיוחד MBS (אג"ח מגובות משכנתאות, אותם מכשירים שהביאו למשבר) ואג"ח של ארה"ב (במיוחד אלו ל-10 שנים).
הכסף הגיע למערכות הפיננסיות ובמיוחד הבנקים על מנת למנוע התמוטטותם וכיוון שאלו הם המתווכים לתעשייה ולמסחר. מהלך זה נקרא בקצור QE. הכסף הגיע למערכת הפיננסית, ייצב אותה ומנע המשך המשבר.
המסלול השני, פיסקלי, נקרא TARP (ר"ת, Troubled Asset Relief Program). כאן רכש האוצר האמריקאי מניות של כ-700 חברות, ציבוריות בעיקר (מ-AIG דרך סיטיגרופ ועד GM), כלל ענקיות המשכנתאות פאני מיי ופרדי מק, חברות אסטרטגיות שקריסתן, לדעת הממשל, "תעזור" להחרפת המשבר.
מהלך זה עלה למשלם המיסים האמריקאי 631.9 מיליארד דולר והצלחתו הייתה מדהימה, במיוחד לנוכח העובדה שכאשר הוכרז בסוף 2008 התנגדו רבים למהלך ורוב המומחים האמינו ש"הכסף הלך". תוכנית זו לא תפסה כותרות עד עצם היום הזה למרות שמטרתה הייתה בדיוק כמטרת ה-QE והתנהלה במקביל.
במהלך העליות הגדולות בבורסות מאז 2009 מכר האוצר כמעט את כל המניות שרכש ברווחי עתק. עד ל-22.1.2019 קיבל האוצר האמריקאי, ממכירת מניות וקבלת דיבידנדים (מהחברות שאת מניותיהן רכש) 728 מיליארד ועדיין יש בידיו "קצת" מניות FNMA וחברותיה (שאם יחליט למכרן ליזמים הרווח יהיה בסדרי גודל גדולים בהרבה). כלומר, עד כה הרוויח האוצר 96.1 מיליארד ועוד ידו נטויה.
מדוע ה-TARP, שכל כך הצליחה הוסתרה ואילו ה-QE, שעד כה הצליחה מאוד במילוי המטרות אבל לא ברור כיצד "הסבוב" כלו יסתיים, הפכה לנושא כל כך מאיים שתפס כותרות? כיוון שעל "תרבות הכותרות" דברנו מספיק אז התשובה ברורה.
עלייתה של ה-QE
בסוף 2015 הזהירו פרשנים מובילים, בהובלת מומחי השבועון פורבס שהשפעתו על שוק ההון גדולה, מפני "היום שאחרי", היום שבו יפסיק הבנק המרכזי את ה-QE ויצטרך לחשוב איך להוריד את רמת ההתחייבויות שצבר. המזהירים חששו שהמשך הצמיחה הכלכלית תביא לעלייה באינפלציה ולהעלאת הריבית, מצב שאינו מתאים למכירת אג"ח ומהאפקט הפסיכלוגי שייווצר כאשר הבנק יתחיל מכור במקום לקנות.
למה נזכרו בבעיה רק ב-2015? כנראה בשל מאמר בפורבס והחשש מאינפלציה בעקבות הצמיחה. להזכירכם, בסוף 2015 נשברו שיאי כל הזמנים במדדי המניות, מסע הבחירות בארה"ב התחיל והכלכלה האמריקאית נראתה כהולכת ומתחזקת. החשש מאינפלציה הלך וגדל אז.
הבנק עצר למעשה את רכישות האג"ח כבר במהלך 2016 אבל רק בספטמבר 2017 הודיעה הנגידה דאז יילן שהחל מאוקטובר 2017 יעצור הפד את ה-QE ויתחיל לשחרר אחזקות (יוציא כסף מהשוק). היא גם הוסיפה שלדעת הבנק מתקרב הזמן שיחייב גם העלאת הריבית עקב התחזקות הכלכלה, "היום שאחרי" הגיע ו-וול סטריט רעדה.
התגובה הראשונית של השווקים הייתה עלייה חדה בריבית, תשואת האג"ח ל-10 שנים עלתה מידית מ-2.06% בעת ההודעה ל-2.36% והמשיכה לעלות לאחר העלאות ריבית ב-2018. באוקטובר 2018 הגיעה התשואה ל-3.25 אחוזים. להפתעת המזהירים מפני "היום שאחרי" הדבר לא השפיע כלל על המניות ובספטמבר 2018 שוב נשברו שיאי כל הזמנים. הפד, בינתיים, מימש את הבטחותיו והמשיך למכור אחזקות לשוק החפשי.
איך באמת אפשר להסביר את העובדה שהשווקים, הן מיין סטריט והן וול סטריט, שהוצפו ב-4.5 טריליון דולר ושמומחים טוענים שהכסף הזה היה הגורם המרכזי להתאוששות במיין סטריט ולגיאות בוול סטריט, אינם מתרגשים כלל כאשר אותם 4.5 טריליון מתחילים לצאת? הרי אם המשקיעים הגדולים והחכמים מהסוג של הנהלות בלקרוק, וואנגארד, UBS, פידליטי ואחרים היו מאמינים ש-4.5 טריליון, אפילו 2 טריליון, באמת עומדים לעזוב הם היו נשארים בהשקעות? במניות? בטוח שלא. אז מה קורה כאן?
צמצום המאזן, הוא הפחות מדאיג מבין הנושאים שיש למשקיעים בהווה לדאוג מפניהם, לבטח כל עוד הכלכלה צומחת ללא אינפלציה. מדוע? כי מי שיבדוק לאן בדיוק הלך הכסף (בדקו למשל את השינויים במינוף הלוואות הבנקאות מאז 2007-8), ומי שיבדוק את מצב הנזילות הזמינה להשקעות מול קצב הספיגה שאותו קבע הפד והצטברות המזומנים כתוצאה מהפעילות העסקית הגדלה, יירגע ויגלה מדוע הבורסה עדיין לא התרסקה למרות הכותרות.
מחוסר מקום נשאיר את הקוראים עם מאמר מעניין אחד המצורף כאן. במאמר צודקים - המשוגעים לא יושבים בפד. צמצום המאזן, גם בבנקים המרכזיים באירופה, אינו בעייתי כרגע לבורסות ולמי שיש שאלות, בבקשה. אגב, היציאה מהתיקון האחרון מהירה לטעמנו אבל זה כמובן לא שייך לצמצום המאזן.
"נסיכי הענן"
"תשכחו מה FANG" אמר קריימר מ-CNBC בסוף השבוע שעבר, "נסיכי הענן הם המנצחים הגדולים של הסקטור הטכנולוגי" והוא אמר זאת בסקירת הבזק שעשה, כמנהגו, על התוצאות המצוינות שהציגה חברת ServiceNow (סימול: NOW). למרות הפרשנות השנויה לעיתים במחלוקת שלו כדאי לפעמים להקשיב לאיש.
קריימר מבין שטכנולוגית מחשוב הענן אינה רק טכנולוגיה מדהימה אלא בסיס/תשתית ליצירת נישות תעשייתיות חדשות, קרש קפיצה להמשך ההתקדמות הטכנולוגית. טכנולוגיית הענן, ששורשיה בקונספט ה-Time-sharing ש-IBM החלה לפתח בשנות ה-60 ושקיבלה דחיפה קדימה על ידי AT&T באמצע שנות ה-90, החלה להשתלב בתעשייה רק באמצע העשור הראשון של המאה ה-21 ובעזרת התקדמות מהפכת האינפורמציה.
אמאזון, ב-2006 וגוגל ומייקרוסופט ב-2008 הציגו מערכות ענן וקבוצת גארטנר פרסמה מחקר ב-2008 שקבע שטכנולוגיות מחשוב הענן יעצבו מחדש את מערכות היחסים בין צרכני IT לספקי ה-IT. המחקר "עודד" את סוכנות ה-U.S. National Science Foundation להשקיע בהקמת פלטפורמת ענן משודרגת על ידי IBM וגוגל לצורך "הטיפול בכמות מסיבית של IT".
ב-2010 החלה גם סוכנות החלל, נאס"א, לעבור למחשוב הענן והטכנולוגיה תפסה. חברות הענק שהזכרנו ואחרות השתלטו למעשה על היכולת לשרת לקוחות כאשר הקימו חוות שרתים לטיפול בכמויות הדאטא האדירות ומאותו רגע נוצר פוטנציאל לנישות חדשות נוספות שנישת האוטומציה החכמה של תהליכי עבודה ארגוניים היא אחת מהן.
חברות מהסוג של WMware, ServiceNow (סימול VMW) ו-Workday (סימול:WDAY) לצד ותיקות יותר כמו ADBE ידעו לנצל את את הפוטנציאל להשבחת מערכות השיווק, כוח האדם והניהול התוך-חברתי וזה לא הסתיים כאן. יזמים הבינו שיש הבדלים מגזריים והחלו לצוץ חברות נישה מגזריות כמו Veeva Systems (סימול: VEEV) שמובילה את האוטומציה החכמה בתחום הבריאות ואחרות. ההכנסות של החברות האלו זינקו במהירות בשנים האחרונות וזאת, אליבא המומחים, רק ההתחלה.
ServiceNow כדוגמה
החברה שנוסדה ב-2004 התחילה למכור ב-2008 אז הציגה מכירות של 8.8 מיליון דולר, הפסד של 6.5 מיליון או 16 סנט למניה. ב-2015 הגיעו ההכנסות ל-1.006 מיליארד, הפסד של 198.4 מיליון או 1.27 למניה ואת 2017 סיימה עם הכנסה של 1.9 מיליארד, הפסד של 149 מיליון או 87 סנט למניה. את 2018 תסיים עם הכנסות של 2.6 מיליארד ורווח של 2.37 למניה ואת 2019 עם מכירות של 3.4 מיליארד ורווח של 3.12 למניה ולמעשה רק כעת היא מתחילה לפרוץ.
כל החברות שהזכרנו ואחרות בתחום (גם אוטוניטי "שלנו" משתלבת בתחום) מתקדמות בקצב הזה כי לתעשייה לא תהיה ברירה אלא להשתמש בפלטפורמות האוטומציה שמתפתחות. האנליסטים אוהבים את התחום ובמקרה של NOW כדוגמה 26 מתוך 30 בתי השקעה שמסקרים אותה ממליצים ב"קניה", האחרון שבהם גולדמן סאקס, בתחילת השבוע, עם מחיר יעד של 260. כל זה מול מכפיל 2018 של 96 ושל 73 ל-2019. כמובן שהמניה נסחרת בערכי חלל אבל כבר למדנו שכך מתנהלים הדברים בעולם של IT.
לחברה אגב, מאזן חזק עם 1.6 מיליארד במזומן. התחום תחרותי ביותר כאשר לצד חברות חדשות כמו NOW פועלות ענקיות כמו HPE, CA, IBM ,SAP ועוד אלא שהתחום רק הולך וגדל מחד ופוטנציאל ההשתלטות גדל גם הוא מאידך. ServiceNow פועלת בהצלחה גם בישראל.
מהם הסלים המעניינים? את NOW וחברותיה בתחום שקריימר כינה "נסיכי הענן" תמצאו בסלים שרוב אחזקותיהם בחברות בתחום תוכנת אפליקציות (Application software). חברת NOW נמצאת ב 49 סלים. הסל שנראה לנו המתאים ביותר הוא IGV שמחזיק ב-93 חברות בתחומי תכנות האפליקציה, שירותי IT ושירותים להתאמה עסקית. כל החברות המעניינות שמובילות את התחום, גדולות כקטנות נכללות. מאז תחילת 2018 מכה הסל את הנאסד"ק וה-S&P. המניה נמצאת גם בסל הבינה המלאכותית והרובוטיקה ROBT ואפילו ב-MOAT שעליו הרחבנו בעבר.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
57.מעצבן שבמקומות החשובים הוא כותב רמזים ולא במפורשזמבלה 01/05/2019 09:38הגב לתגובה זו0 0"צמצום המאזן, הוא הפחות מדאיג מבין הנושאים שיש למשקיעים בהווה לדאוג מפניהם, לבטח כל עוד הכלכלה צומחת ללא אינפלציה. מדוע? כי מי שיבדוק לאן בדיוק הלך הכסף (בדקו למשל את השינויים במינוף הלוואות הבנקאות מאז 2007-8), ומי שיבדוק את מצב הנזילות הזמינה להשקעות מול קצב הספיגה שאותו קבע הפד והצטברות המזומנים כתוצאה מהפעילות העסקית הגדלה, יירגע ויגלה מדוע הבורסה עדיין לא התרסקה למרות הכותרות."סגור
-
56.שלמה שלום רבדן 17/02/2019 11:24הגב לתגובה זו0 0מה דעתך על בנק קרדיט סוויס CS לפני מספר ימים פרסמו דוחות טובים האם השקעה ראויה בעניך כעת ? ומה רמת הסיכון במניה ? נשמח לשמוע דעתךסגור
-
55.הדולרלרון 14/02/2019 04:18הגב לתגובה זו0 0הוא מטבע עוגן עולמי, פעם חשבו שיבוא יום ויוחלף במטבע אחר כמו היואן הסיני ,אך לעת עתה זה ממש לא ניראה כך.סגור
-
54.ארה"בלרון 14/02/2019 04:12הגב לתגובה זו0 0זו המדינה היחידה שמדפיסה את המטבע שלה כמה שתירצה!--=אינה מתעסקת בהמרות מטבע!סגור
-
53.החוב האמריקאי חצה רף 22 טריליון דולר..צריך לפחד מהנתון?יוסי 13/02/2019 20:12הגב לתגובה זו1 0זאת הכותרת היום באתרסגור
- טען עוד
-
לא בטווח הנראה לעין אבלשלמה גרינברג 14/02/2019 11:26הגב לתגובה זו0 0ברור שחוב כזה אינו בריא השאלה היחידה שמהותית לנושא היא הצמיחה הכלכלית, מבנה הצמיחה והאינפלציהסגור
-
52.שאלה לשלמהרן 12/02/2019 20:58הגב לתגובה זו0 0שלמה היקר,פתחתי חשבון מנוהל בבית השקעות,האם לדעתך כדאי להתחיל כרגע ללא מניות או להיכנס ב30% ?ההשקעה לטווח ארוךסגור
-
אני אענה לך, יש לי חשבון מנוהל 11 שנים, הוא לא צומח...זמבלה 01/05/2019 14:24הגב לתגובה זו0 0...11 שנים מסתובב סביב הסכום המקורי. לעומת זה יש לי תיק פאסיבי סולידי שתוך 4 שנים השיג תשואה צנועה 2% עוד לא נולד מנהל התיקים שיכול באמת להכות את המדדים בטווח הארוך.סגור
-
פתחת חשבון בבית השקעות?שלמה גרינברג 13/02/2019 08:40הגב לתגובה זו0 0אז אתה שואל אותי מה לעשות? מילא אם היית פותח חשבון בבנק אבל בבית השקעות? התפקיד שלהם לייעץ אחרת לא היו קיימים. בצחוק כמובן אבל כידוע לך איני מייעץסגור
-
51.לופטהנזה מכפיל 4גדי 12/02/2019 18:14הגב לתגובה זו0 0שלמה לאחרונה לופטהנזה הגדילה כמות נוסעים 9% עשתה כמה רכישות ונסחרת במכפיל 4 מה דעתך על החברה וסיכוייהסגור
-
לא עוקב מקרוב (ל"ת)שלמה גרינברג 13/02/2019 08:40הגב לתגובה זו0 0סגור
-
50.עסקת בריסול מאייר וסלג'ןגרי 12/02/2019 12:15הגב לתגובה זו0 0שלמה מה דעתך על העיסקה? לסלג'ן כנראה עיסקה מצויינת, מה בנוגע לbmyהאם בעתיד חברת הענק הזו תפרח? לדעתך? תודהסגור
-
כתבתי על הנושא (ל"ת)שלמה גרינברג 12/02/2019 14:23הגב לתגובה זו0 0סגור
-
זו הכתבה הרלוונטית - גגלגגל 12/02/2019 18:57הגב לתגובה זו0 0המלחמה בסרטן מתחילה להדליק את וול סטריט. אז איך משקיעים? למרות ההתקדמות הרפואית נזקי המחלה גדלים בהתמדה וחברות הפועלות בתחום המלחמה בסרטן מהוות יעד לעסקאות M&A עם פרמיות שמנות לבעלי המניות שלמה גרינברג | 12/01/2019סגור
-
תודה רבה (ל"ת)גרי 12/02/2019 22:37הגב לתגובה זו0 0סגור
-
49.סתם נקודה בזמןלרון 12/02/2019 11:47הגב לתגובה זו0 0נכון לסוף 2010 החזיק הממשל 12% ממניות סיטי....סגור
-
מטורפים לחלוטיןקונה כל מה שזז 12/02/2019 14:03הגב לתגובה זו0 0וכמה היום ?סגור
-
הבהרת העובדותשלמה גרינברג 13/02/2019 09:03הגב לתגובה זו0 0תכנית ה TARP של האוצר הייתה רק חלק מהחילוץ, החברות נאלצו למכור נכסים וכפי שתראה במקרה הבנקים הגדולים מכירת הנכסים הייתה החלק העיקרי בחילוץ, הממשל והבנק הפדרלי אינם פראיירים כפי שרבים חושבים. סיטיגרופ קבלה 25 מיליארד מתוכנית ה TARP שהוזכרה. בנוסף קבלה 68.6 מיליארד מסוכנות בטוח הבנקים ה- FDIC ועוד 88 מיליארד משכה מקרן TAF שהיא קרן שממומנת ע"י הבנק המרכזי אבל שפועלת כסוכנות עצמאית ומשמשת לנזילות בנקים (ללא קשר למשבר ולסיטי היה הזכות לקבל ממנה הלוואה) ומימשה נכסים בסך 295 מיליארד. כלומר, סיטי "נחלצה" בעזרת 476.2 מיליארד בסה"כ שזה הסכום הגבוה ביותר ש"חילץ" מוסד פיננסי. סיטיגרופ קבלה 25 מיליארד מתוכנית ה TARP שהוזכרה. בנוסף קבלה 68.6 מיליארד מסוכנות בטוח הבנקים ה- FDIC ועוד 88 מיליארד משכה מקרן TAF שהיא קרן שממומנת ע"י הבנק המרכזי אבל שפועלת כסוכנות עצמאית ומשמשת לנזילות בנקים (ללא קשר למשבר ולסיטי היה הזכות לקבל ממנה הלוואה) ומימשה נכסים בסך 295 מיליארד. כלומר, סיטי "קבלה" בסה"כ 476.2 מיליארד שזה הסכום הגבוה ביותר ש"חילץ" מוסד פיננסי. הבנק אוף אמריקה נחלץ בעזרת 336.1 מיליארד.סגור
-
48.GE השקיעה 46 מיליארד דולר ב-BUY BACK בעשור האחרוןיוסי 12/02/2019 00:13הגב לתגובה זו1 0באם המניה לא תחזור ותתרומם, ניתן יהיה לומר שכסף טוב נזרק לפח. ייתכן שהכסף העצום הזה היה מניב יותר תשואה, באם היה מושקע ברכישת חברות או תהליכי ייעול "אמיתיים" (=ולא בהנדסה פיננסית)סגור
-
העובדות:שלמה גרינברג 12/02/2019 12:10הגב לתגובה זו0 0GE אכן השקיעה כ 24 מיליארד ברכישה ב 2016 ותחילת 2017 בימיו של ג'ף אימלט ונכון, הייתה זו עוד טעות שלו. זה רחוק מלהיות הנדסה פיננסית, זו שטות. הכסף, אגב לא יכול היה להיות מושקע אחרת כיוון שזה כסף הלוואה, עוד שטות של המנכ"ל.סגור
-
47.אני חייב לצייןלרון 11/02/2019 21:11הגב לתגובה זו1 0שרמת הידע הטוקבקיסטי עלתה מאוד לאחרונה.סגור
-
מה פתאום. שטויות (ל"ת)ללרון 12/02/2019 15:27הגב לתגובה זו0 0סגור
-
46.המדינה שורדת בזכות האקזיטים, מכירת נשק ומסי הרכב והנדל"BB מהפך אל הפחת 11/02/2019 18:46הגב לתגובה זו2 0החקלאות מתכווצת בגלל ההיצף מטורקיה , הייצור עובר ברובו לסין, חברות זרות קונות ידע וחברות ב"נזיד עדשים"...וכמובן פרוטקציוניזם שלטוני. ההבטחות ל"כלכלה תחרותית" נשארות רק כססמאות בחירות ולא יותרסגור
-
יפה וגם נכון, אז מדוע אינך משתמש בשמך? (ל"ת)שלמה גרינברג 12/02/2019 12:11הגב לתגובה זו1 0סגור
-
45.קרן המטבע הבינלאומית מזהירה מ"סערה כלכלית בשווקים" (ל"ת)מה דעתך שלמה? 11/02/2019 18:26הגב לתגובה זו0 0סגור
-
44.קצת על שערוריית הבייבקיואב 11/02/2019 08:44הגב לתגובה זו0 0יושבים בעלי מניות גדולים וממנים דירקטורים שמאשרים ומודיעיםצמראש על בייבק לשנה הקרובה שזה בעצם להבטיח קונה פראייר למניות של עצמם במחירים מופקעים. על הדרך גם מגדילים את הרווח למניה בגלל שכמות המניות קטנה(בייבק בעצם מוחק את המניות שהחברה קנתה מסהכ המניות). כך שגם המנכלים מקבלים בונוסים בגלל המניפולציה על הרווח למניהסגור
-
הייתי מגיב ומסביר לךשלמה גרינברג 11/02/2019 14:53הגב לתגובה זו0 0עד כמה אתה טועה אבל נראה לי שדעתך נקבעה וחבל על הזמן.סגור
-
בעל מניות מקבל אופציות שערכן עולה בזכות הביי בקהאופציות הופכות לזהב 11/02/2019 18:31הגב לתגובה זו0 0הביי בק מונע ירידה במחיר המניה ו/או מעלה את שוויה ובו-זמנית מספר המניות החופשיות בשוק פוחת (=כך שאחוז המניות של אותו בכיר או בעל שליטה בחברה גדל). עיין ערך גיל שוויד וצ'ק פוינט.סגור
-
פשוט לא נכון עובדתית (ל"ת)שלמה גרינברג 12/02/2019 12:12הגב לתגובה זו0 0סגור
-
לפעמים זה הפוך...ירדני 11/02/2019 10:37הגב לתגובה זו0 0בעל העניין מוכר במחיר גבוה ומי שקונה היא החברה עצמה בבייבק.בעל העניין עושה מיליונים והמשקיעים נדפקיםסגור
-
43.קרן המטבע מזהירה שאנו לפני סערה כלכליתיואב 11/02/2019 08:37הגב לתגובה זו1 0ועכשיו סיבוב הפרסה המדהים של הנגיד האמריקאי מובן יותר. הדפסת הכסף ההזויה מחד והבייבק השערורייתי מאידך יובילו לקטסטרופהסגור
-
סערה כלכליתשלמה גרינברג 11/02/2019 15:44הגב לתגובה זו0 0נשיאת ה IMF, לאגארד אכן מזהירה וכדאי גם לקרוא מדוע היא מזהירה ועל המשקיע לפיכך לשקול הסיכויים לגבי הסבירות ולנהוג בהתאם ( כפי שהכלכלנית הראשית החדשה של הקרן, Gita Gopinath, אומרת). אגב לאגארד אינה אומרת שסערה מתקרבת אלא מזהירה מאפשרות כזו אם דברים מסויימים אכן יקרו. להדפסת הכסף בארה"ב ולבייבק אין שום קשר לכך.סגור
-
42.שתי שאלות במטוטא ממך אדון גרינברגסימפל 11/02/2019 06:42הגב לתגובה זו0 01) כשאתה אומר "צמצום המאזן", הכוונה שהפד מוכר את אגרות החוב שהוא מחזיק לשוק הפרטי ומדינות אחרות? ואם כן, מה הפד עושה עם הכסף שהוא מקבל? 2) בקשר לטור הקודם, מה לדעתך יקרה לשוק אם לא יסגר הסכם בין ארה"ב לסין, וטראמפ יטיל את המכסים?סגור
-
מה שיקרה הואלרון 11/02/2019 21:07הגב לתגובה זו0 0כפי שבייגה שוחט היה אומר בורסות עולות ובורסות יורדות אך לשאלתך תנודתיות שבאה במקרה זה מהגרעון האמריקאי מצד אחד ומאידך האג"ח האמריקאי 1.3טריליון דולר המוחזק ע"י סיןסגור
-
מה הוא עושה עם הכסף?שלמה גרינברג 11/02/2019 15:14הגב לתגובה זו0 0לצורך תשובה אתה צריך ללמוד חשבונאות ובמיוחד להבין את מאזן הפאד. מה עושה חברה שמוכרת מוצרים עם הכסף? לשאלה 2 אם הדברים אכן יקרו תשאל אז. אגב, המכסים כבר מוטלים.סגור
-
41.BB יצר "כלכלה חדשה"?הכל בדימיון של שלמה 10/02/2019 21:11הגב לתגובה זו1 0אולי צריך להבדיל בין מילים למעשיםסגור
-
פייק תגובהלרון 11/02/2019 18:51הגב לתגובה זו0 0אני תמיד מופיע בשמי ואני לרוב לא טועה בעברית בכתיב ובהגהה.סגור
-
אתה חושב שאם לא תציין שמך אגיב? (ל"ת)שלמה גרינברג 11/02/2019 15:11הגב לתגובה זו0 0סגור
-
זה לא אנילרון 11/02/2019 18:41הגב לתגובה זו0 0וזו לא דרך כתיבתי ,מה עוד שכבר ציינתי בעבר הקרוב שאין כלכלה חדשה אלא כלכלה משופרת.סגור
-
40.כתבה יפה ומנומקת!אסף 10/02/2019 13:45הגב לתגובה זו1 0שלמה לא התייחסת לסביבת הריבית, לא התייחסת לרמות החוב הממשלתי וקונצרני, לא התייחסת לאפקט הריסק און שריבית נמוכה גוררת ולתופעת ההלואות הממונפות שהיא יצרה. בנוסף תראה מה קורה למחירי הנדלן בכמה אזורים ביניהם אוסטרליה בריטניה קנדה וארה"ב. האם לדעתך הכלכלה העולמית תתגלגל כפי שקרה ביפן?סגור
-
מה כול אלו שייכים לכתבה? (ל"ת)שלמה גרינברג 10/02/2019 16:03הגב לתגובה זו1 0סגור
-
39.ארבעה הערות - לשלמה גרינברגמשה 10/02/2019 13:28הגב לתגובה זו0 01.הדוחות של החברות חלשים ביותר, מה שעוד יותר חלש הוא הצפי העתידי. בטח שהדוחות אינם מצויינים. 2.תוכנית רכישת המניות שאתה מציג אותה כהצלחה גדולה הינה בסך הכל הרצת מניות, אפשר לראות אותה כדבר חיובי כאשר השוק נמצא בשפל, החברות נסחרות מתחת לערכן ויש צורך בהרגעת הציבור, אולם, כאשר השוק קרוב לשיאו המניות נסחרות מעל לערכן זוהי הרצת מניות בלבד שעליה גורם פרטי היה מושלך לכלא. בעיה גדולה היא שמחירי המניות הופכים מנופחים, בשלב מסויים בעלי העניין ימכרו והציבור ישלם את המחיר. בעייה נוספת וחמורה יותר היא שכלי זה הופך להיות לגיטימי ומנוצל לא בזמן הנכון ולא למען המטרה אותה בא לשרת, אלא כלי פוליטי. 3. עולה סתירה מהותית מהצגת הכיוון החיובי של הכלכלה העולמית לבין אמירה שאינך מרגיש שהתיקון שהשוק חווה מספק. שהרי השווקים חוו תיקון של כ-20% ואם זה אינו מספק למה הינך מצפה ? 4.עולה תחושה מהכתוב שאתה בא לכסות את כל התרחישים האפשריים. מחד אופטימי מאידך פסימי ובתווך מעלה נתונים ומעניק להם פרשנות כרצונך שאינה עולה בקנה אחד עם המציאות.סגור
-
אענה בקצורשלמה גרינברג 10/02/2019 16:08הגב לתגובה זו2 01. הדוחות מכים התחזיות והם מאוד חזקים 2.איני מציג רכישה כהצלחה בשום מקום וזו בהחלט לא הרצת מניות החברות קנו בגדול במהלך כול התיקונים מאז 2009. 3.אין שום קשר בין הכלכלה העולמית לדעתי שהתיקון לאסיפק אותי 4 עולה תחושה?? 3.סגור
-
תגובתי.משה. 11/02/2019 11:33הגב לתגובה זו0 0תודה על תשובתך. להלן תגובתי. 1.אקח לדוגמא את אפל. הופחתו תחזיות ביותר מ-10% לפני הדוח. המניה עמדה בתחזיות המופחתות ולא הרבה יותר .הציגה תחזיות עתידיות חלשות...האם לזאת ייקרא דוחות חזקים ? (זאת כמובן דוגמא וכמוה יש רבות בנקים ועוד). 2.כתבת בפירוש "המסלול השני פיסקלי...והצלחתו הייתה מדהימה..."אם הבנתי לא נכון אנא הסבר. 3.אתה יוצר את הקשר. אם אתה כותב על פעולות שבוצעו באופן חיובי ומציין את ההשפעה החיובית על הכלכלה העולמית ומוסיף משפט נטול קשר לטענתך. 4.לאור הנאמר ב 1-3 ...סגור
-
אענה בפעם האחרונהשלמה גרינברג 11/02/2019 15:10הגב לתגובה זו0 0שהרי לא אתחיל לערוך סמינרים לכול תגובה. לגבי הדוחות, הם מצויינם ברובם כולל של אפל. אתה מערבב בין עובדות לתחזיות. אפל, לידיעתך, מפחיתה תחזיות מזה 3 שנים אבל כדאי שתלמד את המאזנים שלה להבין שבשלב הנוכחי העלייה במכירות אינה מונעת עלייה ברווחיות. אכן המסלול היה פיסיקאלי והצלחתו הייתה מדהימה. לא מבין את 3 שלך ו 4 לא הסתיים. נא לא להגיב כי לא אענהסגור
-
טועה ומטעהמשה 11/02/2019 17:43הגב לתגובה זו0 0אתה טועה ומטעה. אני קורא את כתבותיך מדי פעם, מתרשם מהידע הרחב והתמונות שאתה פורש בפני קוראיך. מאידך הבעת דעות דו משמעיות, אי דיוקים או סמנטיקה שאתה בוחר להשתמש בה כרצונך מקשים עליי מאוד. אתה מתנהג כלפיי קוראיך בזלזול ושחצנות – תודה לך על תשובותיך – אתה יכול לא לענות.סגור
-
דווקא מעריך כנות אבלשלמה גרינברג 12/02/2019 12:15הגב לתגובה זו0 0אם באמת אתה חושב כך יש מאות אלטרנטיבות שלא ירגיזו אותךסגור
-
לא כועס פשוט מאוכזבמשה 12/02/2019 13:36הגב לתגובה זו0 0איני רוצה להתנצח. אבל בכל זאת אשמח אם תסביר לי. אתה כותב ב"אענה בקיצור" "איני מציג רכישה (מניות) כהצלחה בשום מקום"...וב"אענה בפעם האחרונה" כותב "אכן המסלול (רכישת המניות) היה פיסקאלי והצלחתו היתה מדהימה"...).(הסוגריים שלי אינם חלק מהציטוט)...אם זו אינה סתירה איני יודע סתירה מהי ? ואתה עוד כועס עליי? עכשיו אם טעית אשמח אם תסביר, או תגיד "טעיתי" ואם קצרה היריעה אז תאמר.אני מצפה לרצינות בתשובותיך כי כך אני מתייחס אליך, גם אם יש לי ביקורת – ואשמח אם תעמיד אותי על טעותי.סגור
-
שובשלמה גרינברג 12/02/2019 14:27הגב לתגובה זו0 0אני חוזר, "איני מציג רכישה (מניות) כהצלחה בשום מקום". אתה פשוט לא קורא נכון. יש רכישת מניות ע"י חברה וזאת , לעיתים צודקת ולעיתים לא. אבל אכן המסלול (רכישת המניות) היה פיסקאלי והצלחתו היתה מדהימה" מכוון לרכישת האוצר האמריקאי מה זה קשור לרכישת המניות שאתנ תמה עליהן??סגור
-
תודהמשה 12/02/2019 15:41הגב לתגובה זו0 0אני התייחסתי מהרגע הראשון אך ורק ל- trap -ראה ארבעה הערות 2. - המיושם מחדש בימים אלו - אשמח לתגובתך בעניין. בכל מקרה תודה.סגור
-
תוכל להבהיר על מה אתה מדבר?שלמה גרינברג 13/02/2019 09:08הגב לתגובה זו0 0אם התייחסת רק ל TARP אז מה הקשר לרכישה חוזרת של מניות? ולא ידוע לי שה TARP חוזרסגור
-
הסברמשה 13/02/2019 10:50הגב לתגובה זו0 0אני לא השתמשתי בביטוי רכישה חוזרת בכל ההתכתבות. הבעתי ביקורת כללית על רכישת מניות ע"י הממשל (tarp או כל שם אחר) עם דגש להיום וכיניתי זאת הרצת מניות ,תוך הסתייגות והבנה לשיקולים ולמצב שהביאו לתוכנית רכישת המניות ב-2008. ד"א יכול להיות שאם לא היתה מתבצעת תוכנית רכישת המניות ב-2008 אז הממשל לא היה רוכש מניות גם היום.סגור
-
משה זה שוב לא אנילרון 12/02/2019 05:23הגב לתגובה זו0 0אם כי הסגנון מתחיל לדמות אלי, הרמה הטוקבקיסטית אכן מתגבהת ועולה לרמה לא מוכרת בעברסגור
-
38.מה לעזעזל קראתי עכשיוליאור 10/02/2019 12:11הגב לתגובה זו0 0אין קשר בין הכותרת לתוכן, אין פואנטה ואין קשר לכלום.. רק תיאור השתלשות האירועים.סגור
-
אל תקרא. מי שלא מבין שלא יקרא ולא יגיביוסי 11/02/2019 13:43הגב לתגובה זו0 0ובטח לא יקללסגור
-
37.אז למה השוק דובי? (ל"ת)אביחי 10/02/2019 08:27הגב לתגובה זו0 0סגור
-
דובי זה יורד - נראה לי התבלבלת (ל"ת)גבי 10/02/2019 11:50הגב לתגובה זו0 0סגור
-
36.תודה רבה שלמהנקודת אור 09/02/2019 21:29הגב לתגובה זו0 0הניסיון הבקיאות ובעיקר הידע הרחב.ישר כחסגור
-
עוד מעט נוכל ליצור טבלת עמודותלרון 12/02/2019 05:25הגב לתגובה זו0 0מצדדי גרינברג ומתנגדיו, דבר שלא קרה בעבר ,מעניין!!סגור
-
35.נקודה מוזרה בנתוניםצבי נוי 09/02/2019 21:04הגב לתגובה זו0 0שלמה, היום שאחרי עוד לא כאן. היום שאחרי הוא היום שהמאזן של הפד יחזור לסביבות טריליון (הרי לא הייתה אינפלציה..) תראה מה קרה אחרי צמצום של 500 מיליארד.. עכשיו תדמיין עוד 3 טריליון...סגור
-
מה קרה אחרי צמצום של 500? (ל"ת)שלמה גרינברג 10/02/2019 16:09הגב לתגובה זו1 0סגור
-
34.סופו של כל ענן : להתאדות (ל"ת)שלמה 09/02/2019 20:27הגב לתגובה זו0 0סגור
-
כשפלאפונים ישווקו עם חבילת ענן שהיא פי ארבעה יותר גדולהרז 11/02/2019 12:39הגב לתגובה זו0 0מחבילת אחסון פיזית רגילה, תבין מי מתאדה פה. וזו רק שאלה של זמן.סגור
-
33.כתבה ארוכה ומסורבלת לא מסוגל לקרוא את זהלא לתקוף בתגובה 09/02/2019 18:36הגב לתגובה זו0 1. צריך להגיע לנקודה בכמה שורות בפתיחה ואז להרחיב אל תתפלאו שלא קוראיםסגור
-
הבעיה לא בכתבה הבעיה בך שאתה לא מבין ,אתה במקום הלאישראל 10/02/2019 11:39הגב לתגובה זו0 0נכון . כסף לא תעשה בשוק ההוןסגור
-
מצטרף ל-25לרון 10/02/2019 03:57הגב לתגובה זו0 1ניתן לתמצת וקצת לקצר עם כל הכבוד ויש כבוד!תודהסגור
-
זה מביא תמונה כוללת וממילא לפעמים מסקנות אחרות..שלמה תרחיב כמה שיותר 11/02/2019 06:47הגב לתגובה זו1 0כל הכבוד על כתבה מפורטת. לבעיות קשב יש מאמרים אחרים.סגור
-
32.תודה על כתבה שמפחיתה את ההסטריה בענין. למרות שביזפורטליוד 09/02/2019 17:38הגב לתגובה זו2 0מתמחה בליבוי שלה מדי פעם.סגור
-
31.עמית נעם טל- הכי מעניין מה יש לו לומר על זהאמיר 09/02/2019 17:08הגב לתגובה זו3 0שלומה גרינברג הנכבד האם תוכל להשיג לנו תגובה לכתבה מחברך עמית טל?סגור
-
תגובה על מה? (ל"ת)שלמה גרינברג 10/02/2019 16:10הגב לתגובה זו2 0סגור
-
30.Gold ETFאבנר 09/02/2019 16:48הגב לתגובה זו0 0היי שלמה, רציתי לשאול מה דעתך על השקעה בזהב? באפט סולד מהשקעות שכאלה ("מה אני יכול לעשות עם זהב? ללטף אותו?", כך אמר פעם בריאיון), אבל בשורה התחתונה רואים לאחרונה עלייה יפה בתעודות הסל שעוקבות אחריו. מה דעתך?סגור
-
דעתי בנושא ברורה (ל"ת)שלמה גרינברג 10/02/2019 16:10הגב לתגובה זו1 0סגור
-
29.חושך עומד לפנינומיכאל . פ. 09/02/2019 15:56הגב לתגובה זו0 0רק שורט לונג, ורק פוטים, כל הכלכלה העולמית, בפחד נוראי, הכל בלוף, ובלון נפוח, שבסופו מתפוצץ, זיכרו את ההעצה שלי, תוך 2-3 חושים.סגור
-
28.שלמה המלךעידן 09/02/2019 15:21הגב לתגובה זו0 0הכתב היחיד שלא מבלבל את המוח באתר הזה, כל כתבה תענוגסגור
-
27.בתכנית הייצוב בישראל 1985לרון 09/02/2019 14:38הגב לתגובה זו0 0ארידור שקל תכנית "דולריזציה" שלא יצאה לפועל בסוףסגור
-
26.tarpלרון 09/02/2019 14:10הגב לתגובה זו0 0היא למעשה הרצת מניות ולכן הוסתרהסגור
-
הכיצד? (ל"ת)שלמה גרינברג 10/02/2019 16:12הגב לתגובה זו1 0סגור
-
הבנק המרכזי האמריקאי קנה מניות במיליארדים זו הרצהלרון 10/02/2019 17:38הגב לתגובה זו0 0כמו הבנקים הישראלים שקנו מניות עצמם ב-1983 זו עוד דוגמא להרצה שהביאה בסוף לקריסתם והלאמתםסגור
-
הבנק הפדרלי לא קנה אפילו מניה אחת (ל"ת)שלמה גרינברג 11/02/2019 15:16הגב לתגובה זו0 0סגור
-
מניית סיטי לדוגמאלרון 12/02/2019 07:09הגב לתגובה זו0 0הזרמת הממשל הפדרלי של 300 מיליארד דולר וקבלה של 8% מהון המניותסגור
-
זה הממשל הפדרלי לא הבנק (ל"ת)שלמה גרינברג 12/02/2019 12:16הגב לתגובה זו0 0סגור
-
בקטע "הפיסקאלי" כתבת שהאוצר רכש מניות ב-700 חברותהאוצר האמריקאי קנה 11/02/2019 22:38הגב לתגובה זו0 0נכון שלא הבנק הפדראלי רכש אלא האוצר האמריקאי, ולציבור לא ברור ההבדל...לגבי הקשר בין שני הגופים האלהסגור
-
אכן, כך כתבתי וזו עובדהשלמה גרינברג 12/02/2019 12:17הגב לתגובה זו0 0למרות שרוב הכסף הלך לעשר חברותסגור
-
25.שום אזכור לכלכלת אירופהאבי1 09/02/2019 10:44הגב לתגובה זו0 0היי שלמה תודה על הכתבה. מדוע לא התייחסת בכתבה לכלכלה של איטליה גרמניה ויכול להיות שיפשטו רגל, האם זה כשלעצמו לא יכול לפגוע גם בוול סטריט? תודהסגור
-
בהחלט יכול (ל"ת)שלמה גרינברג 10/02/2019 16:12הגב לתגובה זו2 0סגור
-
24.שלמה, מכיר את COLTENE השויצרית? (ל"ת)Yoni 09/02/2019 09:22הגב לתגובה זו0 0סגור
-
23.לשלמה - אני חושב שאתה משמיט מידעdru 09/02/2019 07:45הגב לתגובה זו1 0ולא ברור למה. גם לא ברור מדוע עמית טל לא מתערב.. אתה אומר שצמצום מאזן הפד הוא לא דבר מפחיד ואף מפנה לכתבה בנושא. בפועל, הנושא כ"כ מפחיד שהפד חזר בו מהצימצום שהבטיח וכעת הוא על מצב "נראה איך הולך ונתקדם תו"כ תנועה" במקום "אנחנו נצמצם 50 מיליארד כל חודש כמו על טייס אוטומטי". זה חתיכת שינוי בגישה והכל בגלל פאניקה של חודשיים. עד כה הפד צמצם חלק קטן מאוד ממה שניפח ולא נראה איך זה יימשך. אין ארוחות חינם ולא ניתן לרקוד בשתי חתונות ולאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. משהו יצטרך ליפול בסוף... לזכות הפד ייאמר שפרק הזמן שהוא מצליח למשוך את השוק השורי והמדשדש לפני שהדובים הרציניים מגיעים הוא אכן ארוך. אני מאמין שאנחנו במיתון ולא צריך יותר משבוע אחד כדי למחוק עליות של שנים (לפעמים גם לא צריך יותר מיום אחד...).סגור
-
עצתי שתלמד את הנושא (ל"ת)שלמה גרינברג 10/02/2019 16:13הגב לתגובה זו2 0סגור
-
אכן שינוי המדיניות יצרה טלטלה,אבל אםעמי 10/02/2019 11:53הגב לתגובה זו0 0אפשר להפוך את ההחלטה מיידית ובינינובלי שהכלכלה תשלם מחיר,אז למה לצפות שיהיה צמצום במאזן?סגור
-
22.כרגע מצאתילרון 09/02/2019 01:10הגב לתגובה זו1 0מאמר שלך ממרץ 1998הכולל את ידידך סטיבן ואכן האופטימיות שלך מעבר להיותך עוסק בעניני בורסה מובנת יותר כי במהות דבר לא משתנה וכמות המילים הנישפכת כבר מקיפה את העולם הרבה פעמיםסגור
-
21."האיש השמן" ממשיך להשמין על חשבון "האיש הרזה?איזה "כלכלה חדשה"? 09/02/2019 00:01הגב לתגובה זו1 0הכלכלה של BB ריכוזית ומנוהלת מלמעלה ולא ע"י "כוחות השוק"סגור
-
20.מה פירוש "נכסי מאזן הבנק"?...מהיכן הם מגיעים?שאלת תם 08/02/2019 23:51הגב לתגובה זו1 0ממסים? מהדפסה? אני מבין שמאז שאין כבר את "בסיס הזהב", אז הכל נזיל וגמישסגור
-
19.אם אינך יודע לגבי מידע פנים זה לגיטימילרון 08/02/2019 17:22הגב לתגובה זו3 0אני למשל לא יודע ובעיקר לא מביןסגור
-
כאחד שלא יודע ולא מבין הרשה לי לתקן אותךשלמה גרינברג 09/02/2019 09:15הגב לתגובה זו1 0מר סאן ומר קוק לא ביצעו שום עבירה ולא עברו על תקנות מידע פנים ומדוע? מר סאן כלל לא מכר מניות, ערך ההון שלו עלה על הנייר כיוון שהמניות עלו. לגבי מר קוק, אם תבדוק ב SEC תגלה שהוא מודיע להם על מכירות לפני המכירה וללא כול קשר לעובדה שהחברה קונה. קוק מנהל תכנית מכירות סדורה שמתפרסמת ב SEC ומכר בעבר גם כשהמניה ירדה, כפי שעשה בזוס וכפי שעושה כול בעל מניות שמשמש בתפקיד בחברה. אני מבין שלדעתך אסור לבעל מניות למכור מניותיו אלא רק כשהן יורדות.סגור
-
18.המשך לגבי מידע פנים משבוע שעברלרון 08/02/2019 17:19הגב לתגובה זו2 0הרי יש בעלי שליטה שמוכרים לאורך זמן באופן אוטומטי כדי שלא יוחשדו במידע פנים כלומר יש פה בעייתיות ובלי להתייחס ספציפית מידי דוגמא אחת טים קוק כשמוכר אפל זה לא מידע פנים ?תמהני!סגור
-
הבעיה היותר חמורהאלון 08/02/2019 19:41הגב לתגובה זו2 0שבעלי העניין מוכרים ומי שקונה מהם זה החברה עצמה בבייבק שלהם, buybackסגור
-
17.שלמה גרינברגלרון 08/02/2019 16:13הגב לתגובה זו2 2אינך צריך לדאוג רק כתבתי שאפי נווה צודק על מה שהשטייף עשתה לו (שטייף בגרמנית=נוקשה) טראח סיננו אותי!!!!ברור שה"תישקורת" עושה יד אחת .סגור
-
סיננו אותך? מי?שלמה גרינברג 09/02/2019 13:59הגב לתגובה זו1 0ובמה צודק נווה?סגור
-
ביזפורטל מסננים את מה שבא להםלרון 10/02/2019 17:48הגב לתגובה זו0 0אפי נווה תובע את העיתונאית ואת גלצ בלי סיבה????סגור
-
איני דואג ויותר לא אגיב לתגובותיך (ל"ת)שלמה גרינברג 09/02/2019 09:17הגב לתגובה זו1 0סגור
-
קשהלרון 10/02/2019 17:51הגב לתגובה זו0 0להתמודד עם האמת המכאיבה שלא כל אחד חושב שאתה גורו! ידע יש אבל גם קצת יחס נאות לא יזיק! לא תענה "וואו "כדבריךסגור
-
16.העולם לא עומד לעצור......למר שמולו 08/02/2019 15:40הגב לתגובה זו1 5אבל הבורסות שאתה סוגר להם ודוחף ספקולציות על עתיד ורוד וקרא את לרון החכם ותבין הולך ליפול משהו כדוגמת גנרל אלקטרון והרבה יותר. הביטחון עצמי שלך הוא בפרטיות ועאוותך תתגלה ברבים. סלח לי איש יקר אבל עיצבנו הרבה אנשים ב70 שנים האחרונות אישית ואת הציבורית החשבון הגיעהסגור
-
שוב פייק ניוזשלמה גרינברג 09/02/2019 09:18הגב לתגובה זו1 0אני סוגד לבורסות?סגור
-
העילגותלרון 09/02/2019 00:53הגב לתגובה זו0 0אוי העילגות!!!!סגור
-
איזה עצוב שהפסדת המון כסףטרי 08/02/2019 19:42הגב לתגובה זו3 0שלמה לא אשם שהפסדת..סגור
-
15.האם אין סכנה שה"ענן" יהפוך לקומודיטי? ולמה? (ל"ת)נח 08/02/2019 15:33הגב לתגובה זו3 0סגור
-
14.תודה שאלההענק הירוק 08/02/2019 14:01הגב לתגובה זו2 0מה הכוונה במשפט ״היציאה מהתיקון היתה מהירה מדי לטעמנו״?סגור
-
לא מספק מבחינת ההערכותשלמה גרינברג 08/02/2019 17:06הגב לתגובה זו1 0במיוחד בתחום הטכנולוגיסגור
-
הוא מתייחס לעליות מסוף דצמבר עד סוף ינוארהיציאה מהתיקון 08/02/2019 15:09הגב לתגובה זו0 0התיקון הם הירידות שהתחילו באוקטובר והחריפו בדצמבר.סגור
-
זה הבנתיהענק הירוק 08/02/2019 17:31הגב לתגובה זו0 0השאלה מה הכוונה במהירה מדי?סגור
-
מהירה זה 18% בחודש .. מהיר מספיק בשביך (ל"ת)לבן 08/02/2019 19:44הגב לתגובה זו0 0סגור
-
13.האם ביום שישי הבא 15.2 מתחדשת שביתת הממשל ?יהיה שמח 08/02/2019 10:42הגב לתגובה זו0 0ציטוט מטרמפ כשהוחלט על השהיה ל 3 שבועות "I am very proud to announce today that we have reached a deal to end the shutdown and reopen the federal government," Trump said in an address from the White House Rose Garden. "In a short while, I will sign a bill to open our government for three weeks, until February 15."סגור
-
כל יום אצל טראמפ שמחלרון 08/02/2019 11:18הגב לתגובה זו2 0ותארו לכם לגבי מה שלא ידוע!!!!!בסופו של דבר רב הניסתר על הניגלה!סגור
-
12.COTY היום (שישי) דוחות לפני פתיחת המסחרCOTY 08/02/2019 10:39הגב לתגובה זו0 0יהיה מעניין.סגור
-
11.במציאות המדומהליאור 08/02/2019 10:36הגב לתגובה זו1 3שום דבר אינו אקוטי ,לא מאזן הפד שתפח ,לא הגירעון השנתי,ולא הגירעון הלאומי,ולא החובות הנערמים.. עד שיום בהיר אחד..........בום....סגור
-
אחלה גישה של אחלה משקיע..שימי 08/02/2019 16:14הגב לתגובה זו4 1אתה כבר עשור מחוץ לשוק...הפסדת מאות אחוזים. חבל אחיסגור
-
אתה דביל לא קטןאין לך מושג מי זה 08/02/2019 19:11הגב לתגובה זו1 1העיקר שאתה מרגיש תותחסגור
-
זה גם לא מעניין מי אתהשימי 08/02/2019 19:46הגב לתגובה זו5 0אתה איש קטן וממורמר שכנראה הפסיד המון כסף וכועס ומאשים את כל העולם.שתה מיים קרים, זה בריאסגור
-
10.יש לך מושג מה קורה לאטיוניטי לאחרונה?עמיר 08/02/2019 08:14הגב לתגובה זו0 0החברה פרסמה דוחות מצוינים ומאז צוללת תוך תנודתיות גבוהה במיוחד... מה דעתך עליה כאגע? תודהסגור
-
נצל את הירידות הלא מוצדקות והגדל את אחזקותיך בחברהיצחק 08/02/2019 13:25הגב לתגובה זו1 0החברה נסחרת בתנודתיות גדולה אבל סך הכל במגמת עליה יפהסגור
-
9.כתבה נהדרתגבי כהן 08/02/2019 06:20הגב לתגובה זו3 0כתבה נהדרת!!!תודה!סגור
-
8.לגבי wwe מר גרינברגלרון 08/02/2019 00:06הגב לתגובה זו1 0צדקת!סגור
-
7.השוק והכלכלה גמוריםאחד שמבין 07/02/2019 20:40הגב לתגובה זו12 5וכל מי שאומר אחרת לא מבין על מה הוא מדבר. צפו למחסור במזון, מים וחשמלסגור
-
אחד שמבין הלוואי יטרוף אותך תנין (ל"ת)טוביה 09/02/2019 09:12הגב לתגובה זו1 0סגור
-
מאיפה התובנהלרון 08/02/2019 00:03הגב לתגובה זו3 0העמוקה הזו???סגור
-
אני אענה במקומו בהיותי מומחה ליבשת אמריקהללרון 08/02/2019 15:47הגב לתגובה זו1 3אתייחס כאן כרגע רק לנשיא שאפילו לא אזכיר את שמו. אז אותו שגר פגר הוא גווניה שעדיין זוחלת לקראת העלמותה. סירחון האווירה מגיע לכל קצוות תבל.סגור
-
6.על jim cramerלרון 07/02/2019 19:58הגב לתגובה זו2 1לא הרבה ממש סומכים ,יש עליו לא לא מעט ביקורת.סגור
-
להעיר בכול מחירשלמה גרינברג 08/02/2019 08:44הגב לתגובה זו3 0אם היית קורא הכתבה הייתה מגלה שכך כתבתי אבל לומר "לאהרבה ממש סומכים" לא כ"כ מתאים לעובדות. זו התכנית המובילה בתחום הבורסהסגור
-
מעניין דווקא היום קראתי יותר מתמידלרון 08/02/2019 11:26הגב לתגובה זו1 0וברצוני רק להדגיש ולהזהיר את התמימים אצלנו שנמשכים אחרי כל מה שצהוב צעקן ונמוך !סגור
-
5.ממתי מיחזור חובות נחשב לחוכמה גדולהכותב 07/02/2019 19:33הגב לתגובה זו1 1זה רק יביא לתגובה חברתית קיצונית יותרסגור
-
ומה הקשר לכתבה? (ל"ת)שלמה גרינברג 08/02/2019 08:45הגב לתגובה זו4 0סגור
-
כספים שהוזרמו במשבר 2008 למניעת משבר בסגנון 1929לרון 08/02/2019 00:01הגב לתגובה זו0 0נספגים בחזרה הדרגתיתסגור
-
4.חוזר כי אולי לא נשלחלרון 07/02/2019 19:26הגב לתגובה זו1 0נתניהו יצר "כלכלה חדשה" ואילו לפרופ' בן ברננקי שהציל את העולם לא מגיע אפילו אזכור????סגור
-
אז הנה הזכרת ואגבשלמה גרינברג 08/02/2019 08:47הגב לתגובה זו4 0שמתי לב שאתה אוהב להגיב מבלי לקרוא הכתבות. אתה טוען שאתה עוקב אחרי מימי גלובס, זה לפני 2009. מאז כתבתי, יותר מפעם אחת, מדוע הפרופסור בארננקי הוא מהגדולים שישסגור
-
bernankeלרון 08/02/2019 11:50הגב לתגובה זו0 3ובעברית צחה ברננקי ה"א" מיותרת , אכן עברית קשה שפה.סגור
-
סוף סוףלרון 08/02/2019 11:46הגב לתגובה זו0 0עלינו על מי שקורא רק את הכותרות !!!!!!סגור
-
לדאבונך אני כן קורא את כתבותיךלרון 08/02/2019 11:34הגב לתגובה זו0 0אך הן ארוכות וקל לפספס!תודה שהינך כותב ומגיב -זה לא מובן מאליו.סגור
-
3.אז לפי הכתבה ניתן להבין שהירידות היו בבחינת תיקון? (ל"ת)שי 07/02/2019 19:25הגב לתגובה זו0 0סגור
-
איזה "ירידות" בדיוק? (ל"ת)שלמה גרינברג 08/02/2019 08:47הגב לתגובה זו2 0סגור
-
היינו ב 2950 וירדנו עד 2400. לא?Roi Druker 09/02/2019 07:28הגב לתגובה זו0 0הירידות האלו.סגור
-
"תיקון "-אולילרון 07/02/2019 19:34הגב לתגובה זו1 1"מיתון"- בטוח!!!!סגור
-
2.נתניהו "יצר כלכלה חדשה"לרון 07/02/2019 19:14הגב לתגובה זו1 0ואילו כל המהלך שתארת היום בצורה יפה נכונה ומלאה בא מ"הבנק המרכזי" בלבד???? לא מגיעה מילה לפרופ' ברננקי המומחה למשברים?????סגור
-
ובארננקי מהיכן היה בזמן המשבר? (ל"ת)שלמה גרינברג 08/02/2019 08:48הגב לתגובה זו1 0סגור
-
ברננקילרון 08/02/2019 11:59הגב לתגובה זו0 1bernanke--עם כל הידע אתה נוטה שלא לדייק כמו האי דיוק שאנחנו לא במיתון ועוד איך אנחנו במיתון כולל גם בישראל!!עוד תיווכח.סגור
-
1.ובנתיים t יורדת ל28.8$גזיאל 07/02/2019 18:56הגב לתגובה זו0 0מה יהיה עם at@t ??מחזיק עד הקבר.סגור
-
אולי נדבר גם עללרון 07/02/2019 19:50הגב לתגובה זו1 0פרטנר שסבן מופסד שם אחרי בן דוב כ 40% וגם היום אינה ממש זולה או סלקום שיוצאת לתכנית הבראה-כאמור לא לגעת לעת עתהסגור
-
בעבר כתבתילרון 07/02/2019 19:37הגב לתגובה זו1 0שלא הייתי נוגע ב t עם מקל כמו גם במניות תקשורת אחרות vz tef או בזקסגור
-
דווקא vz עלתה יפה מאוד חבל שלא קנית (ל"ת)אלון 08/02/2019 16:20הגב לתגובה זו0 0סגור
-
vzלרון 08/02/2019 23:52הגב לתגובה זו0 015% ב 5 שנים כאלה טובות זה מספק?-רק לדוגמא ב %=wwe 200 adbe 300סגור