
הכותרות הבטיחו מפולת אבל המניות מחזיקות מעמד - איך זה קרה?
מדדי המניות חזרו לרמות השיא של ספטמבר 2018 תוך התעלמות מבעיות הסחר ומהכותרות שמבטיחות מיתון מתקרב. וגם, משקיעי הביוטק ניצבים בפני דילמה
שמתם לב לעובדה שמדדי המניות חזרו לרמות השיא של ספטמבר 2018. זה קרה בעיקר בגלל פעילות הבנק המרכזי בתחום הריבית והעובדה שהרבעון האחרון של 2018 היה חזק מהצפוי (שוב).
אלא שהמניות, לדעתנו, עלו מהר מדי וחזק מדי לערכים גבוהים מדי כשהן מתעלמות מבעיות הסחר ומהכותרות שמבטיחות מיתון מתקרב ולכן שתי עצות. הראשונה, לנקוט בזהירות, לצבור מזומנים ולהתמקד בסלים במקום במניות בודדות והשנייה לנסות להתעלם מהכותרות ולהתמקד בעובדות. המשקיעים, כך נראה, מבינים זאת. כמות המזומן בסלים שברה שיא בתחילת מרץ כשהגיעה ל 3.7 טריליון דולרים כאשר כמות הכספים בקרנות המזומן הגיעו גם הן לשיא כל הזמנים.
עקום התשואה ההפוך (The inverted yield curve) עקום התשואה הוא גרף שמציג את התשואות של אגרות חוב לתאריכי פדיון שונים ושכולן באותה רמת דירוג אשראי, הכל בנקודת זמן. עקום התשואה "הפופולרי" ביותר בוול סטריט מושתת על ההשוואה בין האגרות שמייצגות את חוב הממשל האמריקאי לשלושה חודשים, שנתיים, 5 שנים, 10 שנים ו-30 שנים.
הגרף הזה, בגדול, מצביע על הרגשת המשקיעים לגבי המצב הכלכלי העתידי והתנהגות התשואות בהתאם, הוא מייצג למעשה את "חכמת ההמונים" ומשמש כאחד הכלים שעוזרים להחלטות שנוגעות למדיניות המוניטרית.
- חובות של 800 מיליון אירו והפסדי ענק: האם אינטר בדרך לפשיטת רגל?
- אינטר מזנקת ב-24% אחרי שהודיעה שתגייס 38 מיליון שקל
בדרך כלל, ככל שהחוב (במקרה הזה אגרת החוב הממשלתית) ניתן לתקופה ארוכה יותר הריבית/ תשואה שדורשים המשקיעים עבור כספם גבוהה יותר ולכן התשואה על אגחי"ם ארוכים במהלך חייהם גבוהה יותר מזו של הקצרים יותר. כלומר, התשואה לשלושה חודשים נמוכה, בדרך כלל, מזו לשנה שנמוכה מזו ל-10, 30 או 100 שנים. עקום התשואה משתנה לאורך זמן ועם ציפיות המשקיעים.
כאשר הכלכלה מתחילה להתחזק (יוצאת ממיתון כדוגמה) נוצרת תחילה עקומה תלולה (steep yield curve) והפער בין התשואות הארוכות לקצרות מתרחב משמעותית לטובת הארוכות. משנכנסה הצמיחה הכלכלית למסלולה מתייצבים הפערים וכאשר מתחילות לחזור חששות להאטה הופך העקום לשטוח או קשתי (Flat or humped curve) עד לרגע שבו המשקיעים מחליטים.
אם ההחלטה המתגבשת היא שאכן הכלכלה נכנסת להאטה מתהפך העקום ומופיע עקום התשואה ההפוך (ה-inverted yield curve). זה השלב שבו, בגלל הציפיות להורדות ריבית, מוכנים משקיעי הטווח הארוך להסתפק בפחות ריבית שהרי זו תמשיך לדעתם לרדת והם מנסים "לסגור תשואה" באגרות לטווחים קצרים. השלב הזה מתבטא במצב שבו התשואות הקצרות גבוהות מהארוכות, מה שקרה לאחרונה.
- טראמפ הוא פיל בחנות חרסינה, אבל לא ישבור את הכלים
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
המצב, נכון ליום שני האחרון: באגרות החוב ל-3 חודשים, 6 חודשים, 5, 10 ו-30 שנים, נראו תשואות של 2.45, 2.47, 2.24, 2.44 ו-2.87 אחוזים בהתאמה (לעומת 2.39, 2.54, 2.64, 2.79 ו-3.03 אחוזים בהתאמה בתחילת השנה). כלומר, העקום הצביע על כיוון של התהפכות תהליך שהתחזק לאחר נאומיו האחרונים של יו"ר הבנק המרכזי.
למרות כל האזהרות, המפולת לא מגיעה ניגש כעת למהומה התקשורתית שנלוותה למצב "ההפוך". כאשר "גילו" הפרשנים, השדרנים והטוקבקיסטים הפיננסיים של וול סטריט את המהפך הזה הועלה, כמנהג תרבות הכותרות, ה-inverted yield curve למעמד "להיט החודש" האחרון וזאת כהוכחה מוחצת "לעובדה" שהמיתון בארה"ב נמצא מעבר לפינה. מדוע? כי הדבר שהכי מרגיז את אדריכלי התקשורת הוא שהמפולת המובטחת במניות מאחרת, למרות הבטחותיהם, להגיע.
כיצד אפשר להסביר העובדה שהמניות, למרות מלחמות הסחר, הירידה כביכול ברווחיות, יציאת הבנק המרכזי מההזרמה, הברקזיט והמיתון שכבר כאן, עדיין מחזיקות מעמד. "ה-inverted yield curve", צווחות הכותרות כעת, "מעולם לא טועה ועובדה, הנגיד כבר רומז על הורדת הריבית, התשואות התהפכו ואין ספק שה-S&P הולך להשיל עד 40% מערכו", ועדיין המניות לא צונחות.
לפני שננסה להסביר מדוע כל האזהרות הנ"ל לא הביאו למפולת נוסח 2008 שהחברים מבטיחים, נציין שני דברים: 1. רמות ההערכה של המניות עדיין גבוהות מאוד. 2. שאנחנו לא טוענים שה-inverted yield curve אינו מהווה איתות שלילי למשקיעי המניות, הוא בהחלט מחייב זהירות אבל בין זה לבין חגיגות האימה המרחק גדול.
המעקב אחרי עקום התשואה הוא חלק מהמדיניות המוניטרית של הבנק המרכזי. אפשר היה להניח בביטחון שאם החברים בוועדה לפעילות בשוק הפתוח של הפד, שכולם מצויים ב-inverted yield curve לא פחות מכל פרשן, היו חושבים כמו הכותרות, שהמיתון כבר כאן, הם היו עושים משהו בנידון אבל מסתבר שהבנק הפדרלי מתייחס בחשדנות לעקום התשואה ההפוך.
מי שמעוניין לטרוח ולקרוא מה חושבים בפד על מיקומו של עקום התשואה לסוגיו ועל הכלכלה הריאלית, יכול להיכנס למערך השאלות והתשובות בנושא זה שערך הבנק המרכזי ב-2005 ועודכן ב-2017, ושם תגלו שבנושא "האם צריך להשתמש בהיפוך בעקום התשואה כאיתות?" הנתונים שאסף הבנק מצביעים על כך שלא. הבנק עוקב אחרי עקום התשואה בקפדנות כי, "ברור שעלייה חדה בשיעורי התשואה לטווח הקצר מקדימה (בהבדלי זמן) כל מקרה של מיתון. אבל כל התנודות האחרות מושפעות ממגוון גורמים שונים ואין אפשרות להשתמש בהן כמאותתים".
מדוע אם כך עלה העקום המהופך לכותרות לאחר דברי היו"ר של הבנק? האסטרטג הראשי של מורגן סטנלי מאמין שהמסר מדברי פאואל לא הובן נכון, "בפד ציפו שהעדות שייתן", כתב האסטרטג בתחילת השבוע, "תהיה חיובית שהרי הכוונה הייתה למתן ציפיות בקשר לריבית אבל מה שהם קבלו היה התחזקות המהפך בעקום התשואה". כלומר, המשקיעים הבינו שההחלטה שלא להעלות הריבית מאותתת על מיתון ולכן נוצר "ההיפוך" שהרי מיד לאחר הופעותיו של פאואל, התהפכה עקומת התשואה בפעם הראשונה מאז אמצע 2007.
ג'נט ילן, הנגידה הקודמת של הפד, אמרה השבוע מפורשות, בכנס קרדיט סוויס שנערך בהונג קונג, "the U.S. Treasury yield curve may signal the need to cut interest rates at some point, but it does not signal a recession". צ'רלס אוונס, חבר בעל זכות הצבעה בוועדה לפעולות בשוק הפתוח של הפד, שגם הוא השתתף בכנס בהונג קונג, הבין הבעיה שנוצרה ואמר שהוועדה מבינה את העצבנות שנוצרה לאחר נאום היו"ר שהרי "זיכרונות משבר 2008 עדיין טריים".
הדיבורים על התהפכות העקום התחילו עוד בקיץ 2018 ואז, כדי לברר העניין, עשה המגזין פורבס כתבה על הנושא וסיכם, "the yield curve is only indicative of a recession. It is neither definitive nor causal". כלומר, אפילו עקומת התשואה עצמה אינה יכולה לשמש כאינדיקטור החלטי. אלא שמאז העקום מסרב לרדת מהכותרות והטענה שה-inverted yield curve מנבא בדייקנות כל האטה בעשור האחרון תפסה. טענה זו חייבת תיקון "קטן". לא היה זה ה-inverted yield curve אלא ה-10 years yield curve שצדק.
"עקומת התשואה הנוכחית", כותב פורבס, "אינה מצביעה על מיתון אבל צריך להיות זהירים". בכתבה נוספת על הנושא, של ג'ף ספרוס ב-theweek.com ותחת הכותרת "מדוע מהפך עקום התשואה לא מאותת כנראה על מיתון" הוא מציין ההשפעות של גורמים כמו מהפכת האינפורמציה, לחץ הכותרות ועוד שבגללם לא ניתן לייחס ל inverted yield curve היכולות חיזוי שבעבר אולי אפשר היה. השאלה שצריך המשקיע לשאול היא מה בדיוק הסיבה להתהפכות העקום ולא פחות חשוב, כמה זמן הוא נשאר הפוך.
הדילמה של משקיעי הביוטק, ביוג'ן כדוגמה אין שום סקטור תעשייתי-טכנולוגי שהחלומות שהוא מייצר למשקיעים שווים לחלומות הביוטק הרפואי. טור זה, כידוע לאלו שקוראים הכתבות, מכסה את התחום בקפדנות מאז תחילת שנות השמונים כאשר החלום הביו טכנולוגי נפרש בפנינו כשהשתתפנו בהנפקת אינטרפארם. הלכנו אז להרצאות של פרד אדלר, חלוץ השקעות הון הסיכון בביו בארה"ב ונדבקנו מהתלהבותו. אדלר אגב, ביחד עם דן טולקובסקי ז"ל ועוזיה גליל "אחראים" לרנסאנס הטכנולוגי של ישראל דהיום.
למדנו אז שמבחינת ההשקעה בחלום אין כמו ארה"ב, הנפקות הביו של תחילת שנות השמונים הוכיחו זאת בגדול שהרי כל ההנפקות דאז נמכרו על החלום נטו כאשר ההערכות ניתנו כאילו והחלום כבר התגשם. ההצלחות האדירות של המשקיעים במניות אותן חברות מעטות שהצליחו לממש את החלומות שלהן, חברות כמו CSL, אמג'ן (סימול: AMGN), ביוג'ן (סימול: BIIB), גיליעד (סימול: GILD), אלרג'ן (סימול: AGN) ואחרות, יצרו תיאבון אדיר להשקעה בתחום והתיאבון הזה רק הולך וגדל מאז למרות שהרוב המכריע של ההנפקות הסתיימו ועדיין מסתיימות בכישלון מוחלט.
אבל, ההצלחות הוכיחו שתעשיית הביו טכנולוגיה הרפואית בעזרת מהפכת הטכנולוגיה היא אמתית. ההצלחות הביאו גם לגידול בתיאבון לסיכון. הכניסה המסיבית לחקר מחלות מרכז העצבים במוח, מהטרשת והפרקינסון ועד לאלצהיימר והאנורקסיה, למרות סיכויי ההצלחה הנמוכים, מוכיח זאת.
ככל שהחלום גדול יותר ומתקרב יותר למימוש כך גם גדל הסיכון למשקיעים כאשר לסיכון של אי מימוש החלום הצטרף, בעשור האחרון, סיכון חדש שאנחנו מנסים להזהיר מפניו. השינוי בחשיבות המשתנים שמרכיבים את פלטפורמות ההערכה שעל כך כתבנו בכתבה מלפני שבועיים. הסיכון של אי מימוש החלום הוא "סיכון מחושב", שונה ממשקיע למשקיע אבל הסיכון השני מגיע מהישענות על אינפורמציה לא מבוססת ומה שקרה לביוג'ן ממחיש זאת. זה קרה אגב לחברות מובילות רבות, כמו BA לאחרונה שגם במקרה שלה הכותרות גרמו לירידות מחמת האימה ופחות על סמך הבדיקה.
מניית ביוג'ן נפלה ב-33% בתוך יומיים מההודעה לפיה הפסיקה הניסוי, בשלב הבדיקות הקליניות השלישי (האחרון לפני הגשה לאישור FDA), של תרופת הדגל העתידית/ חלומית שלה לטיפול במחלת האלצהיימר, ה-Aducanumab. כשמניה של חברה כביוג'ן נופלת בשליש מערכה תוך יומיים צריך להיות ברור, למי שבאמת בודק, שחלק גדול מהנפילה קשור לבערות ולפחד, לכותרות (הנה כתבה שהופיעה היום במורנינגסטאר על ביוג'ן).
אבל, מה שהנפילה הזו מראה יותר מכל זה את השפעת הכותרות. עדיף להשקיע בסלים/ קרנות על חשבון מניות בודדות וזה נכון במיוחד בסקטורים כמו הביו או הטכנולוגיות החדשניות. הסל IBB למשל, שמייצג את חברות הביו בנאסד"ק כולל את BIIB במקום נכבד. הביטו בגרף המניה לעומת גרף הסל ותראו הסיבה להעדפת הסלים. ** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
- 31.אסף 03/04/2019 03:52הגב לתגובה זוה של טונות של מילים בלי תועלת לא תעזור למר שלמה כאשר הכל יתרסק וזה יתרסק . הייתי מאוד שמח אם מר גרינברג היה הולך להסתכל על הגרף השבועי של מניית FB והיה מבין שכאשר זה יבוא אז זה יבוא ב 3 ימי מסחר רצופים בלי אפשרות לצאת ואז נראה את מר גרינברג מפזר פה הסברים שוב על ההיסטוריה בלי לתת הסברים על העתיד .
- אחי, הבנתי אותך, מה אתה רוצה משלמה להאכיל אותך בכפית??? (ל"ת)Sassi6 04/04/2019 02:25הגב לתגובה זו
- 30.שאלה 02/04/2019 15:03הגב לתגובה זושלמה שלום - האם גם אתה מבחין באנומליה. הרי כול אחד (במיוחד חקלאי) יכול לגדל קנביס (העלות לא שונה מהותית מלגדל עגבניות שרי).. במדינה כמו קולורדו - כול בגיר יכול לגדל מספר שיחים לשימוש עצמי בלבד. זה אומר שיגיע היום שבוא יצא המון המון אויר משווי השוק המנופח של החברות הנל. אם אני לוקח את הדוגמה של עגבניות שרי - אז החברה שמייצרת את הזרעים שנמכרים לחקלאים היא זו שעושה את הכסף הגדול.
- צודק (ל"ת)שלמה גרינברג 03/04/2019 08:30הגב לתגובה זו
- 29."סליחה טעיתי 02/04/2019 12:23הגב לתגובה זוגם זו אפשרות!
- מי אתה הבן האדם הזה? (ל"ת)היי 02/04/2019 14:36הגב לתגובה זו
- 28.אדון גרינברג 02/04/2019 11:45הגב לתגובה זוהמבין שהוא יחיד וכותב "לטעמי" ולא "לטעמנו" אני "למדנו" אני "היינו" וכדו'
- 27.לרון 01/04/2019 15:58הגב לתגובה זובשוק המשתולל פן יבולע לכם אח"כ!!
- 26.סטיב 01/04/2019 13:31הגב לתגובה זושלמה תוכל בעתיד לעשות כתבה על אראמקו. אם מכיר את החברהתודה
- מכיר, נראה מה יהיה כתוב בתשקיף (ל"ת)שלמה גרינברג 02/04/2019 11:03הגב לתגובה זו
- 25.יוסי 01/04/2019 01:00הגב לתגובה זולהשקיע בפיתוח פנימי או לרכוש חברות שיסייעו לה להתקדם. ברור שלפעמים נדמה למנהלים שמחיר המניה לא משקף את שוויה האמיתי ו/או שהם חוששים מהשתלטות זרה
- שלמה גרינברג 01/04/2019 12:49הגב לתגובה זואית הסיבות לרכישת מניות היא דווקא כן לרכישת חברות. החברות האמריקאיות שבימים כתיקונם מעדיפות להחליף מניות במקום להוציא מזומן משתמשות במניות ש"נימחקו" ( TREASURY SHARES ) לרכישות.
- לרון 01/04/2019 12:16הגב לתגובה זולהגדלת רווחים ותו לא
- 24.לרון 31/03/2019 22:46הגב לתגובה זוניתן בשקט לא להשמיט "את" בכל פעם כבודה במקומה מונח אין ספור פעמים בתנ"ך ואציין רק את "כבד את אביך ואת אמך"
- 23.תחזית 31/03/2019 21:22הגב לתגובה זומאורי גרינפלד כלכלן פסגות מתפרסם היום בהגינות בביזפורטל!
- 22.לרון 31/03/2019 19:57הגב לתגובה זוותקבל הסבר שמאז התמוטטות ליהמן ברדרס בגלל העוגן לדולר הציל הפד ע"י הזרמות סודיות גם את הבנקים באירופה ולא רק בארה"ב וזה קשור גם למעבר סטנלי פישר לפד ובחירת טראמפ!
- שלמה גרינברג 01/04/2019 13:02הגב לתגובה זותסביר לי איך זה קשור למעבר סטנלי פישר לפד ובחירת טראמפ?
- לרון 01/04/2019 14:57על טראמפ "הפוליטיקה שמאחרי קריסת ליהמן"מעל תמונת הנרי פולסון במאמר הנ"ל של יאיר קלדור מכלכליסט
- קנו מניות במיליארדים 01/04/2019 14:50יאיר קלדור "כלכליסט" על סטנלי פישר הפיסקה הלפני אחרונה
- 21.לרון 31/03/2019 15:12הגב לתגובה זו"תרבות הכותרות" היא המצאה גרינברגית הזויה כדי לתת הסברים, מי שמצליח לא צריך הסברים, הכלכלה והפרמטרים השונים דוגמת ריבית וסטיית תקן אינן כותרות אלא לדאבונך מציאות לעיתים פסיכולוגית לעיתים ריאלית
- איתן 01/04/2019 11:33הגב לתגובה זואמנם כל תיאוריית ההשקעות בנויה על זה,אבל מאז 2008 יש שחקן חדש בשוק שפעיל דווקא כשהמשק חלש,ובניגוד למשקיעים,אין גבול לעומק הכיסים שלו,אז כן,שיפוע שלילי בעקומת הריבית אולי מנבאת מיתון,אבל מיתון כבר לא מנבא ירידות בבורסה
- לרון 01/04/2019 15:00צופות מיתון אמר בשעתו דוד בלומברג שהיה מנכ"ל בנק המזרחי
- למה הקנאביס עולה? 01/04/2019 00:39הגב לתגובה זואין הרי שום נתונים כלכלים שיצדיקו העליה המטאורית של מניות הקנאביס, רק תקוות ואשליות
- לרון 01/04/2019 15:04וכלכלה בטווח הארוך,לכן סחרני יום הם תמיד מהמרים ומפסידים ברובם כי הבית בקאזינו לרוב מנצח
- לרון 01/04/2019 12:18בועה מתהווה
- 20.לרון 31/03/2019 15:07הגב לתגובה זובורסה צופה עתיד וקובעים בה גובה המחירים וגובה הריבית והריבית לנוכח ההאטה צפויה לרדת ובתוספת פחד טראפ הפסיכולוגי על הנגיד הבורסות עולות
- 19.תשובה טלגרפית 31/03/2019 12:34הגב לתגובה זומיותרת לגמרי ולחלוטין!
- 18.מוד 31/03/2019 09:16הגב לתגובה זומבקש לקבל המלצה לתעודת סל שורט נסדק דאו או מדד חברות קטנות וגם על תל אביבתודה
- בחיאת זומזום 31/03/2019 11:37הגב לתגובה זועוד לא למדת שכול שימוש במילה "המלצה" עלולה להביא את המשיב לחקירה ברשות לניירות ערך
- גגל (ל"ת)שלמה גרינברג 31/03/2019 11:35הגב לתגובה זו
- בשביל מה 31/03/2019 12:32כשהתשובה לקונית וטלגרפית?
- 17.לך תגיד את זה לקולגה שלך:אייל גורביץ' (ל"ת)alon 31/03/2019 08:53הגב לתגובה זו
- 16.רון 31/03/2019 01:47הגב לתגובה זונתוני המאקרו ותחזיות הרווח התנתקו משוק המניות וכולם יודעים מה סופן של הבועות.
- 15.אלי 30/03/2019 21:23הגב לתגובה זוהריאלית לא יהיה נבון. עד עתה עקום התשואות לא הכזיב בתחזית של מיתון וסימנים שלו מופיעים בשטח. השוק ממשיך לעלות לא למרות שאין הסכם סחר אלא הפוך כי הוא מצפה שיהיה הסכם סחר. וגם הסכם כזה לא יהיה יותר מפלסטר למחלה קשה.
- עד עתה עקום התשואות לא הכזיב בתחזית של מיתון???? (ל"ת)שלמה גרינברג 31/03/2019 11:37הגב לתגובה זו
- 14.יואב אביב 30/03/2019 19:41הגב לתגובה זולא התייחסת לקניות החוזרות של חברות הטכנולוגיה שהגיעו לשיא ברבעון האחרון. זה ניפח את מחירי המניות בצורה מלאכותית.
- לרון 31/03/2019 15:21הגב לתגובה זובמחירים נמוכים לכן לא מתבצע "ניפוח" ,בועות לא נוצרות עפ"י הזמנה וגם לא מתפוצצות בהדרגה עפ"י הזמנה!
- "הניפוח" לא נכון עובדתית (ל"ת)שלמה גרינברג 31/03/2019 11:37הגב לתגובה זו
- 13.סמי 30/03/2019 17:25הגב לתגובה זוהמפולת לא מגיעה רק בגלל הרצת המניות עי הבנקים המרכזיים והפד וה ECB בראשם. אין ספק שיום הדין יגיע גם אם זה יקח זמן. הררי החובות טופחים. הפכנו לעולם זומבי בהקשר חובות. הצמיחה לא מכסה את הריבית אבל העיקר שהשוק לא ירד. נשיא ארהב, מנהיג העולם החופשי מתעסק בעיקר בשוק ובמה שיגרום לו להמשיך לעלות. מה יקר בקדנציה הבאה ... לא מעניין
- לפי שלמה גרינברג 31/03/2019 12:38הגב לתגובה זוגם לא במפולת 2008 ,אז באמת יסכים איתך כעת......
- שלמה גרינברג 31/03/2019 14:41הם הציפו השוק במכשירי חוב פגומים, המשבר אז לא נבע ממחירי שיא של מניות
- מנהיג העולם החופשי מתעסק בעיקר בשוק??? (ל"ת)שלמה גרינברג 31/03/2019 11:38הגב לתגובה זו
- לרון 01/04/2019 15:11שם את כובד משקלו על כל דבר וענין כולל ג'רום פאול וכולל תכנית ה"שלום" שינחית על המזרח התיכון אחרי הבחירות אצלנו
- 12.יובל 30/03/2019 16:48הגב לתגובה זוולא נשכח שרוב העליות בשנתיים האחרונות באו בעזרת buyback של חברות. הפטנט הוא לעשות מפרמטר מטופש של רווח למניה חזות הכל. ואז באים בעלי המניות וממנים דירקטורים שמאשרים לחברה לבצע בייבק. החברה קונה מבעלי המניות במחיר מוגזם את המניות ומקטינה את כמות המניות וכך הרווח למניה עולה. על הדרך המנכל מקבל בונוס שמן כי המניות ממשיכות לעלות וגם ההון העצמי של החברות כמובן קטן. אם זה לא רמאות ופונזי אז אני לא מבין מה זה.הרי לחברה עצמה זה לא נותן כלום. רק מקטין את כמות המזומנים שלה(אם בכלל מלכתחילה היו לה כאלה)
- לאחר שתבדוק העובדות תחזור עם השאלה (ל"ת)שלמה גרינברג 31/03/2019 11:39הגב לתגובה זו
- לאחר שתבדוק 31/03/2019 12:40העובדות תחזור עם...
- 11.יובל 30/03/2019 16:42הגב לתגובה זוכשהבלופ של ריבית אפסית כסף חינם וחובות שלא ישולמו לעולם עי ממשלות יתפוצץ אז תראה מה זו מפולת. גם פאוול ופוטין ואלף כמוהם לא יעזרו
- 10.יובל 30/03/2019 16:39הגב לתגובה זוהמפולת כבר התחילה ואז פאוול התהפך בין לילה ובמקום צפי ל 3 עד 4 העלאות ריבית ב 2019 עכשיו מדברים על הורדת ריבית של חצי אחוז. ארהב צברה בלמעלה מ 250 שנות קיומה הראשונות חוב של 6 טריליון וב 10 שנים בלבד האחרונות החוב צמח ל 22 טריליון. למישהו יש מיליגרם תקווה שהחוב יוחזר? או אפילו יירד אי פעם ל 20? ארהב בהגדרה בפשיטת רגל וכך עוד הרבה מדינות(איטליה למשל חייבת 5 טריליון). היתרון היחידי של ארהב שהיא היחידה שחייבת במטבע אותו היא ורק היא מדפיסה.
- לרון 31/03/2019 22:19הגב לתגובה זוכל מלה בסלע!!!
- מחזיר אותך לבדיקת עובדות לא להדבק לכותרות (ל"ת)שלמה גרינברג 31/03/2019 11:40הגב לתגובה זו
- 9.אודי 30/03/2019 15:05הגב לתגובה זואפשר לשרוף כסף על שורטים על השוק .הוא חייב לקחת שיעורים עדיין לא הבין איך העסק הזה עובד
- לרון 01/04/2019 12:25הגב לתגובה זולעמית טל יש השכלה כלכלית נרחבת,לא שאני הסנגור שלו הוא לא צריך אותי סתם ציינתי.
- 8.בי 30/03/2019 14:16הגב לתגובה זואיפה אסף שיגיב ?
- 7.אבנר 30/03/2019 02:04הגב לתגובה זוהיי שלמה, רציתי לשאול מה דעתך על ההנפקות הגדולות שפוקדות את וולסטריט בתקופה הנוכחית, היום LYFT, אוטוטו גם UBER ואולי אפילו נזכה לראות את אדם נוימן על הפודיום עם WEWORK. האם אתה מזהה חברה ששווה בדיקה או שבעיקר מדובר באקסטזה תקשורתית?
- לרון 31/03/2019 12:44הגב לתגובה זוחברה מפסידה בשווי 24 מיליארד דולר?????לא ליפט אלא down!!!! שורט כאן יכול להיות מאד מעניין!!! לא המלצה!!!!!
- מדובר בהנפקות (ל"ת)שלמה גרינברג 31/03/2019 11:41הגב לתגובה זו
- 6.רועי 29/03/2019 23:34הגב לתגובה זותודה
- 5.לרון 29/03/2019 22:54הגב לתגובה זוש"הפעם זה אחרת" מדהים כמה זה דומה ל"כלכלה החדשה' של שנת 2000 ידוע לכולם שהפסיכולוגיה היא חלק רציני בכלכלה ועל זה מנסים לעבוד כעת ונראה אם זה יעזור,נקווה!
- 4.danlevanon 29/03/2019 11:18הגב לתגובה זובזמנו ענית לגולשים ששאלו אותך אודות כדאיות ההשקעה במניות של פאני ופרדי, שכל עוד הן לא במסלול של יציאה מהלאמה אין טעם לגעת בהם. כעת כאשר הדיונים התחדשו וגם הנשיא אמר את דעתו ולאור העליה במחירי המניות והעליה במחזורי המסחר, האם אתה עדין מחזיק בדעתך שכל עוד היציאה מההלאמה לא קורת בפועל, אין ברצונך לתת התייחסות ? או שכעת אתה מוכן להתייחס ? דעתך חשובה לי מאוד. תודה ושבת שלום
- שלמה גרינברג 30/03/2019 10:15הגב לתגובה זוהסכום כרגע אינו שונה ממהשכתבתי בנושא הסוכנויות מאז 2008-9 שמדובר בהשק'עה שהיא טובה אך ורק לספקולנטים עם לב חזק כי הזעזועים רחוקים מלהסתיים ומה שיותר חשוב ההחלטה בעניין רחוקה עדיין מאוד
- שלמה גרינברג 30/03/2019 09:42הגב לתגובה זואנסה להביע דעתי בקצרה. הנשיא טראמפ ויועציו הפיננסיים, קודלו ומנוחין (שהם אגב מומחים ברמה הגבוהה ביותר למערכת הכספים האמריקאית והגלובלית) ובעזרת נגידים שונים בבנק המרכזי התחילו בתהליך הרפורמה הפיננסית המקיף ביותר מאז הניו דיל של הנשיא רוזוולט כאשר 3 הסוכנויות הן חלק חשוב ביותר מהתהליך הזה. לא רק בגלל משקלן בשוק הנדל"ן וההלוואות אלא גם בשל "משקלן" בהשפעה על הציבור. התהליך מתקדם לאט (בטחו לטעמו של טראמפ) בגלל קבוצות לחץ אדירות כוח שמושכות כ"א לכיוונה ובמיוחד מדובר בכמה מנהלי כספים אדירי כוח שכבר רכשו חבילות ענק של מניות בסוכנויות. הרפורמה, חשוב להבין, קשורה בתקנה שנקראת HOUSING & RECOVERY ACT מ 2008 שמטרתה "לתקן" המעוות בשוק הכספים כך שגם פוליטיקאים מעורבים והמפלגות. בקצור, עניין לא פשוט. העובדה שהמניות עלו כך מתחילת השנה קשורה בקרנות ההדג' הרבות ובעלות ההשפעה הפוליטית החזקה שמנהליהן בטוחים (בגלל כנראה רמיזות אופטימיות ממנוחין ומקודלו (שניהם שחקנים וותיקים בוול סטריט) שהנשיא דוחף במרץ בעד "שחרור" הסוכנויות מהממשל. אלא שלבסוף יש עוד 2 בעיות "קטנות" (המשך)
- danlevanon 31/03/2019 12:57הרבה הרבה תודה עד כאן. מחכה להמשך.
- 3.יוסי 28/03/2019 18:57הגב לתגובה זוקראתי שניתוח דברי הפד מאשרים שהמשק האמריקאי בדרך למיתון (כבד?). היכן אפשר "למצוא מקלט" לימים הבאים?
- לרון 31/03/2019 12:55הגב לתגובה זוקראו לזה the R word (recession
- והיכן בדיוק קראת? (ל"ת)שלמה גרינברג 31/03/2019 11:43הגב לתגובה זו
- 2.יוסי 28/03/2019 14:00הגב לתגובה זוהיי כתה מצויינת. יש לך דיעה על חברת CHEK ? מוצר דומה למה שפיתחה גיוון אימג'ינג בזמנו.
- danlevanon 31/03/2019 07:28הגב לתגובה זוהרבה תודה עד כאן. מחכה להמשך .
- לרון 01/04/2019 16:15בכללם פני ופרדי שהם penny stocks מסוכנות בהגדרה!
- שלמה גרינברג 29/03/2019 08:51הגב לתגובה זוהשוק למוצר כזה גדול מאוד השאלה האם השוק "יאמץ" המוצר
- chek 28/03/2019 14:49הגב לתגובה זוכן הייתה כתבה של איזה ילדון מתלהב שפורסמה באתר הזה. תפנים שמדובר בחברה של כלום ושום דבר - בגלל זה היא גם מוערכת בשווי של כלום ושום דבר (מחיר המניה נפל ב 99 אחוז). כלום ושום דבר מכוון שעבורך כמשקיע הדרך עוד ארוכה מאוד מאוד והדילולים בעתיד יהיו והרבה - ולכן כלום ושום דבר.
- לרון 30/03/2019 19:40בו קרני הצבי נראות משום מה "חזקות" מרימות lyft מתכוננות לuber (אובר?) ועוד שטויות!
- chek 29/03/2019 09:03המסכנים - שחטפו ביום אחד ירידה של 28 אחוז. איזה בומבה לאנשים שסיפרו לעצמם סיפורי אגדות איך החברה הולכת לכבוש את העולם - במציאות לא מצליחים אפילו לגייס כסף בלי הנחה ענקית. Check-Cap Ltd. Announces $7.5 Million Registered Direct Offering February 4, 2019
- 1.בריינסוויי קילר 28/03/2019 13:22הגב לתגובה זונמצא ב youtube כתבה של CNBC How To Cure Pain Without Pills Mar 16, 2019