זה הסקטור שתופס תאוצה ומקבל הכרה בוול סטריט
בועת 2000 לימדה את המשקיעים שנדרשות לצרכן עשרות שנים לאמץ מוצר חדש. נישה להתייעלות אנרגטית צומחת במהירות כאשר הצפי ל-2023 עומד על 252 מיליארד דולר
התקשורת הפיננסית בדיוק כמו אחותה הלא פיננסית, זקוקה בדחיפות לווייז שיחזיר אותה למציאות ואין המחשה טובה יותר לכך ממה שקרה לנטפליקס (סימול: NFLX) לאחר פרסום תוצאות הרבעון ביום שלישי. המניה סיימה את יום המסחר בעליה של 3% ובמחיר של 360 דולר, הערכה הזויה עם מכפיל היסטורי של 135 ומכפילים של 90 ושל 47 ל-2019-20 בהתאמה.
לאחר פרסום העובדות, לפיהן הכתה החברה בגדול ובכל קטגוריה את הקונצנזוס, באו ההנחיות שלפיהן 2019 "תאכזב"א אבל 2020 תחזיר עטרה ליושנה והמניה נחתכה, "הגיע הזמן", כתב עורך ה-Yahoo finance בתגובה, "לגרוס המניה" והביא 6 סיבות לכך.
במהלך אפריל פירסמו 10 אנליסטים חוות דעת על החברה, 8 מתוכם (3 מהם בשבוע האחרון) המליצו "קניה" ושניים "החזק". המלצת "מכירה" אחרונה הייתה ב-11.12.2018 אז עמדה המניה על 268 דולר. אם המניה תתומחר, בעקבות ההנחיות, להערכה טיפה שפויה יותר - דיינו, אבל ברור שזה לא יקרה כי המשקיעים מבינים לאן הולך הסטרימינג ומוכנים לתת פרמיה מטורפת לעתיד מטורף. הבעיה של NFLX היא בעיקר התחרות, DIS בעיקר, לא ההנחיות.
המשקיעים מאסו בכותרות המנבאות שחורות
מדוע השוק עולה למרות ההערכות הגבוהות ולמרות כותרות "המיתון בפתח", "אירופה מתפרקת" או "העקום שהתהפך"? גם בגלל שנמאס למשקיעים לקרוא, מזה למעלה מ-30 רבעונים, שהרבעון הבא יהיה גרוע ושהשוק בהתייבשות אבל בעיקר כיוון שהמשקיעים מסתכלים על התמונה הכוללת, על העתיד האמיתי ולא זה שבכותרות. הם מבינים שכאשר דיסני נכנסת לסטרימינג זה אומר משהו לגבי הציפיות לעתיד.
המשקיעים מבינים את מה שעושה מהפכת הטכנולוגיה בהתקדמותה ושסין וארה"ב כן יחתמו כי זה טוב לשתיהן, שהאינפלציה לא "תרים ראש" ושהבנקים המרכזיים, במיוחד האמריקאי, רואים המצב הנכון ואינם מתייחסים לכותרות. איך אמר אתמול לארי פינק מבלקרוק? האיש שמנהל קרוב ל-7 טריליון דולרים, "There are signs suggesting global stockmarkets will see a "melt-up" rather than a melt-down as economic growth in the US and China appears to recover".
אנחנו חוזרים שוב על דעתנו שלא השתנתה מאז 2009-10. המהפכה הטכנולוגית, בדיוק כפי שעשתה המהפכה התעשייתית, תמשיך להניע את הצמיחה הגלובלית ובאינפלציה נמוכה והיא, עדיין, רק בתחילתה. וכן, המשקיעים חייבים לנצל רמות השיא ולשחרר חלק מהשקעותיהם המוצלחות במהלך ה-melt-up כדי שיהיה להם מספיק מזומנים ל-melt-down.
מהפכת הטכנולוגיה אינה נחה, סקטור הסטרימינג כדוגמה
לפני שנגיע לסקטור ה-HVAC (ר"ת Heating, ventilation, and air conditioning) המעניין, נביא בפניכם כדוגמה להתנהלות מהפכת הטכנולוגיה, סקטור אחר, מוכר הרבה יותר, שהביאה לנו המהפכה, הסטרימינג (הזרמת המידע), טכנולוגיות להעברת מדיה דיגיטלית באינטרנט למשתמש קצה על ידי ספק תוכן, באופן מתמשך ורציף.
מניית דיסני (סימול: DIS) "התעופפה" בשבוע שעבר לחלל כאשר החברה הוותיקה הודיעה שדיסני פלוס, חברת הבת שהקימה לצורך הנושא, תיכנס לשוק בנובמבר השנה ותתחרה, ראש בראש, נגד נטפליקס (סימול: NFLX), הולו (שדיסני, לאחר ש-AT&T מכרה השבוע את חלקה בחברה ב-1.58 מיליארד דולר למייסדים, מחזיקה בה ב-60% לצד קומקאסט עם 38%), PlayStation Vue (של סוני), אמזון אינסטנט (של AMZN) ואחרות.
המשקיעים התעלמו מהערכות הגבוהות וחטפו מלוא החופן מניות DIS כיוון שהניסיון של השנים האחרונות מראה שהנישות שמפתחת המהפכה, במיוחד בתחום ה-IT וכאשר הן מצליחות עסקית, תופחות לממדי ענק ואז מה זה משנה, למשקיע לטווח הארוך, אם המניה כרגע "יקרה מידי" שהרי לכל ילד ברור לאיזה סדרי גודל הולכת נישת הסטרימינג ומה עצמתה של דיסני בתחרות על העוגה הענקית שתמשיך לתפוח.
הסטרימינג זה חלום עתיק יומין. על העברת קול, דאטא או תמונה דיברו וגם ניסו מאז תחילת המאה שעברה כאשר באקדמיה ובצבא האמריקאים עושים זאת מאמצע המאה ה-20. אבל את מה שאנחנו חווים היום הביאה לנו המהפכה רק ב-2008 למעשה עם הכנסת הטלפוניה החכמה. נכון, בוול סטריט "הצליחה" תעשיית הסטרימינג כבר בתחילת המאה הנוכחית, שם הובילה את התנפחות הבועה כאשר החלום שיצרה לגבי הנושא "ניפח" חברה כמו סיסקו (סימול: CSCO) לשווי הגבוה ביותר ב-S&P, שלא לדבר על שורה ארוכה של חברות חלום שאינן קיימות יותר.
אבל, בועת 2000 לימדה את המשקיעים שבין החלום שיוצרת המהפכה למוצר ועד שהמוצר מאומץ בהצלחה על ידי הצרכן לוקח בין 20 ל-30 שנים. חלק מהזמן קשור להתאמת הטכנולוגיה, לאחר פיתוחה, לדרישות הצרכן וחלק, לעיתים ארוך יותר, לוקח לשכנע הצרכנים לעבור מהמוצר שבו הוא משתמש למוצר החדש, לקח שנים לשכנע הצרכנים לעבור מהכרכרה למכונית או מהטלוויזיה שחור-לבן לצבע.
פוטנציאל הסטרימינג נחשף והוא רק בתחילת הדרך
הסטרימינג צריך היה בדרכו הלום להתגבר גם על בעיות טכניות (כמו איכות קול ותמונה) ולא פחות על הרגלי צריכה. חנויות הווידאו בלוקבסטר כדוגמה אחת שלטו, באמצע שנות התשעים, בהשכרת תוכן וגם התחילו בהעברה באינטרנט. "לא תוכל לקבל ישירות את אותה האיכות ברשת וזה גם יהיה יקר יותר", טענו הצרכנים שנחשפו אז לפוטנציאל הסטרימינג.
ויין הייזנגה, האיש שהקים והפך את בלוקבסטר למונופול כמעט מכר את החברה לענקית המדיה ויאקום (סימול: VIA) ב-1994 בתמורה ל-8.4 מיליארד דולר. כל האנליסטים אז שיבחו את ויאקום על הרכישה אבל הייזנגה, כשנשאל מדוע מכר, אמר, "אני רואה את מה שקורה ב-IT, הטכנולוגיה מתקדמת המהירות, בעיות ההעברה, האיכות והמחיר תיפטרנה ואנשים יבינו שכבר אין צורך ללכת לחנות הווידאו להשכיר קסטות". אבל מה שהאיש הגדול הבין, לא הבינו האנליסטים ולא הבינה ענקית המדיה ובלוקבסטר פשטה רגל ונרכשה בתחילת המאה, ב-50 מיליון דולרים, על ידי חברה בת שלישית בשם נטפליקס (סימול: NFLX).
הופעת האייפון ב-2008 הייתה האיתות לכך שכל בעיות הסטרימינג ברות פתרון והחל מ-2010 החלה התעשייה לצמוח ובמהירות. חברות ישראליות רבות השתתפו אגב בהקמת מערכות הסטרימינג ובשלבים שונים. תעשיית הווידאו סטרימינג גלגלה ב-2018 22.987 מיליארד דולרים, תגלגל השנה 24.8 מיליארד וב-2020 תגיע ל-26.6 מיליארד. תעשיית הווידאו גלגלה בשיאה פחות מ-10 מיליארד.
כלומר, הסטרימינג מהווה דוגמה למה שעושה המהפכה, מפתחת נישה תעשייתית חדשה תחילה, מקדמת אותה טכנולוגית, מתאימה אותה לדרישות השוק ומגדילה משמעותית את היקפי הצריכה. בינואר 2019 היו כ-1.2 מיליארד אנשים מחוברים גלובלית לווידאו סטרימינג, הסקטור רק בתחילת דרכו. יש למהפכת הטכנולוגיה עוד מאפיין חשוב, קצב הפיתוח, ההתאמה וההכנסה לכלכלת המיינסטרים של סקטורים חדשים הולך וגדל עם התקדמותה.
פריצת סקטור ה-HVAC
ציוד לחימום (משאבות, תנורים, כבשנים ועוד), ציוד לאוורור (כמו מכשירים ליצירת אדים או להגדלה והורדת לחות) וציוד לקירור (מערכות מיזוג, מקפיאים, מקררים) אינם מערכות חדשות. ההתקדמות של מהפכת הטכנולוגיה ופיתוח טכנולוגיות מהסוג של הענן, הבינה המלאכותית, ה-IOT וכדומה, טכנולוגיות חמרה ותכנה, אפשרה הערכות ERP ויצירה של נישה תעשייתית חדשה, שלמעשה מאחדת את כל המערכות למערכת אחת באופן שמאפשר שימוש במידע משותף בצורה אינטגרטיבית.
מן הסתם הנישה תתרחב לקלוט גם תעשיות משלימות אחרות (כמו מערכות הגנה נגד שריפה כדוגמה אחת). חברות מהסוג של Comfort Systems (סימול: FIX) הוקמו על בסיס זה על מנת לבצע את כל אספקט ה"נוחות" כחלק מהפרויקט כולו ונשתמש בחברה זו כדוגמה.
הסיבה להיווצרות הנישה מגיעה מהצורך הגדל להתייעלות וחיסכון באנרגיה מחד ובביקוש הגדל ל"נוחות אקלימית" שמגיע מכיוון הצרכן מאידך. הצורך בנישה מתבטא היטב בצמיחה המהירה שלה. ב-2015 גלגלה 25 מיליארד דולר ו-181 מיליארד ב-2018 כאשר הצפי ל-2023 עומד על 252 מיליארד.
התחום מקבל הכרה בוול סטריט, התחרות גדלה במהירות
חברת Comfort Systems (סימול: FIX) הוקמה ב-1997 כקבלנית למערכות חימום, אוורור, מיזוג אוויר, אינסטלציה, צנרת ופיקוח עליהן. המחשבה הייתה שהתמקדות בתחומים הנ"ל תביא למצב שבו יזמי הפרויקטים יעדיפו להעביר את כל נושא הנוחות הזה לקבלן אחד שישתלב בתכנית הכללית, מחשבה שהתבררה נכונה רק לאחר משבר 2008.
החברה פועלת באמצעות 36 יחידות שמפוזרות ב-114 ערים בארה"ב ולפי ההנהלה הפריצה הגלובלית "מעבר לדלת". כמעט כל הפעילות נעשית עבור פרויקטים גדולים של בניה כמו בתי חולים, בתי ספר ועוד. כיוון שהמודעות לסביבה והצורך בחיסכון באנרגיה הולכת וגדלה הם מאוד אופטימיים בקשר לעתידם בסקטור וכך כנראה גם אחרים שהרי התחרות גדלה במהירות.
המתחרות הגדולות הן החברה הפרטית ACCO Engineered Systems ,EMCOR Group (סימול: EME) ו-Lennox International (סימול: LN) כאשר לאחרונה נכנסו לנישה חברות ענק כמו יונייטד טכנולוג'יס (סימול: UTX) או ג'ונסון קונטרולס (סימול: JCI). כל החברות שמגדירות עצמן כחברות HVAC הקימו חטיבת מו"פ בתחום המוליכים למחצה ועיצוב השבבים.
38% מהכנסות החברה ב-2018 הגיעו מתחום ה-HVAC בפרויקטים חדשים ו-62% מההכנסה משדרוג של מבנים ישנים. החברה סיימה את 2010 עם מכירות של 1.06 מיליארד דולר, רווח נקי של 14.7 מיליון או רווח למניה של 39 סנט ואת 2018 עם מכירות של 2.18 מיליארד, רווח נקי של 112.9 מיליון או 3 דולר למניה. המניה "התגלתה" רק בסוף 2014, מאז עלתה ב-350% בערך כאשר מתחילת השנה עלתה בכ-39% וזאת בעקבות שני הרבעונים האחרונים שהיכו הקונצנזוס (ולמרות שהרבעון האחרון הציג ירידה לעומת הרבעון הקודם אבל היכה הקונצנזוס בגדול).
הקונצנזוס הנוכחי הוא שהחברה תציג רווח למניה של 3.27 ו-3.51 ב-2019-20 בהתאמה. כלומר, המניה נסחרת לפי מכפיל חזוי של 17.4 ושל 16.2. הרבעון הראשון של 2019 יתפרסם בסוף החודש. הקונצנזוס כרגע על "החזק" עם מחיר יעד 57 דולר שהמניה כבר עברה. אנחנו חושבים שהמלצת הקונצנזוס סבירה אבל לא נתפלא אם המניה תמשיך לרוץ.
העליות החדות לאחרונה (כ-16% בחודש האחרון), למרות הקונצנזוס, באות בעקבות התוצאות שמשיגה החברה אבל יותר בשל ההכרה שמקבל התחום בוול סטריט ובשל צבר ההזמנות שגדל.
הטענה היא שהנישה נמצאת רק בתחילת דרכה וככל שתחום הנדל"ן כולו הופך ליותר ויותר טכנולוגי (הבניה ומרכיביה), כך גם הביקוש ל-HVAC יגדל (חברות בניה יעדיפו חברות מתמחות ב-HVAC ולא קבלנים לכל מערכת בנפרד). גם העובדה שהחברה צורפה לסלים כמו ה-AIRR (עוקב מדד American Industrial Renaissance) וה-PRN (עוקב מדד Industrials Momentum) האירה זרקורים עליה כיוון שמדובר בסלים שמנהלי הדג' אוהבים.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
19.איפה המשבר והקריסה איפה?רמירז 24/04/2019 07:45הגב לתגובה זו0 0מ2011 כבר "מומחים" "גורואים" מנבאים קריסה שעוד לא נראתה.בנתיים הם הפסידו את אחת העליות הגדולות שהיו. טמבליםסגור
-
אתה היית בעליות בתל אביב בטבע ופריגו ועוד? ............לרמירז 05/05/2019 22:33הגב לתגובה זו0 0או שהיפסדת את הירידות?סגור
-
18.soxx תשואה כפולה מהמלכה טאואר מתחילת השנההמלכה מאכזבת 23/04/2019 16:49הגב לתגובה זו0 036 אחוז לעומת 18 אחוז.סגור
-
ובתוספת דיבידנד נחמד. עדיף בהרבה מלהחזיקדגן 24/04/2019 11:24הגב לתגובה זו0 0מניית סמיקונדוקטור בודדת.סגור
-
17.מנית מלנוקסמתלבטת 23/04/2019 15:17הגב לתגובה זו0 0לא ברור לי אם להשאיר או למכור.??? האם בשער הנוכחי כבר מיצתה את המחיר בעקבות המכירה??.זכור לי שכאשר נקבו במחיר המכירה זה נתן למניה שער גבוה יותר.סגור
- טען עוד
-
16.בריינסוויי - סימול bway משהוא מקולקל שם ?bway 22/04/2019 17:36הגב לתגובה זו0 0כול ההנפקות טסות כמו טיל בימים הראשונים. כבר יומיים מסחר ולא זזה רוורס. הבטיחו שהיא תשאיר אבק למתחרה ניירונטיקס (סימול stim). מסכנים החתמים - כול הרווח שלהם הוא ממניות נוספות שהם יכולים לקנות במחיר ההנפקה - אבל כשהמניה לא זזה רוורס זה לא נותן להם רווח קל כמו שהם רגילים.סגור
-
15.כצעיר שנכנס עכשיו לשוק ההוןאמיר הצעיר 22/04/2019 12:11הגב לתגובה זו0 0מעוניין להשקיע רק במדדים.להבנתי, טכנולוגיה (מדד כמו vgt) הוא הסקטור המועדף, אבל... עלה המון, והוא בשיא. שלמה לדעתך יש להמתין לתיקון כדי להכנס, או לקנות במנות כל רבעון ?מה היית ממליץ לאמיר הצעיר? תודהסגור
-
איני ממליץ לצעיר או למבוגר (ל"ת)שלמה גרינברג 22/04/2019 14:04הגב לתגובה זו1 1סגור
-
14.ברור שלשלמה הרבה ניסיון ונחמד לקרוא מהגיגיו.שחרזדה 22/04/2019 09:57הגב לתגובה זו0 6אבל חוץ מפולקלור לא באמת לומדים משהוסגור
-
במשך השנים לומדים והמון.דגן 22/04/2019 12:25הגב לתגובה זו5 1.סגור
-
אפשר ורצוי היה לוותר על התגובה האוויליתעמיאל 22/04/2019 12:12הגב לתגובה זו4 1שלךסגור
-
13.הסיבה היא ריבית נמוכה לא מהפכה טכנולוגיתמומחה לקנוניות 20/04/2019 23:06הגב לתגובה זו3 0זו הסיבה שהשוק עולה. הטכנולוגיה רק רומזת שזה קשור בדברים טכנולוגים הרבה פעמים.סגור
-
(המשך)שלמה גרינברג 22/04/2019 10:50הגב לתגובה זו2 0שבלוויית הריבית הנמוכה גרמו לעליות במניות וגם כאן את הטועה עובדתית. העליות במניות ליוו את העיליות בכלכלה הריאלית ובמיוחד ברווחיות החברות ולא רק הטכנולוגיות. התוצר האמריקאי עלה, ריאלית, בין 2009 להיום מ 14.419 ל 20494 ב 2018 זו פלוס הציפיות שעד כה היו מוצדקות (להבדיל מהציפיות הכותרתיות שטעו לאורך הדרך), הם שהביאו לעליות ואין סיבה טובה יותר לעליות בכלכלה הריאלית מאשר מהפכת הטכנולוגיה שגם לחצה האינפלציה מטה (תבדוק כמה עלה מעגל מודפס ב 2009 לעומת המחיר של אותו סוג מעגל היום, עשירית במקרה הרע). המהפכה היא שיצרה את כול השווקים שגרמו לעליות בתוצר ומשכו אחריהם את "הכלכלה הישנה". כדאי שתבדוק בעצמךסגור
-
אכן לא ניתן להכחישלרון 23/04/2019 08:46הגב לתגובה זו0 0הטכנולוגיה גם הוציאה את הגזע האנושי מהמערהסגור
-
הריבית והעליותשלמה גרינברג 22/04/2019 10:29הגב לתגובה זו2 0הריבית בארה"ב החלה להתדרדר מטה בקיץ 1981 לאחר שריגן החזיר את כלכלת השוק החפשי לארה"ב וביטל את כול התקנות שקבע הנשיא קרטר שלמעשה כמעט והרס את ארה"ב לחלוטין. אם תלך לאורך גרף הריבית מאז קיץ 1981 תגלה שבתקופות הגיאות בבורסה מאז, בשנים 1986-7, 1996-2000, 2006-7 ומאז 2009 התנהגה הריבית כדלקמן: בין 1986 ל 1987 הריבית עלתה בכ % 43 מ % 7 ל % 10 בין השנים 1996 ל 2000 הריבית עלתה מ % 5.5 ל % 7. בין 2006 ל 2007 הריבית עלתה מ % 4.2 ל % 4.8. בכול 3 תקופות גיאות אלו בבורסה (שים לב, בבורסה לאוו דווקא בכלכלה הריאלית כפי שתראה בהמשך) נשברו שיאי כול הזמנים במניות מול ריבית עולה. כלומר, מבחינת התיאוריה שלך ושל האיש שעונה לך, המניות עלו למרות העליות בריבית ולמרות הירידה בכמות הכסף M1 ו M3 (שאת זה אני משאיר לך לבדוק לבד). . כעת בוא ונלך ל 2008-2019 הריבית "פתחה" את 2009 על % 2 וזאת כתוצאה מההאטה שבאה בעקבות 2008. הריבית היום על כ % 2.5 כלומר שהריבית לא ירדה בעשור האחרון היא ירדה כתוצאה מהמיתון של 2008 ונשארה נמוכה מאז. אתה כנראה מתכוון לכך שפעילות הבנק המרכזי הציפה השוק בכסף זול (המשך)סגור
-
באדרהאיש שיושב ליד ח"כ 23/04/2019 08:40הגב לתגובה זו0 0אפשר גם לתת סקירה מאז תקופת אותו ח"כ ויחסי בן גוריון אליו!סגור
-
צודקלרון 21/04/2019 11:26הגב לתגובה זו2 1כסף כמו זבל בגלל ריבית נמוכה מושקע במו"פ ואז גם יש פיתוחים והשוק עולה, נדבר כשהכסף יתייקר.סגור
-
12."את"לגרוס 20/04/2019 15:56הגב לתגובה זו0 0המניהסגור
-
11.ראיתי ש ISRG חברת הרובוט הרפואי צנחה ואיתה תעודת סל IHIיוסי 20/04/2019 00:48הגב לתגובה זו1 0האם יש כאן סיבה לבהלה?סגור
-
וואו, ממש "צנחה"שלמה גרינברג 22/04/2019 10:56הגב לתגובה זו2 0בדקת כמה עשתה מתחילת השנה או בשנים האחרונות. היא "צנחה" לאחרונה בגלל השטויות של הפגיעה בסקטור הבריאות ובגלל החשיפה שמקבל ברני סנדרס בתקשורת, שטויות. אגב, מי שהולך אתי על מניה ספציפית זו צריך שהבמות שיש לו תהיה בחינם שהרי כדאי היה לשחרר בעליות המטורפות חלקים, המניה עדיין יקרה מאודסגור
-
10.מה דעתך שלמה על הדו"ח של צ'ק פוינט?יוסי 20/04/2019 00:45הגב לתגובה זו1 0אני רואה שיש לה תחרות קשה עם פאלו אלטו. האם מעמדה בשוק נחלש?סגור
-
לא יצא לי לעבור אבלשלמה גרינברג 22/04/2019 10:57הגב לתגובה זו3 0כפי שהסברתי בעבר יש לצ'קפוינט "בעיה" עם וול סטריט, המאזן שלהם חזק מידיסגור
-
9.כתבה מצויינת ,תודה רבה וחג שמח (ל"ת)משה 19/04/2019 00:00הגב לתגובה זו3 0סגור
-
8.שאלה.... כשאתה קורא שבנק מרכזימשקיע 18/04/2019 23:02הגב לתגובה זו1 0שולט כבר ב-50% מכלל שוק המניות במדינה (עלתה פה כתבה באתר)... איך אתה מפרש את זה? למשקיעים לא נמאס מכותרות שליליות, אלא שפשוט מגיע בנק מרכזי ומספק ביקושים אינסופיים... כלכלה זה לא ובטח לא מהפכהסגור
-
תשובהמשקיען 19/04/2019 16:25הגב לתגובה זו1 0תן לינק לכתבה שאתה מתיחס אליה ואז אולי נבין על מה אתה מדבר...סגור
-
איך אני מפרש??שלמה גרינברג 19/04/2019 11:24הגב לתגובה זו2 0אני הולך לעובדות וקובע שזו שטות, אפילו במקרה של יפן, צריך להבין איזה מניות מדובר במקרה היפני. הבנק המרכזי של ארה"ב אינו מחזיק מניות כללסגור
-
שטויות?האמנם 20/04/2019 19:01הגב לתגובה זו0 0לפי התגובה... אני מבין שאתה טוען כי אין השפעה לרכישות של 6 טריליון יין של תעודות סל בשנה של הבנק המרכזי ביפן...סגור
-
BOJשלמה גרינברג 22/04/2019 11:12הגב לתגובה זו0 0לצערי לא הבנת תשובתי. ראשית איני כותב על יפן והבנק של יפן אינו מייצג את מדיניות הפדס. לבנק המרכזי היפני מדיניות שבה התחיל ב 2010 של רכישת סלים כחלק ממדיניות המוניטרית שלו ולא כאן המקום להסביר מדוע. בסוף 2018 החזיק הבנק ב % 4 מסך המניות בניקיי, 25 טריליון יין מתוך שווי שוק של 652 טריליון. אתה דברת על איזו כתבה שקראת וציינת שיש איזשהו בנק ששולט ב % 50 מהמניות במדינה. איני מכיר מצב כזה (חוץ מישראל בתחילת ה 80) ואני חוזר שאין השפעה ביפןסגור
-
7.מאיר עיניים, שלמה. חג שמח.דגן 18/04/2019 21:02הגב לתגובה זו2 0.סגור
-
6.כתבה מעולה שלמה!! (ל"ת)אבי3 18/04/2019 20:35הגב לתגובה זו2 0סגור
-
5.בריינסוויי הונפקה אתמול 17.4 בארצות הברית - סימול BWAYBWAY 18/04/2019 18:54הגב לתגובה זו0 0לא מבין מדוע "אוכלי ההמבורגרים" לא מתנפלים בטירוף על המניה ומעלים את מחירה בעשרות אחוזים. תמיד "סיפרו" לנו ששם זה יהיה אחרת וערכה יעלה "במכפלות" ברגע שתיסחר שם...סגור
-
אז ספרושלמה גרינברג 19/04/2019 11:25הגב לתגובה זו2 0ובינתיים "אוכלי ההמבורגרים" מאכילים את רוב העולםסגור
-
אתמול הונפקה וכבר אתה חסר סבלנותגרישה 19/04/2019 08:40הגב לתגובה זו0 0chill my friendסגור
-
המתחרה ניירונטיקס - סימול stim - כנראה עדיפהstim 19/04/2019 15:03הגב לתגובה זו0 0לכן השוק מתמחר את ניירונטיקס יותר מכפול מבריינסוויי - למרות הטכנולוגיה הנחותה יותר.סגור
-
4.Atאלי 18/04/2019 16:43הגב לתגובה זו1 0תודה הכתבה מאוד מענינת.מה זה יעשה לחברות תקשורת כמו t ? תודהסגור
-
Tשלמה גרינברג 19/04/2019 11:26הגב לתגובה זו2 0מדוע שיעשה משהו??סגור
-
t אחת המניות הגרועותאכן 20/04/2019 20:28הגב לתגובה זו0 0ירדה 11% בחמש שנים מופלאות!סגור
-
3.סקטור הבריאות והביו מה נסגרטלי 18/04/2019 14:17הגב לתגובה זו2 0שלום שלמה תודה על המאמר..האם צחצוח החרבות של ברני סנדרס לקראת בחירות 2020 והשיח על ביטוחי בריאות גורם לסקטורים הללו לצנוח ככה?כבר 12% ב4 ימים. האם לחץ מכירות מוגזם לדעתך ? תודהסגור
-
אכן מוגזם (ל"ת)שלמה גרינברג 19/04/2019 11:26הגב לתגובה זו4 0סגור
-
תודה רבה (ל"ת)טלי 21/04/2019 11:21הגב לתגובה זו0 0סגור
-
דברי הילארי קלינטוןכמו 20/04/2019 20:31הגב לתגובה זו0 0שהורידה בדבריה את מניות הבריאות בזמן ההתמודדות עם טראמפ! הדמוקרטים תמיד פוגעים בבריאות ראה אובאמה.סגור
-
2.AMTDאבנר 18/04/2019 11:28הגב לתגובה זו2 0היי שלמה, מה דעתך על חברות הברוקראז' כמו TD Ameritrade, Charles Schwab וכו? דיבידנדים צומחים וקהל millennials שמציף את האפליקציות שלהן.סגור
-
בהזדמנות (ל"ת)שלמה גרינברג 19/04/2019 11:27הגב לתגובה זו2 0סגור
-
1.חברת נינטנדויוני 18/04/2019 11:24הגב לתגובה זו1 0שלמה תודה על המאמר.אשמח לכמה מילים על מיקומה של נינטנדו (חברת משחקי וידאו ותיקה)בתחרות העזה של משחקי וידאו ואון ליין תודה רבהסגור
-
כאן כתבה של שלמה על תעשיית הצעצועיםגגל לכתבה 18/04/2019 13:21הגב לתגובה זו0 0מעלה הילוך - הסקטור שחייב לקבל ייצוג בתיק ההשקעות שלכם פרשן וול סטריט של Bizportal על פוטנציאל הצמיחה של התעשייה שצפויה למכור השנה כ-92 מיליארד דולר; ועל פי הערכות תגיע ב-2024 לרווח של 166.2 מיליארד דולר שלמה גרינברג | 16/12/2017 10:00סגור
-
כתוב שם בעיקר על has ומאטל וגםיוני 18/04/2019 20:01הגב לתגובה זו0 0עברו כבר שנתיים. נינטנדו נראית מעניינת מאוד ולכן שואל. תודה רבהסגור
-
בהזדמנות אחזור לנושא (ל"ת)שלמה גרינברג 19/04/2019 11:27הגב לתגובה זו3 0סגור