
הגביע הקדוש של הרפואה: הנישה הגדולה מכולן מתחילה להתגבש
מיגור מחלות מרכז העצבים מעסיק חברות רבות, כולל ישראליות, אך כניסתן של שתי ענקיות רפואה גרמניות לתחום מאותתת על התקדמות. כסף גדול מחכה במקרי הצלחה
בבנק המרכזי של ארה"ב, הפד', לא יכלו לצפות למתנה גדולה יותר, כלכלה מתחזקת מול אינפלציה שנחלשת, החלום הרטוב של כל כלכלה לאומית ובדיוק המטרות המוניטריות אליהן שואף כל בנק מרכזי, צמיחה ללא אינפלציה. ה-inverted yield curve "הבין זאת" וחזר למקומו (כפי שהבטחנו אגב) והמכירות הקמעוניות ומוצרי הצריכה שירדו בפברואר ואותתו ל"מומחים" שהעקום המהופך אכן מנבא מיתון קפצו חזרה וכך גם מספרי התעסוקה. אפילו ה-VIX נרגע.
הציניקנים יגידו שהבנק צריך היה לבטל את הישיבה של אתמול והיום ולו רק כדי למנוע החלטות שתקלקלנה את המצב. כן רבותיי, זה הכל חלק ממהפכת הטכנולוגיה וזה יימשך - רק חשוב לנצל שיאים למכור קצת ולנצל תיקונים לקנות קצת בחזרה.
הנישה הרפואית הגדולה מכולן מתחילה להתגבש מערכת מרכז העצבים שכוללת את המוח ועמוד השדרה, אחראית להתפתחותן של כמה מהמחלות הקשות והיקרות ביותר. מדובר למעשה במערכת ההפעלה של גוף האדם, המחשב המרכזי, שיא "מעשה הבריאה".
השתתפנו בעבר, כצופים, בניתוח שבוצע בחולה פרקינסון בקורנל מדיקל סנטר בניו יורק ולאחר הניתוח אמר לנו המנתח, יהודי צעיר חובש כיפה, בחיוך, "התחום בו אני עוסק זה קודש הקודשים, יצירת אומנות של הקב"ה. ככל שאתה מבין יותר כך גם גדלה ההתפעמות שלך מהאיבר הזה, מהמערכת המושלמת הזו וכך גם אתה מגלה כמה אתה רחוק מלהבין איך זה פועל".
- מניות הבריאות - מקלט בטוח או אשליה בעידן המכסים החדשים?
- מינוי קנדי לראש משרד הבריאות: אסון עבור תעשיית התרופות?
הקוראים הוותיקים זוכרים ודאי את נוירולוג'יקס, חברת הסטארטאפ שבשנת 2007 קיבלה Fast Track Designation (אישור למסלול פיתוח מהיר) מה-FDA לטיפול גנטי במחלת הפרקינסון, כתבנו על כך רבות בזמנו. אותו מנתח מוח יהודי היה הממציא שהקים את נוירולוג'יקס. הוא בנה "רכב" שמורכב מוירוס וגן שאותו הכניס למוח. ה"הרכב" הזה שיפר משמעותית חייהם של 16 חולי פרקינסון. איך זה עבד אין לנו מושג אבל עבד והחברה קבלה את אישור ה-FDA.
משהתקבל האישור נכנסה ענקית הציוד הרפואי מדטרוניקס (סימול: MDT) כשותפה במיזם. החברה הונפקה בנאסד"ק בהתלהבות גדולה (בעיקר בשל כניסת MDT שהרי שום משקיע ממוצע לא הבין מה בדיוק מנסה החברה ליישם). היא הגיעה לשלב הבדיקות הקליני הסופי ואז, לאחר 16 ניתוחים שהציגו "הצלחה" באו שני הניתוחים האחרונים שה-FDA אישרו. החולה ה-17 נכנס לקומה וה-18 נפטר. זמן קצר לאחר מכן, ב-2018, החברה נסגרה.
לפני כשנה פגשנו המנתח בישראל. הוא וצוותו עדיין עובדים בתחום ה-CNS ( ה-Central Nervous System) כעת עבור מכון פיינשטיין היוקרתי בניו יורק. "המכשור שפיתחנו פעל 16 פעמים ברציפות", אמר, "ולפתע בצורה בלתי צפויה הוא השתבש. כשבדקנו מה קרה גילינו שהטיפול שלנו הפעיל מערכת במוח, מערכת שלא הכרנו, שלהבנתנו חסמה כל אפשרות להמשיך בטיפול. אמרתי לכם באותה הצגה בקורנל שיש לי חששות בעניין זה שהרי נוגעים אנו במעשה הבריאה והשוכן במרומים לא מעריך זאת" (לדברים המלאים קראו כאן). הסיבה לסגירת החברה הייתה מדטרוניקס ש"נפרדה" מנוירולוג'יקס בגלל שלא רצתה להסתכן.
- טראמפ הוא פיל בחנות חרסינה, אבל לא ישבור את הכלים
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הדלת לתרפיוטיקה במחלות ה-CNS מתחילה להיפתח מיגור מחלות מרכז העצבים, מהתמכרויות, אוטיזם, הפרעות קשב וריכוז ועד דפרסיה, מחלת הנפילה, טרשת, ALS, פרקינסון, הנטינגטון, אנורקסיה, אלצהיימר ועוד מריעין בישין כאלו, אפילו סרטן, זה הגביע הקדוש של הרפואה. "להבין כיצד פועל המרכז יפתור הרבה בעיות קשות בעולם", אומר הפרופסור, "ולי נראה שאנחנו מתחילים לפתוח חריץ קטן בדלת". "החריץ הקטן" הזה, לתעשייה הרפואית זה מאות מיליארדי דולרים ואין חברת ענק בתחום הרפואי והציוד הרפואי שלא תעשה כמיטב יכולותיה לנגוס בנישה אם וכאשר תתחיל לפעול בכיוון המסחרי, תחשבו לרגע איזה מחזור מכירות יהיה לתרופה האמיתית הראשונה למחלות כמו אנורקסיה, אלצהיימר או פרקינסון.
ישנם רבים שטוענים שפריצת הדרך בתחום מחלות ה-CNS תגיע, אם בכלל, בעתיד הרחוק. תחום התרפיוטיקה של מחלות ה-CNS מגלגל כרגע כ-19 מיליארד דולרים ולפי התחזיות יגיע, ב-2025, ל-129 מיליארד, הכל תלוי בהתקדמות הטכנולוגית ובעיקר ב-AI. פריצות במיגור מחלות מהסוגים שהזכרנו יקפיצו הסכומים בהרבה.
מה שדחף אותנו לכתבה זו הייתה הקמת "חטיבת ציוד ה-GPCR" בחברת Thermo Fisher Scientific (סימול: TMO) שיוצאת בקמפיין לשכנע חברות שנכנסות לתחום ה-CNS להיעזר בשירותיה. GPCR (ה-G Protein-Coupled Receptor) היא אחת מסדרות הקולטנים המשמעותיות ביותר ואחראית על מגוון רחב של פונקציות פיזיולוגיות.
הקולטנים שלה לוקחים חלק בפעולות מהסוג של ראיה, חוש ריח, בקרה על התנהגות ומצב רוח, בקרה על פעילות המערכת החיסונית ובקרת מערכת העצבים האוטונומית שמפקחת על פעולות בלתי רצוניות מהסוג של פעימות סדירות של הלב, הנשימה, הפרשת הזעה והרוק. הכניסה של TMO לתחום מאותתת שהדלת לתרפיוטיקה במחלות ה-CNS מתחילה להיפתח.
מחלום מדעי למוצר צריכה: TMO מספקת את הסחורה TMO, שעליה כתבנו מספר פעמים מאז תחילת המאה ושאנחנו מחשיבים כאחת החברות שחשוב להיות במניותיהן לאורך זמן, היא החברה הגדולה בעולם לתמיכה בתהליך הפיכת המדע האקדמי למעשי, היא תומכת בחברות שמתכוונות להפוך חלום מדעי למוצר צריכה. חברות כאלו, אפילו ענקיות כפייזר או JNJ זקוקות לתמיכה לאורך הדרך, מהמעבדות וכל הציוד הנלווה דרך החומרים שהם ישתמשו (כימיקלים בעיקר), הבדיקות, המחקר שמלווה ואפילו חינוך העובדים ואת כל זה מספקת TMO.
אין חברה רפואית רצינית שאינה משתמשת בשירותיה של TMO לאורך חייה העסקיים וככל שהטכנולוגיה מתקדמת ותהליכי זיהוי ופיתוח של תרופות משתנים כך גם גדל הצורך במעורבותה של TMO. הצורך גדל עם ההתקדמות הטכנולוגית. החברה נכנסה למאה ה-21 עם מכירות של 2.28 מיליארד, הפסד של 36.1 מיליון (השנה האחרונה של הפסדים) או הפסד של 22 סנט למניה ובשווי חברה של 2.25 מיליארד.
ב-2010 הגיעו המכירות ל-10.57 מיליארד והרווח ל-1.03 או 3.46 רווח למניה כאשר בסוף 2010 היה ערך החברה כ-45 מיליארד. את 2018 סיימה החברה עם מכירות של 24.4 מיליארד ורווח נקי של 2.94 מיליארד או 11.12 דולר למניה ובשווי של 88 מיליארד.
השבוע הגיעה המניה לרמה של 273 דולר, עלייה של כ-24% מתחילת השנה ולשווי קרוב ל-109 מיליארד. מספרים כאלו נדירים אפילו בוול סטריט מה גם שהחברה מנוהלת מצוין עם בסיס פיננסי איתן. הקונצנזוס צופה מכירות של כ-26 מיליארד השנה עם רווח למניה של 12.2 דולר ואפילו ברמה הנוכחית נתנו שני האנליסטים האחרונים שבדקו במהלך המחצית השנייה של אפריל המלצות "קניה" ו"קניה חזקה". מחיר היעד כרגע 292 דולר.
הבנת ה-CNS אפשרית יותר מאי פעם בעבר לצד כניסתה של TMO נכנסו גם שתי ענקיות רפואה גרמניות Boehringer Ingelheim שהיא חברה פרטית בת 134 שנים ו-Merck KGaA (סימול: MRK.DE) בת ה-352 שנים, שתיהן בין 20 חברות הרפואה הגדולות בעולם, לתחום כאשר רכשו לאחרונה אחיזה בשתי חברות סטארט אפ, Domain Therapeutics הקנדית-צרפתית ו-Escient Pharmaceuticals האמריקאית בהתאמה.
עיסוקן של חברות הסטארטאפ הוא בדיוק בתחום ה-GPCR. שתי החברות יעסקו בזיהוי ופיתוח של דרכים חדשניות לטיפול במחלות שמקורן במרכז העצבים במוח ולמיטב זיכרוננו זו הפעם הראשונה שסטארטאפים מוקמים ספציפית על מנת להבין את דרכי ומנגנוני הפעולה של ה-CNS.
המדענים שעוסקים בפיצוחה של המערכת טוענים שמהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה הגיעו בהתקדמותן לשלב שבו הם מאמינים שהבנת ה-CNS אפשרית יותר מאי פעם בעבר והמטרה שלהם היא להגיע לייצור של תרופות שיוכלו להילחם/ למנוע את המחלות. יש חברות רבות, כולל ישראליות, ש"מחטטות" ב-CNS אבל חברה שמתמקדת רק בתחום לא פגשנו והעובדה שהשתיים גם גייסו כספים גדולים וגם מעניינות שתי ענקיות מהסוג שהזכרנו אומרת שהטכנולוגיה מתקרבת לפיענוח הסיסמה שתאפשר כניסה ל"מחשב של הקב"ה".
כקוריוז נציין שיש רבים שחוששים (במלוא הרצינות אגב) שפתרון חידות הפעולה של ה-CNS תרגיז את היושב במרומים שמנסים לגנוב לו את הפטנטים הכי חשובים שלו ואו אז יחזור על המבול. אולי, אבל מי לא ייקח סיכון לנוכח הכסף הגדול שמחכה במקרי ההצלחה? מהניסיון שלנו בתחום האנורקסיה למשל אין לנו ספק שכאשר ואם נראה "גלולת אנורקסיה" בשוק הביקוש לה יסתכם במיליארדים וכך כמעט לכל מחלות ה-CNS.
לדעתנו ובהכירנו היטב את מסלול ההתקדמות של הציוד הרפואי, הטכנולוגיה אכן מתקרבת. כבר היום כשליש מכל התרופות שאושרו על ידי ה FDA פועלות באמצעות ליפוף עם ה-GPCR אבל הידע לגבי איך המערכת כולה פועלת, איך פועלים הקולטנים וכו' עדיין רחוק מאוד מלהיות מובן. כאשר זה יקרה זה ילווה גם בצמיחה מסיבית של נישת המוליכים למחצה של תחום הרפואה לממדי עתק, מהגדולות בתעשייה.
אחת הסיבות לכניסת שתי החברות הגרמניות לתחום קשורה במחקר שנערך באוניברסיטת דרום קליפורניה בנושא המלטונין (Melatonin), הורמון שרכש שם עולמי כעוזר בבעיות שינה אצל מבוגרים, מווסת שעון ביולוגי. למרות שההורמון מצליח בייעודו המדע עדיין אינו מבין כיצד מתחבר ההורמון עם 2 קולטנים על מנת למלא ייעודו.
המדענים בקליפורניה הצליחו לשחזר את מבנה הקולטנים והם מאמינים שהצלחה זו תעזור לעצב תרופות שימגרו את הפרעות השינה שגם הן באות מכיוון ה-CNS. פריצת דרך זו עזרה לשכנע את החברות להשקיע בסטארטאפים. "המטרה שלנו", אמר ראש המחקר, הפרופסור לפיזיקה, כימיה ואסטרונאוטיקה, Vadim Cherezov (שווה לבדוק מי האיש), "הוא לספק את האינפורמציה על מבנה הקולטנים לחוקרים אחרים שיוכלו לעשות בזה שימוש לעיצוב תרכובות רפואיות חדשניות".
תעשיית הבריאות משמשת כשק חבטות בידי הפוליטיקאים לא פלא שסטארטאפים מוקמים לנושא ולא פלא שחברות ענק בוחנות. שני הסטארטאפים שהזכרנו כדוגמה יזדקקו להדרכה של תרמו פישר בבניית החברה לעתיד, מהמעבדה דרך קווי היצור, הבדיקות ותהליכי השיווק. בהכירנו היטב את החברה אין לנו ספק שהיא צריכה להיות בכל תיק אבל את זה אנחנו כותבים מאז תחילת המאה.
תעשיית הבריאות סובלת לאחרונה בוול סטריט (בהחלט לא במיין סטריט) מבעיית תדמית כאשר הפוליטיקאים משתמשים בה כשק חבטות על רמות המחירים. עם כל הכבוד לפוליטיקאים אנחנו לא רואים אפשרות להילחם בביקוש שהולך וגואה למוצרי המערכת בשיטת המקל (איומים על חברות).
לא רק שיש סקטור שהולך וגדל של אנשים שיכולים לשלם אלא שעלויות הפיתוח באמת מאמירות כל הזמן. הממשלות תצטרכנה לחפש דרכים אחרות (להגדיל סבסוד למשל). תעשיית הבריאות העולמית גלגלה ב-2017 6.7 טריליון דולרים, 52.2% (3.5 טריליון) מזה בארה"ב לבדה. התאוששות הכלכלה הגלובלית רק תגדיל הביקושים מ"שאר העולם", לבטח מסין והודו.
מי שרוצה להשתתף בפוטנציאל מיגור מחלות ה-CNS צריך, לדעתנו, לבנות לעצמו סל שמחציתו בסל הציוד הרפואי, ה-IHI, ולחלק המחצית השנייה בין סל המוליכים למחצה, ה-SOXX וסל הבריאות ה-XLV (או דומים להם). כל החברות בעלות הפוטנציאל בתחום נמצאות בהם.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
- 21.ברבר ברנרד 09/05/2019 14:48הגב לתגובה זוL'Tyrosine טיפול להאטת פרקינסון, עם תוצאות טובות מהטיפול המקובל לא בוצע עד היום מחקר מדעי על יעילותו
- 20.טמיר 09/05/2019 00:06הגב לתגובה זושלמה מה קרה לstmps ? ירדה מ160$ לפחות מ50$ מה קרה שם ?תודה
- משקיע נבון 09/05/2019 14:11הגב לתגובה זומה שמראה שהמכה מביטול ההתקשרות עם הדואר האמריקאי אנושה משצפו.
- הביזנס מאכזב (ל"ת)שלמה גרינברג 09/05/2019 12:11הגב לתגובה זו
- stmp 09/05/2019 15:14סביר ש 90 אחוז מקוראי הכתבה הבינו ש "אנחנו יכולים לקנות עכשיו ב 80 דולר מניה שרק לפני מספר חודשים הייתה קרוב ל 300 דולר" בעוד שמטרת כותב הכתבה הייתה לדעתי הפוכה (מעלים מניות למחירי סטרטוספירה). הכתבה [קונצנזוס האנליסטים חסר משמעות? מנהלי השקעות דורשים הפסקת תחזיות נשק יום הדין בוול סטריט ואחד המשתנים החשובים ביותר בהחלטות השקעה מאבד מכוחו. וגם: אומנות השיווק האמריקאית מעלה שאלות רבות שנוגעות למשקיעים שלמה גרינברג | 02/03/2019]
- 19.סמבטיון 08/05/2019 22:20הגב לתגובה זובא נתקן אותך, זה מרעין בישין ולא מריעין בישין
- 18.דב 07/05/2019 02:08הגב לתגובה זוצוטט באחד מהעיתונים הכלכליים בצורה הבאה: ""אני חושב שהמניות זולות עד כדי גיחוך אם אתה מאמין... שתשואה של 3% על האג"ח ל-30 שנה הגיוניות", אמר באפט בראיון לרשת "CNQ" של CNBC". שלמה אתה מבין על מה הוא מדבר, איזה מניות זולות עכשיו כשהמדדים מגדרים את השיא גם אחר הירידות של היומי.ים האחרונים?
- שלמה גרינברג 07/05/2019 11:24הגב לתגובה זוהציטוט פשוט מצוטט ע"י מישהו שגם לא קרא בעיון את מה שאמר באפט וכנראה גם אינו דובר אנגלית. באפט דיבר על מניות מסוימות וכדאי שלצד הידיעות שאתה קורא בתקשורת תנסה לחפש המקור ולקרוא לבד.
- 17.Azriel 06/05/2019 20:12הגב לתגובה זושלום שלמה, מה דעתך לגבי Brainstorm Cell? הם עובדים על דרכים להעביר מידע למוח באמצעות מולקולה. הם בשלב ניסוי 3 ב ALS ו בשלב ניסוי 2 ב MS.
- שלמה גרינברג 07/05/2019 11:28הגב לתגובה זואכן חלום גדול ואכן מה שכתבת מדוייק אבל זה עדיין חלום
- bcli "ביסלי" 07/05/2019 13:33בלעדי ל"כלכליסט": ג'קי בן זקן במגעים מתקדמים להשקעה בבריינסטורם אם וכאשר ייתחם הסכם ההשקעה, המימון החדש עשוי להספיק לחברה להשלמת ניסוי קליני ראשון של תרופת הדגל של החברה, שנועדה לסייע לחולי ALAS עומר ענבר18:41 17.02.10 אם וכאשר ייתחם הסכם ההשקעה, המימון החדש עשוי להספיק לחברה להשלמת ניסוי קליני ראשון של תרופת הדגל של החברה.
- 16.לשלמה 05/05/2019 15:36הגב לתגובה זובענייני רפואה ותרופות מידי פעם אני מזהה אי דיוקים או שטחיות מסויימת..וכמובן מבין שלא כאן המקום לרדת לפירטי פרטים ..
- 15.מה דעתך על הרפואה התאית? פלוריסטם? לדוגמא (ל"ת)מיכאל 05/05/2019 09:17הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 05/05/2019 11:41הגב לתגובה זוכתבתי אין ספור כתבות בנושא כולל על פלוריסטם אבל זו אינה הדוגמה הטובה לסקטור
- psti 05/05/2019 09:48הגב לתגובה זו"תמיד יגיעו פרייארים חדשים שיחליפו את הפרייארים הקודמים" גם אם הם עכשיו הנפיקו וגרמו לקריסה של המניה ב 30 אחוז - ישר יצוצו פרייארים חדשים שיחשבו שזו הזדמנות חייהם. תחשוב על אלה שנכמסו לפני 8 שנים בשנת 2011 אחרי שקראו שהם מקימים מפעל למכירות של מיליאר ד דולר (פלוריסטם תקים מפעל בחיפה עם פוטנציאל מכירות של מיליארד דולר בשנה מניית החברה הגיבה בזינוק של 9% בעקבות הדיווח; פלוריסטם נסחרת בתל אביב ובוול סטריט לפי שווי שוק של 135 מיליון דולר דרור רייך 26.07.2011)
- כיצד אתה מסביר את כל שיתוף-פעולה… מדובר בגופים רציני (ל"ת)מיכאל 05/05/2019 14:52
- קדימה פרייארים 05/05/2019 13:25"הסכם החכירה של המפעל החדש יחל בינואר 2012 לתקופה של כ-5 שנים עם אופציה להארכת התקופה ב-5 שנים נוספות."
- 14.סימול bway 04/05/2019 19:26הגב לתגובה זוהצליחה "להציף ערך של פחות מאחוז (8 סנט על הנפקה במחיר של 11 דולר). איך העולם לא מגלה אותה ?
- מלכת הcns?? (ל"ת)שלמה גרינברג 06/05/2019 12:54הגב לתגובה זו
- אריק 06/05/2019 12:52הגב לתגובה זו.
- bway 06/05/2019 18:47וזה במילים שלהם ! חגיגה בביומד: בריינסוויי קיבלה אישור FDA לטיפול בדיכאון: המנייה טסה 16% לאחר חודשים ארוכים של המתנה, מקבלת היום בריינסוויי הכרה בינלאומית בטכנולוגיית ה-DEEP TMS. מנכ"ל בריינסווי, עוזי סופר: "אני מאמין שהאישור ישפיע על השיווק בעולם כולו ולא רק בארה"ב" חן דרסינובר | 09/01/2013 האישור שקיבלה בריינסוויי מגיע לאחר חודשים ארוכים של המתנה. בבריינסוויי מציינים כי הטיפול עשוי להוות אבן דרך מרכזית בשינוי יסודי באופן הטיפול בחולי דיכאון. בחברה מעריכים כי האישור מהווה "פריצת דרך משמעותית ופותח שוק משמעותי ביותר בארה"ב שהיקפו מוערך בעשרות מיליארדי דולרים בשנה".
- 13.נדי 04/05/2019 18:52הגב לתגובה זואכן אתה מזכיר את tmo לעיתים קרובות ובהחלט צריך להוסיף אותה להחזקות . מה דעתך על Softbank והשקעותיה השונות? SFTBY
- 12.דני 04/05/2019 10:22הגב לתגובה זושלמה שלום, אשמח לשמוע את דעתך על מניית חברת Enviva Partners.
- אין לי דעה בנושא (ל"ת)שלמה גרינברג 04/05/2019 17:32הגב לתגובה זו
- 11.אבנר 04/05/2019 01:36הגב לתגובה זוהיי שלמה, האם יהיה מאמר על תחום הקנאביס? אומנם מדובר בתחום עם הרבה 'הייפ', אבל אני מניח שתוכל לשפוך אור ולכוון לחברות הרציניות בתחום.
- בהזדמנות (ל"ת)שלמה גרינברג 04/05/2019 17:30הגב לתגובה זו
- 10.איציק 03/05/2019 17:24הגב לתגובה זוראשית אציין שהטורים שאתה כותב מעניינים ומדגישים נישות שוות בדיקה. לגבי TMO (השקעה שהוכיחה את עצמה) לא ברור למה הכוונה כשאתה מציין את "חטיבת ציוד ה-GPCR" שלה. הקולטנים מסוג GPCR ידועים ונחקרים כבר שנים (ועדיין לא ברור אם שם מסתתר לו הגביע הקדוש) אז איך בדיוק TMO נכנסת לתחום ?? האם בציודים וחומרים המאפשרים מחקר של קולטני ה- GPCR ? ואם כן אז עדיין בלי קשר להיותה של TMO חברה מצוינת, השקעה ב- TMO או בתעודות סל צריכה להתבסס על המכלול שהן מציאות ולא על בסיס החלום על פריצת דרך משמעותית בחקר קולטני ה- GPCR. אשמח לקרוא את הערותיך בנושא.
- שלמה גרינברג 04/05/2019 17:30הגב לתגובה זוhttps://www.thermofisher.com/il/en/home/industrial/pharma-biopharma/drug-discovery-development/target-and-lead-identification-and-validation/g-protein-coupled.html?gclid=EAIaIQobChMIzoX0pYuC4gIVEKmaCh1a7g20EAMYASAAEgLtIfD_BwE&s_kwcid=AL!3652!3!257530064126!p!!g!!gpcr&ef_id=EAIaIQobChMIzoX0pYuC4gIVEKmaCh1a7g20EAMYASAAEgLtIfD_BwE:G:s&s_kwcid=AL!3652!3!257530064126!p!!g!!gpcr
- 9.אנורקסיה מחלה שהבסיס שלה הוא נפשי/פסיכולוגי (ל"ת)יוסי 03/05/2019 17:22הגב לתגובה זו
- וזה אומר מה בדיוק?? (ל"ת)שלמה גרינברג 04/05/2019 17:27הגב לתגובה זו
- זה אומר שהמרכיב החשוב בטיפול הוא תומך נפשי, ולא כימי (ל"ת)יוסי 04/05/2019 20:11
- 8.לרון 03/05/2019 16:58הגב לתגובה זוהוא סימפטומטי מעיקרו,תאמרו לי בבקשה מה הסיבה לנזלת? סתם דוגמא.מעבר לזה ההתקדמות היא איטית וחלקית ,למשל החצבת ש"הודברה "ועכשיו חוזרת,בקשר למוח אין שום סיכוי להתקדמות מהותית כי המוח האנושי חוקר את עצמו בצורה של "סיעור מוחות" התקוה טובה אך הבעיה שהרבה כסף "שקרי" מושקע לצורך רווחים בלבד ולא לתועלת האנושות ממש!
- רז 06/05/2019 12:56הגב לתגובה זו.
- לרון 06/05/2019 16:38בצורות שונות על אותה בעיה זהו סיעור מוחות אקדמי במיטבו!
- לרון 04/05/2019 17:53הגב לתגובה זו????????????????
- וואו !! (ל"ת)שלמה גרינברג 04/05/2019 17:27הגב לתגובה זו
- לרון 05/05/2019 10:17מוטציה כלשהי כמו וירוס אכן זה יהיה וואו!!!
- 7.רז 03/05/2019 14:07הגב לתגובה זו.
- 6.ירדן 03/05/2019 07:39הגב לתגובה זושלום שלמה ושוב רב תודות על המאמרהאם יצא לך לעבור על הדוחות של san נראה כי העלייה של החודשיים נעצרה מייד אחרי פרסום הדוח, יש בו משהו מעניין לדעתך ? תודה
- שלמה גרינברג 03/05/2019 15:50הגב לתגובה זוהבנק משתפר מרבעון לרבעון
- 5.מומחה לקנוניות 03/05/2019 00:20הגב לתגובה זולכן למשל מנסים עשרות שנים לרפא סרטן ואלצייהמר ובחיי ם לא יצליחו.
- אתה מתכוון שכולם צריכים לעבור לפליאו (ל"ת)רק פליאו 03/05/2019 13:38הגב לתגובה זו
- רז 06/05/2019 12:57.
- 4.אנורקסיה היא מחלה שהבסיס שלה פסיכולוגי ולא נוירולוגי (ל"ת)נא לא לערבב 02/05/2019 23:20הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 04/05/2019 17:26הגב לתגובה זותוכיח זאת ואסדר לך מענק אדיר
- לרון 06/05/2019 11:35העבר לו משהו מהמענק המובטח,נוירולוגיה לא עוסקת באנורקסיה,אין תרופות נוירולוגיות לכך זה לא כמו האל דופה לטיפול בפרקינסון!
- מכיר את דעת הפסיכיאטריה, ומכיר מקרים מהחיים (ל"ת)יוסי 04/05/2019 20:14
- 3.מרדכי 02/05/2019 21:43הגב לתגובה זושלום שלמה, תודה על הכתבה המושקעת והאיכותית, אין דברים כאלו! אשמח להתייחסותך על המדד S&P TECHNOLOGY SELECT SECTOR NTR בפרט, ועל הייחס הכללי והנכון בינו ולבין המדדים 100 NASDAQ ו MORNINGSTAR WIDE MOAT FOCUS , האם זה נכון לומר ש S&P TECHNOLOGY, הוא צריך להיות העיקרי מבין שלושתם?
- שלמה גרינברג 04/05/2019 17:25הגב לתגובה זואלו מדדים שונים לחלוטין
- מרדכי 04/05/2019 22:16לתובנות מיוחדות לגבי הS&P TECHNOLOGY, תודה
- מרדכי 04/05/2019 22:13ברור שאלו מדדים שונים לחלוטין (למרות שגם הNASDAQ 100 וגם הS&P TECHNOLOGY מתעסקים באופן כללי בטכנולוגיה), אך נראה שניתן לומר שהS&P TECHNOLOGY שובר את הNASDAQ בתחום הטכולוגיה והMOAT שובר את את הS&P 500 במניות כלליות, ולכן אשמח לדעת מה האיזונים לדעתך מבין שלושלתם?
- 2.דינו 02/05/2019 14:47הגב לתגובה זותודה על הכתבה המרתקת שלמה. לגבי חברת נוירולוג'יקס שהזכרת בכתבה, היש סיכוי לדעתך שתחזור לפעילות? יש מי שעדיין מחזיקים במניה שלה.
- החברה לא קיימת ויש רבים (ביניהם אנכי) שמחזיקים (ל"ת)שלמה גרינברג 03/05/2019 15:52הגב לתגובה זו
- לרון 05/05/2019 10:45עד היום חשבתי שאתה רובוט היושב על "הר ירוק"
- 1.תודה שלמה אחלה כתבה (ל"ת)גטלין 02/05/2019 12:45הגב לתגובה זו