מניית טבע צנחה וחשבתם לקנות? תחשבו שוב, היא עדיין יקרה לעומת המתחרות
ניתוח מקיף של ניר חצב על התעשייה הגנרית - מיילן רווחית יותר מטבע, פחות ממונפת מטבע, ונסחרת במכפיל נמוך יותר; עדיין - כל התעשייה בירידה. אז במי להשקיע? ומה העתיד של פריגו?
אחרי הטור הקודם שעסק בטבע, באתגרים שלה ובדרכים האפשריות להקל עליהם, מתבקש לדבר על שתיים מהמתחרות הגדולות שלה בתעשייה הגנרית - מיילן ופריגו.
מעבר לכך שהחברות היו עד לא מזמן שלוש מהחברות הגדולות במדדים בתל אביב (מיילן כזכור נמחקה ממסחר בתל אביב לפני כשנה וחצי), הקשר ביניהן הוא הרבה יותר הדוק. באפריל 2015 הציעה טבע לרכוש את מיילן תמורת 82 דולר למניה, בשילוב של מזומן ומניות (מניית טבע הייתה שווה אז כ-60 דולר). בתזמון לא מקרי, וכנראה בניסיון להתחמק מאותה הצעת רכש, כמה שבועות לאחר מכן הגישה מיילן הצעה לרכוש את פריגו.
לאחר דחייה של כמה הצעות, ההצעה הסופית עמדה על 75 דולר למזומן ועוד 2.3 מניות מיילן על כל מניית פריגו. בהתחשב במחיר מניית מיילן באותה תקופה (כ-72 דולר), ההצעה שיקפה לפריגו מחיר של כ-240 דולר למנייה. בסופו של דבר, אף אחת מהצעות הרכש לא התממשה.
מיילן נאבקה בכל כוחה נגד הצעת הרכש של טבע, שבסופו של דבר נסוגה מההצעה ורכשה את החטיבה הגנרית של Allergan. מיילן ניסתה לעקוף את הנהלת פריגו והלכה לרכישה עוינת, אבל נכשלה לאחר שרק כ-40% מבעלי מניות פריגו הסכימו להצעת הרכש (מתחת לרף הנדרש של 50%).
צניחה במניות הגנריקה - האם יהיה שינוי?
ארבע שנים חלפו. מניית טבע נסחרת ב-9.17 דולר למנייה, פחות משישית משוויה בעת הצעת הרכש למיילן, שמצידה נסחרת כיום ב-19.27 דולר למנייה, כרבע מהשווי ששיקפה לה הצעת הרכש של טבע. פריגו נסחרת כיום בכ-50.6 דולר למנייה, כחמישית מהשווי ששיקפה הצעת הרכש של מיילן.
קל מאוד לשפוט לחומרה את ההנהלות ובעלי המניות של חברות אלו, שסירבו להצעות רכש שהיום נראות דמיוניות. עם זאת, חשוב לזכור שזוהי חוכמה מהסוג הבעייתי ביותר, חוכמה בדיעבד. הנהלת מיילן סירבה בתוקף להצעת הרכש של טבע כי האמינה באמת ובתמים שזוהי הצעה המעריכה את החברה בחסר. מיילן הייתה אז חברה במומנטום עסקי מצוין.
בעלי המניות של פריגו, כולל חלק ניכר מהגופים המוסדיים בארץ, דחו את הצעת הרכש של מיילן, כי האמינו כי היא אינה משקפת כראוי את שווי החברה. גם פריגו הייתה אז חברה צומחת ומאוד אטרקטיבית. לדעתי, השיעור החשוב ביותר שאפשר ללמוד מסאגת הרכישות של טבע-מיילן-פריגו הוא שיעור בחשיבות העצומה של תזמון ואופורטוניזם בשוק ההון. לפעמים, עדיף ציפור, ואפילו ציפור לא גדולה (כלומר פרמיה לא גדולה על מחיר השוק) ביד, על שתי ציפורים על העץ.
התעשייה הגנרית, שנראתה אז כתעשייה בצמיחה מבנית ארוכת טווח, איבדה מאז הרבה מה"Mojo" שלה. שיעור נוסף הוא שיעור בצורך הגדול בהטלת ספק. כשטבע הציעה לרכוש את מיילן ואת החטיבה הגנרית של אלרגן, היא דיברה על סינרגיות משמעותיות ועל תרומה ניכרת לרווח למנייה. בין זה לבין המציאות היה כמובן מרחק ענק ואת זה חשוב לזכור כשבוחנים רכישות עתידיות.
לפני שאנתח את מצבן של מיילן ופריגו בימינו, כמה מילים על תעשיית התרופות הגנריות.
החור בדלי הולך וגדל
גורם מרכזי לירידה החדה בשוויין של טבע, מיילן ופריגו הוא החולשה בתעשייה התרופות הגנריות, בעיקר בארה"ב. כדי להבין את החולשה הזאת, צריך לחזור ליסודות המודל העסקי של החברות הגנריות.
אפשר לדמות את המודל העסקי של חברת תרופות גנרית לדלי עם חור. החור הוא הירידה במחירים של תרופות גנריות קיימות, שנובעת מכך שכל הזמן נכנסות עוד חברות לתחרות על תרופות שאיבדו את ההגנה הפטנטית שלהן. אם החברה הראשונה שמייצרת גרסה גנרית לתרופה אתית נהנית מנפח מכירות ומשיעורי רווחיות נאים, כשהחברות הגנריות ה-2-3 נכנסות, המחירים צונחים ובהתאם, גם שיעורי הרווחיות.
כדי להתמודד עם אותו חור, החברות הגנריות צריכות כל הזמן "להוסיף מים לדלי", על ידי השקות של גרסאות גנריות לתרופות חדשות. זהו לא מצב חדש והוא מהווה חלק קוהרנטי מהמודל העסקי בתעשייה. עם זאת, בשנים האחרונות גודלו של החור בדלי, כלומר קצב שחיקת המחירים של המוצרים הקיימים, היה גדול מדי, וגרם לדלי להתרוקן בקצב מהיר.
למה זה קורה? בגלל שתי סיבות מרכזיות. הראשונה היא כוח רב יותר מצד הלקוחות של חברות התרופות הגנריות. צריך לזכור שטבע/ מיילן/ פריגו וחברות התרופות האחרות כמעט ולא מוכרות ישירות לצרכן, אלא עוברות דרך גורם מתווך, שהוא לרוב סיטונאי תרופות (Drug Wholesalers) דוגמת McKesson, AmerisourceBergen ו-Cardinal Health.
הכוח של אותם סיטונאים גדל בשנים האחרונות בעקבות כמה מיזוגים ורכישות - בין השאר, ניתן לציין מיזוגים בין AmerisourceBergen ל-H.D Smith ובין Mckesson לחטיבת שירותי הבריאות של CVS. אותם מיזוגים הגדילו את הכוח של הסיטונאים, על חשבון חברות התרופות, ואפשרו להם לקבל מחירים נוחים יותר מבחינתם.
סיבה נוספת להאצה בקצב שחיקת מחירי התרופות הגנריות היא המדיניות של ה-FDA. רגולטור המזון והתרופות בארה"ב מודע היטב לתסכול של הצרכנים האמריקאים ממחירי התרופות וכפוך ללחץ רב מצד פוליטיקאים, בעיקר בתקופות בחירות. ל-FDA אין אפשרות לבצע שינוי חקיקה מרחיקי לכת במערכת הבריאות האמריקאית, אבל הוא כן יכול לשלוט במה שתחת אחריותו – קצב אישורים של תרופות חדשות.
ה-FDA מדווח מדי שנה על מספר התרופות שקיבלו אישור ANDA (Abbreviated New Drug Application), שהוא האישור הנחוץ לשיווק תרופה גנרית. כמו שניתן לראות בגרף למטה, מספר זה זינק בשנתיים האחרונות, כחלק ממדיניות מוכוונת של ה-FDA. על פניו, עלייה במספר התרופות הגנריות היא בשורה חיובית לחברות הגנריות, שיכולות לנגוס בנתח שוק של התרופות האתיות.
בפועל, זוהי חרב פיפיות. רק חלק קטן מהתרופות הגנריות המאושרות הן לתרופות אתיות ללא תחרות גנרית קיימת. הרוב המוחלט של התרופות המאושרות הן לאינדיקציות להן יש כבר גרסה גנרית קיימת ולכן, הן מגבירות את התחרות הקיימת בשוק. לכן, קצב האישורים הגבוה של ה-FDA הוא גורם מכריע בהשפעתו על ירידת מחירי התרופות הגנריות בארה"ב.
מספר התרופות שקיבלו אישור ANDA מה-FDA בין השנים 2015-2018
מקור: FDA, Tree Garden Capital.
נכון לנקודה זו ב-2019, אין סימן לכך שה-FDA מוריד את הרגל מהגז ולכן, המגמה הכללית צפויה להימשך – תחרות חזקה על התרופות הגנריות הקיימות ולכן, קצב שחיקת מחירים גבוה. מגמה זו גם באה לידי ביטוי בהתבטאויות העדכניות של הנהלות החברות עצמן. Brendan O'Grady, ראש הפעילות של טבע בצפון אמריקה, ציין בשיחת הוועידה לאחר דו"חות הרבעון הראשון 2019 כי הוא לא צופה ריבאונד בקצב שחיקת המחירים בארה"ב וכי הסביבה ממשיכה להיות תחרותית.
מיילן – יותר רווחית, פחות ממונפת
ההשוואה הטבעית ביותר היא בין מיילן לטבע. לשתי החברות פעילות גנרית משמעותית, ביחד עם תרופת ענק (בטבע – קופקסון, במיילן – אפיפן) שהיוותה נתח קריטי מהרווח, אך איבדה הגנה פטנטית וכעת המכירות שלה צונחות. כפי שניתן לראות בטבלה למטה, מיילן היא חברה יותר רווחית ופחות ממונפת מטבע.
* בהתבסס על תחזיות הקונצנזוס בשוק לרווח למנייה ול-EBITDA המתואם.
על פניו, מצבה הפיננסי של מיילן טוב משמעותית משל טבע. מצב זה מתבטא בדירוג ההשקעה (Investment Grade) שנותנות סוכנויות הדירוג לחוב של מיילן, לעומת החוב של טבע שמדורג ב-High Yield. יחס החוב נטו ל-EBITDA (החזוי) של מיילן הוא סביב ה-4, יחס לא נמוך באופן אבסולוטי אבל שמרני בהרבה משל טבע.
נכון לסוף הרבעון הראשון 2019, החוב נטו של מיילן עומד על כ-14 מיליארד דולר והחברה מעריכה כי הוא יקטן ב-1.1 מיליארד דולר עד לסוף השנה. תחזיות הצמיחה של מיילן רחוקות מלהיות מרשימות, אבל הן טובות משל טבע – כפי שניתן לראות בטבלה לעיל, הרווח המתואם למנייה של מיילן ב-2020 צפוי להיות נמוך בכ-1% מרמתו ב-2018, זאת לעומת טבע, שצפויה לראות ירידה של כ-12% בין השנים 2018 ל-2020.
צריך לזכור שכמו טבע, גם מיילן נמצאת בעיצומן של שתי פרשיות משפטיות מורכבות - פרשת שיווק התרופות מבוססות האופיואידים ופרשת תיאום מחירי התרופות הגנריות בארה"ב. כמו במקרה טבע, גם מיילן עשויה להתמודד עם קנסות גדולים, שיאתגרו את מצבה הפיננסי. עם זאת, מיילן ערוכה טוב יותר להתמודד עם קנסות אלו.
פריגו מתרחקת מפעילות הגנריקה
פריגו היא חברה שונה ממיילן וטבע. אמנם גם לפריגו יש חטיבת תרופות מרשם גנריות (חטיבת ה-Rx), אך היא מהווה כחמישית בלבד מהכנסותיה. שאר ההכנסות מגיעות ממכירות תרופות OTC ישירות לצרכן, פעילות מוטת-צריכה ולכן, בעלת מאפיינים אחרים בתכלית. פריגו נמצאת בעיצומו של תהליך אסטרטגי נרחב, שכולל ניסיון למכירה (או הנפקה - Spin Off) של פעילות תרופות המרשם שלה. החברה מעריכה כי תהליך זה יסתיים בסוף 2019 או במהלך 2020.
מהלך זה צפוי לאפשר לחברה להתמקד בליבת הפעילות שלה – פעילות מכירת תרופות OTC ישירות לצרכן. במידה והמהלך יצליח הוא יאפשר לפריגו להקטין את החוב שלה ולהגדיל את הגמישות בביצוע רכישות עתידיות. למעשה, פריגו כבר החלה לבצע רכישות משלימות, כשהודיעה בשבוע שעבר על השלמת רכישת Ranir Global Holdings, ספקית תרופות OTC אוראליות במותגי רשת, תמורת 750 מיליון דולר. רכישה זו אף גרמה לפריגו להעלות את תחזית הרווח למנייה שלה ל-2019 ב-10 סנט.
להיפרדות של פריגו מעסקי ה-Rx שלה יש גם מחירים. זוהי הפעילות הרווחית ביותר של החברה, ובפער גדול - ברבעון הראשון של 2019 היא רשמה מרווח תפעולי מתואם של 33.9%, לעומת מרווח של 18.3% בפעילות הצרכנית בארה"ב ושל 15.4% בפעילות הצרכנית הגלובאלית.
פעילויות הצריכה של פריגו סובלות גם הן ממומנטום שלילי. ב-2018 פעילות הצריכה בארה"ב רשמה ירידה של 0.8% במכירות וגם ירידה של 510 נקודות בסיס במרווח התפעולי ל-18%. פעילות הצריכה מחוץ לארה"ב רשמה צמיחה מינורית של 0.3% ב-2018 והמרווח התפעולי שלה ירד ב-240 נקודות בסיס ל-12.9% בלבד. מגמה זו, של אי-צמיחה במכירות ודעיכה ברווחיות של פעילות הצריכה, נמשכה גם ברבעון הראשון של 2019.
על פניו, פריגו מחזיקה ביחסים פיננסיים שמרניים - חוב נטו של כ-2.4 מיליארד דולר ויחס חוב נטו ל-EBITDA חזוי של 2.64. עם זאת, החברה מתמודדת עם שתי שומות מס ענקיות. אירלנד דורשת מפריגו תשלום מס של 1.6 מיליארד אירו בעקבות עסקת Elan מ-2013 וארה"ב דורשת תשלום מס של 843 מיליון דולר בעקבות רכישת חברת Athena (חברת בת של Elan). לא ברור כיצד יסתיימו הדיונים בין פריגו לבין רשויות המס באירלנד ובארה"ב, אך לנושא זה צפויה להיות השפעה קריטית על האיתנות הפיננסית של החברה, וכפועל יוצא כמובן שגם על מנייתה.
באופן מסורתי, פריגו נסחרת במכפילי רווח גבוהים משל טבע ומיילן. הסיבה לכך היא שפעילות הצריכה שלה זוכה למכפילים נדיבים יותר מהשוק, בשל היציבות היחסית שלה, בהשוואה לפעילות הגנריקה התנודתית. זה המצב גם כיום ומניית פריגו נסחרת במכפיל רווח של 12.7 ובמכפיל EV/EBITDA של 10.2 על תחזיות השוק ל-2019.
אז במי להשקיע?
בשבוע שעבר פירטתי את הסיבות לדעתי השלילית על מניית טבע. למרות שמיילן נמצאת במצב טוב משל טבע, גם היא מתמודדת עם דעיכה בפעילותה ועם אי וודאות גדולה בעקבות שתי פרשיות משפטיות מורכבות. הסיפור בפריגו הוא שונה ובמידה והחברה אכן תצליח למכור את חטיבת ה-Rx שלה, היא תהיה יותר חברת צריכה ופחות חברת תרופות, על כל המשתמע מכך (יותר יציבות ולכן גם מכפילים גבוהים יותר מהשוק).
עם זאת, כשמסתכלים על המגמות בתוך פעילות הצריכה שלה, התמונה עדיין לא מעודדת – המכירות מתקשות לצמוח והרווחיות ממשיכה להישחק. לכך יש להוסיף את אי הוודאות בעקבות דרישות תשלום מס בהיקף מצרפי של כ-2.7 מיליארד דולר. מסיבות אלו, גם מניית פריגו אינה אטרקטיבית מבחינתי בשלב זה, לפחות עד שתציג שיפור בפעילויות הליבה שלה.
הכותב הוא מייסד ושותף מנהל בקרן הגידור Tree Garden Capital, המחזיקה פוזיציות Short על מניית טבע.
המידע המוצג בסקירה זו מהווה מידע כללי והינו חומר מסייע בלבד ואין לראות בו כמידע עובדתי או שלם וממצה של כל ההיבטים הכרוכים בהשקעה בני"ע, וכן אין לראות במידע האמור כהמלצה או כתחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא או לרכישת נייר הערך. האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ/שיווק השקעות ו/או תחליף לייעוץ/שיווק השקעות ו/או ייעוץ מס בידי מי שמוסמך לכך, המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.
לקריאת טורים נוספים של ניר חצב:
טבע נסחרת במכפיל רווח 4, אבל זה לא אומר הרבה!
הסכנה בהשקעה בחברות הביוטכנולוגיה
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
25.תודה על הכתבה והניתוח. מעניין מאד (ל"ת)מארק 15/07/2019 08:36הגב לתגובה זו0 0סגור
-
24.הבן אדם חשף את הפוזיציה שלושי 12/07/2019 10:58הגב לתגובה זו3 0אם היה אומר למכור ולא מספר שהוא בשורט אז הוא נוכל אבל בא בן אדם אומר לך שהוא בשורט ואז מסביר למה בניתוח רציני וכולם פה אומרים הוא שורטיסט זה הטיעון מנגד?? מי שבעד טבע שיענה על הסעיפים שלא יגיד שורטיסט שורטיסטסגור
-
מה השטויות האילו ?????אילן 13/07/2019 12:29הגב לתגובה זו0 1אני אילן ,ללא שום פוזיציה בחברת תרופות כלשהיא, יכול לאומר לך שמזמן לא קראתי ניתוח כלכלית כל כך שקוף, הוגן וממצא של חברה !!!! מה לא ברור בניתוח ?? כל הדיוט מבין שכרגע אין מה מה להשקיע בחברות תרופות , ומי שעושה כן בעת הזו , שם כספו על קרן הצבי !!!! ייתכן שהתמונה תשתנה בעוד כשנה או שנתיים או שלוש , אבל כרגע התמונה עגומה !!!!סגור
-
23.רדיפה ...רינה 11/07/2019 11:10הגב לתגובה זו1 0המסע היומי הנמשך נגד טבע של אינטרסנטים..סגור
-
22.אני מניח שלכל אורך המוקד תמיד חשבתם עכשיו... :למתלבטים 10/07/2019 22:11הגב לתגובה זו0 2לא יירד יותר ומכאן יעלה..ומה קרה? ומה יקרה? לא אגיד על-מנת לא לייאש...חישבו היטב...ראו מה קרה ל D.B ועוד רבות ולא טובות.סגור
- טען עוד
-
איזה כדורים אתה לוקח?! (ל"ת)דנה 11/07/2019 05:41הגב לתגובה זו2 1סגור
-
21.לכל האנליסטיםרובי 10/07/2019 21:10הגב לתגובה זו5 1תעשו טובה ותפסיקו לזיין את המוח עם הכתבות המטופשים שלכם.עד היום לא פגעתי בכלום.כל מה שאתם כותבים זה בולשיט אחד גדולסגור
-
20.הכותב הוא בעל אינטרס לפגוע בטבעשורט 10/07/2019 18:06הגב לתגובה זו11 2רוצה להוריד את מחיר המנייה ולפגוע המשקיעים.לא מבין כלום ורק רוצה לעשות רע.מי שמקשיב לכתב הזה עלול להפסיד את כל כספו.סגור
-
כמה שאתה טומטום. (ל"ת)אוייש 10/07/2019 21:58הגב לתגובה זו1 1סגור
-
אתה צודקרובי 10/07/2019 21:12הגב לתגובה זו4 0לא צריך להתייחס לכל האנליטית שמסקרים לא מתוך ידע אלה מתוך רוע להזיק למנייהסגור
-
19.בקיצר תיקנובנימין 10/07/2019 17:55הגב לתגובה זו6 0ברגע שקרנות הגידור אומרות "שורט" זה הזמן לקנות, כשיגידו "תקנו" זה הזמן לברוח..סגור
-
18.כל המניות האלו שורטמיכה 10/07/2019 17:30הגב לתגובה זו1 2אין טעם להיכנס למניות מסוג זה, צודק בכתבה, כל התעשייה על הפניםסגור
-
17.הלך השורט? (ל"ת)דוד 10/07/2019 16:16הגב לתגובה זו4 0סגור
-
16.טבעאיציק 10/07/2019 15:28הגב לתגובה זו8 1זה טריק ידוע של כתבים ירודים שמשתמשים בתמונה של טבע להשיג יותר קוראים,טבע בקרוב תטביע אתכםסגור
-
לטבע אין זכות קיום אפס=(חובות - שווי נכסים) . (ל"ת)אילן 13/07/2019 12:33הגב לתגובה זו0 1סגור
-
15.עיקביות מרשימה בצורה שליליתג׳קי 10/07/2019 15:20הגב לתגובה זו4 0וכל זאת רק בגלל שאתה בפוזיציה זו ובשלב זה מתאים לך שהיא תרד , כדי שתוכל לקנות הרבה והזול .בהצלחה .סגור
-
14.אופנהיימראופנהיימר 10/07/2019 14:59הגב לתגובה זו4 1תחזור לאופנהיימר. חסרים שם כמה בינוניים כמוךסגור
-
13.עוד כתבה של הילד הזה?האנליסט 10/07/2019 14:56הגב לתגובה זו7 1כתבה ארוכה שלא מחדשת כלום ובסוף ההמלצה היא לא לקנות כלום. מבקש להפסיק לתת במה לליצן הזהסגור
-
12.הפוך גוטה הפוךרוני 10/07/2019 14:40הגב לתגובה זו7 1המניה בדרך למעלהסגור
-
חחח (ל"ת)חחח 10/07/2019 21:59הגב לתגובה זו0 1סגור
-
11.ממליצים וזה לא חוקיעמרם מירושלים 10/07/2019 14:03הגב לתגובה זו4 0אין יום שאין לכם משהו רע על טבע...אוספים סחורה?בעצם כאן אתם ממליצים להתפטר מסחורה בניגוד לחוק..עוד תיתבעו על כךסגור
-
10.אני מופסד 85% על הנייר...אחזיר את ההפסד תוך 3 שנים (ל"ת)אבי 10/07/2019 13:38הגב לתגובה זו7 1סגור
-
תגיד סלמת על הכסף אם יש לך הפסד 85% בטבע נשאר לךפופו דולוש 10/07/2019 22:43הגב לתגובה זו2 3להטמין את הראש בחול , מי מתעסק בזבל כזה של מניה ששווה פח אשפה 0000000 אחד גדול . היא כבר נחשבת מלזמן מניה מתה החובות מעל ער כל החברה אז מה נשאר , להגיד קדיש 10 אנשים וסלמת .סגור
-
לעולם לא תגיע לרבע ממחיר השיא. יענו רבע מ70דולר (ל"ת)סלח לי אחי 10/07/2019 22:02הגב לתגובה זו1 1סגור
-
חחח חי בסרט, טבע תצלול עוד 50 אחוז. (ל"ת)אלין 10/07/2019 15:48הגב לתגובה זו5 5סגור
-
9.ניר השוואה חשובה, יישר כח (ל"ת)דניאל 10/07/2019 13:21הגב לתגובה זו2 1סגור
-
כל יומיים כתבה שלילית שלו .ג׳קי 10/07/2019 15:25הגב לתגובה זו4 0וכל זאת רק כי הוא נימצא בפוזיציה שורט .סגור
-
8.זה לא רציני חחחשי 10/07/2019 13:06הגב לתגובה זו10 1"הכותב הוא מייסד ושותף מנהל בקרן הגידור Tree Garden Capital, המחזיקה פוזיציות Short על מניית טבע."סגור
-
7.ניתוח ברור ומקצועי (ל"ת)נהנתי לקרוא 10/07/2019 13:06הגב לתגובה זו3 9סגור
-
שטויותג׳קי 10/07/2019 15:22הגב לתגובה זו4 0הכל מגמתי .סגור
-
6.מניה לרכישה לתיקון הבא - קראפט-היינץ.רז 10/07/2019 13:00הגב לתגובה זו0 0וגם GE.סגור
-
5.פחחחחח הצחקת אותייוסי 10/07/2019 12:47הגב לתגובה זו7 0הוא בשורט על טבע חיחיחי למה שדעתו תעניין מישהו בכלל....עכשיו קונה 150,000 נקוב.סגור
-
מניית טבע יקרה ביחס לאחרות ...יוסי . ח . 10/07/2019 18:10הגב לתגובה זו0 2כתבה מעניינת מאוד רק שלא ברור מי מהן הכי זולה ואטרקטיבית ביחס לכותרת ולניתוח ...סגור
-
4.נמאסתםקובי 10/07/2019 12:19הגב לתגובה זו10 0ייאללה כבר, ניסית בכתבה הקודמת ולא הצליח לך ...שחרר אותנו מההמלצות שלכם, כל עוד אתם בפוזיצייה אינטרסנטית לחלוטין.אנשים כאן אולי לא גאונים כמוך, אבל הם בטח לא טיפשים.מחר תהפכו מ"שורט" ל "לונג" ואז בטח תוציא כתבה כמה מניית טבע מעולה להשקעה. נמאס.סגור
-
צודק בהחלט . (ל"ת)ג׳קי 10/07/2019 15:26הגב לתגובה זו1 1סגור
-
3.שיכנסו לקנאביס הבעיות יפתרו. (ל"ת)שמעון 10/07/2019 12:19הגב לתגובה זו1 0סגור
-
2.לכל השורטיסטים למיניהם ......אנונימי 10/07/2019 12:18הגב לתגובה זו11 3הפופיק מתחיל לרעוד ולכן כל הזמן הודעות "רעות" על טבע..... לאורך זמן כיוון המניה למעלה.......סגור
-
1.סליחה באמת שממנכלים שמקבלים עשרות מיליונים והם נזרספרטקוס 10/07/2019 12:14הגב לתגובה זו1 0הבריאה ואין להם תחליף אנושי אלא רק בדמותם של מלאכי השרת אנו דורשים שיהיו חכמים לפני ולא ישתמשו בתירוץ של חוכמה בדיעבד...ואם הם רגילים לגמרי אז שיחזירו את עשרות המיליונים שלקחו מהחוסכים לפנסיהסגור