הפוטנציאל הגדול בארית הקטנה
להשקיע במדדי מניות זה קל ונוח, מבלי לנסות להכות את מדדי השוק - אמנם כאן גם הבעיה. כשבוחנים השקעה ספציפית במניות הגדולות המרכיבות את מדד ת"א 125 זה כבר משהו שעשוי לעזור למשקיע להכות את מדדי המניות. האתגר הקשה ביותר הוא לאתר מניה קטנה הנמצאת מתחת לרדאר של המשקיעים. מדובר בהשקעה מסוכנת הרבה יותר מהשקעה במדדים אבל כזו שעשויה להניב תשואה טובה משמעותית.
בטור הנוכחי ברצוני להציג מניה קטנה שבטוח אינה נמצאת בפוקוס של הגופים השונים - חברת ארית תעשיות -1.14% ארית תעשיות 614.4 -1.14% בסיס:621.5 פתיחה:630 גבוה:630.1 נמוך:613 תמורה:596,804 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: .
ארית - תעודת זהות
החברה, באמצעות חברת הבת רשף טכנולוגיות, עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מרעומים אלקטרוניים המיועדים לשימוש בארטילריה, מרגמות, טנקים ורקטות. מהו מרעום? זהו מנגנון הפעלה עבור מטעני נפץ ניידים כגון פצצות, פגזים, וטילים. המרעום בעצם מכוון את פיצוץ הפצצה לפי מתווה שתוכנן מראש, הוא זה שיוזם את הפיצוץ של ראש הקרב. בעבר צבאות השתמשו אך ורק במרעומים מכניים – אלו מרעומים פשוטים יחסית אשר מופעלים כתוצאה מפעולות מכאניות כגון רתע, התמדה או זרם האוויר.
הם בעלי מנגנון פשוט ולכן אינם יקרים - העלות היא בסדר גודל של עשרות דולרים בודדים. הם עדיין נמצאים בשימוש שוטף של יחידות צבא בכול העולם. ייצור ושיווק של מרעומים מכניים אינו מהווה את תחום פעילותה של ארית המייצרת סוגים שונים של מרעומים אלקטרוניים.
מרעומים אלקטרוניים מהווים תחליף למרעומים מכניים והינם מדויקים יותר, אמינים ובטוחים יותר לשימוש. המכלול האלקטרוני מאפשר תכונות שונות אשר אינן בנמצא, מטבע הדברים, במרעומים מכניים. תכונות כגון תקשורת עם המרעום, אפשרות לגמישות, קביעת טווחי ביטחון, הפעלה ותכנון. המרעומים האלקטרוניים דורשים מקור כוח להפעלה – זרם חשמלי המופק מסוללה המותקנת במרעום או מטורבינה, או גביש וכדומה. עלותו של מרעום אלקטרוני יקרה משמעותית מעלות מרעום מכאני ומסתכמת במאות דולרים למרעום.
להלן כמה סוגי מרעומים:
1. מרעום הקשה - גורם להפעלת התחמושת אשר על ראש הקרב או הפגז, עם הפגיעה במטרה או בהשהיה לאחר הפגיעה. מרעומים אלו מחליפים את המרעום המכני הרגיל והם נחשבים לאמינים ובטיחותיים יותר.
2. מרעום זמן - מפעיל בעיתוי מדויק תחמושת נושאת מטען. מרעומי זמן משמשים בעיקר להפעלת פצצות תאורה או עשן. המרעום פועל על ידי מדידת זמן מרגע הירי ועד למועד בו נקבעת הפעלתו, כך שההפעלה תהיה בגובה ובמרחק שנקבעו מראש. שימוש במרעום זמן באמצעי ירי היורים בנשק שטוח מסלול כגון טנקים מאפשרת את הפעלת התחמושת לפני המטרה, מעליה, או אחר מעבר דרכה ובכך מושגת פגיעה מדויקת ואפקטיבית יותר מבחינת הנזק שנגרם למטרה.
3. מרעם קרבה - משמש בנשק תלול מסלול כגון מרגמות, ארטילריה ורקטות. מרעומים אלו גורמים להפעלת התחמושת בגובה שתוכנן מראש ועל ידי כך אפקטיביות התחמושת גדלה בצורה ניכרת.
4. מרעום מונחה GPS (חימוש משוטט מדויק – חמ"מ) - זהו פגז מדויק אשר באמצעות שימוש ב-GPS יודע לתקן את המעוף ולפגוע במטרה.
ענף התעשייה הביטחונית
מדובר בענף יציב בעל תנודתיות נמוכה. פוטנציאל הצמיחה בענף מושפע מקצב הגידול/ ירידה בתקציבי הביטחון של המדינות. בשנת 2017 היקף ההוצאה העולמי על ביטחון הוערך ב-1.7 טריליון דולר והיווה עלייה ריאלית של כ-1% ביחס לשנת 2016. ארה"ב ואירופה מהווים את החלק העיקרי בעוגת התקציב הביטחוני כאשר חלקה של ארה"ב הינו כ -35% ואילו חלקה של אירופה כ-20% .
משרדי הביטחון נוטים לבחור בספק אמצעי לחימה משיקולים לוקאל-פטריוטים וכפועל יוצא מכך הענף נשלט ברובו על ידי חברות אמריקאיות ואירופאיות. מגמה בולטת בענף היא שעיקר הגידול בתקציבי הביטחון מגיע מהמדינות המתפתחות. כמו כן, ישנו מעבר מעימותים בין צבאות לעימותים בין צבאות סדירים לארגוני גרילה. מגמות אלו מחייבות את התעשיות הביטחוניות להתבסס על טכנולוגיה חדשנית ומתן פתרונות טכנולוגיים מתקדמים יותר.
תחום המרעומים מהווה נישה בענף התעשיות הביטחוניות המאופיין בתנודתיות נמוכה. שוק המרעומים העולמי הסתכם בשנת 2016 בהיקף מכירות של 1.3 מיליארד דולר והוא צומח בקצב שנתי של כ-4% לשנה. גם בנישת המרעומים, כמו בכלל הענף, הממשלות מעדיפות לרכוש מרעומים מחברות מקומיות. ארה"ב ואירופה אחראיות ל-50% מהרכש הגלובלי ויצרניות המרעומים בארה"ב ואירופה שולטות ב-75% מנתח השוק הגלובלי.
בענף המרעומים כ-15 יצרניות, 4 מהן חברות אמריקאיות כגון L3 , TK , CTION, וארבע נוספות הן חברות אירופאיות בהן חברת יונגהנס הגרמנית, TDA הצרפתית, NEXTER הצרפתית ו-JENSEN הנורבגית. כמו כן, בענף שתי חברות דרום אפריקאיות: FUCHS ו-DENEL.
גם לאלביט, רפאל ותע"ש פעילות בתחום המרעומים
פעילות אלביט נעשית באמצעות חברת אוריון המתרכזת בייצור מרעומים המשמשים לירי מהאוויר, לעומת רשף של ארית אשר המרעומים שלה משמשים לירי מהיבשה. רפאל מייצרת מרעומים עבור טילים.
לחברת רוקר (חברת בת של תאגיד BEA העולמי) ולתעשייה אווירית פעילות בארץ בתחום המרעומים לחימוש משוטט מדויק. רשף הינה ספקית מרעומים לשתי החברות הנ"ל. במסגרת שיתוף הפעולה, החברות רוקר ותעשייה אווירית מייצרים את קיט הניווט ואילו רשף את קיט הפצצה.
לארית מפעל ייצור בשדרות הכולל מספר קווי ייצור והרכבה. שטחו 1,100 מ"ר והוא ממוקם על שטח של 3,600 מ"ר. המפעל מעסיק כ-75 עובדים. כמו כן, לחברה 8 עובדי מטה הממוקם במשרדים באור יהודה.
מכירת מוצרי החברה לייצוא כפופה לקבלת רישיונות ייצוא ממשרד הביטחון. במוצרים בהם רכיבים אמריקאים יש צורך בקבלת רישיונות מהפיקוח על הייצוא הביטחוני של מחלקת המדינה האמריקאית.
מאזן ודוחות כספיים:
ארית נהנית ממאזן יציב וחזק ולכן הינו פשוט וקל לבחינה. עיקרי מאזן ארית לסוף דצמבר 2018:
כפי שניתן לראות, לחברה אין חוב בנקאי או חוב כלשהו. ההון העצמי של החברה מורכב ממזומנים וניירות ערך, ונכסים המשמשים לפעילות שוטפת כגון לקוחות ומלאי. יש לשים לב כי לאחר תאריך המאזן חולק דיבידנד בסך של כ-17 מיליון שקל.
דוחות רווח והפסד
הערות לנתוני רווח והפסד:
א - סעיף עלות המכר מורכב מהוצאות ייצור קבועות (בעיקר שכר עבודה , פחת, ביטוח ותקורות ייצור קבועות בגין המפעל בשדרות) המסתכמות בכ-10 מיליון שקל בשנה. שאר עלויות הייצור משתנות, מצב זה מאפשר לחברה להתאים עצמה לשינוי בהיקפי הפעילות המשתנים תדיר.
ב - הרווחיות הגולמית של החברה מרשימה והיא נעה סביב 55%-60% זו רווחיות גולמית המתאימה לחברת טכנולוגיה ולא לחברה הפעולות בתחום הביטחוני.
ג - הוצאות התפעול של החברה הן קבועות בעיקרן ומורכבות בעיקר משכר, דמי ניהול ועלויות ייעוץ מקצועי ומסתכמות בסך של כ-8 מיליון שקל בשנה.
ד - לחברה עודפי מזומנים ולכן הוצאות מימון במידה ויש כאלו ינבעו מהפסדים בתיק ניירות הערך והפרשי שער בין השקל לדולר.
ה - מפעל הייצור של רשף ממוקם בשדרות ונהנה מהטבות מס. לחברה שתי הרחבות מפעל הראשונה בהיקף של 4.5 מיליון שקל והשנייה מחודש פברואר 2019 בהיקף של 5 מיליון שקל. הרחבות אלו הינן במסלול מענק בשיעור 20% מההשקעות ברכוש קבוע. שיעור המס האפקטיבי של ארית בגין הטבות למפעל מאושר נע סביב 10% במקום 23% , כמו כן לחברה הפסדים משנים קודמות מני"ע המאפשרים לה לקזז את המס בגין הרווח הנובע מתיק ניירות הערך של החברה.
התפתחויות עסקיות והערכות לשנת 2019
ארית מוכרת בעיקר לשני לקוחות עיקריים: הצבא הישראלי באמצעות משרד הביטחון וצבא הודו, באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם חברה הודית בשם בהרט אלקטרוניקס. בהרט הינה חברה בבעלות ממשלת הודו, והיא רשומה למסחר בבורסה בהודו (תחת הסימבול BEL).
הסכם שיתוף הפעולה נחתם עוד באוגוסט 2009, במסגרתו הוסכם שרשף תסייע לבהרט להשתתף במכרזים לאספקת מרעומים שונים למשרד הביטחון ההודי. בחודש דצמבר 2015 חתמו החברות – רשף ובהרט על הסכם מסחרי להעברת ידע מרשף ועל חלוקת עבודה בין החברות. תוקף ההסכם הינו ל-15 שנה והוא נכנס לתוקף ביולי 2016. רשף סייעה לבהרט להקים מפעל להרכבת מרעומים אלקטרוניים עבור תחמושת קרקעית.
בחודש אוגוסט 2015 זכתה בהרט במכרז של משרד הביטחון ההודי לאספקת מרעומים אלקטרוניים בהיקף של 50 מיליון דולר. חלקה של רשף בהזמנה זו הסתכם ב-18 מיליון דולר. ההזמנה סופקה בשנים 2016-2017.
בחודש מרץ השנה התקבלה הזמנת המשך בגין מכרז זה כאשר חלקה של ארית בהזמנה זו מסתכם ב-2.7 מיליון דולר. היא תסופק בשנת 2019. בחודש יוני 2019 התקבלה הזמנת המשך נוספת עבור מכרז זה - הפעם חלקה של ארית הסתכם ב-1.5 מיליון דולר. ההזמנה תסופק במחצית השנייה של 2019.
בחודש ספטמבר 2017 התקבלה הודעה על זכייה נוספת, שניה, במכרז לאספקת מרעומים למשרד הביטחון ההודי. בחודש מאי 2018 נחתם הסכם לאספקת מרעומים אלקטרוניים בהיקף של 50 מיליון דולר כאשר חלקה של ארית בהזמנה הינו 17 מיליון דולר. בשנת 2018 סופקו על ידי ארית מרעומים בשווי של 1.6 מיליון דולר ושאר ההזמנה בהיקף של 15.4 מיליון דולר תסופק עד לסוף שנת 2019.
צבר הזמנות לסוף דצמבר 2018:
* הזמנות שהתקבלו בשנת 2019: 4.2 מיליון דולר ממשרד הביטחון ההודי לאספקה ב-2019 ו-12 מיליון שקל ממשרד הביטחון הישראלי לאספקה בשנת 2019.
כפי שניתן לראות, החברה עתידה לספק מרעומים בשנת 2019 בהיקף מצטבר של כ-84-88 מיליון שקל. כמו כן, יש לשים לב שכבר עכשיו, נכון למועד זה, לחברה צבר הזמנות לשנת 2020 השווה לסך ההכנסות שהיו לארית בכל בשנת 2018.
בשנת 2019 צפויה ארית להציג קפיצה משמעותית בהכנסות וברווח הנקי ביחס לביצועי החברה בשנת 2018. הסיבה לכך נובעת מכניסת הזמנות משמעותיות משני הלקוחות העיקריים של החברה – משרד הביטחון הישראלי ומשרד הביטחון ההודי. אם נתבונן קדימה אפשר לראות שגם שנת 2020 צפויה להיות טובה יותר משנת 2018, כאשר כבר כיום בידי החברה צבר הזמנות שיאפשר לה להציג ביצועים משופרים.
תוצאות החברה מושפעות מאוד מעיתוי קבלת הזמנות. בנקודת הזמן הנוכחית אנחנו מוצאים את ארית עם צבר הזמנות חזק המאפשר נראות טובה לשנתיים הקרובות.
פוטנציאל הצמיחה של החברה בטווח הארוך:
כשבאים לנתח את תחזית הצמיחה של ארית לטווח הזמן הארוך יותר חשוב להבין שהכוונה היא לשנת 2021 והלאה.
בחודש אפריל 2018 הגישה בהרט ההודית מסמכים לצורך השתתפות במכרז ענק וחריג בגודלו, לאספקת מרעומים לארטילריה המבוססים על הטכנולוגיה של רשף, למשרד הביטחון ההודי. מדובר במכרז להספקת 500 אלף מרעומים אלקטרוניים בשנה לתקופה של עשר שנים. היקף המכרז הינו 5 מיליון מרעומים אלקטרוניים.
היקף ההכנסות השנתי הנגזר מהכמויות במכרז הינו כ-100 מיליון דולר בשנה או מיליארד דולר במהלך 10 שנים. בהתאם להסכם שיתוף הפעולה בין בהרט לארית היקף ההכנסות הצפוי לארית (במקרה של זכיה במכרז כמובן) בשנה הינו כ-30 מיליון דולר או 300 מיליון דולר במצטבר לכל 10 השנים.
למכרז זה ניגשו 6 קבוצות שונות, חלקן מהשוק הפרטי ההודי אבל כולם מגובים בשחקנים זרים. מה ההשפעה האפשרית של מכרז זה על שווי ארית? מדובר בהכנסה פוטנציאלית של כ-100-110 מיליון שקל בשנה לארית. הכנסה כזו "שווה" לתוספת לרווח התפעולי השנתי של כ-45-50 מיליון שקל ותוספת לרווח הנקי של כ-40-45 מיליון שקל.
מדובר בנתון המשנה את החברה מקצה לקצה. אם נהוון את התזרים הנ"ל לפי שיעור היוון של 14% נקבל תוספת אפשרית לשווי ארית של 208-235 מיליון שקל. אם נניח כי סיכוי הזכייה של כול החברות הניגשות למכרז זהים נקבל סיכוי של 1:6 לזכות במכרז ולכן התוחלת של התוספת לשווי החברה הינה בסך של כ-34.5-39 מיליון שקל.
מכיוון ששווי ארית כיום הינו כ-160 מיליון שקל מדובר בנתון שאמור להוסיף כבר כעת כ-21%-24% לשווי החברה מבלי להתייחס לתוצאות הצפויות בשנתיים הקרובות. להערכתי סיכוי הזכייה הריאליים של בהרט קרובים יותר ל-1:3 אבל לצורך הזהירות נשאר עם יחס של 1:6.
מה השווי של ארית?
הגישה המתאימה להערכת שווי של חברה מהסוג של ארית הינה היוון תזרים מזומנים – DCF. הבעיה היא הקושי בקביעת שיעור ההיוון הראוי של תזרים המזומנים. מצד אחד מדובר בחברה פרוייקטלית כאשר כל הזמנה משמעותית מחו"ל כרוכה במכרז ובאי וודאות. בסופו של דבר מדובר בחברה המציגה תנודתיות גבוהה בהיקף ההכנסות שלה וכפועל יוצא מכך ברווחיות של החברה. שימו לב שמצב זה עומד בניגוד גמור לתחום בו פועלת החברה – תחום תעשיות הביטחון דווקא נהנה מיציבות מרשימה בתוצאות שלו.
מצד שני, מדובר בחברה יציבה יחסית ואשר בהינתן ההכנסות הצפויות קל יחסית להעריך את התוצאות שהיא תשיג, ובנוסף אני חוזר ומדגיש שזו חברה בעלת מאזן חזק וללא חוב ולכן ללא הוצאות מימון אמתיות.
בשורה התחתונה, לדעתי, התנודתיות בהכנסות גוברת על חוזקות החברה ולכן ברור ששיעור ההיוון צריך להיות דו ספרתי סביב 15%. שיעור היוון כה גבוה הוא אמנם בניגוד למקובל אצל חברות הפועלות בתחום הביטחוני היציב, אבל להערכתי הוא מתאים יותר לאופייה של ארית.
נבחן את שיעור ההיוון שבחרתי מכיוון אחר - גישת המכפיל. להלן טבלה של חברות מתחום ה-Defense Industry:
כפי שניתן לראות, רמת המכפילים בענף הביטחון היא גבוהה ונעה סביב 18-19. הסיבה לכך היא שמדובר בחברות ענק המציגות יציבות גבוהה בתוצאות הכספיות שלהן והפועלות במספר תחומים, בניגוד מוחלט לארית אשר לה תחום פעילות בודד. בטבלה לעיל רק חברה אחת מזכירה את ארית וזו חברת OPTEX עם שווי שוק של כ-20 מיליון דולר והיא בהחלט מזכירה את ארית. לכן המכפיל הראוי לחברה מהסוג של ארית אמור להיות דומה למכפיל של optex, כלומר מכפיל 7 המשקף תשואה דולרית של 14% לרווח הנקי.
שני מקורות הביאו אותי לשיעור היוון של 14%-15%. לכן, אם באמצעות גישת המכפיל אני מגיע לשיעורי היוון דולריים סביב 14%, אז שיעור היוון של 14% - שקלי לארית הוא בהחלט ראוי ושמרני. מסקנה - 14% הינו שיעור ההיוון הראוי לצורך הערכת שווי חברת ארית.
הנתונים לצורך הערכת השווי של ארית:
- רווח 2019 – 36 מיליון.
- רווח 2020 – 20 מיליון.
- רווח פרמננטי משנת 2021 – 15 מיליון שקל.
- שיעור היוון – 14%.
- שיעור צמיחה שנתי – 2% (חצי מקצב צמיחת הענף).
לבסוף נוסיף את תוחלת שווי הפעילות הנוספת בגין המכרז הנוכחי בהודו שעומד על 39-34.5 מיליון שקל. מכאן שהשווי הראוי לארית כיום הינו:
שווי פעילות - 175 מיליון שקל.
תוחלת שווי התזרים בגין מכרז בהודו - 35 מיליון שקל.
עודף נכסים פנויים על התחייבויות - 25 מיליון שקל.
לפיכך, שווי ארית מסתכם בכ-235 מיליון שקל.
לסיכום, ארית הינה חברה קטנה ולכן היא "מתחת לרדאר" עבור מרבית המשקיעים. למען הדיוק מרבית המשקיעים אפילו לא שמעו על החברה אבל זה לא אומר שאין לה מקום בתיק ההשקעות של משקיעים המעוניינים לגוון את הרכיב המנייתי בתיק ההשקעות שלהם.
פעילות החברה אינה מושפעת מרמת הפעילות במשק או מגובה הריבית ורמת האינפלציה, היא תלויה יותר במצב הגיאו-פוליטי העולמי והמקומי ויש כאלו שיאמרו שיש לה אף מתאם שלילי למצב הכלכלה העולמית. כשהכלכלה מתדרדרת בדרך כלל המתיחות בעולם עולה וזה כידוע אף פעם לא דבר רע ליצרנית מרעומים.
שווי השוק של ארית כיום הינו כ-160 מיליון שקל. שוויי החברה העתידי תלוי מאוד בשוק ההודי. מצד אחד כיום בהרט ההודית זוכה במרבית המכרזים בהודו, ארית כמובן נהנית מכך וזה משפיע על הרווחיות השוטפת של ארית והשווי הנגזר שלה. המכרז העתידי אשר צפוי להימשך אפילו מספר שנים , מצד אחד עשוי להקפיץ את שווי הארית אבל מצד שני עלול לפגוע בהזמנות עתידיות במידה ובהרט לא תזכה בו כך שלמכרז העתידי בהודו השפעה משמעותית על פעילות ארית.
שיעורי ההיוון הגבוהים בהם היוונתי את תזרים המזומנים של ארית מפחית משמעותית את הסיכון של המכרז בהודו. מספיק שיעברו 2-4 שנים לפני שהמכרז יסתיים על מנת שהחשיפה כיום של משקיע במניית ארית תפחת מאוד (תזרים המופק בעוד חמש שנים בהיוון של 14% בשנה בעצם יתורם לשווי רק מחצית מהתזרים, ותזרים לאחר 10 שנים כמעט ולא תורם לשווי כיום).
השווי המוערך של ארית לפי עבודה זו הינו כ-235 מיליון שקל. כלומר, גבוה ב-50% ממחירה כיום בבורסה. יש שיאמרו שחלק לא מבוטל מעודף השווי נובע ממכרז בהודו אשר עדיין לא הסתיים כאשר סיכוי הזכייה של ארית לא ברורים או לפחות נמוכים הרי ארית היא אחת מתוך 6 מתמודדים. אבל יש לזכור שזו בדיוק המשמעות של השימוש ב DCF לצורך הערכת שווי, היוון תזרים מזומנים הינה כיום הדרך המועדפת להערכת שווי חברות בוודאי כאלו מהסוג של ארית. לצורך הפשטות בואו נשים את המכרז בהודו בצד ונתבונן במה שיש לנו ביד.
יש לנו חברה שיודעת לייצר מזומנים והרבה, בטח ביחס לשווייה בבורסה. שווי החברה התיאורטי ללא המכרז בהודו הינו כ-200 מיליון שקל והוא גבוה ב-25% ממחיר החברה בבורסה כיום. מדובר בחברה שהתחייבה לחלק לפחות 50% מרווחיה כדיבידנדים, אבל בפועל מחלקת את כול הרווחים כי היא פשוט לא צריכה אותם לצורך פיתוח עסקיה.
ארית חילקה בשנתיים האחרונות דיבידנדים בסכום מצטבר של 74 מיליון שקל המהווים כ-45% משווי החברה. זו חברה אשר צפויה לחלק דיבידנדים ב-6-7 השנים הבאות בהיקפים המתקרבים לכול שווי החברה בבורסה כיום! על כמה חברות שאתם מכירים ניתן לומר משפט כזה?
בשורה התחתונה, במקרה הפחות טוב בהרט וארית לא יזכו במכרז חלומי בהודו ותישארו עם חברה שאמורה "רק" להחזיר לכם את ההשקעה ב-6-7 השנים הבאות, אבל במידה והן יתבררו כזוכות הגדולות במכרז תהיה לכם חברה ששווה עד פי 3 מהשווי הנוכחי שלה. לפעמים חלומות מתגשמים.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל
מיכה צ'רניאק הוא מומחה חוב ואקוויטי מלווה ויועץ ללקוחות כשירים - לפניה לכותב לחץ כאן
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
13.נחמד ומקיףארקד 05/12/2019 13:23הגב לתגובה זו2 0אך גם אני לא הייתי מכניס את שווי העסקה העתידית לשווי.. והייתי קונס את השווי ב20% פחות עקב סחירות נמוכהסגור
-
12.מיכה - חולק על שיטת הניתוח שלך...משקיע קטן 13/08/2019 18:36הגב לתגובה זו2 0עם כל הכבוד (ויש כבוד) - במכרז יחיד וכה משמעותי לקביעת השווי של החברה, שהתוצאה שלו בינרית (זכיה או שלא)- אי אפשר לקחת את תוחלת הזכיה לקביעת השווי אלא לעשות ניתוח שווי החברה בשני מצבי הטבע האמיתיים האפשריים: - עם זכיה - ללא זכיהסגור
-
ומה אח"כ?רן 18/08/2019 09:52הגב לתגובה זו0 0תעשה ממוצע של האופציות, לא?סגור
-
11.חלל תקשורת טזאירנה 08/08/2019 17:05הגב לתגובה זו0 0מיכה, בבקשה, ניתוח מיקצועי, עם ההסברים :))סגור
-
10.תודה רבה מיכה..ירדן 01/08/2019 09:05הגב לתגובה זו2 0בבקשה עוד כתבות שלך..סגור
- טען עוד
-
תודה, אשתדל זה פשוט לוקח זמן .... (ל"ת)מיכה צ'רניאק 01/08/2019 14:45הגב לתגובה זו2 0סגור
-
9.צרניאק מספר 1מני 01/08/2019 08:36הגב לתגובה זו3 0כותב הכי מקצועי שראיתי, עוקב הרבה שנים. ישר כוח. האם יש קרן נאמנות שאתה מנהל ישירות?סגור
-
תודה , אני לא קשור לאף קרן נאמנות (ל"ת)מיכה צ'רניאק 01/08/2019 14:44הגב לתגובה זו2 0סגור
-
8.לפי הזינוק במניה היום יש הרבה קואאים לכתבה.....משקיע נבון 31/07/2019 13:04הגב לתגובה זו5 0השאלה רק אם נועדה לחלץ מישהו מפוזיציה במניה בעלת סחירות נמוכה....סגור
-
מסחר אלקטרוני...יניב 03/08/2019 09:47הגב לתגובה זו0 0זה ההסבר הפשוט (אולי פשוט מידי?),הפרסום עורר כמה רובוטים שהתחרו בינהם מי קונה ומוכר מהר יותר...סגור
-
תגובהמיכה צ'רניאק 31/07/2019 15:48הגב לתגובה זו2 0לא סתם אומרים "החושד בכשרים לוקה בגופו" , אם הייתי עדיין תחת הכובע של ניהול התיקים של חברת להבה אני יכול להבין את החשש אבל זה אינו המצב כך שאתה יכול להיות רגוע. השאלה החשובה יותר האם מה שנכתב הוא נכון או לא ? המזל שהדוחות הכספיים החצי שנתיים של ארית בעוד כשבועיים אז לא נותר הרבה זמן להמתין ולראות. אומנם החצי השני טוב משמעותית מהחצי הראשון אבל להערכתי כבר בדוחות הקרובים תוכל לבחון את מה שנכתב. אגב אני מסכים לחלוטין עם כך שהמסחר במניה הוא תמוהה ובהחלט חושב שיש מקום לבדוק מה המקור למסחר החריג בהיקפו ובעוצמתו במניה.סגור
-
7.רק חסר פרט קטןכתבה מקיפה ומאלפת 31/07/2019 11:42הגב לתגובה זו2 0"גילוי נאות" קניתי או איני מחזיק במניה,זה הכל ,תודה!סגור
-
תגובהמיכה צ'רניאק 31/07/2019 15:48הגב לתגובה זו2 0האמת שבסוף הכתבה , אומנם במסגרת הצהרה שבאה לכסות את התחת אבל עדיין זה הנוהל, נכתב על האפשרות שאתה מציין. כפי שכתוב בסוף הטור אני עובד מול לקוחות כשירים , אם זו הייתה אגרת חוב השאלה הייתה לדעתי הרבה יותר רלוונטית כי מדובר בלקוחות בעלי היקף נכסים משמעותי אשר הינם מוטים ,כפי שניתן לצפות ,לאגרות חוב. אבל כשמדובר במניה ובמיוחד קטנה כמו ארית מה שאני יכול לומר שיש להם החזקה אבל ..... זו אפילו בדיחה להשוות ליחס בין ההחזקה של הלקוחות המלווים על ידי במניה לבין המחזורים הלא שפויים היום במניה . אגב אני עובד על ניתוח חברת ארית בשלבים כארבעה חודשים כך שאפשר להבין שלא מדובר על משהו שצץ לו בן רגע .סגור
-
הערכה רבהלמר צ'רניאק 02/08/2019 10:35הגב לתגובה זו0 0על העבודה הרבה שהינך משקיע לטובת הקוראים!סגור
-
6.תודהRoei british 31/07/2019 09:40הגב לתגובה זו3 0תודה על הכתבהסגור
-
5.יורו טרייד אגח א'רם 31/07/2019 09:30הגב לתגובה זו0 0יש לך מידע על אגח זה?סגור
-
יורו טרייד אג"חמיכה צ'רניאק 31/07/2019 11:06הגב לתגובה זו0 0נאמן - משמרת , טלפון – 036374354סגור
-
4.אנווטק אגח ארם 31/07/2019 09:29הגב לתגובה זו0 0יודע מה קורה שם?סגור
-
לא מכיר , היא כבר חברה בשם אפולו (ל"ת)מיכה צ'רניאק 31/07/2019 11:05הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.אלדן טק אגחרם 31/07/2019 09:28הגב לתגובה זו0 0אלדן טק אגח א' יש לך מידע על ההסדר שם וצפי של זמנים?סגור
-
אלדן טק אג"ח - איך הגעת להחזיק באג"ח ? הוא ענתיקהמיכה צ'רניאק 31/07/2019 11:00הגב לתגובה זו1 0אורתם ה- נאמן - משמרת , טלפון – 036374354 , אורתם י – נאמן – רזניק , טלפון – 036389200 .סגור
-
2.אורתם סהר אגחיםרם 31/07/2019 09:27הגב לתגובה זו0 0יודע מה קורה שם?סגור
-
אורתם אג"ח - אני לא יודע מה קורה שםמיכה צרניאק 31/07/2019 10:57הגב לתגובה זו2 0רם כפי שאתה יודע האג"ח אינן סחירות הכי טוב להתעדכן אצל הנאמן . אורתם ה- נאמן - משמרת , טלפון – 036374354 , אורתם י – נאמן – רזניק , טלפון – 036389200 .סגור
-
1.רק לא כתוב שארית הקטנה נסחרת במחיר הגדוליםPAN 31/07/2019 09:16הגב לתגובה זו1 1160 מיליון ש"ח, לא קטן, פי 3 מהון עצמי, יקרסגור
-
איך יקר?רן 31/07/2019 10:58הגב לתגובה זו2 0קראת את הכתבה? ראית מה המכפיל? מה התמחור בענף ומה הפוטנציאל?סגור
-
תגובהמיכה צ'רניאק 31/07/2019 10:49הגב לתגובה זו3 01-בהחלט כתוב שהחברה נסחרת לפי שווי של 160 מיליון ₪ וההון העצמי 65 מיליון ( וברובו מורכב ממזומן ). 2- רק בחברות נכסים ההון העצמי עשוי לשמש כאינדיקציה לשווי החברה . בחברות תעשייתיות או שיווק זה בכלל לא רלוונטי , לדוגמה שטראוס שווי שוק 12 מיליארד ₪ הון עצמי 2 מיליארד ₪ , שופרסל שווי שוק 6 מיליארד ₪ הון עצמי כ 1.7 מיליארד ₪ האם זה אומר שהן יקרות ? מה שקובע זה הרווח-תזרים שהן מייצרות כעסק חי והרווחים המחולקים לבעלי המניות כדיבידנד.סגור
-
כל הכבודשוב 02/08/2019 10:37הגב לתגובה זו1 1תשובות לענין!סגור