האג"ח של דסק"ש נופלות, האם מדובר בהזדמנות?

השוק מתעתע - המדדים בשיא, אבל מניות של חברות ענק בשפל; מה הקשר לאג"ח שלהן? וגם - האם מחזיקי האג"ח של דסק"ש יכולים להיות רגועים? ומה אדוארדו אלשטיין, בעל השליטה בדסק"ש צריך לעשות?
 | 

ההתרחשויות בשוק ההון בתקופה האחרונה, עשויות להיות די מבלבלות. מצד אחד מדדי המניות ואגרות החוב שוברים שיאים, מצד שני מניות ואגרות חוב של תאגידים ענקיים סובלים מחולשה ונפילות חדות במחירים שלהן.

מניות כמו טבע, קבוצת דלק, דלק קידוחים סלקום ופרטנר, וזו רק רשימה חלקית, סובלות מירידות בלתי פוסקות במחירי המניה ונסחרות סביב רמות שפל. המשמעות היא שאומנם המדדים בשיא אבל משקיעים רבים לא באמת חשים בכך ולכן מדובר בשוק מתעתע.

מי שעדיין לא השתכנע שימו לב לנתון הבא: מדד ת"א 35 ומדד ת"א 125 עלו בהתאמה ב-10% ו-13% מתחילת השנה אבל ב-12 החודשים האחרונים הם עלו רק ב-1% וב-5% בהתאמה, כך שהאמת נמצאת אי שם.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בטור הנוכחי אני מעוניין לבחון את מצבם הנוכחי של מחזיקי אגרות החוב של חברת דיסקונט השקעות +0.59% דיסקונט השק 479.2 +0.59% דיסקונט השקעות בסיס:476.4 פתיחה:476.4 גבוה:480 נמוך:476.4 תמורה:219,057 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: המהווה דוגמה מצוינת לחברה שמחזיקי אגרות החוב שלה לא השתתפו בחגיגת העליות מתחילת השנה.

הכותרות האחרונות אודות אפשרות להסדר חוב בחברת האם לשעבר אי.די.בי פיתוח בוודאי ואינן מוסיפות להרגשת הביטחון של מחזיקי האג"ח של דיסקונט השקעות. זאת ועוד - המשבר בארגנטינה והנפילה במניות ובמטבע שם משפיעות על הנכסים של בעל השליטה, אדוארדו אלשטיין שגם חברות בשליטתו נפלו (לרבות אירסה שנפלה אתמול ב-40% לשווי שוק של 350 מיליון דולר).

נתחיל בתיאור של דיסקונט השקעות...

החברה ונכסיה
דיסקונט השקעות הינה חברת החזקות שעברה לפני שנה מהבעלות של חברת אי.די.בי פיתוח לידי חברת דולפין של אדוארדו אלשטיין. מדובר בפעולה אשר מטרתה היחידה הייתה לאפשר לאלשטיין לקפל קומה אחת בחברת האחזקות כפי שנדרש ממנו לפי חוק הריכוזיות.

כמעט כל החברות שבשליטתה של דיסקונט השקעות הינן חברות סחירות, עובדה זו מקלה על חישוב שווי השוק של האחזקות של דסק"ש. השימוש בשווי השוק אומנם מתעלם מפרמיית שליטה אבל הוא מהווה אינדיקציה טובה למחירים בהם ניתן לממש את האחזקות במהירות במידת הצורך.

   
כפי שניתן לראות מהטבלה רוב שווי הנכסים של דסק"ש מגיע מההחזקה בחברות: שופרסל ונכסים ובניין השוות כ-3.1 מיליארד שקל. יחד עם המזומנים מדובר בנכסים בשווי של 4.55 מיליארד שקל אשר הינם נזילים מאוד וניתנים למימוש במהירות.

התחייבויות דיסקונט השקעות
במאזן הסולו של החברה קיימות התחייבויות רק למחזיקי האג"ח. העובדה שאין לחברה חוב בנקאי ולכן נכסיה אינם משועבדים מקלה מאוד על מחזיקי האג"ח.

מטבלאות הנכסים וההתחייבויות ניתן לראות כי לחברה נכסים בשווי של כ-5.3 מיליארד שקל אשר אמורים לשרת חוב של 4.1 מיליארד שקל, כלומר יחס חוב לנכסים LTV, של 77%.

היחס הנכון יותר לחישוב המינוף, הוא לפי החוב נטו (חוב בניכוי מזומנים) לנכסים והוא עומד על 68%.

 LTV של 68% אינו היחס האופטימאלי מבחינת המחזיקים, יחס LTV סביב 60% היה משמעותית טוב יותר והיה מאפשר למחזיקי האג"ח להיות רגועים הרבה יותר, ועדיין מדובר בנתון סביר במיוחד ביחס למחירי אגרות החוב הנוכחיים של החברה.

הורדת דירוג תגרור זריקת סחורה על ידי מוסדיים
הדירוג של אגרות החוב, שעודכן רק לפני כשבועיים הינו BBB עם אופק שלילי. כל ירידה נוספת בדירוג אגרות החוב יוריד אותן מתחת לדירוג השקעה (וזה אפשרי). זהו מצב מסוכן עבור מחזיקי אגרות החוב מכיוון שירידה מתחת לדירוג השקעה תחייב גופים מוסדיים אשר אינם יכולים להשקיע באגרות חוב מתחת לדירוג השקעה למכור את האחזקות שלהם באגרות החוב של דסק"ש.

יתרת חוב בסוף 2021 תעמוד על כ-2.9 מיליארד שקל

נתוני התשלומים מראים כי בשנים 2019-2021 דיסקונט השקעות אמורה לשלם במצטבר כ-1.2 מיליארד שקל קרן אג"ח ועוד כ-500 מיליון שקל ריביות, סה"כ כ-1.72 מיליארד שקל. החלק משמעותי של הסכום אמור להיות משולם ביום האחרון של 2021 כאשר בתאריך זה החברה תצטרך לשלם כ-750 מיליון שקל (קרן וריבית) מתוך הסך הכולל  של 1.72 מיליארד שקל.

איך החברה תממן את התשלומים הנ"ל?
מזומנים בקופה – 1.45 מיליארד שקל.

דיבידנד מחברות מוחזקות (בעיקר משופרסל ונכסים ובניין) 120 מיליון שקל בשנה, סה"כ כ-240 מיליון שקל.

מנגד לחברה הוצאות הנהלה וכלליות בהיקף של 10 מיליון שקל ברבעון, כלומר הוצאות הנהלה וכלליות צפויות עד לסוף 2021 כ-100 מיליון שקל. סה"כ מקורות תשלום עד לסוף 2021 כ-1.59 מיליארד שקל.

המשמעות: בסוף 2021 במועד התשלום של 750 מיליון שקל, לחברה יהיה חוסר מקורות של כ-130 מיליון שקל. בגדול עד לסוף 2021 לחברה יש מספיק מקורות לעמוד בתשלומי החוב השוטפים.  

דרכים להתמודד עם צרכי המימון של החברה 
לחברה שתי אפשרויות להתמודד עם צרכי המימון שלה: המשך מימוש החזקות ומחזור חוב, בדיוק כפי שהחברה מכרה נתח משמעותי מהחזקותיה במניות בשופרסל היא תצטרך להמשיך ולממש נתחים מנכסיה. הבעיה העיקרית – שני הנכסים היחידים אותם דסק"ש תוכל לממש הם שופרסל ונכסים ובניין. כלומר שני הנכסים הטובים שלה. השאלה היא האם אלשטיין, מרצונו החופשי, יהיה מוכן לממש חלק מהנכסים האיכותיים ביותר שלו?

אפשרות שנייה היא כאמור מחזור חוב. במצב הנוכחי, מחזור חוב מהווה משימה לא פשוטה. אגרות החוב נסחרות סביב תשואה שקלית אפקטיבית של 9% אשר בעצם מונעת אפשרות למחזור חוב בתנאים נוחים. לכן האפשרות הריאלית יותר עבור החברה, במידה והיא מעוניינת להישאר עם נכסיה, היא מחזור חוב תוך שעבוד הנכסים.

מתן ביטחונות לטובת גיוס חוב על ידי החברה בין אם היא תפנה למערכת הבנקאית (סבירות נמוכה לדעתי) ובין אם היא תבחר לגייס חוב בבורסה יחייב אותה לשעבד חלק מנכסיה על מנת להגיע לעלויות גיוס סבירות בהן היא תוכל לעמוד.

שימו לב: במצב הנוכחי של החברה אסור לה לחפש הרפתקאות כגון השקעות חדשות כפי שהיא ביקשה לבצע לאחרונה (הצעת רכש לנכסים ובניין, בחינת השקעה בכלל ביטוח רכישת מניות השליטה בחלל); ובוודאי שאסור לה להמשיך לחלק דיבידנדים על מנת לסייע לבעל השליטה שנמצא במצוקה באי.די.בי. פיתוח.  

שורה תחתונה
לדיסקונט השקעות נכסים איכותיים וטובים. אם ניקח את המזומנים שבקופת החברה ואת ההחזקה שלה בחברות מובילות כמו שופרסל ונכסים ובנין נראה שאלו שווים ביחד 4.5 מיליארד שקל והם לבדם מכסים את כלל החובות של החברה המסתכמים ב-4.1 מיליארד שקל.

במצב נורמאלי, מחזיקי אגרות החוב של החברה היו אמורים להיות רגועים, כפי שברור לכולנו הם אינם רגועים. הסיבה – בעל השליטה אלשטיין המהווה תעלומה עבור השוק. ההתנהגות שלו – חיפוש אחרי הרפתקאות פיננסיות כאילו אין לחברה בעיה בצרוף  הבעיות הקשות מולם הוא צפוי להתמודד בחברת אי.די.בי פיתוח בחודשים הקרובים, ולאלו נוספו גם הבעיות האחרונות בארגנטינה, מדירים שינה מעיניי המחזיקים בחברת דיסקונט השקעות.

בעל השליטה לא סייע בהרגעת הרוחות הוא חיפש לבצע עסקאות בעלי עניין בקבוצה והמשיך בחלוקת דיבידנדים גם כשהיה כבר ברור שהמצב בקבוצה מתדרדר. פעולות כאלו לבטח אינן מסייעות בהרגעת העצבים הרופפים של המחזיקים.

בשורה התחתונה הפעולה החכמה ביותר, לדעתי, שבעל השליטה בדסק"ש יכול לעשות היא לממש בהדרגה את הנכסים החזקים שבידיו  - שופרסל ונכסים ובניין ולהשתמש בכסף לשם המשך רכישה משמעותית של אגרות החוב של החברה בשוק. בדרך זה הוא יפחית את הלחץ עליו ואף לשם שינוי יבצע השקעות טובות – בדמות רכישה של אגרות החוב שלו עצמו בתשואות סביב 9% המשקפות הנחה של כ-15% ביחס לפארי האג"ח.

מהלך כזה ישאיר אותו בסוף הדרך עם חובות קטנים יחסית ומנגד עם נכסים כמו סלקום שאולי בעתיד תגלה סימני התאוששות.

תגובות לכתבה(46):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 23.
    אס טי ג'י
    אלון 19/08/2019 15:00
    הגב לתגובה זו
    3 0
    מיכה שלום, הדוח של חברת אס טי ג'י מצביע על שיפור מתמשך ואיתנות פיננסית. לחברה אין התחייבויות. הסחירות במניה מאד נמוכה ושווי השוק שלה כ-50 מ' ש"ח. מתמחור שווי כלכלי שעשיתי עולה שהשווי הכלכלי שלה גדול פי 2 שהשווי שבו היא נסחרת. מה דעתך? תדה, אלון
    סגור
  • 22.
    ארית
    רן 18/08/2019 09:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מיכה מה דעתך על הדו"ח של ארית?
    סגור
  • 21.
    מיכה - מה דעתך על ההצעות הנוכחיות למחזיקי אגח אפריקה?
    אגחניק 17/08/2019 13:01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רואה עדיפות מובהקת למי מהן? חושב שמבטאות מלוא הערך שאפשר לקבל או שנמוכות מדי? תודה
    סגור
  • 20.
    אברות אגח ד
    אגחניק 15/08/2019 09:54
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מיכה יש לך דעה על הנייר הזה?
    סגור
  • 19.
    מיכה מה דעתך על דלק קבוצה מניה?
    מחפש מציאות 14/08/2019 21:46
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מיכה תודה על הטור הכי טוב שיש ברצוני לשאול על מניית דלק קבוצה שנסחרת לפי שווי של 5 מליארד בשעה שנכסיה דלק קידוחים דלק רכב ו פניקס שווים לבד 8 מליארד מה דעתך ?
    סגור
  • טען עוד
  • מנית דלק
    מיכה צרניאק 15/08/2019 12:14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    -תודה. 2- נכון , שווי השוק של ההחזקה בחברות הללו מעל 8 מיליארד ₪ אבל אם תבדוק תראה שבמאזן סולו יש גם חוב של כ 7 מיליארד ₪ . אומנם לדלק יש עוד נכסים כמו כהן פיתוח, דלק תמלוגים , הפעילות בחו"ל כגון איתקה ועוד אבל הבעיה כרגע היא המינוף של החברה והחששות בשוק. כשמחירי החוב שלך נעים סביב 6-7% שקלי יש לחברה בעיה למחזר חוב וחברה כמו דלק פשוט תלויה בכך. לפעמים החששות בשוק מגשימות עצמן ובעצם גורמות לפגיעה אמתית בחברה זה החשש שלי לגבי דלק. במצב נורמאלי לאור הקרבה להפעלת לוויתן בסוף השנה ולאור הירידה החדה במחיר מניית דלק המחיר של החברה הוא מעניין , הבעיה היא שיש כיום גורמים בלתי צפויים העלולים לבטל את מה שכתבתי כאן. מספיק שהשווקים יחליטו שמגיע מיתון ולכן הירידות יתחזקו זה יוביל לירידה נוספת גם במחיר הנפט ומיד יפגע בדלק שחשופה כיום למחיר הנפק בגלל איתקה תוסיף לכך את הצורך במחזור חוב ותראה שזה לא מופרך לראות מצב בו דלק נכנסת לבעיה תזרימית אני מזכיר לך שבשנתיים הקרובות החברה זקוקה לסדר גודל של 3 מיליארד ₪ תשלום למחזיקי אגרות החוב.
    סגור
  • 18.
    היי מיכה מה אתה חושב על אידיבי אגח יד
    ג ו זוננה 14/08/2019 19:25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש שם ביטחונות של מניות דסקש ועל פי השווי הנכסי הנקי שלה יש הגנה למעשה על כל החוב
    סגור
  • אי די בי יד
    מיכה צ'רניאק 15/08/2019 11:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לטובת סדרה יד משועבדות 99,258,708 מניות דסק"ש ועוד כ 58 מיליון אג"ח סדרה ט . שווי השוק של המניות המשועבדות הוא כ 526 מיליון ₪ ועוד שווי השוק של אג"ח ט שמשועבד הוא עוד 38 מיליון ₪ סה"כ שווי שעבודים כיום הוא כ 560 מיליון ₪ . סה"כ חוב לסדרה יד כ מיליארד ₪ ולכן יש ביטחונות בשווי של כ 56% מהחוב בלבד. הבעיה עם השווי הנכסי שהוא נגזר משווי המניות של שופרסל ונכסים ובניין ואלו מאוד תנודתיים בשוק כיום. והבעיה הכי גדולה היא שברגע שמחזיקי אגרות החוב של סדרה ט יחליטו על העמדת החוב שלהם לפירעון מידי זה עלול לגרור כדור שלג שיוריד את מחירי המניות של שופרסל ונכסים. זה אומנם לא אומר שאי אפשר למכור את נכסים במחיר שיגלם פרמיית שליטה אבל מדובר בהליך ארוך ומסובך ובדרך כלל מחזיקים רבים נשברים בדרך.
    סגור
  • 17.
    פלאזה סנטרס אגחים
    גלי 14/08/2019 18:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    היי מיכה. בהמשך לשאלתי מלמטה, כל מה שכתבת ברור לי. מה שענין אותי הוא (1) האם אתה חושב שמכירת קאסה רדיו ב- 60 מיליון יורו היא ריאלית ו- (2) האם החשש שהנכס יופקע מהחברה הוא ממשי (עקב הפרות שנטענות נגד פלאזה)? תודה על התשובה
    סגור
  • פלאזה אג"ח
    מיכה צ'רניאק 15/08/2019 11:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    1- 60 מיליון דולר נראה לי גבוה. השותפים של פלאזה בפרויקט הם ,בין היתר, חברה ממשלתית רומנית המחזיקה 15% מהפרויקט ולפי מה שנכתב פלאזה התחייבה לבנות , ללא תמורה , לממשלה הרומנית בניין משרדים בשטח 11 אלף מ"ר ו 2000 חניון תת קרקעיות. זהו מצב מאתגר לא סתם מכתב הכוונות של אפי מדבר על פרק זמן של 15 חודשים ממועד חתימת על הסכם מקדמי ועד לתשלום הראשון של 20 מיליון יורו. יש כאן הרבה עניינים לא סגורים מול הממשלה הרומנית. 2- לחברה הרומנית יש אינטרס לקחת את הפרויקט מפלזה ולמכור אותו בעצמה לאפי לדוגמה לכן החשש הוא מממשי. הכול שאלה של מו"מ ויכולת מיקוח הבעיה שלפאזה אין הרבה יכולת מיקוח כרגע. בגדול השוק מאוד ספקן לגבי גובה התמורה שפלאזה תקבל כאן זה משהו שנתון למו"מ . אני מניח שבסופו של דבר פלאזה אמורה לקבל משהו השאלה כמה , על זה אני לא מסוגל לענות.
    סגור
  • 16.
    אגחי פלאזה סנאר
    גלי 14/08/2019 18:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    היי מיכה. בהמשך לשאלתי מלמטה, כל מה שכתבת ברור לי. מה שענין אותי הוא (1) האם אתה חושב שמכירת קאסה רדיו ב- 60 מיליון יורו היא ריאלית ו- (2) האם החשש שהנכס יופקע מהחברה הוא ממשי (עקב הפרות שנטענות נגד פלאזה)? תודה על התשובה
    סגור
  • 15.
    וורטון א'
    בני 14/08/2019 16:39
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הי מיכה, מה דעתך על אג"ח וורטון א'? האםהחברה תעמוד בהתחייבויותיה?
    סגור
  • וורטון אג"ח
    מיכה צ'רניאק 15/08/2019 11:43
    הגב לתגובה זו
    1 0
    וורטון פועלת בתחום הנדל"ן המניב המסחרי בניו-יורק .ההון העצמי של החברה ( כולל זכויות מיעוט ) מסתכם ב 470 מיליון דולר והוא מממן מאזן בסך כולל של 915 מיליון דולר כלומר היחס בין ההון העצמי לסך המאזן הוא 51% זהו נתון חזק . המשמעות של נתון זה היא שסך ההלוואות שיש לחברה ( בנקים ואג"ח) מסתכמים ב 430 מיליון דולר כשמנכד לחברה כ 180 מיליון דולר מזומן כלומר חוב נטו של 250 מיליון דולר. לאור היחסים הפיננסיים הטובים דירוג החוב של האג"ח הוא –AA זהו דירוג גבוה במיוחד לאג"ח "אמריקאית" . לכן החברה אמורה לשרת את החוב הנוכחי- ייתכן שהיא תצטרך למחזר חוב אבל לאור היחסים הטובים זו אינה אמורה להיות בעיה.
    סגור
  • וורטון
    בני 15/08/2019 15:16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תודה על תשובתך המלומדת
    סגור
  • 14.
    אידיבי ט+יד
    חן 13/08/2019 20:01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אתה רואה תסריט שאלשטיין תוותר על אידיבי לנושים אחרי שהשקיע 2.7 מיליארד ש"ח ואחרי הצניחה בשווי חברות של אלשטיין בארגנטינה? נראה שיש לו פחות יכולת להזרים הון לחברה.
    סגור
  • אלשטיין ואידיבי
    מיכה צ'רניאק 14/08/2019 10:16
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אין לי ספק שהוא אינו מעוניין לוותר על אי.די.בי השאלה מה יקרה אם "הוויתור" ייכפה עליו על ידי העמדת אגרות חוב לפירעון מידי. לאלשטיין צרות גם מבית וברור לכולם שהיכולות הכספיות שלו כיום מוגבלות לכן צריך לשאול איפה הכי משתלם לו לרכז את המעט שנותר לו , על זה אין לאף אחד תשובה מלבד אלשטיין.
    סגור
  • 13.
    פלאזה סנטרס אגחים
    גלי 13/08/2019 19:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    היי, החברה חמתה על הסכם מותנה למכירת קאסה רדיו. אם ההסכם יתממש במלואו, ההחזר לאגחים יהיה גבוה. למה האגחים נסחרים כל כך נמוך? בגלל שלא מאמינים שתתבצע מכירה ב- 60 מיליון יורו או שקיים חשש שהנכס יופקע מהחברה?
    סגור
  • פלאזה אג"ח
    מיכה צ'רניאק 14/08/2019 10:13
    הגב לתגובה זו
    2 0
    זה הסכם מותנה ולכן קיימת אי וודאות עדיין לגבי התממשותו. כמו כן הוא מתפרס על מספר שנים ולכן שוב יש לקחת זאת בחשבון כאשר פלאזה מחזיקה 75% מהפרויקט. בחודש הבא אמור להסתיים מועד הבדיקה הנאותה של אפי במידה והסכם הרכישה יכנס לתוקפו לדעתי אז תראה תגובה באגרות החוב.
    סגור
  • 12.
    הסכם סרצ'לייט
    רוני 13/08/2019 19:49
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אשמח לשמוע מה את חושב על העסקה. האם סרצ'לייט תביא להשבחת מהותית של בזק בשנים הקרובות? מודה לך.
    סגור
  • עסקת סרצ'לייט
    מיכה צ'רניאק 14/08/2019 09:57
    הגב לתגובה זו
    3 0
    ההשקעה של סרצ'לייט בבזק היא מבחינת סרצ'לייט הזדמנות עסקית . בהשקעה לא גדולה יחסית הקרן מקבלת שליטה בבזק הנמצאת בנקודת שפל של הענף. לכן ההיגיון של השקעת סרצ'לייט בבזק הוא ברור. אני לא חושב שהקרן תנסה להתערב יותר מדי במהלכים של בזק – צמצום כוח אדם בוודאי שבוצע ועוד יבוצע בהמשך . ייעול על ידי איחוד מטות מבוצע אני מניח שסרצ'לייט רק תפעל להאיץ את המגמות הקיימות. מה שההשקעה אמורה לעשות לבזק היא מתן שקט תעשייתי. ברגע שיש בעל בית חזק ולא חברת בי קום הנוכחית הנמצאת על כרעי תרנגולת כיום זה נותן שקט ויציבות לבזק וזה מה שהחברה צריכה לכן מהבחינה הזו לדעתי העסקה תעזור לבזק.
    סגור
  • 11.
    מנית דסקש
    חיים 13/08/2019 15:26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שווי השוק של החברה הוא 733 מיל' ₪ בעוד שערך נכסי נקי בכתבה הוא 1,220 מיל' ₪. נכסי החברה העיקריים (שופרסל ונכסים ובנין) הם נזיליים יחסית. גם בלי פרמיית שליטה, מימוש הנכסים במחירי השוק יניבו מעל 500 מיל' ₪ מעל מחיר השוק. חברה נסחרת בחסר. האם לדעתך יש הצדקה כלכלית לקנית מנית החברה? לא מבקש המלצה אלא שואל אם יש הצדקה לפער הגדול בין שווי נכסי לשווי שוק.
    סגור
  • דיסקונט השקעות מניה
    מיכה צ'רניאק 13/08/2019 19:26
    הגב לתגובה זו
    3 0
    זה שהחברה נסחרת מתחת לשווי הנכסי שלה זה ברור זו מתמטיקה פשוטה. האם יש לכך הצדקה ? מבחינת השוק כן – אם השוק לא היה חושש אגרות החוב של החברה לא היו נסחרות בתשואה של 9%. בגדול החשש פשוט . אלשטיין הוא סוג של אי וודאות עבור המוסדיים. הם יודעים שהמצב באי.די.בי קשה הם רואים את הפעולות שאלשטיין ניסה לבצע ומבחינתם הוא מוכן להמר ולהגדיל את הסיכון בחברה פשוט כי אין לו מה להפסיד. במצב כזה תמחור המניה נעשה ברמת אי וודאות גדולה וכמובן שהדבר מקבל ביטוי בשווי המניה. לדעתי השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם אלשטיין יצליח לצאת מהבלגן באי.די.בי אם התשובה שלך חיובית אז ברור לך שהפער בין השווי הנכסי של דסק"ש למחיר המניה יקטן ומחיר המניה יעלה. אם התשובה שלך שלילית ואתה מאמין שמחזיקי אג"ח אי.די.בי יאלצו להעמיד את החוב לפירעון מידי ברור לך שהפער רק יגדל לפחות בשלב הראשון.
    סגור
  • 10.
    אגחים קרדן אן וי
    מורנו 13/08/2019 14:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלום. נראה לי שהאגחים נסחרים הרבה מתחת לערכם. גם אם יקבלו חצי מהמחיר בספרים על תהל וקרדן סין האגחים שווים יותר מהמחיר בבורסה. המ אתה חובשב
    סגור
  • תגובה
    מיכה צ'רניאק 13/08/2019 15:54
    הגב לתגובה זו
    3 0
    שווי אגרות החוב לפי מחיר השוק שלהן בבורסה הוא כ 258 מיליון ₪ .ברור שהשווי בו יצליחו למכור את החברות הוא קריטי. אגב שווי הספרים שלהן הוא כ 240 מיליון יורו שזה כ 900 מיליון ₪ .
    סגור
  • 9.
    מטומי אגח א
    רענן 13/08/2019 14:14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    היי מיכה יש לך מושג לאן נושבת הרוח בחברה והאם יש מצב שששווי חברת טים אינטרנט יתאפס. תודה
    סגור
  • לצערי אני לא יודע מה קורה שם (ל"ת)
    מיכה צ'רניאק 13/08/2019 15:44
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 8.
    מנית חלל תקשורת
    יוני 13/08/2019 14:05
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לפני שנה פירסמת כתבה על אגחי חלל תקשורת. אני רוצה לשאול על מנית חלל לאחר שיגור עמוס 17. המנכל בראיון בשבוע שעבר דיבר על החזר השקעה של 6 שנים בעמוס 17 מתוך אורך חיים צפוי של 20 שנה. אם הלווין יענה על הציפיות והחברה תגדיל את צבר ההזמנות הרבה מעבר ל 58M$, ובהתחשב בחוב הכבד, האם המניה היא לא הזדמנות קניה? מניית חלל נפלה משער 5,000 בו היא נסחרה לפני איבוד עמוס 5 למחיר נוכחי של 1,270.
    סגור
  • חלל תקשורת
    מיכה צ'רניאק 13/08/2019 15:43
    הגב לתגובה זו
    2 1
    בחלל צריך להבחין בין טווח קצר לטווח ארוך יותר. חלל הייתה זקוקה מאוד לשיגור הלוויין עמוס 17 לצורך חיזוק יכולת החזר החובות המשמעותיים שלה. ולכן זה צעד בכיוון הנכון מבחינת חלל ובמיוחד עבור אגרות החוב של חלל בעיקר הסדרות עליהן כתבתי בזמנו אג"ח טז במיוחד ( לטובת האג"ח יש שעבוד על עמוס 17 ) ואג"ח יז. מבחינת מניית חלל היא תראה ערך רק בטווח הארוך יותר. כרגע עדיין אין בעל שליטה לחברה וזה כמובן מעיק מאוד על מחיר המנייה. כמו כן בטווח הארוך יש את הנושא של איבוד חברת יס כלקוח לאור הרצון של יס לעבור לעבוד באמצעים אחרים ולא בלוויין כך שאיבוד לקוח עיקרי בהחלט מעיב על העתיד. בכול מקרה לדעתי ברגע שעמוס 17 יגיע לנקודה שלו וחברת חלל תתחיל לדווח על לקוחות חדשים לעמוס 17 יש אפשרות שתראה תגובה חיובית במחיר המניה של חלל.
    סגור
  • 7.
    חברות ענק עם תמרורי אזהרה
    יותר מידי 13/08/2019 12:41
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אם אחת כזאת תיפול. יהיה פה סחף עצום ןריצה אל הדולר
    סגור
  • 6.
    ומה עם בעלי מניות המיעוט?
    מוסיף נופך לכתבה 13/08/2019 12:16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כפי שכתבת מדובר בחברה איכותית בעלת נכסים רבים שרק חלקם – מכסים את חובות החברה.ציינת גם באופן כללי שמניות של תאגידים ענקיים סובלים מחולשה.אבל,נראה שלירידות הבלתי פוסקות במניית דיסקונט השקעות קיימות סיבות מיוחדות. רק לפני פחות משנה דסק"ש הייתה בשער של למעלה מ 1300 (שגם זה מחיר נמוך מאד משמעותית מערכה האמיתי) – ומאז,הושלכה למדד לא נחשב ( תביעה ייצוגית הוגשה בשל כך כנגד החברה ומר אלשטיין – אך הוא הגיב שהוא פעל כדין ולתביעה אין בסיס.) והמנייה התדרדרה לשערים מגוחכים.שמועות לא מאושרות על עסקיו הכושלים בארגנטינה,מחיקות ערך מוניטין גדולות בסלקום ואין כל דחיפות וחיפזון למציאת קברניט איכותי שישיט הספינה במים הסוערים ויתן תקווה ממשית שהמצב ישתפר. כל זה ובאמתלא שצריכים להפחית קומה בפירמידה – נותן פתח לאפשרות – להסתמכות על ממוצע המנייה לאורך שנה ולהגיש הצעת רכש במחיר מגוחך שאם תצליח חלילה, תכפה על משקיעים רבים למכור מניותיהם בהפסד.היכן הרשות לניירות ערך ,שחוץ מרמיזות– שהיא מודעת ומשגיחה... אינה עושה כפי הנראה דבר. קשה להאמין שהיו"ר הקודם של רשות ני"ע שמואל האוזר – היה מאפשר פגיעה שכזאת במשקיעים
    סגור
  • תגובה
    מיכה צ'רניאק 13/08/2019 17:14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הסיבה העיקרית לירידה במחיר מניית דסק"ש ,לדעתי, היא הירידה החדה במחיר סלקום שהביאה לירידה ממחיר של כ 2500 למחיר הנוכחי וגרעה כ 900 מיליון משווי הנכסים של דסק"ש. בנוסף המשבר של אלשטיין הוא אמיתי ונובע מהצרות בארגנטינה כך שהשילוב של שני אירועים אלו הוא ממשי והוא זה שגרם לנפילות במחיר המניה שאר הדברים זה הקצף הגלים האמתיים מהן נפגעה דיסקונט השקעות הם אירועים כלכליים אמתיים.
    סגור
  • תגובה
    מיכה צ'רניאק 13/08/2019 15:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הסיבה העיקרית לירידה במחיר מניית דסק"ש ,לדעתי, היא הירידה החדה במחיר סלקום שהביאה לירידה ממחיר של כ 2500 למחיר הנוכחי וגרעה כ 900 מיליון משווי הנכסים של דסק"ש. בנוסף המשבר של אלשטיין הוא אמיתי ונובע מהצרות בארגנטינה כך שהשילוב של שני אירועים אלו הוא ממשי והוא זה שגרם לנפילות במחיר המניה שאר הדברים זה הקצף הגלים האמתיים מהן נפגעה דיסקונט השקעות הם אירועים כלכליים אמתיים.
    סגור
  • 5.
    מה דעתך על סלקום אגח? (ל"ת)
    שאלה למיכה 13/08/2019 10:52
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • סלקום אג"ח
    מיכה צ'רניאק 13/08/2019 17:12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    האג"ח של סלקום כרגע הן סוג של הימור על שיפור עתידי בענף הסלולר . הסיבה - פוטנציאל הסתבכות לא מבוטל באי.די.בי שיוביל לקיפאון בדסק"ש וכשחברת האם בקיפאון דירוג סלקום עלול לרדת עוד אפילו ל –A לאור המצב בענף הסלולר וחוסר בגב כלכלי מחברת האם. זו הסיבה לירידות הנמשכות במחירי אגרות החוב של סלקום. בכול מקרה מחירי אגרות החוב של סלקום כבר מבטאות ירידה נוספת בדירוג שלהן. הטווח הקצר עלול להיות מאתגר לאגרות החוב של סלקום .
    סגור
  • אג"ח סלקום
    מיכה צ'רניאק 13/08/2019 15:34
    הגב לתגובה זו
    0 0
    האג"ח של סלקום כרגע הן סוג של הימור על שיפור עתידי בענף הסלולר . הסיבה - פוטנציאל הסתבכות לא מבוטל באי.די.בי שיוביל לקיפאון בדסק"ש וכשחברת האם בקיפאון דירוג סלקום עלול לרדת עוד אפילו ל –A לאור המצב בענף הסלולר וחוסר בגב כלכלי מחברת האם. זו הסיבה לירידות הנמשכות במחירי אגרות החוב של סלקום. בכול מקרה מחירי אגרות החוב של סלקום כבר מבטאות ירידה נוספת בדירוג שלהן. הטווח הקצר עלול להיות מאתגר לאגרות החוב של סלקום .
    סגור
  • 4.
    טעות במסקנת הבכתבה
    אנליסט 13/08/2019 10:44
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מניות דסק"ש מגבות את הבטחונות לאגח דולפין מ- IDB, ולכן מלוא מניות דסק"ש יועברו לבעלי החוב של אי די בי בבוא היום אלא אם אדלשטיין יקפיץ בצורה ניכרת את שווי דסק"ש. הוא חייב לבצע הימורים גדולים בדסק"ש כדי שאולי במקרה יצליח להעלות את השוויי כ"כ גבוה שישאר לו משהו אחרי שידרש לפרוע את החובות של IDB. הפעולה שהומלצה בכתבה תעשה בדיוק את ההפך ולכן היא אסטרטגיה שגויה
    סגור
  • תגובה
    מיכה צ'רניאק 13/08/2019 17:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מניות דסק"ש אכן מהוות ביטחון לאג"ח אי.די.בי יד אבל מחזיקי האג"ח של דסק"ש קודמים למחזיקי מניות דסק"ש מבחינת שירות החוב ולכן לאור מצב הקבוצה של אלשטיין אני מתקשה לראות אותו ממשיך בניסיונות לייצר ערך באמצעות מינוף נוסף בדיסקונט השקעות . בניסיון הראשון אני מצפה לפעולה מצד מחזיקי האג"ח להעמיד את החוב לפירעון מידי. דווקא מצב של כניסה לקיפאון יותר עושה לי שכל וזה דווקא לרעת דולפין. תיאורטית אם אלשטיין היה יכול למכור את ההחזקה שלו בשופרסל ובנכסים במחירי שוק ולרכוש את כול אגרות החוב של דסק"ש במחירי השוק הנוכחיים ( זה רק בתיאוריה כמובן ) שווי החוב כיום הוא 3.6 מיליארד ₪ ואם הוא מוכר את ההחזקה בשופרסל ובנכסים בהנחה של 5% על מחיר השוק הוא היה מקבל 2.9 מיליארד ₪ ולאחר קניית אגרות החוב הוא היה נשאר עם קופת מזומן של כ 750 מיליון ₪ ונכסים ( סלקום, אלרון ואחרים ) של כ 700 מיליון ₪ האם זה לא יותר טוב מהמצב הנוכחי ?
    סגור
  • תגובה
    מיכה צ'רניאק 13/08/2019 15:35
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מניות דסק"ש אכן מהוות ביטחון לאג"ח אי.די.בי יד אבל מחזיקי האג"ח של דסק"ש קודמים למחזיקי מניות דסק"ש מבחינת שירות החוב ולכן לאור מצב הקבוצה של אלשטיין אני מתקשה לראות אותו ממשיך בניסיונות לייצר ערך באמצעות מינוף נוסף בדיסקונט השקעות . בניסיון הראשון אני מצפה לפעולה מצד מחזיקי האג"ח להעמיד את החוב לפירעון מידי. דווקא מצב של כניסה לקיפאון יותר עושה לי שכל וזה דווקא לרעת דולפין. תיאורטית אם אלשטיין היה יכול למכור את ההחזקה שלו בשופרסל ובנכסים במחירי שוק ולרכוש את כול אגרות החוב של דסק"ש במחירי השוק הנוכחיים ( זה רק בתיאוריה כמובן ) שווי החוב כיום הוא 3.6 מיליארד ₪ ואם הוא מוכר את ההחזקה בשופרסל ובנכסים בהנחה של 5% על מחיר השוק הוא היה מקבל 2.9 מיליארד ₪ ולאחר קניית אגרות החוב הוא היה נשאר עם קופת מזומן של כ 750 מיליון ₪ ונכסים ( סלקום, אלרון ואחרים ) של כ 700 מיליון ₪ האם זה לא יותר טוב מהמצב הנוכחי ?
    סגור
  • 3.
    בטח הזדמנות
    לירן 13/08/2019 10:14
    הגב לתגובה זו
    3 0
    כבר הייתי בסרט הזה. קניתי אגח שנפל בסכום של 10 אלף שח ובמחיר 55 אגורות ליחידה ובסוף לאחר מספר חודשים ולאחר תספורת קיבלתי 700 שח. שילמתי 10 אלף קיבלתי 700 שח. כל האגחים הללו נועדו לגנוב באישור את כספח המשקיעים מהציבור . עדיף אגחים שנותנים 3-4 אחוז בשנה אבל בטוח ולא רווח על הקרח ובסוף מקבלים 700 שח
    סגור
  • תגובה
    מיכה צ'רניאק 13/08/2019 17:13
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אג"ח של דסק"ש הוא אינו אג"ח מהסוג שאתה מציין . תבדוק את הנכסים מול ההתחייבויות. בהחלט יתכן הפסד באג"ח של דסק"ש אם שווי שופרסל ונכסים ובניין ירד אבל לא בסדרי הגדול שאתה מזכיר. בכול מקרה שים לב שהטור לא קובע שאגרות החוב של דסק"ש זו הזדמנות. הוא מציג את המצב כפי שהוא וסוקר את הנכסים יחד עם ההתחייבויות. בכול מקרה זה אג"ח בתשואה ברוטו סביב 9.5% בשנה והתשואה מטבעה מצביעה על כך שיש סיכון , השאלה היא האם זה סיכון מושכל או לא . זו שאלה שהמשקיע עצמו לפי אופיו וצרכיו צריך להחליט לאחר שהוא בחן את המידע שאני מנסה לספק במסגרת הטור..
    סגור
  • תגובה
    מיכה צ'רניאק 13/08/2019 15:35
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אג"ח של דסק"ש הוא אינו אג"ח מהסוג שאתה מציין . תבדוק את הנכסים מול ההתחייבויות. בהחלט יתכן הפסד באג"ח של דסק"ש אם שווי שופרסל ונכסים ובניין ירד אבל לא בסדרי הגדול שאתה מזכיר. בכול מקרה שים לב שהטור לא קובע שאגרות החוב של דסק"ש זו הזדמנות. הוא מציג את המצב כפי שהוא וסוקר את הנכסים יחד עם ההתחייבויות. בכול מקרה זה אג"ח בתשואה ברוטו סביב 9.5% בשנה והתשואה מטבעה מצביעה על כך שיש סיכון , השאלה היא האם זה סיכון מושכל או לא . זו שאלה שהמשקיע עצמו לפי אופיו וצרכיו צריך להחליט לאחר שהוא בחן את המידע שאני מנסה לספק במסגרת הטור..
    סגור
  • 2.
    מה דעתך על האגח של סלקום? (ל"ת)
    א 13/08/2019 09:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • סלקום אג"ח
    מיכה צ'רניאק 13/08/2019 17:12
    הגב לתגובה זו
    1 0
    האג"ח של סלקום כרגע הן סוג של הימור על שיפור עתידי בענף הסלולר . הסיבה - פוטנציאל הסתבכות לא מבוטל באי.די.בי שיוביל לקיפאון בדסק"ש וכשחברת האם בקיפאון דירוג סלקום עלול לרדת עוד אפילו ל –A לאור המצב בענף הסלולר וחוסר בגב כלכלי מחברת האם. זו הסיבה לירידות הנמשכות במחירי אגרות החוב של סלקום. בכול מקרה מחירי אגרות החוב של סלקום כבר מבטאות ירידה נוספת בדירוג שלהן. הטווח הקצר עלול להיות מאתגר לאגרות החוב של סלקום .
    סגור
  • 1.
    דסקש חברה חזקה
    רוי 13/08/2019 09:39
    הגב לתגובה זו
    1 0
    צפויים לקבל דיבידנד ענק מנכסים ובנין לאחר מימוש קטן בגב ים ויציאה מאיחוד דוחות
    סגור
  • תגובה
    מיכה צ'רניאק 13/08/2019 17:12
    הגב לתגובה זו
    2 0
    דיבידנד מנכסים ? יתכן שיהיה אם כי נכסים בדרך כלל מחלקת דיבידנדים פעם בשנה אחרי הדוחות השנתיים וזה כבר חולק באפריל השנה בכול מקרה לא הייתי בונה על דיבידנד חריג כי הוא עלול להכניס את נכסים למצב של הורדת דירוג.
    סגור
  • תגובה
    מיכה צ'רניאק 13/08/2019 15:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    דיבידנד מנכסים ? יתכן שיהיה אם כי נכסים בדרך כלל מחלקת דיבידנדים פעם בשנה אחרי הדוחות השנתיים וזה כבר חולק באפריל השנה בכול מקרה לא הייתי בונה על דיבידנד חריג כי הוא עלול להכניס את נכסים למצב של הורדת דירוג.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות