מניות ה-FAANG במכפיל רווח של 50 - אז למה המשקיעים קונים?
חברות ה-FAANG, המהוות כ-40% ממדד הנאסד"ק, מנסות להגדיל את הצמיחה – זו על חשבון זו. מצב שכזה אופייני לחברות ענק ששולטות בשווקי הליבה שלהן וששיעורי הצמיחה העתידיים שלהן מאותן שווקים, עשויים להיות נמוכים מבעבר - ראו הוזהרתם!
וגם - מדוע נטפליקס הכי מסוכנת, והאם אמזון זולה באופן יחסי?
מניות ה-FAANG, כלומר Facebook, Apple, Amazon, Netflix and Google, מהוות כמעט 40% ממדד הנאסד"ק 100 והשפעתן הנגזרת על שוק המניות האמריקאי והעולמי היא עצומה. שנת 2017 היוותה שנת שיא מבחינת תשואות עבור חמשת החברות הללו, כפי שניתן לראות בטבלה המצורפת, כאשר ב-2018 והשנה התשואות היו נמוכות יותר משמעותית.
לחברות ה-FAANG ישנה השפעה עצומה על הכלכלה העולמית. את ההשפעה הזאת ניתן לבחון משני כיוונים עיקריים. הראשון הוא ההשפעה על שיעור האינפלציה דרך הגברת התחרות. קל להבין זאת דרך ירידת שערי המניות של מניות הקניונים בישראל, או נסיונה של שופרסל להקים אתר קניות מקוון "תואם אמזון", הכל כהערכות לבואה לארץ של אמזון.
המחירים הנמוכים יחסית של המוצרים הנמכרים באמזון והיעילות הבלתי נתפסת במונחים ישראלים מובילה למצב שחברות אחרות תהיינה חייבות ליישר קו הן מבחינת רמת המחירים והן מבחינת השירות ללקוח.
במאמר מוסגר נציין שלחברות המסחר המקוון הסיניות השפעה גדולה יותר על שיעור האינפלציה בכל מה שקשור למוצרי צריכה ועל התחרות מאשר לאמזון, אבל אמזון היא ללא ספק חלוצת התופעה.
דוגמה נוספת היא נטפליקס שהיא החברה הממוקדת ביותר מבין החמש. להיצע התוכן הכמעט אינסופי עם נגישות וממשק ידידותי למשתמש מאין כמוהו, יש השפעה מהותית ביותר על חברות הכבלים והלווין בעולם ומדובר במודל עסקי שממש כופה על החברות הללו, הוזלת מחירים מחד ושיפור השירות מאידך.
השפעה נוספת, פחות מקרו כלכלית באופיה אבל בהחלט משמעותית היא ההשפעה של פעילות החברות הללו על חברות קטנות אחרות המהוות חלק משרשרת האספקה של חברות ה-FAANG. דוגמאות להשפעה כזאת הינן ההשפעה של אפל על מחירי מניות מגזר המוליכים למחצה והצ'יפים או ההשפעה של חברות כמו אמזון וגוגל על מחירי מניות יצרניות ציוד התקשורת.
כמה זה עולה לנו?
הדומיננטיות העולמית של חברות ה-FAANG באה לידי ביטוי ביוקר מחירי המניות. בטבלאות הבאות ניתן לראות את רמות מכפילי המכירות והרווח הנקי הנוכחיים ולשנים 2019 ו-2020 – על פי הערכות האנליסטים המסקרים.
כאשר בוחנים את שנת 2019 למשל, ממוצע מכפילי הרווח הנקי של מניות ה-FAANG עומד על 48 (כאשר נטפליקס עם מכפיל של 95(!) מנפחת את היחס הזה משמעותית) לעומת מכפיל של 21 למדד הנאסד"ק 100 או 17 ל-S&P 500. מכפילים אלה מבטאים ציפיות גבוהות לצמיחה וכמובן את פרמיית הדומיננטיות של מניות ה-FAANG מול מתחרותיהן.
מכפילים אלה מסווגים את חברות ה-FAANG כמניות צמיחה, אך גודלן העצום ומאפיינים נוספים כגון חלוקת דיבידנד ו-buyback אופייניים יותר למניות ערך. כאשר בוחנים את המשך תוואי הצמיחה בשנתיים הקרובות נוצר רושם כי ציפיות המשקיעים הן אמביציוזיות מדי, חלק מן הצמיחה תבוא אחת על חשבון השניה.
למשל, אפל שמשיקה שירות סטרימינג, וחברות נוספות בתעשייה שעשויות לזנב בפעילותה של נטפליקס בשנים הקרובות ולפגוע בצמיחתה. ולכן ברוב המקרים (זולת נטפליקס), ראוי לדעתנו להסתכל על החברות הללו כהשקעות ערך ולא צמיחה. בכל מקרה, בין אם מדובר בהשקעת ערך או השקעת צמיחה חשיפה ל-FAANG במתכונת זו או אחרת, היא ראויה ובוודאי בתיקי השקעות בעלי שיעור השקעה גבוה בסקטור הטכנולוגיה.
אז מי המניה היפה ביותר בכל העיר?
אף אחת ממניות ה-FAANG איננה זולה. רובן מתמודדות עם בעיות רגולטוריות, באירופה ובארה"ב, כאשר הרגולטורים מצידם מנסים להגביל את כוחן מלהפוך למונופול ולנצל את הכח המונופוליסטי לעבירות פליליות.
כאשר בוחנים אותן בפרטנות, נראה שלנטפליקס יש את הסיכון התפעולי הגדול ביותר כאשר התחרות שמקיפה אותה הולכת וגוברת מיום ליום, אפל נתקלת בתחרות הולכת וגוברת בתחום המכשירים הסלולריים מצד היצרניות הסיניות וכמובן סמסונג, פייסבוק וגוגל עם אתגרי צמיחה ובעיקר השפעה מצד הרגולטורים.
זה משאיר אותנו עם אמזון שפורטפוליו המוצרים/שירותים שהיא מציעה נראה כמגוון והבריא ביותר (אתר הריטייל הגדול בעולם, שירותי ענן, סטרימינג ועוד) אך מטבלת המכפילים, נדמה כי המיקס הזה בא היטב לידי ביטוי.
מצד שני קשה להיזכר בנקודת זמן כלשהי במהלך היסטוריית המסחר של אמזון, בה מכפיל הרווח של המניה היה נמוך.
דרכים נוספות להיחשף להשקעה במניות ה-FAANG
חלקן היחסי של מניות ה-FAANG ממדדים מובילים כמו נאסד"ק 100 ו-S&P 500 (כ-40% ו-20% בהתאמה) מאפשר חשיפה להשקעה במניות הללו בצורה פשוטה על ידי קניית קרנות סל כמו QQQ (חשיפה לנאסד"ק 100), SPYG (חשיפה ל-S&P 500), TQQQ (חשיפת "אולטרה" לנאסד"ק 100), SKYY (חשיפה לאינדקס מניות מחשוב ענן) והרשימה עוד ארוכה. בנוסף קיימות קרנות סל שמאפשרות "חשיפת שורט" למניות ה-FAANG דוגמת SH (שורט על S&P 500) ו-PSQ (שורט על נאסד"ק 100).
לסיכום, מניות ה-FAANG אינן זולות ועשויות להיתקל בסיכונים רגולטוריים ותפעוליים בשל תחרות גוברת בשנים הקרובות אשר מציבים את שיעורי הצמיחה האגרסיביים החזויים על ידי האנליסטים המסקרים בסימן שאלה. ל-FAANG השפעה עצומה על הכלכלה העולמית, באופן ישיר ובאופן עקיף והשקעה בהן יכולה לשמש כעוגן בתיקים בעלי מרכיב טכנולוגי גבוה.
רמי רוזן, אנליסט בכיר ומומחה לקשרי משקיעים. עד לאחרונה שימש מנהל תחום קשרי משקיעים באורבוטק. רמי חבר בפורום הישראלי לקשרי משקיעים IIRF
המידע המוצג בסקירה זו מהווה מידע כללי בנוגע לפעילות החברה הנסקרת והינו חומר מסייע בלבד ואין לראות בו כמידע עובדתי או שלם וממצה של כל ההיבטים הכרוכים בהשקעה בני"ע, וכן אין לראות במידע האמור כהמלצה או כתחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא או לרכישת נייר הערך. האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ/שיווק השקעות ו/או תחליף לייעוץ/שיווק השקעות ו/או ייעוץ מס בידי מי שמוסמך לכך, המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
7.Fdnמשקיע 02/09/2019 00:10הגב לתגובה זו1 0החשיפה הגדולה ביותר לפאנגסגור
-
6.כתיבה טריה, הייתי שמחה לכתבות נוספות בסגנוןסימונה 01/09/2019 22:45הגב לתגובה זו1 4ניתוח מעמיק ומעורר מחשבה. מספק זווית מענינת להתבוננות ולבחינה.סגור
-
5.פאנג שמאנגיהודי 01/09/2019 21:30הגב לתגובה זו2 0עצם זה שמייקרוסופט שהיא הגדולה מכולן לא בפאנג מראה שאין ממש בחלוקה הזו שנקראת פאנגסגור
-
4.כתב נכבד-סימון לונג על הקבוצה-יהי מענין שורט-דגש שלנו (ל"ת)כותבי תרחישים 01/09/2019 17:30הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.אמזון תמשיך לעלות, אין לה תחרותדנית 01/09/2019 17:11הגב לתגובה זו1 2והיא פועלת במספר רב של תחומים צומחים. מדובר בחברה שאין אפשרות להתחרות איתהסגור
- טען עוד
-
יש לאמזון תחרותלרון 01/09/2019 17:56הגב לתגובה זו0 1והתחרות נקראת "טראמפ" או קונסורציום עולמי שיחליט ש"די"!סגור
-
סוס גוסס! (ל"ת)"טראמפ" 02/09/2019 09:28הגב לתגובה זו13 0סגור
-
וואולרון 02/09/2019 15:14הגב לתגובה זו0 1כמאמר גרינברג,שטויות אפשר להגיד ואז?סגור
-
2.לא להיכנס, מנופח, בסוף זה יתפוצץ בפנים (ל"ת)גדי 01/09/2019 16:57הגב לתגובה זו6 0סגור
-
1.מה קשור הכאב ראש הזה למחיר המניה??גרגר 01/09/2019 16:56הגב לתגובה זו2 4מחיר מניה נקבע לפי הקונים והמוכרים. ההמונים (כולל מנהלי השקעות, הם לא יותר טובים מאף אחד) קונים ומוכרים לפי "סקסיות" של הסיפור החם בשוק. כל עוד אלו עדיין מניות סקסיות הם ימשיכו לעלות... למה וכמה תספרו לנו בדיעבד כבר.סגור