חברות התקשורת האמריקאיות - מי הכי מעניינת?
מאז ומתמיד היה סיפורן של מפעילות התקשורת האמריקאיות סיפור של מלחמה על כיסו של הצרכן, השקעות עתק בתשתיות ותשואת דיבידנד.
הריבית הנמוכה מחד והציפיות להשקת רשתות ה-5G מאידך דחפו את שערי המניות של החברות הללו צפונה. הקרב המרכזי בשוק זה מתנהל בין AT&T שהיא מפעילת התקשורת הגדולה בעולם (מבחינת שווי שוק) והטוענת לכתר – Verizon.
זהו קרב צמוד ביותר כאשר החברה שנחשבת לאגרסיבית יותר מבין השתיים היא Verizon. הדבר בא לידי ביטוי בעליית מחירי המניות של שתי החברות בשנים האחרונות (במאמר מוסגר נציין, כי מניית AT&T מציגה בחודשים האחרונים תשואת יתר לעומת Verizon וכי מחיר המניה הנוכחי מהווה, פחות או יותר, את המחיר הגבוה של המניה ב-52 השבועות האחרונים) .
הבדלי התמחור הללו באים כמובן לידי ביטוי גם ברמות המכפילים של שתי החברות.
גם כאן תמחור החסר של מניית AT&T לעומת Verizon בולט לעין וזאת למרות שתשואת הדיבידנד ויחס תשלום הדיבידנד ב-AT&T גבוהים יותר לאורך השנים.
בעוד שהגרף הנ"ל מציג את נתוני הדיבידנד האחרונים (יחס ה-payout ratio מודד איזה שיעור מהרווח הנקי מחולק כדיבידנד לבעלי המניות).
הנתונים העולים ממנו נכונים לכל השנים האחרונות. AT&T מציגה תשואת דיבידנד גבוהה יותר לבעלי המניות שלה ושיעור גבוה יותר של דיבידנד מסך הרווח הנקי של החברה.
ולמרות זאת התמחור של החברה נמוך יותר בהשוואה ל-verizon. עובדה זו לא נעלמה מן העין של משקיעים רבים (וזאת למרות שבחודשים האחרונים, הניבה מניית AT&T תשואת יתר אל מול מניית Verizon).
ב-9/9 פרסמה הקרן האקטיביסטית Elliot Management מכתב שהוגש לדירקטוריון החברה ובו צויין כי היא מחזיקה במניות בסך של כ-3.2 מליארד דולר המהווים כ1.3% ממניות החברה. במכתב מציינת הקרן כי מניית AT&T הניבה ב-10 השנים האחרונות, תשואת חסר של 150%! לעומת מדד ה-S&P500. הקרן מציעה שורה של צעדים לדירקטוריון והנהלת החברה אשר במידה וינקטו, עשויים להעלות את מחיר המניה לרמה של 60 דולר פלוס, עד לשנת 2021.
צעדים אלו כוללים בין השאר מהלכים של הפחתת החוב הגדול של החברה והורדת המינוף של המאזן (מדיניות של שימוש ב-50% מתזרים המזומנים החופשי, לאחר תשלום הדיבידנד לבעלי המניות למטרת החזר החוב), שינוי ומיקוד של פעילות הרכישות של עסקים ופעילויות חדשות (עיקר הטענות הן נגד הרכישות בתחום הטלוויזיה והתוכן – DirectTV ו-Warner Media). כמו כן כוללים הצעדים - מכירה של פעילויות שאינן תורמות באופן אסטרטגי לצמיחת החברה, התייעלות במבנה ההוצאות שלה (בדומה ל-Verizon שפועלת באגרסיביות לא רק בתוואי הצמיחה אלא גם בחסכון בעלויות) והצהרה על מדיניות ברורה של המשך העלאת הדיבידנד המשולם לבעלי המניות ורכישה חוזרת של מניות.
התשובה של הנהלת AT&T למכתב של Elliot היתה שהיא מקדמת בברכה דיאלוג עם משקיעיה ושתשמח לקיים דיאלוג שכזה גם עם הקרן. כמו כן טענה הנהלת החברה כי היא ממילא פועלת ברוח ההצעות של Elliot.
כפי שקורה במקרים רבים במצבים של רכישת נתח ממניות חברה על ידי קרן אקטיביסטית, גם כאן, עלה מחיר מניית AT&T בכ-9% ביום פרסום הידיעה. יחד עם זאת כוחה של הקרן בהשפעה אמיתית (מעבר לפרסום חוות דעת) על התנהלות AT&T הוא מוגבל ביותר משום שהקרן הגיעה פחות או יותר למקסימום אפשרות החשיפה שלה לנכס בודד.
ויחד עם זאת הנקודות אותן העלתה במכתב לדירקטוריון הן בבחינת זיהוי "הפיל הלבן בחדר". AT&T נחשבת למניית ערך מצויינת עבור משקיעים המעוניינים בתשואת דיבידנד גבוהה. החברה העלתה את גובה הדיבידנד השנתי המחולק לבעלי המניות, מדי שנה במהלך 20 השנה האחרונות. בפועל, במידה ומשקיע רוכש בדיבידנד המחולק מניות נוספות של AT&T, ההפרש בתשואת החסר אל מול מדד ה-S&P500 הינו נמוך יותר לעומת מה שציינה קרן Elliot במכתבה.
גם כך משקיעים רבים הנוקטים באסטרטגיית השקעה בחברות שמחלקות דיבידנד גבוה והשקעת הכסף ברכישה נוספת של מניות החברה סבורים כי מניית AT&T היא אטרקטיבית להשקעה.
אבל ישום אפילו חלק מן המהלכים - הפחתת החוב למשל ושיפור המנוף הפיננסי, מכירת פעילויות לא תורמות, בעיקר בתחום הטלויזיה בתשלום, הקטנת מספר המניות על ידי רכישה חוזרת של מניות והתחייבות להמשך העלאה שנתית של גובה הדיבידנד המשולם - שהציעה Elliot עשוי להציף ערך נוסף במחיר המניה ולהוביל לרווח הון משמעותי, גם ברמות מחיר המניה הנוכחי.
רמי רוזן, אנליסט בכיר ומומחה לקשרי משקיעים. עד לאחרונה שימש מנהל תחום קשרי משקיעים באורבוטק. רוזן חבר בפורום הישראלי לקשרי משקיעים IIRF
המידע המוצג בסקירה זו מהווה מידע כללי בנוגע לפעילות החברה הנסקרת והינו חומר מסייע בלבד ואין לראות בו כמידע עובדתי או שלם וממצה של כל ההיבטים הכרוכים בהשקעה בני"ע, וכן אין לראות במידע האמור כהמלצה או כתחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא או לרכישת נייר הערך. האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ/שיווק השקעות ו/או תחליף לייעוץ/שיווק השקעות ו/או ייעוץ מס בידי מי שמוסמך לכך, המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
9.חברות עם רמת מינוף מפחידהגיל 10/10/2019 14:26הגב לתגובה זו0 0לבדוק מצבת החובותסגור
-
8.חברות תקשורתלרון 10/10/2019 07:12הגב לתגובה זו1 0באופן כללי אינן בוננזה להשקעה ובטח לא האמריקאיות.סגור
-
7.כתבה מעניינתדורון 08/10/2019 13:29הגב לתגובה זו2 0נדיר למצוא בשווקים המנופחים של ימינו חברות ענק במכפילי רווח נמוכים של 10-12סגור
-
מכפיל רווחלרון 10/10/2019 07:15הגב לתגובה זו1 0אינו חזות הכל,ומכפיל רווח נמוך כמצוין בחברות שבמאמר בגלל צמיחה נמוכה.סגור
-
6.כתבה יפהאירנה 08/10/2019 10:26הגב לתגובה זו3 0כתבה מעניינת אבל מה המסקנה?סגור
- טען עוד
-
המסקנה ברורהלרון 10/10/2019 07:17הגב לתגובה זו0 0לא להשקיע,תשואת חסר אינה מראה על כדאיות השקעה,ראו כדוגמא ge mmm.סגור
-
5.מעניין מאודדורון 08/10/2019 10:14הגב לתגובה זו1 0נדיר למצוא בשווקים המנופחים של ימינו חברות במכפילים זולים של 10-12סגור
-
4.כתבה ממש מעניינת (ל"ת)עומר 07/10/2019 20:46הגב לתגובה זו1 0סגור
-
3.35 ולא 20שמואל 07/10/2019 19:48הגב לתגובה זו0 0החברה העלתה את גובה הדיבידנד השנתי המחולק לבעלי המניות, מדי שנה במהלך 20 השנה האחרונות. T מחלקת דיוידנד 35 שנה ולא 20. פרטים על כך אפשר למצוא בכל אתר בארה"ב.סגור
-
2.בדיוק הפוך. כמו רוב ההמלצות פהממי 07/10/2019 19:13הגב לתגובה זו1 0הכל טוב ויפה רק חבל שלא ראית את הראיון עם מנכ"ל ווריזון. שהולכת לפרוץ ב 2020 כחברה המובילה ברשת G5.סגור
-
1.תשאל את שליימהיוסי חבקוק 07/10/2019 16:51הגב לתגובה זו7 4מה זאת אומרת?? תשאל את שליימה גרינברג! הוא הרי יודע הכל! הוא מומחה לכל הסקטורים בכלכלה העולמית! רק מה, הוא אף פעם לא ניהל תיק כדי שנדע מה הוא באמת יודע!סגור
-
אני כמעט בטוח ששלמה מנהל חשבונות או משהו כזה ומה אתה?..לחבקוק 07/10/2019 17:56הגב לתגובה זו3 3האם אתה מבין משהו בניהול חשבונות או בגרפים כמו השני..גורביץ?סגור