להשקיע כמו קרן גידור - ככה תעקבו אחרי מנהלי ההשקעות המובילים בוול סטריט
איך תחשפו לשיטות ההשקעה של מנהלי קרנות השקעה ומנהלי קרנות גידור, מיהן הקרנות המועדפות, והאם השליטה בטיפאני האמריקאית תעבור לצרפתים?
לאחר הודעת הבנק המרכזי של ארה"ב על הורדת הריביות החלטנו לבלות מול ערוץ העסקים של FOX, שם שודרה במלואה הפגישה של הנגיד עם העיתונות. זו אינה הפעם הראשונה שאנחנו מקדישים כשעתיים לפגישות מסוג זה אבל, ללא ספק, הייתה זו הפגישה המשעממת ביותר ולא בגלל העובדה שהנגיד הוא אדם מתון, זהיר ושקט, אלא בגלל העובדה שלא היה לו מה לומר מלבד שהכלכלה ממשיכה לצמוח במתינות ושאין אינפלציה.
שאלת האינפלציה עלתה, למרבה ההפתעה, מספר פעמים כיוון שהעיתונאים רצו לדעת מתי הוא כן מתכוון להעלות את הריבית. הסביר הנגיד שלא רק שאין סימן לאינפלציה, אלא שלא יעלה הריבית אלא אם יראה "מגמה של עלייה באינפלציה", מה שאין כרגע באופק. אמרנו "למרבה ההפתעה" כיוון שמה הטעם בכלל להתעסק באינפלציה דווקא כשהבנק מוריד ריבית?
הסיבה להתעסקות באינפלציה, לדעתנו, באה כיוון שלאור תשובותיו לא היה לעיתונאים משהו אחר להתעסק בו וזאת לאחר שהנגיד דחה למעשה את כל החששות ממיתון ואפילו לא נראה מוטרד מההאטה הגלובלית או מהברקזיט.
מדוע הוחלט להוריד הריבית?
לנו זה לא מובן, אבל נראה לנו שזה גם לא יזיק. לבסוף, בקשר לחזרה ל-QE שכל כך מטרידה פרשנים רבים, הסביר הנגיד שהפעילות נעשית מסיבה אחת בלבד. הרצון של הבנק המרכזי להגיע לרמת רזרבות בנקאיות של 1.45 טריליון דולרים כפי שנקבע במדיניות המוניטרית בזמנו. הוא ציין (ועשה זאת בצורה שהראתה שהוא מופתע למדי) שכמה מהבנקים המובילים מסרבים בכלל לקבל את הכספים ועל הסיבות לכך לא פירט אלא אמר, "משום מה הם מסרבים ונבדוק מדוע".
לסיכום האירוע, כנראה שהמכונות, בעזרת ה-AI שמניע אותן, הבינו היטב שהמצב טוב ממה שהתקשורת חושבת ובמהלך נאומו עלה הדאו ממינוס 12 נקודות לפלוס 88.
חברות ניהול הנכסים למיניהן הן המרוויחות הגדולות מהשפעת מהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה על מנהגי ההשקעה: מאז 2010 לערך אנחנו מנסים להסביר את המגמה המתפתחת וגדלה במהירות של המעבר המסיבי בגישת ניהול הנכסים של המשקיעים, בעיקר בארה"ב אבל כעת גם בשאר חלקי העולם.
המשקיע עובר ממה שנקרא "Stock picking" (איסוף, על סמך בדיקות וייעוץ, של מניות בודדות, אגחי"ם, סחורות וכו') להשקעה בניהול פסיבי (קרנות וסלים) ואקטיבי (מנהלי השקעות למיניהם). לפי חברת PWC יגיע הסכום הגלובלי בניהול, ב-2022, ל-101.7 טריליון דולרים. 48.6% מהסכום בארה"ב אבל חלקם של המשקיעים האמריקאים בעוגת ההשקעות יורד כי קצב הצמיחה בשאר העולם ובמיוחד בדרום מזרח אסיה כפול.
ניהול פסיבי מול ניהול אקטיבי
לצורך ההשוואה, הסכום הגלובלי בניהול ב-2012 היה 63.9 טריליון דולרים וב-2017 חצה את ה-71 טריליון. הגידול המהיר ביותר הוא בתחום הניהול הפסיבי שם הגיעה סך ההשקעה בסלי מדדים בארה"ב, נכון לסוף ספטמבר (מדובר בסלי המדדים מהסוג של SPY, XLK, XLV וכדומה) ל-4.3 טריליון דולרים (יותר מפי 3 משהייתה ב-2015).
מגמה זו, של העדפת ניהול פסיבי שמתרכזת בסלים וקרנות מסוימות, מתפתחת במהירות בשנתיים-שלוש האחרונות, מדוע? "האמון ביכולתם של משקיעים בודדים או מנהלי השקעה ויועצי השקעות לבצע בהצלחה את ה-Stock picking יורד בשל הזעזועים שהולכים ומתגברים, ולא פחות בשל איבוד היכולות לאבחון הגורמים שמשפיעים על תנודת המניות הבודדות, הגורמים שבעבר נחשבו כנכסי צאן ברזל להחלטות ההשקעה, מקרו ומיקרו, אינם יעילים כפי שהיו לבטח בזמן הקצר והבינוני".
עם זאת, חשוב לזכור שאותם 4.3 טריליון הם טיפה בתוך מכלול הכספים המנוהלים. הנהנות הגדולות הן חברות ההון הפרטי (Private Equity Firms מהסוג של KKR או Carlyle), קרנות המגננה (מהסוג של Bridgewater Associates) וחברות ניהול הנכסים, שהנציגה הגדולה שלהן היא בלאקרוק אבל שלמעשה "מכסות" גם את 2 התחומים של מגננה והשקעות פרטיות והן כוללות את חטיבות ניהול הנכסים של הבנקים הגדולים בהובלת UBS, קרדיט סוויס, ברקליס והאמריקאים המובילים.
לא רק שסקטור זה נהנה ממהפכת הטכנולוגיה/אינפורמציה אלא שהשפעתן של החברות הנ"ל על הנעשה בשוק ההון הרקיעה שחקים כתוצאה. החברות הנ"ל הן "השחקניות" הגדולות דהיום בכל תחומי ההשקעה, מסחרנות יומית ועד פעילות M&A והשקעות בחברות סטארטאפ. אנחנו חוזרים על מה שכבר כתבנו, בעבר היו הבדלים בין חברות הניהול, לחברות ההון וקרנות ההדג' - קרנות הגידור. אבל ההבדלים היום נעלמו בדיוק כפי שהם בתהליך העלמות מול הבנקים המסחריים הגדולים.
המשקיעים הבינו שהכל משתנה
המשקיע "הקטן", בדיוק כמו כל מנהלי הכספים של החברות השונות, מוולמארט ומטה, הבין את השינוי שהביאה מהפכת הטכנולוגיה, את השפעת תרבות ה-IT והכותרות ואת השינויים המקרו והמיקרו כלכליים שהמהפכות הובילו ועדיין מובילות.
מנהלי חברות ומנהלי הכספים שלהם, שחיים בתעשייה ורואים את השינויים מתבצעים מול עיניהם (כמו למשל השפעת המהפכה על האינפלציה, ההתייעלות, מחירי הסחורות או את השינויים שמגיעים בגלל השימוש ברשת וכו'), הבינו, מתישהו במהלך השנים 2009-15, שהכל משתנה. זאת בהשראת המהפכות, ממנהגי האכילה ועד מנהגי ההשקעה וההחלטה להעביר את כספי ההשקעות למומחים אמיתיים החלה לתפוס ובגדול.
מנהלי ההשקעות מאידך הבינו שהמשקיעים, קטנים כגדולים, מבינים שעולם ההשקעות משתנה ולכן "בנו" עבורם כלי השקעה שמכסים את כל האפשרויות ומה שלא פחות חשוב אפשרו ל"משקיע הקטן", משנגחאי דרך בומביי ועד טימבוקטו, להשתתף באמצעות הנפקת החברות.
משקיעים קטנים שלא יכלו להשתתף בהנפקות פרטיות, M&A וכו' יכלו לעשות זאת באמצעות רכישת מניות ב-BLK ,JPM ,BX ואחרות. "רוצה M&A? בבקשה", "רוצה לסחור בכמעט חינם? בבקשה", "רוצה הדג'ינג? בבקשה", "רוצה סלים ממוקדים? בבקשה", "רוצה כרטיסי אשראי? הלוואות? משכנתאות? בבקשה", "אינך מסוגל להעריך חברות? אנחנו נעשה זאת עבורך", וכן הלאה.
מנהלי השקעות הובילו את כניסת הבינה המלאכותית להשקעות
מנהלי השקעות בוול סטריט גילו שמהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה נותנות להם את כל הכלים הדרושים. הם שהובילו כניסת ה-AI לניהול השקעות והם שהובילו השימוש בענן ומה שהכי חשוב מבחינת מערכת הניהול הייתה האמונה שהתפתחה בשוק (חלקה בגלל ביצועי המניות של מנהלי ההשקעות), שהאנשים האלו באמת יודעים את מלאכתם.
התפתחה בוול סטריט גישת השקעות של "על מנת להעלות את סיכויי ההצלחה שלך לך בעקבות קרנות ההון והגידור'". ישנם אתרים שמתמחים בפעילות "ההדג'ניקים"/ קרנות הגידור (תרשמו בבקשה, most popular stocks owned by hedge funds בגוגל ותקבלו כל הדרוש) ואפשר להגיע לקרנות מתמחות.
דוגמה למעורבות המנהלים: ענקית תעשיית היופי/מוצרי היוקרה הצרפתית, LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton SE (סימול:LVMH) מציעה 120 דולר למניה או 14.4 מיליארד דולרים שווי חברה עבור חברת מוצרי היופי/מוצרי היוקרה האמריקאית טיפאני (סימול:TIF), כ-22% פרמיה למחיר מניית TIF ערב ההצעה.
הצעה מגוחכת - פגיעה בגאווה הלאומית
זו בינתיים הצעה שלדעתי טיפאני תדחה בשעט נפש כ"מגוחכת" שהרי המותג "טיפאני" כשלעצמו שווה ביוקרתו למותגי הענק האמריקאיים מקוקה-קולה ומטה. לא רק זה, אלא שהנהלת טיפאני והחנות המובילה שלה יושבים בשדרה החמישית מספר 727 ונושקים לבלוק שעליו משתרע מגדל טראמפ המוזהב (בשדרה החמישית בין 721 ל-725).
המחשבה שהחנות הזו, סמל אמריקאי מובהק שהסרט "ארוחת בוקר בטיפאני", הפך את אודרי הפבורן, ג'ורג' פאפארד, מיקי רוני ופטרישיה ניל לגיבורים אמריקאים לעולמי עד, תימכר לצרפתים ועוד בימי הנשיא דונאלד טראמפ, תיתקל כנראה בהתנגדות עזה בבית הלבן, בבתי הנבחרים ולבטח בעיר ניו יורק, שהרי לפטריוטיזם האמריקאי שנמצא בתהליך התעצמות זו פגיעה רצינית בגאווה הלאומית. זה כאילו באים הצרפתים ולוקחים בחזרה את פסל החירות אותו נתנו לארה"ב כמתנת אחווה ב-1886.
בכל מקרה, על פי הניו יורק טיימס טיפאני לא תסכים לקבל "מתחת ל-136 דולר למניה". הדיל, לדעתנו, כן יתבצע בסופו של יום כי ההבדל בין 120 דולר ל-136 דולר חשוב מאוד לבעלי המניות הגדולים של טיפאני - שהם יחליטו.
בעלי המניות הללו הם קבוצת ניהול הנכסים של וואנגארד (שמחזיקה ב-10.64% מהמניות ועוד 6.86% באמצעות הקרנות שלה ביחד זה 21,137,652 מניות), Lone Pine Capital של סטפן מנדל (שמחזיקה ב-5.44%), ניהול ההשקעות של ג'י פי מורגאן (עם 4.47% ועוד 3.09% בקרנות שלה), בלאקרוק (עם 4.43%) ועוד 6 חברות השקעות פרטיות בהון ומגננה (Egerton Capital , SSgA Funds Management, T. Rowe Price Associates, Managed Account Advisors, First Eagle Investment ו- SPDR S&P 500 שביחד מחזיקות בעוד 16.63% מההון).
טיפאני כבר לא מה שהיתה - המחיר המתאים יגיע
קבוצה זו שולטת ב-51.56% מההון ומודעת לעובדה שטיפאני, בשנים האחרונות, אינה צומחת ומרוויחה כבעבר. כיוון שהחברות הללו הן חברות שמטרתן להרוויח ומה שיותר הן יחליטו למכור, במחיר המתאים להן כמובן. "המחיר המתאים", לדעתנו, יגיע כיוון שמולם ניצב מר Bernard Arnault, היו"ר והמנכ"ל האגדתי של LVMH (שאגב שוויו עומד היום על 102.3 מיליארד דולרים) שממזמן שם עינו על החברה ונחשב כמנהל מו"מ מוביל בעולם (עליו, על LVMH ועל טיפאני כתבנו בעבר מספר פעמים).
אגב, בעלת המניות השנייה בגודלה של TIF היא רשות ההשקעות של אמירות קטאר (Qatar Investment Authority), שמחזיקה ב-9.8%. האמירות נכנסה להשקעה ב-2013 ובעצת BLK. הם מכרו כשליש מהאחזקה במניה ב-2017. טיפאני היא רק חברה אחת מבין יותר מ-300 חברות שבהן רכשו קרנות הון ומגננה שליטה למעשה בהון הנפרע.
הבאנו את העסקה הזו כדוגמה למעורבות הקרנות שהרי מנהלי הדג' רבים האמינו ש-Arnault ינסה לקנות ולכן ובעקבותיהם נכנסו להשקעה כ"כ הרבה קרנות. חמשת חברות הניהול הגדולות בעולם הן: בלאקרוק, וואנגארד שעדיין פרטית ומנהלת 5.1 טריליון אבל מציעה סלים וקרנות בכל מגזר, הברוקר/בנק ההשקעות Charles Schwab (סימול:SCHW) שמנהל 3.4 טריליון. הבנק ג'י פי מורגאן (סימול:JPM) עם 2.8 טריליון ו- State Street Corporation (סימול:STT) עם 2.7 טריליון.
במה להשקיע?
הסלים שבהם מככבות חברות הניהול הם בעיקר סלים פיננסיים כמו PSP או PFI שאינם מתמקדים רק בחברות הללו ולכן לא מומלץ להשקיע בהם כדי להיות בתחום. האמת היא שכדי לבחור חברת ניהול נכסים "מנצחת" צריך לעשות "אן-דן-דינו.." בין החברות המובילות BLK ,BX ,KKR ואחרות. BX (זאת הסיבה) ו-KKR מעניינת בגלל העובדה שיותר ויותר קרנות הדג' נכנסות להשקעה בה, אנחנו למשל חושבים ש-BLK היא המעניינת לטווח הארוך אבל בינתיים המניה בפיגור אחרי השתיים האחרות.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
17.NOK - לאחר הנפילה החדה לא מצליחה להתאוששמשקיע נבון 06/11/2019 11:02הגב לתגובה זו0 0האם מרימה דגל אדום מול נצחון אריקסון בדור 5 ?סגור
-
פרופסוריםלרון 07/11/2019 13:15הגב לתגובה זו0 0מדווחים על רמת סרטן גבוהה ב g5 , עקב ריבוי אנטנות ככל שהיעילות התקשורתית המושגת גבוהה יותר!סגור
-
תן לעניין בבורסה להירגע תחילהשלמה גרינברג 07/11/2019 11:39הגב לתגובה זו0 0נוקיה אינה מרימה דגל אדום ובטח לא מול אריקסון ש"ניצחה" (את מי?). בינתיים, המנצחת בתחום היא דווקא HUAWEI למרות המלחמה נגדהסגור
-
16.OPKO שפרסמה דוחות עדיין לפינת חלומות או לפינת הסיוטים? (ל"ת)משקיע נבון 06/11/2019 11:01הגב לתגובה זו0 0סגור
-
15.שלמה למה הפסקת להגיב על שאלות ? (ל"ת)גרדי 05/11/2019 13:54הגב לתגובה זו0 0סגור
- טען עוד
-
14.כל הכבוד שלמהמשה 05/11/2019 12:16הגב לתגובה זו2 0מרגישים שאתה מהאנשים שאוהבים את מה שהם עושים, ומתעסקים בהם כעבודה. הדברים שאתה כותב תמיד מעניינים, ואתה אחת הסיבות העיקריות שאני מבקר באתר הזה. תודהסגור
-
13.סרגון דוחות מאכזביםמיטשל 04/11/2019 21:12הגב לתגובה זו0 0יורדת 30%...לא מוגזמת קצת התגובה ? או שסרגון זה כבר לא מה שהיה ? מה דעתך שלמהתודהסגור
-
מוגזמת אבל מובנתשלמה גרינברג 05/11/2019 11:40הגב לתגובה זו1 0תתחיל בקריאת הכתבה https://finance.yahoo.com/news/ceragon-networks-crnt-lags-q3-132501475.html שפחות או יותר נותנת הסבר ותמונת מצב כולל לגבי העתיד. סרגון איכזבה מכול הבחינות ברבעות, מכירות, רווח תפעולי ונקי ורווח למניה. מה שקרה כאן קרה לחלק גדול מהחברות הישראליות שמגיעות לוול סטריט עם הבטחה גדולה ולאחר מכן "נתקעות" בעסקיהן במיין סטריט. נראה היה, בשלוש השנים האחרונות, שהחברה חוזרת לצמיחה אבל האכזבה כ"כ גדולה עד שרבים נמאס להם ונוטשים. הירידה הנוכחית מוגזמת אבל בהחלט מובנת לאור ההתפתחויותסגור
-
המניה היתה ב 3 דולר כשפורסמה הכתבה המצורפת במרץ 2018seeking alfa 05/11/2019 14:34הגב לתגובה זו0 0The 5G Theory: Why Ceragon Makes For An Excellent Takeover Target Mar. 1, 2018סגור
-
וזה אומר מה בדיוק? (ל"ת)שלמה גרינברג 06/11/2019 08:31הגב לתגובה זו1 0סגור
-
לדעתי זה יהיה הסיפור של סרגון ב 2020crnt 06/11/2019 13:23הגב לתגובה זו0 0שווי החברה שנמצא בקאנטים ינוצל על מנת לתת להם הצעת רכש נדיבה.סגור
-
12.רדהיל שלמה דעתךגלעד 04/11/2019 16:20הגב לתגובה זו0 0אחרי האישור שהתקבל, כיצד נראה העתיד של רדהיל והאם שווה הכנסה לפינת החלומות ? תודהסגור
-
רדהילשלמה גרינברג 05/11/2019 11:57הגב לתגובה זו1 0מדובר בתרופה בשם טליסיה שזו קפסולה שמכילה אנטיביוטיקה כנגד חיידקי זיהום בשם Helicobacter pylori bacterial infections ש"פופלרי" מאוד בארצות עניות כתוצאה מזיהום במים ובמזון. החיידקים הללו עלולים לגרום לסרטן הקיבה. תרופה חשובה מאוד אבל יש עוד דומות והשאלה כמה ימכרו כמובן. בכול מקרה זה צעד גדול קדימה. לגבי שאלתך אם הגיע הזמן להכניס לפינת החלומות? אני מזכיר את החברה כמעניינת לפינת חלומות מזה שנים אז כעת נזכרת? אבל החברה היא עדיין מתאימה לפינה. השאלה אם להכניסה כעת, לאחר שעלתה או להמתין למחיר טוב יותר לכניסה וזה החלטה שלךסגור
-
11.מחזורים גבוהיםנחום 03/11/2019 20:32הגב לתגובה זו0 0שלום מר גרינברג, מה שלומך? תמיד תענוג מחכים לקרוא את כתבותיך. מה לדעתך עומד מאחורי המחזורים הגבוהים מאוד בהרבה מהמניות ביום חמישי האחרון? תודה רבהסגור
-
תודה, שלומי טוב אבלשלמה גרינברג 04/11/2019 08:31הגב לתגובה זו1 0איך אתה מצפה לתשובה על שאלה כזו לאור העובדה שהמחזורים ביום ו' האחרון היו נמוכים מאוד בנאסד"ק וגם ב S&Pסגור
-
10.הנפקת אראמקוסמדי 02/11/2019 20:09הגב לתגובה זו1 0שלמה תודה על המאמר...בקרוב תיערך הנפקה של חברת אנרגיה ונפט "קטנה" בשם ארמקו הסעודיתאשמח לכמה מילים או חלק כתבה קטן על ארמקו..תודהסגור
-
כשיגיע התשקיף אוכל להתייחס ואתייחסשלמה גרינברג 03/11/2019 11:58הגב לתגובה זו2 0ברור שתהיה זו ההנפקה הגדולה בהיסטוריה (מעריכים שווי של 1.5 טריליון) אבל קטנה בהרבה ממה שהעריכו בסעודיה תחילה.. ההנפקה מאוד מעניינת בגלל מטרות ההשקעה של הכספים שיגוייסו והתמונה שתנתן בתשקיף על מצבה הכלכלי של הממלכהסגור
-
9.S&p utilitiesהעוקב המתמיד 02/11/2019 19:48הגב לתגובה זו1 0שנעדר מכישורי חיפוש,שלמה למרות מאמצי לא מצאתי את התייחסותך לסל בעת האחרונה, אפשר בכל זאת הפניה מדויקת? תודהסגור
-
8.השפוי היחידי במערכתאנטיתזה לנעם טל 02/11/2019 12:11הגב לתגובה זו4 6תענוג לקרוא את שלמה,שקול מנוסה וחכם.מתי תעיפו את הפוחז המתלהב שסיים ללמוד אתמול ומפמפם היסטריה ונתונים מגוכחים כבר שנה?סגור
-
האם קראתי הבנתי מדבריך ה"חכמים" ששלמה הוא הכותב היחיד>לכותב האידיוט מ 8 03/11/2019 13:49הגב לתגובה זו3 1במערכת שהינו שפוי...ובעצם הסבר לי מה זה שפוי ומה זה לא שפוי.סגור
-
לצערי________________________ללא שפוי 03/11/2019 13:19הגב לתגובה זו3 1מר גרינברג אינו דוגל בהכרח בניתוח אמיתי וכותב יותר מרצונו הפנימי ומחשבותיו שהכל טוב ונפלא כולל הנשיא העילו לדעתו האמריקאי הרקוב. דברים כאלו נגמרים תמיד בבכי מרורים.סגור
-
למה הדבר דומה?_____________________ללא שפוי 03/11/2019 13:15הגב לתגובה זו3 0לכל ההרצות ההיסטריות שהיו בהיסטוריה ולדוגמא משבר פקעות הציבעונים בהולנד 1637 כאשר שעות לפני הקריסה הגדולה בהיסטוריה מחירהשל פקעת צבעונים היה שווה לשכר של עובד עם שכר גבוה במשך 100 חודשים..כן..10 חודשי עבודה תמורת פקעת אחת בלבד.סגור
-
100 חודשי עבודה (ל"ת)תיקון 03/11/2019 15:24הגב לתגובה זו0 0סגור
-
לידיעתך עמית טל כותב ללא כחל וסרק מה באמת צריך להיות___ללא שפוי 03/11/2019 13:12הגב לתגובה זו6 1ואכן יהיה בסיכומו של יום ולמעשה רקיסה של דבר בכלתי אפשרי שמתנהל בעולם שהכל מורץ ומווסת וממשלת יפן מחזיקה את כמעט כל תעודות הסל בארצה וארצות הברית בהנהגת הטראמפ שופכת לבורסות כספים שלמעשה אין לה וזאת ממש לא מסיבות כלכליות אמיתיות...סגור
-
7.Alibabaקובי 02/11/2019 00:43הגב לתגובה זו0 1שלום שלמה, תוכל בבקשה לחוות דעה על Alibaba לאור תוצאות הדוחות הכספיים והתגובה הצוננת של המשקיעים אליהם.סגור
-
הוא כתב בלי סוף שהוא לא נוגע בחברות סיניות (ל"ת)לא נוגע 02/11/2019 09:59הגב לתגובה זו2 0סגור
-
6.תיקון קטןשלמה גרינברג 01/11/2019 17:25הגב לתגובה זו3 0בקטע הכתבה על עסקת LVMH- TIF מופיע הקטע: "בכל מקרה, על פי הניו יורק טיימס טיפאני לא תסכים לקבל "מתחת ל-136 מיליארד". הדיל, לדעתנו, כן יתבצע בסופו של יום כי ההבדל בין 120 מיליארד ל-136 מיליארד חשוב מאוד לבעלי המניות הגדולים של טיפאני שהם שיחליטו". המספרים הם בדולר למניה ולא במיליארדים כפי שכתבתי בטעות ותודה למגיב 1 שראה זאתסגור
-
5.לאור הורדת הריבית ודוחות טובים של החברותתודה על הכתבה 01/11/2019 11:44הגב לתגובה זו0 0יש מקום להגדיל סיכונים או עדיין להקטין?סגור
-
הכול תלוי באופי שלך כמשקיע ובבקשהשלמה גרינברג 01/11/2019 17:10הגב לתגובה זו5 1תפסיק לשאול אותה שאלה כול הזמן אני לא משנה דעתי מידי מאמרסגור
-
4.לקראת מיתוןמכאל 01/11/2019 11:37הגב לתגובה זו1 0כתבת שהמצב בארהב טוב.אתמול פורסם כי מדד מנהלי הרכש של שיקגו ירד ל43 נקודות. האם זה מראה על האטה או לקראת מיתון בארהב?תודהסגור
-
לאשלמה גרינברג 01/11/2019 17:14הגב לתגובה זו3 0זה מראה על חולשה תעשייתית באזור שיקגו בחודש שעבר אבל כפי שהסברתי בדקדקנות השפעת התעשייה האמריקאית על התוצר יורדת מזה כשלושים שנה והשפעת השירותים חשובה יותר. בכול מקרה, ההשפעה על סך החלטות ההשקעה שוליתסגור
-
3.שלמה, הורדת הריבית...גיא M 01/11/2019 10:53הגב לתגובה זו1 0לפני כמה שבועות ציינת שהורדת הריבית איננה נחוצה. מדוע כעת אתה סבור כי היא איננה מזיקה? נשמע ששינת את דעתך בנושאסגור
-
למה שיניתי?שלמה גרינברג 01/11/2019 17:15הגב לתגובה זו3 0הורדת הריבית, לדעתי, בארה"ב אינה נחותה אבל ברמה הנוכחית השפעת ההורדה היא פסיכולוגית נטו.סגור
-
2.Six Flagsאבנר 31/10/2019 22:11הגב לתגובה זו0 0תודה על עוד מאמר משובח שלמה! מה דעתך על מניות הלונה-פארקים Six ו-Cedar (סימול FUN)? עושה רושם שהציבור האמריקאי באמת ממשיך ללכת לפארקים האלה, ולא מבלה כל היום באינסטגרם.סגור
-
הציבור האמריקאי בהחלט מבלהשלמה גרינברג 01/11/2019 17:22הגב לתגובה זו4 0ולא צריך בשביל לדעת זאת את FUN וחברותיה. איני עוקב מקרוב אחרי הקבוצה ואכן, תודה על התזכורת אתחיל לעקובסגור
-
1.טיפאני נסחרת בשווי 14.4 מיליארד דולר, וירצו עליה 130 ?האם הבנתי נכון? 31/10/2019 19:48הגב לתגובה זו0 2הציעו עבור טיפאני 14.4 מיליארד דולר, ולדבריך מחזיקי המניות ירצו עליה בסביבות 120 מיליארד?... בערך פי 9סגור
-
תודה על הערתךמערכת Bizportal 02/11/2019 10:05הגב לתגובה זו3 0תוקןסגור
-
צודקשלמה גרינברג 31/10/2019 21:30הגב לתגובה זו3 0הכוונה הייתה 120 דולר למניה ולא 120 מיליארדסגור
-
רשום 120 דולר למניה (ל"ת)עדי 02/11/2019 09:13הגב לתגובה זו0 0סגור