אנרגיה ירוקה - כולם אומרים להשקיע; האם הם צודקים?

רעיונות השקעה של ענקית ההשקעות נטיקסיס - אנרגיה סולארית, סין אבל שימו לב להונג קונג (יכולה לקלקל) וגם אירופה - ואיפה לא להשקיע?
 | 
telegram
(1)

הצבע הירוק הולך להיות הצבע המאפיין של המאה הנוכחית. עוד ועוד הנפקות בורסאיות מתמקדות במעבר לאנרגיה ירוקה; Hoffman Green Cement שמייצרת בטון "דל בפחמן", Holaluz - ספקית חלוית של אנרגיה מתחדשת, Summig - יצרנית אנרגיה מתחדשת, וכדומה.

התחום חם ואנליסטים רבים ממליצים להיכנס אליו, אז נכון שחלק מהמניות עלו בשיעורים חדים, אבל בראייה ארוכת טווח, מדובר בתחום צומח בשיעור משמעותי שיהפוך לחלק אינטגרלי מהחיים, וההשקעה בו בנקודת הזמן הזו נראית נכונה.  

משקיעים מגלים חברות כמו Neoen, Vltalia, Albioma, Grenergy, Solaria ו-Solar Pack. פתאום הן על המכ"ם שלהם. בנייתן של חוות רוח וחוות סולאריות על היבשה ובים, בין אם הן חלק מחברות שנסחרות בבורסה ובין אם לא, מגרה את תאבונם של המשקיעים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

> המניות המומלצות בתחום האנרגיה הסולארית
> איך הצליחה אנלייט להפוך מחברה של עשרות מילונים לחברה של מיליארדים

סין - שימו לב להונג קונג
המאפיין הנוסף של המאה הנוכחית יהיה סין. הצמיחה המדהימה שלה מעוררת התפעלות בקרב משקיעים ברחבי העולם מזה שנים ארוכות. זאת בניגוד לאירופה, שהרתיעה אותם לא פעם בשנים האחרונות. עם זאת, מגמה זו יכולה להתהפך בבת אחת בגלל מה שמתרחש בהונג קונג בחודשים האחרונים.

המצב בהונג קונג אינו סתם עניין של חירויות יסוד שחשובות לממשלות בעולם המערבי. בעבור השווקים הפיננסיים הבינלאומיים, הונג קונג היא עדיין שער הכניסה לסין. לא שנזן ולא שנחאי, הצליחו להשתלט על מעמדה הייחודי של מדינת האי.

זו הסיבה שבגללה המשטר בסין מתקשה כל כך לפתור את הסוגייה הפוליטית. על מנת שסין תיכנס אחת ולתמיד לשלב הקפיטליזם המודרני והעולמי, שוקי ההון שלה צריכים להיות חופשיים ופתוחים. אם הונג קונג תידרדר לחוסר סדר, משקיעים בינלאומיים יתרחקו מסין וייתכן בהחלט שהם יחליטו לחזור לאזורים יותר "רגועים" ופחות "עוינים".

דוגמאות מן הזמן האחרון להתמוטטות השוק בבורסה בהונג קונג (Art Go, Kasen, Tibet Water) מדגימות את ההפרזה במכפילים ובצמיחה הסינית שמצאת כבר עשר שנים בתהליך של האטה.

הכלכלה האירופית הולכת וצומחת
הסינים יכולים לטעון שהדשא אולי אינו ירוק יותר במקומות אחרים, אך באירופה הוא בוודאי שופע יותר ומטופח יותר. סקרי ה-PMI שפורסמו לאחרונה הראו כי הכלכלה האירופית הולכת וצומחת. סוגיות פוליטיות, כמו הברקזיט ומערכות בחירות שהתקיימו בכמה מדינות, לא החמירו את המצב. ממשל, עקרונות הארגון החופשי וחופש התקשורת, יחד עם אחריות סביבתית מספקים מסגרת שמעודדת משקיעים המודאגים מאיכות ההשקעות שלהם.

אירופה תהיה היבשת ה"ירוקה" בעולם, מכיוון שההתחייבויות שהנהיגו מנהיגיה הן המחייבות ביותר. סוגיות ירוקות יהפכו למרכיב חיוני מחיי היומיום שלנו, וכן מחיי הכלכלה והמימון.

הערת מערכת - בנקטיסיס לא כותבים ואומרים זאת במפורש, אבל ההמלצות שלהן הן מחוץ לשוק האמריקני. אחרי הראלי בוול סטריט, הם כנראה סבורים שהיא פחות מעניינת. הרחבה - בשנת 2020 כדאי להשקיע מחוץ לארה"ב 

ועוד נקודה - החברות הסולאריות הן בטוח חברות מעניינות, אבל יש הבדל גדול בין חברה טובה או מעניינת למניה טובה. שיטת התמחור של חלק מהחברות הסולאריות מתבססת על פרויקטים עתידיים והצלחה בכאלו שבפיתוח, כך שיש גם סיכון לא קטן, מעבר לסיכונים התפעוליים, רגולטוריים ומימוניים - בקיצור, התחום מעניין, אבל בתוכו יש מניות טובות ולא טובות...

הכותב הינו איגור דה מאאק, מנהל קרן ודובר DNCA - נטיקסיס

* אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מה עם אפולו פאוור
    יוסי 17/12/2019 11:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש עיניין או מה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות