
עשרה טיפים לניהול תיק ההשקעות בשנת 2020
אמנם הכלכלה העולמית חמקה ממיתון, אך בכל זאת אנו נשארים בסביבת ריבית וצמיחה נמוכה, ולפיכך בניית תיקי השקעות יציבים ב-2020 היא המפתח לשקט הנפשי של כל משקיע.
השנה החולפת בלטה בזכות אי השקט הפוליטי שלה: מצרפת ובריטניה לאיראן והונג קונג, לוונצואלה וצ'ילה, גוברת אי שביעות הרצון מהמערכות הפוליטיות ויכולותיהן ליצור שינוי. לקראת הבחירות לנשיאות ארה"ב בשנת 2020, כשברקע שאלות על הסכמי הסחר בין ארה"ב לסין והאפשרות של הדחת טראמפ, להלן מספר המלצות לניהול תיק ההשקעות בשנה הבאה.
1. הישארו מגוונים על המשקיעים להתמקד בתיקים מגוונים וגמישים כלל שאנו מתקדמים לעבר 2020. ההפתעות (הצפויות) יאתגרו את אלוקציית ההשקעות של המשקיעים ועל כן הם חייבים להיות ברורים לגבי שיעור החשיפה וכמו כן לשמור כסף זמין כדי להישאר גמישים.
2. הגנות לתיק ההשקעות כדי לשמור על רווחיות התיקים על המשקיעים לשים לב לנכסים כמו המטבע היפני ולבחון רכישת אופציות PUT וזהב. אנו מעדיפים את הין היפני על פני הפרנק השוויצרי, מכיוון שהפרנק מציג קורלציה נמוכה יותר לסיכונים הגלובלים מאז שנת 2015. אם הוא מנוהל באופן טקטי, הזהב עדיין יכול למלא תפקיד כמגוון תיקי השקעות וכמגן מפני אינפלציה ותנודתיות.
- חמישה דברים שכדאי לדעת על מנת להפיק יותר ממסלולי ההשקעה שלכם
- המרד נגד וול סטריט: יכול להיות שעתיד המשקיעים הוא מחוץ לארה"ב?
3. זיהוי אסטרטגיית תשואה התשואות הנמוכות בשוק האג"ח מחייבות גישה אקטיבית יותר. אסטרטגית השקעה, בייחוד באג"ח בסיכון גבוה (High-yield) צריכה להניב ביצועים טובים בסביבה הריבית הנמוכה והתנודתית המתונה. בנוסף, אנחנו נותרים בהמלצת משקל יתר על המטעבות החזקים בשווקים המתעוררים. הצמיחה בשווקים המתעוררים צפויה להשתפר וסין כבר מראה סימנים של התייצבות.
4. יש להתמקד באיכות ההשקעות נותרו המון אפשרויות השקעה איכותיות. אנו צופים כי המניות יציגו תשואות חיוביות בשנת 2020 עם פוטנציאל לעלייה נוספת בשוק ככל שנראה התקדמות בשיחות הסחר. תוצאות הרבעון השלישי הכו את התחזיות הנמוכות וצמיחת הרווח נותרה חלשה. לכן, למרות חוסר האטרקטיביות בבחינת יחס הסיכון/סיכוי, התחזיות לשנה הבאה מחזיקות מעמד והערכות השווי לשנה הבאה יקבלו תמיכה מהמדיניות הנוחה של הבנקים המרכזיים. על רקע הנזילות הנמוכה במניות הקטנות, אנו מעדיפים שמות גדולים יותר בבחינת שווי השוק בתיק המניות שלנו ומניות של חברות צמיחה.
5. ענפי הון ככל שמגיעים סימנים לכך שהתעשייה מאטה, על המשקיעים לפקוח עין ולאזן את שיעור החשיפה בין המגזרים. באופן ספציפי, אנו ממשיכים להמליץ על תחומי הבריאות והאנרגיה, ואנחנו נשארים עם המלצת "משקל יתר" במגזר טכנולוגית המידע.
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- כשתשמעו שסין פולשת לטאיוואן - תמכרו הכול!
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
6. שווקים מתעוררים בשווקים המתעוררים, ברזיל היא הבחירה המובילה שלנו לשנה הבאה באמריקה הלטינית: המדינה מבצעת שינויים במדיניות המאקרו והתאוששות הכלכלה צריכה לעודד את צמיחת הרווחים. ישנן הזדמנויות רחבות יותר במניות של שווקים מתעוררים כמו בסין, במיוחד אם וכאשר מלחמת הסחר תתקדם לקראת הסכם ואז הדולר צפוי להחלש.
7. השקיעו בנכסים ריאליים הערכות השווי בנכסים ריאליים, בין אם בנדל"ן, חברות פרטיות, חוב פרטי או תשתיות, כולם נראים כרגע יקרים אך הם נתמכים על ידי סביבת הריבית הנמוכה. לא נראה שיש "בועה" בסוגי הנכסים האלטרנטיביים הללו מכיוון שהמחירים ונתונים הכספיים שלהם לא נראים מנותקים. אמנם הערכות שווי גבוהות הופכות אותם לפגיעים לכל שינוי פתאומי אך הם נשארים מבודדים במידה מסוימת. עבור משקיעים באירו ובפרנק שוויצרי, הנדל"ן נותר אחד הנכסים הבודדים האחרונים שהציעו תשואה סבירה עם תנודתיות מתונה.
8. היחלשות הדולר על אף הראלי ב-2018 והיציבות ב-2019, כאשר הנתונים מצביעים על כך שהכלכלה העולמית הגיעה לנקודת האטה, וקיימים סימנים מוקדמים לפתרון מלחמת הסחר - הלך הרוח עשוי להוביל לדולר חלש יותר ב-2020.
9. ליש"ט לניצול התפתחויות הברקזיט אנו מצפים שהשמרנים יזכו ברוב פרלמנטרי בבחירות הכלליות שיערכו ב-12 בדצמבר, ניצחון אשר אמור לאפשר להם לאשר את הסכם הברקזיט ולסלול את הדרך לשיחות הסחר. אנו צופים כי שער ליש"ט דולר יגיע ל -1.35 ברבעון האחרון של 2020.
10. מטבעות השווקים המתעוררים צפויים להתחזק מטבעות השווקים המתעוררים המשיכו להחלש ב-2019 ונפגעו מהאטת הסחר העולמי. התייצבות בסחר (תרחיש הבסיס שלנו) השפעת תמריצים בסין והקלת המדיניות בשווקים המתעוררים באופן משמעותי, אמורה לעודד התאוששות וצמיחה של שווקים אלו ולספק תמיכה למטבעות שלהם. התרחיש המרכזי שלנו מצביע על תשואה נקודתית של 3%-4% במדד מטבעות השוקים המתעוררים של JPMorgan. אנו מעדיפים את הרובל הרוסי, הרינגיט המלזי, הסול הפרואני והפסו המקסיקני.
הכותב הינו סטפן מונייה, מנהל השקעות ראשי בבנק השוויצרי, לומברד אודייה
* אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
- 5.מנחם 08/12/2019 19:25הגב לתגובה זוסקטור שלא עוצר.... תבדקו בגרפים. טראפיק של נוסעים בעולם + ייצור אמל"ח וחלליות מתבקש בעולמנו הקטן.
- 4.חיים 08/12/2019 19:16הגב לתגובה זוהכל ניחוש,אם יהייה אחרת מה יגידו...אף אחד לא יכול לנבא..
- 3.YOS 08/12/2019 18:48הגב לתגובה זוזהב שווה שווה
- לרון 15/12/2019 10:56הגב לתגובה זוזהב מקסימום 20%.
- 2.יק 08/12/2019 18:19הגב לתגובה זונבואות סתם. אין להן ערך.
- 1.הרבה מילים בלי לומר כלום (ל"ת)משקיע 08/12/2019 17:30הגב לתגובה זו
- מסעוד, שדרות 08/12/2019 19:47הגב לתגובה זוזהב, העדפה מטבעית, מגזרי אנרגיה בריאות וטכנולוגיות מידע, קרנות פרטיות.