גודל טקסט
זום
ניגודיות
שלמה גרינברגשלמה גרינברג

בואינג היא הזדמנות קנייה, אבל השקעה בתחום צריכה להיות דרך קרנות סל

מניות הביטחון והחלל אטרקטיביות לטווח הארוך; חכו לאחרי התיקון ואז יהיה כדאי לקנות קרנות סל בתחום 
נושאים בכתבה בואינג

המקום המועדף להשקעה בעשור השלישי של המאה זו שוב וול סטריט ובעיקר בחברות האמריקאיות - ארה"ב נכנסת לעשור השלישי של המאה כשמצבה הכלכלי טוב מאי פעם. אפשר לבדוק את הנתונים כולם באתר הבנק הפדרלי של סנט לואיס  שמדווח (שבועית, חודשית, רבעונית ושנתית) אודות כול נתון שעולה על דעתכם. קוראים שאינם מסתמכים על הכותרות, הפייק ניוז ושנאת הנשיא טראמפ, יגלו שזה המצב, כולל החובות וכולל "ההצפה המוניטרית" שקוראים רבים, על פי תגובותיהם, אינם מבינים את פשרה ומטרותיה. במילים אחרות, הנתונים טובים, כל השאר זה פייק ניוז. 

להוציא הפסד של הנשיא טראמפ בבחירות הבאות למועמדים מהסוג של סנדרס או ווארן,  "ברבורים שחורים", מלחמת עולם או הרדמות הרגולטורים, כפי שקרה ב 2008, תימשך הצמיחה וההתייעלות של הכלכלה האמריקאית והגלובלית וכך גם רווחיות החברות שמצבן טוב מכפי שהיה אי פעם. בד בבד ההשקעות ברכישת מניות והגדלת חלוקת הדיבידנדים אינן פוגעות ביכולות שלהן להמשיך ולהשקיע בפיתוח וב-A&M .

השוק ימשיך לצמוח במשך שנים, אלא אם יהיה... ברבור שחור נכון לסוף הרבעון השלישי של 2019 נמצאים התוצר הריאלי, ההכנסה האישית הריאלית לנפש, התעסוקה בשיא כל הזמנים ואפילו תוכנית התמיכה באמצעות "תלושי מזון" (Supplemental Nutrition Assistance Program), "עקב האכילס" של החברה האמריקאית, מצביעה על שיפור משמעותי. התוכנית, שהתחילה ב-1969 עם 2.88 מיליון זכאים ובעלות כוללת של 250.5 מיליון דולים לשנה הגיעה, ב-2013 (בעקבות תיקוני אובמה), לשיא של 47.64 מיליון זכאים בעלות שנתית של 79.9 מיליארד. נכון לאמצע 2019 היו רשומים בתוכנית 34.47 מיליון בני אדם כאשר עלות התוכנית הגיעה ל-58.3 מיליארד דולרים. הירידה הגדולה מאז 2013 קשורה בגידול בתעסוקה ובמיוחד רואים זאת מ-2017 שמאז ירד מספר הזכאים ב-9.75 מיליון והעלות ירדה ב-15.78 מיליארד.

בינואר תיכנס לתוקף תוכניתו החדשה של הנשיא טראמפ שלמרות ה"נעימה" השלילית בכתבה המצורפת היא בהחלט צודקת ומוצדקת כאשר בעקבותיה תואץ הירידה במספר הזכאים ובעלויות. עצמת השוק של החברות האמריקאיות, רמת הטכנולוגיה והצריכה האמריקאית הם שמעניקים לארה"ב את היתרון היחסי הכלכלי הגלובלי על השאר העולם, כולל סין. אבל יתרון זה יעלם בתוך 5-10 שנים ובמיוחד מול סין שמייצרת צריכה פנימית שהולכת וגדלה. הנשיא טראמפ, כאיש עסקים מנוסה, מנצל את המצב הנוכחי וזו הסיבה בגללה פתח במלחמות הסחר שהן רק חלק קטן של "האסטרטגיה להמשך ההובלה האמריקאית". הפעולות, לצד השיפור של הסכמי הסחר של ארה"ב מול שותפותיה/מתחרותיה שזה המהלך החשוב ביותר (מי שיטרח לקרוא הסכמי סחר אפילו מול הידידות כמו אירופה, יפן וקוריאה יבין את  מה שדורש טראמפ ובצדק), כוללות יצירת סביבה עסקית משופרת שתמריץ חברות אמריקאיות לחזור לארה"ב, להעביר את סכומי הרווחים האדירים "בחזרה הביתה" ולהשקיע בארה"ב. זה יביא לשדרוג התשתיות, הקלות במיסוי ותמיכה בהשקעות הון, חיזוק הצבא והמשטרה ושינויים בסדרי העדיפות הביטחוניים ועוד ובנוסף משנה הנשיא (ובהצלחה) את המערכת המשפטית לשמרנית יותר ולבסוף מחזק את הצבא ומשנה את סדר העדיפויות בביטחון.

אין ספק שהשקעות נבונות בשווקים מתפתחים (במיוחד הודו וויטנאם לדעתנו) יכולות להוסיף לתשואת התיק וכך גם השקעות בשווקים המפותחים של דרום מזרח אסיה ואגן הפאסיפיק אבל הניסיון מראה שהשוק האמריקאי מוביל וסוחף אחריו, למעלה וגם למטה, את השווקים האחרים ובנוסף החברות האמריקאיות המובילות הן גלובליות וייהנו גם מההתפתחויות החיוביות במקומות אחרים. דעתנו היא שבמהלך העשור הבא, 2020-30, נמשיך לראות את מגמת העשור האחרון כאשר סקטורים טכנולוגיים (במיוחד המוליכים למחצה, טכנולוגיות בתחום הבריאות, הגנת הרשת, הרכב, האנרגיה, המים ושכמותם), השירותים הפיננסים וסקטור החלל/בטחון ימשיכו בהובלה. לפי כול ההערכות ימשיך התוצר האמריקאי לטפס ויגיע, ב-2030, לכ 31-32 טריליון (מכ-20 ב 2019) וכל זה מבלי לקחת בחשבון טכנולוגיות משבשות ונישות חדשניות, כפי מציינת אותה הגברת שהקימה את קבוצת ARK, Catherine Wood, שעליה ספרנו בשבוע שעבר.

הבנק המרכזי של ארה"ב חוזה המשך האינפלציה הכבושה גם בעתיד הנראה לעין (זאת לפי תחזיות הוועדה לפעולות בשוק הפתוח, ה FOMC – Federal Open Market Committee) שמדברת על רמות של כ-2%-2.4%, המספרים של גופים אחרים דומים. להוציא כאמור משברי "ברבור שחור" ותאוות בצע, אין בתחזיות שום דבר כרגע שאומר שהעשור הבא יהיה שונה מהקודם ולכן ההשקעות ברובן, כולל פינות החלום, צריכות להישאר בוול סטריט גם בעשור הבא. לגבי השואלים "במה להשקיע?" התשובה שלנו, למצב הנוכחי, "כרגע בכלום". צריך לשבת  בסבלנות על הקיים, לשחרר לאט עם העליות, לצבור מזומנים ולהמתין בסבלנות לתיקון הבא.

תעשיית החלל - אטרקטיבית להשקעה תעשיית החלל/בטחון תמשיך לצמוח ולהרוויח גם ב-2020 ומעבר: כמה גורמים אדירי כוח דוחפים את התעשייה הזו להמשיך בצמיחה וברווחיות המסורתית שלה שמבחינת המשקיעים האמריקאים הייתה חלק חשוב בתיק ההשקעות שלהם מאז ומעולם. מה שמעניין לגבי המצב הנוכחי של הסקטור הוא ששנת 2019, מבחינת התעשייה, היתה פחות טובה מכפי שצפו המומחים אבל מבחינת המניות שמייצגות את התעשייה השנה היתה מצוינת, הרבה מעבר לציפיות המומחים.

קיראו עוד ב"ניתוחים ודעות"

התשואות שהניבו סלי התעשייה המובילים, ITA ו- XAR, המשיכו להכות את מדד ה-S&P, כפי שעשו בכל אחת מחמש השנים האחרונות והיו שוות, פחות או יותר, לתשואות מדד הנאסד"ק כשהן מכות את רוב מדדי הסקטורים וכול זאת למרות השנה הקשה שעברה על בואינג (סימול:BA), החברה הגדולה בסקטור שמשקלה בסלים הגבוה ביותר.

אלמלא בואינג היו סלי התעשייה מכים את כול המדדים ובגדול. BA אגב, שעדיין היא החברה הגדולה בעולם בתחום, הניבה תשואה של 0 ב 2019 בגלל בעיות ה-737 וזאת לאחר שהכתה כל מדד בחמש השנים האחרונות ובהפרש של יותר מ-50%. שתי הענקיות הבאות מבחינת הגודל, איירבס (סימול:EADSY) ולוקהיד מרטין (סימול:LMT) קיזזו, מבחינת המניות, את נפילת BA כאשר הן מסיימות את 2019 עם תשואות של כ-52% ושל 48% בהתאמה, הרבה יותר מהתשואות שספקו הנאסד"ק וה-S&P ב-2019.

תעשיית הביטחון/חלל ניצבת על 3 רגליים, הביטחון, החלל והתעופה האזרחית (התעשייה אינה כוללת את חברות התעופה אלא את יצרניות המטוסים האזרחים). ב-2018 גלגלה התעשייה 1.273 טריליון דולרים כאשר התחזיות הנוכחיות מדברות על 2.4 טריליון ב-2025, העלייה היא תוצאה של הגדלת תקציבי הביטחון בארה"ב ובעולם, המשך הגידול בתעופה האזרחית והגידול המשמעותי בתחום ההשקעות בחלל. ארה"ב מחזיקה בכ-40%  מהתעשייה כולה ובכ-56% מתעשיית החלל. במהלך 5 השנים האחרונות צמחה התעשייה בקצב שנתי ממוצע של 4.1% והיא עוברת שדרוג טכנולוגי שאינו נופל מהשדרוג של תעשיות הרכב מה שגורם למודל העסקי של חברות הבטחון והחלל, אזרחיות וצבאיות, להשתנות בצורה משמעותית.

התחום הזה מתרחב וטכנולוגיות חדשות נכנסות מהסוג של D3, בטריות חדשניות, הענן, ה-IOT ה-AR/IR, וההתפתחויות בתחום החומרים המרוכבים; ולא לשכוח את ההתקדמות המהירה בתחום הטיסות האזרחיות לחלל (כמו של SpaceX כדוגמה אחת). המומחים טוענים שתעשיית החלל היא שתהיה מנוע הצמיחה הגדול של התעשייה כולה בשנים הקרובות והגורמים לכך היא המדיניות שאושרה של הנשיא טראמפ לעוד הנחתה על הירח וכמובן ההתקדמות של SpaceX.

תעשיית החלל - מלחמת הסחר הכבידה 2019 הייתה שנה חלשה יחסית בעיקר בשל החששות ממלחמות הסחר שעיכבו הזמנות ומסירות של מטוסים ובגלל ההשפעה של בואינג. ההנחה היא שבמהלך 2020 ייחתמו הסכמי הסחר ובואינג תחזור למסלולה ההיסטורי, זו הסיבה האמיתית לאופטימיות בוול סטריט. הגדלת תקציבי הביטחון בכל העולם מהווה גם היא חלק חשוב באופטימיות. מסתבר שהלחץ שמפעיל הנשיא טראמפ מאז נכנס לבית הלבן על בנות בריתה של ארה"ב, אירופה (נאט"ו), יפן, קוריאה הדרומית ועוד, להגדיל משמעותית את תקציבי הביטחון שלהן נושא פירות. הנשיא, שהגדיל משמעותית את תקציב הביטחון האמריקאי, דורש שבנות הברית יגדילו את תקציבי הבטחון ב-2% לערך מה שיזרים סכומי עתק לסקטור הביטחון והחלל. בנוסף ישנן ההתפתחויות שהזכרנו בחלל ונראה שהמשקיעים מאמינים בהתפתחויות החיוביות ולכן אינם חוששים מהפער שבין החולשה בסקטור החלל/בטחון במיין סטריט 2019 לעוצמת מניות הסקטור בוול סטריט במהלך 2019.

למה באוניג תחזור לעלות? המקרה של בואינג ב-2019 דורש הבהרה קצרה. BA, לצד לוקהיד מרטין (סימול:LMT) נחשבו, מאז מלחמת העולם השנייה ותוכניות החלל האמריקאיות שהתחילו בשנות ה 60, כנכס מרכזי בתיקי ההשקעות בארה"ב. השתיים הניבו תמיד תשואה גבוהה ממדד ה-S&P והעלו את הדיבידנד בכל שנה. "מכת ה-737 MAX" פגעה קשות בבואינג ב-2019. הרווח למניה שב-2018 היה מעל 16 דולר, ירד, ב-2019 מתחת לדולר וכתוצאה ירדה המניה ב-27%. הפניקה לדעתי מוגזמת. ראשית האנליסטים טוענים שב-2020 החברה תרוויח למעלה מ-17 דולר למניה ועל פי ניתוחי האתר טראפיס החברה חוזרת לעצמה ובמהירות ולפי המודל שלהם שווי המניה הנוכחי, בהסתמך על סך חטיבותיה, הוא 404 דולרי - 24% מעל המחיר הנוכחי. בקצור, למרות אווירת הנכאים סביב ה-737 MAX בואינג המשבר זמני וגם באתר ה-FOOLS אומרים שהנזק תוקן ושהחברה הולכת למצב טוב יותר בשנים הקרובות. מחיר היעד של הקונצנזוס הוא 376 דולר כרגע.

מה שקרה ל-BA מחזק את דעתנו שהפחתת הסיכונים אינה פחות חשובה (מאז החלה ההתמזגות הטכנולוגית) מהסיכוי  לרווחים. לכן היינו מעדיפים להמתין לתיקון ואז משקיעים בסלים המובילים שהזכרנו, ITA ו-XAR. מאז מרץ ירדה BA ב-27% ואילו הסל ITA שבו משוקללת BA בכמעט 21 אחוזים עלה, למרות ירידת המניה, ב-11%. הדעה שלנו היא שסלי ביטחון/חלל צריכים להיות בתיק השקעות אבל בשלב הנוכחי, כאשר רוב המניות בסלים מתומחרות יותר על האופטימיות העתידית ופחות על העובדות העיסקיות היינו מעדיפים להמתין לתיקון.

קרנות סל על חברות ביטחון וחלל מה ההבדל בין ITA ל-XAR ? XAR מורכב מ-35 חברות ביטחון, תעופה וחלל מובילות בראשות BA ויונייטד טכנולוג'יס. ITA מורכב מסל של 34 חברות בראשות Textron (סימול:TXT) שאפשר לכנותה "בואינג קטנה" ו-Axon (סימול:AAXN) שמתמקדת במערכות נשק למטוסים ופריטים טכנולוגיים למיניהם. בסה"כ שני הסלים כוללים אותן החברות בשקלולים שונים. לאורך זמן התשואות דומות אבל בשנה האחרונה XAR הניב 38.5% ו-ITA  ב-10% פחות - בגלל השיעור הגבוהה בבואינג.    

תגובות לכתבה(54):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 24.
    לשלמה 07/01/2020 03:20
    הגב לתגובה זו
    ולפי טענות, בזמן שתמנה לנשיא היה חייב לדויטשה בנק 350 מיליון דולר?
  • שלמה גרינברג 07/01/2020 11:47
    הגב לתגובה זו
    אבל לא לקפוץ למסקנות פשיטות הרגל שיזם טראמפ הן פעולה עסקית מקובלת בארה"ב במיוחד לאיש עסקים שפועל ביזמות בניין ומדיה. אם תלמד לעומק על פשיטות רגל מסוג זה תגלה שהן מקובלות ומרובות בארה"ב בגלל שיטות המיסוי שם. העובדה שמשקיעים המשיכו ועדיין עומדים בתור להשקיע בפרוייקטים שלו (טראמפ מעולם לא גייס דרך הבורסה, הכול בשותפויות מוגבלות). מדברת בעד עצמה. לבסוף, הכול נעשה לפני שנכנס לחיים הציבוריים והכול היה ידוע ובכול זאת נבחר אז מה כ"כ מטריד אותך?
  • 23.
    דגן 05/01/2020 17:21
    הגב לתגובה זו
    לחכות עם השקעה בבואינג עד שמצבה יתבהר.
  • 22.
    ערן 05/01/2020 10:20
    הגב לתגובה זו
    היה לי מורה שבימי ששי היה אומר מה יהיו תוצאות משחקי הכדורגל וביום ראשון מסביר מדוע החיזוי לא התקיים.
  • 21.
    YL 04/01/2020 20:57
    הגב לתגובה זו
    אחרי ש נהרגו אלפים סגרו את החברה לצערי נראה ש יש בעיה קשה מאוד ב מטוסי בואיינג החדשים שלא מדווחים לציבור
  • 20.
    רייתאון עדיפה על בואינג (ל"ת)
    H 04/01/2020 18:43
    הגב לתגובה זו
  • 19.
    גם אם מניות מסוימות הן הזדמנות קניה , הרי שהכיוון של השווקים יקבע לאן ילכו המניות הבודדות. וכרגע השוק נראה נפיץ מאוד על סף התהום. הנתונים הכלכליים יתגלו במערומיהם כשכל הבנקים בארה"ב יגלו שהמאזנים שלהם זה פייק ניוז כתוצאה מההזרקות של הפד (ל"ת)
    אריאל 04/01/2020 18:06
    הגב לתגובה זו
  • 18.
    יניב 04/01/2020 17:52
    הגב לתגובה זו
    הי שלמה יש לך המלצה ספציפית לסלים על שתי מדינות אלה? תודה ואחלה שבוע
  • ואם אמליץ תקנה בלי לבדוק? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 05/01/2020 11:56
    הגב לתגובה זו
  • יניב 05/01/2020 23:27
    בכל מקרה, כבר בדקתי...VNM נשמע מעניין. תודה שלמה נהנה מהטורים שלך וגם מהתגובות שלך.
  • 17.
    אבי שר 04/01/2020 16:24
    הגב לתגובה זו
    לא מבין איך היא עדיין לא ממומשת, במצבה, היא צריכה להיות פחות מ 50% מערכה לפני הנפילה האחרונה. היא עדיין בלון נפוח. חכו חודשיים שלטשה ושיתחילו הפרסומים של התביעות ...תגיע ל -35% מערכה לכל היותר
  • 16.
    יש קרנות בארץ שמחזיקות מניות חברות בטחון ותעופה בארהב? (ל"ת)
    דני 04/01/2020 15:56
    הגב לתגובה זו
  • 15.
    לשלמה. 04/01/2020 13:52
    הגב לתגובה זו
    הוזה או משקר או מדמיין או שבוי בקונספציות מרקסיסטיות דמוקרטיות של הימין והמתנחלים ממצפן אוונגרד.
  • 14.
    היי 04/01/2020 13:49
    הגב לתגובה זו
    אתה משקר את עצמך או אותנו. קרא את 99% מהאתרים בעולם והבן כמה שהמצב חרטבונא..רק אמש פורסם בעולם ובענק ונדמה לי שגם באתרכם שאין שום קשר בין ביצועי המניות השיקריות והמהונדסות לבין מצב הכלכלה האמיתית שהיא שבורה ונבולה וקורסת ואומללה ועוד לפני המלחמה עם הפרסים שאולי תגיעה
  • 13.
    שלמה האם לדעתך גם טוויטר הזדמנות קנייה? (ל"ת)
    שלמה 04/01/2020 00:03
    הגב לתגובה זו
  • 12.
    ע 03/01/2020 15:09
    הגב לתגובה זו
    שלום שלמה,מעבר לסקטורים מומלצים,אשמח לרשימת מניות מומלצות על ידך לעשור הקרוב -כפי שהמלצת בעבר. תודה מראש
  • מעולם לא המלצתי על אף מניה (ל"ת)
    שלמה גרינברג 03/01/2020 15:50
    הגב לתגובה זו
  • ממש!!,,,,,, 03/01/2020 23:20
    בתיק ההשקעות" ,אם זו לא המלצה?!?!?!?!מלבד זאת מותר להמליץ זה לא פשע!!!
  • 11.
    "תימשך הצמיחה" שלמה?על איזו צמיחה אתה בדיוק מדבר אדוני? (ל"ת)
    . 03/01/2020 13:15
    הגב לתגובה זו
  • 10.
    אהוד 03/01/2020 13:04
    הגב לתגובה זו
    לא מומלצת יותר מבואינג לפחות לעת הזו?לבואינג יקח זמן!!!!!!
  • מדוע אתה חושב שבואינג מומלצת? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 03/01/2020 15:51
    הגב לתגובה זו
  • כי הכותרת של הכתבה היא "בואינג היא הזדמנות קניה" (ל"ת)
    זארקה 03/01/2020 17:40
  • 9.
    אהוד 03/01/2020 13:00
    הגב לתגובה זו
    משבוע שעבר, מה דעתך מר גרינברג על טכנולוגיית "הכביש החכם" ,טעינת כלי רכב חשמליים תוך כדי נסיעה?תודה על המאמר, ובכלל!
  • 8.
    משה זוכמן 03/01/2020 12:58
    הגב לתגובה זו
    שלמה, האם לדעתך היפוך העקומה יחולל את המפנה המיוחל בשווקים? ומה תהיה ההשפעה של יצוא הגז על השקל? בלי שום ספק יש פה מאורעות טקטוניים שעלולים לשנות סדרי עולם. והם לדעתך חיסול קאסם סולימאני יביא לזינוק במחיר הנפט המתוק מסוג טקסס? תודה על תשובותיך, שבת שלום לכל בית ישראל.
  • שלמה גרינברג 04/01/2020 09:48
    הגב לתגובה זו
    למה הכוונה ב "המפנה המיוחל בשווקים", למה מייחלים?
  • לא. יש עוד הרבה אבל לא נעים להעליבך בפרהסיה (ל"ת)
    משה 04/01/2020 16:56
  • 7.
    מוטי 03/01/2020 09:07
    הגב לתגובה זו
    היי שלמה, מה אתה חושב על חלל תקש המקומית? תודה!
  • איני מכיר (ל"ת)
    שלמה גרינברג 04/01/2020 09:48
    הגב לתגובה זו
  • 6.
    שלמה מה דעתך על spr? (ל"ת)
    756 03/01/2020 08:57
    הגב לתגובה זו
  • שלמה גרינברג 04/01/2020 09:51
    הגב לתגובה זו
    זה מדד מניות בכורה קנדיות איזו דיעה יכולה להיות עליו?
  • לא מה דעתי אלא מה דעתך?!! (ל"ת)
    765 04/01/2020 16:57
  • 5.
    האם זה לא טירוף? 02/01/2020 22:17
    הגב לתגובה זו
    מתיו מארפי מנכ"ל מארוול טען שלפי ה-WSTS מכירות השבבים ירדו בשנה שעברה ב-13%... אשמח לשמוע דעתך שלמה. אולי אופטימיות יתר?
  • מדוע לא קראת את תשובתי לאותה שאלה ששאלת בכתבה הקודמת? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 04/01/2020 09:51
    הגב לתגובה זו
  • כייוון שהשיטה המנצחת שלי שאני קורא כתבה כן וכתבה לא (ל"ת)
    האם זה לא 04/01/2020 16:59
  • לשלמה 03/01/2020 09:59
    הגב לתגובה זו
    הייתי ממליץ בפרוש בימים אלו על קניית מניות ולא דווקא בגלל הארועים הלילה. שבת טובה.
  • שלמה גרינברג 04/01/2020 09:53
    TSLA, GE או WMT, זוכר? אבל אם אתה בטוח אז תוכל להרוויח המון
  • ןהיכן ראית המלצה על בואינג? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 03/01/2020 15:52
  • מתוך הסקירה 03/01/2020 09:50
    הגב לתגובה זו
    "..הדעה שלנו היא שסלי ביטחון/חלל צריכים להיות בתיק השקעות אבל בשלב הנוכחי, כאשר רוב המניות בסלים מתומחרות יותר על האופטימיות העתידית ופחות על העובדות העיסקיות היינו מעדיפים להמתין לתיקון.
  • עניתי לך על השאלה (ל"ת)
    שלמה גרינברג 03/01/2020 09:15
    הגב לתגובה זו
  • 4.
    רקס טילרסון 02/01/2020 20:54
    הגב לתגובה זו
    טראמפ הוא איש עסקים ממודל מסויים מאד (=שידוע ביכולתו לגייס הלוואות ולא להחזיר, ולשלם מינימום מס). רקס טילרסון שהיה מנכ"ל אקסון (=ועוד אחרים שכיהנו) ראו בטראמפ אדם רדוד ולא מתעמק. אולי היועצים שלו חכמים. אובמה ראה בסין איום, אבל העדיף דרכים עוקפות ולא מלחמה ישירה
  • שלמה גרינברג 03/01/2020 09:22
    הגב לתגובה זו
    . שמאז 1984 אני עוקב אחריו מקרוב. כול "פשיטות הרגל" היו תרגילי מס מתוכננים מראש ומדובר באיש חכם שמכין שיעורי בית ומכיר כול נושא בו הוא מטפל היטב, המראה וצורת הדיבור מטעים. טילרסון עצמו לא סיפק את הסחורה כשר חוץ. אגב, אם תחזור למאמרים שלי מקיץ 2016 תגלה שכתבתי שאם אכן הוא רץ ברצינות (האמנתי תחילה שהוא רץ מסיבות אחרות) הוא יהיה הנשיא
  • טראמפ פומפוזי 03/01/2020 14:56
    כל הגנראלים שעבדו איתו סיפרו עליו אותם סיפורים. יודע לזרוק סיסמאות ולתת תשובות שאין בהם כלום. גם אובמה הבין שסין היא האיום, אבל העדיף לפעול בדרכים עוקפות ולא בעימות ישיר.
  • 3.
    מחיר היעד של בואינג גבוה ב 70 ולא ב245 ממחיר השוק. (ל"ת)
    יוסי 02/01/2020 18:56
    הגב לתגובה זו
  • ראיתי הטעות ובקשתי לתקן, תודה (ל"ת)
    שלמה גרינברג 03/01/2020 09:22
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    קורא 02/01/2020 18:50
    הגב לתגובה זו
    מבינים את מטרותיה..." נו, אשמח לשמוע את ההסבר שלך מדוע הפד' מדפיס ללא הכרה בחודשים האחרונים?
  • שלמה גרינברג 04/01/2020 09:58
    הגב לתגובה זו
    הבאתי לעיונך 2 מאמרים שמסבירים זאת ותבדוק במערכת מדוע לא פירסמו התשובה
  • 1.
    אנונימי 02/01/2020 17:58
    הגב לתגובה זו
    האם התחום הזה לא מתקדם באיטיות גדולה לעומת מה שחזו ? תוכל להתייחס לחברות שמתעסקות ב industrial IoT כמו טליט tcm או swir, הביצועים שלהן חלשים מזה שנתייםתודה
  • כתבתי בהרחבה (ל"ת)
    שלמה גרינברג 03/01/2020 09:30
    הגב לתגובה זו