
תעשיית הרכב מתחילה את המהפכה השנייה שלה; מה המשמעות הכלכלית?
לאן הולך שוק הרכב החשמלי, מה מתכוונת גרמניה לעשות בנדון, מדוע האנליסטים ממליצים לפתע על טסלה, ומה גרם לסגירת פוזיציות השורט במניה?
תעשיית הרכב היא מהסקטורים המובילים בתוצר הגלובלי, ב-2019 תרמה לתוצר כ-2.5% או 2.2 טריליון דולרים. הגדרת התעשייה לצורך חישובי התוצר אינה כוללת את השירותים שלאחר יציאת הרכב מסוכנות המכירה כך שגרז'ים, תחנות דלק וטיפול בצמיגים ובטריות אינם כלולים. כלומר, אם מצרפים את התעשיות הנ"ל מגיע הסכום ל-3 טריליון ויותר.
המעבר בפועל מהרכב שמונע במנוע הבעירה לרכב החשמלי החל להתפתח בצורה רצינית ב-2008 ובאותה שנה התחיל גם הרכב האוטונומי לנוע מחלום למציאות. מדובר במהלך אדיר ממדים ובהשפעה חיובית ארוכת טווח על הכלכלה והחברה. זה לא אומר כמובן שהרכב הקונבנציונלי עומד להעלם בקרוב.
הרכב החשמלי יגיע לנתח של 50% מהשוק תוך 20 שנה אליבא התחזיות יעקפו מכירות הרכב החשמלי את הקונבנציונלי רק ב-2040, אבל כדאי לקחת את התחזיות לגבי המהפך עם גרגר של מלח וזאת בגלל העובדה שקשה מאוד לחזות בדייקנות עד כמה תגדל השפעתם של שני הגורמים המשבשים הענקיים שדוחפים את המהפך, האקולוגיה ומהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה. דבר אחד ברור היום מעבר לכול ספק, עוד חלום, שהיה ממייצרי הבועה הטכנולוגית של 2000 בוול סטריט מתגשם בדיוק כפי שצפו המשקיעים כשיצרו את הבועה.
כדאי לקרוא תחילה את המאמר המעודכן "Automotive industry" מתוך האנציקלופדיה בריטניקה שנותן סקירה מקיפה על התעשייה מתחילתה ועד למצבה ב-2019.
- האם מוקדם מדי לחזור למניות הטכנולוגיה? ומה עם מניות טראמפ?
- משפט, טכנולוגיה ומה שביניהם: תחומי הלימוד שמעצבים את עולם החדשנות
סקטור תעשייתי של כ-3 טריליון דולרים משתנה לחלוטין וזאת כעשור לאחר שסקטור ענק אחר, התקשורת, החל להשתנות עם הופעת הטלפון החכם. גם כל יתר תשעת הסקטורים הגדולים שמובילים את הכלכלה האמריקאית נמצאים במהפך והעולם נצמד מאחור, כאשר המשמעות לגבי מדיניות ההשקעות אדירה.
המוצרים שמוכרים את עצמם לצד הנחיצות הכלכלית והחברתית כמוצרי צריכה יש לאוטומוביל ולטלפון האלחוטי החכם עוד "תכונה" שעוזרת לסקטורים הללו לצמוח לממדי הענק כפי שצמחו קודמיהם. מוצרים אלו, בלשונם של מומחי שיווק, הם "מוצרים שמוכרים את עצמם", מוצרים שהצורך בהם קיים אצל כול אדם, גבר כאישה, מוצרים שברגע שהאדם יכול להרשות לעצמו לרכוש אותם הוא יעשה זאת ולכן הביקוש להם קשור גם בגידול האוכלוסייה וגם בעליית רמת ההכנסה ולכן הם מאוד אטרקטיביים למשקיעים לטווח הארוך.
שנת 2019 קיבלה את תואר "שנת הפתיחה הרשמית של תעשיית הרכב החשמלי" בגלל שתי סיבות. ראשית הבחירה של שבועון הרכב המוביל Motor Trend במודל 3 של טסלה כ-"Ultimate car of the year". אבל הסיבה היותר חשובה היתה הכרזתה של ענקית הרכב הגרמנית, דיימלר בנץ (סימול:DMLRY) שבספטמבר הודיעה שהיא לא תייצר יותר מנועי בעירה פנימית.
- טראמפ הוא פיל בחנות חרסינה, אבל לא ישבור את הכלים
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
האסטרטגיה הבלתי מובנת של מאסק וג'ובס טסלה הפליאה אמנם בהצלחותיה אבל מבחינת התעשייה ולבטח מבחינת וול סטריט היא עדיין Out sider ואם תצרפו לכך את "הבעיות" עם אישיותו והאסטרטגיות של מאסק (בדיוק כפי שלא הבינו האסטרטגיה של ג'ובס ב-2008) תבינו שההודעה צריכה הייתה להגיע ממישהו "מכובד יותר" בתעשייה ואין מישהו "מכובד יותר" מדיימלר.
בכתבה מסוף דצמבר 2019 (לאחר הודעת דיימלר), מנתח הניו יורק טיימס את השפעת ההודעה על כלכלת גרמניה. תחת הכותרת, "המכונית החשמלית מסכנת את לב הכלכלה הגרמנית".
האיום הגרמני על טסלה תעשיית הרכב הגרמנית היא המנוע שמוביל את הכלכלה הגרמנית יותר מ-100 שנה וגרמניה, כמו גרמניה, מודאגת מאוד אבל מתכננת, ביעילות הגרמנית, את המעבר למכונית החשמלית ולאוטונומית וממנה תצא תחרות גדולה לטסלה לא פחות מאשר ממתחרות יפניות, סיניות והאמריקאיות. מאסק מבין היטב את חשיבותה של גרמניה בתעשיית הרכב ולא בכדי הוא בונה את מפעל המכוניות הענק השני שלה שמחוץ לארה"ב, ליד ברלין שייצר למעלה מ-500,000 מכוניות (הראשון פועל בסין).
לא רק את המפעל מקימה החברה בגרמניה אלא גם את מרכזי העיצוב וההנדסה שלה. שימו נא לב שלא רק המכונית הקונבנציונלית עצמה נמצאת בתהליך "התחלפות" אלא כל התעשיות הנלוות שעוברות זעזועים.
קחו לדוגמה את תחום מכירות הרכב. כ-98 מיליון מכוניות חדשות נמכרו בעולם ב-2019 וזאת לצד כ-40 מיליון מכוניות משומשות. ההכנסות של 140,239 הסוכנויות למכירות רכב משומש בארה"ב לבדה הגיעו ב-2019, ליותר מ-120 מיליארד דולרים והחלק הארי נעשה עדיין דרך מגרשי מכירה.
האפשרויות החדשות של תעשיית המוליכים למחצה מה שראינו בקמעונות המקוונת מתפתח גם כאן. תראו מי המשתתפים בהקמה של תעשייה חלופית לסוכנויות? חברות ענק מתחומים שעד כה הקשר שלהם לרכב היה עקיף במקרה הטוב, אינטל (סימול:INTC), שופיפיי (Shopify - סימול:SHOP), אפלייד מטיריאלס (סימול:AMAT) ועוד.
"כשתעשיית ענק כזו מתחלפת", אמר השבוע מנהל פיתוח ב-AMAT לכתב הרכב באתר prnewswire.com, "נפתחות לתעשיית המוליכים למחצה אפשרויות חדשות למכביר". למי שרוצה דוגמית של טכנולוגיה חדשה "שתשתתף" בשינוי סוכנויות מכירת הרכב הבאנו הכתבה על חברת PowerBand הקנדית, שסימולה PBX.V בבורסה בטורונטו. חברה זו, שנוסדה ב-2009 והונפקה בתחילת 2018, שמנייתה החלה לעורר עניין רק לאחרונה והיא אינה היחידה.
מדוע ממליצים לפתע על TSLA וברמת המחיר הנוכחי שלה? המלצת הקונצנזוס הנוכחית, של 35 האנליסטים שעוקבים אחרי החברה היא "החזק" כאשר מחיר המניה כרגע, גבוה ב-62% ממחיר היעד הנוכחי של הקונצנזוס - 330.2 דולר. מאז פרסמה החברה, בשבוע האחרון של אוקטובר, את תוצאות הרבעון השלישי שלה ל-2019 עלתה המניה ב-110% והמחיר נותן לחברה הערכה של כ-95 מיליארד דולר.
ההערכה הזו מייצגת חברה שאת 2018 סיימה עם מכירות של 21.46 מיליארד דולר, הפסד תפעולי ונקי של 252.8 מיליון ושל 976.1 מיליון בהתאמה או הפסד של 5.72 דולר למניה ושתסיים את 2019 עם מכירות של כ-24.5 מיליארד, רווח תפעולי של 152.2 מיליון והפסד נקי של 827 מיליון או הפסד של 4.59 דולר למניה.
יש בקופתה 5.34 מיליארד דולרים ועל גבה חוב ארוך טווח של 11.3 מיליארד וחוב קצר של 3.6 מיליארד. מבחינת הדוחות יש אמנם שני שינויים חיוביים משמעותיים. התזרים הפך חיובי והיא עוברת לרווחיות תפעולית וגם בשורת הרווח הנקי אבל, במונחי האקדמיה וגישות המאה ה-20, המחיר מטורף לחלוטין.
מה, אם כך גרם לעליות החדות לאחרונה? ישנם המשייכים זאת לסגירת פוזיציות השורט הגדולות שלחצו את המניה מטה במחצית הראשונה של 2019. טענה זו אינה עומדת במבחן המציאות. כמות השורטים הגיעה לשיא של 43.7 מיליון מניות, 24.2 אחוזים מההון הנפרע במאי 2019 וזאת לאחר שעלתה ברציפות מרמה של 26.3 מיליון מניות, 14.6% מההון הנפרע בינואר 2019.
בין מאי 2019 לדצמבר 2019 ושוב ברציפות, ירדה כמות הפוזיציות לרמה של 26.3 מיליון מניות, בחזרה ל-14.6% מההון הנפרע. פוזיציות השורט החלו להסגר כבר בתחילת השנה כאשר למעלה מ-90% מפוזיציות השורט נסגרו בין ינואר לנובמבר 2019. החלק הגדול, 69%, 12 מיליון מניות, נסגר בין יוני לאוקטובר 2019.
כל זה קרה לפני שהתפרסמו נתוני הרבעון השלישי "המלהיבים" והרבה לפני ששלושת האנליסטים של אופנהיימר, ג'פריס ופייפר-סנדלר הוציאו המלצות קניה חמות. במהלך כל התקופה בין ינואר לנובמבר 2019 עידכנו 17 אנליסטים את המלצותיהם על המניה. 12 המליצו למכור, 3 המליצו ב"החזק" ורק 2 אנליסטים, אופנהיימר ו-Berenberg המליצו בקניה.
מבצע איסוף מניות? או שורט סקוויז? כלומר, האווירה לאורך כל תקופת סגירת הפוזיציות היתה נגטיבית ולמעשה אלמלא החליטו השורטיסטים לסגור הפוזיציות בין ינואר לספטמבר 2019 הייתה המניה יורדת הרבה יותר משירדה בפועל (תציצו בגרף).
סגירת פוזיציית השורט הגדולה לא רק שלא גרמה ל-Short squeeze הפעולה עצרה את המניה מלרדת, בין מאי לאוקטובר 2019, בצורה חדה יותר משירדה כאמור. תהליך כזה, של כיסוי שורטים לאורך תקופה במניה "חמה", כנגד המלצות הקונצנזוס ואווירת נכאים וללא השפעה מסיבית על מחירי המניה לאורך הזמן הוא תהליך ידוע בוול סטריט וברוב המקרים מצביע על "מבצע איסוף מסיבי" של מניות ע"י משקיעים חכמים שמנצלים אווירה נגטיבית.
כיוון שתמהנו מאוד על תהליך כיסוי השורטים מאז תחילת השנה למרות "הסביבה הנגטיבית" פנינו לכמה חברים שעדיין יש לנו בכמה מהבנקים, ומסתבר שמאז תחילת השנה החלה מגמה שבה דרשו כמה ממנהלי ההשקעות הגדולים שיושבים על פוזיציות גדולות ב-TSLA לחברות הברוקרים ודרשו לבטל את השאלת המניות לצורך פעולת השורט.
זו סוג פעילות שאינה יוצאת דופן ונעשיית במקצוענות וכמעט ללא השפעה על המחיר. שימו נא לב שעליית המניה החדה התחילה מאז פרסום הדוחות בסוף ספטמבר, 130%. בין אוקטובר לדצמבר 2019 נסגרו פוזיציות שורט בהיקף כ-5 מיליון מניות מתוך מחזור של כ-720 מיליון מניות בשלושת החודשים, זה רבותיי לא Short squeeze!!
העליות מאז אוקטובר מייצגות אופוריה שהתפתחה משילוב בין הדוחות הכספיים המפתיעים להמלצות החמות המפתיעות שמקובלת במניות "מגניבות" (כמו קבוצת ה-FAANG כדוגמה). האופוריה נשענת על בסיס חלש, קצר טווח. מחיר המניה מטורף!!
אבל מה באמת מריץ את TSLA? כדי להבין את הטירוף הזה צריך להבין מה עשתה טסלה עד כה ולאן מכוון מאסק. לדעתנו מאסק מנסה לבנות חברה שתהיה בתחום התחבורה העתידית (לא רק המכונית החשמלית) כמו אמזון בקמעונות או פייסבוק ברשתות החברתיות, מובילה אוליגפולית. תקראו בעיון את ה-F20 האחרון תחילה.
בשלב הנוכחי ולאחר שהוכיח, בניגוד לכל הדעות, יכולת הישרדות ואמידות הוא מקים מערכת פיתוח, ייצור ושיווק של רכב חשמלי שתהיה הבסיס לתשלובת תחבורתית של הסעה פרטית (המכונית-טנדר-משאית), ציבורית (ההייפרלוק וה-Boring Company) ותעופה (SpaceX) והכול תוך ניצול אנרגיה חילופית (סולאר-סיטי ומפעלי הבטריות) ותמיכה טכנולוגית (בינה טכנולוגית באמצעות Neuralink ו-OpenAI) וכל אלו יעזרו לטסלה לעבור להובלה גם במכונית האוטונומית שהוא מפתח.
הבעיה הגדולה הייתה הספקנות לשם כך הוא מקים מפעלים, מרכזי מו"פ ושימור אנרגיה ענקיים בארה"ב, אירופה (בגרמניה) ובסין. הבעיה הגדולה שלו, מלבד אישיותו, הייתה הספק שהטילו מומחים ביכולותיו הניהוליות להובלת אוניית הדגל - טסלה, להצלחה מסחרית ואכן כמעט שאולץ בעבר להתפטר.
הרבעון השלישי והערכות לשכפול התוצאות גם ברבעון הרביעי של 2019 עם ההצלחה במכירות ובהתייעלות מתחילות (שוב) לעורר את המחשבה שהאיש עשוי להצליח (מחשבות דומות היו בעבר לגבי ג'ובס, גייטס ולבטח צוקרברג אם כי "הפרויקט" של מאסק גדול ומסובך בהרבה).
הסכנה ל"הצלחה" שלו ושל טסלה עדיין אדירה, מהתחרות מול ענקיות הרכב ועד היכולת להמשיך ולממן הכול, אבל אם יצליח אפילו במחצית ממה שתיארנו הרי שמחיר המניה המטורף דהיום יהיה נמוך מאוד בהשוואה.
בארה"ב, כמו רק בארה"ב, יש מספיק משקיעים שיאמינו במהלך ויש כסף-סיכון גדול ולכן לא אתפלא אם התיקון הבא ב-TSLA יאכזב את הממתינים לו. אבל מחיר המניה, בשלב הנוכחי, זה פחד מוות, משחק לספקולנטים עם לב של אבן.
* אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
- 27.מה עם הנפט? 26/01/2020 01:51הגב לתגובה זוגם הניגנטון ווקשייר אומרת שהיא תמנע מנתינת הלוואות לתחום הפקת נפט, ואם הווירוס ימשיך להתפשט...גם הביקוש לנפט עלול להיחלש. מה דעתך שלמה?
- 26.העצים יגדלו ויצמחו עד מעל לשמיים שמעתי. (ל"ת)ענק ענקי. 23/01/2020 16:41הגב לתגובה זו
- 25.יוסי 23/01/2020 00:27הגב לתגובה זווהאם בואינג תצליח להיחלץ בזמן סביר מהצרות של בואינג מקס, כי את המקום הראשון בשוק היא כבר איבדה לאיירבוס
- שלמה גרינברג 23/01/2020 12:41הגב לתגובה זואבל יקח זמן עד שהשוק יקנה זאת, בדיוק כמו GE או NOK
- 24.ציון 22/01/2020 14:44הגב לתגובה זודם. חברת אמרן עם תרופת הדגל שלה שנקראת ואסיפה .קיבלה אישור מה FDA לפני חודש למכור יותר אוכלוסיית אנשים. אין לה תחרות בשוק כרגע , חברת אסטראזניקה נכשלה בניסוי קובע שלה ועוד חברה קטנה גם נכשלה בניסוי שלה. עתיד וורד מחכה בשנים הקרובות לחברת אמרן
- 23.סיגל 21/01/2020 22:57הגב לתגובה זוסרטים רבים בנושאי קרינה וזה מה שישמיד את הפלטות מתכת עוד לא הרבה זמן כמו שחדלו בבהלה לייצר את החימום החשמלי התתריצפתי..אז ססרטים גם רואים איך סלולאר מדליק בלי בעיה כל מיני מוצרים ולמשל צמר פלדה מ20 סנטימטר הדליק אותו בלהבה קשה
- שלמה גרינברג 22/01/2020 08:48הגב לתגובה זואיך עונים על שאלה 19? "הטכנולוגיה ניצחה הרצון להיות בריאים???
- 22.ש.ח. 21/01/2020 00:26הגב לתגובה זוכאזרח קליפורניה אני מתכוון להחליף את רכב השטח שלי לטסלה בקרוב
- 21.בני 20/01/2020 11:24הגב לתגובה זוהם כבר חודשיים עולים חזק וכנראה שימשיכו לעלות עוד יותר הביקוש לשבבים חוזר ובגדול לאחר שנה של הפסקה התאמה של מלאים לחברות ענק. העלה הזו תתדלק בסוף את מייקרון. בארקליס כבר העלו המלצה ל 70 דולר והיד עוד נטויה ל 100 דולר.
- הביקוש לשבבים אכן ימשיך לעלות (ל"ת)שלמה גרינברג 21/01/2020 12:34הגב לתגובה זו
- בני 23/01/2020 03:42דיבר שמה על הביקושים בעתיד הקרוב לשבבי זיכרון.
- 20.יוסי 20/01/2020 00:57הגב לתגובה זוואני לא מדבר על מניות חלום, שלך תדע...
- שלמה גרינברג 20/01/2020 08:56הגב לתגובה זוכפי שאני מנסה להסביר מאז תחילת המאה מערכות היחסים הולכות ומשתנות "בלחץ" השינויים שמביאה מהפכת הטכנולוגיה שינויים מהסוג של התייעלות בעיקר אבל לא רק. אין כיום "מכפיל נורמלי" כשם שהיה מקובל לאורך המאה שעברה. יחד עם זאת מכפילים גבוהים וחריגים היו לאורך כול ההיסטוריה של הבורסות וזאת כאשר מדובר בחברות צמיחה מהירה.
- 19.מה עם קרינה? זהו הטכנולוגיה ניצחה את הרצון להיות בריאים (ל"ת)גאוס 19/01/2020 21:41הגב לתגובה זו
- תוכל להבהיר בבקשה? (ל"ת)שלמה גרינברג 20/01/2020 08:57הגב לתגובה זו
- אנא 21/01/2020 18:10סלולר דור 5 עם קרינה +++
- 18.שלמה 19/01/2020 18:43הגב לתגובה זוולא יכולת אמידות למרות שהוא אדם אמיד
- 17.אנונימי 19/01/2020 17:17הגב לתגובה זועכשיו גם הוא מצרף לינקים לערכים של אנציקלופדיה בריטניקה ? ייקח כל השבוע עד הטור הבא לסיים לקרוא את טהור הנוכחי
- שלמה גרינברג 20/01/2020 08:58הגב לתגובה זוומלבד זאת תמיד אפשר להתרכז בטורים אחרים ולסמוך על הכותרות
- לא, 21/01/2020 18:12צריך לאהוב זאת!מאמץ בעירבון מוגבל!
- הוא חייב תמיד לא להישאר חייב אבל מסתבך בהבלים ושטויות. (ל"ת)ואלרי 20/01/2020 14:08
- 16.גיא M 19/01/2020 13:59הגב לתגובה זובבקשה תממשו מנוע חיפש לכתבות של שלמה אחרת קשה מאוד לעקוב ולבדוק אילו תכנים כבר נכתבו בעבר. תודה
- 15.שחר 19/01/2020 13:59הגב לתגובה זו1. תשתית טעינה יקרה ואיטית ( גם הטעינה המהירה איטית מאוד ) 2. כיצד מתמודדת רשת החשמל עם נושא הטעינה כרגע זה בלתי אפשרי . זאת הסיבה ששאלתי על אלקטריאון אשמח לשמוע את דעתך .
- שלמה גרינברג 20/01/2020 09:13הגב לתגובה זואכן, אופציה עתידית שנמצאת בבדיקה במקומות רבים ובמיוחד שבדיה, קוריאה הדרומית, גרמניה וגם אצלנו כמובן. רעיון שהתחילו לפתחו לפני 100 שנה (כמו המכונית החשמלית) אבל רק בעשור האחרון התחילו ליישם ברצינות והדרך בתחילתה. הנושא נבדק ברצינות בשבדיה, דרום קוריאה, גרמניה וגם בתל אביב אבל הדרך ךיישום מסחרי ארוכה מאוד, גם בגלל התקציב ומעורבות הרשויות. אלקטריאון אחת החברות שמנסות ליישם (כמובן שלא תוכל לבדה אלא כחלק מתכנית כוללת). סימנס כנראה המובילה.
- 14.קודם כל צריך מעבר לרכב ההיברידי כרגע הבעיה היא המצבר!! (ל"ת)משה ראשל"צ 19/01/2020 07:09הגב לתגובה זו
- 13.הנביא 18/01/2020 19:26הגב לתגובה זועוד שנתיים-שלוש יהיו רק רכבים חשמליים חדשחם.לא 20 שנה - הרבה פחות, כשייפטרו ממכוניות על דלק.
- 12.דניאל 18/01/2020 12:46הגב לתגובה זואודה לכתבה על אנרגיה ירוקה
- 11.גיל 18/01/2020 10:45הגב לתגובה זובתווך הארוך יהיה זול יותר לייצר רכב חשמלי, אין שום סיבה שמנוע גיר מערכת קירור מים מערכת שימון, יהיה זול יותר ממנוע חשמלי וסוללות. הסיבה למחיר הגבוה קשורה לעלות הסוללות ועלות האלומיניום הקל (לעומת השימוש בפלדה כבדה). ברגע שלשכן יהיה רכב חשמלי במחיר סביר שאינו מצריך טיפולים יקרים ועלות לקילומטר נמוכה במיוחד, לא תהיה סיבה לרכוש רכב בעירה פנימית. זה לפני ששוחחנו על איכות הסביבה
- 10.לילי 18/01/2020 09:12הגב לתגובה זובמוקדם או במאוחר יקומו המתחרים עם השקעות אדירות . וכל בועת המחיר תתפוצץ . שורט על טסלה
- 9.בני 18/01/2020 00:05הגב לתגובה זוזיכרון ופה יש יתרון אדיר למייקרון MU היא תדרש לספק המון שבבים לדור 5 לבינה מלכותית למכוניות אוטונמיות מחשבים נייחים ניידים פלפונים חדשים כרטיסי מסך חדשים שוק הקריפטו.
- דגן 19/01/2020 15:21הגב לתגובה זומה שאתה כן צריך לדעת זה שהשקעה בגרביים עדיפה פי חמש. SOXX.
- במקום להיות טרול תתחיל לבדוק מה קורה למחירי השבבים (ל"ת)בני 20/01/2020 11:22
- 8.משהו לא מובן 17/01/2020 18:16הגב לתגובה זובפעילות. מה אומרים הפערים האלה לדעתך המלומדת שלמה?...והבנתי שזה מקרה שמייצג את סקטור הייצור כולו
- שלמה גרינברג 19/01/2020 12:23הגב לתגובה זובגדול מה שהשפיע על התחום במהלך 2019 ובמיוחד במחצית השניה הם דברים כמו מלחמות הסחר, הציפיות שלובו למיתון מתקרב ושינויים בבביקוש והיצע שנגרמים בשל התקדמות מהפכת הטכנולוגיה עליהם אני כותב כול הזמן. CSX בסה"כ ולמרות הירידה הכתה הציפיות. לדעתי אם המצב יימשך (מה שהמשקיעים לא חושבים כרגע) המניה תרד. בינתיים תקרא המאמר https://www.investopedia.com/investing/railroad-stocks/ ואולי זה יעזור
- מעניין, תודה שלמה (ל"ת)גיא M 19/01/2020 13:58
- אבדוק ואחזור עם תשובה (ל"ת)שלמה גרינברג 18/01/2020 09:49הגב לתגובה זו
- 7.שורט סקוויז 17/01/2020 17:01הגב לתגובה זוגרז'ים? בטריות? איזה מן עברית זו ואיזה מן עיתונאי קלוקל...
- 6.שלמה תודה 17/01/2020 12:51הגב לתגובה זולמה התכוונתה ב "תקראו בעיון את ה-F20 האחרון תחילה." אין סעיף שנקרא F20 בקישור. תודה רבה
- שלמה גרינברג 18/01/2020 09:54הגב לתגובה זובדו"ח השנתי המקיף של כול חברה ציבורית שמופיע בדיווחים ל SEC, הרשות לנ"ע. לך לסעיף INVESTORS ושם תמצא
- שבוע טוב (ל"ת)תודה שלמה 19/01/2020 14:43
- 5.משקיע נבון 17/01/2020 12:26הגב לתגובה זושאתה רואה כמתמודדות חזקות בקטגוריית הרכב החשמלי, וסיכויי הצלחתן?
- פורד, פיז'ו-סיטרואן, רנו-ניסאן-פיאט, פולקסווגן, טויוטה (ל"ת)משקיע נבון 18/01/2020 13:08הגב לתגובה זו
- דווקא כתבתי (ל"ת)שלמה גרינברג 18/01/2020 09:54הגב לתגובה זו
- משקיע נבון 18/01/2020 21:01אבל בכתבה אין התייחסות למה עושים מובילי תעשיית הרכב הנוכחית בנושא רכב חשמלי מול טסלה.... קראתי בעיון....
- 4.הרבה זמן לא שמעתי את המונח גראג׳ים ובטריות (ל"ת)רון 17/01/2020 10:01הגב לתגובה זו
- Mandy 18/01/2020 12:58הגב לתגובה זוwhat's your problem??
- 3.פסימיות שמבוטאת על ידי מבשר לא מתאים. (ל"ת)+ 17/01/2020 07:36הגב לתגובה זו
- 2.המשחק רק החל 16/01/2020 18:51הגב לתגובה זווייתכן שהיו נרכשים עוד פחות, לולא התמריצים בקליפורניה. טויוטה הענקית היפנית, מחוץ למשחק (=היא עם ההיברידיות שלה, וצריך לזכור שהיא גם יצאה מהשותפות עם טסלה במפעל הבטריות). האם זאת שמרנות או ראיית שוק?
- שלמה גרינברג 17/01/2020 09:18הגב לתגובה זוראשית טויוטה לא מחוץ למשחק, ההפך , היא מהמובילות. היא לא יצאה ממפעל הבטריות אלא מכרה אחזקותיה בטסלה שלתוכם נכנסה בהנפקה ב 2012. וברווח עצום (השקיעה 40 מיליון ומכרה החלק ב 528 מיליון. טויוטה מכרה כי קבלה החלטה ללכת לבד. המכוניות של טסלה נמכרות בעיקר בסין כרגע. לגבי קליפורניה, איני חושב שהתמריצים הם שמשפיעים. עוזרים, כן אבל לא הגורם שקובע. בכול מקרה ב 2019 מכרה טסלה % 1.3 מכול המכוניות החדשות שנמכרו בארה"ב. אבל ההתפשטות הגלובלית היא המרשימה, בנורבגיה היא המכונית המובילה ובסין המכירות עולות במהירות. לא ראיתי אפילו מחקר אחד שאינו מאמין בהצלחת המכונית החשמלית
- יוסי 17/01/2020 18:20כך הבנתי. אולי בעתיד, אולי היא מאמינה במימן...תא דלק...
- פיקציה חשמלית 16/01/2020 22:40הגב לתגובה זוהבלוווף הנפוח
- 1.DDD 16/01/2020 18:04הגב לתגובה זומסתבר שמאז תחילת השנה החלה מגמה שבה דרשו כמה ממנהלי ההשקעות הגדולים שיושבים על פוזיציות גדולות ב-TSLA לחברות הברוקרים ודרשו לבטל את השאלת המניות לצורך פעולת השורט.
- ומה מטרת התגובה הזו? (ל"ת)שלמה גרינברג 17/01/2020 09:18הגב לתגובה זו
- המתן בסבלנות (ל"ת)GGG 17/01/2020 17:18