שיחות ועידה - למה חשוב לכם להאזין?

שיחות הוועידה הרבעוניות, במהלכן סוקרות הנהלות החברות את התוצאות העסקיות ברבעון החולף וברוב המקרים מספקות תחזית לרבעון הקרוב - הנה 10 דברים שכדאי לדעת בנושא
 | 
telegram
(7)

אנחנו נמצאים בעיצומה של עונת הדו"חות בוול סטריט וזהו עיתוי מצויין לדבר על שיחות הוועידה הרבעוניות. מדובר בשיחות ועידה שחברה נסחרת מקיימת פעם ברבעון במועד פרסום התוצאות הרבעוניות, אשר במהלכה תסקור הנהלת החברה את התוצאות העסקיות ברבעון החולף, בהיבט עסקי ופיננסי, וברוב המקרים תספק תחזית עסקית למה שצפוי להתרחש ברבעון הקרוב. בכל מה שקשור לתקשורת בין חברה לבין המשקיעים שלה (והאנליסטים שמכסים אותה) זהו אירוע שיא במהלך הרבעון וההיערכות אליו אמורה להיות בהתאם.

10 דברים שכדאי לדעת על שיחות ועידה רבעוניות

1. מבנה
שיחת משקיעים נמשכת בין 30 ל-60 דקות ומורכבת משני חלקים:

כותרת ראשית

- כל הכותרות

Script - דברי ההנהלה, חלק שנמשך כ-20 דקות ובמהלכם סוקרת הנהלת החברה את הביצועים בתקופה החולפת ונותנת תחזית לתקופה הקרובה. את החלק הזה הדוברים (בדרך כלל המנכ"ל ומנהל הכספים) מקריאים מן הדף. באנגלית קוראים לזה script.

שאלות ותשובות - במהלך חלק זה שיכול להיות קצר מאוד ויכול להיות ארוך, ישאלו האנליסטים המסקרים ומשקיעים את הנהלת החברה שאלות בנושאים מקצועיים שונים.

2. הכנה
סביר מאוד שהנהלת החברה תתכונן לפחות שבועיים לפני מועד השיחה. במהלך הזמן הזה ייכתב הסקריפט. חלק לא פחות חשוב הוא ההכנה של הנהלת החברה לשלב השאלות והתשובות.

שיחות ועידה טובות הן כאלה שמשנות מומנטום של תנועת מניה. כאשר אנליסט או משקיע ישאל את ההנהלה שאלה שהתשובה עליה תהיה מגומגמת, יתכן והמומנטום של המניה ישתנה לרעה.

מאחר ודברים כאלה קרו, רוב ההנהלות מתכוננות לשאלות שהן עשויות להישאל במהלך החלק השני של השיחה. ככל שהשאלות שיחשבו עליהן בשלב ההכנה תהיינה יותר קשות, כך תהיה ההכנה יעילה יותר.

אחת הדוגמאות המפורסמות לשיחת ועידה שיצאה מכלל שליטה אירעה בחברת טסלה, במהלך שיחת המשקיעים ברבעון הראשון של 2018. מנכ"ל החברה התרגז מהשאלות של האנליסטים וענה להם בזלזול ניכר.
 
3. באיזו שעה מתקיימת השיחה
אנליסטים בוול סטריט מעדיפים כחצי שעה לאחר תום המסחר. בשעון ישראלית, מדובר בשעה 23:30 בלילה. מרבית החברות הישראליות שנסחרות בוול סטריט מעדיפות לקיים את השיחה כשעה לפני תחילת המסחר כלומר 15:30 שעון ישראל. 

4. איך ניתן להאזין לשיחה בשידור חי, או חוזר?
מרבית החברות יפרסמו מבעוד מועד את תאריך פרסום התוצאות העסקיות ואת שעת שיחת הוועידה ואיך מתחברים אליה. מי שלא מתכוון לשאול שאלות ורוצה להאזין, תמיד ניתן באמצעות שירות webcast. המידע הזה מתפרסם בעמוד ה-investor relations של אתר החברה, כולל איך ועד מתי ניתן לשמוע את השידור החוזר של השיחה.

5. תמלילי השיחה
ניתן גם לקרוא את תמליל השיחה, כולל שאלות ותשובות באתרים שונים.

6. עד כמה השיחה חשובה?
התשובה במילה אחת היא מאוד. עבור החברה מדובר בהזדמנות להעביר מסרים חשובים למשקיעים. במקרים רבים המשקיעים הללו ישענו על המידע שנמסר במהלך שיחת המשקיעים כבסיס לקבלת החלטות השקעה או כחומר להכנה לקראת פגישת עדכון עם הנהלת החברה בכנסי משקיעים. לדעתי, שווה למשקיעים שבוחנים השקעה במניה מסוימת, לקרואת את תמליל השיחה ואם אפשר לשמוע אותה בשידור ה-webcast.

7. ומה חשיבותה לאנליסטים?
מעבר ליכולתם לקבל עוד צבע ואינפורמציה ואולי (לעתים רחוקות) להוציא מידע נוסף ולא מתוכנן מהנהלת החברה, מאפשרת השיחה לאנליסטים מ"הצד המוכר" (וסליחה על התרגום החופשי מדי ל-sell side) פרסומת חינם לעצמם ולגוף שאותו הם מייצגים, מבחינת "אם אתה לא שם, אתה לא קיים". ככל שהאנליסט ישאל יותר שאלות ורצוי שאלות יחודיות, כך ייחשב בקרב המשקיעים ליותר מבין בפעילות החברה ולהמלצות שיפרסם המשקיעים יתנו יותר תשומת לב.

8. מה קובע את משך הזמן של שיחת הוועידה?
כמובן, מידת העניין שהחברה מייצרת וגודלה. ככל שמדובר בחברה גדולה יותר שמייצרת עניין רב יותר, כך יגדל מספר האנליסטים שמבקשים לשאול שאלה ופעמים רבות הם יוגבלו ל"לא יותר משתי שאלות לכל שואל". ככל שהחברה קטנה יותר כך מספר השואלים יהיה נמוך יותר וכאשר אף אנליסט אינו מסקר את המניה תור השאלות עשוי להיות ריק משואלים....

9. מה קורה לאחר השיחה?
מיד לאחר סיום שיחת המשקיעים הרבעונית, תערוך הנהלת החברה שיחות "אחד על אחד" עם האנליסטים המסקרים כדי שאלה יוכלו לפרסם את העדכון הרבעוני כמה שיותר מהר. לדו"חות עדכון אלה, אשר יפורסמו מספר שעות לאחר תום שיחת הוועידה, תהיה השפעה על מחיר המניה בהמשך המסחר.

10. למה עוד כדאי לשים לב?
מעבר לטקסט, כדאי גם לנסות לפענח את הסאבטקסט. למשל, אנליסט חדש ששואל שאלות את ההנהלה עשוי לרמז כי הוא יפרסם סיקור חדש בקרוב, ובעיקר בחברות קטנות עשוי להיות לזה השפעה על המחיר. אם מנכ"ל החברה אומר שבמהלך הרבעון, החברה תשתתף במספר כנסי משקיעים, זה עשוי להעיד על עניין גובר מצד משקיעים בפעילות החברה ויתכן, שהחברה תפרסם חדשות חיוביות לקראת מועד הכנסים.


הכותב הינו רמי רוזן, אנליסט בכיר ומומחה לקשרי משקיעים. חבר בפורום הישראלי לקשרי משקיעים IIRF.
 
המידע המוצג בסקירה זו מהווה מידע כללי בנוגע לפעילות החברה הנסקרת והינו חומר מסייע בלבד ואין לראות בו כמידע עובדתי או שלם וממצה של כל ההיבטים הכרוכים בהשקעה בני"ע, וכן אין לראות במידע האמור כהמלצה או כתחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא או לרכישת נייר הערך. האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ/שיווק השקעות ו/או תחליף לייעוץ/שיווק השקעות ו/או ייעוץ מס בידי מי שמוסמך לכך, המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    תמליל הוא מקראה למשקיע
    נעם 23/02/2020 18:38
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כמובן של אנליסט המיומן עדיף להיות בשידור החי שכן תגובות אנשי החברה יש משמעות והיא עשויה לעורר אצלו שאלות נוספות , אך למשקיע הפחות מיומן , נגישות התמליל היא מעולה כי הוא יכול לקרוא בנחת לנסות לפרשן על פי הבנתו להסיק את המסקנות
    סגור
  • 6.
    השכלתי.
    נעם 11/02/2020 01:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תודה.
    סגור
  • 5.
    תודה על הסקירה
    עירית 10/02/2020 18:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סקירה מצויינת. אשמח גם לעוד תובנות לגבי הדגשים שכדאי לשים לב עליהם בתוכן הסקריפט.
    סגור
  • 4.
    מעמיק ומעניין (ל"ת)
    בון בון 10/02/2020 18:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    מעניין מאוד
    דורון 10/02/2020 18:07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כתבה מרתקת
    סגור
  • טען עוד
  • 2.
    כתבה מצויינת
    אריאל 10/02/2020 18:01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חובה להקשיב לשיחות האלו, אין דרך יותר טובה להבין את הפרטים ואת התמונה המלאה
    סגור
  • 1.
    מעולה (ל"ת)
    נד 10/02/2020 15:35
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות