התעשייה הרפואית ממשיכה להשתנות, מהן האופציות בפני המשקיע?
המאמר הפעם יעסוק בתחום הרפואה, כהמשך לכתבה שלנו שפורסמה באוקטובר 2016, ערב הבחירות בארה"ב וכאשר השוק ירד חזק בהובלת הסקטור הרפואי. הפתיח נכון גם היום.
המאמר אז התמקד ב-GILD והיום ב-BIIB אבל המטרה הייתה, כמו היום, לשכנע המשקיעים שעדיפה ההשקעה בסל על הניסיון לזהות מניה מנצחת וגם שאסור לייחס משקל גדול לכותרות ולפוליטיקאים.
התעשייה הרפואית ממשיכה להשתנות, מהן האופציות בפני המשקיע?
משקיעי התחום הרפואי של המאה שעברה הבינו, בתחילת שנות השמונים, שהתעשייה הרפואית מתחילה להשתנות, להתפצל. לצד תעשיית הפרמקולוגיה הענקית (שבה נעשו עיקר ההשקעות של המאה ה-20 בתחום הרפואי) החלו לצמוח שלוש תעשיות ענק חדשות: התעשייה הגנרית שהתפתחה בעקבות הקצב הגובר של סיומי הגנות הפטנטים על תרופות פרמקולוגיות ועליית מחירי התרופות, התעשייה הביו טכנולוגיה הרפואית שהתפתחה בשל ההתקדמות הטכנולוגית שיצרה התשתיות לפיתוח תרופות מעולם החי והצומח ותעשיית הציוד הרפואי המשודרג שגם היא קבלה דחיפה רצינית מההתפתחויות הטכנולוגיות ובמיוחד ממהפכת האינפורמציה.
בוול סטריט הבינו את ההתפתחויות ובתחילת שנות השמונים התחילה מערכת השיווק הענקית של וול סטריט (חברות הברוקרים והבנקים להשקעות) לפעול בשני כיוונים. מצד אחד התחיל גל של הנפקות, פרטיות וציבוריות, של חברות ביו טכנולוגיה שונות וברמות התקדמות שונות וחברות של ציוד רפואי חכם ומן הצד השני התחילו יועצי ההשקעות במסע הסברה לציבור המשקיעים על הכדאיות שהולכת וגדלה בהעברת חלק מכספי ההשקעה לתחומים החדשים. היינו שם והשתתפנו בשני התהליכים שמבחינת מערכת השיווק של וול סטריט הצליחו בגדול (מבחינת המשקיעים לא כל כך).
בין השנים 1981 ל-1987 הצטרפו לבורסות בניו יורק, במיוחד לנאסד"ק ולאמריקאית, מאות חברות חדשות בתחום הרפואי, רובן הגדול בהערכות חלום ורובן כבר לא קיימות (החלום לא הוגשם) אבל שני דברים בלטו אז. הראשון שהתיאבון לחלומות, במיוחד טכנולוגיים, ענק, גדול בהרבה משחשבו והשני שהמהפכה, שאז הייתה עדיין בחיתוליה, תייצר עבור וול סטריט תקופות של גאות עסקית ורווחיות שדוגמתן לא ידע הרחוב הקטן הזה מעולם.
שתי "תגליות" אלו התממשו מעל ומעבר למצופה ועדיין בתוקף כיום. הרכב תיקי ההשקעה בתחום הרפואי בארה"ב אכן השתנה מאז אבל מסתבר שהצורך, של המשקיעים, "לעמוד על המשמר" בנוגע להרכב התיק הרפואי רק הולך וגדל. לא רק שמהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה הביאו ליצירת סקטורים רפואיים חדשים לחלוטין אלא שהתחילה מגמה של התערבבות בין הסקטורים. חברות הפארמה נכנסו לסקטורים הביוטכנולוגיים, חברות הביו החלו להתעסק בתרופות פרמקולוגיות למחצה, כל החברות המובילות חדרו לתחום הגנרי ובתחומי החדשנות, המחלות ללא מענה, המלחמה במחלות מרכז העצבים וכדומה היטשטשו הגבולות לחלוטין.
ה"וולמארטיזציה" של סקטור הבריאות
התהליך הזה התעצם החל מהשנים 2015-16. תעשיית הבריאות כולה מתקדמת, בחסות מהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה וכמו כל הסקטורים האחרים לכיוון ה"וולמארטיזציה של הסקטור", חברות ענק שהופכות לכולבו בריאותי ממש. חברות כמו נוברטיס (סימול: NVS), ג'ונסון אנד ג'ונסון (סימול: JNJ), סאנופי (סימול: SNY), פייזר (סימול: PFE) ועוד כמה כמעט השלימו את התהליך.
כל החברות הללו מתפרשות, בשיטות שונות, על פני הסקטורים השונים שמרכיבים את התעשייה הרפואית ומנצלות את העובדה שמהפכת הטכנולוגיה פותחת בפני התעשייה הרפואית אפשרויות שבמאה הקודמת איש לא חלם עליהן מה שמחייב את המשקיע להתארגן מחדש, שוב. ככל שהתהליך מתקדם כך גם הסכנה בבחירת השקעות לא נכונות גדל.
ב-1995, לאחר שבתי ההשקעה והברוקרים הבינו שהמהפכה מפצלת את התעשייה הרפואית פיצלו גם הם את סוגי ההשקעה ויצרו את סלי הפרמקולוגיה כמו ה-Pharmaceutical ETF (ה-PPH) ואת סלי הביו טכנולוגיה כמו ה-BBH. ה-PPH מכיל את חברות התרופות הוותיקות וה-BBH את חברות הביו טכנולוגיה החדשות דאז כאשר מה שהבדיל בין הסלים היה המקור לתרופה. ה-PPH מכיל 26 מניות של חברות שהבסיס לתרופות שהן מייצרות הוא מהכימיה ואילו ה-BBH מכיל 25 החברות שבסיס התרופות שלהן הוא מהחי והצומח. סלי הרפואה של היום שונים לחלוטין.
סל הביוטק הגדול BBI שמכיל 220 חברות בראשות BIIB, מורכב מ-56.1% מניות של חברות ביוטכנולוגיות ו-50% מניות Drug & Pharmaceutical כשהיתרה במניות של ציוד רפואי. סל ה-UBIO שאמור לכסות את מניות הביוטכנולוגיה בנאסד"ק כולל 61.7% מניות Healthcare שזה מונח שכולל את כל הסקטורים הרפואיים. חמשת חברות הביוטק המובילות בארה"ב בסוף המאה שעברה היו: AMGN, GILD, AGN, BIIB ו-IQV כאשר רוש (סימול: RHHBY) השווייצרית הייתה הגדולה בעולם.
כעבור 20 שנה: החברות המובילות מאבדות גובה
נכון לסוף 2019, חמשת חברות הביו הגדולות בעולם הן JNJ, RHHBY, MRK, PFE ו-NVS. חברות הציוד הרפואי ABT ו-MDT נכנסו למקומות השישי והשביעי ואילו החברה הכי מזוהה בעולם עם ביוטכנולוגיה רפואית, AMGN ירדה למקום התשיעי אחרי החברה הדנית נובו-נורדיסק (סימול: NVO) שעד ל 2000 נחשבה פרמקולוגית מובהקת. GILD ו-AGN התדרדרו למקומות 17 ו-19 וביוג'ן במקום ה-21, זה אומר הכל. שימו לב שתשעת החברות המובילות כיום היו כולן, ב-1999, חברות פרמקולוגיות או "מעורבות" עם גנריקה וציוד רפואי וללא נגיעה בביוטכנולוגיה.
מתהליך של התפזרות לסקטורים ברבע האחרון של המאה שעברה עברה התעשייה להתכנסות קונגלומרטית, ל"וולמארטיזציה" בתוך 20 שנים. המשקיע של 2020 צריך להבין שמבחינת אחוזי ההצלחה הפוטנציאליים שלו בבחירת מניה מנצחת אין הבדלים מהותיים בין חברות הביוטכנולוגיה והפרמקולוגיה או הציוד הרפואי. משקיע כזה צריך להחליט בין הניסיון לאתר "מניה מנצחת" מתוך קבוצה ענקית של "פוטנציאליות" או לבחור בין הסלים המוצעים.
ביוג'ן בין המועמדות המובילות להשקעה
הבאנו את ביוג'ן כדוגמה ועל מנת להוכיח את הטענה שלנו שלמרות שיש חברות מנצחות פוטנציאליות ולמרות שהתשואה מבחירה מוצלחת של מניה בודדת תהיה גדולה בהרבה מזו של סל שיכלול אותה עדיף להשקיע בסלים.
ביוג'ן (סימול: BIIB) היא חברה אמריקאית, מקיימברידג' שבמדינת מסצ'וסטס שעד לאחרונה הגדירה עצמה כחברה ביו טכנולוגית גלובלית שמתמקדת במיגור מחלות נוירולוגיות בעיקר, מחלות שמקורן במרכז העצבים, ה-CNS. החברה נוסדה ב-1978 בז'נבה על ידי קבוצת מדענים מובילה בתחום הביולוגי והונפקה ב-1991. ב-2003 רכשה את IDEC Pharmaceuticals שהתמקדה בתרופות פרמקולוגיות דווקא.
אם עוקבים אחרי פרסומי החברה השנתיים לרשות לני"ע, ה-F20, מאז ההנפקה מגלים שבעוד שבויקיפדיה היא מופיעה כחברה ביוטכנולוגית עד היום הרי שבדוחות הרשמיים של החברה הגדרת הפעילות השתנתה עם השנים, מביוטכנולוגיה בהנפקה ל-biopharmaceutical company, זאת לאחר רכישת IDEC. בדיווח של 2020 כותבת החברה, "אנחנו מפוקסים בגילוי, פיתוח, ייצור ושיווק של תרופות חדשניות לאנשים שחיים עם מחלות נוירולוגיות, מחלות התנוונות מרכז העצבים וכל מחלה שקשורה בכך כאשר מנועי הצמיחה שלנו קשורים במיגור מחלות כמו הטרשת, אלצהיימר, פרקינסון, דמנציה, ALS, SMA...
"אבל אנחנו גם עוסקים ברפואת העיניים ומתמקדים בגילוי, פתוח, ייצור ושיווק של תרופות ואמצעי מניעה בתחומי החיסון, הפרעות תפקוד, כאבים וכמו כן בתחום הביו-סימילאריים (גנריקה של מוצרים ביו טכנולוגיים)". אין שום ספק שמבחינת הפוטנציאל לאתר "מניה מנצחת" בתחום הרפואי, BIIB צריכה להיות בין המועמדות המובילות כי אם יחליטו חכמי וול סטריט שהיא זו שתגלה את סודות מרכז העצבים אז מה שראינו לאחרונה ב-TSLA ייראה כירידה בהשוואה למה שנראה בביוג'ן כי ה-CNS זה גיזת הזהב הגדולה, מעשה הבריאה וביוג'ן, עד כה לפחות, מובילה בניסיונות הפיצוח.
גם מבחינת העובדות העסקיות יש הצדקה להשקעה במניות הללו. זו חברה שנכנסה למאה ה-21 עם מכירות של 118 מיליון, רווח נקי של 43.1 מיליון או 0.29 דולר למניה. את 2010 סיימה בהכנסות של 4.72 מיליארד, רווח נקי של למעלה ממיליארד או 3.94 דולר למניה ואת 2019 עם הכנסות ורווח נקי של 14.4 ו-5.9 מיליארד או 31.4 דולר למניה. יש לחברה למעלה מ-7.1 מיליארד במזומן.
"כבר לא רואים ביצועים כאלה"
ביוג'ן גם מהמובילות בהשקעות מו"פ בפתוח ובמחסניה תרופות על פוטנציאליות רבות לצד התרופות שכבר קיימות, לא רואים הרבה ביצועים כאלו ואין זה פלא שסל ה-MOAT המצוין של מורנינגסטאר שם את המניה במקום הראשון. אבל מאז תחילת 2015, אז הייתה המניה אחת המומלצות ביותר בתחום הרפואי בוול סטריט, היא צולעת והמוזר ב"צליעה" הוא שהיא נגרמת בדיוק מאותן סיבות שהביאו לימי הזוהר של המניה בארבעת השנים עד מרץ-אפריל 2015, עליות של פי 9 כמעט במנייה.
בין אישורי התרופות הגנריות שפגעו בביוג'ן (לא פחות מאשר בטבע) לעיכובים בפיתוח תרופת העל באלצהיימר (ה-aducanumab, ביחד עם Eisai היפנית ושהאנליסטים היו בטוחים בהצלחתה ושתכניס לחברה למעלה מ-12 מיליארד בשנה הראשונה לאישורה) שכל כך הלהיבה משקיעים ואנליסטים וחשש מהתארכות יתר של פיתוחים נוספים הביאו את המניה, במרץ 2019 ולאחר שהודיעה על הפסקת הפיתוח של תרופת האלצהיימר, לשפל היסטורי שהיה נמוך מהשיא של 2015 בכ-50% (30% מתוכם במרץ 2019 כשנודע על ביטול הפיתוח).
אבל אם ננכה את ההתלהבות של 2015 שהביאה את המניה למחיר סופר מטורף מעלה ואת האכזבה שהורידה אותה במרץ 2019 למחיר סופר מטורף מטה, נגלה שמה שראינו במניה בין 2011 ל 2019, עליות וירידות מטורפות, לא היה קשור לנתונים העסקיים שהמשיכו לשגשג לאורך התקופה כולה. הנתונים לסוף 2019 מקבילים למעשה, מבחינת כדאיות ההשקעה, לנתוני 2011, ערב "פריצת" המניה מעלה.
משקיע שמעוניין בגביע הזהב של פיצוח מחלות ה-CNS יכול היום לפיכך לרכוש BIIB או אחת מהמתמחות האחרות בתחום כמו Otsuka היפנית (סימול: OTSKY), נוסף על PFE, JNJ, LLY, MRK, AZN, NVS ובזהירות רבה אפילו TEVA או לחילופין סל שמתמקד מהסוג של IBB, BIB, סל החדשנות הרפואית החדש IEIH ועוד שתמצאו כאן. אבל אנחנו, כשמרנים, מעדיפים את סל הבריאות הגדול, ה-XLV שמכיל 65 חברות בריאות, שומנה וסולתא של הרפואה שגדל ל-21 מיליארד דולרים ומכה את כל האחרים. סל זה ייהנה מכל פריצה רפואית עתידית כולל בתחומי ה-CNS, הסרטן, הלב, הדם ועוד.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
23.מדיגוסyulik1963@gmail.com 07/04/2020 00:20הגב לתגובה זו0 0האם תוכל להתייחס לחברה? הכוונה האם הטכנולוגיה שלה מעניינת קונים מבחוץ. דרך אגב, אני קורא אותך עוד מימי "גלובס". תודה.סגור
-
22.יש האטהאני משתגע 23/02/2020 09:56הגב לתגובה זו1 0או מיתון,או לא????סגור
-
21.תאריך בו20/05/17 17/02/2020 12:53הגב לתגובה זו1 0כתבת כתבה נירחבת בנושא הקנאביס!!!!!!סגור
-
בנושא הקנאביס?שלמה גרינברג 17/02/2020 15:14הגב לתגובה זו5 0הכתבה הייתה בנושא השקעות בחלומות "בין מיגרנה לקנאביס" ובה ניסיתי להסביר מדוע אסור לבחור מניה מנצחת בין כול החלומות המטורפים בשוק. אני מבין שאת הכתבה עצמה לא קראת וחבל היית חוסך מעצמך את הנפילה בקנאביס שכנראה נפלת. הכתבה אגב מה 18.5 לא ה 20.5סגור
-
היההנושא 18/02/2020 18:23הגב לתגובה זו0 0חיפוש אחר "מניות מנצחות",ולא "מניות חלום",תקרא תקרא!סגור
- טען עוד
-
את המשקפייםתחליף 18/02/2020 18:17הגב לתגובה זו0 0תתחיל "לגולל" ולקרוא את מאמריך הניצחיים ,באינטרנט!כלום לא נמחק!מאמר אכן מ 20/5/17 על הקנאביס!סגור
-
20.smiledirctclub - sdcג ו זוננה 17/02/2020 10:39הגב לתגובה זו0 0שלמה היי שאתה מכיר את החברה? מה אתה חושב עליה? נראה שהפוטנציאל גדול מאוד בייחוד לאור ההכרה שקיבלה בעקבות החוזה עם וואלמרט מצד שני התנגדות מאוד קשה מצד לובי פוליטי של איגוד האורטודנטיםסגור
-
מכיר מההנפקהשלמה גרינברג 18/02/2020 11:58הגב לתגובה זו0 0אבל לא המשכתי לעקובסגור
-
19.rwlk מישהוא הציץ בגרף - איזו השמדת ערך פנומנליתrwlk 16/02/2020 15:19הגב לתגובה זו0 0September 15, 2014 ReWalk shares up 13% on first day of IPO which is trading on the Nasdaq exchange under the symbol RWLK, opened its IPO at $12 a share. The stock traded between $11.50 and $30 on Friday before ending the day at $13.33.סגור
-
18.קראתי שבאפט משקיע בביוג'ן (=וגם בטבע)יוסי 16/02/2020 13:03הגב לתגובה זו1 0כלומר, באפט מזהה שתחום התרופות יהיה "מעניין"סגור
-
איפה קראת שבאפט משקיע בביוגן? (ל"ת)גוז 16/02/2020 16:24הגב לתגובה זו0 0סגור
-
17.איזה מניות יכולות להרוויח מהקורונה? לפתח חיסון/תרופה? (ל"ת)שאלת החודש 16/02/2020 03:41הגב לתגובה זו0 0סגור
-
16.מה קורה עם קראפט?...הבנתי שהיא בצרותיוסי 16/02/2020 03:39הגב לתגובה זו2 1חברת המזון הענקית הזאת, יצרנית הקטשופ המפורסם היינץסגור
-
KHCשלמה גרינברג 16/02/2020 12:31הגב לתגובה זו2 0כתבתי לא מזמן על הרה ארגון שהחברה בשליטת BRKA עוברת. כרקשאייר העלתה אחזקתה בחברה ללמעלה מ % 52 ב 2015 ויש לי הרושם שרכישות הפוזיציה בקרוגר קשורות בספור הזה אבל צריך להמתין ולראות.סגור
-
15.==== bcli === בריינסטרוםקובי 15/02/2020 22:44הגב לתגובה זו0 0חברה שנמצאת על סף פריצת דרך למחלת ALS ! === דעתך שלמה ?סגור
-
לא להגזים, עדיין לא "על סף" אבלשלמה גרינברג 16/02/2020 12:39הגב לתגובה זו0 0זו בהחלט מניה שמתאימה לפינת החלומות הרפואיים וכתבתי עליה מספר פעמים בעברסגור
-
14.אשמח לשמוע את חוו"ד גם לגבי מניית srpt (ל"ת)זה שיודע לשאול.. 15/02/2020 21:14הגב לתגובה זו1 0סגור
-
SRPT ו- AMRNשלמה גרינברג 16/02/2020 12:45הגב לתגובה זו1 0שתי חברות ביו פרמקולוגיות שאני עוקב אחריהן מקרוב מאז הנפקתן וגם כתבתי עליהן בעבר, שתיהן מעניינות מאוד ומעבר לכך תצטרך להחליט לבדסגור
-
13.אשמח לשמוע את דעתך לגבי מניית amrn (ל"ת)זה שיודע לשאול.. 15/02/2020 21:09הגב לתגובה זו1 0סגור
-
12.שלמה...מיכאל 15/02/2020 21:08הגב לתגובה זו0 0מהי כמות החוב של biib?סגור
-
שאלה שקל לבדוק לבדשלמה גרינברג 16/02/2020 12:50הגב לתגובה זו1 0בדו"ח (במאזן) של סוף 2019 שכבר פורסם או באתר ביהוא, https://finance.yahoo.com/quote/BIIB/balance-sheet?p=BIIB.סגור
-
11.דעתך על מניות האנרגיה הגדולותבילר 15/02/2020 16:09הגב לתגובה זו0 0שברון אקסון רויאל דאטש ביפיכולן ירדו למחירים שלא נראו כבר הרבה זמן תשואות דיב' טיפסו ל6-7% ברור שבעתיד ה(מאוד) רחוק מחירי הנפט ושוק האנרגיה ישתנה, אבל האם לדעתך... הירידה לא מעט מוקדמת ומוגזמת ? תודה על תגובתךסגור
-
לגבי מוגזמת או לא זה בעין הבודקשלמה גרינברג 16/02/2020 12:51הגב לתגובה זו0 0כול החברות שהזכרת מעניינות יותר ככול שמחיר המניה יורד יותרסגור
-
10.שלמה אפשר קצת על גרטנר itגיא דגן 15/02/2020 16:07הגב לתגובה זו0 0כמה מילים... טאנקססגור
-
נגיע גם אליה (ל"ת)שלמה גרינברג 16/02/2020 12:52הגב לתגובה זו0 0סגור
-
9.GLPGאץ כץ 15/02/2020 12:54הגב לתגובה זו0 0שימו לב ש- GILD מחזיקה ב22% ב GLPG. GLPG חברה שנמצאת בפיתוח של הרבה מוצרים....סגור
-
גאלאפגוסשלמה גרינברג 16/02/2020 13:03הגב לתגובה זו1 0טכן זו אחת מחברות הביו שמנסה למגר כמה מהמחלות ללא תרופות ורבים המאמינים שתצליח אלא שבהערכתה הנוכחית זה מסוכן. זו בהחלט חברה שכדאי לעקוב אחריה אפילו לשבצה בפינת החלומות אבל במחיר "נורמלי". אני עוקב אחריה עוד מלפני שהייתה גאלאפגוס ואולי נעשה סיפור אודותיה בעתיד.סגור
-
8.וורן באפטל-ט 15/02/2020 12:41הגב לתגובה זו2 0וורן באפט השקיע כסף הרבה בביוג׳ן זה פרסם. מעקב אחרי גורו השקעותסגור
-
7.לא BIIB ולא BBI...כי BB זה הכי הרבה הבטחות למ"ררק BB 14/02/2020 19:20הגב לתגובה זו4 2קיום ההבטחות זה סיפור אחרסגור
-
6.כשהוא נכנס לנושאי רפואה תרופות קנאביס אני חוטף כאב בטן!אסף מודיע לעולם 14/02/2020 16:44הגב לתגובה זו0 5האש הזה מפחיד אותי וינסה לא להעלות התגובה או למחוק אותה אז אני יעעלה אותה במדורים אחקים כאן או בגלובס שם כתה שלומה לפנהי 70 שניםסגור
-
"האיש הזה" לא נוגע בתגובות טמבלשלמה גרינברג 16/02/2020 13:31הגב לתגובה זו1 0מעולם לא כתבתי על קנאביס או חברות קנאביס כך שמן הסתם אתה קורא מישהו אחר ובכסילותך כועס עלי.סגור
-
אם רק תבקש יפה תוכל לקבל מיקומים ותאריכים של כתיבותייך-מהאיש ההוא לאיש הזה 16/02/2020 16:49הגב לתגובה זו0 1אז אני הכסיל והטמבל אשימך במקומך כמו בפעמים הקודמות של " מעולם לא כתבתי.."!!!סגור
-
בהחלט אשמח לראות כתבות שלי על קנאביס (ל"ת)שלמה גרינברג 17/02/2020 08:56הגב לתגובה זו1 0סגור
-
ליכלכת. הוא לא טוב אבל לא כה גרוע לפייוסף 14/02/2020 19:32הגב לתגובה זו1 1איך שאתה או את כותבותסגור
-
5.UBIO שמוזכר הוא על סטרואידים (פי 3)UBIO 14/02/2020 15:51הגב לתגובה זו1 0סל ה-UBIO שאמור לכסות את מניות הביוטכנולוגיה בנאסד"ק כולל 61.7% מניות Healthcare שזה מונח שכולל את כל הסקטורים הרפואיים. ProShares UltraPro Nasdaq Biotechnology seeks daily investment results, before fees and expenses, that correspond to three times (3x) the daily performance of the NASDAQ Biotechnology Indexסגור
-
4.המניה שלפי דעתי תנצח בשנה הקרובה ושנים קרובות אם תמשיךבני 14/02/2020 13:24הגב לתגובה זו1 0להישאר עצמאית היא של חברת אמרין AMRN עם תרופת הדגל שלה ואסיפה למחלות כלי דם כגון התקף לב שבץ דום לב וכוי. מכירות התרופה עולות חזק משנה לשנה התחילה להמכר רק לפני מספר שנים אבל למספר מצומצם של אנשים עם רמות של מעל 500 בטריגליצרידים . סוף שנה שעברה קיבלה אישור מ FDA ל מכור לאנשים עם רמות שמעבר ל 150 , המכירות שלה הולכות לצמוח חזק . תחרות גנרית מצד טבע תהיה רק החל משנת 2029 כרגע הסתיים משפט נגד שתי חברות גנריות קטנות יותר החלטה לקראת סוף מרץ אנליטיסם אומרים סיכוי רב שהיא תזכה במשפט. שלמה הזכרת המון חברות ענק בכתבה ,אחת מהם כנראה תשים ידה על אמרן. מוכרת בארה"ב התחילה למכור בקנדה השנה ואישור למכור באירופה סביר להניח שיגיע לקראת סוף השנה .סגור
-
דיעהשרה 15/02/2020 16:08הגב לתגובה זו0 0יכול להיות אבל, באפט קנה לאחרונה את BIIB והוא כנראה יודע למה......סגור
-
אנילרון 15/02/2020 12:03הגב לתגובה זו0 0עם abt כבר שנים!סגור
-
3.שלמה אם כבר בריאות , מה דעתך על מיזוג פייזר-מיילן?t 14/02/2020 12:55הגב לתגובה זו0 0החטיבה הגנרית של פייזר עם מיילן , מה דעתך? האם יכולה ליצור מפלצת של גנריקה ולאושש את הסקטור החבוט סוף סוף?סגור
-
2.שלמה - כל הכבוד !!!גלעד 14/02/2020 00:24הגב לתגובה זו1 1גם אני סימנתי לעצמי את BIIB כמניית העשור הבא , לדעתי התרופה לאלצהיימר תאושר ואחריה תבוא תרופה לפרקינסון. רק 2 התרופו האלו יקחו את המניה מכאן לתקופת עליות של שנים (עם תיקונים פה ושם)סגור
-
גם אתה סימנת..ומי עוד? שלמה??נו באמת צמד קשקשנים קטנים!היי 14/02/2020 16:08הגב לתגובה זו1 2ידע רפואי שלכם עלוב ודל ומנפיצים השערות והערכות בולשיט.סגור
-
1.לא הייתי ממליץ על השקעה בחברות שעוסקות במחלות CNSמשקיע ביוטק 13/02/2020 18:32הגב לתגובה זו3 0תחום המחקר של מחלות נוירולוגיות, במיוחד אלצהיימר, עדיין לוטה באפילה, החוקרים לא יודעים את הגורמים ולא יודעים את המנגנון של רב המחלות. אם כבר לקחת סיכון ולהשקיע בביוטכנולוגיה אז הייתי ממליץ על תחום האימונותרפיה והסרטן ולנועזים קצת יותר תחום העריכה הגנטית. בתחומים אילו החוקרים כבר מכירים את המנגנונים, הרבה פעמים ברמת הגנים והחלבונים התאיים שמעורבים בתהליך המחלה. יש תרופה בתיאוריה ומה שנותר הוא "רק" (עם או בלי מרכאות) לייצר את התרופה, להצליח בניסויים ולקבל אישורים.סגור