סקטור הנדל"ן משתנה - חברות הענק משתתפות במשחק
מהפכת הטכנולוגיה משנה את סקטור הנדל"ן וגם את התייחסות המשקיעים כלפיו. במאי 2018, לפני כ-20 חדשים, הונפקו 2 סלי נדל"ן חדשים, SRVR ו-INDS שמייצגים 2 נישות חדשות בתחום הנדל"ן שצומחות במהירות, בגדול מדובר בהעברת אינפורמציה מקוונת, מחסני אחסון ושינוע של סחורות שנרכשו באמצעות הרשת, בלוגיסטיקה של התהליך. סלים אלו, מאז הונפקו, מכים בגדול את מדדי הנאסד"ק וה-S&P עם 52 ו-48 אחוזים בהתאמה לעומת 32 ו-25 אחוזים בהתאמה.
הצורך בסלים אלו נבע מהביקוש של משקיעים שמבינים שבדיוק כפי שקרה בסקטורים אחרים. כך גם סקטור הנדל"ן משתנה ונוצרות נישות חדשות שתאפשרנה, בגלל קצב צמיחתן, תשואות גבוהות יותר.
וול סטריט מתאימה עצמה לביקושים
וול סטריט, לאור מה שכבר התרחש בסקטורים האחרים מתאימה עצמה לביקושים אלו. שני הסלים הם חלק ממה שקרוי "סלים מונחי אסטרטגיה (strategy driven ETFs)" או "סלים סקטוריאליים" שהם סלים שמציעים למשקיע תוכנית פעולה מחושבת ומפורטת לטווח ארוך שמטרתה להשיג יעד כלשהו.
סלים מסוג זה עוקבים אחרי מדד ה-PACER BENCHMARK DATA & INFRASTRUCTURE REAL ESTATE SCTR שפותח ע"י חברת Pacer Advisors. החברה נוסדה ב-2005 על ידי ג'ו תומסון, האיש שייסד את קבוצת PLANCO, ובשנות ה-70 וה-80 הובילה במכירת מוצרים פיננסיים בוול סטריט ונרכשה על ידי ענקית הפיננסים/ ביטוח Hartford Life Insurance (סימול: HIG).
מעט מאוד מומחי שיווק מכירים את צרכן המוצרים הפיננסיים האמריקאי כתומסון. האיש הבין, כבר ב 2005, לאן מובילה המהפכה וייסד את Pacer על מנת לענות על הביקושים ממוקדי הסקטורים שהבין שיתפתחו. ה-SRVR מייצג נדל"ן שמשמש לאחסון סחורות (warehouses), מרכזי מידע (datacenters) ולמגדלי תקשורת (communication towers). הוא כולל 18 חברות בראשותן של Crown Castle (סימול: CCL), חברת American Tower (סימול: AMT) ו-Equinix (סימול: EQIX) שביחד "שוקלות" למעלה מ-47% מהסל כולו.
סלי הנדל"ן הם ריטי"ם ופופולריים מאוד אצל המשקיע השמרן
הסל מייצג את הנישה החדשה שנוצרה בתחום הנדל"ן ושנקראת "data and infrastructure" או נכסי נדל"ן שמשויכים, כתוצאה משינויים בתחום, לתשתיות, העברת אינפורמציה ואחסון סחורות. סל ה-INDS מתמקד במרכזי אחסון ושינוע ונכנס לאחרונה גם לתחום מתקני אחסון עצמאיים (self-storage facilities) שמספרם עולה במהירות בגלל התפתחות המסחר המקוון.
הסל מכסה למעשה את הלוגיסטיקה של הקמה והפעלה של מרכזים כאלו. סל זה כולל 17 חברות בראשותן של Prologis (סימול: PLD) ו-Duke Realty (סימול: DRE), שתי מניות מהלהיטים הגדולים של השנתיים האחרונות בוול סטריט, שביחד מגיע משקלן בסל ליותר מ-42%. כל חמשת המניות הנ"ל, מאז הונפקו הסלים, במאי 2018, הניבו תשואות שמתאימות יותר למניות ה-FAANG והסייבר מאשר למניות הנדל"ן הוותיקות.
מבחינת התרומה לתוצר האמריקאי סקטור הנדל"ן הוא הגדול ביותר, כ-2.7 טריליון או כ-13% מהתוצר ב-2018. הסקטור מורכב מתתי סקטור רבים ומבחינת המשקיעים נחשב כאחד הסקטורים השמרניים ביותר אם לא המוביל בשמרנות. סלי הנדל"ן הם ריטי"ם ופופולריים מאוד אצל המשקיע השמרן, קרנות פנסיה, חברות בטוח וכאלו, סלים שמצטיינים בהכנסה קבועה שגדלה וכן בצמיחה. הסלים, כמו VNQ, IYR, ICF, BXP ועוד כמה כמותם מהווים נכס בכל תיק השקעות שמרני. היסטורית הם הניבו כמו ה-S&P אבל מאז קיץ 2016 הם מפגרים אחרי המדד ובעיקר בשל הצמיחה האיטית. הנישות החדשות שיוצרת המהפכה לפיכך מהוות אלטרנטיבה מעניינת.
השינויים בהתנהגות המשקיעים והצרכנים כתוצאה מהמהפכה לא נעלמו מעיני החברות המובילות שמרכיבות את הריטי"ם. שום חברת נדל"ן לא תוכל להתעלם מהשינויים אם ברצונה לשרוד.
סקטור הנדל"ן משתנה - חברות הענק משתתפות במשחק
הטכנולוגיות שעושות דרכן לתוך הסקטור ומשנות אותו הן: הביג-דאטא, כניסתן של פלטפורמות למידת המכונה והבינה המלאכותית, מציאות מורחבת ומדומה (AR ו-VR) והכניסה של ה-IOT. לצד אלו נכנסות טכנולוגיות בניה חדשות שיתאימו לשינויים בהרגלי הצריכה כמו התאמה לשינויי האקלים, חומרי בניה חדשים, בניה מודולרית ושימוש במדפסות D3 וכמובן האוטומטיזציה והמסחר המקוון שהוא הגורם המשנה החשוב ביותר.
המסחר המקוון לא רק שמשפיע על התעשייה כולה אלא פותח הדלת לכניסת שחקנים חדשים ועוצמתיים כמו אמאזון, חברת הבת של Zillow Group (סימול: Z), חברת Naked Apartments שמשכירה באמצעות הרשת ועוד. מה שהמשקיע ראה בסקטורים האחרים הוא יראה גם בנדל"ן, מהתרחבות הביקושים דרך יצירה של נישות חדשות עם חברות חדשות, כניסה של חברות מתחומים אחרים ופעילות הולכת וגדלה של מיזוגים ורכישות שמקבלת דחיפה גדולה מצד השחקנים החדשים.
חברות הענק הוותיקות של הנדל"ן מודעות היטב לכל השינויים הנ"ל וגם הן משתתפות במשחק. נכון, המשקיע בנדל"ן צריך להיות מודע לעובדה שהתנהגות הסקטור, בגדול, תמשיך להיות קשורה לרמות האינפלציה והריבית אבל עלייה משמעותית בשני גורמים אלו לא נראית עדיין באופק.
בסך הכל תמשיך תעשיית הנדל"ן כמו שאר התעשיות כאוליגופול כך שמבחינת החברות שכרגע שולטות בתעשייה כמו הענקיות הטכנולוגיות שמרחרחות הן כולן, כדי שלא תשארנה מאחור, חייבות להיכנס לכל התחומים החדשים כאשר הדבר ייעשה באמצעות רכישות בעיקר ולכן הסלים מעניינים כיוון שרוב החברות שמרכיבות את 2 הסלים יכולות לשמש כ"כרטיס כניסה" לתחומים החדשים הנ"ל.
כיצד הפכה פרולוג'יס לאחת מחביבות וול סטריט ולמטרת רכישה של כמה מענקיות הנדל"ן?
הפעם נתמקד בנישת הלוגיסטיקה שמייצג הסל INDS וזאת בשל הכרות ארוכת שנים שלנו עם החברה שמובילה את התחום גלובלית, Prologis (סימול: PLD) ובהזדמנות אחרת נקדיש מאמר לנישה השנייה, "התאומה" שהזכרנו, זו שעיסוקה בתחום מרכזי המידע ומגדלי התקשורת שגם היא נולדה מהתקדמות המהפכה.
לאחר עלייה של קרוב ל-70% בשנה האחרונה עדיין מומלצת המניה, על ידי הקונצנזוס ב"קניה", כאשר 6 מתוך 7 האנליסטים שבדקו החברה מתחילת 2020 ממליצים לקנות. האחרון שבהם, מורגן סטנלי, שב-12.2 המליץ עם מחיר יעד של 100 וזאת למרות שהמניה נסחרת במכפיל 2021 של כ-55 פעם, הכיצד?
החברה, שמרכזה בסן פרנסיסקו ושפועלת ב-19 ארצות בחרה, מאז 1997, להירשם כחברת רי"ט שהתמקדותה בלוגיסטיקה עסקית בתחום הנדל"ן. מה זה אומר? שבבעלות החברה מתקני לוגיסטיקה באיכות גבוהה (3840 כאלו בסוף 2019) שהחברה פתחה ומנהלת עבור 5000 לקוחותיה. המתקנים הללו, מפוקסים על דרישות צרכני הלקוחות (להבדיל ממתקני לוגיסטיקה שמוקמים כחלק מתוכנית אסטרטגית כמו אלו למטרות צבאיות).
חברות שיווק גדולות נעזרות בחברה בתכנון מערך השיווק שלהן כאשר החברה משכירה להן את המתקן (בד"כ מחסן ממוחשב) לצורך אחסון והפצת המוצרים אבל פרולוג'יס מנהלת עבור החברה השוכרת, את המתקן, כולל את הצד הכספי (ההשקעה, המימון השוטף וכו'). מדובר בחברה עם ידע טכנולוגי ועסקי ברמות הגבוהות ביותר. לוגיסטיקה עסקית, בשפה פשוטה, עוסקת בהימצאות הפריט הנכון בכמות הנכונה, בזמן הנכון, במקום הנכון, בעבור המחיר הנכון, במצב הנכון ללקוח הנכון.
זה מקצוע שהולך ומתפתח עם התקדמות מהפכת הטכנולוגיה ומי שרוצה להבין על מה בדיוק מדובר ועד כמה זה מסובך ומתוחכם שייכנס לאתר חברת אמאזון (הלקוחה הגדולה של PLD) ביו-טיוב ויראה סרטונים על המערכת הלוגיסטית של ענקית הרשת הזו. החלק הגדול של עסקי החברה בארה"ב שם הנכסים כולם בבעלות המלאה של החברה ואילו בשאר העולם הנכסים בבעלות משותפת (Joint venture) עם גופים מקומיים.
מה הסוד של פרולוג'יס?
מה ש"דוחף" את החברה קדימה היא ההתאמה האסטרטגית שבצעה אל מול המסחר המקוון שהולך ומשתלט על שרשרת ההיצע הגלובלית (ה-global supply chain). התהליך הזה יוצר ביקוש הולך וגדל למרכזי לוגיסטיקה שקרובים לצרכן. במהלך השנים השקיעה החברה סכומים גדולים ברכישה/הקמה של נכסים שנמצאים קרוב למרכזי צריכה מובילים, הם למעשה מתקדמים בנושא לפני המהפכה, Last Touch® facilities הם מכנים גישה זו, בדיוק כפי שכמה מחברות התשתית של התקשורת המקוונת (כמו סיסקו למשל) הצליחו בזמנו להתגבר על בעיית "המייל האחרון" של העברת האינפורמציה לבית הצרכן ולמקום עבודתו.
שמה של החברה, כמומחית בתחום הלוגיסטיקה, הולך לפניה וחברות רבות שמתכננות כניסה לאזור חדש פונות אליה לצורך תכנון הצד הלוגיסטי של המהלך כאשר החברה גם בוחרת את האתר למרכז הלוגיסטי, רוכשת אותו ומקימה שם את הנכס.
לחברה 3 מרכזי רווח. רווח מהפעילות הנדלני"ת (השכרה וליסינג), מפתוח מתקנים לוגיסטיים ומהכנסות של הפעלה ותחזוקה. החברה מפעילה מרכזי לוגיסטיקה עבור רוב חברות ה-S&P כאשר הגדולות הן אמאזון (17 מרכזים), הום-דיפו (7), FDX ווולמארט. אירופה נמצאת במקום השני לאחר ארה"ב עם 398 מרכזים. הם התחילו להיכנס לסין במהלך 2019. מהכנסות של 817 מיליון והפסד של 1.6 מיליארד או 5.9 דולר הפסד למניה ב-2010 סיימה החברה את 2019 עם הכנסות של 3.33 מיליארד ורווח של 1.7 מיליארד או 2.46 דולר רווח למניה כשהיא מחלקת 2.12 דולר דיבידנד למניה.
בקופת החברה 1.1 מיליארד דולרים במזומן ועוד 6.24 מיליארד בהשקעות שונות נזילות. אין לחברה חוב שוטף אבל יש לה חובות ארוכים (אגחי"ם בקרוב ל 12 מיליארד) פרוסים ל-30 שנה. חלק מהחוב נוצר ב-2019 כתוצאה מרכישת המתחרה הגדולה, Liberty Property Trust מפנסילבניה ב-12.6 מיליארד וזו אחת הסיבות ל"התלהבות" האנליסטים כי בין ליברטי לפרולוג'יס נתח הלוגיסטיקה של המסחר המקוון האמריקאי והגלובלי של החברה הממוזגת יגדל משמעותי.
המיזוג ישתקף בדוחות רק ברבעון הבא, אפריל-יוני 2020 ויהפוך את החברה למובילה בעולם בתחומי העיסוק. הצמיחה המהירה של המסחר המקוון (שמבחינה גלובלית עדיין בחיתוליה) כבר הביאה כמה מענקיות הנדל"ן המסורתיות, כמו סימון פרופרטיז (סימול: SPG) ווורנאדו (סימול: VNO) ו-Public Storage (סימול: PSA) לתוך הביזנס אבל נראה שיתקשו להדביק את היכולות והמוניטין שפרוטולקס צברה.
מוגהאדם הוא מהמנהלים המוערכים בוול סטריט
חלק לא מבוטל מהצלחת החברה קשור במייסד, יו"ר ומנכ"ל חאמיד מוגהאדם יליד טהרן בן ה-63, יזם, מנהל יוצא דופן, בוגר MIT וסטאנפורד ואדם יוצא דופן ששווה להקדיש כמה דקות לקרוא אודותיו בוויקיפדיה (השם, Hamid_Moghadam). הזדמן לנו לשמוע אותו בהרצאה שנתן בניו יורק, בתחילת 2011, לאחר המיזוג בין החברה האחרת שהקים, AMB Property לפרולוג'יס. האיש דיבר אז על היווצרות נישת הלוגיסטיקה ואנחנו יכולים להעיד שמה שאמר התקיים במדויק. מוגהאדם הוא מהמנהלים המוערכים בוול סטריט וגם זה הסבר לעובדה שוול סטריט אוהבת את החברה הזו.
וכהרגלנו, מאז 2010 אנחנו חוזרים וטוענים שלמרות שחברה כמו PLD או כל אחת מהאחרות שמובילות בסלים שהזכרנו בפתיח מעניינות ומומלצות על ידי האנליסטים בקניה אנחנו מעדיפים השקעה בסל ה-INDS ובעיקר בשל הצורך בהפחתת סיכונים לנוכח מחירי המניות הגבוהים, נא לעקוב ואם הנגיף "יעזור" להביא תיקון אז לנצל זאת לקניה כי שום נגיף לא יעצור את השינויים של המהפכה.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
14.לגבימה 27/02/2020 18:35הגב לתגובה זו0 0gild?סגור
-
13.אלכס הנדרסון אנליסט נדהאם, ממליץ מאד על ALLOTיוסי 26/02/2020 00:54הגב לתגובה זו0 0המאמר הופיע ביאהו פיננססגור
-
נכון (ל"ת)שלמה גרינברג 26/02/2020 09:00הגב לתגובה זו0 0סגור
-
12.אולי זה לא הנושא אבלשמואל 25/02/2020 18:38הגב לתגובה זו0 0מישהו יודע אם יצאה הודעה מטעם חברת BCLI שעולה ככהסגור
-
ההערכה שלישלמה גרינברג 26/02/2020 09:23הגב לתגובה זו0 0שכיוון שהעליות התחילו ב 10.2 ומאז בקצב גובר (המניה יותר משהוכפלה מאז) מדובר בפגישה שנערכה לחברה ב FDA ב 11.2. החברה נמצאת כרגעבשלב הבדיקות הקליניות האחרון, השלישי, לתרופה שלה NUROWN שמטרתה למגר את מחלת הלו-גאריג, סוג של טרשת שהיא חלק ממחלות ה ALS (טרשת אמיוטרופית). ב 11.2 נערכה לחברה פגישה במרכז למחלות ביולוגיות שב FDA שם הודיעו לחברה שהיא מתקדמת בצורה נכונה. כנראה שמשקיעים בתחום ואולי אנליסט או שניים קראו את התוצאות והחליטו שאכן יש התקדמות וזו התוצאה. מהבחינה המעשית הודעת המרכז להערכת מחלות ביולוגיות שווה, פחות או יותר, להודעה רשמית של ה FDA שהשלב הנוכחי ייכנס לתאוצה מבחינתםסגור
- טען עוד
-
יותר מתודה שלמהשמואל 26/02/2020 11:04הגב לתגובה זו0 0מודה לך על הגדשת הזמן ופירוט המאמר.סגור
-
11.פרופ' איצ100 לרפואה לחבר יוסי שלום וברכה.>>>המשך. 24/02/2020 21:49הגב לתגובה זו0 1לדעתי אנשים או משקיעים לא ציפו או קיוו לבקבוק שחור שיעור על השווקים מעצם היותו לא ברור וידוי...אך...אותה מגפה שבאה לעולמו...גדולה עשרות מונים מכל ברבור שחור שיכולת לתאר לעצמך/או שלא...במקרה שלא תוגבר במהרה הים תייצר לעולם נזקים אדירים שהעולם טרם הכיר לפני..ובטח לשווקים....דע טוב.סגור
-
רשמתי לפני (ל"ת)שלמה גרינברג 25/02/2020 12:58הגב לתגובה זו1 0סגור
-
תודה (ל"ת)איצ 26/02/2020 14:28הגב לתגובה זו0 0סגור
-
לברבור..שיעיק..וידוע..לעולמנו..תודבר..היא.. (ל"ת)איצ 100 תיקונים 25/02/2020 07:01הגב לתגובה זו1 0סגור
-
10.מה עם תחום ה- LLOT..? האם יש סל שנוגע לתחום? (ל"ת)שאלה לשלמה 24/02/2020 20:30הגב לתגובה זו0 0סגור
-
תוכל להסביר על איזה תחום מדובר? (ל"ת)שלמה גרינברג 25/02/2020 12:59הגב לתגובה זו1 0סגור
-
ה-LLOT מדבר על מכונות שמדברות האחת עם השניהמכונות מדברות 26/02/2020 00:50הגב לתגובה זו0 0היה כאן בביקור בכנס ההייטק מיליארדר אוסטרי שדיבר על התחום, שקשור לאינטיליגנציה מלאכותית.סגור
-
Industrial Internet of Thingsשלמה גרינברג 26/02/2020 09:38הגב לתגובה זו0 0או M2M זה תחום שהתחיל להתפתח בתחילת המאה שעברה אבל רק בעשור האחרון, בגלל התקדמות הענן, ה IOT והביג דאטא החל לתפוס תאוצה החברות שמובילות התחום הן GE, סימנס, שניידר, SAP וכמותן. אין סל ממוקד אבל יש סלי תעשיהסגור
-
9.האם הקורונה הוא הברבור השחור שכולם מצפים לו? (ל"ת)יוסי 24/02/2020 13:23הגב לתגובה זו0 1סגור
-
פרופ' איצ100 לרפואה לחבר יוסי שלום וברכה.>>>. 24/02/2020 21:42הגב לתגובה זו3 1עיין ברבור שחור...לצורך העניין מטאפורה אפיסטמולוגית..תורת ההכרה.סגור
-
8.אומנם סגרתם והיבטחתם עצמכם מכל הכיוונים האפשריים ---למר שלמה וחברו גורבי 24/02/2020 10:23הגב לתגובה זו3 2מה שלא קיים במציאות אבל את מה שבאמת קורה אז קורה הפוך לדבריכם ולא הכל טוב וטס עד אינסוף וסילחו לי על ההערה אבל זה ואני חושב עוד כמוני מרגישים והפסיקו להיות בטוחים בצד שלכם שמיתברר שבכלל קואה הפוךסגור
-
7.במדור מכובד זה וכותב נכבד שלמה מצויין הרבה פעמים על. 22/02/2020 17:16הגב לתגובה זו0 0נפלאות המהפכה הטכנולוגית...זה נכון שמהפכה זאת קידמה את העולם הרבה שנים אחורה ועד היום..אך בראייה כוללת של הדברים..העניינים לא כל כך פשוטים ונושא המהפכה הטכנולוגית הוא כל יכולה ואין בלתה והיא תקדם את העולם למרחקים ומן הסתם גם תדאג להשך ריצת הבורסות קדימה.סגור
-
הכותב המוכשר מציין בלי סוף שהמהפכה. 22/02/2020 20:47הגב לתגובה זו0 1הטכנולוגית היא כל יכולה ותקדם את הבורסות עד אין סוף(תוספת שלי)הוא אינו לוקח בחשבון ברבורים שחורים ראו הרבים טאלב שיכול באכזריות ביכולותיה המופלאות/או שלא של המהפכה הטכנולוגית.סגור
-
וציינתי כאן את הברבורים השחורים שעלולים לזנב ואכן עושים. 23/02/2020 10:32הגב לתגובה זו0 2ויעשו זאת ויטלטלו את אמות הסיפין של המהפכה..וכאן אני מביא"חידוש" שבבית סיפרנו הוא כבר ישן...באה לעולם בלי שהעולם רצה או ביקש אותה מגפה נוראה שהחוקרים והמדענים עומדים פעורי פה וחסרי אונים מולה. המגפה תכה לצערנו בעולם ובטח הכלכלי ואף אותם ברבורים שחורים ייראו כמו ילדה עם קוקיות...סגור
-
fכנראה שאתה מתייחס לכותב אחרשלמה גרינברג 23/02/2020 11:45הגב לתגובה זו5 0הרי אני מציין במפורש את הברבורים השחוריםסגור
-
ברבוריםמילא 24/02/2020 12:31הגב לתגובה זו0 0מה עם המיתון שלדעתך לא מגיע?אנחנו כבר עמוק בתוכו,הלא כן?סגור
-
6.שלמה לא ענית פעם קודמת - מה דעתך על מיזוג פייזר-מיילן? (ל"ת)א 21/02/2020 12:37הגב לתגובה זו1 0סגור
-
מה פירוש מה דעתישלמה גרינברג 23/02/2020 11:48הגב לתגובה זו1 0הרי אני חוזר וכותב שזה הכיוון הכללי, ה"וולמארטיזציה" של הסקטוריםסגור
-
מה דעתך על מיזוג פייזר מיילן טבע גלקסוולקאם (ל"ת)לשלמה 21/02/2020 19:50הגב לתגובה זו1 0סגור
-
כשאשמע על כך אנסה להסביר אבלשלמה גרינברג 23/02/2020 11:53הגב לתגובה זו2 0מה זה "גלקסוולקאם"סגור
-
5.Danaher Corporationדינו 21/02/2020 10:18הגב לתגובה זו0 0תודה על הכתבה שלמה. הניתן לקבל חוות דעתך על danaher עד כמה שמוכרת לך. תודהסגור
-
מכיר היטבשלמה גרינברג 23/02/2020 11:47הגב לתגובה זו2 0וגם הזכרתי פעמים רבות ובמיוחד כאשר האיש שהוביל את החברה לגדולה הוא האיש שהיום מוביל את GE. DHR מהחברות היותר טובות בעולםסגור
-
4.Fiverrאיתמר 21/02/2020 02:58הגב לתגובה זו1 0תודה על מאמר נהדר ומעניין כתמיד שלמה! רציתי לשאול מה דעתך על Fiverr מלכת ה-גיג אקונומי הישראלית? הדוחות האחרונים נראו טובים במיוחד.סגור
-
בהחלט מעניינת, אולי נעשה כתבה על כלכלת הגיג (ל"ת)שלמה גרינברג 21/02/2020 11:04הגב לתגובה זו2 0סגור
-
3.אודיוקודס (AUDC) נסחרת במכפיל רווח של 193...זה הגיוני? (ל"ת)יוסי 21/02/2020 00:53הגב לתגובה זו2 0סגור
-
זה הגיוני אם החברהשלמה גרינברג 21/02/2020 11:06הגב לתגובה זו3 0תמשיך לצמוח ולשפר המרווחים כפי שהיא עושה בשנים האחרונות.סגור
-
זה בגלל החזר של 32 מ' דולריוס 21/02/2020 10:59הגב לתגובה זו0 0למדען הראשי ברבעון האחרון של 2019 שהביא להפסד gaap של 8 מ' דולר ברבעון. מכפיל רווח צפוי ל 2020 הוא 20סגור
-
2.אנשים מצפים משלמה שיהיה יועץ ההשקעות הפרטי שלהםשלמה לא יועץ השקעות 21/02/2020 00:17הגב לתגובה זו9 1שלמה הוא פרשן כלכלי ומנתח שוק מעולה, שמביא את תמונת השוק (=על מגזריו השונים) בצורה אובייקטיבית. שלמה ממליץ להשקיע בסלי מניות ולא במניות בודדות (=ומסביר גם למה). אבל אנשים כועסים בגלל שהם מצפים ל"טיפ" שיהפוך אותם לעשירים, וכאן זאת לא הכתובת הנכונה.סגור
-
אולי לא בגלל זה אנשים כועסים?.............ל 3 21/02/2020 20:00הגב לתגובה זו0 1חשבת על זה?סגור
-
אולי תספר לנו מדוע? (ל"ת)משה 23/02/2020 13:25הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.ביאהו פיננס כתוב שבאפט מושקע גם בביוג'ן (ל"ת)יוסי 21/02/2020 00:13הגב לתגובה זו1 0סגור