צעירים? המבוגרים דופקים אתכם; צרכנים? ספקי האשראי והרשתות מנצלים אתכם; שכירים? העצמאים עושים עליכם סיבוב
השאננות הכלכלית התהפכה בן רגע לחרדה כלכלית. אנשים שישבו פעמיים ביום בבית קפה – רק לקפה – טוענים שנגמר להם הכסף; אנשים שלקחו הלוואה כדי לקנות ג'יפ, באים בטענות למעסיקים שלהם שהוציאו אותם לחל"ת ושואלים למה המדינה לא תומכת בהם. התקשורת מלבה את הטענות האלו – זה מצוין לרייטינג. אבל האמת היא אחרת. האמת היא שחלק רחב מהציבור שלנו התנהל בצורה לא אחראית, עצם עיינים ושיחק אותה רוטשילד בשעה שחי על הלוואות. האמת היא שהמדינה מתנהלת באחריות. היא לא צריכה להיכנע לכל קבוצת לחץ – עצמאים, חברות ועוד. יש לה כספים מוגבלים שצריכים להיות מחולקים בין כולם.
עצמאים או שכירים – זו השאלה?
האמת היא שבשעה שאתם מתלהבים מהעצמאי שצועק בערוצי הטלוויזיה על הפרופסור וטוען – "אין לי כסף, הפסדתי, יש לי עשרות עובדים שלא יודעים מה יהיה..." רובכם מפספסים בגדול. כי אותו עצמאי פשוט רוצה עוד – עוד תמיכה (למרות שהעצמאים מקבלים תמיכה גדולה יחסית עם שלוש פעימות ופיצוי נוסף על ירידה בפעילות), ואם הוא יקבל עוד – אחרים יקבלו פחות. אז אם אתם שכירים שמוחאים כפיים על הטענות האלו, הרגע הבקעתם גול עצמי – העצמאי רוצה את הכסף שלכם. הפרופסור רוצה חלוקה שווה, הוא לא רוצה להיכנע לעצמאים. אז נכון – יש תקלות. הכסף מגיע באיחור, אבל הוא יגיע. עד יום שישי 216 אלף בקשות הוגשו ואושרו, 42 אלף שולמו, והיתר היום-מחר עם יום ערך קודם. תוך שבוע יקבלו רוב העצמאים את הכסף.
התמיכה בבעלי עסקים היא לא טריוויאלית. בעל עסק הוא בעל עסק לטוב ולרע – כשטוב הוא לא מתנדב לתת למדינה עוד כספים/עוד מסים. כשרע, הוא מבקש תמיכה. מגיע לו. הקורונה זה משבר מסוג אחר. אלו לא טעויות שקשורות לעסק, זה פשוט קיפאון מסוג אחר, לא כזה שהוא אחראי עליו. זה קיפאון משיקולים של מעלה – בריאות הציבור. אם סוגרים את העסק משיקול כזה, ההיגיון אומר שצריך להיות פיצוי, כמו שהוחלט מיד על פיצוי לשכירים שיוצאים לחל"ת. אז מגיע, אבל כפי שנראה כעת הפיצוי לעצמאים ולעסקים רבים, יותר מדי נדיב.
האם תרבות הצריכה תשתנה?
לחיות על חשבון הלוואות זה ממכר – אנשים רוצים עוד ועוד, ומה בעצם הבעיה? הרי כל עוד נותנים, אפשר לעשות הכל. המצב הזה הוא Win-Win לכולם – המלווים (בנקים, חברות כרטיסי אשראי, חברות חוץ בנקאיות) מרוויחים את הריביות. הצרכן נהנה היום והוא לא דואג להמשך – מקסימום הוא ייקח הלוואה נוספת ויגלגל את ההלוואות הקיימות; והרשתות והגופים שמוכרים לו את הסחורה – להם זה מצוין, זה מנוע צריכה. אז מה אם זה מבוסס הלוואות? רק תבואו, רק תיכנסו, רק תקנו. גם אנחנו – הרשתות, ניתן לכם אשראי – "מה, לא מכירים את כרטיס המועדון שלנו?".
זה בלון של חובות. אבל הוא לא חייב להתפוצץ כל כך מהר. בארה"ב חיים על הלוואות גבוהות יותר מאשר אצלנו. תדמיינו שמאפשרים לכם עכשיו, לכל משפחה, עוד 300-400 אלף שקל של הלוואות. תיקחו? רובכם תיקחו בכיף. למה לא? יש הרבה מה לעשות בכסף - תיסעו לחו"ל (כשהשמיים ייפתחו), תשתו עוד קפה בבתי קפה, תקנו רכב לילד, תקנו יותר גאדג'טים בעלי אקספרס ותשדרגו לכל המשפחה את הסמארטפון. איזה כיף – אתם מקבלים את מה שאתם רוצים, הגופים שמוכרים לכם מקבלים את מה שהם רוצים (רווחים), הגופים שמלווים לכם מקבלים מה שהם רוצים (רווחים). זה יכול להיות? האם אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? לא. אתם פוגעים בילדים שלכם.
תרבות הצריכה יצאה קצת משליטה – תמיד מסתכלים על הדשא של השכן, חושבים שהוא ירוק ורוצים גם. זה הטבע האנושי, רק שפעם היה איזון בין הצורך ליהנות היום לבין הצורך לדאוג למחר ולדאוג לילדים. זה לא תמיד הולך ביחד. מפתים אתכם לצרוך היום כי ככה המפתים מרוויחים יותר, אבל כשאתם צורכים היום אתם פוגעים בעתיד שלכם ופוגעים בילדים שלכם. אתם לא חוסכים להם, אתם משאירים להם חובות.
מי זה "אתם"? אתם זה כולנו, כמעט כולנו. תסתכלו במראה – כמעט כולנו חוטאים בצריכה מופרזת. זה בא באופן טבעי, זה מלווה אותנו כל הזמן. אתם יודעים למשל שמעל 15% מהקניות שלנו בסופר נזרקות לפח? השאלה הגדולה היא האם זה ישתנה. האם נצרוך פחות? בחודשים הבאים – כן. בעוד שנה? ממש לא בטוח. אולי אנשים יפנימו שצריך לחסוך, אבל הם תמיד יסתכלו על הדשא של השכן...
אבות אכלו בוסר ושיני בנים תקהינה
הצריכה המוגברת פוגעת בילדים שלנו. אז אולי זה המצב שצריך להיות – מי אמר שצריך לדאוג לילדים? מי אמר שצריך להשאיר להם כסף, בית, חסכונות? שידאגו לעצמם. כל אחד חופשי לעשות כטוב בעיניו. אבל אנחנו כמכלול, כמדינה, לא יכולים לעשות את זה לדורות הבאים. למה הכוונה? אם משפחת כהן מחליטה לא להשאיר כספים/ נכסים לדורות הבאים – סבבה, זה עניין שלה. אבל היא בכל מקרה לא משאירה להם חובות – חובות לא עוברים בירושה. אם מדינת ישראל מחליטה לא להשאיר כספים לדורות הבאים – זה גם סבבה. אבל להבדיל ממשפחה, מדינה יכולה להשאיר חובות לדורות הבאים – וכאן הבעיה הגדולה, לא גדולה – ענקית. מדינה יכולה להתנהל עם חובות עתק כי קיימת אמונה שהיא תתקיים לעד. אם היא תתקיים לעד, אז יש לה זמן להחזיר חובות; יש לה אפשרות לגלגל חובות. החובות לא מוחזרים במשמרת של נתניהו, או של גנץ, והם לא הוחזרו במשמרות של ראשי ממשלה קודמים – החובות מתגלגלים.
טור: צעירים יקרים, הנה העתיד שלכם: חובות גדולים, מחירי דירות בשמיים ופנסיה נמוכה
עכשיו, על רקע המשבר החובות יזנקו. החוב של ישראל מסך התוצר היה באזור 60%, זה נחשב בעולם המודרני לסביר יחסית. למרות שעולה שאלה עקרונית – למה מדינה צריכה לחיות על חוב? ובכל מקרה – החוב יעלה בצורה מאוד דרמטית בחודשים הבאים ובשנה הקרובה. מדברים על גירעון שוטף שיתנפח. גירעון במילים פשוטות הוא ההפרש בין ההכנסות להוצאות של המדינה. הגירעון השוטף מצטרף לחוב של המדינה וכך החוב של המדינה הולך וגדל.
החוב של המדינה הוא החוב שלנו, האזרחים. אנחנו אמנם לא צריכים לשלם את החוב הזה, אבל מתישהו כן נצטרך. לכאורה אין בעיה. תיאורטית זה יכול להימשך לעד. אבל אין "חיה כזו". אין מצב שבו החוב הולך וגדל בלי הפסקה. מתישהו החשבון מוגש. זה מתרחש במקרים רבים כאשר היחסים הפיננסיים של המדינה נחלשים. אז אי אפשר להמשיך בחגיגה, צריך לשלם את החשבון. איך משלמים את החשבון? תלוי איזה כלכלן שואלים. יש כאלו שיגידו לכם שצריך דווקא להוריד את שיעור המס, כי אז ההון השחור יהפוך ללבן וכי אז עסקים יפרחו ויצמחו והרווחים יגדלו, ובסה"כ היקף המס יעלה. מנגד, הגישה השולטת דווקא היא הגדלת מסים. כדי להקטין חובות וגירעון צריך לגבות יותר מסים שהם מקור ההכנסה העיקרי של המדינה.
ככל שדוחים את העלאת המסים, כך הם נופלים יותר על צעירים ופחות על מבוגרים. אנחנו המבוגרים לא צריכים לשלם את החשבון. איזה כיף, הילדים שלנו והילדים שלהם – ישלמו. אז אומרים לי – נו אז מה, מי יודע מה יהיה בעוד 20 שנה, 30 שנה. הם צודקים למרות שזה יכול להיות גם בטווח קרוב יותר. הם צודקים, אף אחד לא יודע, וזה בדיוק העניין – צריך להיערך לתרחיש הזה בגלל שאנחנו לא יודעים מתי ובאיזו עוצמה הוא יגיע.
עוד אומרים לי – נו, אז מה אתה דואג, גם הילדים שלנו יגדילו את הגירעון וזה ימשיך עד אינסוף. נו באמת – זה מה שאנחנו רוצים? מדברים הרבה על ערבות הדדית בזמן האחרון. אז בשעה שהצעירים לא יצאו מהבית כדי שקשישים לא יידבקו וימותו מהקורונה וגם כשהם יוצאים הם עוטים מסכות (לא כולם כמובן), אנחנו דופקים את העתיד שלהם ושל ילדיהם? איפה הערבות כאן?
דרך נוספת לפתור את הגירעון היא הדפסת כסף. ככה יש עוד כסף במערכת, ערך הכסף נשחק – קוראים לזה אינפלציה. הכסף שלכם שווה פחות, זה בעצם סוג של מס מוסווה. אז מסים יכולים לעלות באופן ישיר, ויכולים לעלות באופן מוסווה – בכל מקרה, מס זה מס – הציבור משלם אותו.
מה גודל הגירעון והחוב שלנו?
לפני כשנה הגירעון היה בקושי 3% (גירעון שנתי במונחי תוצר). שר האוצר משה כחלון וחוסר התפקוד הכולל בשנה האחרונה העלו אותו למעל 4% בשנה, ועכשיו הוא ידלג בקלות למעל 10% בשנה. אנחנו תוך שנה-שנתיים יכולים למצוא את עצמנו בחוב אדיר של מעל 80% מהתוצר. זה עוד מבלי להתחשב בחוב שיצרו לנו הגאונים של בנק ישראל דרך רכישות מט"ח לא מרוסנות בהיקף של מעל 100 מיליארד דולר.
הפתרון נמצא מתחת לאף
אז מה עושים? תראו, יושבים אנשים באמת חכמים באוצר, במנהיגות המדינה, והם צריכים לקבל החלטה מאוד ממוקדת – איפה משקיעים כדי לייצר מנוע צמיחה. הבעיה של האנשים החכמים ושל המנהיגים שלנו היא לא שהם לא יודעים מה צריך לעשות, אלא שיש להם אינטרסים שונים ומנוגדים. הם רוצים לשמור נתחים לקהל שלהם, הם רוצים לתגמל את המילייה שלהם, הם לא תמיד מקבלים את ההחלטות הכלכליות הטהורות. יש שני דברים שחייבים לעשות כדי להיות חברה מתוקנת, ואנחנו נמשיך לכתוב על זה בלי הפסקה, אנחנו נמשיך להציג את המחדל, לפעמים החזרה משתלמת.
דבר ראשון – לקצץ את המגזר הציבורי. יש עכשיו על רקע המשבר הזדמנות פז להוריד שומנים. המגזר הציבורי מעיק על החוב שלנו, הוא לא יעיל, הוא רווי באבטלה סמויה, ויש בו אנשים רבים שמרוויחים הרבה יותר ממה שהם צריכים להרוויח. מערכת הביטחון צריכה דיאטה. אין שום הגיון בכך שאנשים יוצאים משירות קבע בגיל 45+ עם פנסיה תקציבית ושכר חודשי גבוה. אין שום סיבה שרבבות אנשים במגזר הציבורי – שופטים, פרקליטים, רופאים, מנהלי אגפים - יזכו לשכר שוטף של 50 אלף שקל פלוס (חלק מהם גם מעל 100 אלף) ובמקביל ייהנו מפנסיה ששווה מיליונים רבים. צריך גם לחסל את האפשרות לעבור ממגזר ציבורי לציבורי אחר ולשמור על כל הזכויות – יש חברי כנסת, שרים שמקבלים משכורת/ פנסיה מהצבא במקביל שלכר חברי כנסת. אלו רק דוגמאות, בפועל מדובר על מחדלי ענק היסטוריים שעולים לנו הרבה כסף.
מנהיגות צריכה לקבל החלטות גם נגד קהלים גדולים וחזקים. יש עכשיו הזדמנות – בשעה שבמשק 1 מיליון איש נמצאים בחל"ת, זאת תהיה שערורייה אם השכר במגזר הציבורי לא ייפגע.
דבר שני – להתרכז בהייטק. כולם יודעים שישראל מפוצלת לשתיים, אלו שעובדים בהייטק או בסביבה התומכת בהייטק, והאחרים. נכון זה מאוד בגדול ומאוד כוללני, אבל זו המציאות ממבט על.
כולם גם רואים עכשיו עד כמה ההייטק חזק – זה מתחיל בנאסד"ק. חברים, הנאסד"ק עלה מתחילת השנה, הנאסד"ק קרוב לשיא של כל הזמנים. משבר? אולי מכה קטנה בכנף.
הטכנולוגיה המקומית הוכיחה את עצמה בענק בשנים האחרונות בשני אופנים – יש לנו תעשיית אקזיטים מרשימה שמכניסה הרבה כסף למדינה, ויש לנו גם אלפי חברות מצליחות שגדלות וימשיכו לגדול למרות משברים בדרך.
המדינה הצליחה בעשור האחרון להגדיל משמעותית את לימודי המחשבים והמתמטיקה בתיכונים וזה מייצר כוח אדם איכותי שישתלב בתעשייה. אבל יש גם צורך בעובדים מסוגים שונים שאותם ניתן להכשיר גם בקורסים קצרים יחסית. אז נכון שחלק מבתי הספר האלו הם גופים שבעיקר רוצים את הכסף שלכם, אבל אם יהיה מהלך מוסדר מלמעלה ובשיתוף החברות המובילות בתחום, המדינה תוכל להכשיר אלפי אנשים שיהיה להם ביקוש בתעשייה. במקום מובטלים יהיו עובדי הייטק. וכן – זה אולי לא מתאים לכולם, אבל זה מתאים לרבים, במיוחד שזה כסף טוב.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
39.חלום באספמיהתקוות שוא 14/05/2020 00:46הגב לתגובה זו3 0כמובן ,שיש צורך דחוף (ועוד הרבה לפני הקורונה) לקצץ ואפילו לבטל את הפנסיה התקציבית.הבעייה היא: שאלה שנמצאים בעמדה ותפקיד שיש להם יכולת לבצע זאת – הם אלה שנהנים ממנה.... הם ירמסו שוב ושוב את האזרחים ,אך לא יגעו בשום פנים ואופן בבבת עינם – הפנסיה התקציבית ,אם כל חטאת.סגור
-
38.מה עם לימודי ליבה?יהווית 13/05/2020 22:22הגב לתגובה זו3 1איך כופים על מושחתיהו והליצמנים לימודי ליבה לכולם?סגור
-
37.מה עם החרדים שרק עכשיו העלו להם קצבאות (ל"ת)טלי 12/05/2020 11:31הגב לתגובה זו2 0סגור
-
36.צודק בכל מילה (ל"ת)יוחאי 11/05/2020 17:57הגב לתגובה זו3 1סגור
-
35.כללית נכון מאוד , רק צריך להבין שזה אומר הורדת רמת חיים (ל"ת)ארי 11/05/2020 11:39הגב לתגובה זו1 0סגור
- טען עוד
-
34.ואת תפקיד נציב הדורות הבאים ביטלו.. (ל"ת)ק 11/05/2020 11:16הגב לתגובה זו1 1סגור
-
33.הכסף הגדול בישיבות הפרזיטים.הכל מתחת לפנס 11/05/2020 11:09הגב לתגובה זו6 4כספי המיסים למשלמי המיסים בלבדסגור
-
32.סבבבב פרייםרועי 11/05/2020 10:17הגב לתגובה זו1 0סבבבבבב פריים תוצרת ישראל שבנק ישראל מתחיל לאבד שליטה זה אומר שהקרסה קרובה מתמיד....סוף סוף מגלים לנו את הסוד הכמוס במדינה ומאיפה צמחנו במשך עשור מנוע הצמיחה העיקרי קורס צמיחה מחובות מכרו לנו הווה ורוד בתמורה לעתיד שחור.....הולך להיות מענין לצעריסגור
-
31.כנסו מהרשששי 10/05/2020 21:13הגב לתגובה זו3 4א קשקוש הרבה עצמאים לא קיבלו כלום או קיבלו מעט ואין להם מאיפה לשלם ארנונה ושכר לעובדים ולספקים. צריך לעזור להם בהלוואות כדי להצביע את הכלכלה. ב לצמצם את מספר השרים מ6צצי התקציב אנשים שלא עבדו בחיים שלהם כמו אכניס ארדן גמליאל חוטובלי ועוד עם תפקידים הזויים כמו שא ירושלים שר תפוצות וכו ובראש נתניהו עם מטוס במיליארד שקל מכספי.סגור
-
30.החלום על הקיצוץ במגזר הציבורי..די כבר עם זה. (ל"ת)שי.ע 10/05/2020 19:54הגב לתגובה זו1 2סגור
-
29.רק בגלל דבר אחדגיגסי 10/05/2020 18:35הגב לתגובה זו5 0הרבה חצאי אמיתות "העצמאי שלא משתף את המדינה" (נו באמת תשלומי מיסים למעלה מ 50% מהרווח זה לא לשתף? ) אבל עזוב רק בשביל דבר אחד שכתבת שווה למחוא לך כפיים: "קיצוץ המגזר הציבורי" יושבים להם קרוב למיליון עובדים של כלום ושום דבר בתוך משרדים חלקם יוקרתיים (מי צריך משרדי ממשלה מול מגדלי עזריאלי בתל אביב???) בבטלה גמורה ומעבירים קלסר משלחן א לשולחן ב'. יושב לו שם הפקיד הבטלן מהמגזר הציבורי, שבקושי נותן שרות ובוכה על זה שיש לו פקקים בחניה (שגם היא חינם וממומנת מכספי הציבור) ב 10 בבוקר הוא כבר מתכנן עם החברה איפה הולכים לאכול צהרים ובשעה 15:00 רץ כמו עכבר להדפיס כרטיס. על העובדים האלה צריך דיאטה משמעותית. לקצץ בבשר החי ולא להירתע, משביתות או התערבות ההסתדרות. אין ברירה חייבים לקצץ את השומן הרווי והמיותר הזה. לכן יש לפטר 30% מכוח העבודה, לקצץ שכר 30% ולהקפיא תקנים ל 5 שנים. החיסכון לקופה הציבורית יהיה אדיר. 200,000 עובדים בטלנים שיפוטרו כפול משכורת ברוטו ממוצעת של 12,000 ₪ = 2.4 מיליארד שקל לחודש !! ובחישוב שנתי 28.8 מיליארד שקל. חייבים ומהר לצמצם את השמן החזיר והנצלן.סגור
-
28.כמה שטויותאירית 10/05/2020 16:45הגב לתגובה זו5 3עצמאי כשעושה יותר נותן יותר ראה ערך אחוזים, זה שרואים העובדים שלנו כסף בקופה לעצמאי לא נשאר הרבה והוא נדרש להמציא את עצמו מחדש.מי שאוכל את הכסף בצורץ אגרות קנסות ומיסים אלה.אך ורק המדינה והרדויות.עצמאי.לא צריך למחוק עשייה של שנה.שלמה.מעבר לזה עושה רושם שעינך על העצמאי, בוא אני אגיד לך עצמאי אין לו 8 שעות עבודה לעיתים גם לא שבתות וחגיםאז אולי.הבוסר בוסר, אך שינך קהות מאודסגור
-
27.הלוואות צריך להחזירשטויות 10/05/2020 16:24הגב לתגובה זו0 1בסוף הבלון הענק הזה יתפוצץ כי זה סופו של כל בלוןסגור
-
26.קודם כל צמצום שכר ל120חברי הכנסת והפסקת העלאת השכר הקבו (ל"ת)עופר 10/05/2020 15:34הגב לתגובה זו3 0סגור
-
25.כל מילה בסלע.מ.צור 10/05/2020 13:32הגב לתגובה זו18 3עד נקודה מסויימת במשבר, התמיכה הייתה מוצדקת. מכאן ואילך אם מצב הקורונה לא יסתבך, יש לשלוח את הבכיינים שלא דאגו ליום שחור, שיחפשו את גואלם בקדוש ברוך הוא, אם קיין כזה.סגור
-
אני דאגתי ליום שחוראבי 10/05/2020 16:20הגב לתגובה זו9 1במשך 10 שנים בהיותי עצמאי כל חודש שמתי בצד 4000 ש"ח. ליתר דיוק נתתי אותם לביטוח לאומי מתוך הבנה שביום סגריר יהיה לי מאיפה לקבל עד עכשיו נתתי לביטוח לאומי כמעט חצי מליון שקל !!! איזה ביטוח בדיוק קבלתי ???סגור
-
24.נדרש קיצוץ רציני בסקטור הציבורי גם בכוח אדם וגם בשכר (ל"ת)המצב שערורייתי 10/05/2020 13:26הגב לתגובה זו9 0סגור
-
23.הייטקtalnir26 10/05/2020 13:25הגב לתגובה זו4 2במקום להתמקד בתעשיות המסורתיות כמו ענף התכת מתעסקים בענף שבמקרה הטוב מעסיק רק כ-8 אחוזים מכוח העבודה וגם שהוא מצליח באקזיט הוא בעיקר הולך לכמות אנשים מצומצמתסגור
-
22.כמעט מדוייקפטריק 10/05/2020 12:15הגב לתגובה זו5 1אכן הגיע הזמן להפסיק ההפקרות במשכורות אנשי הקבע ומגזר העובדים בשרות הציבורי, זהו נטל קשה מנשוא, אך זכותם של העצמאים נובעת מכך שהם משלמים מיסים וביטוח לאומי באופן שוטף, זכותם לקבל סעד ככל אזרח לפחות , תעשיית ההייטק יכולה להיות בסיס כלכלי אך האדרת ועידוד האקזיטים היא רעה.סגור
-
21.מאמר מנצח ????מנטליסטית 10/05/2020 11:33הגב לתגובה זו0 3המאמר מסכם את ההשלכות העתיד אבל .... אנחנו בתקופת דינים עולמית ועלינו מדקדקין .... ידו של העם מעל הממשלה וידו של ה' מעל כולנוסגור
-
20.כל מילה בסלענילי 10/05/2020 10:54הגב לתגובה זו20 590% מהעצמאיים חיו בללה לנד. צריך לעזור ל 10% שבאמת נישארו בלי כלום.כל הביריונים שצעקו בטיוי עשו זאת לעצמם כדי לא לפגוע בכיס העמוק שלהם. ביריונים שקיבלו מחיאות כפיים בפייס ובטוויטר.סגור
-
19.רואים שהכותב לא טרח להיות עצמאי. תיכנס ותביןהכללה מטופשת 10/05/2020 10:50הגב לתגובה זו15 9א. עצמאי היום הוא פראייר. כל יום יש החלטה פופוליסטית על חשבון המעסיקים: הגדלת מספר ימי החופשה, הגדלת התגמול עבור ימי מחלה, הקטנת מספר שעות העבודה השבועיות, הגדלת ההפרשות לפנסיה, 4 ימי שבתון בחירות בשנה וחצי ועוד ועוד. ב. כדי להביא שקל נטו הביתה, אני צריך לשלם 50% מס הכנסה - 23% מס חברות על הרווח ועוד 30% מס דיבידנד על היתרה. שלא לדבר על מיסי ביטוח לאומי שאני משלם בנוסף בתור בעל שליטה בחברה. בפועל, אם אסגור את העסק לא אקבל כלום מהמדינה - לא פיצויים, לא דמי אבטלה ולא קדחת. ג. חובות עוברים בירושה. ד. הדבר היחידי שנכון בכתבה הוא שצריך לקצץ משמעותית את המגזר הציבורי. מנופח ומשלם משכורות גבוהות. גם ביטחון תעסוקתי, גם משכורות גבוהות וגם חסין מפני קטסטרופות. בקיצור דעה מטופשת של שכיר מקלדת שלא התמודד בחייו עם עסק משמעותי.סגור
-
עצמאימוטי 10/05/2020 13:42הגב לתגובה זו7 1עצמאי צריך לקבל כמו שכיר. עד 10500 שח דמי אבטלה. רבים מהעצמאים חיים ביום יום מעל יכולתם ולא דואגים ליום שחור.סגור
-
18.אתה שכיר שבעעצמאי 10/05/2020 10:33הגב לתגובה זו9 6אתה לא השקעת אגורה עבור ה"זכות" לנסות להתפרנס בכבוד. אתה לא משלם את אותו הביטוח הלאומי כמוני. אתה מבוטח ואני לא. אני מקווה שלא שהיית כותב מאמר כזה בנושא העבדות ומסביר שהתנאים של העבדים טובים מדיי...סגור
-
חלאס כבר עם הבכי הזהשכיר 10/05/2020 11:47הגב לתגובה זו5 3מה אתם חושבים שכל השכירים יושבים פה על חבית של דבש? אני שכיר וקיבלתי לפני חודש "מקדמה" של 2000 שקל על החל"ת שאני נמצא בו מאמצע מרץ. ויתרת הכסף? בינתיים לא דובים ולא יער. מה אתם חושבים אנחנו ביטוח לאומי רודף אחרינו רק להביא לנו כסף? וואלה לא, גם אנחנו, מקבלים הרבה פחות ממה שהבטיחו לנו, וגם לנו, יש הוצאות יומיומיות. רק שלנו אין גישה להלוואות.סגור
-
17.בשביל זה צריך מנהיג לנו יש ראש שמואשם בשוחד (ל"ת)אפק 10/05/2020 10:30הגב לתגובה זו7 5סגור
-
16.אבישי עובדיה תתבייש לך, העצמאים משלמים מיסים ולא מקבליםאורן 10/05/2020 10:29הגב לתגובה זו10 8אף פעם כלום מהמדינה עצמאי שחולה, לא מקבל ימי מחלה למרות שהוא משלם מיסים כמו שכיר הוא לא מקבל אבטלה, אם הוא נאלץ לשבת שבעה, הוא לא מקבל כלום מהמדינה חשבונות שכירות וארנונה עסקית שאין לשכירים יתרה מזאת, האוצר נתן פיצויים לעצמאים על חודשי מרץ אפריל, שהם בעצם ינואר פברואר + שוטף 60, כלומר רוב העצמאים לא זכאים לפיצויים, מכיוון שרק בעוד כמה חודשים יתחילו להרגיש את הנזק, הכותב אינו יודע בכלל איך עצמאים עובדיםסגור
-
15.כתבה של אהבל (ל"ת)אבירם 10/05/2020 10:26הגב לתגובה זו3 6סגור
-
14.אוסף של שטויותרוטשילד 10/05/2020 10:15הגב לתגובה זו5 8מנוסח ברמה תחבירית של ילד בכתה ז. כל הכבוד של כותרת ראשית.פחחחסגור
-
13.נו באמת, איזו מן כותרת זו?שחר 10/05/2020 10:15הגב לתגובה זו2 3מה אתם, דה מרקר?סגור
-
12.כל פלצןמשה 10/05/2020 10:06הגב לתגובה זו2 10כותב דיעה. שטחי, מתלהם ומסית. כתבה מוזמנת על ידי משרד האוצר. צריך לשים על זה שתי אזהרות. אחת שזה תוכן ממומן והשנייה שזה מסוכן לבריאות...כי טמטום יותר גרוע מסיגריות. עוד בעל דיעה ניאו-ליברלי מאותה חבורה שבחסותה קיבלנו את המשבר הכלכלי של 2008 והם מביאים עלינו את המשבר העלכלי של 2020. הדרך למאת מהמשבר היא בהגברת הצריכה הממשלתית כדי לייצר מנוע צמיחה. זה כל כך פשוט...סגור
-
11.המגזר הציבורי חייב להשתנותכלכלן 10/05/2020 10:03הגב לתגובה זו15 1קיצוץ בשכר או התייעלות מדומה זה פלסטר. צריך שינוי עמוק, ביטול הקביעות , צימצום זכות השביתה, מעבר לחוזים אישיים.סגור
-
10.אבישי הצלחת להרגיז אותי...אבי 10/05/2020 10:02הגב לתגובה זו7 9קראתי את השורות הראשונות שכתבת וזה הספיק לי להבין כי אין לך מושג קלוש איך עסק של עצמאי מתנהל. אני עצמאי 10 שנים משלם כל חודש 4000 ש"ח ביטוח לאומי כלומר עד עכשיו שילמתי כמעט חצי מליון שקל לביטוח לאומי בחיים לא קבלתי מביטוח לאומי שקל אחד.. חופשה עלי מחלה עלי הבראה עלי שעות נוספות עלי אני רוצה את הכסף של השכיר ???? אתה פשוט הדיוט שוק העצמאים מעסיק מאות אלפי שכירים אנחנו משלמים לעובדים שלנו משכורות בזמן, פנסיה, ימי מחלה וימי חופשה ואנחנו ברוב המקרים נמצאים אחרונים בתור לקבל את זכויותינו. שלמתי קרוב לחצי מליון שקל לביטוח לאומי !!!! מה קבלתי ?? קדחת קבלתי !!!סגור
-
9.מחירי דיור - הזויים בעיקר לצעיריםבעל דירה 10/05/2020 09:32הגב לתגובה זו22 0דבר חשוב לא הזכרת. דברת על הדור המבוגר ש"דXפק" את הדור הצעיר. בדבר אחד אתה צודק, הדור המבוגר קיבל פנסיה תקציבית - עשרות אלפים שבהם מקבלים 30-40-50-60-70-80,000 ש"ח בחודש. כסף שהם לא חסכו אבל הצעירים שכיום בשוק העבודה משלמים. כמו שאמרת משכורת של ח"כ\שר במקביל לפנסיה של תת אלוף. מנהלי מחלקות בבתי חולים שמקבלים 100,000 ש"ח בחודש משכורת אבל את הכסף האמיתי עושים בקליניקה באמצע יום העבודה. מי שמקבל כזו משכורת לא יכול להחזיק חלטורה מהצד. הדבר העקרי הוא מחירי הנדלן, הצעירים טעמו בפעם הראשונה את המשמעות של חובות כבדים. לרבים מהם אין קביעות בעבודה כמו שהיה לדור הקודם. כולל ועד, כולל העלאת שכר שנתית מבוססת וותק, כולל פנסיה "ישנה" על בסיס משכורת אחרונה. בנגוד לדור ההורים הצעירים שלנו קונים דירות ראשונות בכ- 200 משכורות חציוניות במשק וחושבים שהם עושים עסקה טובה. אף אחד לא מספר להם שההורים שלהם קנו ב- 40 משכורות במרכז הארץ ובני 25-30 היו בעלי דירה ללא משכנתא. הם חייבים לבנק 1M ש"ח ל- 30 השנים הקרובות. לאור המצב הבנקים דחו חובות ב- 3 חודשים. מה הלאה?סגור
-
8.משלם מיסים שכירהפרדת הדת מהמדינה 10/05/2020 09:25הגב לתגובה זו7 0איפה כספי המיסים ששילמנו עד כה כולל ביטוחים ופנסיות ללא גילוחים ותספורות.סגור
-
7.אחרי המבולמיכאל 10/05/2020 09:24הגב לתגובה זו2 1ניתוח נכון-הבעיה היא שהפוליטיקאים שמשתמשים רק במשקפי קריאה ולא במשקפת-העיקר שייבחרו מחדש-אוי לצאצאינוסגור
-
6.90% מהצריכה המטופשת זה נשיםגבר ישראלי 10/05/2020 09:23הגב לתגובה זו13 3קונות כאילו אין מחר. רוצות להחליף ארון רוצות להחליף מטבח חייבת שולחן לגינה וחייבת חופשה לחול הבעיה הכי גדולה ביהדות זה שולהתגרש זה סופר יקר ויהרוס לך את החיים בעיית השורש זה מוסד הנישואים חברים תעשו לכם טובה ובחיים על תיתחתנו תיחיו בזוגיות רק עם הסכם ממון דירה שכורה וחשבונות ניפשרדים תחשמרו על הגבר היקר מכל וזה החופש שלכםסגור
-
5.עוד ניאו ליברל מושחת ללא חינוך אירופאי (ל"ת)ערב אמריקאי 10/05/2020 09:21הגב לתגובה זו1 5סגור
-
4.מוסבר היטב ומשכנע. תודה (ל"ת)דוד 10/05/2020 09:13הגב לתגובה זו14 8סגור
-
3.איזה שטויותעצמאי 10/05/2020 09:13הגב לתגובה זו20 16עצמאים משלמים ביטוח לאומי בגובה של 7 אחוז עד 16 אחוז מהרווח. אם המדינה החליטה שהיא סוגרת את הכלכלה ועסקים צריכים להיסגר בלי סיבה אז צריך לדאוג לפיצוי שישאיר את העסקים האלו פתוחים ביום שאחרי. אני בעל עסק שהכניס בחודש 90 אלף ש"חהעסק ירד בחודש אפריל ל20 אלף ש"ח ומאי נראה שיכניס גם 20 אלף. נראה לך הגיוני שאקבל מענקים בסך 3000 שקל ? (זה מה שמגיע לי באזור האישי)רק בשנה האחרונה שילמתי ביטוח לאומי של עשרות אלפי שקלים כתבה הזויהסגור
-
2.ראש הממשלה חייב לקצץ את הפנסיות הצבאיות. גם רטרואזרח 10/05/2020 09:12הגב לתגובה זו29 3אין אופציה אחרת לצאת מהמשבר. הגיע הזמןסגור
-
1.לפי הבורסות כל אחד קיבל העלאה של 20% בשכרהצלף 10/05/2020 09:10הגב לתגובה זו11 3והחברות במתיחת שיא והצפי פי 150% מהתחזיות הבורסות משקפות צמיחה מטורפת ואין שום משבר כלכלי ענף התיירות פורח המכירות בשיא ואני שואל מתי סופה של הבועה ???סגור
-
אל תתאמץ אתה לא מסוגל להבין (ל"ת)יעקב 10/05/2020 09:57הגב לתגובה זו1 0סגור
-
הבועה תתפוצץ כשיגמר QE אינסוף (ל"ת)לא לפני 10/05/2020 09:28הגב לתגובה זו2 0סגור