ניר חצבניר חצב
הצפת ערך

אנטרה ביו - פוטנציאל ענק, אתגרים גדולים

זה סיפור על חברת ביומד שפונה לשוק של מיליארדים - כדורים לטיפול באוסטאופורוזיס, אבל נסחרת ב-37 מיליון דולר בלבד - מה הסיבות שהשוק לא מאמין בה, והאם זה עשוי להשתנות? 
ניר חצב | (11)

אני מתחיל היום בכתיבת ניתוחים במדור שבועי חדש - "הצפת ערך" שבו אציג, אסביר  ואנתח חברות. זה מה שאני עושה באופן שוטף כבר הרבה שנים - כאנליסט באופנהיימר בעבר וכמנהל קרן גידור בהווה. המדור הזה יהיה במקביל לטורים השוטפים שאני מפרסם כאן בעיקר על השוק האמריקאי. אז שיהיה לנו בהצלחה, מתחילים... סיפורה של חברת אנטרה ביו הנסחרת בוול סטריט (ENTX) והמוחזקת על ידי די.אן.איי ביומד  (19.1%) ו קפיטל פוינט 0% (8.6%) הוא הסיפור של חברות ביוטכנולוגיה ישראליות רבות. סיפור של חברות שמפתחות תרופות לאינדיקציות ענק אך בגלל סיבות שונות ומגוונות לא מקבלות תשומת לב מהשוק ונסחרות בשווי נמוך; לעיתים רבות אחרי תשואות שליליות חדות בשנים האחרונות. 

במקרה של אנטרה נשאלת השאלה - איך חברה שמפתחת תרופה לאינדקציית ענק כמו אוסטאופורוזיס ומקיימת שיתוף פעולה עם ענקית ביוטכנולוגיה כמו אמג'ן נסחרת בשווי שוק של 37 מיליון דולר בלבד?

הנפקת מניות צולעת ושינוי בפוקוס הארגוני חברת Entera Bio היא חברת ביוטכנולוגיה מירושלים המתמקדת בפיתוח תרופות אוראליות בהתבסס על חומרים פעילים מוכרים. כלומר, Entera Bio היא חברת Drug Delivery, בניגוד לחברות שמפתחות חומרים פעילים חדשים. החברה הוקמה ב-2010 וב-2015 היא ביצעה ניסתה לראשונה להנפיק את מניותיה בארה"ב, ניסיון שלא צלח, לטענת החברה בעקבות תנאי שוק קשים. ב-2018 בוצע ניסיון הנפקה כושל נוסף, הפעם בעקבות נסיגה של משקיע עוגן. בסופו של דבר, החברה הצליחה להנפיק מניות בניסיון השלישי, וגייסה כ-11 מיליון דולר (סכום שנמוך משמעותית מהסכומים שרצו לגייס בניסיונות הראשונים) בהנפקת מניות וזכויות בחודש יוני 2018.

עם הנפקת החברה, הנכס המוביל שלה היה התרופה EB612, תרופה לטיפול ב-hyporparathyroidism, חוסר בהורמון ה- parathyroid. הורמון ה- parathyroid, שנקרא גם PTH, הוא הורמון שמופרש על ידי בלוטת התריס וחוסר שלו גורם למחסור בסידן ופוספט בדם, שגורם למספר בעיות בריאותיות, עד לרמה של אי ספיקת לב. התרופה EB612 עברה בהצלחה ניסוי שלב 2a וקיבלה אינדקציית תרופת יתום מה-FDA וה-EMA. עם זאת, באיזשהו שלב החברה החליטה לעצור את פיתוח התרופה, ולהסיט את המשאבים המוגבלים שלה לפיתוח תרופה אחרת שלה - ה- EB613 לטיפול באוסטאופורזיס.

שוק האוסטאופורוזיס – שוק גדול אך פתרון נוכחי לא מושלם אוסטאופורוזיס היא מחלה שבה חולים כ-10 מיליון איש ברחבי העולם, המתבטאת במסת עצם נמוכה, שמגבירה את ההסתברות לשברים. המחלה נפוצה בעיקר בקרב נשים, עם דגש על נשים מבוגרות. התרופה המובילה לאוסטאופורוזיס היא Prolia, שמשווקת על ידי חברת Amgen האמריקאית, ומכרה ב-2.6 מיליארד דולר ב-2019.

Amgen גם קיבלה בסוף 2019 אישור לתרופה חדשה לאוסטאופורוזיס, שנקראת Evenity, שפועלת במנגנון שונה מה-Prolia. תרופה גדולה נוספת היא ה-Forteo, שמשווקת על ידי חברת Eli Lilly האמריקאית, ומכרה בכ-1.4 מיליארד דולר ב-2019, למרות שאיבדה הגנה פטנטית בארה"ב ובאירופה ב-2018-2019. התרופות הגדולות בשוק ניתנות בזריקה בתכיפות משתנה ולכן, Entera Bio, שמפתחת כאמור תרופות אוראליות, עשויה על הנייר להציג פתרון נוח יותר למוצרים המובילים בשוק כרגע.

הקשר בין Entera Bio לענקית הביוטכנולוגיה האמריקאית  Amgen, שנסחרת בשווי שוק של כ-130 מיליארד דולר, לא מסתכם בנוכחותן בשוק האוסטאופורוזיס. בחודש דצמבר 2018 חתמו החברות על הסכם שיתוף פעולה, במסגרתו משתמשת Amgen בטכנולוגיית ה-Drug Delivery של Entera Bio על מנת לקדם תוכנית קלינית של Amgen (באינדיקציה שלא נחשפה). ל-Amgen יש גם אפשרות לבחור להשתמש בפלטפורמה הטכנולוגית של Entera Bio לקידום 2 תוכניות קליניות אחרות. בתמורה, תהיה זכאית Entera Bio לתשלומים של עד 270 מיליון דולר בהתאם להתקדמות התוכנית הקלינית ולתמלוגים ממכירות עתידיות. חשוב לציין ש-Entera Bio לא קיבלה מקדמה מהותית במזומן בעת החתימה, כמקובל בהסכמים מסוג זה.

קיראו עוד ב"ניתוחים ודעות"

התרופה EB613 של Entera Bio נמצאת בעיצומו של ניסוי Phase 2, שכולל 160 מטופלים, ומתקיים ב-4 באתרים בישראל. בשבוע שעבר הודיעה Entera Bio על תוצאות ראשוניות מהניסוי, שהראו שבמינון הגבוה (1.5 מ"ג), המטופלים בתרופה הציגו שיפור בביו-מרקר מסוים שנקרא P1NP, שנוכחותו מלמדת על עלייה במסת העצם (BMD), אינדיקציה לשיפור במצב המחלה. עם זאת, במינונים הנמוכים (0.5 מ"ג ו-1 מ"ג), לא נמצאה השפעה חזקה ומובהקת מספיק, והחברה הודיעה כי בכוונתה להתמקד במינון הגבוה.

ציבור המשקיעים לא מראה התלהבות ביחד עם פרסום התוצאות הראשוניות בניסוי ב-EB613, Entera Bio גם פרסמה את דו"חותיה לרבעון הראשון של 2020. החברה הודיעה כי נכון לסוף הרבעון, ברשותה מזומנים ושווי מזומנים של כ-13 מיליון דולר. נכון למחיר הרלוונטי של מניית החברה, שווי השוק של אנטרה ביו הוא 37 מיליון דולר, או 24 מיליון דולר בנטרול מזומן. בנוסף, מניית החברה איבדה כ-75% משוויה מאז ההנפקה ב-2018. מה יכול להסביר את השווי הנמוך של המנייה?

להערכתי, יש לכך מספר סיבות. תחילה, שני הניסיונות הכושלים של הנפקת החברה עשויים להעלות חששות מצד משקיעים, שמנסים להבין מה גרם לכך והאם יש לחברה "שלדים בארון" שהם מפספסים. שנית, אנטרה ביו אמנם מפתחת תרופה לאינדיקציית ענק כמו אוסטאופורוזיס, אך ברור לכולם (וגם להנהלת החברה) שאין ברשות החברה את המשאבים כדי לקדם תוכנית זאת לשלבים מתקדמים יותר.

גם לאחר שינוי בפרוטוקלים של ה-FDA, שמאפשר ביצוע ניסויים לאוסטאופורוזיס בהתבסס על קריטריונים של צפיפות עצם (BMD) ולא בהתבסס על בחינת שברים בעצם (ניסויים הרבה יותר יקרים), הנהלת החברה מעריכה כי ביצוע ניסוי גדול בארה"ב יעלה 30-40 מיליון דולר, סכום ששווה ערך לשווי השוק של החברה, ושספק רב שבאפשרותה לגייס.

לכן, סביר שמשקיעים רבים מבינים שהחברה תצטרך לדלל משמעותית את בעלי המניות הקיימים שלה כדי לקדם את התוכנית ולכן, ירצו לבחון כניסה בהנפקה עתידית, או להמתין לקבלת הוכחות חזקות ליעילות הקלינית של המוצר. לבסוף, גודלה של אנטרה-ביו, ביחד עם בעיות טכניות נוספות (היקף מסחר נמוך ומרווחי Bid-Ask גבוהים מאוד), מקטינים עניין של גופים לסקר את החברה ולא מאפשרים לקרנות ביוטכנולוגיה אמריקאיות להתעניין במנייה. הנהלת אנטרה ביו מודעת לבעיות אלו ומנסה להגדיל עניין וסיקור בחברה, ובכך גם להציף ערך לבעלי המניות שלה.

לסיכום, אנטרה ביו מפתחת תרופה אוראלית לאינדיקציה גדולה ומשמעותית, שמטופלת כיום בזריקות, וגם משתפת פעולה (גם אם ברמה ראשונית) עם חברת ביוטכנולוגיה ענקית. מנגד, היא קטנה מכדי לקדם את התוכנית לשלבים מתקדמים, וגם מכדי לייצר עניין מצד משקיעים ואנליסטים, מה שמקשה על מנייתה לייצג, ולו במעט, את הפוטנציאל שבתוכניות הקליניות שלה.

הכותב הוא מייסד ושותף מנהל בקרן הגידור Tree Garden Capital.

המידע המוצג בסקירה זו מהווה מידע כללי והינו חומר מסייע בלבד ואין לראות בו כמידע עובדתי או שלם וממצה של כל ההיבטים הכרוכים בהשקעה בני"ע, וכן אין לראות במידע האמור כהמלצה או כתחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא או לרכישת נייר הערך. האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ/שיווק השקעות ו/או תחליף לייעוץ/שיווק השקעות ו/או ייעוץ מס בידי מי שמוסמך לכך, המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.    פרסום מידע זה אינו מהווה הצעה לציבור להשקעה בשותפות. ההשקעה בשותפות הינה על בסיס הצעה פרטית בלבד, בכפוף למגבלות כמפורט בהוראות הדין החל, ולפי שיקול דעתו המוחלט והבלעדי של השותף הכללי.

תגובות לכתבה(11):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 10.
    dw 31/05/2020 12:14
    הגב לתגובה זו
    קיבלה לאחרונה אישור CE ומקווה לקבל אישור אמריקאי, ועדיין, אלרון השותפים שלה הם השמות הכי גדולים בתחום: בוסטון סיינטיפיק, מדטרוניק ו J&J. נסחרת לא הרבה יותר מגובה המזומנים בקופה. ככה זה. קשים חייו של משקיע הביוטק הישראלי.
  • 9.
    לוי 30/05/2020 18:12
    הגב לתגובה זו
    אל תנסה לשכנע אותנו ולספר סיפורים אם היא כל כך מציאה לפי הסיפור שלך אז בוא ביחד נשקיע בה חצי הסכום שלי וחצי הסכום שלך עם ניטרול שלך לברוח לבד ואז אדע שאתה אמין
  • 8.
    לרון 26/05/2020 18:59
    הגב לתגובה זו
    "פוטנציאל ענק" סיכון לא פחות,הזהרו!
  • 7.
    עם אישור FDA 26/05/2020 15:10
    הגב לתגובה זו
    והתרופה של החברה הזו רק בשלבים פרהלימינריים ולא מראה תוצאות מבטיחות במיוחד ביחס לתרופה הקיימת בגלל זה השווי הנמוך
  • 6.
    לי 26/05/2020 15:01
    הגב לתגובה זו
    רק מחקו משקיעים פרטעיםמטעצחהכה6ע
  • 5.
    מאמין שיקנו אותה, אבל מסוכן מאוד (ל"ת)
    גידי 26/05/2020 14:45
    הגב לתגובה זו
  • 4.
    ירין 26/05/2020 14:40
    הגב לתגובה זו
    ועדיין יש לא מעט שאלות. באיזה שווי מזומן החברה בדרך כלל מגייסת? מדוע עצרו את הניסוי בתרופה הקודמת? והאם הרכיבים הם אותם הרכיבים של החדשה? כמה זמן יערך הניסוי- כמה דילולים נעבור בדרך?
  • 3.
    מציע לכם לקחת עו"ד כבר מעכשיו (ל"ת)
    התחלתם להריץ מניות? 26/05/2020 14:38
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    מה עם בונוס ביוגרופ? (ל"ת)
    אמיר 26/05/2020 14:28
    הגב לתגובה זו
  • יהווית 29/05/2020 01:44
    הגב לתגובה זו
    שומר נפשו ירחק
  • 1.
    תודה - מעניין (ל"ת)
    יואב 26/05/2020 13:54
    הגב לתגובה זו