שלמה גרינברגשלמה גרינברג
הטור של גרינברג

האם למונייד היא הטסלה של עולם הביטוח?

למונייד יוצאת לדרכה הציבורית עם 550 מיליון דולר בקופה. החברה מפסידה, אך נסחרת בשווי של כ-3.8 מיליארד דולר; מדוע יש מי שמשווים את החברה לאמזון, טסלה ונטפליקס? ואיך בזכות החברה השמש שוב זורחת על סאן? 
נושאים בכתבה וול סטריט

טסלה מתחילה למכור תחתוני נשים אדומות, במחיר 69.420 דולר לתחתון אחד והכמות מוגבלת. על התחתון הלוגו של טסלה מהצד ומאחור "S3XY" שהם המודלים של טסלה, "Tesla Short Shorts" מאסק קורא להם, מכוון לשורטיסטים שקיבלו את מכת חייהם במניה. גם ל-69.420 משמעות חשובה. ה-420 זה המחיר שהציע, ב-2018, לרכוש את כל מניות TSLA ושהשורטיסטים לעגו לו והציעו למכור לו בשורט. וה-69 קשור בעישון מריחואנה (הרחבה כאן). שלוש דקות לאחר ההודעה נפל האתר מרוב ביקוש!!

האם Lemonade (סימול:LMND) היא הטסלה (סימול:TSLA) של תעשיית הביטוח? העיסוקים האהובים עלינו זה לעקוב אחרי השקעות של קרנות הון הסיכון הגדולות ובמיוחד אחרי השקעות הון ראשוני (Seed funding) של הקרנות בעלות עבר של הצלחות. אחת מהן היא Sequoia Capital מקליפורניה אשר להצלחותיה בהשקעות בשלב החיים הראשוני של חברות טכנולוגיה בעיקר, אין כמעט אח ורע בהיסטוריה המפוארת של מימוני חלומות בארה"ב.

Sequoia השקיעה את ההשקעות הראשוניות באפל, וואטסאפ, אינסטגרם, נבידיה ועוד, שווה לבדוק בוויקיפדיה. הם משקיעים בשלב ראשוני, ביחד או זמן קצר לאחר שהמייסדים הקימו את החברה (סקוייה אגב פתחה משרד בישראל לפני יותר מ-20 שנה). כשראינו, לפני כחמש שנים, שהם השקיעו 13 מיליון דולרים בסטארטאפ טכנולוגי בתחום הביטוח די הופתענו. אחרי הכל, מה למשקיעי טכנולוגיה ולביטוח? איזו טכנולוגיה משבשת יכולה לשבש ענף כה שמרני? העובדה שמייסדי הסטארטאפ באו מארץ הקודש הוסיפה לעניין.

התחלנו לעקוב אחרי Lemonade והסתבר לנו שהסטארטאפ הזה מושך משקיעים מובחרים ביותר. לפני 4 שנים, השקיעה ענקית הביטוח AXA 13 מיליון דולרים בחברה ושלושה חודשים מאוחר יותר הצטרפו עוד 3 קבוצות בהשקעה של 34 מיליון נוספים. ביניהן הייתה קבוצה מוכרת לנו היטב בשם Thrive Capital שאותה מנהל אחיו של ג'רלד קושנר, צ'רלס. לפני כשנה הצטרפה גם סופטבנק (סימול: 9984.T בטוקיו) שהשקיעה בחברה הצעירה 420 מיליון כאשר משפחת קושנר חוזרת ומשקיעה שוב ואפילו השחקן אשטון קוצ'ר בפנים וזה כבר יותר מסתם מעניין, קולקציה כזו של "מלאכי השקעות" לא ראינו מזמן.

אבל מה, שלצד התקווה של המשקיעים שאכן מדובר בחדשנות משבשת שיכולה להביא רווחי עתק אם תצליח, הכי חשוב בהשקעה כזו היא האמונה של המשקיעים ביכולת המייסדים להפוך את החלום למציאות עסקית, משהו בסגנון התהליך שביצעו אנשים כמו סטיב ג'ובס או אילון מאסק לתעשיות התקשורת והרכב בהתאמה.

יוצאת לדרך הציבורית עם 550 מיליון דולר בקופה ברור היה לנו שחברה מהסוג הזה, בעלת פוטנציאל שיבוש ועם משקיעים כאלו, תצא, במוקדם או מאוחר, לציבור. בשבוע שעבר הונפקה החברה בת ה-5 ובהצלחה אדירה. LMND מכרה לציבור 11 מיליון מניות ב-29 דולר למניה וחודש לאחר ההנפקה יוכלו החתמים למכור עוד 1.65 מיליון מניות לציבור ב-29 דולרים במסגרת ה-Green shoe. כלומר, החברה תקבל כ-360 מיליון דולרים לקופתה וביחד עם ה-270 מיליון שהיו בקופתה בסוף הרבעון הראשון של השנה (פחות ההפסדים שספגה ברבעון השני שעדיין לא דווח) היא יוצאת למסע הציבורי שלה עם כ-550 מיליון.

Lemonade התחילה למכור רק ב-2018 שאותה סיימה עם הכנסה של 22.5 מיליון, הפסד של 52.9 מיליון או 4.84 למניה. ב-2019 הציגה הכנסות של פי 3, 67.3 מיליון והפסד שיותר מהוכפל, ל-108.5 מיליון או 9.75 דולר למניה נסחרת כעת בשווי של כ-3.8 מיליארד דולרים. במונחים כלכליים זו הערכה מטורפת אבל שאפשר להסביר גם באמצעות האפשרות שהחברה הזו מייצגת טכנולוגיה משבשת של תעשיית הביטוח, אחת התעשיות הגדולות והשמרניות ביותר, משהו בסגנון מה שעשו אפל וטסלה כאמור וגם בניצול מצוין של גל ההנפקות שפרץ דווקא בתקופת הקורונה. עיתוי וניהול ההנפקה מוכיח שהמשקיעים, שחלק גדול מהחלטתם להשקיע היה קשור בטיב המנהלים כאמור, צדקו ועל כך נוסיף בהמשך.

קיראו עוד ב"ניתוחים ודעות"

הצד היעיל ביותר של בנקאות ההשקעות שלושת החתמים שניהלו את הנפקת Lemonade, גולדמן סאקס, מורגן סטנלי ואלאן אנד קומפני, הם מהמוצלחים בתחום וכשמדובר על הנפקה קטנה כזו עם ספור שכזה אין זה פלא שהייתה זו "הנפקה חמה". מי שקצת מכיר מחלקות סינדיקציה בוול סטריט ואת שיטות העבודה של המחלקות הללו (במיוחד בחברות כמו גולדמן, מורגן סטנלי ובמיוחד אלאן) יודע שלמחלקת הסינדיקציה של בתי ההשקעה הגדולים יש עצמה ארגונית, כספית ושיווקית בלתי רגילה. זו מחלקה שבמשך שנים מפתחת קשרים הדוקים עם כל המי ומי בשוק ההון, מהגופים המשקיעים, פרטיים ומוסדיים, בעולם ההשקעות הגלובלי ובמיוחד האמריקאי. הן קשורות בקשר הדוק עם מערכות התקשורת הפיננסית ועם קהילת הפרשנים והאנליסטים והן פיתחו, לאורך השנים, חוש ריח מצוין שבאמצעותו הם מזהים הנפקה מוצלחת.

מחלקות הסינדיקציה הללו הן הצד היעיל ביותר של בנקאות ההשקעות ומן הסתם גם הרווחי ביותר. הן מנוהלות בצורה היעילה ביותר שיש ובעלות יכולות ארגוניות מדהימות גם בארגון ההנפקה עצמה וגם בניהול ה-After market (ניהול המסחר שלאחר ההנפקה) שזה המפתח להצלחת הנפקות.

השמש שוב זורחת על סאן חלק לא מבוטל בניהול הנפקה מוצלחת הוא שכנוע המשקיעים שהשקיעו בהשקעות שלפני ההנפקה להתגייס להצלחת ההנפקה. במקרה הזה בלט התפקיד של בעלת המניות המובילה של החברה, סופטבנק היפנית. החתמים ידעו בוודאות שהצלחת ההנפקה הייתה חשובה מאוד למר מסיושי סאן, המייסד, היו"ר והמנכ"ל של סופטבנק שלא מכבר עבר זעזוע (אישי ולחברה) לא קטן עם We work ומנהלה אדם ניומן.

מילא שמחיר המניות של סופטבנק ירד, בעקבות נפילתה של We work, למחצית ערכן, אלא שתדמיתו של סאן, בשל התעקשותו על הצלת We work וה-1.7 מיליארד דולר "מתנת פרידה" שהעניק לניומן כשעזב, נפגעה קשות.

אחד כזה כשהוא מגויס ל"חימום" הנפקה זה נכס עצום אני מניח (וההנחה נשענת על מה ששמענו ממחלקת הסינדיקט של מורגן) שסופטבנק וסאן עצמו, כמו המשקיעים האחרים, תמכו בהנפקה ושלחו משקיעים לא מעטים. שימו לב שבעקבות ההנפקה מחקה מניית סופטבנק את כל הירידות והיא בשיא כל הזמנים ואילו סאן עצמו נראה חייכני בהרבה משנראה במהלך השנה האחרונה.

אמזון, טסלה, נטפליקס ו... למונייד אבל החתמים השכילו, במהלך הצגת החברה, בעוד כמה "טריקים" מתוחכמים שעזרו לחמם ההנפקה הזו, טריקים שבעיקר חשובים לאסטרטגיית ה-After market שלהם. זה מתחיל בהשוואה, שהופיעה במהלך הצגת החברה וממשיכה גם כעת, בין הפוטנציאל של LMND להצלחות העסקיות האדירות וההצלחות הפנומנליות בבורסה של חברות "משבשות תעשיות" כמו אמזון, טסלה, נטפליקס ושכמותן.

כל החברות הנ"ל הן כאלו שבאמצעות טכנולוגיות חדשניות משבשות הצליחו לשנות תעשיות ענק שהובילו במהלך המאה הקודמת והן עשו זאת באמצעות נגיסת נתחים גדולים מהתעשייה אבל מבלי לפגוע בהיקף העסקים של התעשיות. ההפך, הן הרחיבו את הביקוש. חברות כמו אמזון, טסלה או נטפליקס צמחו מתוך תעשיות ותיקות כשהן כופות את החדשנות על התעשייה הוותיקה מבלי לפגוע בה.

אמזון לא גימדה או סילקה את וול מארט, טסלה לא עשתה זאת ל-GM ונטפליקס לא החליפה את דיסני או טיים ורנר. החברות הללו לא רק הצליחו בעסקיהן, מניותיהן העשירו את המשקיעים וזאת למרות שמהרגע שהונפקו הן תמיד היו "יקרות מידי".

משקיעים רבים קונים את מניות LMND ולמרות ההערכה המטורפת, בדיוק מאותן סיבות שרכשו מניות AMZN ,NFLX ובמיוחד TSLA מאז הונפקו, תחילה בגלל החלום והפוטנציאל ולאחר מכן בגלל הגשמתו. הערכות מטורפות כמו אלו שמציגה LMND ואפילו יותר מאלו, כפי שהציגו AMZN ,TSLA ו-NFLX בתחילת דרכן, הפכו עם הזמן וההישגים העסקיים, להערכות מומלצות.

פוטנציאל שיבוש תעשיית הביטוח Lemonade מייצגת בדיוק את אותו פוטנציאל של שיבוש תעשיית ענק ומה ש"עוזר" לפוטנציאל זו הרמה של שני הישראלים שמובילים שזכו באמון המשקיעים הפרטיים. ההנהלה הזו בהחלט מסוגלת להוביל להצלחה עסקית נוסח החברות שהזכרנו, מעכשיו הכול תלוי רק בהם.

התעשייה ממנה צומחת ואותה אמורה Lemonade לשבש, תעשיית הביטוח, אינה פחות גדולה מכל אחת מהתעשיות מהן נולדו שלושת החברות האחרות כאמור ושיבוש מוצלח יכול להוביל את Lemonade למסלול נוסח השלישייה.

Lemonade מנסה, באמצעות טכנולוגיות של טיפול בדאטא בעזרת אלגוריתמים שמופעלים ע"י בינה מלאכותית, לזרז תהלכי סגירת תביעות ותמחור, הכול בצורה מקוונת והיא מכוונת לדורות שמחליפים את דור הבייבי-בומרס (ילידי 1945-64), דור ה-“X” (ילידי 1965-80) ודור ה-"Y" (ילידי 1981-94) שמחליפים את הבייבי בומרס. אלו אנשים שגדלו בסביבה טכנולוגית ונגישים לפיכך לנושא הטכנולוגי שישבש תעשייה שמרנית.

למונייד, בדיוק כמו טסלה, נוקטת בשיטה של ניסוי ותעייה, מתחילה בהתמקדות בתחומים ספציפיים, כרגע ביטוחי השכרה ובית בלבד ורק באזורים ספציפיים בארה"ב, גרמניה והולנד. כך גם עשתה טסלה בין 2008 ל-2012. גם למונייד, כמו טסלה והאחרות, אינה לבדה בנישה, יש תחרות, חברות כמו Friendsurance ,SURE ואחרות. אבל כך היה המצב עם אמאזון, טסלה והאחרות.

עוד חברת פינטק, ללא מוצר אמיתי שמפסידה? ההצלחה מול המתחרות תלויה, בדיוק כמו במקרה טסלה, בעיקר בהנהלה. למשקיע שמאמין שלמונייד תשחזר את הצלחת החברות שהזכרנו, אין לערך הנוכחי של החברה שום משמעות ואינו מהווה מכשול לקניה שהרי מדובר בשוק שמגלגל סכומי עתק. למונייד מגדירה משימתה "לרתום טכנולוגיה והשפעה חברתית במטרה להפוך לחברת הביטוח הכי אהובה בעולם. אנחנו הופכים את ענף הביטוח ליותר מהנה, כיפי, מדויק יותר, נגיש יותר והרבה יותר מעורב חברתית".

המילה delightful (מְהַנֶּה, נָעִים, מְלַבֵּב) מופיעה 40 פעם בתשקיף והגדרה כזו מתקבלת מצוין אצל דורות ה-X וה-Y. כלומר, תעשיית הביטוח בשלה לשיבוש ולמונייד, עד כה מובילה זאת. אבל יש לא מעט סקפטיים. המומחה המוביל בתחום התנהגות צרכנים, Hugh Tallents מחברת cg42 מפקפק בקיימות לאורך זמן של המודל שמציעה החברה, "בסופו של דבר למונייד היא עוד חברת פינטק, נתמכת בינה מלאכותית ללא מוצר אמיתי או יתרון ערכי שמפסידה", הוא אומר. אבל זה בדיוק מה שאמרו על נטפליקס. השנתיים הראשונות מאז החלו למכור אינן מסכימות עם ההערכה השלילית.

בדבר אחד אין ספק, Lemonade בנתה הגשר המוצק הראשון למעבר מביטוח של המאה ה-20 לזה של המאה ה-21 וכעת הכול תלוי בניהול. נראה לנו שדניאל שרייבר, היו"ר והמנכ"ל ושי וינינגר, הנשיא, שגם משמש כ-CFO ,COO ו-CTO, יכולים לעשות זאת. השגת המשקיעים הפרטיים, הצלחתם המסחרית בשנתיים מאז התחילו למכור, היכולת שלהם לגייס מבטחי משנה מובילים והצלחת ההנפקה מוכיחה זאת ומכאן כאמור הכול תלוי בהם.    נראה מעניין מאוד נכון? בהחלט. אבל כל זה לא אומר כמובן שהמניה תמשיך לטפס, כי מה שיקבע מעכשיו את קצב וכיוון המניה יהיו התוצאות הרבעוניות, במיוחד אם קצב המכירות ימשיך בקצב הנוכחי ואם ומתי תעבור החברה לרווח תפעולי. והקורונה? היא דווקא "תומכת" בהמשך העליות.

* אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(30):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 18.
    אייל 12/07/2020 13:17
    הגב לתגובה זו
    קיים כבר שנים בשאר החברות כמו wesure libra other what is the big deal here ?
  • סקוויד ויד 12/07/2020 17:59
    הגב לתגובה זו
    . את השיווק כולם עושים ברשת. מה שמייחד את למונייד או מנגנון סילוק התביעות והתשלום ללקוח. שכאן התהליך הוא אוטומטי ועובד מהר .
  • 17.
    מי שרוצה לקנות עדיף שיחכה למשבר הגדול הבא, שמתקרב (ל"ת)
    נחכה למשבר 12/07/2020 00:58
    הגב לתגובה זו
  • 16.
    טכנולוגיות חדשניות משבשות את ההגיון כנראה והקשקשת חוגגת (ל"ת)
    תורת הקוונטים מצדיעה 11/07/2020 13:32
    הגב לתגובה זו
  • 15.
    תודה שלמה על עוד טור מעניין (ל"ת)
    עדי 10/07/2020 21:26
    הגב לתגובה זו
  • 14.
    tt 10/07/2020 19:24
    הגב לתגובה זו
    אחת הפרפורמריות הכי טובות בS&P השנה
  • תגולל, כתבתי על כך לא מזמן (ל"ת)
    שלמה גרינברג 11/07/2020 05:40
    הגב לתגובה זו
  • 13.
    ששון 10/07/2020 17:58
    הגב לתגובה זו
    כאחד שגר בסן דייגו, פניתי לאתר שלהם וניסיתי לקבל מחיר ביטוח לבית. למונייד לא נתנה הצעת ביטוח מישום שבית נימצא באזור של סכנה מאש. בקיצור לא קבלתי ביטוח. לתשומת לבך גרינברג
  • תחזור לארץ תקבל. (ל"ת)
    יובל 11/07/2020 10:33
    הגב לתגובה זו
  • נכון אבל תקרא מדוע (ל"ת)
    שלמה גרינברג 11/07/2020 05:41
    הגב לתגובה זו
  • 12.
    ששון 10/07/2020 17:50
    הגב לתגובה זו
    אני גר בסן דייגו ניסיתי לראות מה המחיר לבטח את הבית. תשובת האתר היתה שאין אפשרות לבטח מפאת קירבה לסכנת אש. בקיצור לאקיבלתי שרות
  • 11.
    אל דאגה. הכל יתרסק. ואדון טסלה יישאר עם תחתונים (ל"ת)
    יוסי 10/07/2020 15:04
    הגב לתגובה זו
  • 10.
    אחד מהעם 10/07/2020 12:50
    הגב לתגובה זו
    למונייד באה עם רעיון/כיוון שכרגע קצת קשה לראות אותו מצליח בטווח ארוך. אישית דעתי כעת יותר לכיוון "יהיו בינוניים ומטה" מאשר "פוטנציאל השקעה". מודה שאני חסיד של שלמה ודעותיו, מוצא בכתבות שלו הרבה תובנה. לגבי למונייד: רצוי לתת את הדעת שחלק מהטיפוח מגיע מאלו שהשקיעו/המליצו- ואז מפעילים את היכולות שלהם לקדם את המטרה שסימנו והשקיעו בה. בחוכמה למונייד התחילו רק עם בתים והשכרה - כי אין הרבה תביעות, ואם יש הן בסכום נמוך יחסית. גם הפרמיה לא גבוהה ומותירה שולי רווח נמוכים יחסית. לא בכדי בחרו "רק אזורים מסויימים", אולי כדי להמנע מתביעות בגלל אסונות טבע, ובארהב יש כאלו. מה יקרה אם חברות הביטוח האחרות יוזילו באזורים לא מסוכנים וייקרו משמעותית פוליסות לאזורי ברי סיכון? אותו דבר לתחום ביטוחי רכב, עסקים ואחרים : תעדוף לקוח עם סיכון נמוך ויקור גדול של הפרמיה על לקוח עם רקע ביטוחי לא טוב ? בטוח שיהיה פייט חזק בתחום ביטוח... לחברות הותיקות יש מידע על רקע ביטוחי של מבוטחים, ללמונייד יקח שנים רבות. על נדלן אפשר להעריך בלי לדעת את העבר, אבל בביטוח עסקים? רכב? אמממ... בעיה. כשיתאפשר-אסים את התגובה
  • אחד מהעם 10/07/2020 19:11
    הגב לתגובה זו
    חלק מתשואה של חברת ביטוח הוא פוליסות שמתחדשות ואין בהן תביעות, יקח ללמונייד שנים לבנות מאגר כזה. בשנים הראשונות צפויות הרבה מאוד הוצאות על הקמה,שיווק,מיחשוב, הכשרות –כי צריך גם בני אדם במערכת כזו. כלומר רווחים צפויים רק עוד יותר מ-4,5 שנים. ויש גם קורונה בחוץ. כל חברות הביטוח עוברות תהליך של דיגיטליזציה–יותר שימוש באינטרנט וסמארטפונים, העברה לטיפול אוטומטי ממוחשב בפעולות.אם יעשו נכון-יהיו עם יתרון על למונייד, כי הידע והנסיון כבר קיימים אצלן. גם האדם שיפקח על החלטות המחשב,גי המחשב לא באמת כל יכול ועושה הרבה שגיאות, חלקן יקרות. ענף הביטוח הוא כבד ושמרני, ככה צריך להיות כי עוסקים בכסף ורכוש ואין מקום לקפריזות רגעיות. לכן צריך להביט קדימה בזהירות, לראות שנתיים-שלוש מה קורה, או לא קורה, עם למונייד. כרגע ההתלהבות נראית לי מופרזת. בישראל הישום הדיגיטלי לא תמיד נכון/מוצלח, כי אצלנו כל אחד חושב שהוא יודע הכי טוב – ובעצם הוא לא, אין באמת שיתוף מידע ונסיון (פרט לכותרות ויחצנות) ואז הישום הדיגיטלי מתבצע לא הכי טוב. בלשון המעטה. הדברים נאמרים מהכרות קרובה של התחום המיחשובי/דיגיטלי בענף הביטוח.
  • נכון (ל"ת)
    שלמה גרינברג 11/07/2020 05:41
  • 9.
    אחד מהעם 10/07/2020 12:49
    הגב לתגובה זו
    למונייד באה עם רעיון/כיוון שכרגע קצת קשה לראות אותו מצליח בטווח ארוך. אישית דעתי כעת יותר לכיוון "יהיו בינוניים ומטה" מאשר "פוטנציאל השקעה". מודה שאני חסיד של שלמה ודעותיו, מוצא בכתבות שלו הרבה תובנה. לגבי למונייד: רצוי לתת את הדעת שחלק מהטיפוח מגיע מאלו שהשקיעו/המליצו- ואז מפעילים את היכולות שלהם לקדם את המטרה שסימנו והשקיעו בה. בחוכמה למונייד התחילו רק עם בתים והשכרה - כי אין הרבה תביעות, ואם יש הן בסכום נמוך יחסית. גם הפרמיה לא גבוהה ומותירה שולי רווח נמוכים יחסית. לא בכדי בחרו "רק אזורים מסויימים", אולי כדי להמנע מתביעות בגלל אסונות טבע, ובארהב יש כאלו. מה יקרה אם חברות הביטוח האחרות יוזילו באזורים לא מסוכנים וייקרו משמעותית פוליסות לאזורי ברי סיכון? אותו דבר לתחום ביטוחי רכב, עסקים ואחרים : תעדוף לקוח עם סיכון נמוך ויקור גדול של הפרמיה על לקוח עם רקע ביטוחי לא טוב ? בטוח שיהיה פייט חזק בתחום ביטוח... לחברות הותיקות יש מידע על רקע ביטוחי של מבוטחים, ללמונייד יקח שנים רבות. על נדלן אפשר להעריך בלי לדעת את העבר, אבל בביטוח עסקים? רכב? אמממ... בעיה. כשיתאפשר-אסים את התגובה
  • 8.
    אהרון 10/07/2020 11:23
    הגב לתגובה זו
    וולגרין בוטס.. בנמוך 52wkלא מצליחה כבר שנים להתרומם..יש לדעתך איזה שהוא אופק ??תודה
  • לרון 11/07/2020 11:22
    הגב לתגובה זו
    בארה"ב,בעייתיות!!!
  • 7.
    תודה שלמה אכן חברה מעניינת (ל"ת)
    עמית 10/07/2020 09:38
    הגב לתגובה זו
  • 6.
    גולן 10/07/2020 09:38
    הגב לתגובה זו
    אולי הייתי מצליח לעשות 1$ או יותרהיום זה אולי ? מאוחר
  • והיית מקבל מניות בהנפקה??? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 10/07/2020 15:46
    הגב לתגובה זו
  • 5.
    גל גל 10/07/2020 07:48
    הגב לתגובה זו
    הכתב לא מבין את ההבדל בין טסלה ונטפליקס לבין לימונייד. השניה היא אפליקציה לביטוח. לרכוש ביטוח זה סקסי כמו לשלם ארנונה. אין שום חיבור למותג ואין יכולת בידול אמיתית. בהצלחה למשקיעים
  • שלמה גרינברג 10/07/2020 15:48
    הגב לתגובה זו
    כשאתה כותב "השניה היא אפליקציה לביטוח" או "אין שום חיבור למותג ואין יכולת בידול אמיתית" אז לצערי פשוט אינך מבין מה בדיוק עושה החברה וגם לא קראת בעיון על ההשוואה, בהצלחה
  • 4.
    תודה שלמה, הטור שלך כמו תמיד, מאלף! (ל"ת)
    עמי 10/07/2020 01:34
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    חברה שלא מרוויחה שקל נראית יותר כמו פארמוס מאשר אמ 09/07/2020 18:04
    הגב לתגובה זו
    חברה שלא מרוויחה שקל נראית יותר כמו פארמוס מאשר אמזון.פעם אחרונה שהבעת דעה בלי להבין הקוראים הפסידו את כל כספם
  • שלמה גרינברג 10/07/2020 09:03
    הגב לתגובה זו
    ומי שהקשיב לה עשה הון. מי שלא כותב פוסט כזה לאחר שלא קרא המאמר
  • 2.
    סוכן ביטוח 09/07/2020 17:42
    הגב לתגובה זו
    בכל פעם שמספרים לי סיפור על חברה שהמטרה שלה להיות "חברתית" אני מבין שמישהו מנסה לאבוד עלי. המניה יכולה להמשיך להיות מפומפמת עד אין סוף ע"י כל בתי ההשקעות האמריקאיים זה אין ספק, אבל בסופו של יום זאת חברה שאם תעבור לרווח זה יהיה הישג עצום.
  • 1.
    ציון 09/07/2020 17:19
    הגב לתגובה זו
    מסיטי ל 221 דולר. אצלה העסק עובד והיא מוכיחה זאת בשנים האחרונות, הוא מובילה בתחומה.
  • גם אני, מאז 2001 עשיתי על החברה מספר מאמרים (ל"ת)
    שלמה גרינברג 10/07/2020 15:42
    הגב לתגובה זו
  • גם אני, מאז 2001 (ל"ת)
    שלמה גרינברג 10/07/2020 08:43
    הגב לתגובה זו