שלמה גרינברגשלמה גרינברג
הטור של גרינברג

רובין הוד סוחפת מיליוני אנשים להשקיע בבורסה בלי עמלות - איך היא תרוויח כסף?

רובין הוד הפכה להיות אפליקציית המסחר הדומיננטית בוול סטריט. אבל המטרה שלה היא בכלל להיות מעצמת פינטק - זו הסיבה שקרן סקויה וג'ארד קושנר השקיעו בחברה; כמה החברה שווה והאם תהיה הנפקה בקרוב?

"הקורונה", אמר ג'ים קריימר כשראיין את מנכ"ל חברת רובינהוד, "דוחסת ומזרזת מגמות ושינויים. בלעדי המגפה היינו צריכים להמתין עשרות בשנים להתפתחויות הללו, לבטח בתחום הפיננסי". ננסה היום להבין מה דוחף את החברה הצעירה ומה מעלה הערכתה השמיימה אבל מה שאמר קריימר - בהקשר של רובינהוד - זו אולי הסיבה העיקרית לעובדה שהשוק ממשיך לעלות כך. מהפכת הטכנולוגיה, שמאז 2008 שבשה בצורה משמעותית כול סקטור כלכלי, פסחה, בהשוואה, על הסקטור הפיננסי. נכון ה-FINTECH מוביל מהפכות רציניות בתחום אבל מהפכה מהסוג שראינו  בסקטור התקשורת, הרכב, הקמעונות וכו' עדיין לא מאיימת על התעשייה הפיננסית, אין עדיין טסלה פיננסית וגם לא אפל כזו.

עם זאת, הסקטור הפיננסי הוא מועמד לשיבוש לא פחות מהאחרים אולי אפילו יותר ומדוע? כי הגורמים שהובילו סקטור זה במהלך המאה ה-20, גם מצד ההיצע וגם מצד הביקוש, משתנים ובקצב שהולך וגדל. סוג הצרכנים והדרישות שלהם משתנה לחלוטין, הדורות הצעירים שונים לחלוטין מדור הבייבי בומרס של המאה ה-20 שהולך ויורד מהבמה. שיטות השיווק משתנות לחלוטין וגם מערכות היחסים בין המערכת לצורכים אותה וההפך משתנית. זה מצב דומה למדי לתעשיית הרכב או התקשורת. מצב שבו התנאים לשיבוש בשלו וכעת צריך להגיע לשכונה "הבחור שישבש", מישהו מהסוג של טסלה ברכב או אפל בתקשורת. יזמים רבים מתכננים זאת כי סקטור, שיגלגל השנה כ-26 טריליון דולר בכל העולם - כ-28% מהתוצר הגלובלי, הוא בר שיבוש והנושא מעניין לא מעט יזמים ומשקיעים.

האם רובינהוד (Robinhood Markets, Inc) תשבש את התעשייה הפיננסית? באפריל 2013 הקימו שני חברים בוגרי אוניברסיטת סטאנפורד, Vladimir Tenev, שמשפחתו הגרה לארה"ב מבולגריה ו-Baiju Prafulkumar Bhatt שמשפחתו הגיעה מהודו, את חברת רובינהוד. הראשון מתמטיקאי והשני מתמטיקאי ופיזיקאי שכאשר הקימו את החברה כבר נודעו כמובילים בתחומי פלטפורמות ה HFT (high-frequency trading) שמשמשות למסחר בנ"ע. הדעה שלנו היא שהשניים לא הקימו את רובינהוד כדי לחדור לתחום המסחר בנ"ע ומכשירים פיננסיים בלבד והמטרה אינה להתחרות במערכת הברוקרים ובחברות כמו E-Trade  או Ameritrade. הם בחרו במסחר המקוון כקרש קפיצה לתעשייה כולה, כולל המערכת הבנקאית והם אומרים במפורש שהם בונים את החברה שתשבש משמעותית את תעשיית הפיננסים.

החדירה דרך המסחר המקוון נכונה לדעתי. טאנב ובאהט מעריכים נכון את המסלול לשיבוש, שמחייב בניית תשתית ומשם לעלות, "Bottom up", קוראים לזה. הרעיון עלה ב-2008 באוניברסיטת סטאנפורד ובזמן המשבר הגדול דאז. השנים הבינו שהמשבר אותת שהמערכת הפיננסית של המאה ה-20 אינה מתאימה להתפתחויות הטכנולוגיות והעסקיות של המאה ה-21 וגם לא לדור הצרכנים שיוביל את המאה ה-21, הם גם קלטו שדור זה יאמץ בשמחה שיבוש משמעותי של המערכת הפיננסית בדיוק כפי שהוא מאמץ השיבושים בתקשורת, ברכב, במזון ובשיווק. לא בכדי רשמו שמטרת החברה, "לשחרר את המערכת הפיננסית של ארה"ב".

אנשים שהקימו חברות משבשות תעשיות, יזמי-על מהסוג של מקימי קוואלקום, אפל, EW, ISRG, טסלה, פייסבוק, גוגל ואפילו סטארבקס, הם אנשים שלצד ההבנה שלהם בתחומי העיסוק שלהם הם גם בעלי יכולות ניהול יוצאות דופן שמבינים את הפוטנציאל שיוצרת המהפכה הטכנולוגית לשיבוש תעשיות וותיקות, ומה שהכי חשוב הוא שאנשים אלו יודעים כיצד להוביל עסק שישבש את התעשייה הוותיקה שאותה הם מנסים לשבש. "יש אין ספור כנרים בעולם", אמר פעם דונלד וולנטיין, האיש שהקים את קרן הון הסיכון המובילה Sequoia Capital (שכינויו בעמק הסיליקון היה "grandfather of Silicon Valley venture capital"), "אבל ישה חפץ וכמותו אפשר לספור על אצבעות יד אחת". הוא כיוון בדבריו לאותם מנהלים ייחודיים שמסוגלים להוביל שיבוש. יש לנו הרושם ששני היזמים של רובינהוד שייכים לקבוצה ייחודית זו וננסה להסביר.

שימו לב שלכול החברות ששיבשו סקטורים גדולים לא היה יתרון יחסי כאשר התחילו בדרכן. כולן התחילו דרכן בסביבה תחרותית מאוד. חברות כמו אפל, טסלה, אמאזון, נטפליקס, פייסבוק, אינטואיטיב או סטארבקס, החלו דרכן כשהסקטור בו פעלו היה רווי בתחרות. מה שהביא לצמיחתן ולהובלה שלהן בתחום היה יכולת הניהול של המייסדים. זה, אגב, לא דבר שמאפיין את המהפכה הנוכחית. הנרי פורד לא המציא את המכונית ותומאס וואטסון לא המציא את המחשב שהוביל את IBM לראש הלהקה. הם נכנסו לשוק קיים, תחרותי מאוד ושיבשו אותו באמצעות יכולות הניהול שלהם והבנת ההתפתחויות בתחומי הטכנולוגיה והצריכה ואת היכולות הללו, כך אנחנו חושבים, מציגים היזמים של רובינהוד.

רובינהוד משבשת את עולם הברוקראז' - מה השלב הבא? בינתיים ההצלחה אדירה, מספר המשתמשים עולה במהירות וכך גם הערכת החברה וזאת למרות לא מעט תקלות שאירעו בדרך. תקלות כמו - חשיפת שמות לקוחות, נפל טכנולוגי שאפשר ללקוחות לקנות זהב בסכומי עתק שלא היו להם, נפילות במהלך המסחר שלא אפשרו ללקוחות לבצע פעילות ולבסוף ההתאבדות של הסטודנט אלכסנדר קירנס מאוניברסיטת נברסקה שגילה בחשבונו חוב של 730,000 דולרים שכפי שהתגלה היה תוצאה של כשל טכנולוגי שמנע מעסקאות להיסגר בחשבון. הוסיפו לנ"ל את העובדה שרוב האנשים אינם מבינים כיצד חברת מסחר בנ"ע שאינה גובה עמלות בכלל תוכל להרוויח אי פעם והרי לכם הר של חששות שמלווה את רובינהוד בתקשורת הפיננסית מהרגע שהתחילה לפעול. אבל מייסדי החברה מתבססים, בדיוק כמו מייסדי החברות האחרות שהזכרנו, על הגורמים מעודדי השיבוש שיצרה המהפכה הטכנולוגית. במקרה של רובינהוד מדובר  על הפינטק שמתקדם ועל דור הצעירים שבשל לשיבושים.

קיראו עוד ב"ניתוחים ודעות"

"אנחנו מודעים לשאיפות הצריכה של בני דור הצעיר", הסביר בהאט, "הם אוהבים את האפשרות לפעול מהר, ללא עלויות כניסה ואינם רוצים שיגבילו אותם בסכומי הכניסה למשחק, הם לא מרגישים נוח במצב הקיים ואז אנחנו מאפשרים להם להשתתף בדרך שמתאימה להם. כדי להגיע למטרה אנחנו חייבים לייצר בסיס פיננסי שייתן בו אמון והדרך שנראית הטובה ביותר היא להתחיל במסחר מקוון שתואם לצרכיהם", וזה עובד. ב-2018 פעלו באמצעות החברה 3 מיליון לקוחות וכיום הם עוברים את ה-11 מיליון, אפשר לפתוח חשבון גם עם 1000 דולרים ולקוחות יכולים לסחור גם בשברי מניות ובשברי קרנות וסלים.

רובינהוד אינה מאיימת כרגע על אף גורם רציני בתעשייה הפיננסית אפילו לא בעולם המסחר במכשירים פיננסיים. אבל התעשייה עוקבת כפי שאמר לנו חבר בהנהלת אחד מבתי ההשקעה הגדולים בניו יורק, "הגיע לשכונה בחור חדש שטוען שהוא האיום לשיבוש דרך החיים בשכונה והרעש התקשורתי גדול כי הרעיון מעניין. אותנו מעניין לראות מי המשקיעים, כמה מצטרפים לרעיון והאם הם מצליחים לבנות מערך ניהולי שמקרין אמון". השבוע הצטרף לחברה, כיועץ משפטי וחבר במועצת המנהלים, דניאל גאלאגאר, נציב הרשות לנ"ע בימי אובמה ולשעבר הממונה ברשות על המסחר, אדם בעל מעמד מוביל בקהילה הפיננסית האמריקאית. נודע גם שהחברה מנסה לקבל רישיון בנק מסחרי והשקעות ולבסוף מדברים על הנפקה בקרוב וע"י בכירי החתמים. אבל החלק היותר מעניין הוא המשקיעים בחברה עד כה. מדובר בתותחי-על שהובילו השקעות במספר רב של תעשיות משבשות אחרות (כולל אלו שהזכרנו).

המשקיע הראשון היה יורי מילנר, המיליארדר הישראלי-רוסי (מהשקעות באינטרנט בעיקר כולל פייסבוק, עליבאבא, טוויטר  ועוד) שבאמצעות חברת ההשקעות שלו DST Global השקיע למעלה מחצי מיליארד תחילה ב-2017 בהערכה של 1.3 מיליארד לחברה ולאחר מכן ב-2018 בהערכה של 5.6 מיליארד כאשר בכל השקעה הצטרפה אליו קבוצת  Thrive Capital (של ג'ארד קושנר, בעלה של..) שהזכרנו בעבר. בחודש מאי השנה נכנסה קרן ההשקעות היוקרתית Sequoia Capital והשקיעה 280 מיליון דולרים בהערכת חברה של 8.3 מיליארד כאשר בשבוע שעבר נכנסה Sequoia בעוד סבוב השקעה והפעם לפי ערך חברה של 8.6 מיליארד. משקיעים מסוג זה אינם נכנסים לסתם ברוקר מקוון לבטח לא בהערכות כאלו.

ההערכה כרגע היא שרובינהוד סיימה את 2019 עם הכנסות של 100.6 מיליון (לפי בלומברג שלפי פירסומיה הכנסות אלו ישולשו  ב-2020) ושואלת התקשורת הפיננסית, "לאיזה רווחים יכול ברוקר מקוון כמו רובינהוד לצפות אם אינו לוקח עמלות?" ויותר מכך, "מה מוביל ענקיות השקעה מנוסות כמו DST Global, Thrive Capital ולבטח Sequoia להעריך חברה כזו במיליארדים?".

איך באמת מייצרת חברה כמו רובינהוד הכנסות? יותר מ-40% מההכנסות מגיע מהחזרים (Rebates) שמגיעים מעושי שוק על ביצוע פעולות בנ"ע. עושי שוק "מעודדים" חברות ברוקרים לשלוח את פקודות הרכישה והמכירה דרכם ומשלמים לשולח סכום מסוים עבור כול פעולה. יתר ההכנסות מגיעות מריבית על אשראים ועל מרג'ינים, תשלומי ביצוע על סחרנות/ מסחר יומי (high-frequency trading payments) ופיקדונות. על דברים כאלו אפילו אם מספר הלקוחות ישולש, לא מקבלים הערכת חברה של 8.6 מיליארד, לבטח לא מחברת השקעות רצינית כמו Sequoia. אז מה הסיבה? "כל מה שנאמר", ענתה ענקית ההשקעות, "הוא שאנחנו נלהבים מאוד להמשיך ולטפח יחסים עם רובינהוד שלדעתנו ממוקמת בתחילתה של הזדמנות עסקית גדולה" ולא הוסיפו. וזה, בעצם, אומר הכול. המשקיעים המנוסים, מילנר, קושניר וסקוייה, מודעים כמובן לעובדה שתחום המסחר המקוון עמוס במתחרים והעובדה שרובינהוד מצליחה יותר מאחרים למשוך לקוחות (מחצית מכול החשבונות הפרטיים המקוונים שנפתחו בארה"ב מאז תחילת השנה נעשו ברובינהוד) יכולה להיות זמנית (כעובדה נציין שחברות רבות כמו רובינהוד נפלו בשנתיים האחרונות בגלל תחרות מחברות המסחר המקוון הגדולות כמו E-Trade ו"התייבשות" ההשקעות בהן). אבל הם מאמינים שמתחיל מהלך השיבוש של התעשייה הפיננסית, שמייסדי רובינהוד מחויבים להמשיך לכיוון הזה ונראה למשקיעים שהם האנשים שכדאי להצטרף למסע שלהם. העובדה שרובינהוד, למרות התקלות עד כה ולמרות הספקות ממשיכה לצמוח במהירות ולהתנהל ביעילות היא שמגבה מחשבה זו.

לבסוף עוד תופעה מעניינת שמתקבלת מרובינהוד. מסתבר שעשרת המניות "החביבות" על משקיעי רובינהוד במהלך חצי השנה האחרונה הן פורד (סימול:F), GE, אמריקן איירליינס (סימול:AAL), AAPL, DIS, דלתא איירליינס (סימול:DAL), MSFT, TSLA, קרניבל טורס (סימול:CCL) ו GoPro (סימול:GPRO) וכן, מחצית מלקוחות החברה הם אנשים שמעולם לא השקיעו לפני שהצטרפו ורוב המשקיעים אינם סחרני יום (כפי שאנחנו חשבנו) אלא משקיעים שאוספים מניות בשיטת  "קניה של פעם בשבוע או חודש ובמנות קטנות לאורך זמן", מה שמסביר את "החביבות".   

אז כשתגיע ההנפקה ומן הסתם "תחגוג" בתחילה, אנחנו נחכה לנסיגה שכרגיל תבוא לאחר ההנפקה, ניקח קצת מניות ונסגור ליד החלומות האחרים שבפינת החלומות.

*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(54):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 26.
    נחום 09/08/2020 20:33
    הגב לתגובה זו
    שלום מר גרינברג. ההקשר של הכתבה הקודמת שלך האם לדעתך המחיר של איתמר מדיקל לא מוגזם מדי? והאם משקיעי מודרנה אמורים לחשוש ממכירת המניות של מנהלי החברה? תודה רבה!!!
  • שלמה גרינברג 10/08/2020 06:18
    הגב לתגובה זו
    את איתמר מדיקל אני מכיר רק מצד המוצרים ואיני עוקב מקרוב אחרי המניה כך שאיני יודע אם המחיר מוגזם או לא לגבי מודרנה זה הליך מקובל שעובדי חברות רפואיות מוכרים מניות שעלו בגלל הסיכוי לאישור FDA או בגלל התקדמות במחקר, לא משהו יוצא דופן
  • תודה רבה (ל"ת)
    נחום 10/08/2020 14:00
  • 25.
    אסף 09/08/2020 13:46
    הגב לתגובה זו
    תודה רבה
  • שלמה גרינברג 10/08/2020 08:58
    הגב לתגובה זו
    מאז תחילת השנה המניה ירדה בכ % 32 וגם לא השתתפה בגיאות מאז מרץ. הדו"ח לרבעון השני לא מעודד ויש לי הרושם שבין התחרות שמתגברת לבין המתקן בהוואי שתקוע, הפומה, החברה מתקשה לפרוץ בחזרה למסלול, הוצאות התפעול גדלות והרווח התפעולי "תקוע" מזה 4 שנים. קשה מאוד להעריך לאן זה מוביל, תלוי כמובן בהנהלה. רק 2 אנליסטים שדרגו המחקר על החברה מאז תחילת יולי, אופנהיימר וג'י פי מורגן, שניהם ממליצים לקנות. הבעיה האמתית לדעתי בקצב הצמיחה של ההכנסות שאינו מרשים אבל הרמה הנוכחית של המניה בהחלט מעניינת וכדאי לעקוב
  • 24.
    לרון 09/08/2020 07:17
    הגב לתגובה זו
    כתבה! המסקנה ,התרסקות כשיבוא הב. השחור,אובר כבר אמרנו?
  • 23.
    יאיר 08/08/2020 20:32
    הגב לתגובה זו
    ואז בתיקון נכתוב "משוגע מי שקונה מניות"
  • 22.
    כנראה שאין מנוס מעליות ארוכות טווח עם תיקונים מהירים ה (ל"ת)
    יובי 08/08/2020 12:37
    הגב לתגובה זו
  • 21.
    רובין 08/08/2020 11:28
    הגב לתגובה זו
    היה אשליה סיפורית של מתן לעניים,וגם "רובין הוד" הנוכחית,אשליה ותו לא,לא אתקרב גם עם מקל
  • 20.
    לרון 08/08/2020 11:22
    הגב לתגובה זו
    לוקחים שם קליט בעולם גלובלי ואינטרנטי מנופח עם ריבית אפסית,והופ,,,,אנחנו בביזנס,יש להזהר מההשקעה באלו!!!!!
  • 19.
    אכן 08/08/2020 11:07
    הגב לתגובה זו
    לזמני גאות "מנפיקים כל מכולת",,,ץ ,,,,רק גרינברג "משובש" כדבעי
  • 18.
    ידידנו 08/08/2020 11:06
    הגב לתגובה זו
    מספיק עם גוף שלישי רבים ולהדגמה "למדנו קראנו עשינו",לא,אתה גוף ראשון יחיד "עשיתי קראתי הבהרתי",,,,
  • עברית קשה שפה. אנחנו זה גוף ראשון (ל"ת)
    א. 08/08/2020 22:08
    הגב לתגובה זו
  • 17.
    איך הדולר עדיין שווה משהו כשהבורסות משתוללות למעלה? (ל"ת)
    זמבוש 08/08/2020 09:50
    הגב לתגובה זו
  • ירון מלמד 08/08/2020 15:15
    הגב לתגובה זו
    .
  • אין שכל אין דאגות (ל"ת)
    יוסי 09/08/2020 13:40
  • 16.
    לא BB, לא קונה! (ל"ת)
    מנפח בלונים 08/08/2020 06:09
    הגב לתגובה זו
  • 15.
    עמי 07/08/2020 22:55
    הגב לתגובה זו
    שבוע שעבר כתבת עליהן...מה דעתך ?תודה
  • שלמה גרינברג 09/08/2020 12:10
    הגב לתגובה זו
    https://www.fiercehealthcare.com/tech/here-are-key-takeaways-teladoc-livongo-deal-from-analysts-and-digital-health-leaders?mkt_tok=eyJpIjoiTWpneE9EVmlaV1ZpTkRFdyIsInQiOiJXZ0kwVXh6VU5TRTFJdkxoYUpIRTVHb0FkQ0Z2K0J2Q09xb21iejlRUFRleUNtQjJZcXJcL09VSDBlYmx1VHJtR3BZT1wvZVR4OW1FNlplQnlDRWVOSEZoRlp4MHFkRzBPeHNXa053WGZmT3hLdUhNUWluVmhPOU5oako1U2NZZUpuIn0%3D&mrkid=994625 שיצא היום
  • לרון 09/08/2020 07:13
    הגב לתגובה זו
    שלא מרויחה,אני ברחתי משתיהן אחר רווח
  • 14.
    צחי הנגבי 07/08/2020 19:58
    הגב לתגובה זו
    תעלולי בורסה
  • יוסי 08/08/2020 11:26
    הגב לתגובה זו
    "לדעתנו",השקעה ב f dal דורשת "שיבוש" רציני
  • 13.
    מנחם 07/08/2020 19:34
    הגב לתגובה זו
    גם שוואב כבר עובדת כך. אפס עמלות
  • לרון 08/08/2020 11:09
    הגב לתגובה זו
    רוצה למשוך,כמו אנליסט המורידים דמי ניהול אחר שנים עם דמי ניהול בשמים,כדי למשוך קהל
  • אין שום דמיון (ל"ת)
    שלמה גרינברג 09/08/2020 12:11
  • 12.
    לא בשלה 07/08/2020 17:11
    הגב לתגובה זו
    התאבדות של משקיע היתה מוחקת האפליקציה.ברגע שחתן הנשיא משקיע וחמו מדפיס השוק בדרך להתפוצצות
  • ירח 08/08/2020 11:30
    הגב לתגובה זו
    זה לא שוק נורמלי,אך בכל שוק ניתן להרוויח,ולא ע"י תיזמון
  • 11.
    אופק 07/08/2020 14:07
    הגב לתגובה זו
    מי שבכל זאת מעוניין לסחור בלי עמלות קנייה ומכירה, וגם בשברי מניות וקרנות סל, יכול לעשות את זה דרך פפר invest.מומלץ!
  • הקול השפוי 08/08/2020 11:52
    הגב לתגובה זו
    ץולשלם "רק" 0.8% דמי ניהול בשנה, ולסחור במניות שרק פפר החליטו שאפשר לסחור בהן, בלי מסחר בארץ, ובלי נזילות להשקעות ובלי לדעת מתי השבר נייר יקנה כי פפר מחליטים מתי זה יבוצע (!!?) וואו נשמע ממש שווה,איפה מתחילים?
  • לרון 08/08/2020 11:09
    הגב לתגובה זו
    רוצים דומיננטיות עכשיו
  • הם כן גובים עמלה 08/08/2020 10:59
    הגב לתגובה זו
    שזה המון,
  • לא נכון (ל"ת)
    שלמה גרינברג 09/08/2020 12:12
  • 10.
    יש סיבה לכך שהאפליקציה לא זמינה בישראל? 07/08/2020 12:52
    הגב לתגובה זו
    יש סיבה לכך שהאפליקציה לא זמינה בישראל?
  • יש במדינה סוציאליסטחת אסור לאזרחיה להרויח. (ל"ת)
    X 08/08/2020 12:18
    הגב לתגובה זו
  • 9.
    בארצות הברית חינם 07/08/2020 10:58
    הגב לתגובה זו
    בארצות הברית חינם
  • 8.
    דוד 07/08/2020 10:46
    הגב לתגובה זו
    למשל שמניה יורדת ומגיעה לסטופ מרקט
  • לרון 08/08/2020 11:11
    הגב לתגובה זו
    stop loss
  • 7.
    אנונימי 07/08/2020 10:38
    הגב לתגובה זו
    אפשר לסחור דרך רובין הוד גם בארץ?
  • 6.
    חארטה בארטה 07/08/2020 09:38
    הגב לתגובה זו
    כשהשוק עולה בניפוח כל בלון מלך.נפגש בירידות.
  • גלפ 08/08/2020 09:30
    הגב לתגובה זו
    הצעירים בסהכ לוקחים את החסכונות המעטים שיש (ושלא מספיקים בשביל לקנות להם דירה עדיין) ובמקום לשים בבנק בפקמ שמים בבורסה... זה הבדל משמעותי - אף אחד לא הולך להוציא את הכסף משם בקרוב....
  • דב 07/08/2020 15:17
    הגב לתגובה זו
    תגיד, בעח "נפגש בירידות" (שלבטח תגענה) - לא היית רוצה עד אז להרוויח בעליות? רק פסימיות? רק חד-ממדיות? כתבה מדהימה. כותב מבריק. למד ותהנה - ולא רק לקטר.
  • 5.
    יעקובי 07/08/2020 09:31
    הגב לתגובה זו
    מה לצעירים ולחברת הדינוזאור הזו ?
  • החברה 08/08/2020 11:32
    הגב לתגובה זו
    הזו,שרק גרינברג מאמין בה
  • שלמה גרינברג 09/08/2020 16:07
    מינויי רובינהוד מאז פברואר (https://robintrack.net/symbol/GE ), עלתה למקום השני אחרי פורד (F)
  • 4.
    בני 07/08/2020 09:30
    הגב לתגובה זו
    או שעדיין לא אמרה את המילה האחרונה בתחרות... תודה
  • כן בני 08/08/2020 11:32
    הגב לתגובה זו
    אחורנית
  • אינטל סוף 07/08/2020 17:09
    הגב לתגובה זו
    היא הולכת בדרך של קודאק.אפילו מייסד בלינוקס ממליץ על א.ר.מ
  • רז 11/08/2020 13:06
    .
  • 3.
    שלמה אלוף. תודה (ל"ת)
    אלון 07/08/2020 09:29
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    תודה רבה. כתבה מאירת עיניים. (ל"ת)
    עמית 07/08/2020 09:29
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    גרישה 07/08/2020 09:29
    הגב לתגובה זו
    תודההרבה
  • לגרישה 08/08/2020 11:34
    הגב לתגובה זו
    ל amd לפני שיהיה מאוחר