שוקי המניות באירופה מפגרים אחרי השוק האמריקאי - האם זה הזמן להשקיע באירופה?
לאחר תקופה קצרה באביב שבה נרשמו בהן ביצועי יתר, נותרו המניות האירופיות תקועות במשך כמה חודשים. באותה תקופה נמשכה עליית מחירי המניות בבורסות בארה"ב. וכך נוצר פער גדול בין המדדים בוול סטריט למדדים באירופה, פער שעולה על 10%. ישנם הרבה טיעונים שתומכים כעת בהחזקת נכסים אירופאיים, אך למרות שאנו מאמינים שאלו יכולים שוב לנסות ולהדביק את המניות האמריקאיות בטווח הקצר, אנו מאמינים כי בטווח הבינוני ימשיכו ככל הנראה המניות האמריקאיות לשמור על הבכורה. הסיבות לכך הן בין השאר משקל עודף למניות צמיחה ולסקטורים איכותיים במדדים של הבורסה האמריקאית על פני הבורסות באירופה.
המניות באירופה בדיסקאונט - האם זה ישתנה?
הנכסים באירופה קיבלו זריקת עידוד מהכרזת קרן ההבראה האירופית. שילוב ושיתוף פעולה בין מדינות אירופה מסייעים בהפחתת פרמיית הסיכון לנכסים (מניות ואגרות חוב) מהתפרקות אירופאית והם תומכים בפריפריה של אירופה - במדינות החלשות יותר. אירופה טיפלה טוב יותר במגיפה מכפי שעשתה זאת ארה"ב, והמדינות המרכיבות אותה הצליחו ברובן לפתוח מחדש את הכלכלות שלהן מוקדם יותר ובאופן חלק יותר. הפרשי הריבית התייצבו סוף סוף והם תומכים באירו, מה שהופך את הנכסים האירופאים לאטרקטיביים יותר עבור משקיעים זרים. עד כאן הבשורות הטובות.
עם זאת, הצמיחה האירופית עדיין מוכוונת מאוד לייצוא ולכן תלויה בהתאוששותה של ארה"ב (ושל מדינות אחרות). מצב זה מראה כי הצמיחה באירופה תמשיך להיות מוגבלת כל עוד לא תתרחש התאוששות משמעותית בכלכלה האמריקאית - כלומר קיימת תלות מאוד גדולה של הכלכלה האירופאית בארה"ב, ומכאן שקיימת תלות בין הבורסות באירופה לבורסה האמריקאית.
אז למרות שאירופה התמודדה טוב יותר עם המשבר הבריאותי, הבורסות שם מפגרות אחרי ארה"ב, ובכלל - צריך לזכור שהקורונה עדיין כאן. חופשת הקיץ מובילה לתחילתו של גל שני של תחלואה במדינות רבות, ונצטרך לראות כיצד מטפלים בהתעוררות מחדש של הנגיף. במקביל, המספרים בארה"ב מגיעים לשיא, עם פעילות שהולכת ומתעצמת אחרי קיץ רגוע יותר, והעיקר - צפי לירידה בהתפשטות הקורונה.
הבעיה של אירופה - אבטלה
הצעדים הפיסקליים באירופה מעודדים וישנו סיכוי שהם יסייעו לצמיחה לטווח הארוך יותר בגוש האירו. עם זאת, שאלת האבטלה נותרה בעינה מכיוון שתוכניות רבות לטווח הקצר אמורות לפוג, מה שעלול לגרום לאבטלה במדינות אירופה לזנק, בעוד שבארה"ב שיעור האבטלה דווקא מצטמצם. מעבר לכך - קיים הבדל גדול בין החברות האמריקאיות לאירופאיות - רווחי החברות בארה"ב הוכיחו את עצמם כעמידים יותר, בין השאר בזכות מגזר טכנולוגי חזק מאוד. מצב זה עשוי לרמוז על כך שהביצועים החזקים יימשכו גם בעתיד.
לכאורה, גורמים רבים צריכים לתמוך במניות באירופה ויש להן עוד הרבה לעלות עד שהן ידביקו את רמות המחירים של המניות האמריקאיות. אבל ייתכן כי למניות באירופה אין זרז מספיק חזק שיניע ביצועים טובים יותר. ביצועי יתר וביצועים טובים בכלל יצטרכו להגיע מתחום הטכנולוגיה, אלא שאירופה מפגרת במניות הטכנולוגיה לעומת ארה"ב.
אילו גורמים יכולים להשפיע על התנהגות שני שוקי המניות?
אירו חזק יותר הפך את הנכסים האירופאים לאטרקטיביים יותר עבור משקיעים זרים, אך בשלב מסוים הוא יתחיל להכביד על היבשת הישנה ועל היצוא ממנה. למרות שהמשקיעים לא נראים מודאגים בגלל מצב הברקזיט ואנו מאמינים כי ישנו סיכוי טוב לחתימה על הסכם מצומצם או על הסכם שעוסק במגזרים אסטרטגיים, תנודתיות רבה יותר עלולה להגיע עם סיום השנה.
עם כלכלה פתוחה יותר, אירופה זקוקה להתאוששות של ארה"ב, כמו גם של סין, על מנת להמשיך עם מגמת ההתאוששות שלה.
ולגבי האבטלה - מדינות אירופה יצטרכו להרחיב צעדים פיסקליים כדי למנוע אבטלה מרקיעת שחקים.
בצד החיובי - מגזרים מחזוריים נוספים אמורים להתחיל לתפקד טוב יותר, מכיוון שאירופה מוטה יותר לכלכלה מחזורית ולכלכלת ערך מאשר השוק האמריקאי שהוא יותר הגנתי ומוטה צמיחה. אמון רב יותר בכך שהכלכלות יתאוששו במקביל לבלימת הקורונה והתגברות על המגיפה, יביא לביצועים טובים יותר של סקטורים מחזוריים ויתמוך בשווקים האירופאיים.
בארה"ב, התנודתיות עשויה לעלות לאור המתיחות הגוברת בין ארה"ב לסין לקראת הבחירות הקרובות. אך איננו מצפים לתקופה ממושכת של מימושים.
הכותבת אסתי דווק, היא ראש אסטרטגיית שוק גלובלית, Natixis Investment Managers Solutions, המיוצגת בארץ ע"י 4F Investment Partners.
*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
10.בועה !! בועה!! בועה!!קובי 22/08/2020 15:43הגב לתגובה זו0 0השווקים לפני התרסקות אכזרית יתחיל בארהב ויגרור את כולם.המחירים בשמיים בכלכלה מדממת עולמית.תגידו האמת לציבור.טסלה 383 מיליארד דולר שווי שוק..משהו נחת על המוח.אפל מעל 2 טריליון,אמיתי?! בועת ההייטק ב2000 והסאב פריים ב2008 זה כלום לעומת היום!!סגור
-
9.מחפש לחיות טוב (מאוד) כנס....זקן רואה רחוק 21/08/2020 18:30הגב לתגובה זו0 0https://sites.google.com/view/newlifebg/homeסגור
-
8.אנחנו מפגרים לפחות 20% מהאמריקאים... עדיין לא אטרקטיביים (ל"ת)אנונימי 21/08/2020 18:23הגב לתגובה זו1 0סגור
-
7.עוד נותנים לה במה לכתוב ? וואו זה הזוי , כל הדיווחים שלה היו הפוכים למה שקרה בפועל . (ל"ת)אריאל 21/08/2020 15:20הגב לתגובה זו3 0סגור
-
6.ארופה מפגרת ישראל מפגרת רק הרצואת הברית הדליה זה אומר דאבי 21/08/2020 14:32הגב לתגובה זו1 1חברים אתם רואים תמונה אך מרצים מניו ת בגלל 4 חברות טובות והם משכים את הבורסה לתהוםסגור
- טען עוד
-
5.ארה"ב עולה בגלל הזרמת הכספיםהכול יחסי 21/08/2020 14:03הגב לתגובה זו1 1אירופה עדיין "באויר" רק בעקבות וול-סטריט. כל הבורסות יתנפצו ובארה"ב יותר. ככל שהעצים גבוהים יותר - הם עושים יותר רעש כשהם נופלים.סגור
-
4.חברים הכרשים בבורסה הם יכולים לעקוץ את הציבור מעלים אותדוד 21/08/2020 13:56הגב לתגובה זו0 0חברים הזהרו מהבורסה הי כאת מסוכנת מעוד הגיעה לסי כול הזמנים מי שיוכול לאת כדי לו אני 30 שנה בבורסה זה הזמן לצאת לחופשה עד למימושים לאחר מכן ליקצור שובסגור
-
3.בין אמריקה לארופה 13% אבל לישראל 35% לזה יש יותר משמעות (ל"ת)שלמה 21/08/2020 13:44הגב לתגובה זו1 0סגור
-
2.דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדםדירה=קורת גג 21/08/2020 13:35הגב לתגובה זו1 0דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדםסגור
-
1.לא לקנות כלוםהנסדק לא ירד הנסדק יקרוס עוד החודש 21/08/2020 13:04הגב לתגובה זו2 0הנסדק לא ירד הנסדק יקרוס עוד החודשסגור