משבר הקורונה מחזיר את המשקיעים לחברות החלום והצמיחה
בלקרוק (סימול:BLK) הכתה התחזיות בגדול אבל מה שאמר מנהל הכספים של החברה, גרי שדלין חשוב לכתבה שלנו היום, "אני רק רוצה לציין שלא מעט ברכות צצות מהמגפה הנוראית הזאת. לפניה היו לנו 16,000 עובדים מ-60 משרדים והיום, 16,000 עובדים מ-16,000 משרדים (מבתיהם). איש מאתנו לא האמין שנוכל לתפקד במצב שנוצר ומסתבר שהטכנולוגיה הפכה קללה לברכה". הסינים, בטח אם טראמפ ינצח, ישלמו והרבה על הפצת הווירוס ואלמלא המתים והסובלים היינו אומרים, "באו לקלל ויצאו מברכים", שלא להזכיר את השיפור באקלים, אבל בינתיים "עוזר" הווירוס להחזיר את המשקיעים לחברות החלום והצמיחה ועל נושא זה נדבר היום.
ערכים ריאליים מול צמיחה ופוטנציאל חלום
מה הוביל משקיעים, כולל הסולידיים, לעבור ממכפיל היסטורי של 8 ועתידי של עד 15 ככדאי להשקעה למכפיל היסטורי של 30+ ועתידי של מעל ל-500 ככדאי להשקעה?
במשך 188 שנים, מהתחלת הפעילות של הבורסה של ניו יורק, ב-1792 ועד לתחילת שנות השמונים של המאה שעברה, הייתה אסטרטגיית ההשקעה מבוססת על ערכים חשבונאיים (מכפילים, תזרימי מזומן, ערך נוכחי וכו') ודיווידנד. לאורך כל התקופה חיפשו המשקיעים מניות במחיר שייצג ערך חברה נמוך מערכה הכלכלי. המשקיעים לא התעלמו מהצמיחה הפוטנציאלית ומהחלום אבל ההשפעה של אלו על החלטות ההשקעה הייתה שולית.
אם תבדקו בגוגל מתי הפך פוטנציאל הצמיחה והחלום לאסטרטגית השקעה שמתחרה באסטרטגית הערך תגלו שזה קרה לאחר משבר 2008-9, מה שאנחנו מכנים "שנת תחילת ההתמזגות הריאלית בין מהפכת הטכנולוגיה לכלכלת המיינסטרים". זה נכון אם בוחנים את סדרי הגודל של ההשקעות ואפשר לעשות זאת בעזרתו של הפרופסור הנודע אדוארד ירדני שעשה אינספור עבודות בנושא (לדוגמה אחת מהן).
מסתבר שהיום, אם לפי ירדני או אחרים, 50% ממניות ה-S&P נחשבות "מניות צמיחה" ו-50% "מניות ערך". איש, באותן 188 שנים, 1792-1980, לא היה מאמין שאי פעם יגיע מעמדן של מניות הצמיחה, מבחינת הכספים שמושקעים בהן, לזה של מניות הערך שלא לדבר על אסטרטגיה של "ההשקעה בצמיחה/חלום".
השפעת מהפכת הביו רפואה
תשומת לב המשקיעים לצמיחה וחלום, כקריטריונים להשקעה ובצורה רצינית, הגיעה לוול סטריט עם מהפכת הביו רפואה הראשונה בתחילת שנות ה-80 של המאה שעברה. הסיבה לכך הייתה הופעתן של חברות כמו AMGN, BIIB, Genzyme, ג'אנאטק, Chiro ואחרות (כולל הנפקות ישראליות כמו ביו טכנולוגיה כללית של הפרופסור חיים אביב ואינטרפארם של ישראל מקוב) שהונפקו למשקיעים נלהבים ובהערכות חלליות שלהפתעת החברות והמנפיקים התקבלו ע"י המשקיעים.
לרוב החברות שהונפקו אז לא היו הכנסות כלל וחלקן הגדול אפילו לא שרדו אבל בוול סטריט, כמו רק בוול סטריט, הפכו כוהני השיווק המופלאים את התיאבון הגדול שהתגלה לאסטרטגית השקעה. בקרנות הנאמנות הענקיות (לא היו אז סלים) הוקמו "Growth funds" ומלך הקרנות, ג'ק בוגל ז"ל, מייסדה ומובילה של קבוצת וואנגארד, אמר אז שהוא מזהה אסטרטגיית השקעה חדשה בצמיחה ולטווח הארוך, "אני מזהה כאן (בהנפקות הביו) חברות שכעת מוכרות חלום בלבד אבל בעתיד תתחרינה בענקיות הפרמקולוגיה, פייזר, איליי לילי ומרק ואנחנו נערכים לכך". הוא כמובן צדק, כל החברות שהזכרנו עשו זאת ומשקיעי הצמיחה/חלום של שנות ה-80 היו עמוד האש לפני המחנה שהלך וגדל (הישראליות, כרגיל רק פתחו השער אבל לא עברו קדימה).
המעבר של חלק הולך וגדל של כספי המשקיעים הסולידיים ותעשיית הקרנות לכיוון "צמיחה" (ומאוחר טיפה גם לחלום נטו) לא היה רק ברפואה, התעשיות האחרות, בהובלת התקשורת נכנסו גם הן לתמונה וניתן דוגמה.
בסוף שנות השמונים היינו בהצגת חברת תקשורת, ערב הנפקתה, בשם LDDS - Long Distance Discount Services, Inc. הייתה זו חברת תקשורת אלמונית שהגיעה מעיירה קטנה במדינת מיסיסיפי והונפקה בבורסה של ניו יורק ע"י בנק ההשקעות הגדול דאז, סולומון ברדרס ז"ל, שבתשקיף העניק לה הערכת חלל ומדוע? כי לדברי נציג החתם זו "חברת התקשורת של המאה ה-21. מי שהלך אתנו על AMGN או ג'אנאטק (שאז כבר היו הצלחה עסקית ובורסאית ענקית) אני חושב ש LDDS תניב לא פחות ואפילו יותר".
את הצגת החברה, במלון פלאזה בניו יורק, העביר היו"ר, מייסד והמנכ"ל Bernard Ebbers , שהוצג לנאספים כ"קאובוי התקשורת". אברס, שלפני שהקים את החברה היה מדריך לחינוך גופני, דוור ושומר בבארים (bouncer), קיבל את רעיון הקמת החברה משני חברים בבית קפה בעיירה האטיסברג שבמיסיסיפי והחליט ליישם חלום תקשורת שעליו ספרו לו החברים, להקים, תוך ניצול מהפכת הטכנולוגיה והשינויים שהיא מייצרת בתחום התקשורת, חברה שתתאים לשינויים שישנו את התעשייה במאה ה-21.
"מתקדמת מהפכה טכנולוגית שתשנה לחלוטין את עולם התקשורת, אם בגלל האינטרנט, האלחוט או הסיבים האופטיים", אמר, "הטלפון הקווי ייעלם, האלחוט והרשת יובילו ומחירי השיחות ירדו משמעותית, כמעט לחינם. אני מאמין שהרשת והאלחוט יצרפו מיליארדי מינויים חדשים ברחבי העולם, שמתפתח כאן שוק תקשורת חדש לחלוטין שקצב הצמיחה של חברות התקשורת החדשה כתוצאה יעלה פי כמה על המקובל היום. המרוץ להובלת שוק התקשורת של המאה ה-21 התחיל. LDDS נכנסה למרוץ כדי להוביל ואני מסוגל לבצע. נכון", סיכם אברס, "מחיר המניה בהנפקה אולי נראה לכם גבוה אבל אתם משלמים בעד החלום שתיארתי שבעיני הוא מציאות ואני מבטיח שאצליח לממש אותו לפני סוף המאה ולהפוך לחברת התקשורת הגדולה בעולם. למשקיעים ארוכי הנשימה והסבלנות, מחיר ההנפקה זול מאוד אפילו מגוחך".
כעת אנחנו מבינים את מה שלא יכולנו להבין אז
היום, לאחר ש"עברנו" אנשים כמו אלון מאסק או סטיב ג'ובס, אנחנו חייבים להודות שכעת אנחנו מבינים את מה שלא יכולנו להבין לפני כשלושים שנה. אברס הרשים עד כדי כך שכל הנוכחים רצו והזמינו מניות בהנפקה. אברס, שמעולם לא ניהל כלום לפני הפגישה בבית הקפה ושהבנתו בתקשורת הייתה מוגבלת לשימוש בטלפונים קוויים, קיים את הבטחתו. ב-1995 שינה את שם החברה ל-WorldCom וב-1999, לאחר שבתוך שנתיים, 1998-9, רכש את שתי ענקיות התקשורת MCI ו-Sprint (באמצעות הלוואות ענק שהבנקים נתנו לו בשמחה) הפך את WorldCom לחברת התקשורת הגדולה בעולם, רישת את ארה"ב בסיבים אופטיים והחל להשתמש באינטרנט לתקשורת.
הסוף היה הרע, נפילת הבורסה ב-2000 חשפה בעיות נוראיות בחברה וחיסלה את החברה, תגוללו Bernard Ebbers, ספור מדהים. אברס, שקיבל 25 שנות מאסר ושילם 40 מיליון דולר קנס, נפטר בתחילת השנה אבל ישנם רבים שטוענים שהוא "האבא האמיתי של התפתחות אסטרטגיית ההשקעה בצמיחה על חשבון הערך", כי הוא הוכיח שמהפכת הטכנולוגיה אכן מייצרת סוג חדש של השקעות (כיוון שחלק מהקוראים ישוו את הסיפור, במיוחד את סופו, לטסלה ומאסק אז המקרים אינם דומים כלל).
מדוע הטענה שהשקעות צמיחה התחילו למעשה רק ב-2008-9?
כי לאחר משבר הבועה ב-2000 ועד 2008-9 המונח "השקעת צמיחה" נעלם, בטח "השקעות צמיחה/חלום" והשקעות הערך חזרו לשלוט בכיפה. שימו לב שאת "חגיגות" 2005-8 בבורסה הובילו מניות הנדל"ן, הביטוח והפיננסים. אבל בתוך המשבר הגדול של 2008-9 החלו חלומות הטכנולוגיה להתממש. כל החלומות שהביאו לבועת 2000 בבורסה החלו להתגשם במיין סטריט וחברות שמניותיהן עלו לחלל על חלום נטו ב-2000 התחילו, החל מ-2009-10, להציג צמיחה ומאוד מהירה בהכנסות ואסטרטגיית הצמיחה חזרה לבמה.
הסתבר למשקיעים (ובמיוחד לאנליסטים) שכלכלת המאה ה-21 מונעת ע"י מנועים חדשים שיוצרת המהפכה וכל מנוע חדש מייצר מנועים נוספים, שציבורים חדשים מצטרפים לביקוש, שהמחירים יורדים ושתעשיית המוליכים למחצה פותרת בעיות שאיש לא האמין שהן פתירות או במילים אחרות, קצב מימוש החלומות הולך וגדל. ההצלחות של הטלפוניה החכמה, המכונית החשמלית, אנרגיה אלטרנטיבית, חדשנות רפואית וכעת התעסוקה (ראו בפתיח) מחזירות משקיעים בהמוניהם לאסטרטגית הצמיחה/חלום. וול סטריט ראתה והבינה את ההתפתחות ויצרה את תעשיית הסלים הממוקדים שעוזרת למשקיעים להוריד את סיכוני ההבנה.
נכון להיום השקעות צמיחה והשקעות ערך הן עדיין שתי הגישות הבסיסיות להשקעה אבל מה שקורה בפועל הוא שמתקדם גם תהליך של ערבוב בין שתי הגישות. TSLA כדוגמה ייצגה, מהנפקתה עד 2012 חלום נטו וכגודל החלום כך עלתה ההערכה. ב-2012 החלו המכונית החשמליות שלה להופיע בכבישים ובהצלחה והסתבר שלא רק שהמציאות גדולה מהחלום אלא שהחלום מתממש מהר מכפי שציפו. כעת מסתבר שפוטנציאל חטיבת האנרגיה (זוכרים את השאלה למה מאסק צריך את סולאר סיטי? ולמה הקים את המפעל בנבדה?) עשוי להשתוות לפוטנציאל המכונית החשמלית וראו פלא, המכונית האוטונומית של טסלה כבר נוסעת וכל זה לפני שמחשבים את מאסק ויכולותיו האישיות.
היום כבר לא קונים טסלה רק בגלל החלום אלא בגלל קצב הצמיחה והערכים שגדלים בכל שנה. אז נכון, TSLA נסחרת במכפיל 1146 ושווה 412 מיליארד ואילו טויוטה, חברת המכוניות הגדולה בעולם מייצגת שווי של 183 מיליארד ומכפיל 8.06 (וטויוטה היא המתחרה הגדולה ביותר של טסלה במכוניות חשמליות). אבל 36 אנליסטים מכסים את טסלה ורק 4 את טויוטה כאשר ההמלצת הקונצנזוס על השתיים כרגע היא "החזק".
איך הדבר ייתכן?
זה יתכן כי טסלה יצרה נישה חדשה. טסלה, בעיני המשקיעים, "חברת התחבורה והאנרגיה של המאה ה-21. חברת חלום/צמיחה וערך" וזאת להבדיל מטויוטה או פורד שהן "חברות רכב". איך אמר רון בארון, מנהל הכספים המוערך שב-2014 התחיל לרכוש TSLA ומחזיק היום 8,085,050 מניות? הוא התראיין בפברואר למגזין הרכב Electrek, "בתוך עשור טסלה יכולה לעבור מכירות של טריליון דולרים.." (הרחבה כאן).
שווה לקרוא והוא לא היחיד! אבל לא רק את זה אמר, אתמול רואיין ב-CNBC וטען שהחברה תגיע לערך של 2 טריליון. בארון אגב רכש את המניות במחיר ממוצע של 43.07 דולר. נראה לכם שהאיש מגזים? תבדקו בבקשה כמה אייפונים חזו מומחי 2010 שאפל תמכור עד 2020 ומה באמת קרה? ואפל אפילו לא המובילה במכירות הטלפון החכם. אם לוקחים את המכונית החשמלית, האנרגיה ומי יודע מה עוד עשוי מאסק לצרף לחברה (SPACEX כדוגמה) אז בארון, לדעתי, פסימי. זו הסיבה שהחזירה המשקיעים להשקעות הצמיחה.
הדעה השלטת כיום היא שהשקעות הצמיחה הטכנולוגיות עדיפות בתשואתן על השקעות הערך אבל לאורך 20 השנים האחרונות, כפי שמציגה הטבלה, אין הוכחה לכך מה גם שההגדרה משתנה מפעם לפעם תלוי במצבים השונים בשוק ובנתוני הכלכלה.
מה המשמעות של כל זה?
שסקטורים כמו התעשייה הכבדה (הסל XLI כדוגמה) או חברות התרופות הגדולות (סל ה-PPH כדוגמה) וגם הרכב (סל ה-FTXR או CARZ כדוגמה) שמוערכים לפי ערכים נטו "יסחפו" גם הם להערכות חדשות. כדאי לשקול השקעה גם בסלים הנ"ל כי כלכלת הטכנולוגיה של המאה ה-21 תביא גם את החברות הנ"ל להערכה מחדש ועדיין, תיקון רציני מתחייב!!
* אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
31.כתבת במאמר על עמוד השדרה של הכלכלה הגלובאליתלשלמה מה-11.9.2020 19/10/2020 01:35הגב לתגובה זו1 0סוף סוף כדאי מאד להסיט לרגע מבט מהפאנגים למיניהם ומהחלומות המופלאים של הטכנולוגיה ולהתחיל לעקוב אחרי הסקטור התעשייתי הקונבנציונאלי...שמתחיל לענין את הכסף החכם. האם שינית דעתך מאז אותו מאמר או שכללת אותה?סגור
-
לא (ל"ת)שלמה גרינברג 19/10/2020 12:55הגב לתגובה זו1 0סגור
-
אני נמצא בXLU כמה שנים. תעודה נהדרת עם דיבידנד נהדר.כהנמן 19/10/2020 12:53הגב לתגובה זו1 0אפרופו תעשיה קונבנציונלית.סגור
-
30.הריבית הריאלית של 1%- היא שמריצה את "מניות החלום" לשיא (ל"ת)הערה לשלמה 19/10/2020 00:49הגב לתגובה זו2 0סגור
-
29.גמידה סל הצליחה בשלב 3, האם מחכים לאישור ה-FDA..? (ל"ת)שאלה לשלמה 19/10/2020 00:41הגב לתגובה זו1 0סגור
- טען עוד
-
28.כתמיד..מחכים עם ספקטרום רחהאריאל 18/10/2020 13:43הגב לתגובה זו1 0כתמיד מאלף,מחכים וגם..מעניין. אולי תוכל להתייחס גם לאיסקיור מדיקל?סגור
-
כתבות מעולות נפלאות לא רואים כאלו מהטובות בעולם משקפותשמואל 18/10/2020 17:35הגב לתגובה זו1 1את שיא הידע והחוכמה הצבורה באנושות והיינו מתפללים לראות עוד אלפים שכאלו מבית היוצר המושלם המניב את הטוב והמופלא והשלם ואי אפשר בלעדיו.סגור
-
בבית ספרייוני 25/10/2020 09:38הגב לתגובה זו0 0קראו לזה "תורת משה מסיני"סגור
-
27.שתי שאלות לשלמה, ברשותךבעז 18/10/2020 13:08הגב לתגובה זו0 1א- מה דעתך על השוק האמריקאי בכלל, לי נראה שאנו לפני מפולת קשה (ראה הגירעון 3.1 טריליון !!!). ב- מה דעתך על המניות הקשורות עם המחשב העתידי, המחשב הקוונטי. האם יש מניה מומלצת עם פוטנציאל חלומי? תודהסגור
-
באמת בועז?שלמה גרינברג 18/10/2020 13:53הגב לתגובה זו2 1דעתי על השוק האמריקאי? תקררא הכתבות ותדע. מניה מומלצת? היועץ שלך יתן לךסגור
-
בעז-יש סל על קוונטום - QTUMכהנמן 19/10/2020 12:55הגב לתגובה זו1 0/סגור
-
לכהנמןבעז 19/10/2020 15:44הגב לתגובה זו1 0תודה רבה לךסגור
-
26.ביונדווקס ובריינסטורם יהפכו תוך שבועות מחלום למציאות ! (ל"ת)א 18/10/2020 10:07הגב לתגובה זו0 0סגור
-
אל תתאהב במניה. תתאהב במספרים (ל"ת)הנזיר 18/10/2020 13:44הגב לתגובה זו3 0סגור
-
bcliשלמה 18/10/2020 11:16הגב לתגובה זו0 0=== מסכים ! מידיעהסגור
-
25.שלמה, אמרת, "פוטנציאל הצמיחה והחלום שהפך לאסטרטגיית....Sassi6 18/10/2020 07:17הגב לתגובה זו0 0שלמה, אתה אומר, "פוטנציאל הצמיחה והחלום שהפך לאסטרטגית השקעה קרה לאחר משבר 2008-9, לדעתי זה קרה לפני משבר בועת הדוט.קום, תודהסגור
-
תקרא הכתבה בבקשהשלמה גרינברג 18/10/2020 09:54הגב לתגובה זו2 0עניין העיתוי מפורטסגור
-
24.במאמר קודם טענת שעכשיו זמנם של החברות כמו קאטרפילרשאלה לשלמה 18/10/2020 00:49הגב לתגובה זו2 0טענת למיטב זכרוני, שאחרי שהגל הזה של משקיעי רובינהוד יחלוף (=אלה שהשקיעו בחברות צמיחה נטו) יבוא הגל של החברות הוותיקות כמו קאטרפילר. האם שינית דעתך או ששכללת את דעתך?סגור
-
כנראה שאתה קורא כתבות של אחרים ומגיב לישלמה גרינברג 18/10/2020 09:58הגב לתגובה זו2 2לגבי קטרפילר הסברתי שכך הדברים קורים בד"כ ולגבי משקיעי רובינהוד הרי כתבתי במפורש שברובם משקיעים במניות סולידיות. נא כנס לאתר וראה בעצמךסגור
-
"אנחנו מודעים לשאיפות הצריכה של בני הדור הצעיר", הסבירמאמר על רובינהוד 19/10/2020 08:38הגב לתגובה זו1 0מנכ"ל רובינהוד אמר שקהל היעד שלו הם הצעירים. המשקיעים בחברה כמו יורי מילנר, הם לא "משקיעים סולידיים", אלא אנשים שמשקיעים ב"חברות חלום"סגור
-
מדוע שלא תכנס לאתר שלהם?שלמה גרינברג 19/10/2020 12:57הגב לתגובה זו1 0שם תוכל לגלות שעדיפות העובדות על המחשבות. תבדוק איזה המניות הכי פופלריות אצלם!!סגור
-
23.abbv gildפז 17/10/2020 21:04הגב לתגובה זו0 0שלמה אשמח לדעתך על 2 החברות.נראה כי הערך שלהן לא מתורגם במניות. מדוע לדעת 2 אלו ספציפית זולות יחסית ?? תודהסגור
-
הכתבה הזו הייתה אמורה להיות על ABBVשלמה גרינברג 18/10/2020 09:58הגב לתגובה זו3 0אולי בבאהסגור
-
תודה שלמה. אתה אלוף (ל"ת)פז 18/10/2020 11:54הגב לתגובה זו3 0סגור
-
22.שלמה לדעתך הדיבידנד של שברון בסכנהחיים 17/10/2020 16:08הגב לתגובה זו0 0בשנים הקרובות ? תודהסגור
-
ו...??? (ל"ת)שלמה גרינברג 18/10/2020 09:59הגב לתגובה זו2 0סגור
-
מה ו.. בסכנה או לא הדיב' ? (ל"ת)חיים 18/10/2020 11:55הגב לתגובה זו0 0סגור
-
הדוחות פורסמו, נא לבדוק ולקבל החלטה (ל"ת)שלמה גרינברג 18/10/2020 13:49הגב לתגובה זו2 0סגור
-
21.atסיוון 17/10/2020 14:28הגב לתגובה זו0 0שלמה ברור שאתה לא יועץ השקעות.גם אני לא מהתחום ובכל זאת ה3 הנל נמצאות לי בתיק ושייכות לעולם הישן.יש לך דעה כללית על ה3 ? יש בהן עדיין פוטנציאל עתידי כלשהו או ש.."העולם שייך לצעירים ולצמיחה" ? תודה על תגובתךסיווןסגור
-
ומיהן ה 3? (ל"ת)שלמה גרינברג 18/10/2020 10:00הגב לתגובה זו3 0סגור
-
20.טלדוק ליבינגו עיסקה עתידיתזבולון 17/10/2020 14:26הגב לתגובה זו0 0טרם הבשיל אבל אולי בקנה : tdoc lvgoמה דעתך על מיזוג אפשרי בין ה2 ?תודה רבהסגור
-
כתבתי על כך נא לגולל (ל"ת)שלמה גרינברג 18/10/2020 10:00הגב לתגובה זו2 0סגור
-
19.יופי של מאמר תודה רבה (ל"ת)סוזי 17/10/2020 14:25הגב לתגובה זו2 1סגור
-
18.גנרל אלקטריק מתחילה לטפס לאט ובטוחספיק 17/10/2020 14:24הגב לתגובה זו2 0האם הרפורמות מתחילות להשפיע ?סגור
-
17.שברון עושה צרות בארץ אבל גם המניה 70$יוספי 17/10/2020 14:24הגב לתגובה זו0 0אין נחת מהמניה.שלמה מה דעתך על שברון ? טווח בינוני וגם טווח ארוך, יש סיכוי טוב החזיר מעט מהימים היפים ? תודה איש יקרסגור
-
16.סל קנאביס mj קרוב לנמוך 52 wkמייקל 17/10/2020 14:22הגב לתגובה זו0 0האם לדעתך שלמה העתיד של קנאביס שווה השקעה לטווח ארוך ?תודהסגור
-
כמו הקורונהלרון 18/10/2020 10:19הגב לתגובה זו1 0מספיקה איזו כנימה אלמונית ,"מהונדסת"?סגור
-
15.שלמה, מכיר את Crestmond Research? מה דעתך עליהם?א 17/10/2020 13:36הגב לתגובה זו0 0מצאתי הרבה מאמרים מעניינים שלהם ואשמח לדעת את דעתך עליהם, האם הם אמיניםסגור
-
מכיר היטב את Crestmond Researchשלמה גרינברג 18/10/2020 10:17הגב לתגובה זו2 0זו חברת מחקר שהקים אד היסטרלינג מחבר Unexpected Returns שמי שלמד בארה"ב מכיר היטב. הם "מתמחים" בכתבות פרובוקטיביות שבדרך כלל מעניינות מאוד אבל מחייבות בדיקה. לדעתי, אנשים שמעוניינים להכיר על באמת את שוק ההון והכלכלה בארה"ב צריכים גם לעקוב אחריהם בגלל הזווית השונה משהוסגור
-
14.אשמח לקבל פעםתעשיית הפיננסים 17/10/2020 12:44הגב לתגובה זו0 0מאמר אמיתי שמראה בארה"ב מהו החלק בכלכלה של כל בתי הקעות ההאנליסטים החתמים וכל מי שמקבל הכנסה מעמלות , תייוך וניהול של כספים- וכמה כסף בעצם נשאר שם כל שנה - וזו בעצם התשובה למה " משבר הקורונה(תעשיית הפיננסים) מחזיר את המשקיעים לחברות החלום והצמיחה "סגור
-
עם טיפה מאמץ מחקרי בגוגלשלמה גרינברג 18/10/2020 10:21הגב לתגובה זו2 0תוכל להגיע לנתונים אלו לבד. יחד עם זאת אתה טועה, זו כלל אינה הסיבה ל"מעבר"סגור
-
הגהה חביבילרון 18/10/2020 10:21הגב לתגובה זו0 0יצא פרויידיאני בית "הקעות" הקאות????סגור
-
13.פשוט כייף לקרוא (ל"ת)אבי 17/10/2020 09:45הגב לתגובה זו4 1סגור
-
12.ננוטכנולגיהשורטיסט 16/10/2020 19:25הגב לתגובה זו2 0שלמה תודה שוב על כתבה מעניינת. לפני מספר שנים קראתי מאמר שלך בעניין הננוטכנולוגיה כתחום שצפוי להביא מהפיכה של ממש. אשמח אם תכתוב על מצב התחום כעת במאמרים הקרובים שלך. תודהסגור
-
11.איך נכון לכתוב W.S או WS והאם יש הבדל? (ל"ת)לשלמ 16/10/2020 16:24הגב לתגובה זו0 0סגור
-
10.זה הוכחה אך שתיקשורת שיש לה אינטרסאזרח ותיק 16/10/2020 15:50הגב לתגובה זו1 1הוכחה אך שהתקשורת מסוגלת לבלבל את האנשים עם המכפילים לא ראליים. ברור לכולם שאנשים יפסידו סכומי כסף גדולים. למי יש את האינטרס?סגור
-
9.מה קורה שיש כל כך הרבה תגובות? אם הוא חלילה בקורונה זהיוסי חבקי 16/10/2020 15:02הגב לתגובה זו0 0עובר גם בצילצול אליו או בכתיבת תגובה והוא מגיב לי חזרה? אני מקווה שהכל בסדר וגם אם זה זה אז שיהיה בריא זה ממש לא נורא.סגור
-
8.למה לכם לקחת סיכון קנו זהב זה הזמן (ל"ת)יוסי 16/10/2020 14:31הגב לתגובה זו0 0סגור
-
למה לקנות כשאונקיה על 2000 דולר?דגן 17/10/2020 12:35הגב לתגובה זו3 0.סגור
-
7.למונייד כמשבשתוארון 16/10/2020 12:25הגב לתגובה זו1 0שלמה תודה על הכתבה.הזכרת לפני/במהלך ההנפקה את למונייד כמשבשת אפשרית בביטוחמה דעתך כיוםסגור
-
מה כבר יכול לשנות דעתי בחודשיים?שלמה גרינברג 18/10/2020 10:23הגב לתגובה זו2 0אגב, היא מחזיקה טוב בהרבה ממה שציפיתיסגור
-
לפי הירידותלרון 17/10/2020 13:51הגב לתגובה זו0 0"שיבשה" את עצמהסגור
-
6.תודה רבה שלמה. אחלה מאמר (ל"ת)גילי 16/10/2020 12:24הגב לתגובה זו5 0סגור
-
5.נכנעתי...לרון 16/10/2020 09:38הגב לתגובה זו1 0הידע שלך מופלג,אני לעומת זאת יודע לבחור מניות לפי סיכון ריבית וזמן timing,"החזק" לפי הידוע לי זה "מכור" הלא כן?סגור
-
4.תודה !!גדי 16/10/2020 08:20הגב לתגובה זו5 0שלמה , כרגיל עוד כתבה מעניינת , מעשירה ויסודית לארסנל ...כיף אמיתי !!סגור
-
3.כתבה טובה ובעיקר מעשית כל הכבוד לכתב כרגיל (ל"ת)חנני 16/10/2020 07:28הגב לתגובה זו5 0סגור
-
2.כרגיל שלמה עוד כתבה מעניינת מאודאנונימי 16/10/2020 03:25הגב לתגובה זו6 1מקוה שהפידבק פה תורם לך כמו שהכתבות שלך תורמות לנו הקוראיםסגור
-
1.אפשר היה לכתוב בכותרת "כסף טיפש"בונקר 16/10/2020 00:15הגב לתגובה זו3 4ראשית, כתיבה טובה ומבוססת מחקר. ניסוחים מדויקים וקליטים. אך הניתוח של ההיסטוריה לא עוזר לנו לנבא את העתיד של הקרנבל הנוכחי. הכסף הטיפש ימשיך לחגוג עד שתגיע השעה לסגור את האור וללכת הביתה. הכסף הזה לא יחזור לטיפשים. הוא ישאר בכיסים עמוקים של אלה שתמיד מרוויחים והם לא קוראים את הכתבות האלה, הם מכתיבים אותם.סגור
-
אתה צודק (ל"ת)כרמי 17/10/2020 14:19הגב לתגובה זו0 2סגור
-
אני מניח שנסעת היום\אתמול ברכב והשתמשת בWAZE.דגן 17/10/2020 12:37הגב לתגובה זו3 0מה היה קורה לו כולם היו מדירים רגליהם מהשקעה בה בתחילת הדרך כי זה "כסף טיפש"?סגור
-
רק הערה קטנהשלמה גרינברג 17/10/2020 09:47הגב לתגובה זו3 1הכסף הגדול מגיע ממוסדות ענק שמנוהלים ע"י מומחים, הכסף הטיפש שולי לחלוטין. מה לעשות שזו העובדה?סגור